Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμβατός ο βασικός μέτοχος με τα κοινοτικά κεκτημένα
  • [02] "Σκνίπα" το "δελφίνι"
  • [03] Καλή χρονιά με …κακό καιρό
  • [04] Δύο γκολ ο Φαβάνο
  • [05] Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Γιανούκοβιτς
  • [06] Καναπεδάκι με ...ληστή

    [01] Πολιτική

    Συμβατός ο βασικός μέτοχος με τα κοινοτικά κεκτημένα

    30/12/2004 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σύμφωνος με το Σύνταγμα και συμβατός με το κοινοτικό κεκτημένο είναι ο νέος νόμος για το βασικό μέτοχο, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση με αφορμή παλαιότερη επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία διατυπώνονται επιφυλάξεις. Ο Υπουργός Τύπου Θοδωρής Ρουσόπουλος τόνισε ότι ο συντάκτης της επιστολής, δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και δεν λαμβάνει υπόψη του, ότι τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους και άρα συνιστούν δημόσια υπηρεσία. Η επιστολή της Κομισιόν είχε σταλεί πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο, δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Σταύρος Δήμας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Βουλή θα διορθώσει διατάξεις που τυχόν δεν είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο. Το θέμα του βασικού μετόχου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας με στελέχη του κόμματος και δημοσιογράφους με την ευκαιρία γεύματος που παρέθεσε ο κύριος Μεϊμαράκης στα μέλη του διαγραμματειακού. Με αφορμή τη στάση που κράτησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στο θέμα, παρατήρησε πως, όταν είσαι μέλος της κυβέρνησης και μετέχεις στην κυβερνητική επιτροπή, που πήρε τη σχετική απόφαση, πρέπει να τη στηρίζεις και πρόσθεσε ότι όταν κάποιος έχει επιφυλάξεις τις θέτει και παίρνει τις απαντήσεις αλλά όχι δημοσίως.

    [02] Αθλητισμός

    Καταδικάστηκε σε 18 μήνες με αναστολή ο Φελπς "Σκνίπα" το "δελφίνι"

    30/12/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Σοβαρά προβλήματα με τη δικαιοσύνη της χώρας του έχει ο Μάικλ Φελπς, αφού συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Νοέμβρη και σήμερα το δικαστήριο του Μέριλαντ καταδίκασε τον κορυφαίο-σύμφωνα με το περιοδικό Swimming World- κολυμβητή σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Όπως αποδείχθηκε, ο 19χρονος ολυμπιονίκης παραβίασε διάφορες διατάξεις του ΚΟΚ, που αφορούν την οδήγηση υπό την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και νόμο, ο οποίος απαγορεύει στα άτομα κάτω από 21 ετών να πίνουν αλκοολούχα ποτά. Πέρα από την προηγούμενη ποινή, ο Φελπς τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 250 δολαρίων, ενώ θα πρέπει να καλύψει και τα δικαστικά έξοδα. Η πιο εξοντωτική ποινή όμως είναι η υποχρεωτική παρουσία σε συνάντηση του συλλόγου "Μητέρες κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ", ενώ ο νεαρός κολυμβητής θα πρέπει να δώσει τρεις διαλέξεις σε διάστημα ενός μήνα.

    [03] Κοινωνία

    Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Πέμπτης Καλή χρονιά με κακό καιρό

    30/12/2004 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με κακοκαιρία θα μας πει "αντίο" το 2004, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Από το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός αναμένεται να "αγριέψει", με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αττική, το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 11 βαθμούς και δεν αποκλείονται τα χιόνια στην Πάρνηθα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα "παίζει" μεταξύ των 2 και 7 βαθμών. Με κακοκαιρία διεξάγεται η πρωτοχρονιάτικη έξοδος και η τροχαία βρίσκεται σε ετοιμότητα. Αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί στους εθνικούς οδικούς άξονες, καθώς από σήμερα αρχίζει το πρώτο κύμα της εξόδου. Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα και ανυπολόγιστες ζημίες προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στη Σαμοθράκη.

    "Βροχερή" υποδοχή στο 2005

    Με κακό καιρό, όμως, θα υποδεχθούμε το 2005, αφού οι μετεωρολόγοι αναμένουν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, την Πρωτοχρονιά, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και μέχρι αργά το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός αναμένεται το βράδυ και νωρίς το πρωί της Κυριακής.

    Τη δεύτερη μέρα του νέου έτους, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

    Τη Δευτέρα, ο καιρός θα επιδεινωθεί ελαφρά στη Βόρεια Ελλάδα, με βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    Σοβαρά προβλήματα στη Σαμοθράκη

    Για τη χειρότερη θεομηνία των τελευταίων ετών κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Σαμοθράκης.

    Από τη νεροποντή, που έπληξε την Τετάρτη το νησί, έχουν υποχωρήσει τμήματα του αγροτικού οδικού δικτύου, πλημμύρισαν σπίτια, ενώ ορμητικοί χείμαρροι ξερίζωσαν πολλά δένδρα. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι περίπου 40 κάτοικοι του οικισμού Άνω Μεριά, όπου οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν από τη 12ωρη βροχόπτωση απείλησαν τις περιουσίες τους και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο, που συνδέει το χωριό με το υπόλοιπο νησί.

    Μάλιστα, οι υπηρεσίες του Δήμου εκφράζουν φόβους ακόμη και για ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους και σε σημαντικά μνημεία.

    [04] Αθλητισμός

    Δύο γκολ ο Φαβάνο

    30/12/2004 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι εξετάσεις των υποψηφίων συνεχίζονται στον Άρη και σήμερα το φιλικό με την Α.Ε. Κρήνης δοκιμάστηκαν αρκετοί με τον Ματίας Φαβάνο να αφήνει την καλύτερη εντύπωση. Ο Αργεντινός σημείωσε δύο γκολ και είχε πολύ καλή απόδοση, ενώ στο ίδιο ματς αγωνίστηκαν όσοι δεν συμμετείχαν στον αγώνα με τον Πανιώνιο αλλά και δύο Νιγηριανοί. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών πέτυχε το τρίτο τέρμα του Άρη, αλλά δεν ικανοποίησε με την γενικότερη εμφάνισή του. Στο μεταξύ μετά από συγκατάθεση του Γιώργου Χατζάρα στα πλάνα του οποίου δεν ήταν ο Παναγιώτης Γκίτσης, λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του παίκτη με τον Άρη.

    [05] Κόσμος

    Καμιά παρατυπία στις εκλογές της 26ης Δεκεμβρίου Απορρίφθηκαν οι προσφυγές Γιανούκοβιτς

    30/12/2004 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Βροντερό "όχι" είπε η Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας στον φιλορώσο πρωθυπουργό, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που κατήγγειλε παρατυπίες στον επαναληπτικό δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 26 Δεκεμβρίου. "Δεν βρήκαμε επαρκείς αποδείξεις για παραβιάσεις, που να καθιστούν αδύνατο το να εκδοθούν τα αποτελέσματα των εκλογών", δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαρίνα Σταβνιίτσουκ. Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Γιανούκοβιτς, ο οποίος ηττήθηκε στο δεύτερο γύρο, μπορεί να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάτι που προτίθεται να πράξει, όπως ανακοίνωσε στενός συνεργάτης του. Νωρίτερα, όμως, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε απορρίψει και τις τέσσερις προσφυγές του νυν πρωθυπουργού, οι οποίες κατατέθηκαν την Τρίτη.

    Ξανά στο Ανώτατο Δικαστήριο

    Ο κ. Γιανούκοβιτς θέτει εν αμφιβόλω την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής και θα προσφύγει εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε στενός συνεργάτης του. "Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο σε αμφισβήτηση αυτής της απόφασης", δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Νέστορ Σούφριτς.

    Λίγο πριν την ανακοίνωση της Επιτροπής, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την τελευταία από μια σειρά προσφυγών του κ. Γιανούκοβιτς, με τις οποίες κατήγγειλε παραβιάσεις στον εκλογικό νόμο κατά την ψηφοφορία της 26ης Δεκεμβρίου. "Η τελευταία από τις τέσσερις προσφυγές του Γιανουκόβιτς απερρίφθη σήμερα, καθώς δεν ευσταθεί", δήλωσε η εκπρόσωπος του Δικαστηρίου, Λιάνα Σλαποσνίκοβα.

    Η ομάδα του νυν πρωθυπουργού είχε υποβάλλει την Τρίτη το βράδυ στο Ανώτατο Δικαστήριο συνολικά τέσσερις προσφυγές. Η πρώτη απερρίφθη χθες, Τετάρτη, και άλλες δύο νωρίτερα σήμερα.

    Υπενθυμίζεται, ότι, με βάση τα αποτελέσματα του επαναληπτικού δεύτερου γύρου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιουστσένκο, έχει συγκεντρώσει περίπου δύο εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράταση της κρίσης στην Ουκρανία;

    [06] Παράξενα

    Καναπεδάκι με ...ληστή

    30/12/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο ευφάνταστο ληστή του 2004, αυτό θα πήγαινε σίγουρα στον Φρεντ Κινγκ, κρατούμενο στη φυλακή της νήσου Σέπι, στη Μεγάλη Βρετανία. Ο 24χρονος κρατούμενος μάλλον δεν άντεχε στο κελί του και μια μέρα που βγήκε από τη φυλακή για να "ξεσκάσει" ξέχασε να γυρίσει. Η αστυνομία τον αναζήτησε παντού, όμως, μάταια. Οι μέρες περνούσαν, οι έρευνες πύκνωναν και τελικά μια μαρτυρία έδωσε τη λύση. Ο μάρτυρας είπε, πως είδε τον 24χρονο δραπέτη να μπαίνει σε ένα διαμέρισμα στο Χέιλσαμ του ανατολικού Σάσεξ και αμέσως η αστυνομία έσπευσε στο σημείο. Μετά από έφοδο, ο δραπέτης εντοπίστηκε στο σαλόνι του σπιτιού και για την ακρίβεια στην πλάτη του καναπέ! Ο 24χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών για ληστεία και τώρα θα μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο "κολλητός" του καναπές θα διακοσμήσει το νέο του κελί!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 December 2004 - 21:52:48 UTC