Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ο φρουρός του Βρετανού ακολούθου
  • [02] Τραγωδία στο Μπουένος Άιρες
  • [03] Παράταση για το σήμα κυκλοφορίας
  • [04] Πρωτοχρονιάτικο ωράριο καταστημάτων

    [01] Κοινωνία

    Δέχτηκε καταιγισμό πυρών Νεκρός ο φρουρός του Βρετανού ακολούθου

    31/12/2004 7:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2004 11:14:29 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον 32χρονο αστυνομικό Χαράλαμπο Αμανατίδη, ειδικό φρουρό της κατοικίας του στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας, Συνταγματάρχη Μάρκ Μπλάδεργουικ, στην οδό Καρπάθου 47Α στην Κηφισιά. Η προγραμματισμένη βάρδιά του ήταν για σήμερα το πρωί, αλλά άλλαξε για το βράδυ, επειδή ήθελε να πάει στο μνημόσυνο του πατέρα του. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στις 03:15 τα ξημερώματα, με το υπηρεσιακό του περίστροφο στο χέρι. Είχε δεχθεί οκτώ ή εννιά πυροβολισμούς, όλους από το λαιμό και πάνω. Από τη στάση του σώματος του αστυνομικού και από το περίστροφο, που κρατούσε, φαίνεται, πως προσπάθησε να αντιδράσει. Οι δράστες του αφαίρεσαν το οπλοπολυβόλο. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν οι κάλυκες από τις σφαίρες. Μάλιστα, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να προέρχονται από το όπλο του ίδιου.

    Εντατικές έρευνες

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλη Τσιατούρα, ο 32χρονος Χαράλαμπος Αμανατίδης δέχθηκε καταιγισμό πυρών. Άγνωστος ή άγνωστοι τον είχαν πυροβολήσει φορές από μικρή απόσταση με πιστόλι εννέα χιλιοστών.

    Η αστυνομία, που έφτασε σχεδόν επί τόπου, διεξάγει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ έχει αποκλειστεί όλη η περιοχή γύρω από το σημείο της επίθεσης. Οι έρευνες επεκτείνονται και σε ορισμένα αλσύλια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες έχουν πετάξει εκεί το κλεμμένο όπλο.

    Μέχρι στιγμής, τα αίτια της δολοφονίας παραμένουν άγνωστα, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

    Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο πρόεδρος του συλλόγου ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμας, ο στόχος δεν ήταν τυχαίος, ενώ αποκλείεται το ενδεχόμενο προσωπικών διαφορών.

    Πάντως, επεσήμανε, πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία, που να συνδέουν τη δολοφονία με άλλη τρομοκρατική ενέργεια, αλλά τους προβληματίζει η αρπαγή του όπλου του θύματος, για το λόγο αυτό στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία .

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δρόμος έξω από την κατοικία του στρατιωτικού ακολούθου της Βρετανίας παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα και ίσως η κάμερα να έχει καταγράψει την σκηνή της δολοφονικής επίθεσης.

    Στην περίπτωση αυτή εικάζεται, ότι πιθανόν να φανεί το πρόσωπο του δράστη ή των δραστών. Πιο πιθανό όμως φαίνεται το ενδεχόμενο να έχει καταγραφεί από την κάμερα ο τρόπος διαφυγής τους.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, ενώ την αστυνομία ειδοποίησε ένας γείτονας, που άκουσε τους πυροβολισμούς χωρίς όμως να δει τους δράστες.

    Ο Βρετανός Πρεσβευτής στην Αθήνα επικοινώνησε με την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Ελληνα αστυνομικού.

    Εξαιτίας του θλιβερού γεγονότος ματαιώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς που είχαν προγραμματιστεί για την Ελληνική Αστυνομία.

    [02] Κόσμος

    Τραγωδία στο Μπουένος Άιρες

    31/12/2004 8:39:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2004 11:33:24 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ

    Πύρινος τάφος για τουλάχιστον 169 νέους, έγινε κέντρο διασκέδασης στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Άλλοι 375 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αργεντινής, Ανιμπαλ Φερνάντεζ, οι αρχές δεν έχουν οριστικοποιήσει τον κατάλογο των θυμάτων, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά ως και 10 ετών. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, αλλά είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από φωτοβολίδα. Πάντως, ο δήμαρχος της πόλης Ανιμπάλ Ιμπάρα, τόνισε, πως οι εκδοχές για τα αίτια της πυρκαγιάς είναι πολλές, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει καμία. "Η πόλη δε θυμάται άλλη τέτοια τραγωδία" τόνισε ο γραμματέας Υγείας Αλφρέντο Στερν.

    Πιθανότατα από φωτοβολίδα

    Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ώρα της πυρκαγιάς στο κλαμπ "Republica de Cromagnon" μπορεί να βρίσκονταν από 1.500 έως και 5.000 νεαροί, που παρακολουθούσαν τη ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος "Los Callegeros".

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, η πυρκαγιά προκλήθηκε από φωτοβολίδα, που εκτοξεύθηκε στο ταβάνι, με αποτέλεσμα τα φλεγόμενα συντρίμμια να πέσουν στο πλήθος σπέρνοντας τον θάνατο.

    Αμέσως επικράτησε πανικός, με συνέπεια πολλοί να ποδοπατηθούν και να πεθάνουν από ασφυξία ή να τραυματισθούν, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί αν οι έξοδοι κινδύνου ήταν ανοικτές την ώρα, που οι θαμώνες αγωνίζονταν να διαφύγουν.

    "Οι φλόγες έζωσαν σε λίγα λεπτά το κτίριο και ένα πλήθος ανθρώπων προσπαθούσε να ξεφύγει με αποτέλεσμα εκατοντάδες να ποδοππατηθούν" ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, αλλά άνδρες των σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να ερευνούν στο εσωτερικό του κέντρου διασκέδασης προκειμένου να εντοπίσουν τραυματίες.

    Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν δραματικές εικόνες από την προσπάθεια των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες, αλλά και δεκάδες γονείς, που έφταναν απεγνωσμένοι στην ντισκοτέκ για να μάθουν νέα για τα παιδιά τους.

    Σε ένα γκαράζ πίσω από την ντισκοτέκ οι αρχές έστησαν ένα πρόχειρο νεκροτομείο, όπου μετέφεραν τους νεκρούς.

    [03] Κοινωνία

    Παράταση για το σήμα κυκλοφορίας

    31/12/2004 9:51:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Μέχρι τις πέντε Ιανουαρίου θα μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό σήμα κυκλοφορίας από τις εφορίες οι λάτρεις της "τελευταίας στιγμής". Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παίρνουν το σήμα μέχρι την επόμενη Τετάρτη μόνο από τις εφορίες και όχι από τις τράπεζες. Στο μεταξύ, τελευταία μέρα είναι σήμερα και για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή των αναδρομικών από την κατάργηση της εισφοράς στο ΛΑΦΚΑ, αλλά και το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν έως της 12 το μεσημέρι, λόγω ημιαργίας.

    [04] Κοινωνία

    Πρωτοχρονιάτικο ωράριο καταστημάτων

    31/12/2004 11:16:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το 2005 και οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια τόσο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, όσο και για τα απαραίτητα δώρα. Για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν τα ψώνια τους νωρίτερα, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις πέντε το απόγευμα ενώ η Βαρβάκειος Αγορά και τα Σούπερ Μάρκετ έως τις οκτώ το βράδυ. Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει σε εντατικοποίηση των ελέγχων, καθώς παρατηρούνται ανατιμήσεις σε πολλά είδη οπωροκηπευτικών και κυρίως στα ευπαθή προϊόντα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 31 December 2004 - 9:52:53 UTC