Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα είπαν Μπους – Σαακασβίλι
  • [02] Αγωνία για Μαρικά στον Άρη
  • [03] Χάθηκαν τα ίχνη Γαλλίδας δημοσιογράφου
  • [04] Μπλερ για Ιράκ και Παλαιστινιακό
  • [05] Σημαντική μετεγραφή για Εθνικό Αστέρα

    [01] Κόσμος

    Συζήτησαν τις εξελίξεις σε Γεωργία - Ουκρανία Τα είπαν Μπους Σαακασβίλι

    6/1/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Κόσμος)&body=

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην πρόοδο που συντελείται σε Γεωργία και Ουκρανία με την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, αναφέρθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο ομόλογός του της Γεωργίας. Ο Τζορτζ Μπους και ο Μιχαήλ Σαακασβίλι συζήτησαν επίσης για τη διεύρυνση τόσο της μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και της Ρωσίας προκειμένου να αποκατασταθεί η πολιτική ηρεμία στην περιοχή και να διευθετηθούν οι πολιτικές διενέξεις που υπάρχουν.

    [02] Αθλητισμός

    Αγωνία για Μαρικά στον Άρη

    6/1/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σοβαρότερος από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, φαίνεται να είναι ο τραυματισμός του παίκτη του Άρη, Σέρτζιο Μαρικά. Ο Βραζιλιάνος μέσος των "κίτρινων", ο οποίος χτύπησε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, μετά από τις σημερινές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, δείχνει να έχει υποστεί αρκετά βαρύ τραυματισμό. Συγκεκριμένα, το ιατρικό τιμ της ομάδας, μιλάει ή για ρήξη χιαστών, κάτι που σημαίνει αποχή από την ενεργό δράση για -περίπου- 20 ημέρες, ή για ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου, κάτι που μπορεί να τον κρατήσει για περίπου τέσσερις μήνες εκτός γηπέδων. Πάντως η τελική διάγνωση θα γίνει αύριο, όταν και ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Σίγουρα πάντως ο Βραζιλιάνος χάνει το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή.

    Ελπίδες για Σανχούρχο

    Τα θετικά για τον Γιώργο Χατζάρα έρχονται από την πλευρά του Φερνάντο Σανχούρχο. Ο παίκτης του Άρη φαίνεται να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού του, σταθερά και σταδιακά και πλέον οι πιθανότητες που συγκεντρώνει για να αγωνιστεί την Κυριακή είναι πολλές.

    Το εγκώμιο του Κώστα Νεμπεγλέρα, έπλεξε ο τεχνικός των κιτρίνων, μετά την χθεσινή του απόδοση στον αγώνα Κυπέλλου και την επίτευξη των τριών από τα πέντε γκολ της ομάδας του.

    Μεταγραφικές δοκιμές

    Από εκεί και πέρα ο Άρης αναμένει δυο Καμερουνέζους ποδοσφαιριστές, ίσως την προσεχή Δευτέρα, για δοκιμή αρχικά και εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Σε εκκρεμότητα παραμένει η περίπτωση του Νιγηριανού Εκουέμε, που ενώ υπέγραψε στον Άρη, φέρεται να είναι δεσμευμένος και με την Λεχ Πόζναν και η διαφορά δεν ξεπερνιέται, αφού και οι δυο ομάδες τον θέλουν. Πάντως ο Αφρικανός παίκτης δήλωσε θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    [03] Ιράκ

    Βρισκόταν στο Ιράκ για λογαριασμό της Liberation Χάθηκαν τα ίχνη Γαλλίδας δημοσιογράφου

    6/1/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Ιράκ)&body=

    Πηγή: Liberation

    Κανένα σημείο ζωής δεν έχει δώσει από τη Βαγδάτη, όπου βρισκόταν τις τελευταίες είκοσι μέρες, ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Liberation. Η Φλορενς Ομπενά και ο βοηθός της, Ιρακινός διερμηνέας Χουσείν Χανούν αλ-Σαάντι, είναι εξαφανισμένοι από χθες το πρωί όταν βγήκαν από το ξενοδοχείο τους. Έκτοτε, η τύχη τους αγνοείται. Η Ομπενά, εργάζεται στη Λιμπερασιόν από το 1986 και έχει καλύψει με επιτυχία πολλά μεγάλα γεγονότα, στη Ρουάντα, το Κόσοβο, την Αλγερία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και μεγάλες δίκες στη χώρα της. Ο Ιρακινός διερμηνέας, ο οποίος τη συνοδεύει, συνεργάζεται με την Liberation τα τελευταία δυο χρόνια. Για τον εντοπισμό και των δυο, έχουν κινητοποιηθεί και συνεργάζονται στενά οι γαλλικές, οι αμερικανικές και οι ιρακινές αρχές.

    Σχετικά Links:

    To άρθρο της Liberation

    [04] Μ. Ανατολή

    Αναγκαία η σύσκεψη του Λονδίνου για Παλαιστινιακό Μπλερ για Ιράκ και Παλαιστινιακό

    6/1/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στις εξελίξεις στο Ιράκ αλλά και το Μεσανατολικό αναφέρθηκε ο Τόνι Μπλερ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι εκλογές στο Ιράκ θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις 30 Ιανουαρίου παρά τα αυξανόμενα κρούσματα βίας στην περιοχή και απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή. Σε ότι αφορά το Παλαιστινιακό, απάντησε σε όσους δηλώνουν αντίθετοι με την σύσκεψη στο Λονδίνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον μεθεπόμενο μήνα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για μία εφ όλης της ύλης διάσκεψης με το Ισραήλ. Την πρόταση Μπλερ, απορρίπτει ο πρωθυπουργός των Παλαιστινίων Αχμέντ Κορέι.

    Απάντηση στον Αχμεντ Κορέι

    Ο Τόνι Μπλερ, επεσήμανε ότι η σύσκεψη με θέμα τις Παλαιστινιακές μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσει την προγραμματισμένη από το Ισραήλ αποχώρηση από τη Γάζα και θα επιτρέψει, να επιστρέψει στο προσκήνιο ο "οδικός χάρτης" για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

    "Εάν η Ευρώπη δώσει χρήματα, θέλει να γνωρίζει πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν και πως θα υπάρξουν ευκαιρίες για δημιουργία κλίματος ασφάλειας και πολιτικών δομών στην Παλαιστινιακή Αρχή" ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει μία διάσκεψη με το Ισραήλ, προτού να υπάρξει σχετική προετοιμασία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάσταση απόψεων στην παλαιστινιακή ηγεσία

    [05] Αθλητισμός

    Σημαντική μετεγραφή για Εθνικό Αστέρα

    6/1/2005 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την έκπληξη στις μεταγραφές της Β Εθνικής έκανε ο Εθνικός Αστέρας. Η ομάδα της Καισαριανής προχώρησε στην απόκτηση του Τάσου Φερκίδη που είχε μείνει το τελευταίο εξάμηνο από τον Ιωνικό. Ο έμπειρος παίκτης αποτελεί την Πέμπτη μεταγραφή για την ομάδα, μετά την απόκτηση των Μποταΐτη, Χουζούρη, Βελώνη και του Νιγηριανού Οβολάμπι. Ο Φερεκίδης βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας τον τελευταίο καιρό και προπονούνταν με την ομάδα της Καισαριανής στην οποία και τελικά κατέληξε. Ο αμυντικός αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στον Κυριακάτικο αγώνα του Αστέρα με τον Απόλλωνα Αθηνών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 January 2005 - 21:51:40 UTC