Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωλίγκα: Έπεσε μαχόμενη η ΑΕΚ
  • [02] Εκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες
  • [03] Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Αμανατίδη
  • [04] Η οργάνωση του Αλ Ζαρκάουι ανέλαβε την ευθύνη
  • [05] Τραγωδία σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές
  • [06] "Ερυθρόλευκη" ανάκαμψη
  • [07] Η Λάτσιο το ντέρμπι της Ρώμης
  • [08] Τα "Σπιρούνια" επιστρέφουν

    [01] Αθλητισμός

    Ευρωλίγκα: Έπεσε μαχόμενη η ΑΕΚ

    6/1/2005 10:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ήττα που έθεσε τέρμα και στο Ευρωπαϊκό της σερί νικών, γνώρισε η ΑΕΚ στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις για την 9η ημέρα της Ευρωλίγκα. Η "Ένωση" δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και σε όλο το πρώτο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ κι μάλιστα στο τέλος του ήταν στο -14. Η αντεπίθεση του "δικέφαλου" ξεκίνησε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και μείωσε στους τρεις πόντους, όμως η Ζαλγκίρις δεν την άφησε να ελπίζει περισσότερο και ήταν τελικά αυτή που πήρε το ροζ φύλλο. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, η οποία έχει ρεκόρ 4-5, αναδείχθηκε ο Νίκος Χατζής που σημείωσε 25 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 27-19, 49-35, 57-54, 81-71.

    [02] Κόσμος

    Για καλύτερο συντονισμό της βοήθειας Εκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες

    7/1/2005 7:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Τζακάρτα για τους πληγέντες της νοτιοανατολικής Ασίας από τα φονικά τσουνάμι, συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες, έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας, Εξωτερικών και Ανάπτυξης της κοινότητας, για τον καλύτερο συντονισμό της βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής επιχείρησης για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, μετέβη σήμερα στην πόλη Ατσεχ της Ινδονησίας ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά. Σύμφωνα με το Associated Press περίπου 159.454 έχουν χάσει τη ζωή τους. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εξέφρασε φόβους ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να διπλασιαστεί και να φθάσει τις 300.000 από τις επιδημίες που απειλούν τα εκατομμύρια των προσφύγων.

    Συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Ανθρωπιάς

    Στη χθεσινή διάσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία ενός περιφερειακού κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης για τα τσουνάμι, καθώς και η αναστολή της αποπληρωμής του χρέους των χωρών της νοτιο-ανατολικής Ασίας.

    Από την πλευρά του, ο γγ του ΟΗΕ Κοφι Ανάν δήλωσε ότι τους επόμενους έξι μήνες θα χρειαστούν άμεσα τουλάχιστον 977 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος αποκατάστασης των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων, που έμειναν άστεγοι.

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εξέφρασε φόβους ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να διπλασιαστεί και να φθάσει τις 300.000 από τις επιδημίες που απειλούν τα εκατομμύρια των προσφύγων. Στο μεταξύ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών στον τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε τα 16 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό - αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας- που συγκεντρώθηκε ποτέ σε ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο. Οι λογαριασμοί των τραπεζών για τον Μαραθώνιο Ανθρωπιάς θα παραμείνουν ανοιχτοί σήμερα και τη Δευτέρα, για όσους επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χαμόγελα και προβληματισμός

    Μάθημα ανθρωπιάς και αγάπης

    873.000 Ευρώ από τα "Δώρα Ανθρωπιάς"

    Δημοπρασία ανθρωπιάς στη ΝΕΤ

    [03] Κοινωνία

    Βρέθηκαν ένα βαν και μία μοτοσικλέτα Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Αμανατίδη

    7/1/2005 8:14:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες στην υπόθεση δολοφονίας του ειδικού φρουρού στην Κηφισιά. Οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι αποδυναμώνεται το σενάριο πίσω από την επίθεση να βρίσκονται μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, που έδρασαν κατά τη δεκαετία του '90. Ο εντοπισμός ενός δεύτερου ύποπτου αυτοκινήτου και μιας μοτοσικλέτας προκάλεσε την κινητοποίηση των διωκτικών αρχών. Συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε ένα κλεμμένο κλειστό βαν, μέσα στο οποίο υπήρχε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, στην οδό Μελισσίων 59 κοντά στο νεκροταφείο του Αμαρουσίου. Το βαν και η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκαν στα στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας στο Γουδί όπου βρίσκεται και το λευκό Nissan, το οποίο, από τα ίχνη του αίματος που βρέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία του ειδικού φρουρού. Το βαν είχε κλαπεί στις 22 Δεκεμβρίου από την Κηφισιά, ενώ η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 23 του ιδίου μηνός από την Κυψέλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες εξελίξεις στη δολοφονία του ειδικού φρουρού

    [04] Ιράκ

    Για την επίθεση στην Μπαακούμπα Η οργάνωση του Αλ Ζαρκάουι ανέλαβε την ευθύνη

    7/1/2005 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η οργάνωση του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, που σχετίζεται με το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, ανέλαβε χθες -μέσω ιστοσελίδας στο internet- την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε την Τετάρτη κοντά σε ένα ιρακινό οδόφραγμα στην Μπαακούμπα, στο βόρειοανατολικό τμήμα της Βαγδάτης. "Ένα από τα λιοντάρια της ταξιαρχίας των μαρτύρων Μουτζαχεντίν της οργάνωσης Αλ Κάιντα στις χώρες της Μεσοποταμίας εξαπέλυσε επίθεση κατά των δυνάμεων της εθνικής φρουράς στη Μπαακούμπα", αναφέρεται στο κείμενο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση αυτοκτονίας, έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν. Η οργάνωση του αλ Ζαρκάουι έχει αναλάβει την ευθύνη των περισσότερων αιματηρών επιθέσεων που έχουν διαπραχθεί το τελευταίο μεγάλο διάστημα στο Ιράκ.

    [05] Κόσμος

    21 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά Τραγωδία σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές

    7/1/2005 9:42:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ενδυμάτων κοντά στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα. Οι πυροσβέστες αγωνίστηκαν επί ώρες για να καταστείλουν τη φωτιά, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σημειώνεται ότι το Μπανγκλαντές κερδίζει πάνω από 5 δισ. δολάρια το χρόνο από τις εξαγωγές ειδών ένδυσης. Ο τομέας αυτός απασχολεί περίπου δυο εκατομμύρια εργάτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες. Όμως, σύμφωνα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και οι επισφαλείς καλωδιώσεις προκαλούν αρκετές φωτιές κάθε χρόνο στο Μπανγκλαντές με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

    [06] Αθλητισμός

    "Ερυθρόλευκη" ανάκαμψη

    7/1/2005 9:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα για τη νέα χρονιά. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στην παράταση της Τσιμπόνα εντός έδρας με 89-83, κανονική διάρκεια 75-75, και πέτυχαν τη δεύτερη ευρωπαϊκή τους νίκη, ενώ διατήρησαν και τις λιγοστές ελπίδες για την πρόκριση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, ο Αμερικανός Μάρκους Πέρι που σημείωσε 36 πόντους.

    Η διακύμανση

    Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-29, 53-53, 75-75 (κ.α.), 89-83 (παρ.).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέισον 20 (5), Πέρι 36 (5), Ζορόφσκι 8, Γιούρκοβιτς 4, Γκούλιας 14, Καλαμπόκης, Σκλάβος 2, Αγαδάκος 2, Γκόρενς 3.

    ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Βράνκοβιτς 9 (1), Ζίζιτς 28, Στίματς 4, Πόποβιτς 25 (2), Μόροβιτς 8 (1), Φιτς 7, Πόλιακ, Σέζαρ, Ρόζιτς, Μπάντερ 2.

    [07] Αθλητισμός

    Η Λάτσιο το ντέρμπι της Ρώμης

    7/1/2005 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αιώνιας πόλης, καθώς επικράτησε με 3-1 της Ρόμα. Οι "Λατσιάλι", έδειξαν ότι ήθελαν πιο πολύ τη νίκη και τελικά τα κατάφεραν. Το σκορ για τους τυπικά γηπεδούχους άνοιξε με πολύ ωραίο γκολ, ο Ντι Κάνιο (30`), με το οποίο έκλεισε και το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, οι Ρωμαίοι μπήκαν πολύ δυνατά και αφού έχασαν πολλές και καλές ευκαιρίες, ισοφάρισαν με τον Κασάνο. Όμως η Λάτσιο ανασυντάχθηκε και μετά από δύο λεπτά πήρε και πα΄λι το προβάδισμα με τον Σέζαρ (74`) και ο Ρόκι καθάρισε τη νίκη στο 77 κάνοντας τοτελικό 3-1. Αξίζει να σημειωθεί πως το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την πολύ ένταση, το πάθος αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα των δύο παικτών, ενώ το παιχνίδι στο 60 όταν τραυματίστηκε ο αρχηγός των "Ρωμαίων", Φραντσέσκο Τότι, από ρίψη βεγγαλικών.

    [08] Αθλητισμός

    Τα "Σπιρούνια" επιστρέφουν

    7/1/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι Σπερς συνέχισαν τις πολύ καλές εντός έδρας εμφανίσεις και πέτυχαν την 16η στα 17 παιχνίδια που έχουν δώσει συνολικά στο SBC Center του Σαν Αντόνιο. Τα "Σπιρούνια" επικράτησαν με 111-98 των Ιντιάνα Πέισερς. Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 27 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Τόνι Πάρκερ σταμάτησε στους 26. Για τους Πέισερς, ο Ζερμέιν Ο`Νιλ έκανε ότι μπορούσε όμως οι 32 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί ώστε η ομάδα του να πάρει τη νίκη. Στο Όμπορν Χιλς, οι Μέμφις Γκρίζλις κατάφεραν να αλώσουν την έδρα των κατόχων του τίτλου, Ντιτρόιτ Πίστονς, των οποίων επικράτησαν με 101-79. Τέλος στην Ουάσιγκτον, ο Γκίλμπερτ Αρένας γιόρτασε τα 23α γενέθλιά του, πετυχαίνοντας 27 πόντους στη νίκη των Ουίζαρντς επί των Σιάτλ Σουπερσόνικς με 107-96. Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πέτυχαν την τρίτη σερί νίκη, ο Λάρι Χιούζ είχε 21 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ.

    Τα αποτελέσματα

    Ουάσινγκτον-Σιάτλ 107-96

    Ντιτρόιτ-Μέμφις 79-101

    Σαν Αντόνιο-Ιντιάνα 111-98


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 January 2005 - 9:52:22 UTC