Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δίνουν τα χέρια
  • [02] Πανικός στην Τουρκία από τα 5,5 Ρίχτερ
  • [03] Πιθανή συνάντηση Σαρόν - Αμπάς
  • [04] "Όχι" ΗΠΑ στην άρση του εμπάργκο
  • [05] Συναυλία Αγάπης
  • [06] Νέα κατάθεση Ανάν
  • [07] Συνετρίβη αμερικανικό ελικόπτερο
  • [08] Νέες ήττες για Ηρακλή, Ιωνικό Ν.Φ Αμαλιάδας
  • [09] Εκρήξεις σε Τικρίτ και Βαγδάτη
  • [10] Συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου
  • [11] Ωδή στην επιθετική πολυφωνία
  • [12] "Βγάζει μάτια" η Βίρνα Ντίαζ
  • [13] Επαφές του Κύπριου προέδρου
  • [14] Δικαίωμα ψήφου έχει και ο Σαντάμ
  • [15] Λάμπουν στην Ιταλία δύο πρώην "πράσινοι"

    [01] Μ. Ανατολή

    Σημαντικό βήμα για την ειρήνη Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δίνουν τα χέρια

    26/1/2005 12:17:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ένα σημαντικό βήμα για κατάπαυση του πυρός στην πολυτάραχη Μέση Ανατολή, έγινε την Τρίτη το βράδυ. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι επετεύχθη συμφωνία με τον Ισραηλινό στρατό, ώστε να αναπτύξουν επιπρόσθετες δυνάμεις στην κεντρική και νότια Γάζα, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Επίσημα το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε την είδηση. Παρόλα αυτά, ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες του Μαχμούντ Αμπάς για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή.

    [02] Κόσμος

    Και δυο νεκροί Πανικός στην Τουρκία από τα 5,5 Ρίχτερ

    26/1/2005 12:37:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δυο νεκρούς, τουλάχιστον είκοσι τραυματίες και σοβαρές καταστροφές σε ογδόντα κτήρια, άφησε πίσω του, σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Νοτιοανατολική Τουρκία και έγινε αισθητός μέχρι τα Άδανα και την πόλη Βαν. Ένας άνδρας και η ανιψιά του σκοτώθηκαν όταν τον πλινθόκτιστο σπίτι τους κατέρρευσε σε περιοχή της επαρχίας Χακαρί. Οι περισσότεροι τραυματισμοί, οφείλονται στον πανικό που επικράτησε μετά τον κυρίως σεισμό και τους πέντε μετασεισμούς που ακολούθησαν. Άνθρωποι άρχισαν να πηδούν από παράθυρα και μπαλκόνια ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αψηφώντας το κρύο που επικρατεί, προτιμούν να μείνουν έξω από τα σπίτια τους , φοβούμενοι νέο μεγάλο σεισμό.

    Δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους

    Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

    Παρά όμως το πολικό ψύχος, οι τρομαγμένοι κάτοικοι αρνούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε ρεπορτάζ με ανθρώπους μαζεμένους γύρω από φωτιές ενώ γύρω τους έπεφτε χιόνι.

    [03] Μ. Ανατολή

    Νεκρή τρίχρονη Παλαιστίνια Πιθανή συνάντηση Σαρόν - Αμπάς

    26/1/2005 7:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/1/2005 9:17:20 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στις διπλωματικές επαφές με την Παλαιστινιακή Αρχή και το νεοεκλεγέντα πρόεδρό της Μαχμούντ Αμπάς, αφότου έξι Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα πληροφορίες, οι Σαρόν και Αμπάς αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης ή την Πέμπτη. Σύμφωνα με Ισραηλινό ανώτατο αξιωματούχο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο στρατός δεν θα εξαπολύει στο εξής επιχειρήσεις "εξόντωσης" Παλαιστινίων μαχητών στους τομείς όπου η παλαιστινιακή αστυνομία θα διασφαλίζει την τήρηση της τάξης. Στο μεταξύ, ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης από ισραηλινά πυρά, στον κεντρικό τομέα της λωρίδας της Γάζας. Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες Κάσαμ εναντίον του νότιου Ισραήλ από τη Γάζα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα "Χααρέτζ" στην ηλεκτρονική της έκδοση.

    Επιπλέον δυνάμεις σε κεντρική και νότια Γάζα

    Αργά την Τρίτη, αξιωματούχοι ασφαλείας από την ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά συνήψαν συμφωνία κατά την οποία θα αναπτυχθούν επιπλέον παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στην κεντρική και τη νότια Γάζα το συντομότερο δυνατό.

    Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο Μαχμούντ Αμπάς διέταξε 2.000 αστυνομικούς να λάβουν θέσεις στο βόρειο τμήμα της Γάζας για να εμποδίσουν την εκτόξευση ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές εναντίον Ισραηλινών στόχων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δίνουν τα χέρια

    [04] Κόσμος

    Το σκέφτονται οι Ευρωπαίοι "Όχι" ΗΠΑ στην άρση του εμπάργκο

    26/1/2005 7:40:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη μη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κίνα, ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι ΗΠΑ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ασιατική χώρα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη εκφράσει την "πολιτική βούλησή" να άρουν το εμπάργκο που επιβλήθηκε στο Πεκίνο μετά την αιματηρή καταστολή του φιλο-δημοκρατικού κινήματος την άνοιξη του 1989, ωστόσο, οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2005.

    Στην Ουάσιγκτον Φίσερ - Στρο

    "Διαφωνούμε με την άρση του εμπάργκο. Πιστεύουμε ότι θα ήταν μια κακή απόφαση, σε μια κακή στιγμή, αν λάβουμε υπόψη το φάκελο της Κίνας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που έχει ήδη διατυπώσει ο Λευκός Οίκος.

    Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ στην Ουάσινγκτον βρίσκονται δύο Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, ο Γιόσκα Φίσερ της Γερμανίας και ο Τζακ Στρο της Βρετανίας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον απερχόμενο Αμερικανό ομόλογό τους, Κόλιν Πάουελ, και τη διάδοχό του, Κοντολίζα Ράις.

    Ο Μπάουτσερ δεν διευκρίνισε αν το ζήτημα της Κίνας συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών.

    [05] Κοινωνία

    Στις 19:30 στο ΟΑΚΑ Συναυλία Αγάπης

    26/1/2005 7:36:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία της ΕΡΤ για έμπρακτη βοήθεια στις χώρες που "χτυπήθηκαν" από τα φονικά τσουνάμι, στις 26 Δεκεμβρίου. Στη συναυλία, που θα ξεκινήσει στις 19:30, 50 καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους, ενώ συμπράττουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Το κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο, καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν την Δευτέρα. Τη συναυλία θα παρουσιάσει η Μαρία Χούκλη και θα μεταδώσει ζωντανά η ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (103,7). Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και τα έσοδα από το CD που θα κυκλοφορήσει θα διατεθούν και αυτά για την ενίσχυση των πληγέντων στην νοτιοανατολική Ασία. Για την εξυπηρέτηση όσων παρακολουθήσουν τη συναυλία, τα λεωφορεία και ο προαστιακός θα κυκλοφορούν έως τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 2:00 το μετρό, ο ηλεκτρικός και τα τρόλεϊ.

    Μεγάλοι καλλιτέχνες

    Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

    Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ηλίας Ανδριόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Βαρδής, Πέτρος Γαϊτάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Βασίλης Δημητρίου, Παντελής Θαλασσινός, Αλίκη Καγιαλόγλου, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπείρα-Σπείρα, Πασχάλης Τερζής, Τρίφωνο, Μάριος Τόκας, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

    Υπενθυμίζεται, ότι η μεγάλη πρωτοβουλία της ΕΡΤ ξεκίνησε με τον Τηλεμαραθώνιο και συνεχίστηκε με δύο Δημοπρασίες Ανθρωπιάς, ενώ τα χρήματα δόθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    404.900 Ευρώ από τα Δώρα Ζωής

    "Επιταγή Ανθρωπιάς"

    "Θα είμαστε όλοι εκεί"

    [06] Κόσμος

    Τέλη Ιανουαρίου τα αποτελέσματα Νέα κατάθεση Ανάν

    26/1/2005 8:24:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για τρίτη φορά κατέθεσε χθες ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Άναν, στην ανεξάρτητη επιτροπή που είχε ορίσει ο ίδιος για να ερευνήσει το σκάνδαλο δωροληψίας όσον αφορά το πρόγραμμα "πετρέλαιο έναντι τροφίμων" για το Ιράκ, όπως ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπός του. Σύμφωνα με τον Φρεντ Έκχαρντ, ο Κόφι Άναν αποτελεί και ο ίδιος μέρος της έρευνας, "όπως και όλα τα άλλα άτομα που σχετίζονται με το πρόγραμμα".

    Εμπλέκεται και το όνομα του γιού του

    Η κατάθεση του Άναν, διάρκειας δύο ωρών, δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και νυν επικεφαλής της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής, Πολ Βόλκερ. Ο τελευταίος αναμένεται να παρουσιάσει τα στοιχεία της έρευνάς του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

    Ο Γ.Γ. είχε καταθέσει πέρσι άλλες δύο φορές, στις 9 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου, και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κληθεί και πάλι να δώσει κατάθεση, "εφόσον η έρευνα συνεχίζεται".

    Στο σκάνδαλο, που προκαλεί τριγμούς στον ΟΗΕ, φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Άναν, ο οποίος κατηγορείται ότι πήρε χρήματα από μια ελβετική εταιρεία που είχε αναλάβει να εποπτεύει τη διανομή τροφίμων στο Ιράκ.

    [07] Ιράκ

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Συνετρίβη αμερικανικό ελικόπτερο

    26/1/2005 9:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο του σώματος Πεζοναυτών του αμερικανικού στρατού συνετρίβη σήμερα στο δυτικό Ιράκ, στα σύνορα με την Ιορδανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ. Όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ δεν γίνεται λόγος για θύματα ή για τα αίτια της πτώσης. Σημειώνεται, πως ορισμένα από τα πλέον πολύνεκρα συμβάντα για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ οφείλονται στη συντριβή ελικοπτέρων. Το Νοέμβριο του 2003, δύο ελικόπτερα τύπου Μπλακ Χοκ συγκρούσθηκαν και συνετρίβησαν στη Μοσούλη αφότου δέχθηκαν πυρά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 στρατιώτες.

    [08] Μπάσκετ

    Νέες ήττες για Ηρακλή, Ιωνικό Ν.Φ Αμαλιάδας

    26/1/2005 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ακόμη ήττα στη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία γνώρισαν χθες το βράδυ εκτός έδρας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της FEL Ανδρών ο Ιωνικός Ν.Φ Αμαλιάδας και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, που ήδη έχουν γνωρίσει τον αποκλεισμό. Στην Τουρκία ο Ιωνικός συνετρίβη 83-63 από την Μπεσίκτας στην Τουρκία, ενώ ο Ηρακλής στην Ουκρανία γνώρισε την ήττα με 86-73 από τη γηπεδούχο Κίμικ.

    Θρίαμβος της Μπεσίκτας

    Σε έναν αγώνα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον στη Τουρκία ο Ιωνικός Ν.Φ Αμαλιάδας, που πήγε στην γειτονική χώρα με επτά όλους κι όλους αθλητές, η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη έπαιξε υποφερτά για ένα δεκάλεπτο στην αρχή και στη συνέχεια κάθισε. Έτσι οι Τούρκοι της Μπεσίκτας κυριαρχώντας στο παρκέ δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν σε μία άνετη επικράτηση 83-63, που τους έφερε στην κορυφή του Β ομίλου της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-21, 50-36, 67-52, 83-63

    ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Γιολκού 2, Ελ Αμίν 8, Γιουτσέλ 13, Τεκιναλπ 14 (2), Γιαρανγκούμε 12, Βεϊσελόγλου 6, Γιλντιρίμ 14 (4), Έλις 14 (4). ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Φωτίου 4, Γκίλμπερτ 6 (2), Γιαννουζάκος 5, Νικολαϊδης 10 (1), Ζιφά 13 (1), Μοσχοβίτης 3, Πασχάλης 22 (1).

    Μία ακόμη δυνατή... προπόνηση για το Γηραιό

    Χωρίς κανένα ουσιαστικά κίνητρο, αφού με εννιά ήττες έχουν ήδη αποχαιρετήσει για φέτος το ευρωπαϊκό όνειρο της πρόκρισης οι κυανόλευκοι ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να δώσουν έναν αγώνα με την Κίμικ καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Θεσσαλονικείς πρόβαλλαν αντίσταση στους αντιπάλους τους μόνο στα πρώτα 5 λέπτά της τέταρτης περιόδου, όταν με ένα σερί 12-0 μείωσαν στους πέντε πόντους (66-71), από τους δεκαεπτά που βρέθηκαν να χάνουν στο τρίτο δεκάλεπτο.

    Η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στους Ουκρανούς, που επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους άνοιξαν πάλι την ψαλίδα της διαφοράς και έφτασαν στην άνετη επικράτηση με 83-76. Στον αγώνα αυτό ο τεχνικός του Γηραιού, Λευτέρης Κακιούσης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για τον Ηρακλή δεν αγωνίστηκε ο Χένιακ, λόγω ενός προβλήματος που είχε στο δόντι, όπως επίσης και οι τραυματίες, Ταπούτος, Μιλόσεβιτς.

    Τα δεκάλεπτα: 19-26, 41-52, 54-71, 73-86

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 13 (2), Σφέικος, Προδρόμου 1, Ηλιάδης 15 (2), Μπράιαντ 11 Αποστολίδης 4, Παυλίδης 13, (1) Παπαϊωακείμ 4, Δέδας 12 (4), Λυμπάρης, Κούβελας.

    ΚΙΜΙΚ: Γιούσκιν 1, Λεπινάιτις 3 (1), Ραντοβάνοβιτς 7 (1), Μπαζελέφσκι 8 (1), Κοπότσκιν 7 (1), Σίλομπαντ 9, Βαρνέλις 12, Πολτοράτσκι 11 (1), Λίστσουκ 11 (1), Κουσίνσκι 13 (1), Αλεξέεφ 4.

    [09] Ιράκ

    Εκρήξεις σε Τικρίτ και Βαγδάτη

    26/1/2005 10:05:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο του Τικρίτ, 180 χλμ. βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ιρακινός και να τραυματιστούν άλλοι δύο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Από την έκρηξη, που σημειώθηκε μπροστά σε κυβερνητικό κτήριο, σκοτώθηκε ένας περαστικός και δύο τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στον δρόμο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τη στιγμή που περνούσε αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα, ανέφερε εκπρόσωπος της ιρακινής αστυνομίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    [10] Κοινωνία

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη Συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου

    26/1/2005 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ένας 38χρονος δημοσιογράφος, που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος νεαρής συναδέλφου του και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο Ίντερνετ. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο δημοσιογράφος είχε καταρτίσει από το Δεκέμβριο του 2004 ερωτική αγγελία σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας απέστελνε μηνύματα σε χρήστες του Διαδικτύου, προσποιούμενος ότι ήταν η κοπέλα και δίνοντας τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Αποτέλεσμα ήταν η νεαρή να γίνει δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων, που της είχαν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα. Παράλληλα, η αγγελία υπέπεσε στην αντίληψη προσώπων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός της, αλλά και ατόμων από τον χώρο της εργασίας της. Η κοπέλα υπέβαλε μήνυση και μετά από εισαγγελική παραγγελία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος του ηλεκτρονικού υπολογιστή, μέσω του οποίου καταρτίστηκε η επίμαχη αγγελία. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του 38χρονου και η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

    [11] Μπάσκετ

    Ωδή στην επιθετική πολυφωνία

    26/1/2005 10:20:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πλουραλιστικό τους πρόσωπο στο σκοράρισμα έδειξαν τα ξημερώματα για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ οι Φοίνιξ Σάνς που επικράτησαν στη Νέα Υόρκη με 133-118 των γηπεδούχων Νίκς. Πραγματικά πολυβόλα αποδείχθηκαν χθες οι φιλοξενούμενοι καθώς τέσσερις παίκτες τους πέτυχαν από 20 και παραπάνω πόντους, κάνοντας έτσι τους 40 πόντους του Τζαμάλ Κρόφορντ να ωχριούν και φυσικά να μην είναι αρκετοί για να δώσουν τη νίκη στην ομάδα του "Μεγάλου Μήλου". Για τους φιλοξενούμενους τοπ σκόρερ αναδείχθηκε ο Αμαρε Στούντεμαϊρ με 29 πόντους και ακολούθησαν οι Ρίτσαρντσον 25π, Τζόνσον 24 και Μάριον με 20. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σάρλοτ-Βοστώνη 92-97, Μέμφις-Ορλάντο 95-83, Σικάγο-Ντένβερ 111-107, Σακραμέντο-Νιού Τζέρσεϊ 113-93, Λέικερς-Σιάτλ 93-104.

    [12] Βόλεϊ

    "Βγάζει μάτια" η Βίρνα Ντίαζ

    26/1/2005 10:40:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Μαντήλι" στην ιταλική ομάδα της Α1 γυναικών Κιέρι κούνησε η 34χρονη Βραζιλιάνα Βίρνα Ντίας η οποία, λίγο πριν το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανεϊρο επέστρεψε στην πατρίδα της. Στο καμπιονάτο το αθλητικό είδωλο του βραζιλιάνικου βόλεϊ, δεν κατάφερε να αφήσει το σημάδι της, αφού δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι γύρισε στη χώρα της σάμπας με την ουρά στα σκέλια. Αντιθέτως μάλιστα η αθλήτρια της σελεσάο, δέχθηκε την πρόταση γνωστού αντρικού περιοδικού της χώρας της και φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλό του, όπως δεν την έχουμε δει ποτέ.

    [13] Πολιτική

    Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολιτικούς αρχηγούς Επαφές του Κύπριου προέδρου

    26/1/2005 10:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/1/2005 11:45:50 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Διαδοχικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, που έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. "Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού", δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου. Η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τη διζωνική ομοσπονδία "δίκαιη και βιώσιμη λύση", ενώ ο κ. Κωνσαντόπουλος τόνισε, πως το σχέδιο Ανάν χρειάζεται αλλαγές. Η κοινή στρατηγική Αθήνας και Λευκωσίας επαναβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Παπαδόπουλου με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Συνομιλίες με την αντιπολίτευση

    Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε στο πλευρό της Κύπρου και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει καλύτερα την ημερομηνία που έδωσε στην Άγκυρα η Σύνοδος της ΕΕ, στις 17 Δεκεμβρίου. Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τη θέση του προέδρου Παπαδόπουλου για ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο Ανάν, ο κ. Παπανδρέου απάντησε, ότι "εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για μια λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, αλλά που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Από την πλευρά της, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την ενημέρωση που είχε "ουσιαστική" και έκανε την ακόλουθη δήλωση: "θα σταθούμε στο πλευρό του κυπριακού λαού και όλων όσων παλεύουν για ουσιαστική και πραγματική λύση στη βάση διζωνικής ομοσπονδίας γιατί αυτή αποτελεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δημιουργούσε μεγάλες πληγές".

    Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, υπό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος τόνισε, πως "πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε η ελληνική και η κυπριακή πλευρά να ανακτήσουν το πολιτικό πλεονέκτημα των προτάσεων για λύση, που θα αξιοποιεί και δεν θα ακρωτηριάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο".

    Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Επιτροπής για Ευρωπαϊκή Λύση του Κυπριακού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κοινή στρατηγική για το Κυπριακό

    [14] Ιράκ

    Από νομικής άποψης Δικαίωμα ψήφου έχει και ο Σαντάμ

    26/1/2005 10:59:00 πμ

    O Σαντάμ Χουσεΐν και οι συνεργάτες του που κρατούνται στο Ιράκ έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, ωστόσο δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό στις εκλογές της Κυριακής καθώς δεν υπάρχουν κινητά εκλογικά τμήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής. Σύμφωνα με τον Αμπντελ Χουσέιν Αλ-Χιντάουι, ο Σαντάμ και οι συνεργάτες του δεν θα μπορέσουν ούτε να θέσουν υποψηφιότητα, καθώς πρόκειται να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    Εν αναμονή της δίκης

    "Από νομικής άποψης, ο Σαντάμ Χουσεΐν και οι συνεργάτες του έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές από τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα δικαστεί (...).Όμως, δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, καθώς δεν υπάρχουν κινητά εκλογικά τμήματα", δήλωσε ο Αλ-Χιντάουι στην αραβική εφημερίδα "Ασάρκ αλ-Αουσάτ" που εκδίδεται στο Λονδίνο.

    Ο Σαντάμ Χουσεΐν και 11 ανώτεροι αξιωματούχοι του πρώην καθεστώτος αναμένεται να δικαστούν, ένα χρόνο και πλέον μετά τη σύλληψη τους, από τον αμερικανικό στρατό.

    [15] Βόλεϊ

    Λάμπουν στην Ιταλία δύο πρώην "πράσινοι"

    26/1/2005 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο καμπιονάτο συνεχίζει την καριέρα του ο Τσέχος διεθνής πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Πέτρ Ζάπλεταλ που έφυγε από το "τριφύλλι", χωρίς να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές των ικανοτήτων του. Ο Τσέχος πασαδόρος που βρήκε καταφύγιο στην ομάδα του Τάραντο εντυπωσίασε στην τελευταία εκτός έδρας νίκη-έκπληξη 3-1 επί της Περούτζια, καθώς πέτυχε 5 πόντους και οργάνωσε άριστα το παιχνίδι της Τάραντο. Τις καρδιές όμως των φίλων της Τζοϊα ντελ Κόλε έχει "κλέψει" με τις εμφανίσεις του και ένας ακόμη πρώην πασαδόρος των "πρασίνων", ο πρωταθλητής Σάκκης Ψάρρας, για τον οποίο στο chat room της Σίσλεϊ Τρεβίζο, οι φίλαθλοι της Serie A "στάζουν μέλι".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 January 2005 - 15:34:45 UTC