Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η συμμορία του χιονιά
  • [02] Πρεμιέρα εκπτώσεων
  • [03] Απάντηση ΥΕΘΑ στο ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κοινή εμφάνιση Καραμανλή-Παπούλια
  • [05] Άνοιξε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
  • [06] Καθαιρέθηκε η κυβέρνηση του Νεπάλ
  • [07] Υπέρ της λογοκρισίας οι Αμερικανοί μαθητές
  • [08] Ξεκαθαρίσματα α λα Καμόρα
  • [09] Τα "Σπιρούνια" ξόρκισαν το κακό ... Σιάτλ
  • [10] "Φωτογραφίζοντας Σαν Σινεμά"

    [01] Παράξενα

    Η συμμορία του χιονιά

    1/2/2005 11:13:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί η πυκνή χιονόπτωση να προκαλεί προβλήματα, ωστόσο, στην Αυστρία βοήθησε την αστυνομία στην εξάρθρωση μιας σπείρας κακοποιών. Μια κρύα νύχτα του Γενάρη δύο από τα μέλη της συμμορίας μάλλον βαρέθηκαν να κάθονται κλεισμένα στο σπίτι και αποφάσισαν να βγουν έξω, όχι για να παίξουν χιονοπόλεμο, αλλά για να ληστέψουν μερικά κασετόφωνα από αυτοκίνητα. Όπως πίστευαν οι 19χρονοι το πυκνό χιόνι θα κάλυπτε εντελώς τα οχήματα άρα και τη διάρρηξη, ενώ η αστυνομία δεν θα έκανε περιπολίες λόγω του κρύου. Έτσι βγήκαν στο δρόμο, λήστεψαν 43 κασετόφωνα και γύρισαν ανενόχλητοι στο σπίτι. Όμως, φαίνεται πως ξέχασαν κάτι βασικό: τα ίχνη τους έμειναν στο χιόνι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να εντοπίσει όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο "στόχαστρο", να φτάσει εύκολα στο σπίτι και να τους συλλάβει! Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, το διαμέρισμα ήταν γεμάτο κλοπιμαία από παλιότερες "επιχειρήσεις" της συμμορίας, ενώ οι συλληφθέντες κατονόμασαν τρία ακόμα άτομα ως συνεργούς τους.

    [02] Οικονομία

    Μέχρι 28 Φεβρουαρίου Πρεμιέρα εκπτώσεων

    1/2/2005 8:05:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στον ρυθμό των εκπτώσεων κινείται από σήμερα και μέχρι το τέλος του μήνα η αγορά. Λόγω της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι εκπτώσεις αναμένεται να είναι γενναίες και όχι πλασματικές, αφού για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στο τέλος της σεζόν. Μάλιστα, στα είδη ένδυσης αναμένεται να αγγίξουν το 50%. Οι ενώσεις καταναλωτών συνιστούν στους αγοραστές να είναι προσεκτικοί και να κάνουν έρευνα τιμών. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τα καταστήματα θα πρέπει να αναγράφουν και τις δύο τιμές των προϊόντων, μια πριν από την έκπτωση και μια μετά. Πάντως, αν πέσει στην αντίληψή σας ότι κάποιο κατάστημα έχει προχωρήσει σε πλασματικές εκπτώσεις, μπορείτε να το καταγγείλετε άμεσα στο τηλέφωνο 1529.

    Τόνωση της αγοράς αναμένουν οι έμποροι

    Η χαμηλή καταναλωτική κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δείχνει ότι πολλοί καταναλωτές έχουν περιορίσει τις αγορές τους. Επίσης, όπως επισημαίνουν οι έμποροι, ο Ιανουάριος δεν ήταν ο καλύτερος μήνας από άποψη καταναλωτικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να ετοιμάζονται να παραλάβουν καινούργια είδη χωρίς να έχουν πουλήσει ακόμα τα παλιά.

    Για το λόγο αυτό, οι εκπτώσεις φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα της αγοράς. Οι έμποροι υπόσχονται γενναιόδωρα ποσοστά εκπτώσεων που θα φτάσουν το 50% στα είδη ένδυσης, το 30% στα υποδήματα και το 25% στα είδη νοικοκυριού.

    Επίσης, το ενδιαφέρον στις φετινές εκπτώσεις είναι ότι οι καταναλωτές δεν θα βρουν μόνο προϊόντα στοκ και "σπασμένα" νούμερα, καθώς μεγάλο μέρος των προϊόντων έχει μείνει αδιάθετο.

    Προσοχή από τους καταναλωτές

    Στις εκπτώσεις βασίζουν πολλά και τα νοικοκυριά, τα οποία, όπως επισημαίνει η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα.

    Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών, οι αγοραστές χρειάζεται να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να κάνουν έρευνα στις τιμές πριν προχωρήσουν σε αγορές. Όπως έχει αποφασίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, στα καταστήματα πρέπει να αναγράφονται δύο τιμές των προϊόντων- πριν και μετά την έκπτωση. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά να αναγράφεται υψηλότερη από την πραγματική τιμή προ εκπτώσεων, καθώς και η αναγραφή στις βιτρίνες κυμαινόμενου ποσοστού εκπτώσεων (π.χ. από 30% έως 50%).

    Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους αγοραστές από πιθανές περιπτώσεις κερδοσκοπίας, η Ένωση Καταναλωτών έχει καταρτίσει ένα χρήσιμο "δεκάλογο", παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές. Συγκεκριμένα, η Ένωση μας συμβουλεύει:

    Οι αγορές να γίνονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού. Να γίνεται έλεγχος ότι στις βιτρίνες υπάρχουν τα ίδια προϊόντα, πριν και μετά την έναρξη των εκπτώσεων. Να γίνεται σύγκριση τιμών πριν και μετά την έκπτωση. Να μην ψωνίζουμε την τελευταία στιγμή. Να αποφεύγουμε τη χρήση πιστωτικών καρτών και δανείων. Να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν ένα κατάστημα διαφημίζει πολύ μεγάλες εκπτώσεις. Να ενημερωνόμαστε αν γίνονται αλλαγές. Να ζητούμε πάντα απόδειξη. Να ενημερωνόμαστε πλήρως για τους όρους στις αγορές με δόσεις. Να καταγγέλλουμε άμεσα στο τηλέφωνο 1529 τυχόν πλασματικές εκπτώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι έξυπνοι καταναλωτές κάνουν τις εκπτώσεις

    Σχετικά Links:

    Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

    Ινστιτούτο Καταναλωτή

    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    [03] Πολιτική

    Μετά τις χθεσινές επικρίσεις Απάντηση ΥΕΘΑ στο ΠΑΣΟΚ

    1/2/2005 10:14:00 πμ

    Στα όσα καταλόγισαν χθες στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "τα τηλεοπτικά σόου, οι αήθεις προσωπικές επιθέσεις και οι συκοφαντικές Ερωτήσεις των Βουλευτών του, δεν καλύπτουν την αντιπολιτευτική ένδεια του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί ένα χρόνο τώρα, δεν έχει καταθέσει ούτε μία Επερώτηση στη Βουλή για τα μείζονα θέματα άμυνας και ασφάλειας". Παράλληλα, το ΥΕΘΑ τονίζει πως θα ενημερώσει την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τα οργανωτικά των Ενόπλων Δυνάμεων και καλεί το ΠΑΣΟΚ να φέρει στη Βουλή "θέματα για τα οποία είναι ήδη εκτεθειμένο στο παρελθόν προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις που του αρμόζουν και ας αφήσει τον κλεφτοπόλεμο, τις ύβρεις και τις υπεκφυγές".

    Επίσης, όσον αφορά στις επικρίσεις του κ. Λοβέρδου πως "η ηγεσία του Υπουργείου είναι πολυδιασπασμένη και το τελευταίο διάστημα υπάρχει χρήση παρακρατικών μηχανισμών για τη μεταξύ τους παρακολούθηση", το ΥΕΘΑ τονίζει πως περιμένει τα στοιχεία του βουλευτή περί παρακράτους, "ειδάλλως θα αποδειχθεί συκοφάντης".

    Τέλος, απαντώντας σε όσα είπε η κ. Διαμαντοπούλου για τον Χάρι Πότερ, η ανακοίνωση αναφέρει: "θα πρέπει δε να γνωρίζει η κ. Διαμαντοπούλου, που ανέφερε τα περί Χάρι Πότερ ως δείγμα επίδειξης πνεύματος, ότι το έργο του ΠΑΣΟΚ δεν "πουλάει" αφού τα "εισιτήρια" που έκοψε στις τελευταίες εκλογές είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έκοψε ο Χάρι Πότερ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε θέση επίθεσης για την Άμυνα

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    [04] Πολιτική

    Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Κοινή εμφάνιση Καραμανλή-Παπούλια

    31/1/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πρώτη τους δημόσια συνάντηση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας είχε ο Κάρολος Παπούλιας με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην παρουσίαση του βιβλίου του ευρωβουλευτή Γιάννη Βαρβιτσιώτη, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον κ. Καραμανλή για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο κ. Καραμανλής του είπε ότι τον παρακολούθησε που έκοψε την πίτα του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, στον οποίο ο κ. Παπούλιας είναι πρόεδρος, για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι θα πρέπει να παραιτηθεί όταν αναλάβει τα καθήκοντά του όταν εκλεγεί γιατί δεν θα μπορεί να είναι πρόεδρος και στο Σύλλογο. Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε δηλώσεις για τα όσα καταγγέλλονται για κυκλώματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι είναι πολύ λυπηρά αυτά τα φαινόμενα, ενώ σχολιάζοντας άρθρο του Ανδρεα Ανδριανόπουλου, το οποίο στρέφεται κατά της υποψηφιότητας του κ. Παπούλια, δήλωσε ότι είναι δικαιώματά του εάν τα πιστεύει. Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε πως ο Κάρολος Παπούλιας συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του κόσμου και πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να τον ψηφίσει ή όχι.

    Στην εκδήλωση του βιβλίου του κ. Βαρβιτσιώτη, που έχει τίτλο "Πολιτιστική φωτογραμμετρία" παρέστησαν η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, οι υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης και πολλοί βουλευτές.

    [05] Κοινωνία

    Άνοιξε η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    1/2/2005 9:21:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας η γέφυρα πέρασε από τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας και η δομική κατάσταση της κρίθηκε άριστη και επαρκής για το προβλεπόμενο κυκλοφοριακό φόρτο. Βέβαια οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά θα συνεχιστούν για ένα διάστημα, οπότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται, κατά μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, σε δύο αντί για τέσσερις λωρίδες, γι αυτό και συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί ως προς την τήρηση των ορίων ταχύτητας (40χλμ/ώρα) και των αποστάσεων ασφαλείας και να συμμορφώνονται προς την ειδική σήμανση.

    Παράλληλα, η εταιρεία, προκειμένου να αποζημιώσει τους κατόχους εβδομαδιαίων ή μηνιαίων καρτών, οι οποίες δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιήσουν επί πέντε ημέρες, δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής τους έναντι μιας μηνιαίας δωρεάν κάρτας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την ανταλλαγή: -Στους θαλάμους διοδίων, μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου. -Στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας Α.Ε., από Δευτέρα έως και Σάββατο (8.00-21.00) και Κυριακή (10.00-18.00).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κεραυνός η αιτία της πυρκαγιάς στη Γέφυρα

    Σχετικά Links:

    http://www.gefyra.gr/

    [06] Κόσμος

    Με απόφαση του βασιλιά Γκιανέντρα Καθαιρέθηκε η κυβέρνηση του Νεπάλ

    1/2/2005 9:06:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Reuters, Associated Press

    Πολιτικές εξελίξεις στο Νεπάλ πυροδοτεί η απόφαση του βασιλιά Γκιανέντρα να καθαιρέσει την kυβέρνησή του και να διαλύσει το Κοινοβούλιο, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εξουσία για τα επόμενα τρία χρόνια. Σε ανακοίνωσή του, ο μονάρχης τονίζει πως η κυβέρνηση "απέτυχε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να διεξαχθούν εκλογές τον Απρίλιο και να προστατεύσει τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία". Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο καθαιρεθείς πρωθυπουργός Μπαχαντούρ Ντεούμπα και στελέχη της κυβέρνησης τέθηκαν υπό κατ οίκον περιορισμό, ενώ στην πρωτεύουσα Κατμαντού οι τηλεφωνικές συνδέσεις κόπηκαν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο μονάρχης, ένα νέο συμβούλιο υπό την ηγεσία του θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Προβληματισμός για τους αντάρτες

    Ο καθαιρεθείς πρωθυπουργός είχε αναλάβει την εξουσία τον Ιούνιο. Ο Γκιανέντρα τον είχε καθαιρέσει ξανά πριν δύο χρόνια, επειδή απέτυχε να καταστείλει μια μακρόχρονη εξέγερση μαοϊκών ανταρτών εναντίον της μοναρχίας.

    Η κυβέρνηση Ντεούμπα είχε καλέσει εκ νέου τους αντάρτες στο τραπέζι του διαλόγου, δίνοντάς τους προθεσμία μέχρι τις 13 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η προθεσμία παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι αντάρτες ζητούν να συνομιλήσουν με τον μονάρχη, γεγονός που αναφέρεται και στην ανακοίνωση.

    Οι αντάρτες ζητούν να αντικατασταθεί η συνταγματική μοναρχία με ένα κομμουνιστικό καθεστώς, ενώ η αντιπαράθεσή τους με τις αρχές του Νεπάλ μετρά περίπου εννέα χρόνια συγκρούσεων και περισσότερους από 10.000 θανάτους.

    Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Γκιανέντρα ανέβηκε στο θρόνο το 2001, μετά τη δολοφονία του αδερφού του σε μακελειό μέσα στο παλάτι.

    [07] Κόσμος

    Έρευνα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ Υπέρ της λογοκρισίας οι Αμερικανοί μαθητές

    1/2/2005 10:39:00 πμ

    Συντάκτης:

    Την άποψή τους για τις συνταγματικές ελευθερίες κλήθηκαν να καταθέσουν 100.000 μαθητές λυκείων από τις ΗΠΑ σε έρευνα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ που διήρκησε δύο χρόνια. Όπως προέκυψε, η πλειοψηφία των Αμερικανών μαθητών δεν εκτιμά τις αξίες της ελευθερίας του λόγου, του Τύπου ή της θρησκείας, αφού θεωρεί "παρατραβηγμένο" το πρώτο άρθρο του αμερικανικού Συντάγματος που διασφαλίζει τις ελευθερίες αυτές. Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λογοκρίνει και το Διαδίκτυο. "Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι επικίνδυνα", τόνισε ο πρόεδρος του ιδρύματος Νάιτ του Κονέκτικατ, Χόντιγκ Κάρτερ. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, που κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια, οι επικεφαλής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως οι καθηγητές δεν διδάσκουν όσο πρέπει τις συνταγματικές επιταγές και ελευθερίες και κάνουν λόγο για άγνοια των μαθητών για τα δικαιώματα μιας ελεύθερης κοινωνίας.

    [08] Κόσμος

    Ξεκαθαρίσματα α λα Καμόρα

    1/2/2005 10:13:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πόλεμος μεταξύ Καμόρα και αποστατών εγκληματιών μαίνεται στους δρόμους της Νάπολης. Οι εχθροπραξίες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών το τελευταίο 48ωρο κόστισαν τις ζωές άλλων τεσσάρων ανδρών, με τους οποίους ανέβηκαν στους 11 οι θάνατοι που σημειώθηκαν μέσα στον Ιανουάριο. Η ιταλική κοινή γνώμη δεν κρύβει την ανησυχία της, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, ο Τζιουζέπε Πιζάνου, έσπευσε να καθησυχάσει τα πνεύματα διαβεβαιώνοντας ότι "το κράτος πλήττει την Καμόρα, δίνοντάς της το ένα χτύπημα μετά το άλλο". Οι Ιταλοί δε φάνηκαν, πάντως, να ανακουφίζονται ιδιαίτερα από την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας ενάντια στη δράση αυτής της ναπολιτάνικης εκδοχής της σικελικής Μαφίας και αρκετοί παράγοντες της Νάπολης κατηγορούν την κυβέρνηση για αδράνεια. Σημειώνεται ότι πάνω από 120 άνθρωποι δολοφονήθηκαν το 2004 στην πόλη, σε έναν πόλεμο μεταξύ φατριών ο οποίος μοιάζει πλέον ανεξέλεγκτος.

    [09] Μπάσκετ

    Τα "Σπιρούνια" ξόρκισαν το κακό ... Σιάτλ

    1/2/2005 9:39:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σε "κακό δαίμονα" είχαν εξελιχθεί οι "πράσινοι" για το Σαν Αντόνιο, αγού στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις τους, είχαν ηττηθεί ισάριθμοα. Εχτές όμως πήραν την "εκδίκηση" τους και μάλιστα μέσα στο Σιάτλ, επικρατώντας άνετα με 84-103. Από εκεί και πέρα, συναρπαστικά παιχνίδια έγιναν στη Φολαδέλφεια, όπου οι Σίξερς επικράτησαν στον πόντο των Ιντιάνα Πέισερς, ενώ την ίδια εξέλιξη είχε και τα ματς στην Ατλάντα, όπου οι Χωκς νίκησαν με 80-79 τους Ορλάντο Μάτζικ.

    Τα αποτελέσματα

    Βοστώνη-Χιούστον 94-97

    Φιλαδέλφεια-Ιντιάνα 89-88

    Ατλάντα-Ορλάντο 80-79

    Νέα Ορλεάνη-Μέμφις 91-98

    Σιάτλ-Σαν Αντόνιο 84-103

    Κλίπερς-Νέα Υόρκη 96-89

    [10] Πολιτισμός

    "Φωτογραφίζοντας Σαν Σινεμά"

    1/2/2005 11:18:00 πμ

    Συντάκτης:

    Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο : "Φωτογραφίζοντας Σαν Σινεμά" έως τις 6 Φεβρουαρίου 2005 στην Gallery Σινέ Όνειρο στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μπαλτατζή στο πάρκο βυρσοδεψείου). Κάθε μέρα από τις 7 έως τις 11 το βράδυ Τα εγκαίνια έγιναν με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου απο τον Νίκο Θεοδοσίου καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Camera Zizanio (Ευρωπαική Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας) και μέλος της τριμελούς γραμματείας και ειδικός σύμβουλος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πόλης του Άγιου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης καθώς και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός από τους φωτογράφους που συμμετείχαν στην έκθεση το παρόν έδωσαν και άλλοι πολλοί φωτογράφοι , μεταξύ άλλων και ο Σπύρος Τσακίρης φωτορεπόρτερ της Ελευθεροτυπίας , ο Μάριος Λόλος φωτορεπόρτερ του Ελεύθερου Τύπου , ο Νίκος Χαλικιόπουλος φωτορεπόρτερ , Ντίνα Μπατζιά δημοσιογράφος του Γεωτρόπιου , ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών φιλμ και βίντεο Παναγιώτης Χιονίδης, πολλοί καλλιτεχνικοί διευθυντές σινεμά και θεάτρων και άλλων καλλιτεχνικών σχημάτων. Την έκθεση τίμησαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής με αιχμή την νεολαία

    Η Έκθεση

    Η έκθεση περιλαμβάνει τις 12 σειρές φωτογραφιών που βραβεύθηκαν στον 1ο Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας FOTO ART MAGAZINE με θέμα : "Φωτογραφίζοντας σαν Σινεμά" που διεξήχθη το 2003 με την υποστήριξη του Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών φιλμ και βίντεο και του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η τελετή βράβευσης .

    Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι : ΧΟΡΟΖΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ , ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΧΡΥΣΑ, ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ , ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΜΑΡΙΑ , ΤΖΟΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ , ΤΣΙΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ , ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ , ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ , ΛΟΥΒΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ , ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Επιμέλεια έκθεσης : Γιώργος Φιωτάκης / FOTO ART MAGAZINE ΟΡΓΑΝΩΣΗ FOTO ART MAGAZINE http://www.fotoartmagazine.gr Mε την υποστήριξη : του Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών φιλμ και βίντεο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 February 2005 - 9:56:41 UTC