Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην "κατάψυξη" η χώρα
  • [02] Βαρυχειμωνιά...
  • [03] Γύρος διπλωματίας σε Ευρώπη Μ. Ανατολή
  • [04] Λίγη τζαζ και όνειρα γλυκά!
  • [05] Ευχάριστη έκπληξη για τον Κ. Στεφανόπουλο
  • [06] Υπολογίζονται τα λευκά ψηφοδέλτια
  • [07] Ανοιχτές τη Δευτέρα οι τράπεζες
  • [08] Εφτάψυχος δικέφαλος
  • [09] Ατελείωτα τα προβλήματα στον Ηρακλή
  • [10] Στους "16" της Ευρωλίγκας η ΑΕΚ
  • [11] Πρεμιέρα για την ’ρση Βαρών
  • [12] ’λμα ανόδου για τον Παπαδημητρίου
  • [13] Ανακαλύψτε το μελλοντικό σας εαυτό
  • [14] Έκκληση Θεοδωράκη για Αϊβατζίδη
  • [15] Προπόνηση στο κλειστό της Τούμπας
  • [16] Κόντρα διοίκησης ΟΤΕ - εργαζομένων
  • [17] Σε απολογία Γκονζάλες - Ασουνσάο
  • [18] Καλές εμφανίσεις στις χιονοδρομίες

    [01] Κοινωνία

    Έντονα προβλήματα από τον χιονιά Στην "κατάψυξη" η χώρα

    3/2/2005 7:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 10:34:28 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Νέο κύμα βαρυχειμωνιάς, με χιόνια και βροχές, έχει ενσκήψει σε ολόκληρη τη χώρα. Το πυκνό χιόνι που έπεφτε μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης στη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ, δεκάδες ορεινά χωριά είναι αποκλεισμένα. Στην Αττική, κλειστός είναι ο δρόμος στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, από την Παλιά Πεντέλη προς Διόνυσο και Νέα Μάκρη και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Ελευσίνας, από Βίλια έως Κάντζα. Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή πολλά σχολεία, ακόμη και στην Αττική, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη έχει απαγορευτεί ο απόπλους από τον Πειραιά και την Ραφήνα. Στη Φθιώτιδα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του, πιθανότατα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

    Χιόνια και στην Αττική

    Χιόνια σκεπάζουν και τα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και από τη Μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και την παλιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από την Οινόη προς Θήβα.

    Μέχρι την Οινόη, η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Στην ανατολική και δυτική Αττική, δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή τα δημόσια σχολεία σε ’γιο Στέφανο, Αυλώνα, Ωρωπό, Βίλια, Ερυθρές, Φυλή, Διόνυσο, Ροδόπολη, Σταμάτα, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Βαρνάβα, Βαρυμπόμπη, Αφίδνες, Γραμματικό, Μαλακάσα, Κάλαμο, Κρυονέρι, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Συκάμινο καθώς και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Αρσάκειο Εκάλης, τα "Τοσίτσεια", "Εκπαιδευτική Αναγέννηση" και "Ώθηση" στην ’νοιξη.

    Νεκροί δύο ηλικιωμένοι

    Τραγικό θάνατο βρήκε ζευγάρι ηλικιωμένων, θυμάτων του χιονιά, στο χωριό Πουγκάκια, του νομού Φθιώτιδος. Οι δύο 90χρονοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους, λόγω του πολικού ψύχους που επικρατούσε.

    Κλειστά θα είναι την Παρασκευή τα σχολεία στους νομούς Γρεβενών, Φλώρινας, Ευρυτανίας και Έβρου, όχι όμως στην Αλεξανδρούπολη.

    Στο Κιλκίς, κλειστά θα είναι μόνο τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλους τους δήμους (εκτός του Πολυκάστρου, της Γουμένισας της Αξιούπολης και του Ευρωπού).

    Στο Νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία που βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Επίσης, την Παρασκευή, οι υπηρεσίες του Α, Β ΚΤΕΟ και του ΚΤΕΟ Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ύστερα από απόφαση του νομάρχη Θεσσαλονίκης.

    Στη Θράκη, περίπου 30 χωριά είναι αποκλεισμένα.

    Πενήντα τόνους αλάτι έριξε ο δήμος Ωραιόκαστρου για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Ωστόσο, η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη έμεινε κλειστή για δεύτερη μέρα .

    Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία, με το θερμόμετρο να φτάνει στους -5 βαθμούς Κελσίου σε Καστοριά και Φλώρινα.

    Τα Ιωάννινα παραμένουν για 9η ημέρα σε λευκό κλοιό. Ο υδράργυρος έμεινε στους -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κατάρα στους έπεσε στους -12. Στα φορτηγά επετράπη η χρήση της Εγνατίας για να αποφεύγουν το δύσκολο πέρασμα της Καστανιάς.

    Δεκάδες χωριά της δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού είναι αποκλεισμένα μετά τη σφοδρή χιονόπτωση.

    Στο Μαρτίνο, τα συνεργεία κράτησαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες ανοιχτή την εθνική οδό.

    Όσα φορτηγά δεν είχαν αλυσίδες, ακινητοποιήθηκαν.

    Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το ορεινό δίκτυο της Πελοποννήσου, όπου αποκλεισμένα παραμένουν 45 χωριά στις επαρχίες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, καθώς και στις περιοχές της Χαλανδρίτσας, της Ακράτας και της Αιγείρας.

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ, μόνο με πλοία κλειστού τύπου γίνονται τα δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό και μετ εμποδίων οι μετακινήσεις από τα πορθμεία.

    Επίσης, μετ εμποδίων πραγματοποιούνται οι πτήσεις εσωτερικού , εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Από το πρωί της Πέμπτης, ματαιώθηκαν οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη, Κάσο- Κάρπαθο, Λέρο και Σάμο.

    Παράλληλα, ματαιώθηκε η πρωινή πτήση της Aegean Airlines από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη.

    Αντίθετα, όλες οι πτήσεις εξωτερικού εκτελούνται κανονικά .

    Λόγω κακοκαιρίας, ματαιώθηκαν στα τοπικά αεροδρόμια οι μεσημεριανές πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών προς Χανιά και Ικαρία, καθώς και οι απογευματινές πτήσεις προς Αλεξανδρούπολη και Λήμνο και το τοπικό δρομολόγιο Μυτιλήνη - Λήμνος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαρυχειμωνιά...

    [02] Κοινωνία

    Σε λευκό κλοιό η χώρα Βαρυχειμωνιά...

    3/2/2005 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 8:15:16 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει ο χιονιάς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έντονες είναι οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των βορείων προαστίων Αττικής, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό και οι άνεμοι θυελλώδεις. Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Ανατολικής Αττικής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και στην Πεντέλη από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τον ’γιο Πέτρο, ενώ κλειστή είναι η Παλαιά εθνική οδός Αθηνών Θηβών στο ύψος της Οινόης. Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στην Εκάλη, την Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη, την Κοζάνη, την Καστοριά, τα Γρεβενά, το Πήλιο, τη Φλώρινα και την περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Με προβλήματα διεξάγονται και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη, ενω προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις αεροπορικές πτήσεις.

    Σοβαρά τα προβλήματα

    Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Ανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδα Κουρή, τα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια του νομού από το Διόνυσο και πάνω, παρόλο, που μηχανήματα καθάριζαν τους δρόμους καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μέχρι την Οινόη η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

    Σε λευκό κλοιό η Φθιώτιδα

    Στη Φθιώτιδα, στο δρόμο Λαμίας ’μφισσας, η αστυνομία δεν επιτρέπει την κίνηση των οχημάτων χωρίς αλυσίδες προς Δομοκό, Μπράλο και Τυμφρηστό, αφού ο δρόμος είναι επικίνδυνος για την κυκλοφορία είτε λόγο της χιονόπτωσης είτε λόγω του παγετού. Αναγκαίες είναι οι αλυσίδες στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου από το ύψος της Μακρακώμης μέχρι την πόλη του Καρπενησίου.

    Στο μεταξύ, από τη πυκνή χιονόπτωση, αποκλεισμένα παρέμεναν δεκάδες χωρία της δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού , ενώ μέσα στη Λαμία, το χιόνι έφτασε τα 10 εκατοστά.

    Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Μακεδονία

    Στα λευκά έχει ντυθεί ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, καθώς στις περισσότερες περιοχές συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή ημέρα οι χιονοπτώσεις, το κρύο και οι ισχυροί βοριάδες.

    Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, η κυκλοφορία τρων οχημάτων σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών) διεξάγεται με αλυσίδες,

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες παραμένει κλειστό το τμήμα της Εγνατίας Καλαμιάς Κοίλων Κοζάνης (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γρεβενά), ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου, Ρεντίνας- Αρέθουσας, Νιγρίτας, Ζαγκλιβερίου- Πετροκέρασων, Αγχιάλου, Νέας Μεσήμβριας, Ξηροχωρίου και η επαρχιακή οδός προς Περιστερά από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου.

    Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε ολόκληρο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί χωριά. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στους νομούς Κιλκίς, Σερρών, Δράμας.

    Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Τα σχολεία στο νομό της Θεσσαλονίκης παρέμειναν κλειστά, ενώ μέσα στην πόλη την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων έχουν οι διευθυντές. Επίσης σήμερα δε λειτουργούν τα ΤΕΙ στη Σίνδο, ενώ αντίθετα τα πανεπιστήμια είναι ανοιχτά. Ακόμη κλειστά θα είναι έως και αύριο τα Α και Β ΚΤΕΟ στη Λαχαναγορά, καθώς και το ΚΤΕΟ Λαγκαδά, ενώ δε θα γίνουν οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

    Λόγω της κακοκαιρίας χωρίς ρεύμα έμειναν η Περαία, η Αγία Τριάδα, η Κερασιά και η Μηχανιώνα.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καβάλας και της Θάσου.

    Αποκλεισμένα χωριά στη Θράκη

    Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση και στη Θράκη, στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί και στην ηλεκτροδότηση δημοτικών διαμερισμάτων στον νότιο τμήμα του Έβρου αλλά και σε οικισμούς της Σαμοθράκης, ενώ 30 ορεινοί οικισμοί στις περιοχές Δερείου Έβρου και Κέχρου - Οργάνης Ροδόπης έχουν αποκλειστεί.

    Σφοδρή χιονοθύελλα έπληξε την Ορεστιάδα, ενώ με εντολή του νομάρχη έκλεισε έκλεισε η Εγνατία σε όλο το μήκος του νομού. Η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για έκτακτα περιστατικά.

    Καλύτερη η κατάσταση στα Ιωάννινα

    Στα Ιωάννινα , τα έντονα προβλήματα έχουν υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, ενώ ανοιχτό είναι το εθνικό κι επαρχιακό οδικό δίκτυο. Οι βλάβες στα δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ αποκαταστάθηκαν και κανένα χωριό δεν είναι πλέον χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τηλέφωνα. Επίσης, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λειτουργεί κανονικά και όλες οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες πτήσεις εκτελέστηκαν χωρίς προβλήματα

    Πυκνή η χιονόπτωση και στην Αχαΐα

    Αλλά και στο νομό Αχαΐας το κλίμα κακοκαιρίας έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Λόγω των πυκνών και έντονων χιονοπτώσεων παραμένουν αποκλεισμένα 45 χωριά στις επαρχίες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, καθώς και στις περιοχές της Χαλανδρίτσας, της Ακράτας και της Αιγείρας .

    Κλειστοί είναι οι δρόμοι Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίστας, Αιγίου - Καλαβρύτων μέσω Πτέρης, Διακοπτού - Καλαβρύτων μέσω Πούντας και Ακράτας - Ζαρούχλας, ενώ κλειστοί είναι σχεδόν όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι στους ορεινούς Δήμους Λευκασίου, Παίων και Αροανίας. Πάντως, εκτιμάται, ότι σύντομα θα δοθούν στην κυκλοφορία οι βασικοί οδικοί άξονες.

    Δυσκολίες από αέρος και θαλάσσης

    Την απαγόρευση του απόπλου από Ραφήνα προς τις Κυκλάδες , προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στα πελάγη, αν και τα δρομολόγια της πορθμιακής γραμμής Ραφήνας- Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά.

    Μετά τις 12 το μεσημέρι αναμενόταν να απαγορευτεί ο απόπλους από τον Πειραιά, ενώ μόνο με πλοία κλειστού τύπου διεξάγονται τα δρομολόγια προς τα νησιά του Σαρωνικού .

    Κλειστές παραμένουν οι πορθμιακές γραμμές Ζακύνθου- Κυλλήνης, καθώς και όλες οι γραμμές Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Ηγουμενίτσας .

    Κλειστή παραμένει και η θαλάσσια γραμμή Πάτρας - Κεφαλονιάς - Ιθάκης , λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

    Στο μεταξύ, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στα τοπικά αεροδρόμια, ματαιώθηκαν οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα προς Αλεξανδρούπολη, Σάμο, Λέρο, καθώς και η πτήση Κάρπαθο-Κάσο.

    Στη Θεσσαλονίκη , χωρίς προβλήματα λειτουργεί το αεροδρόμιο "Μακεδονία", ανοιχτό είναι και το λιμάνι, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

    Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ στο ύψος των Φερών και των Δικαίων.

    Κλειστή και η πορθμιακή γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, . ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των φέρι μποτ τόσο από Καβάλα όσο και από Κεραμωτή για τη Θάσο.

    Η κακοκαιρία αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση από αύριο. Στο μεταξύ, τα ξημερώματα το θερμόμετρο έπεσε στους -5 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι της Δράμας και την Κοζάνη. Στην Καστοριά ο υδράργυρος έδειχνε νωρίς το πρωί -4 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες -1 και στην Καβάλα 0 βαθμούς Κελσίου.

    Στο νοσοκομείο τρία άτομα από αναθυμιάσεις

    Στο νοσοκομείο της Κορίνθου μεταφέρθηκαν αναίσθητα τρία άτομα από αναθυμιάσεις ηλεκτρογεννήτριας. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα από το χωριό Λάφκα Κορινθίας, που είναι αποκλεισμένο εδώ και δύο μέρες από τα χιόνια. Αιτία ήταν μία ηλεκτρογεννήτρια, την οποία έθεσε σε λειτουργία το ζευγάρι των ηλικιωμένων, προκειμένου να πάρει το σπίτι τους ρεύμα. Έκαναν, όμως το λάθος να τοποθετήσουν την ηλεκτρογεννήτρια μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να πέσουν σε κώμα από τις αναθυμιάσεις. να πέσουν σε κώμα.

    Μια γειτόνισσα που πήγε για επίσκεψη στο σπίτι έπεσε και αυτή αναίσθητη.

    Τους τρεις ανθρώπους ανακάλυψε ο σύζυγος της γειτόνισσας. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, όμως ήταν δύσκολη η πρόσβαση των περιπολικών και επιστρατεύτηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λευκή επέλαση

    [03] Κόσμος

    Στις 24 Φεβρουαρίου τετ α τετ "Μπους - Πούτιν" Γύρος διπλωματίας σε Ευρώπη Μ. Ανατολή

    3/2/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Το είχε προαναγγείλει λίγο πριν τεθεί επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Τώρα πλέον το κάνει πράξη. Η ώρα της διπλωματίας έφθασε για την Κοντολίζα Ράις, που ξεκινά περιοδεία σε πρωτεύουσες της Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή. Σημαντικός σταθμός της θα είναι η Αγκυρα όπου θα προετοιμάσει μαζί με το Ρώσο ομόλογό της Σεγκέι Λαβρόφ τη συνάντηση κορυφής Πούτιν Μπους στις 24 Φεβρουαρίου και θα συζητήσει με την Τουρκία τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στα σύνορα με το Ιράκ και τις προοπτικές εξεύρεσης λύσης στο Μεσανατολικό.

    Μεγαλύτερες πιέσεις στους Παλαιστινίους

    Πολυσήμαντη η περιοδεία που ξεκινά από σήμερα σε Ευρώπη, Τουρκία και Μέση Ανατολή η Κοντολίζα Ράις.

    Στην Ευρώπη, η σιδηρά κυρία της αμερικανικής διπλωματίας θα επιδιώξει να προσεγγίσει τις χώρες μέλη της Ε.Ε. με τις οποίες οι ΗΠΑ είχαν έρθει σε σύγκρουση λόγω του πολέμου.

    Στη Μέση Ανατολή, η παρουσία της δηλώνει την πρόθεση της Ουάσινγκτον να δείξει ότι θέλει να συμβάλει ώστε να εκτονωθεί η ένταση στις σχέσεις Ισραήλ Παλαιστίνης.

    Αναμένεται να πιέσει περισσότερο τους Παλαιστίνιους ώστε να ενισχύσουν τους θεσμούς τους και να βάλουν χαλινάρι στους στρατιωτικούς.

    "Ο Τζορτζ Μπους πράττει σωστά, αυτή τη στιγμή όμως μόνο οι Παλαιστίνιοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο έργο" τονίζει ο Τζέιμς Ζόγκμπι επικεφαλής του Αμερικανοαραβικού ινστιτούτου.

    Και όπως προσθέτει:

    "Οι ΗΠΑ θα πρέπει να πιέσουν και το Ισραήλ"

    Στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής προβλέπεται η στήριξη του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμουντ Αμπάς, ο οποίος θα λάβει διπλή οικονομική ενίσχυση από τις ΗΠΑ το 2005 και βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των δυνάμεων ασφαλείας των Παλαιστινίων.

    Πρώτος σταθμός της περιοδείας της Ράις θα είναι το Λονδίνο.

    Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει επισκεφθεί το Βερολίνο, τη Βαρσοβία, την ’γκυρα, την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη, τη Ρώμη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

    [04] Υγεία

    Μουσική κατά της αϋπνίας Λίγη τζαζ και όνειρα γλυκά!

    3/2/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Αν δυσκολεύεστε να αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα Ξεχάστε το μέτρημα προβάτων και τα ζεστά ροφήματα Ερευνητές από την Ταϊβάν, υποστηρίζουν ότι βρήκαν λύση στο πρόβλημα της αϋπνίας και μάλιστα εντελώς ακίνδυνη. Ακούστε χαλαρωτική μουσική. Σαράντα πέντε λεπτά τζαζ ή κλασσικής μουσικής πριν το βραδινό ύπνο αρκούν για όνειρα γλυκά και αβασάνιστα!

    Καλύτερος ύπνος χάρη στη μουσική

    Οι ερευνητές από την Ταϊβάν, μελέτησαν τις συνήθειες ύπνου 60 ηλικιωμένων ανθρώπων με προβλήματα αϋπνίας.

    Στους μισούς από αυτούς, επέτρεψαν να ακούν χαλαρωτική μουσική πριν κοιμηθούν ενώ στους υπόλοιπους δεν πρότειναν κάτι συγκεκριμένο.

    Η βελτίωση στον ύπνο τους, την πρώτη βδομάδα μετά τη μουσικοθεραπεία άγγιξε το 26%.

    Και με την πάροδο του χρόνου η βελτίωση άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη φθάνοντας το 35%.

    Οι ηλικιωμένοι, κατάφερναν να κοιμηθούν και καλύτερα και περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Αισθάνονταν επίσης καλύτερα μέσα στην ημέρα.

    Η έκθεση των ερευνητών από την Ταϊβάν δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου της επιθεώρησης "Journal of Advanced Nursing.

    ’λλοι τρόποι αντιμετώπισης

    Η αϋπνία εμφανίζεται συχνότερα στις κοινωνίες της Δύσης και έχει διάφορες μορφές.

    Υπάρχουν άτομα που παραπονιούνται γιατί δεν μπορούν να κοιμηθούν εύκολα το βράδυ, ενώ άλλα γιατί ξυπνούν νωρίς το πρωί.

    Υπάρχουν ακόμα και οι περιπτώσεις εκείνων που ξυπνούν μέσα στη νύχτα.

    Πέρα από τη μουσική και τα ζεστά ροφήματα, κάποιοι άλλοι τρόποι για να αποφύγετε την αϋπνία είναι

    Ένα ζεστό μπάνιο για χαλάρωμα του σώματος Ασκηση το απόγευμα ή το βράδυ Αποφυγή κατανάλωσης καφέ ή τσαγιού ιδιαίτερα το απόγευμα ή το βράδυ Σωστή θερμοκρασία δωματίου (ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο) Ήσυχο περιβάλλον

    [05] Πολιτική

    Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Ευχάριστη έκπληξη για τον Κ. Στεφανόπουλο

    3/2/2005 10:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό, από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε απόψε ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τον περίμενε μία ξεχωριστή έκπληξη. Ο Πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών και άλλα στελέχη της εταιρείας, του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου. Ο Πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών Πέτρος Παπαγεωργίου παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, πίνακα της ζωγράφου Ιουλίας Τριανταφύλλη με θέμα ένα αεροσκάφος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στεφανόπουλος για εθνικά θέματα

    Ο Πρόεδρος για τους θεσμούς

    [06] Πολιτική

    "Έγκυρη ψήφος" Υπολογίζονται τα λευκά ψηφοδέλτια

    3/2/2005 11:15:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη του Εκλογοδικείου κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι τα λευκά ψηφοδέλτια υπολογίζονται στο εκλογικό μέτρο, καθώς πρόκειται για έγκυρη ψήφο. Στην επόμενη διάσκεψη, το Εκλογοδικείο θα ασχοληθεί με τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια και η όποια απόφασή του θα κρίνει το αποτέλεσμα για την αλλαγή των εδρών. Στο Εκλογοδικείο έχει καταθέσει ένσταση η αναπληρωματική βουλευτής της ΝΔ, Παρθένα Φουντουκίδου, η οποία υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι είναι λανθασμένος ο προσδιορισμός του εκλογικού μέτρου και ζητάει την ακύρωση αρκετών ψηφοδελτίων ως άκυρων.

    [07] Οικονομία

    Ανοιχτές τη Δευτέρα οι τράπεζες

    3/2/2005 9:27:00 μμ

    Την αναστολή της απεργίας που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα αποφάσισε την Πέμπτη η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ. της ΟΤΟΕ, η αναστολή της απεργίας αποτελεί "ένδειξη καλής θέλησης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην Επιτροπή που θα συσταθεί να εργαστεί δημιουργικά, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους της ενιαίας λύσης και να παράξει θετικό έργο". Στην απόφαση διευκρινίζεται, όμως, ότι ο κλάδος παραμένει σε ετοιμότητα και πως ισχύει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων στις τράπεζες με τις 24ωρες απεργίες στις 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου.

    Ενιαία λύση

    Παράλληλα, τονίζεται ότι ο αγώνας για δημιουργία Ενιαίου Επικουρικού και Συμπληρωματικού Ταμείου Ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, παραμένει το ίδιο μαχητικός τόσο στο επίπεδο των αρχών, όσο και στους όρους της λειτουργίας του.

    Η ΟΤΟΕ, τέλος, καλεί την κυβέρνηση και τις τράπεζες να συμβάλουν θετικά στην εξεύρεση ενιαίας και συνολικής λύσης στα πλαίσια της πρότασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε απεργιακή κινητοποίηση η ΟΤΟΕ

    [08] Ποδόσφαιρο

    Εφτάψυχος δικέφαλος

    3/2/2005 9:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 10:49:41 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, η ΑΕΚ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη και πρόκριση εναντίον των "πράσινων" με το άνετο σκορ 3-1. Πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο ο "δικέφαλος", απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό, που παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι, (κάτι όμως που δεν έφτανε), πέτυχε να προηγηθεί νωρίς, στο 7' με πέναλτι του Κατσουράνη. Ο ΠΑΟ ισοφάρισε προς στιγμήν με τον Κωνσταντίνου (51), αλλά η ομάδα του Σάντος φάνηκε πως ήθελε πιο πολύ την πρόκριση και με δύο γκολ από τους Σοάρες (53) και Ίβιτς (77), πήρε τη νίκη και την είσοδο στους "8". Στην επόμενη φάση η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

    Πήρε το προβάδισμα

    Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Μόλις στο 7' η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ με τον Ζούλιο Σέζαρ, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε, τράνταξε το δοκάρι του Κοτσόλη. Η απάντηση για τον Παναθηναϊκό ήρθε ένα λεπτό μετά, όπου μετά από άστοχη έξοδο του Χιώτη, ο Μπασίνας έπιασε δυνατό σουτ το οποίο όμως εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ της Ένωσης. Μετά από τις δύο καλές ευκαιρίες ήρθε και το γκολ από πλευρά φιλοξενουμένων.

    Ο Σέζαρ βρέθηκε στην περιοχή και ο Γκούμας φάνηκε να τον ανετρέπει. Ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Κατσουράνης κέρδισε τον Κοτσόλη από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ.

    Οι "πράσινοι" αντιδρώντας άμεσα πλησίασαν στην ισοφάριση στο 11'. Γκονζάλες και Παπαδόπουλος συνδυάστηκαν ωραία, ο "Παπ" πλάσαρε στην κίνηση, όμως το σουτ απέκρουσε ο Χιώτης. Ο ρυθμός έπεσε καθώς οι "κιτρινόμαυροι" πέτυχαν αυτό που ήθελαν και κρατούσαν αμυντικά, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, χωρίς όμως να τελειώνει τις επιθέσεις του. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και το ημίχρονο βρήκε προηγούμενους τους φιλοξενούμενους με 0-1.

    ’μεση απάντηση

    Οι "πράσινοι" στο β ημίχρονο μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή ξεκινώωντας και με τρίτο επιθετικό τον Γκέκα στη θέση του Χαραλαμπίδη. Το ξεκίνημα ήταν εκπληκτικό. Ο ΠΑΟ ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά του Κωνσταντίνου στο 51 και εκεί που φάνηκε πως οι πράσινοι θα ανέκαμπταν, ο Σοάρες είχε άλλη άποψη καθώς δύο λεπτά μετά, πέτυχε το 1-2 επίσης με κεφαλιά. Πλέον το έργο του Παναθηναϊκού ήταν πολύ δύσκολο.

    Το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά με φάσεις εκατέρωθεν στις δυο εστίες. Πάντως τις πιο καλές ευκαιρίες τις είχε η ΑΕΚ, με πιο σημαντική αυτή του Σέζαρ στο 68, ο οποίος βγήκε μόνος του μπροστά στον Κοτσόλη, αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 77 η ΑΕΚ καθάρισε την υπόθεση πρόκριση.

    Σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ίβιτς, έπιασε πολύ ωραίο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Κοτσόλη γράφοντας το 1-3. Μέχρι το τέλος το σκορ δεν άλλαξε, παρά τις κάποιες ευκαιρίες των δύο ομάδων, και οι "κίτρινοι" πανηγύρισαν μέσα στη Λεωφόρο την πρόκριση.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

    Κίτρινες: Γκούμας, Μπασινάς, Κωνσταντίνου, Βύντρα, Ρούσεφ, Κατσουράνης, Κόντης, Σοάρες, Λυμπερόπουλος

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βύντρα, Γκούμας, Μόρις, Αντριτς (74΄ Βούτερ), Μπασινάς, Κωνσταντινίδης (82΄ Σοάρες), Χαραλαμπίδης (46΄ Γκέκας), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης, Μπούρμπος, Αλβες, Μόρας, Κατσουράνης, Κυριακίδης, Ρούσεφ (52΄ Κρασσάς), Ζούλιο Σέζαρ (74΄ Ιβιτς), Σοάρες (82΄ Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος.

    [09] Ποδόσφαιρο

    Ατελείωτα τα προβλήματα στον Ηρακλή

    3/2/2005 8:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δυσοίωνο μοιάζει το μέλλον για το Ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή. Οι άνθρωποι που τέθηκαν ως προσωρινή διοικούσας επιτροπής (αποτελούμενη από τους κ. Τσουρέκα, Κόμνο, Αδαμίδη, Σαρηκεγαχιά, Μπάρμπα, Παναγόπουλο), με στόχο να φτιάξουν κάπως τα πράγματα, έθεσε εαυτός εκτός και ο "Γηραιός" έμεινε και πάλι "ακέφαλος". Από εκεί και πέρα στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους παραιτηθέντες, τονίστηκε πως θα είναι παρών σε ότι τους χρειαστούν, ενώ είπαν πως το χρέος τους το έχουν εξοφλήσει.

    Αυτά που έπρεπε, έγιναν

    Ξεκινώντας τις δηλώσεις τους, έριξαν το μπαλάκι στους μεγαλομετόχους της ομάδας, δηλώνοντας πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Από εκεί και πέρα εξήγησαν πως ότι ήταν να κάνουν το έκαναν. " 92.550 ευρώ, τα οποία τα δώσαμε για συμβόλαια και μισθούς για να κρατήσουμε την ομάδα ενωμένη, ενώ στόχος μας ήταν και η επαφή με τον Μυτιληναίο που έγινε, χωρίς να βγει τίποτα θετικό. Το μόνο που είπε αυτός είναι ότι δεν θέλω να δω τον Τσουρέκα στα μάτια μου. Ούτε εγώ θέλω να τον δω. Πρέπει αυτός, όμως, να δει τον Ηρακλή στα μάτια. Μέχρι πριν από τρεις μήνες, ο λογιστής της ΠΑΕ ήταν άνθρωπος του Μυτιληναίου. Ο Ηρακλής είναι εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου που δεν πήγε καλά και δεν γίνεται να παρατάς τους εργαζόμενους και ν΄ αφήνεις τους πάντες εκτεθειμένους έναντι του δημοσίου".

    Αιχμές κατά του Μυτηλιναίου

    Η πρώην διοικούσα αρχή, μίλησε και για τα λάθη του πρώην Προέδου της ομάδας, λέγοντας πως είναι πολλά τα λάθη που έκανε και πως άφησε στο τέλος την ομάδα στην τύχη της. : "Οι Ηρακληδείς πίστεψαν στον Μυτιληναίο και αυτός δεν άφησε την εταιρεία σε καλά χέρια. Πιστέψαμε σε έναν άνθρωπο που πήρε τη θέση του Θεοδωρίδη, ο οποίος έφερε τον Κωνσταντίνου και κυνηγήθηκε, και ο Μυτιληναίος πούλησε τον Κωνσταντίνου. Στο προηγούμενο καθεστώς, ο Ηρακλής έμοιαζε με χιονοδρομικό κέντρο που αγόραζε μεγάλου κυβισμού τζιπ και στη συνέχεια τα πουλούσε στον εαυτό του σε τιμή απόσβεσης. Η ΠΑΕ νοικιάζει ακόμη σπίτι στον Σπανουδάκη στη Θεσσαλονίκη και αυτοκίνητο στην Αθήνα. Μας έρχονται τα ενοίκια".

    Στη συνέντευξη Τύπου γνωστοποιήθηκε από τον Αλέξη Αδαμίδη ότι στον επερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο Καυτατζόγλειο ο Ηρακλής «... δεν θα δώσει εισιτήρια στους οργανωμένους φιλάθλους του. Για το παιχνίδι, λόγω των οικονομικών μας προβλημάτων, μόνο πέντε άνδρες ιδιωτικής ασφαλείας μπορούμε να πληρώσουμε για την τήρηση της τάξης, από τους 100 που πληρώναμε σε άλλα παιχνίδια, οπότε δεν μπορούμε ν΄ αναλάβουμε την ευθύνη. Θα κάνουμε ένα DVD πέντε λεπτών που θα έχει 20 φάσεις από τα παιχνίδια στα οποία αδικήθηκε η ομάδας μας και σε κάθε φάση θα υπάρχει το όνομα του διαιτητή και του βοηθού. Αυτό το DVD θα δοθεί σε κάθε φίλαθλο που θα έρθει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα παίζει και στις γιγαντοοθόνες του Σταδίου».

    [10] Μπάσκετ

    Στους "16" της Ευρωλίγκας η ΑΕΚ

    3/2/2005 10:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη θέση της στους δεκάξι της Ετρωλίγκας εξασφάλισε η ΑΕΚ μετά τη νίκη της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μακάμπι, με 95-82 επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, στο Τελ Αβίβ. Μετά τη σημερινή επιτυχία των Ισραηλινών, η Ένωση προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και την τελευταία αγωνιστική θα παραταχθεί αδιάφορη, κόντρα στην Ολίμπια, στη Σλοβενία.

    [11] Πρεμιέρα για την ’ρση Βαρών

    3/2/2005 11:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πολλές συμμετοχές αλλά και αρκετές απουσίες διεξάγεται την Παρασκευή και το Σάββατο το Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Επιλέκτων στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας. Στόχος η διαλογή μέσα από 120 αθλητές, από συλλόγους όλης της χώρας των καλύτερων και πιο φορμαρισμενών αρσιβαριστών οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών. Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν τους αγώνες όλες οι κατηγορίες γυναικών, ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα θα ξεκινήσουν και οι χαμηλές κατηγορίες ανδρών. Το Σάββατο θα ολοκληρωθούν όλες οι κατηγορίες ανδρών. Στους αγώνες δεν πρόκειται να αγωνιστεί κανείς από την "παλιά φουρνιά" των Ολυμπιονικών.

    Νέοι αθλητές

    Όσον αφορά τους νέους αθλητές, "μάχη" για την πρωτιά αναμένονται στην κατηγορία των 85 κιλών ανδρών, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι οι Γιώργος Μαρκούλας και Χρήστος Σπύρου.

    Ενδιφέρον παρουσιάζει και η κατηγορία των 94κ. όπου ο Νίκος Κουρτίδης είναι το μεγάλο φαβορί απόντος του τραυματία Κώστα Παπαδόπουλου και φυσικά του Κάχι Καχιασβίλι.

    Επίσης, το «παρών» στην Αριδαία θα δώσουν οι νεαροί Kυριλίδης, Παπαγερίδης, Aναστασιάδης, Xατζίδης, Mουζενίδης και από τις γυναίκες η Μαρί Πιπιλιαρίδου, η Κατερίνα Ροδίτη και η Βίκυ Κασάπη που επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Αντίθετα, δεν θα είναι παρούσες η Χριστίνα Ιωαννίδη, που εμμένει στην απόφασή της να αποχωρήσει από την Αρση Βαρών, η Νατάσσα Τσακίρη που έχει εξεταστική στην ιατρική σχολή Αθηνών και η Χαρίκλεια Καστρίτση που δεν έχει αναρρώσει από τον πρόσφατο τραυματισμό της.

    [12] ’λμα ανόδου για τον Παπαδημητρίου

    3/2/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους καλύτερους οιωνούς "μπήκε" ο Φεβρουάριος για το νεαρό πρωταθλητή του πινγκ πονγκ Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα 29 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη διεθνή ομοσπονδία (I.T.T.F.). Συγκεκριμένα ο νεαρός αθλητής της γερμανικής Ραμστάιν, ανέβηκε στο νούμερο 461 από το 490 στο οποίο βρισκόταν τον Ιανουάριο. Σταθερά στη δέκατη θέση ο Καλίνικος Κρεάνκα.

    Πτώση για Τσιόκα και Γκιώνη

    Αντίθετα σημαντική πτώση είχανε οι Ντανιέλ Τσιόκα και Παναγιώτης Γκιώνης.

    Ο Τσιόκας, που τον Ιανουάριο στο Ζάγκρεμπ έκανε την πρώτη του εφετινή εμφάνιση σε τουρνουά Προ Τουρ, βρέθηκε από το νούμερο 81 στο 87, ενώ στον Γκιώνη στοίχισε η απουσία από τα δύο όπεν (Σλοβενίας και Κροατίας) του περασμένου μήνα. Ο Έλληνας διεθνής αθλητής πεσε από το νούμερο 95 στο 103 και θα πρέπει πάλι να προσπαθήσει πολύ για να βρεθεί στην πρώτη 100άδα του RANKING LIST.

    Εξίσου αρνητικά έκλεισε ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου και για τους Κώστα Παπαγεωργίου και Τάσο Ρηνιώτη που υποχώρησαν από το νούμερο 250 στο 258 ο πρώτος και από το 386 στο 389 ο δεύτερος.

    Ελάχιστη άνοδο σημείωσε Κώστας Λαγογιάννης ανέβηκε από το 452 στο 451.

    Πτώση όμως σημείωσαν και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες. Η Μαρία Μοίρου έπεσε από το νούμερο 164 στο 172, η Αρχοντούλα Βολακάκη από το 172 στο 176, ενώ οι Κατερίνα Ντουλάκη, Χριστίνα Φίλη και Μαρία Κρουστάλλη έμειναν στις ίδιες θέσεις (261, 344 και 462 αντίστοιχα).

    [13] Τεχνολογία

    "Ρωτήστε" τον ...καθρέφτη Ανακαλύψτε το μελλοντικό σας εαυτό

    3/2/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αθετήσατε και πάλι το λόγο σας και σπάσατε τη δίαιτα, ξαναρχίσατε το κάπνισμα και δεν πήγατε στο γυμναστήριο. Νιώθετε τύψεις είναι η αλήθεια, αλλά δεν ξέρετε τι να κάνετε για να συμμορφώσετε τον ατακτούλη εαυτό σας. Μην ανησυχείτε η επιστήμη βρήκε τον πιο ευφάνταστο τρόπο να σας επαναφέρει στην τάξη. Εργαλείο της ένας ψηφιακός καθρέπτης, που θα αντανακλά την εικόνα το πώς θα είστε σε πέντε χρόνια από τώρα λαμβάνοντας υπόψη τη ζωή, που κάνετε. Οι Γάλλοι επιστήμονες από το Accenture Technology Lab έκαναν πράξη ό,τι ο Όσκαρ Ουάιλντ στο Ντόριαν Γκρέι είχε συλλάβει μόνο ως ιδέα. Στο έργο του Ουάιλντ ο ήρωας δε γερνά ποτέ γιατί τα γερατειά του περνούν σε ένα πορτρέτο του. Επειδή, όμως, οι ερευνητές δε μπορούν να σταματήσουν το χρόνο δημιούργησαν μια μηχανή που παρουσιάζει το μελλοντικό σας γερασμένο εαυτό, ώστε να προλάβετε τα χειρότερα.

    Όλη η αλήθεια στην οθόνη σας

    Η λειτουργία του καθρέφτη βασίζεται στην συγκέντρωση και την ανάλυση στοιχείων. Ο καθρέφτης είναι μια επίπεδη οθόνη η οποία συνδέεται με μια σειρά από άλλες κάμερες και έναν υπερσύγχρονο επεξεργαστή. Οι κάμερες είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας, ώστε να καταγράφουν τις καθημερινές σας συνήθειες με σκοπό να δημιουργήσει ένα πρότυπο του τρόπου ζωής σας.

    Επίσης, καταγράφει πόση ώρα κάθεστε στον καναπέ σας, αφήνοντας το ποδήλατο γυμναστικής στη μοναξιά του, καθώς και το πόσο συχνά κάνετε επιδρομές στο ψυγείο σας. Ακόμα, το κομπιούτερ θα σας ζητήσει μια σύντομη καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών.

    Μόλις φτιάξει το προφίλ σας θα το επεξεργαστεί, υπολογίζοντας πως το life style σας θα επηρεάσει το βάρος σας μακροπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, υπολογίζει με βάση τις επιπλέον θερμίδες που καταναλώνετε πόσα κιλά θα πάρετε και διαμορφώνει την εικόνα του σώματός σας. Παράλληλα, ένας άλλος επεξεργαστής "δουλεύει" την απεικόνιση του προσώπου σας.

    Στο τέλος θα λάβετε στην οθόνη του καθρέφτη μια σειρά από εικόνες του μελλοντικού εαυτού σας, οι οποίες θα αποτελούν συνδυασμούς των πιθανολογούμενων αλλαγών σας.

    Πάντως, οι απόψεις σχετικά με την πρακτική αξιοποίηση του προγράμματος διίστανται. Υπάρχουν εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι οι χρήστες θα βλέπουν τις επιπτώσεις από τα λάθη των καθημερινών τους συνηθειών μετουσιωμένες σε εικόνα και θα τους επηρεάζει τόσο, ώστε να κόψουν μαχαίρι τις βλαβερές τους συνήθειες.

    Σχετικά Links:

    Accenture Technology Lab

    [14] Κοινωνία

    "Να του δοθεί χάρη" Έκκληση Θεοδωράκη για Αϊβατζίδη

    3/2/2005 11:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με γραπτή δήλωσή του, ο Μίκης Θεοδωράκης απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δοθεί χάρη στον φυλακισμένο Δημήτρη Αϊβατζίδη. Ο Αϊβατζίδης, χρήστης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη πριν από δύο χρόνια για τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι τού τότε πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όπως αναφέρει ο κορυφαίος μας μουσικοσυνθέτης, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, στη φυλακή κατάφερε να απεξαρτηθεί, "πράγμα σπάνιο και θαυμαστό".

    "Τον 'τρώει' η αδικία"

    Ο Δημήτρης Αϊβατζίδης βρίσκεται στις φυλακές γιατί στις 8 Ιουνίου του 2002, υπό την επήρεια ουσιών, πυροβόλησε έξω από το σπίτι του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην οδό Αναγνωστοπούλου, διαμαρτυρόμενος γιατί ο ΟΚΑΝΑ διέκοψε το πρόγραμμα θεραπείας το οποίο ακολουθούσε.

    Ο Αϊβατζίδης, καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση 17 ετών, ποινή η οποία στο Εφετείο μειώθηκε σε 7 χρόνια, από τα οποία έχει εκτίσει τα δύο.

    Ο Μ. Θεοδωράκης σε δήλωση του αναφέρει ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, ο Δ. Αϊβατζίδης "κατάφερε μέσα στη φυλακή να απεξαρτηθεί, πράγμα σπάνιο αλλά και θαυμαστό. Όμως τον τρώει η αδικία όπως τρώει κάθε τίμιο και υπεύθυνο πολίτη και προσθέτει ότι δεν έχει άλλο τρόπο να βγει από τα σίδερα παρά μόνο την Προεδρική χάρη.

    Έτσι, ο πρώην υπουργός παρακαλεί τον κ. Στεφανόπουλο "να σκύψει πάνω και σ΄ αυτό το δράμα μιας άτυχης οικογένειας. Γιατί δεν είναι μόνο το παιδί - θύμα που σαπίζει στη φυλακή, αλλά και η τραγική μητέρα που της στέρησαν τη μοναδική ελπίδα σ΄ αυτή τη ζωή, τον γιο της".

    [15] Ποδόσφαιρο

    Προπόνηση στο κλειστό της Τούμπας

    3/2/2005 10:38:00 μμ

    Η κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα η προπόνηση της Πέμπτης για τον ΠΑΟΚ να γίνει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Τούμπας που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου. Από αυτήν απουσίαζαν ο Κουτσόπουλος, που πήρε άδεια για να βρεθεί στο γάμο του αδερφού του, οι Γιασεμή και Λουκά, που έχουν κληθεί στην Εθνική Κύπρου, ο Ουντέζε, που έχει πάρει άδεια να απουσιάσει εκτός Ελλάδας, και ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι με τη μικτή Νέων ΕΠΣΜ στη Ρώμη. Στον αντίποδα, ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς ο Αρμάντο Φουτσίνι που ως γνωστό ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από πυρετό λόγω ελονοσίας.

    Κοπή πίτας

    Στο μεταξύ, μέσα σε ζεστό οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της πίτας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν όλοι οι παίκτες του "Δικεφάλου" τα μέλη του τεχνικού τιμ, το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και ο έτερος ιδιοκτήτης της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ, Βασίλης Παγώνης.

    Πριν την κοπή της πίτας προηγήθηκε αγιασμός, το φλουρί έπεσε, στους Πέτρο Κανακούδη και Κυριάκο Τοχούρογλου, από πλευράς παικτών, στον Γιώργο Κασιμάτη, από πλευράς ανθρώπων της ΠΑΕ και στον υπεύθυνο του γηπέδου, Αντρέας Λούλος.

    Εξάλλου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Λοκομοτίβ Σόφιας.

    [16] Κοινωνία

    Κόντρα διοίκησης ΟΤΕ - εργαζομένων

    3/2/2005 9:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, καθώς οι διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της διοίκησης του οργανισμού για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2005, δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά γι' αυτούς. "Μήλον της έριδος" αποτελεί η πρόταση από πλευράς διοίκησης, οι νέες προσλήψεις να μην αφορούν συμβάσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά συμβάσεις αορίστου και να διέπονται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και όχι από τον κανονισμό εργασίας του ΟΤΕ.

    Αύριο οι αποφάσεις

    Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όπου αποφασίστηκε να απορριφθεί η πρόταση της διοίκησης και να συγκληθεί την Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για να καθοριστεί η στάση των εργαζομένων σε ολόκληρο τον όμιλο του ΟΤΕ.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κατηγορείται η διοίκηση του Οργανισμού ότι προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με παρελκυστική τακτική, αρνείται πεισματικά να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου οι εύλογες αξιώσεις της Ομοσπονδίας για συνδυασμένο πρόγραμμα ανανέωσης του προσωπικού, ενώ η πρότασή της για την εθελούσια έξοδο κρίνεται κατώτερη των προσδοκιών των εργαζομένων.

    [17] Ποδόσφαιρο

    Σε απολογία Γκονζάλες - Ασουνσάο

    3/2/2005 9:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 11:01:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Μία εβδομάδα μετά την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα του Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία τους ποδοσφαιριστές Εζεκίελ Γκονζάλες και Πάουλο Ασουνσάο, για το μεταξύ τους επεισόδιο που σημειώθηκε στο ΟΑΚΑ. Η κλήση των δύο ποδοσφαιριστών έγινε με βάση το βίντεο της αναμέτρησης που μάλλον θα άργησε να πάει στην Ομοσπονδία, καθώς δεν υπάρχει άλλη αιτία για την τόσο καθυστερημένη απόφασή της. Εκτός των παικτών, σε απολογία κλήθηκαν επίσης και οι δύο ΠΑΕ.

    Βαριά ποινή

    Οι παίκτες αντιμετωπίζουν ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, αφού η κλήση τους έγινε με βάση το άρθρο 27 του ΚΑΠ (παράγραφος 1, περίπτωση γ΄) που προβλέπει αυτή την ποινή, αν ένας ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συ΅περιφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συ΅παίκτη, θεατή, προπονητή, φυσιοθεραπευτή, ή διερ΅ηνέα στη διάρκεια του αγώνα ή στο η΅ίχρονο ή για ανταπόδοση της βάναυσης συ΅περιφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε ά΅υνα. Ακόμη, σε απολογία κλήθηκε και ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή, Γρηγόρης Φανάρας, για εξύβριση του διαιτητή Σωμαρακάκη, που «σφύριξε» στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Επίσης, η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για υβριστικά συνθήματα στον αγώνα κυπέλλου εναντίον της Καλλιθέας, και πρόστιμο 9.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για υβριστικά συνθήματα στον αγώνα κυπέλλου Ελλάδας κατά του Αιγάλεω, στο Αιγάλεω.

    [18] Καλές εμφανίσεις στις χιονοδρομίες

    3/2/2005 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/2/2005 9:28:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Την 8η θέση στο 2ο χιονοδρομικό αγώνα του Βαλκανικού Κυπέλλου δρόμων αντοχής, κατέλαβε ο Νίκος Καλοφύρης, στό Μαύροβο των Σκοπίων, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο έφηβος Δημήτρης Νάκας πήρε τη 18η θέση. Νικητές αναδείχθηκαν οι Ρουμάνοι Γκαλιτσιάνου στο σπριντ και Αντάλ στην ελεύθερη τεχνική. Το Βαλκανικό Κύπελλο θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με τον τρίτο αγώνα της σειράς στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας, όπου θα έχουμε και συμμετοχή στις γυναίκες με τη Ναουσαία Κατερίνα Ταούλα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 February 2005 - 21:56:28 UTC