Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται ο Γιοσάκης
  • [02] Σκληρές αποφάσεις από την Ιεραρχία
  • [03] Αγνοείται αφγανικό αεροσκάφος
  • [04] Κακοκαιρίας συνέχεια
  • [05] Κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί
  • [06] Νέες επιθέσεις "τύπου Μπεσλάν"
  • [07] Στον "αστερισμό του All star game"
  • [08] "Δείχνει την πόρτα" στον Σκάζνι
  • [09] Εντυπωσιάζουν οι "Σπερς"
  • [10] Έβγαλαν την υποχρέωση οι "πράσινοι"...

    [01] Κοινωνία

    Στην Ιεραρχία καταθέτει ο Μητροπολίτης Αττικής Απολογείται ο Γιοσάκης

    4/2/2005 8:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/2/2005 11:31:15 πμ)

    Συντάκτης:

    Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης συνοδεία αστυνομικών, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε συλληφθεί καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα, που είχε εκδόσει η 7η ανακρίτρια Πειραιά, Αγγελική Τσελέντη. Ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχιμανδρίτη, Βασίλης Ταουξής, υποστήριξε ότι η σύλληψη του πελάτη του, που έγινε σε απόσταση λίγων μέτρων από το δικαστικό μέγαρο είναι απαράδεκτη και άφησε αιχμές για την αστυνομία, λέγοντας ότι συνελήφθη ένας άνθρωπος της Εκκλησίας, την ίδια στιγμή που επίορκοι αστυνομικοί βοηθούν ανθρώπους του υποκόσμου και κακοποιούς. Στο μεταξύ, ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, άρχισε πριν από λίγο την απολογία του ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο κ. Παντελεήμων εισήλθε στο κτίριο της Μονής Πετράκη στις 8.30 π.μ από την είσοδο της οδού Γεναδίου για να αποφύγει τους δημοσιογράφους, ενώ δεν είχε μαζί του κάποιον δικηγόρο.

    Νέα στοιχεία

    Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης για τον αρχιμανδρίτη εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη δεύτερη 24ωρη προθεσμία που είχε λάβει από την ίδια ανακρίτρια για να απολογηθεί. Ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης, κατηγορείται για υπόθεση υπεξαίρεσης αμύθητης αξίας αρχαίων κιόνων, από τη Μονή Κυθήρων το 1997.

    Ο πρώην ηγούμενος της Μονής Κυθήρων πατέρας Κύριλλος, ο οποίος συνόδευε τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, πριν συλληφθεί, σε δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο του αρχιμανδρίτη, υποστήριξε την αθωότητά του και χαρακτήρισε πλεκτάνη και σκευωρία την όλη υπόθεση. Στο μεταξύ, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, όπου φέρουν τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να εμπλέκεται σε σκάνδαλο αποφυλάκισης εμπόρου ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού παρουσιάστηκε επιστολή του κ. Χριστόδουλου πος τον ανακριτή Βόλου τον Μάιο του 1996, με την ιδιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος, που είχε τότε, με την οποία ζητούσε την αποφυλάκιση νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών. Το γεγονός παραδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, τονίζοντας ότι η επιστολή αυτή εστάλη στο πλαίσιο της άσκησης των ποιμαντικών καθηκόντων του κ. Χριστόδουλου και μετά από παράκληση των γονιών του εμπόρου ναρκωτικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλβανός έμπορος, ο οποίος είχε βαπτιστεί χριστιανός από τον τότε μητροπολίτη Δημητριάδος και εργαζόταν στη βιβλιοθήκη της μητρόπολης καταδικάστηκε σε έξι χρόνια έναντι 12 του συνεργάτη του, αποφυλακίστηκε μετά από δύο χρόνια και απελάθηκε. Με παρέμβαση του στην ίδια εκπομπή ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος άφησε να εννοηθεί ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε στείλει και επιστολή συμπαράστασης στο σατανιστή Κατσούλα που είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για φόνους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκληρές αποφάσεις από την Ιεραρχία

    [02] Κοινωνία

    Ζητά εξηγήσεις από Παντελεήμονα- Θεόκλητο Σκληρές αποφάσεις από την Ιεραρχία

    3/2/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Υπό τη σκιά των συνταρακτικών αποκαλύψεων για την εμπλοκή ιερωμένων σε κυκλώματα διαφθοράς και σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε την Πέμπτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη. Με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου, ο μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμονας, καλείται να δώσει εξηγήσεις το πρωί της Παρασκευής ενώπιον της Ιεραρχίας. Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις του δεν κριθούν επαρκείς θα τεθεί σε εξάμηνη αργία, σύμφωνα με το νόμο. Γραπτές εξηγήσεις μέχρι την Τρίτη ζητήθηκαν και από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδας, Θεόκλητο, ενώ σε αργία τέθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Παράλληλα, η Σύνοδος ζήτησε από την Πολιτεία την τροποποίηση του νόμου περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων. Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία αναμένεται να ασκηθεί κατά του προέδρου πρωτοδικών, Λεωνίδα Στάθη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, και μία πρόεδρος πρωτοδικών οδηγείται σε απόλυση για επιλήψιμη συμπεριφορά.

    Αλλαγές στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη

    Την συγκρότηση κληρικολαϊκής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος και να τροποποιηθεί ο νόμος του νόμου περί εκκλησιαστικών δικαστηρίων ζήτησε από την Πολιτεία η Ιερά Σύνοδος. Μέχρι τότε, ζητά να περάσει στη Βουλή σχέδιο νόμου, που θα δίνει τη δυνατότητα της αυτεπάγγελτης παρέμβασης της ΔΙΣ σε παρόμοιες με τον Γιοσάκη περιπτώσεις, ώστε να διευκολυνθεί η κάθαρση στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

    Επίσης, η Σύνοδος απαιτεί και αξιώνει από τον μητροπολίτη Αττικής να θέσει από την Πέμπτη σε αργία τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη και να ασκήσει δίωξη σε βάρος του. Η εισαγγελία Πειραιά εξέδωσε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκφράζοντας φόβους διαφυγής του στο εξωτερικό, ενώ ο δικηγόρος του διαβεβαίωσε πως δεν θα διαφύγει και θα παρουσιαστεί κανονικά την Παρασκευή για να απολογηθεί.

    Νέα διάσταση αποκτά και το ταξίδι του αρχιμανδρίτη στο Λίβανο.

    Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν, ότι ο Γιοσάκης πήγε εκεί για να μεταφέρει χρήματα από τους λογαριασμούς του στην Ελλάδα σε λιβανέζικες τράπεζες , επειδή δεν υπάρχει συμφωνία των δύο χωρών για το άνοιγμα λογαριασμών.

    Επίσης, στο Σικάγο, σύμφωνα με καταθέσεις 3 μαρτύρων, υπεξαίρεσε χρήματα από ομογενείς. Ακόμη, καταγγέλλεται ότι πήρε χρήματα από φοιτήτρια με την υπόσχεση να την εγγράψει σε συγκεκριμένη σχολή.

    Όσον αφορά στις 93 εικόνες που τον κατηγορούν ότι υπεξαίρεσε βρίσκονται, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, στην Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Κατηγορεί δε την ανακρίτρια Αντωνία Ηλία ότι χρησιμοποιούσε το όνομα του εν αγνοία του για να παίρνει χρήματα.

    Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος που διάβασε το ανακοινωθέν με τις αποφάσεις, επεσήμανε ότι η Ιεραρχία έχει επίγνωση των κρισίμων περιστάσεων και θλίβεται για το κλίμα που δημιουργήθηκε εις βάρος της εξαιτίας ενεργειών κάποιων λειτουργών της. Παράλληλα, κάλεσε όσους διαθέτουν νόμιμα στοιχεία κατηγορίας να τα καταθέσουν στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα "για να ριχθεί άπλετο φως σε φήμες και πληροφορίες που σχετίζονται με την τιμή και την υπόληψη των κληρικών της Εκκλησίας".

    Οι πρώτες πάντως ποινικές διώξεις για εμπλεκόμενους στο παραδικαστικό κύκλωμα αναμένεται να ασκηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους θα είναι εκτός από το Γιοσάκη, δικαστές, γιατροί, δικηγόροι.

    Απολογήθηκε ο Λεωνίδας Στάθης

    Στο μεταξύ, στον Άρειο Πάγο απολογήθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Ο κ. Στάθης κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, αφού φέρεται ότι είχε ζητήσει 5.000 ευρώ προκειμένου να εκδώσει ευνοϊκή απόφαση για υπόθεση τροχαίου ατυχήματος και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Στο στόχαστρο της έρευνας του Αρείου Πάγου βρίσκονται ακόμα εννέα δικαστικοί.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος πρωτοδικών, Φωτεινή Κελαδίδου, παραπέμπεται με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, λόγω επαγγελματικής και ηθικής ανεπάρκειας.

    Η Κελαδίδου φέρεται ότι δεν αυτοεξαιρέθηκε σε υπόθεση λαθρεμπορίας, παρότι είχε στενή σχέση με έναν από τους κατηγορούμενους. Στο παρελθόν, της είχαν επιβληθεί 4 πειθαρχικές ποινές, λόγω του πάθους της για το τζόγο.

    Επίσης, εισαγγελέας από την Αθήνα καταγγέλλεται ότι προειδοποιούσε εμπόρους ναρκωτικών για επικείμενες εφόδους αστυνομικών αρχών

    "Ο κ. Παπαληγούρας κατέθεσε δώδεκα σαφείς βελτιώσεις που αφορούν την κατάσταση στη Δικαιοσύνη, οι οποίες αυτές θα προχωρήσουν και θα εφαρμοστούν", υπογράμμισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.

    "Η δυσοσμία που αναδύεται από τους χώρους της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας και του Τύπου αντανακλά τη βαθύτατη κρίση βασικών θεσμών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαρύ κλίμα στη συνεδρίαση της ΔΙΣ

    Στο στόχαστρο άλλοι εννέα δικαστικοί

    Ενταλμα σύλληψης για τον Γιοσάκη

    "Κάθαρση χωρίς συμβιβασμούς"

    [03] Κόσμος

    Πιθανόν συνετρίβη Αγνοείται αφγανικό αεροσκάφος

    4/2/2005 8:53:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Σε εξέλιξη βρίσκεται θρίλερ με ένα αφγανικό Boeing 737 της ιδιωτικής εταιρίας Kam Air με 104 επιβάτες, το οποίο εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ πριν από την προσγείωσή του. Το αεροσκάφος αγνοείται εδώ και 20 ώρες και όπως δήλωσε υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σαχ Μαχμούντ Μιάκχελ πιστεύεται, ότι πιθανόν να έχει συντριβεί. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν με προορισμό την πρωτεύουσα Καμπούλ, αλλά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας δεν μπόρεσε να προσγειωθεί. Κατόπιν τούτου ο πιλότος επικοινώνησε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της πόλης Πεσαβάρ, στο Πακιστάν, ζητώντας άδεια για να προσγειωθεί εκεί. Από το Πεσαβάρ η άδεια δόθηκε, ωστόσο το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε ποτέ.

    Μυστήριο η εξαφάνισή του

    Οι υπεύθυνοι της Kam Air επικοινώνησαν με τα αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής, όμως δεν μπόρεσαν να συλλέξουν πληροφορίες για το Boeing.

    Στο μεταξύ, και ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, ότι δεν προσγειώθηκε σε κάποιο από τα αεροδρόμια που ελέγχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα.

    Σημειώνουμε, ότι η Kam Air είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία στο Αφγανιστάν και λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2003.

    [04] Κοινωνία

    Σε όλη τη χώρα Κακοκαιρίας συνέχεια

    4/2/2005 7:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων 24ώρων με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, τους βοριάδες και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδ, ωστόσο η επέλαση του χιονιά δεν άφησε ανεπηρέαστη την Αττική. Περίπου 30 χωριά είναι αποκλεισμένα στη Θράκη, ενώ με αλυσίδες πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις σε μεγάλο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου. Εξαιτίας του χιονιά δε θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στους νομούς Γρεβενών, Φλώρινας, Ευρυτανίας και Έβρου, με εξαίρεση την Αλεξανδρούπολη. Στη Θεσσαλονίκη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, που βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

    Τα προβλήματα στην Αττική

    Στα λευκά έχουν ντυθεί και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

    Συγκεκριμένα, έχει κλείσει ο δρόμος προς την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, από την Παλιά Πεντέλη προς Διόνυσο και Νέα Μάκρη, καθώς και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από τα Βίλλια έως την Κάντζα.

    Κλειστά θα μείνουν στο Λεκανοπέδιο τα δημόσια σχολεία στους δήμους: Βιλλίων, Ερυθρών, Φυλής, Αγίου Στεφάνου, Αυλώνα και Ωρωπού και στις κοινότητες: Διονύσου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Πολυδενδρίου, Καπανδρίτίου, Βαρνάβα, Γραμματικού, Αφιδνών, Κρυονερίου, Καλάμου, Μαλακάσας, Μαρκόπουλου και Συκαμίνου.

    Επίσης, δε θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια "Εκπαιδευτική Αναγέννηση", "Ώθηση" και το Αρσάκειο Εκάλης.

    Τέλος, δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά και Ραφήνα.

    Χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο

    Όσον αφορά τον καιρό οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σήμερα στα βορειανατολικά της χώρας, χιονόνερο θα πέσει στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη.

    Οι θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να "τσουχτερές" είναι και μέχρι και το Σάββατο.

    Στην Αττική πιθανόν να χιονίσει στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Οι χιονοπτώσεις θα αποτελέσουν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και στα βόρεια της συμπρωτεύουσας, ενώ το θερμόμετρο θα δείχνει από -1 έως 2 βαθμούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην "κατάψυξη" η χώρα

    [05] Κοινωνία

    Δυσαρεστημένοι από τις αυξήσεις Κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί

    3/2/2005 8:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις εξετάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου για αύξηση της σημαίας και του ελάχιστου κομίστρου, καθώς και για ελεύθερη χρήση των λεωφορειοδρόμων, στάση που θα καθοριστεί από τις συναντήσεις που θα έχει η Ομοσπονδία με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Στη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΠΟΕΙΑΤΑ, αναφέρθηκε ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που τον έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσής του.

    Φορολογία και λεωφορειολωρίδες

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Λυμπερόπουλο, με τον υπ. Οικονομίας είχε συμφωνηθεί αύξηση 10% σε όλους τους συντελεστές και συγκεκριμένα η "σημαία" να πάει στο ένα ευρώ, η ελάχιστη διαδρομή στα 2 ευρώ και η ελάχιστη διαδρομή στην επαρχία στα 2,2 ευρώ.

    Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε αυξήσεις 8,3%, οι οποίες, όμως, κατά τον κ. Λυμπερόπουλο στην πραγματικότητα είναι 4,2%, αφού δεν συμπεριλαμβάνουν όλους τους συντελεστές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν και μειώσεις.

    Οι ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτύρονται επίσης για τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και για την απαγόρευση να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες.

    Στελέχη της ΠΟΙΕΑΤΑ έχουν ζητήσει να συναντηθούν την Παρασκευή με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.

    Την Παρασκευή συνέρχεται και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), προκειμένου να καθορίσει την ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης, όπου θα τεθεί πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

    [06] Κόσμος

    "Για όλα φταίνε οι ρωσικές δυνάμεις" Νέες επιθέσεις "τύπου Μπεσλάν"

    4/2/2005 12:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Ο Τσετσένος πολέμαρχος Σαμίλ Μπασάγεφ προειδοποίησε για νέες επιθέσεις "τύπου Μπεσλάν", σε συνέντευξη που τελικά μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο Channel 4, παρά τις ρωσικές διαμαρτυρίες πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και θα ενθάρρυνε τους τρομοκράτες. Στη συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ο Μπασάγεφ κατηγορεί τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας για το μακελειό στο Μπεσλάν, όπου περισσότεροι από 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τα μισά από τα θύματα να είναι παιδιά.

    "Θα τις πραγματοποιήσουμε"

    "Για να είμαι ειλικρινής, είμαι ακόμη σοκαρισμένος απ ότι συνέβη εκεί", δήλωσε στην κάμερα.

    Την ίδια ώρα, ο Μπασάγιεφ δήλωνε: "Σχεδιάζουμε χτυπήματα τύπου Μπεσλάν για το μέλλον. Όσο κυνικό και αν ακούγεται, σχεδιάζουμε αυτές τις επιχειρήσεις και θα τις πραγματοποιήσουμε, μόνο και μόνο για να δείξουμε στον κόσμο το αληθινό πρόσωπο του ρωσικού καθεστώτος".

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις βρετανικές αρχές να σταματήσουν τη μετάδοση, οι οποίες δήλωσαν πως, παρόλο που καταδικάζουν απόλυτα τη συμμετοχή του Μπασάγιεφ σε τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν είναι υπεύθυνες για τη διακοπή της εκπομπής.

    Σημειώνεται πως η Μόσχα απέρριψε την Τετάρτη προσφορά των Τσετσένων για εκεχειρία, θεωρώντας τη "μπλόφα".

    Σχετικά Links:

    Channel 4

    [07] Μπάσκετ

    Στον "αστερισμό του All star game"

    4/2/2005 11:22:00 πμ

    Συντάκτης:

    Διαγωνισμός καρφωμάτων, τριπόντων και φυσικά ο αγώνας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, με όλα τα αστέρια να περιλαμβάνονται στις λίστες, περιλαμβάνει το διήμερο του θεάματος. Μέσα σε όλα αυτά, ανακοινώθηκαν οι αρχικές πεντάδες των δύο περιφερειών, μετά την καθιερωμένη ψηφοφορία των οπαδών. Νικητής σε αυτή ήταν ο πανύψηλος Κινέζος των Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ ο οποίος έλαβε 2.558.278 ψήφους καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος το 1997 είχε συγκεντρώσει 2.451.136 ψήφους. Δεύτερος στις προτιμήσεις των φιλάθλων ήταν ο Σακίλ Ο Νιλ με 2.488.089 ψήφους.

    Κόντρα "γιγάντων"

    Εκτός του αγωνιστικού τομέα, αυτό που θα περιμένουν όλοι θα είναι η μία ακόμη "μάχη" του "Σακ" με τον Κόμπι. Μετά τη μεταγραφή του θηριώδη σέντερ στους Μαϊάμι από το Λ.Α, οι δύο παίκτες δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις. Ενώ θα είναι και η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι σε "All star game". Όποτε, όπως λέγεται και στην Αμερική, "let the game begin".

    Οι πεντάδες

    ΑΝΑΤΟΛΗ (Προπονητής: Σταν Βαν Γκάντι/Μαϊάμι)

    Σακίλ Ο Νιλ (Μαϊάμι) 2.488.089 ψήφοι

    Βινς Κάρτερ (Νιού Τζέρσεϊ) 1.803.529

    Γκραντ Χιλ (Νέα Ορλεάνη) 1.497.489

    ΛεΜπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ) 1.661.204

    Αλαν Αϊβερσον (Φιλαδέλφεια) 1.590.400

    ΔΥΣΗ (Προπονητής: Γκρεγκ Πόποβιτς/Σαν Αντόνιο)

    Γιάο Μινγκ (Χιούστον) 2.558.278

    Κέβιν Γκαρνέτ (Μινεσότα) 2.087.200

    Τιμ Ντάνκαν (Σαν Αντόνιο) 1.812.522

    Τρέισι ΜακΓκρέιντι (Χιούστον) 1.993.687

    Κόμπε Μπράιαντ (Λέικερς) 1.815.952

    [08] Ποδόσφαιρο

    "Δείχνει την πόρτα" στον Σκάζνι

    4/2/2005 10:51:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πρώτα ήταν η κακή εικόνα των τελευταίων ημερών. Μετά οι ήττες στα ντέρμπι του Πρωταθλήματος. Η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" όμως για τον Ζντένεκ Σκάζνι ήταν η κακή εμφάνιση, η ήττα και ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ για το Κύπελλο, η οποία και δρομολόγησε την πολύ πιθανή απόλυση του Τσέχου. Οι περσινοί νταμπλούχοι, που με τη χθεσινή ήττα απωλέσαν τον ένα εγχώριο τίτλο, θεωρούν υπεύθυνο για την κακή εικόνα της ομάδας τον τωρινό προπονητή, έχουν ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη, ενώ εντός των ημερών, ίσως και σήμερα αναμένεται η απομάκρυνση του Τσέχου.

    Πιθανοί αντικαταστάτες

    Με μόνο ορατό στόχο το Πρωτάθλημα, που και αυτό αν νικήσει ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο το Σάββατο, θα απομακρυνθεί αρκετά, οι διοικούντες του συλλόγου, κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το εξωτερικό για τον προπονητή που θα αναλάβει να βγάλει από το τέλμα τους "πράσινους". Τα "ξένα ονόματα" δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως "παίζουν" και κάποια από την ελληνική αγορά, με πρώτα και κύρια αυτά του Βαγγέλη Βλάχου από τον Ιωνικά αλλά και του Γιώργου Παράσχου από τη Χαλκηδόνα.

    Όσον αφορά τον Σκάζνι, τέλος, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στα γραφεία της Πράσινης ΠΑΕ και εκεί θα ξεκαθαριστούν όλα.

    [09] Μπάσκετ

    Εντυπωσιάζουν οι "Σπερς"

    4/2/2005 9:23:00 πμ

    Συντάκτης:

    Το καλύτερο ρεκόρ νικών στη φετινή περίοδο κράτησε το Σαν Αντόνιο, το οποίο πέτυχα σπουδαία νίκη επί των Λέικερς εκτός έδρας. Από την άλλη, οι "λιμνάνθρωποι" για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν νωθροί και βυθίστηκαν περισσότερο στην αμερικάνικη βαθμολογία. Στα άλλα δύο παιχνίδια, οι Κλίπερς επικράτησαν των Μέμφις Γκρίζλίς εκτός έδρας, ενώ ΟΙ Μαϊάμι Χίτ δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα κόντρα στο Κλίβελαντ.

    Τα αποτελέσματα

    Μαϊάμι-Κλίβελαντ 100-88

    Μέμφις-Κλίπερς 103-106

    Λέικερς-Σαν Αντόνιο 91-103

    [10] Μπάσκετ

    Έβγαλαν την υποχρέωση οι "πράσινοι"...

    3/2/2005 11:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τον πρωταθλητή Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με 79 72 της τουρκικής Ούλκερ. Η σημερινή ήταν η έβδομη νίκη των "πρασίνων" στον Γ' όμιλο, ενώ εκκρεμεί ο αγώνας με τους Σκαϊλάινερς, στη Φρανκφούρτη. Κορυφαίος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο Γιόκα Λάκοβιτς.

    Mε τον Ιμπραήμ Κουτλουάι να ενισχύει από τον πάγκο, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν τον αγώνα με άγριες διαθέσεις. Με κορυφαίους τους Τσαρτσαρή-Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός έστειλε πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +9 (12-3). Στη συνέχεια πάντως, η υπερβολική σιγουριά και η έλλειψη άγχους, όσον αφορά την πρόκριση, οδήγησαν την ομάδα του Ομπράντοβιτς σε αγωνιστική... κοιλιά και οι Τούρκοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -4 (16-12).

    Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός επαναπαύτηκε στη σταθερή αξία, όπως έχει εξελιχθεί στις τελευταίες αναμετρήσεις, του Πάτρικ Φέμερλινγκ (με οκτώ διαδοχικούς πόντους οι «πράσινοι» ξέφυγαν και πάλι στο σκορ). Ωστόσο, η Ούλκερ δεν το έβαλε κάτω και με τον Ερντογάν να ευστοχεί σε τρίποντο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, διαμορφώθηκε το 39-34.

    Το δεύτερο ημίχρονο ήταν "καρμπόν" του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός "έχτιζε" μία διψήφια διαφορά, την οποία "γκρέμιζε" σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, Χατζηβρέττας και Λάκοβιτς φρόντισαν με την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά να στείλουν τον Παναθηναϊκό στη νίκη, με το τελικό 79-72.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-12, 39-34, 60-60, 79-72 Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟ: Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστ 6, Αλβέρτης 13 (1), Λάκοβιτς 18 (3), Χατζηβρέττας 3, Τσαρτσαρής 9 (1), Καλαϊτζής 2, Μπάξτερ 4, Σκεπάνοβιτς 5 (1), Φέμερλινγκ 11.

    ΟΥΛΚΕΡ: Ιλιασόβα 7 (1), Γκλόβερ 15, Ερντογκάν 18 (4), Ατσίκ, Ζουκάουσκας 13, Γκόνλουμ 5, Πρασκεβίτσιους 2, Σολάκ, Τουντσερί 8, Στομπέργκας 4.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 February 2005 - 9:57:36 UTC