Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρικτά βασανιστήρια παιδιών
  • [02] Διαμάχη για τις προσλήψεις
  • [03] Υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας
  • [04] Απαγωγή Αιγύπτιων μηχανικών
  • [05] Νίκη και διαφορά για τον Άρη
  • [06] Η Σίτι βρήκε το "κουμπί" της Τσέλσι
  • [07] Δραματική νίκη του Ηρακλή
  • [08] Η Ισπανία το χρυσό στη Τυνησία
  • [09] Νεκρές δυο γυναίκες σε ανελκυστήρα
  • [10] Κρούσμα μηνιγγίτιδας

    [01] Κόσμος

    Φρικτά βασανιστήρια παιδιών

    6/2/2005 8:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - BBC

    Μια υπόθεση άγριας κακοποίησης ανήλικων παιδιών, που μοιάζει απίστευτη, αποκαλύφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα ανδρόγυνο υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια πέντε παιδιά που είχε υπό την επίβλεψή του, προκαλώντας τους πέρα από τα σωματικά τραύματα, μια ανείπωτη ψυχολογική τραυματική εμπειρία. Κατά τη σύλληψή τους στη Γιούτα, ο Τζον και η Λίντα Ντόλαρ δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι θηριωδίες του ανδρόγυνου, εναντίον των πέντε από τα επτά παιδιά που έμεναν μαζί τους στη Φλόριντα, ήρθαν στο φως πριν δύο εβδομάδες περίπου. Οι Ντόλαρς ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα των παιδιών εδώ και πολλά χρόνια, όμως δεν ήταν ούτε βιολογικοί ούτε θετοί γονείς τους. Οι αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει σχετικά περισσότερες πληροφορίες.

    Και ηλεκτροσόκ

    Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τους γιατρούς νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ένα 16χρονο αγόρι. Το παιδί είχε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ζύγιζε μόλις 27 κιλά.

    Οι περιγραφές των υπόλοιπων παιδιών για τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί, συγκλονίζουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους.

    Ο Τζον και η Λίντα Ντόλαρ υπέβαλαν τα παιδιά σε ηλεκτροσόκ, τα χτυπούσαν, τους έβγαζαν τα νύχια με τανάλιες. Όλα αυτά, επειδή όπως έλεγαν, τα παιδιά έκαναν φασαρία ή ήταν ακατάστατα. Τα πέντε παιδιά, ηλικίας από δώδεκα ως 17 ετών ήταν σε άθλια κατάσταση. Δύο 14χρονα παιδιά ζύγιζαν μόλις δεκαεπτά κιλά, δηλαδή 36 κιλά λιγότερο από το φυσιολογικό.

    Τα άλλα δύο παιδιά, που ήταν τα αγαπημένα του ζευγαριού, δεν είχαν κακοποιηθεί.

    Ο Τζον και η Λίντα Ντόλαρ άλλαζαν συχνά διεύθυνση. Τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο και οι γείτονες είχαν αναφέρει πως δεν τα έβλεπαν ποτέ να παίζουν έξω, με άλλα παιδιά.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λίντα Ντόλαρ, όπως η ίδια υποστηρίζει, είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στα 16 της χρόνια εξαιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς του αλκοολικού πατέρα της. Συμπεριφορά που όπως φαίνεται υιοθέτησε και η ίδια στη συνέχεια.

    Η πολιτεία έχει αναλάβει προσωρινά τη φροντίδα των επτά παιδιών, ενώ η ανατριχιαστική υπόθεση σχολιάστηκε και από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους.

    [02] Πολιτική

    Διαμάχη για τις προσλήψεις

    6/2/2005 7:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στη Βουλή, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης. Τα ξίφη τους διασταύρωσαν γι αυτό το θέμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος, και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συναντήθηκε με αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία, από τους οποίους ζήτησε να μην αποκλείουν τους δρόμους και επεσήμανε ότι τα αιτήματα τους θα βρουν λύση μέσα στην τετραετία.

    "Ελεύθεροι να καταθέτουν τις απόψεις τους"

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο δημόσιο κα τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ για τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

    "Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να καταθέτουν τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της συζήτησης. Αλίμονο, αν δεν γινόταν ένας δημοκρατικός διάλογος πριν ληφθεί μία απόφαση. Θεωρώ ότι πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες ήταν 20 χρόνια στο περιθώριο και είναι δικαιολογημένη η στενοχώριά τους και η πικρία τους και ίσως να περίμεναν μία διαφορετική δημόσια ή ιδιωτική μεταχείριση" δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο γραμματέας της Ν.Δ. πάντως επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επικρατήσει η αξιοκρατία.

    "Είμαι σίγουρος ότι αν προσφύγουμε, και σας δίνω το λόγο μου ότι θα προσφύγουμε, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η χώρα μας θα καταδικασθεί σε βαρύτατη ποινή. Θυμίζει δημοκρατία τουρκικού τύπου", δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής", χαρακτηρίζοντας τη διάταξη απαράδεκτη σε σχέση με τη σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεν πλήττεται η αντικειμενικότητα των προσλήψεων"

    [03] Μ. Ανατολή

    "Περίοδος ευκαιριών η παρούσα" Υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας

    6/2/2005 9:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Ισραήλ βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής η Κοντολίζα Ράις, σε μια επίσκεψη με στόχο την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, η οποία ήδη συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και προέβλεψε μια περίοδο ευκαιριών, καλώντας το Ισραήλ να λάβει δύσκολες αποφάσεις υπέρ της ειρήνης. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σαρόν, η Ράις είπε στους δημοσιογράφους πως ενδιαφέρεται για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται η συνεργασία ΗΠΑ - Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Παράλληλα, τόνισε πως θα πρέπει το Ισραήλ να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του για κινήσεις καλής θελήσεων προς τους Παλαιστίνιους. Από την πλευρά του, ο Αριέλ Σαρόν, είπε πως ελπίζει η Ράις να βοηθήσει στην ειρηνευτική διαδικασία "που τόσο επιθυμούμε να προωθήσουμε στην περιοχή". Τη Δευτέρα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Σαρόν στην Αίγυπτο, με τη συμμετοχή των ηγετών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας.

    Εντυπωσιασμένη με τον Αμπάς

    Αναφερόμενη στη Μέση Ανατολή, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν την συμβολή της Τουρκίας και άλλων χωρών για να υποστηριχθεί η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που φαίνεται να μπαίνει τώρα σε καλό δρόμο.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της, που μεταδόθηκε από το BBC, τόνισε, πως οι ΗΠΑ έχουν εντυπωσιαστεί από το νέο Παλαιστίνιο πρόεδρο, ενώ πρόσθεσε, πως "όπως είπε ο Τζορτζ Μπους, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και θα εμπλακούμε για να βοηθήσουμε τις διάφορες πλευρές".

    Η ίδια υπογράμμισε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει σε ειρηνικές συνθήκες στη Μ.Ανατολή και οι Εβραίοι δικαιούνται να έχουν το σεβασμό των γειτόνων τους.

    Σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή των ΗΠΑ στο μεσανατολικό, η Ράις διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δύο πλευρών για να βρουν το μονοπάτι προς την ειρήνη.

    "Η παρούσα περίοδος είναι μία περίοδος ευκαιριών που θα πρέπει να αδράξουμε", ανέφερε σε δηλώσεις της η Ράις πριν συναντηθεί με τον ισραηλινό ομόλογό της Σιλβάν Σάλομ.

    [04] Ιράκ

    Απαγωγή Αιγύπτιων μηχανικών

    6/2/2005 7:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέσσερις Αιγύπτιοι μηχανικοί μιας θυγατρικής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Orascom απήχθησαν το πρωί της Κυριακής μπροστά από την κατοικία τους στη Βαγδάτη, δήλωσε εκπρόσωπος της αιγυπτιακής εταιρείας στην ιρακινή πρωτεύουσα. Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι τέσσερις εργάζονταν με σύμβαση με την Iraqna, τη θυγατρική της Orascom που διαχειρίζεται το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Βαγδάτης. Η Iraqna κατηγορείται από την ιρακινή κυβέρνηση ότι βοηθάει τους αντάρτες, ενώ οι τελευταίοι την κατηγορούν ότι υποστηρίζει τον αμερικανικό στρατό. Το Σεπτέμβριο, αντάρτες είχαν απαγάγει δέκα εργαζόμενους της εταιρείας αυτής, αλλά τους απελευθέρωσαν μερικές ημέρες αργότερα.

    [05] Μπάσκετ

    Νίκη και διαφορά για τον Άρη

    6/2/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολύ πιο εύκολο αποδείχτηκε το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας με τον ΠΑΟΚ, για τον Άρη! Οι γηπεδούχοι αν και αρχικά συνάντησαν αντίσταση κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και στο φινάλε πήραν και το πλεονέκτημα της διαφοράς αφού το ευρύ 82-65, υπερκάλυψε την διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στον πρώτο γύρο. Κατά τα άλλα στην κορυφή δεν άλλαξε τίποτα αφού ο Παναθηναϊκό επικράτησε σχετικά εύκολα στην Πάτρα του Απόλλωνα, ενώ το Μαρούσι πήρε την νίκη από την ΜΕΝΤ, γεγονός που διατήρησε την μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς. Σημαντική πάντως ήταν η 15η αγωνιστική για την ΑΕΚ, αφού η νίκη της επί της Ολύμπια Λάρισας την έφερε στους 24 βαθμούς και στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ.

    Πανελλήνιος-Πανιώνιος 68-72 ΜΕΝΤ-Μαρούσι 78-88 Μακεδονικός-Ιωνικός Ν.Φ./Αμαλιάδα 74-64 Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός 59-70 Άρης-ΠΑΟΚ 82-65 ΑΕΚ-Ολύμπια 84-82 Ολυμπιακός-Ηρακλής 81-83 (70-70 κ.α.) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες) Παναθηναϊκός 28 Μαρούσι 25 (14αγ) ΠΑΟΚ 24 ΑΕΚ 24 Πανιώνιος 23 Αρης 23 Μακεδονικός 22 Ηρακλής 22 Απόλλων Π. 21 Ολυμπιακός 21 (14αγ) ΜΕΝΤ 20 Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλ. 20 Ολύμπια Λάρισας 20 Πανελλήνιος 19

    [06] Ποδόσφαιρο

    Η Σίτι βρήκε το "κουμπί" της Τσέλσι

    6/2/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την ήττα στον πρώτο γύρο με 1-0 η Τσέλσι δεν κατάφερε ούτε σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιο που της προέβαλε ο κακός της δαίμονας όπως αποδεικνύεται, η Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωτοπόροι της "Πρέμιερσιπ" υποδέχτηκαν την Σίτι σε έναν αγώνα που έψαχναν την "εκδίκηση", όμως και πάλι δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να φτάσουν στο γκολ με αποτέλεσμα παρά την πίεσή τους να μείνουν "άσφαιροι" και να παραχωρήσουν τον ένα βαθμό του 0-0. Στον άλλο σημερινό αγώνα η Σαουθάμπτον παραχώρησε ισοπαλία με 2-2 στην Έβερτον σε ένα δραματικό παιχνίδι, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς βρέθηκαν να χάνουν και τελικά ισοφάρισαν στο 90'.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου

    Αστον Βίλα-Ασεναλ 1-3 74` Ανχελ / 10` Λιούνγκμπεργκ, 14` Ανρί, 28` ΚόουλΚρίσταλ Πάλας-Μπόλτον 0-1 31` ΝόλανΛίβερπουλ-Φούλαμ 3-1 9` Μοριέντες, 63` Χίπια, 77` Μπάρος / 16` ΚόουλΜάντσεστερ Γ.-Μπέρμιγχαμ 2-0 55` Κιν, 78` ΡούνιΜίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν 1-0 35` ΚεντρίΝιούκαστλ-Τσάρλτον 1-1 52` Ντάιερ / 53` ΡόμενταλΝόριτς-Γουέστ Μπρομ 3-2 45` Φλέμινγκ, 62` Ντόχερτι, 85` Φράνσις / 41` Ερνσοου, 49` ΡίτσαρντσονΤότεναμ-Πόρτσμουθ 3-1 34`, 57` Μίντο, 83` Κιν / 28` Καμαρά Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 0-0Σαουθάμπτον-Εβερτον 2-2 36` Κράουτς, 55` Καμάρα / 4` Μπίτι, +90` Μπεντ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες) Τσέλσι 65 Μάντσεστερ Γ. 56 Άρσεναλ 54 Έβερτον 48 Λίβερπουλ 43 Μίντλεσμπρο 40 Μπόλτον 39 Τσάρλτον 38 Τότεναμ 36

    [07] Μπάσκετ

    Δραματική νίκη του Ηρακλή

    6/2/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Ηρακλής «έσπασε» το νικηφόρο σερί (4-0) του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας με 83-81 στην παράταση (70-70 κ.α.) μέσα στο ΣΕΦ για την 15η ημέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Ο μαχητικότατος «Γηραιός» στηρίχθηκε στους Παυλίδη (21π. με 5 τρίποντα), Μπράιαντ (17π.) και Χάμιλτον (19π.) στην κανονική περίοδο, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο κορυφαίες μορφές των νικητών αναδείχτηκαν ο Γιώργος Δέδας, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Γιώργος Αποστολίδη που έδειξε ψυχραιμία από τη γραμμή του φάουλ. Ο Ιβάν Ζορόσκι ήταν πολύ μόνος για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος που θα είχε ηττηθεί... νωρίτερα αν δεν αφυπνιζόταν ο Πέρι στην επανάληψη. Σημαντική βοήθεια πρόσφεραν οι Γιούρκοβιτς, Αγαδάκος στην τέταρτη περίοδο, αλλά ένα λάθος του τελευταίου, όταν υπέπεσε σε παράβαση τριών δευτερολέπτων έφερε σε μειονεκτική θέση τους γηπεδούχους και τον αγώνα σε παράταση.

    Το δυνατό ξεκίνημα του «Γηραιού», 2-7, δεν αιφνιδίασε τους γηπεδούχους που αντέδρασαν άμεσα με εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Αμερικανούς, Πέρι και Μέισον. Ο Γιώργος Παυλίδης σήκωσε το βάρος στην επίθεση του Ηρακλή μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Τράβον Μπράιαντ έδωσε λύσεις από την περιφέρεια και οι δύο ομάδες πάλεψαν σώμα με σώμα στο πρώτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται 17-16, χάρη στο τρίποντο του Ιβάν Ζορόσκι ένα δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή των δέκα πρώτων λεπτών. Ο Λευτέρης Κακιούσης κράτησε στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του στην πρώτη περίοδο, Γιώργο Παυλίδη. Με έξι πόντους στη δεύτερη περίοδο και οχτώ στο πρώτο μέρος, ο Τζάστιν Χάμιλτον, ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέχρι το ημίχρονο, που είχε άξιο συμπαραστάτη τον Μπράιαντ. Οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν από την περιφέρεια και υπερείχαν έναντι του αντιπάλου τους στον τομέα των τριπόντων. Με 3/4 τρίποντα ο Ζορόσκι είπε «όχι» στον «Γηραιό», όταν ο τελευταίος οικοδόμησε προβάδισμα έξι πόντων. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι»... πονούσαν στα σουτ δύο πόντων, εκεί που είχαν μόλις 6/11 εύστοχες προσπάθειες, την ώρα που ο Ηρακλής είχε ευστοχήσει σε 15/27 στο πρώτο μέρος. Από την άλλη ο Ηρακλής εκμεταλλευόταν τα λάθη του Ολυμπιακού και εκδήλωσε έξι αιφνιδιασμούς. Ο Ζορόσκι αύξησε σε 11 τους προσωπικούς του πόντους γράφοντας το 31-31, για να λήξει το ημίχρονο με τον Ηρακλή να διατηρεί προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, 35-33, το οποίο διαμόρφωσε ο Μπράιαντ.

    Μέτριο πρόσωπο έδειξε ο Ολυμπιακός και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Ρίχνοντας στο παρκέ τέσσερις... κοντούς, ο Λευτέρης Κακιούσης, έδωσε ταχύτητα στον ρυθμό του Ηρακλή, τον οποίο αδυνατούσε να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός όσο παρέμενε στο παρκέ ο μεγαλόσωμος Ούγγρος σέντερ, Ρόμπερτ Γκούλιας. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν οι φιλοξενούμενοι, δηλαδή τις αργές επιστροφές του αντιπάλου τους, και ξέφυγαν με +10, 50-40 στα μισά της τρίτης περιόδου. Σημειώνοντας το τέταρτο εύστοχο τρίποντο, ο Παυλίδης διαμόρφωσε το 55-44 υπέρ του Ηρακλή. Ο Καζλάουσκας απέσυρε τον Γκούλιας και εμπιστεύθηκε τον Λάζαρο Αγαδάκο σε θέση σέντερ και τον Ίβιτσα Γιούρκοβιτς στο «τέσσερα», κίνηση που αποδείχτηκε ματ. Παράλληλα, ο Μαρκί Πέρι αφυπνίσθηκε από τον λήθαργο του α΄ μέρους, ο Ολυμπιακός «ροκάνισε» τη διαφορά και ισοφάρισε σε 57-57 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Αγαδάκος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Πειραιά στα τελευταία λεπτά και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Γιούρκοβιτς και Πέρι.

    Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 68-63, αλλά ο Παυλίδης εξαπέλυσε μία ακόμη τρίποντη βόμβα, 68-66. Ο Λάζαρος Αγαδάκος απάντησε άμεσα, 70-66, και στα 58 πριν τη λήξη ο Παυλίδης ευστόχησε σε δύο βολές, 70-68. Σε παράβαση τριών δευτερολέπτων υπέπεσε ο Ολυμπιακός (συγκεκριμένα ο Λάζαρος Αγαδάκος) την πλέον κρίσιμη στιγμή και ο Ηρακλής είχε την ευκαιρία να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση, την οποία και εκμεταλλεύθηκε δια χειρός Μπράιαντ, 70-70 με 28'' εναπομείναντα χρόνο. Ο Ηρακλής έκανε φάουλ στα 13 και καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε συμπληρώσει τα πέντε φάουλ η μπάλα παίχτηκε απ έξω. Μετά από λάθος του Ολυμπιακού, ο Μπράιαντ έκανε το σουτ από το high-post και ο αγώνας πήγε σε παράταση. Στο έξτρα πεντάλοπτο, ο νεαρός παίκτης του Ηρακλή, Γιώργος Δέδας σημείωσε καθοριστικό τρίποντο με το οποίο ο Ηρακλής προσπέρασε 77-74 και μετά από αστοχία των Γιούρκοβιτς, Γκόρενς, ο Αποστολίδης κέρδισε φάουλ, ευστόχησε σε μία βολή, 78-74, αλλά ο Ηρακλής πήρε το ριμπάουντ και με δύο ακόμη εύστοχες βολές από τον Αποστολίδη έγραψε το 80-74. Στη «ρουλέτα» των ελευθέρων βολών ο Ηρακλής ήταν πιο ψύχραιμος. Ο Ολυμπιακός είχε 4'' για να εκδηλώσει την τελευταία επίθεση (83-81), αλλά ο Γκούλιας δεν κατάφερε να βρει στόχο στο τελευταίο σουτ.

    Τα δεκάλεπτα: 17-16, 33-35, 52-57, 70-70 (κ.α.), 81-83 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 17 (1), Μέισον 12 (2), Γκόρενς, Ζορόσκι 20 (4), Σκλάβος 6, Γιούρκοβιτς 10 (1), Αγαδάκος 8, Γκούλιας 8 (1) ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάμιλτον 19, Σφέικος 3, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 2, Μπράιαντ 17, Χένιακ 4, Αποστολίδης 11, Παυλίδης 21 (5), Δέδας 5 (1), Κούβελας 1

    [08] Η Ισπανία το χρυσό στη Τυνησία

    6/2/2005 8:24:00 μμ

    Η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του χάντμπολ, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε σήμερα στην πόλη Ράντες της Τυνησίας, επικράτησε 40-34 (ημ. 21-13) της Κροατίας. Νωρίτερα η Γαλλία νίκησε με 26-25 την Τυνησία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η εθνική Ελλάδας κατέκτησε την 6η θέση.

    Η τελική κατάταξη

    1. Ισπανία 2. Κροατία 3. Γαλλία 4. Τυνησία 5. Σερβία/Μαυροβούνιο 6. ΕΛΛΑΔΑ 7. Νορβηγία 8. Ρωσία 9. Γερμανία 10. Τσεχία 11. Σουηδία 12. Σλοβενία

    [09] Κοινωνία

    Νεκρές δυο γυναίκες σε ανελκυστήρα

    6/2/2005 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τραγικό θάνατο μέσα σε θάλαμο ανελκυστήρα, βρήκαν στις 8 το βράδυ της Κυριακής δυο γυναίκες, στην οδό Δεινοκράτους 59, στο Κολωνάκι. Οι δύο γυναίκες, ουκρανικής καταγωγής και ηλικίας περίπου 45 ετών, είχαν πάει στην πολυκατοικία προκειμένου να παραβρεθούν σε γιορτή. Η μία ήταν ανάπηρη και εκινείτο σε αναπηρικό καροτσάκι και η άλλη ήταν η συνοδός της. Οι δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο θάλαμο του ανελκυστήρα μεταξύ β και γ ορόφου και όταν έφτασαν τα συνεργεία της Πυροσβεστικής, που ειδοποιήθηκαν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, για να τις απεγκλωβίσουν, τις βρήκαν νεκρές. Πιθανολογείται ότι οι άτυχες γυναίκες σφήνωσαν μέσα στο θάλαμο του ανελκυστήρα, ο οποίος είναι εξαιρετικά μικρός, όταν σκάλωσε το αναπηρικό καροτσάκι και από την υπερβολική πίεση πέθαναν. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν τη Δευτέρα από την νεκροτομή.

    [10] Κοινωνία

    Κρούσμα μηνιγγίτιδας

    6/2/2005 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/2/2005 9:23:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε την Κυριακή με ειδική πτήση από τη Μυτιλήνη στην Αθήνα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ένα 15χρονο κορίτσι, με συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Στο νοσοκομείο η 15χρονη υποβάλλεται σε όλες τις εξετάσεις, ενώ, γιατροί εκτιμούν ότι πρόκειται για μηνιγγίτιδα που οφείλεται σε μηνιγγιτιδόκοκκο, ο τύπος του οποίου θα προσδιοριστεί από τις μικροβιακές αναλύσεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 February 2005 - 21:56:15 UTC