Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουβάρι δίχως άκρη...
  • [02] Η τροχονόμος με τα πράσινα
  • [03] Είκοσι χρόνια για το φόνο 14χρονης
  • [04] Ανέβηκαν οι τόνοι για το δανεισμό
  • [05] Η οικονομία στο επίκεντρο
  • [06] Ανοίγουν οι προσφορές για την Ολυμπιακή
  • [07] ΑΕΚ: Νοκ άουτ ο Ίβιτς
  • [08] Διαμαρτυρία για "Έκι" και Ασουνσάο
  • [09] ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με τέσσερις
  • [10] Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Μέισον
  • [11] Μαρούσι: Περιμένοντας τον Σμίλιανιτς
  • [12] Θέλει ρεβάνς το τριφύλλι στη Γλυφάδα
  • [13] Ντέρμπι "αιωνίων" στα χαρτιά
  • [14] Απορρίπτουν απευθείας διάλογο με Β. Κορέα οι ΗΠΑ
  • [15] Προβλήματα ενόψει ΑΕΚ
  • [16] Επιμένει προς αποχώρηση ο Κιν
  • [17] Τους... τράβηξε τ' αυτί
  • [18] Μας "έφαγε" το άγχος

    [01] Κοινωνία

    Συγκαλεί εκτάκτως την Ιεραρχία ο Αρχιεπίσκοπος Κουβάρι δίχως άκρη...

    11/2/2005 3:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 7:43:24 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 FM

    Χωρίς άκρη μοιάζει το κουβάρι της δράσης του Απόστολου Βαβύλη, καθώς ο αινιγματικός ρόλος του ανθρώπου με τις πολλές ταυτότητες και τις πολλαπλές δραστηριότητες δημιουργεί συνεχώς ερωτήματα. Έπειτα από τις αποκαλύψεις της ΝΕΤ 105,8 FM ότι το 1998, περίοδο που ήταν καταζητούμενος, πήγε στο Άγιο Όρος για εξομολόγηση, με τηλεφωνική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Ο Βαβύλης είχε εμφανιστεί το 2002 με ράσα στη Νομαρχία Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα το 2001 μετέβη στην Ιερουσαλήμ με ταξιδιωτικά έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών. Εξάλλου, το 2002 φέρεται να διαπραγματευόταν συμφωνία με ελληνικά ΜΜΕ για αναμετάδοση της αφής του Άγιου Φωτός. Η κυβέρνηση περιμένει από την Εκκλησία τολμηρά βήματα για κάθαρση, δήλωσε ο Β. Αντώναρος. Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και προανήγγειλε δέσμη μέτρων για αυτοκάθαρση. Ποιμαντική ενέργεια χαρακτήρισε τη συστατική επιστολή προς Βαβύλη.

    Εισαγγελική έρευνα εν μέσω νέων αποκαλύψεων

    Η δραστηριότητα Βαβύλη αποτελεί πλέον αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Στο πλήθος των καταγγελιών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, έρχονται σήμερα να προστεθούν πληροφορίες που τον φέρουν να βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με ελληνικά ΜΜΕ, για συμφωνία ύψους 200 εκατομμυρίων δραχμών. Σκοπός της η αναμετάδοση μέσω Ιντερνετ της τελετή αφής του Άγιου Φωτός, το Πάσχα του 2002, από τα Ιεροσόλυμα. Η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης του Πατριάρχη Ειρηναίου.

    Στο μεταξύ, η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" αποκαλύπτει σε σημερινό της ρεπορτάζ ότι το 2001, λίγο πριν την εκλογή του νέου Πατριάρχη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στις ελληνικές διπλωματικές αρχές του Ισραήλ να μεριμνήσουν για την αποστολή "Νότας" στις ισραηλινές αρχές για την είσοδο τριών Ελλήνων στη χώρα. Ένας εξ αυτών ήταν ο Βαβύλης. Σημειώνεται ότι "Νότα" είναι το ειδικό σήμα που στέλνει μία χώρα σε άλλη, με το οποίο ζητά τα πρόσωπα που αναφέρει να μη συναντήσουν προσκόμματα στην αποστολή τους.

    Η εκκλησιαστική κρίση απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σήμερα στο Φανάρι με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα, που βρίσκεται στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος από τον Τούρκο ομόλογό του. Σε δηλώσεις μετά ο κ. Βαρθολομαίος τήρησε απόσταση από το πρόβλημα. "Δεν αναμειγνυόμαστε στα εσωτερικά θέματα άλλων εκκλησιών. Είναι πάγια αρχή και τακτική του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μην αναμειγνύεται στα θέματα αδελφών εκκλησιών. Κάθε εκκλησία έχει τα δικά της όργανα που θα αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις", τόνισε.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε ότι "η ελληνική Πολιτεία είναι έτοιμη να συνδράμει την αυτοδιοικούμενη Εκκλησία καθ οιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί και εφ όσον της ζητηθεί, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση πριν τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις της Εκκλησίας με τους απλούς πιστούς".

    Στον καθημερινό χείμαρρο των αποκαλύψεων αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος. "Η κυβέρνηση λειτουργεί κανονικά σε όλα τα επίπεδα, όμως τα δημοσιεύματα δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία - το θέμα είναι σε εξέλιξη και η κυβέρνηση περιμένει από την Εκκλησία να κάνει εκείνα τα τολμηρά βήματα που απαιτούνται για την κάθαρσή της" τόνισε.

    Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, λόγω διαφωνίας ανακρίτριας-εισαγγελέα, ο συγκατηγορούμενος του Γιοσάκη στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας, πρώην ηγούμενος της Μονής Οσίων Θεοδώρων Κυθήρων, Κύριλλος.

    Μέτρα για κάθαρση προαναγγέλλει ο κ. Χριστόδουλος

    Στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνέχισε και σήμερα τις επαφές με θέμα την εκτόνωση της κρίσης. Οπως ανακοίνωσε λίγο πριν τη συνάντηση του με Μητροπολίτες, ανακοίνωσε την απόφαση του για έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας προκειμένου να εγκριθούν από το ύπατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας τα μέτρα που έχει προτείνει και έχουν ήδη γίνει αποδεκτά από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο. "Γνωρίζω τα προβλήματα της Εκκλησίας και θλίβομαι, αλλά ήδη έχω δηλώσει την αμετακίνητη απόφαση μου να είμαι εγγυητής της αυτοκάθαρσης" τόνισε.

    Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της συστατικής επιστολής που είχε χορηγήσει στον Βαβύλη τον καιρό που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, κάνοντας λόγο για ενέργεια ύψιστης ποιμαντικής ευαισθησίας που δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται με κοσμικά κριτήρια. "Πίσω δεν κρύβεται κάποια ιδιοτέλεια πέρα από το πάθος για τη σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου" είπε.

    Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι επαφές του αρχιεπισκόπου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την προεδρία του κ. Χριστόδουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσουν την καθαίρεση του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Επερώτηση Αλαβάνου για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

    Το αίτημα για αποσύνδεση Κράτους-Εκκλησίας επανέφερε με ερώτηση του στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Όπως είπε πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο, με σεβασμό στα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών και χωρίς την πρόκληση διαχωριστικών αντιλήψεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ διερωτήθηκε για το "το πώς θα απαλλαγεί η Εκκλησία από κοσμικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η δίψα για την εξουσία, η διαπλοκή με κατασκόπους, με πράκτορες - βλέπουμε τώρα - μυστικών υπηρεσιών και πώς από την άλλη μεριά, θα απαλλαγεί και το Κράτος από έναν επικίνδυνο εναγκαλισμό".

    Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέτα Γιαννάκου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται ν ανοίξει διάλογο για την αλλαγή των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. "Δεν θα πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι, εάν η Εκκλησία ήταν τελείως χωριστή από το Κράτος, ότι εάν δεν υπήρχε ο όρκος, αν δεν υπήρχε το άρθρο 3 του Συντάγματος, δήθεν δεν θα είχαμε φαινόμενα διαφθοράς και στο χώρο αυτό. Εμείς καλούμε την Εκκλησία, μέσα στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας που της επιβάλλει ο Καταστατικός της Χάρτης, να λάβει τα ανάλογα μέτρα - και επιμένουμε επ αυτού" τόνισε.

    Τη διάκριση των ρόλων Εκκλησίας-Κράτους με ένα "βελούδινο" διαζύγιο, "τώρα που ωρίμασαν οι συνθήκες", πρότεινε ο επικεφαλής της ΝΔ στην Ευρωβουλή Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες στην εκπομπή της ΝΕΤ "Τα Χρώματα της Ίριδας" με την Ελισάβετ Φιλιππούλη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και άλλη προσκεκλημένη της εκπομπής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, η οποία επισήμανε ότι δεν είναι σωστό να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις εν θερμώ και όσο η κρίση σοβεί και πρότεινε συνταγματικές αλλαγές μετά από έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποκαλύψεων συνέχεια...

    Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    Εκτόνωση της κρίσης επιζητεί ο Χριστόδουλος

    [02] Παράξενα

    Η πιο trendy εκδοση του "¨Γρηγόρη" κλέβει καρδιές Η τροχονόμος με τα πράσινα

    11/2/2005 3:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ό,τι δε μπόρεσε να κάνει χρόνια ολόκληρα ένας άντρας το κατάφερε μια γυναίκα μέσα σε μια χρονιά. Ο λόγος για τη δεσποινίδα με τα πράσινα, που εδώ και ένα χρόνο στη Γερμανία έχει πάρει στα φανάρια στη θέση του γνωστού μας "Γρηγόρη" βάζοντας πραγματικά τα πράγματα στη θέση τους. Πεζοί και οδηγοί την υπακούουν καλύτερα από ότι έκαναν με τον άνδρα προκάτοχό της με αποτέλεσμα η Γρηγορία με την σπορ φουστίτσα και το trendy καπελάκι να αποτελεί τη νέα τάση στους φωτεινούς σηματοδότες. Η μόδα ξεκίνησε από μια πόλη της Σαξονίας, όταν οι δημοτικές αρχές εμπιστεύθηκαν τους σχεδιαστές της, που υποστήριζαν, ότι νεαρή θα μπορούσε να κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους. Όπως αποδείχτηκε είχαν δίκιο.

    Το κλειδί της επιτυχίας

    Ο διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρίας των ξεχωριστών αυτών φαναριών αποκάλυψε τα μυστικά της επιτυχίας της Γρηγορίας.

    Εξαιτίας του σχήματος του σώματός της προσελκύει πολύ πιο εύκολα το βλέμμα των πεζών και των οδηγών, ενώ το φορεματάκι της καταλαμβάνει αρκετό χώρο, ώστε η Γρηγορία είναι πιο φωτεινή από το Γρηγόρη.

    Η φήμη της έφτασε στις γειτονικές χώρες της Γερμανίας και οι εξαγωγές ξεκίνησαν πριν μήνες.

    Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα η πόλη Ούτρεκτ στην Ολλανδία αγόρασε το πρώτο φανάρι με τη Γρηγορία την οποία οι ντόπιοι μετονόμασαν σε Σοφία.

    Ωστόσο, όπως αναγνωρίζουν και οι κατασκευαστές, αν και εξαιρετικά δημοφιλής, η τροχονόμος με τα πράσινα, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να απειλήσει πραγματικά το Γρηγόρη.

    [03] Κόσμος

    Είκοσι χρόνια για το φόνο 14χρονης

    11/2/2005 7:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 7:50:14 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή έφηβος στη Σκωτία, ο οποίος κρίθηκε τον περασμένο μήνα ένοχος για τον ακρωτηριασμό και το φόνο της 14χρονης φίλης του. Πρόκειται για τον 16χρονο Λιούκ Μίτσελ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το φόνο της μαθήτριας Τζόντι Τζόουνς το 2003, όταν ήταν και εκείνος 14 ετών. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Τζόντι, της οποίας το πτώμα βρέθηκε σε δάσος κοντά στο σπίτι της στο Μιντλόδιαν, πέθανε έπειτα από "φρενήρη επίθεση με μαχαίρι". Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι η χρήση κάνναβης και η εμμονή του δράστη με τον καλλιτέχνη Μέριλιν Μάνσον, λειτούργησαν καταλυτικά στο να διαπράξει τη δολοφονία.

    Συμβολή του FBI για το προφίλ του δολοφόνου

    Τα ίχνη της Τζόντι χάθηκαν τον Ιούνιο του 2003 όταν έκοψε δρόμο μέσα από το δάσος καθώς πήγαινε να συναντήσει τον Μίτσελ.

    Ο Μίτσελ πρωτοστάτησε τότε σε ομάδα έρευνας που σχηματίστηκε από μέλη της οικογένειας της Τζόντι. Το πτώμα της βρέθηκε εντός μερικών ωρών από την ώρα που είχε πει ότι θα επέστρεφε σπίτι της.

    Ο φόνος της Τζόντι συγκλόνισε τη μικρή κοινότητα του Μιντλόδιαν που βρίσκεται κοντά στο Εδιμβούργο, και περίπου 1.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία της.

    Η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα γύρω από την υπόθεση και ζήτησε ακόμη και τη βοήθεια του FBI στην προσπάθεια να περιγραφεί το προφίλ του δολοφόνου.

    Κατά την έρευνα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της 14χρονης, στις οποίες φαινόταν ένα "ανέμελο και χαρούμενο κορίτσι".

    [04] Οικονομία

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ για άσκοπο υπερδανεισμό Ανέβηκαν οι τόνοι για το δανεισμό

    11/2/2005 6:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή επερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον πρόσφατο δανεισμό της χώρας και τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για πρόσφατο δανεισμό της χώρας. Επίσης, τόνισε, ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το ύψος των αποθεματικών και προσέθεσε, ότι η χώρα έχει εξαιρετικές προσφορές από πλειάδα τραπεζών για δανεισμό. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για άσκοπο υπερδανεισμό ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες.

    Αντάλλασσαν κατηγορίες

    Μάλιστα, ο κ. Δούκας, έκανε λόγο για "δημοσιονομικό τσουνάμι", που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, με την άφρονα και επικίνδυνη πολιτική, που ασκούσε με το να δανείζεται μέρα με την ημέρα.

    Οι επερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την Κυβέρνηση για παντελή απουσία πολιτικής δανεισμού ενώ έκαναν λόγο για "ζοφερά μηνύματα στην οικονομία".

    Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης υποστήριξε, ότι πάντα ήταν επαρκή τα αποθέματα του ελληνικού δημοσίου και ουδέποτε υπήρξε διασάλευση του δημοσίου έναντι των υποχρεώσεων του, ενώ έκανε λόγο για απερίσκεπτο δανεισμό της Κυβέρνησης.

    Αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος κατηγόρησε τον κ. Δούκα ότι προχώρησε άσκοπα στη σύναψη έκτακτου δανείου με αμφισβητήσιμες διαδικασίες και με τους επαχθέστερους όρους ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο οκτώ εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

    Απαντώντας στις επικρίσεις ο κ. Δούκας, διαβεβαίωσε, ότι το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι κάτω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ δε συνιστά πανικό, ενώ επεσήμανε, ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις από πολλές τράπεζες με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

    Κόντρα για την απογραφή

    Η κόντρα για την οικονομία, συνεχίστηκε στις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    "Με την απογραφή οι Έλληνες έμαθαν την πραγματική εικόνα της οικονομίας και μπήκε τέλος στα μαγειρέματα των αριθμών και στη δημιουργική λογιστική των προηγούμενων κυβερνήσεων", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Αθανασάκης έκανε λόγο για δύο ακόμη χρόνια ύφεσης και λιτότητας, εξευτελιστικές αυξήσεις και εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης, ενώ κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι με τις δηλώσεις του εκθέτει τον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται να μην γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας πριν από λίγους μήνες.

    "Πριν μιλήσει για μαγειρέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλά θα κάνει να κοιτάξει στην κουζίνα της κυβέρνησης", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για ένα χαμένο χρόνο για τη χώρα και για δύο ακόμη χρόνια ύφεσης και λιτότητας.

    [05] Οικονομία

    Διαδοχικές συναντήσεις πρωθυπουργού Η οικονομία στο επίκεντρο

    11/2/2005 1:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 6:44:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης είχε από το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Για όλα τα θέματα, που αφορούν την οικονομία συζήτησε με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επίσης, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Στη συνέχεια είχε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στον αγροτικό τομέα, κυρίως μετά το 2006. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός, κ Ευάγγελος Μπασιάκος, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου.

    Προανήγγειλε αυξήσεις

    Όλα τα θέματα, που αφορούν την οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συζήτησης, που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός ανακοίνωσε αυξήσεις μισθών και συντάξεων μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό (ο οποίος έκλεισε πέρυσι στο 2,9%) καθώς και αυξήσεις σε ΟΓΑ και ΕΚΑΣ στο διπλάσιο του πληθωρισμού. Τόνισε, δε, πως η εισοδηματική πολιτική θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, υπογράμμισε, ότι η Κυβέρνηση εμμένει στη στρατηγική για ήπια δημοσιονομική προσαρμογή και έδωσε έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας, σημειώνοντας, ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα.

    Όσον αφορά την ύπαρξη ή μη διαφωνίας με τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο για το ασφαλιστικό των τραπεζών, ο κ. Αλογοσκούφης, είπε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια με τον κ. Παναγιωτόπουλο. Μάλιστα, σημείωσε, ότι στο διάλογο, που γίνεται μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και των τραπεζών, η Κυβέρνηση δεν καταθέτει προτάσεις αλλά συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

    Σχετικά με τις προσφορές για την Ολυμπιακή, ανέφερε ότι έκλεισε η προθεσμία, ενώ τόνισε, πως υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι Έλληνες και ξένοι επενδυτές αλλά και αεροπορικές εταιρίες, επισημαίνοντας, ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με βάση τις επικρατέστερες προσφορές, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του διαγωνισμού.

    Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στο επίκεντρο

    Ο κ. Μπασιάκος, επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθεί με κάθε συμβατό τρόπο -με το εθνικό δίκαιο και την ΕΕ- η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και η παραμονή των αγροτών στην ύπαιθρο.

    Επίσης, τόνισε, ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση "των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και του αγροτικού τομέα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον μετά το 2006".

    Τέλος, σημείωσε, ότι κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο εξασφάλισε την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων σε χρόνο ρεκόρ, ενώ αναφέρθηκε και στην υψηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Γ' ΚΠΣ.

    [06] Οικονομία

    Ανοίγουν οι προσφορές για την Ολυμπιακή

    11/2/2005 1:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 4:12:09 μμ)

    Συντάκτης:

    Στην τελική της φάση εισέρχεται η διαδικασία πώλησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς έληξε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα υπάρχουν έξι με επτά αεροπορικές εταιρείες και επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, αναμένεται να ανοιχτούν οι προσφορές, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους, ώστε να προκύψει η τελική λίστα και να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές. Σήμερα, οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών Γιώργος Αλογοσκούφης και Μιχάλης Λιάπης συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος. Μάλιστα, πηγές του οικονομικού επιτελείου χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις ικανοποιητικές. Ο υπουργός Οικονομίας, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε, πως υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι Έλληνες και ξένοι επενδυτές αλλά και αεροπορικές εταιρίες, επισημαίνοντας, ότι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με βάση τις επικρατέστερες προσφορές, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη του διαγωνισμού.

    [07] Ποδόσφαιρο

    ΑΕΚ: Νοκ άουτ ο Ίβιτς

    11/2/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άσχημα ήταν τα νέα που επεφύλασσε για τον Πορτογάλο τεχνικό η σημερινή προπόνηση. Ο Βλάνταν Ίβιτς τραυματίστηκε σε μία φάση, αποχώρησε από το γήπεδο και σοι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση. Αυτόματα ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης, τέθηκε εκτός για τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αποθεραπευτεί. Τα δυσάρεστα του Ίβιτς προστέθηκαν στην δεδομένη απουσία του Αλεσάντρο Σοάρες και πλέον ο Σάντος ψάχνει λύσεις για την επιθετική του γραμμή.

    Μόρας-Μπούρμπος: "Προχωράμε όπως πρέπει"

    Οι παίκτες των "κιτρινόμαυρων" μίλησαν για τη νέα ΑΕΚ, την πορεία της μέχρι τώρα αλλά και το που μπορεί να φτάσει.

    Και ο αμυντικός αλλά και ο επιθετικός δεν διαφοροποιήθηκαν από τις χτεσινές δηλώσεις του Σάντος, λέγοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι το χτίσιμο της ομάδας και η καλή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια, αποποιούμενοι τα όσα τους ρωτούσανε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

    Ο Μόρας είπε μεταξύ άλλων: «Μόνο αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μιλήσουμε στο τέλος για τίτλους. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και ο στόχος παραμένει ίδιος. Μόνο την προτελευταία ή την τελευταία αγωνιστική θα μπορούμε να πούμε τι είμαστε σε θέση να πάρουμε. Κανείς δεν το πίστευε, αλλά η δουλειά και η ικανότητα των ανθρώπων της ΑΕΚ μάς έφτασε εδώ. Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια στο επίπεδο του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά δουλεύουμε στις προπονήσεις και παλεύουμε κάθε ματς».

    όσον αφορά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο τόνισε είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Από τη δική του μεριά ο Μπούρμπος τόνισε: «Μάθαμε πολλά από το παιχνίδι με την Καλαμαριά. Θα μπούμε σοβαροί και έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, ψυχολογικά είμαστε καλύτερα, αλλά αυτό πέρασε και κοιτάμε μπροστά. Όλα τα παιδιά δουλεύουν στις προπονήσεις. Έχουν βοηθήσει και οι μεταγραφές. Είναι καλό να υπάρχουν πολλές επιλογές, για να καλύψουν τα κενά». Μιλώντας και για το αν η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο φέτος τόνισε πως πρώτα πρέπει να υλοποιηθούν οι στόχοι για την βελτίωση και αν έρθουν οι τίτλοι θα είναι φυσικά καλοδεχούμενοι. Τέλος χαρακτήρισε ομοιογενές σύνολο τη φετινή ΑΕΚ, λέγοντας πως «το κατάλληλο σύνθημα στην ΑΕΚ είναι ένας για όλους και όλοι για έναν».

    [08] Ποδόσφαιρο

    Διαμαρτυρία για "Έκι" και Ασουνσάο

    11/2/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καθυστέρηση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για το θέμα της τιμωρίας των Έκι Γκονζάλες του ΠΑΟ και του Ασουνσάο της ΑΕΚ, παρατήρησε η πράσινη ΠΑΕ και ζήτησε να επισπευτεί η απόφαση. Μέσα σε όλα, οι "πράσινοι" αναφέρουν πως προκαλεί εύλογη απορία από τον κόσμο για ποιο λόγο η ΕΠΟ είπε πως θα χρειαστεί 24 ώρες διάσκεψης για να βγάλει την απόφαση της. Υπενθυμίζεται πως οι δύο ποδοσφαιριστές, είχαν εμπλακεί στον αγώνα Κυπέλλου και δεν τιμωρήθηκαν με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή και κλήθηκαν από τον Αθλητικό δικαστή σε απολογία.

    Η ανακοίνωση

    «Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα χρειαστεί περισσότερες από 24 ώρες ?.διάσκεψης για να εκδώσει την απόφασή της στην υπόθεση Γκονζάλες και Ασουνσάο. Εάν η αθλητική δικαιοσύνη χρειάζεται τόσο χρόνο για συμπεριφορές για τις οποίες οι διαιτητές καλούνται να αποφασίσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου τότε εύλογα ο καλόπιστος φίλαθλος αναρωτιέται για τον τρόπο με τον οποίο οι καθυστερήσεις της επηρεάζουν, ακουσίως βεβαίως, τους αγωνιστικούς συσχετισμούς μεταξύ των ομάδων».

    [09] Ποδόσφαιρο

    ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με τέσσερις

    11/2/2005 6:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέα πλάνα αναγκάζεται να καταστρώσει ο Φρίνγκερ για τον αγώνα με τον Ηρακλή. Οι τέσσερις απουσίες του "δικέφαλου του Βορρά", βάζει τον Αυστριακό προπονητή να ρίξει στη μάχη του Καυταντζογλείου τους νεοαποκτηθέντες για να καλύψει τις θέσεις. Όσον αφορά τον τελευταίο τραυματισμό, αυτόν του Καρυπίδη, έχει μια θλάση πρώτου βαθμού και χθες ξεκίνησε να προπονηθεί, αλλά σήμερα αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στο τραυματισμένο του πόδι. Άμεσα αποσύρθηκε από την προπόνηση, και σίγουρα θα μείνει εκτός και την άλλη εβδομάδα.

    Θέση στους νέους

    Οι καταστάσεις με τις απουσίες, φέρνουν τους νέους παίκτες της ομάδας να διεκδικούν μία θέση στο βασικό σχήμα για το παιχνίδι της Κυριακής.

    Την θέση του Καρυπίδη διεκδικεί με περισσότερες πιθανότητες ο Αζμί Μεγκαχέντ ενώ στην επίθεση και ο Μίετσελ προβάλει σαν φαβορί για μια θέση ως παρτενέρ του Σαλπιγγίδη. Η πιθανότερη αρχική ενδεκάδα για τον ΠΑΟΚ είναι: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Χασιώτης, Μεγκαχέντ, Ουντέζε, Ζησόπουλος, Μαλαδένης, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ, και Ζαβαντίας ή Καραδήμος.

    [10] Μπάσκετ

    Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Μέισον

    11/2/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το μυαλό των "ερυθρολεύκων" να βρίσκεται μόνο στο Πρωτάθλημα της Α1, οι "κόκκινοι" ετοιμάζονται να πάνε στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ την Κυριακή. Τα δυσάρεστα για τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, ήρθαν από τον Ρότζερ Μέισον Τζούνιορ, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και η συμμετοχή του δεν είναι βέβαιη.

    "Όλα για τη νίκη"

    Ο Αμερικανός φόργουορντ πέρασε από μία σειρά εξετάσεων, οι οποίες έδειξαν γαστρεντερίτιδα και έθεσε το ποσοστό συμμετοχής του στο ντέρμπι στο 50-50.

    Από εκεί και πέρα το μυαλό όλων στον Πειραιά είναι στη κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής, στην οποία θέλουν νίκη και μόνο. Ένας από τους καλύτερος παίκτες της ομάδας, ο Μαρκί Πέρι μίλησε κατ αρχάς για την απόδοση των "κόκκινων" και τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη, λέγοντας πως «αν είχαμε αυτή την ομάδα από την αρχή της χρονιάς, θα είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα» και συνέχισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τους Πρωταθλητές αλλά και για τα σχέδια που υπάρχουν για τη συνέχεια.

    «Έχουμε καλή ομάδα, αλλά μας λείπει η διάρκεια. Την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά και να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη. Αν φοβηθούμε ή μπούμε στο παιχνίδι θεωρώντας ότι δεν θα τα καταφέρουμε, τότε θα χάσουμε πριν αρχίσει ο αγώνας».

    Ίδια ήταν και τα λόγια του πλέι μέικερ της ομάδας, Άγγελου Κορωνιού. «Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν είχαμε μεγάλη τύχη στην Ευρωλίγκα. Τώρα πρέπει να δώσουμε βάση στο ελληνικό πρωτάθλημα».

    (*) Τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει ο Χρήστος Σταυρόπουλος για τη Βαρκελώνη, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ευρωλίγκα, το οποίο και θα εξετάσει τις προτάσεις των Επιτροπών Πρωταθλημάτων και Οικονομικών.

    [11] Μπάσκετ

    Μαρούσι: Περιμένοντας τον Σμίλιανιτς

    11/2/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την ίωση που ταλαιπωρεί εδώ και μία εβδομάδα τον Σέρβο γκαρντ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα περιμένει μέχρι Το Σάββατο για να διαπιστώσει το αν θα είναι στη διάθεση του. Ο αγώνας με το δικέφαλο άλλωστε είναι πολύ σημαντικός, καθώς θα κρίνει κατά πολύ τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο και ο Έλληνας τεχνικός θέλει να έχει όλα του τα όπλα την Κυριακή (17:00) στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

    Ευχάριστα για τρεις

    Από εκεί και πέρα, στη διάθεση του Γιαννάκη θα είναι οι Στιούαρτ, Καϊμακόγλου, Τζόουνς, οι οποίοι γυμνάστηκαν κανονικά και μπήκαν σε εντατικούς ρυθμούς.

    Στο Μαρούσι γνωρίζουν πως η ΑΕΚ είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση γιατί εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας και επιπλέον θέλει να πάρει τη ρεβάνς της ήττας της στο Γαλάτσι.

    Την σημαντικότητα της νίκης στον αγώνα με την ΑΕΚ, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Καράγκουτης. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ του Αμαρουσίου, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της.

    «Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και εμπειρία σαν ομάδα γι αυτό και την σεβόμαστε. Δεν μπορείς να την νικήσεις αν δεν παίξεις καλά. Εμάς δεν μας απασχολούν ούτε τα σερί, ούτε οι παραδόσεις, αλλά πώς να βελτιωνόμαστε όσο πλησιάζουμε στα πλέι οφ. Κι αν εμείς παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας τα αποτελέσματα θα έρχονται μόνα τους.»

    [12] Βόλεϊ

    Θέλει ρεβάνς το τριφύλλι στη Γλυφάδα

    11/2/2005 5:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική της Α1 ανδρών βόλεϊ που θα διεξαχθεί σε τρεις δόσεις, αφού αρχίζει αύριο, συνεχίζεται την Κυριακή και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στο κλειστό του Ρέντη. Οι φίλοι του βόλεϊ θα έχουνε την ευκαιρία να απολαύσουν τις εντυπωσιακές μονομαχίες των Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ (13/2) και Ολυμπιακού-Πανελληνίου (14/2) από την ΕΤ 1. Αμφίρροπες μάχες επίσης αναμένονται στις συναντήσεις της Πάτρας και της Ορεστιάδας.

    "Βουντού" έκαναν στον ΠΑΟΚ

    Τέσσερις αγώνες περιλαμβάνει το "πρώτο πιάτο" της 16ης αγωνιστικής Α1 ανδρών το οποίο αναμένεται να ανοίξει την όρεξη των φίλαθλων του βόλεϊ εν όψει των σημαντικότερων αγώνων που θα γράψουν το φινάλε της αγωνιστικής.

    Στην Πάτρα η τοπική ΕΑ Πατρών υποδέχεται στις 19:30 (Πανούτσος, Δεληκωστίδης) το σκληροτράχηλο Παγκράτι σε έναν αγώνα εξαιρετικά αμφίρροπο. Η γηπεδούχος ομάδα του Γιάννη Νικολάκη "καίγεται" για βαθμούς, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πιθανά στραβοπατήματα των ΠΑΟΚ, Πανεληνίου και να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη πλευρά οι σκληροτράχηλοι "ροσονέρι" του Κώστα Αρσενιάδη, όπως απέδειξαν με τις νίκες τους επί Παναθηναϊκού και Ορεστιάδας, θα κυνηγήσουν για μια ακόμη φορά τη νίκη γοήτρου, αφού ο στόχος της παραμονής έχει ήδη κατακτηθεί προ πολλού.

    Στην Ορεστιάδα η ακριτική ομάδα φιλοξενεί αύριο στις 19:00 (Μιχελινάκης, Γεωργιάδης Ε.) το νεοφώτιστο Μίλωνα με στόχο την επιστροφή της στις νίκες. Κάτι όμως που δεν θα είναι εύκολο, αφού η νεοφώτιστη ομάδα της Ν. Σμύρνης όπως απέδειξε και στην Πυλαία με το επιτυχές 3-2 επί του ΠΑΟΚ, είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο παραμονής της στην κατηγορία.

    Ο 35χρονος νεοαποκτηθείς πρώην διεθνής Βραζιλιάνος διαγώνιος Μπερνάρντο Ζίλσον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να είναι η μεγάλη ατραξιόν της συνάντησης της ακριτικής ομάδας με τον πρωτοπόρο Ηρακλή στο Κατσάνειο (19:00, Θεμελής, Αμασιάδης). Αγωνιστικά ο πρωτοπόρος Γηραιός αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τον Αμερικανό κεντρικό Τομ Χοφ, τον οποίο όμως ο τεχνικός του Κυπελλούχου, Αλέκος Λεώνης προτίθεται σήμερα να τον ξεκουράσει για να τον έχει αύριο στον αγώνα. Για τον νέο ξένο του Εθνικού, ο κ. Λεώνης έχει προσωπική άποψη, αφού τον έχει δει να παίζει παλιότερα, αλλά δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται: "Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με μεγάλη εκρηκτικότητα και πολύ δυνατό χέρι, Ξέρω ότι τον τελευταίο χρόνο αγωνιζότανε στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση έχει έρθει στην Ελλάδα. Αν αληθεύει πάντως ή φήμη ότι θα πάρει 20.000 ευρώ για περίπου ενάμιση μήνα, τότε σίγουρα θα βοηθήσει πολύ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο φετινό του στόχο" τόνισε ο τιμονιέρης του "Γηραιού" .

    Το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΠΕ Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει αύριο στο Καραμπίνη ο Σέρβος τεχνικός Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς, στον αγώνα των Κρητικών κόντρα στην τοπική ΑΕ Νίκαια (18:30, Βαρθαλίτης, Τριανταφύλλου), όπου οι φιλοξενούμενοι ελπίζουν σε μία νέα αρχή. Για την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου αμφίβολος είναι ο Μοράλες που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι.

    Με στόχο τη ρεβάνς που θα τον διατηρήσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και παράλληλα θα τον οπλίσει με καλή ψυχολογία εν όψει του επαναληπτικού του Τσάμπιονς Λίγκ με τη Φριντριχσχάφεν, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο στις 16:00 τον ΠΑΟΚ, σε έναν κρίσιμο αγώνα που θα διευθύνουν οι κ.κ. Ράπτης, Γεωργουλέας και θα μεταδοθεί απ ευθείας από την ΕΤ1. Αύριο η αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας θα βρίσκεται στην Αθήνα και την Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιήσει τελικά την προπόνηση που έχει ζητήσει στο κλειστό της Γλυφάδας, αφού τελικά δεν θα στρωθεί, όπως είχε προγραμματιστεί για τηλεοπτικούς λόγους, το μοντοφλέξ στο παρκέ της "πράσινης" έδρας και για αυτό το λόγο ματαιώθηκαν και δύο πρωινές αναμετρήσεις μπάσκετ.

    Η ομάδα του Παναγιώτη Λακασά δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, σε αντίθεση με το "δικέφαλο του Βορρά" που σύμφωνα με τα λεγόμενα του τεχνικού του, Γιώργου Χριστόπουλου στην ΕΡΤonline φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τρεις παίκτες: "Τι να πω, ούτε βουντού να μας είχαν κάνει. Ο Τσιγγίδης ψήνεται στον πυρετό, ο Νανγκά αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μέση του και θα αν θα παίξει θα κάνει ένεση, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η περίπτωση του λίμπερο Μπαμπαλιούτα. Ο παίκτης ξύπνησε χθες και το ένα χέρι του έχει πρηστεί υπερβολικά, έχει γίνει διπλάσιο. Μάλλον πρόκειται για κάποια μόλυνση, από κάποια πληγή που είχε. Ό, τι και να γίνει πάντως θα έρθουμε στη Γλυφάδα για να πολεμήσουμε και σίγουρα δεν θα πέσουμε αμαχητί".

    Η αυλαία της 16ης αγωνιστικής θα πέσει στο κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 18:00 το μαχητικό Πανελλήνιο, που θέλει να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου. Τον αγώνα που θα διευθύνουν οι διαιτητές κ.κ. Ιορδανίδης, Παπασταθόπουλος θα μεταδώσει απ ευθείας η ΕΤ1

    Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών Σάββατο 12/2: ΕΑ Πατρών 7.30μμ: ΕΑ Πατρών Super Cargo - Παγκράτι (Πανούτσος, Δεληκωστίδης), Κατσάνειο 7μμ: Ηρακλής - Εθνικός Αλεξανδρούπολης Ορεστιάδας 7μμ: Ορεστιάδα - Μίλων (Μιχελινάκης, Γεωργιάδης Ε.), Καραμπίνη 6.30μμ: ΑΕ Νίκαια - Ρέθυμνο (), Κυριακή 13/2: Γλυφάδας 4μμ (ΕΤ-1): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Ράπτης, Γεωργουλέας), Δευτέρα 14/2: Ρέντη 6μμ (ΕΤ-1): Ολυμπιακός - Πανελλήνιος (Ιορδανίδης, Παπασταθόπουλος)

    [13] Βόλεϊ

    Ντέρμπι "αιωνίων" στα χαρτιά

    11/2/2005 12:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ντέρμπι "κατ όνομα" θα είναι μόνο η αυριανή αναμέτρηση των "αιωνίων" στη Λεωφόρο, που για λόγους γοήτρου και μόνο συγκεντρώνει τους προβολείς του ενδιαφέροντος της 18ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Φιλαθλητικού-Άρη. Επικίνδυνη έξοδος για Πανελλήνιο και Βριλήσσια σε Σέρρες και Κατσάνειο αντίστοιχα, όπου οι ομάδες της Αθήνας ζητούν ρεβάνς από Σίρις και Ηρακλή αντίστοιχα για τις ήττες- σοκ του α γύρου. Τέλος εύκολο έργο αναμένεται ο να έχει το Μαρκόπουλο απέναντι στον ουραγό Βύρωνα.

    Διπλός ο στόχος του "τριφυλλιού"

    Ένα ντέρμπι "αιωνίων" αποτελεί πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός, αφού εδώ και χρόνια οποιαδήποτε μονομαχία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού αποτελεί το αλατοπίπερο του ελληνικού αθλητισμού. Στο φετινό όμως πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, όπου το "τριφύλλι" με μία μόνο ήττα στο ενεργητικό του οδηγεί την κούρσα του τίτλου, οι ερυθρόλευκοι, που έχουνε σα στόχο την παραμονή στην κατηγορία δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα μέσα στον "Τάφο του Ινδού" (15:00, Μουλά Λ., Μπότσης), όπου αναμένεται να είναι κατάμεστος από τον λαό των "πρασίνων". Η γηπεδούχος ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα σε αντίθεση με τον Ηρακλή Δωριάδη, που θεωρεί αμφίβολη τη συμμετοχή των Σιόρρη, Κυριακίδου.

    "Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο στόχος μας είναι διπλός" επεσήμανε στην ERTonline ο πολυνίκης τεχνικός του "τριφυλλιού" Δημήτρης Μπαχράμης και εξήγησε: "Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να διατηρήσουμε τη βαθμολογική υπεροχή και τη διαφορά από τους διώκτες μας και παράλληλα για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο κάθε Παναθηναϊκού" τόνισε με νόημα ο κ. Μπαχράμης, που περιμένει να μην πέφτει καρφίτσα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Επικίνδυνες αποστολές έχουν σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη οι Πανελλήνιος και Βριλήσσια επί των νεοφώτιστων Σίρις και Ηρακλή αντίστοιχα. Οι "μπλε" του Στέφανου Πολύζου, που στη συνάντηση της Κυψέλης ηττήθηκαν με 3-2 από τη ομάδα των Σερρών, θέλουν τη ρεβάνς, όχι μόνο για να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, αφού ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 17:00 θα διευθύνει το διαιτητικό δίδυμο των Κάλπακας, Ψάρρα.

    Ομοίως και τα Βριλήσσια, που δεν έχουν ξεχάσει την εντός έδρας ήττα του α γύρου με 3-2 από τις κοπέλες του Τάκη Φλώρου, ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη (16:00, Λέκκας, Μυρόθεος Ν.) με στόχο ένα καθαρό σκορ Το έργο τους πάντως δεν θεωρείται καθόλου εύκολο, αφού οι "κυανόλευκες" που βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από την νταμπλούχο ομάδα της Λίας Μήτση, έχουν αποδειχθεί στο Κατσάνειο πολύ "σκληρά καρύδια".

    Αντίθετα εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Απολλώνιος Κερατσινίου ο οποίος υποδέχεται στις 18:00 (Οικονόμου, Καραπήτας) στην έδρα του, την ουραγό ομάδα της ΕΑ Λάρισας, που ήδη ετοιμάζει τα πλάνα της για την προσεχή χρονιά στην Α2 κατηγορία.

    Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών θα πέσει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στην Πυλαία με το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε Άρη και Φιλαθλητικό. Αγωνιστικά ο γηπεδούχος Φιλαθλητικός έχει τον πρώτο λόγο στη νίκη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο νέος τεχνικός του Φιλαθλητικού Γιώργος Γιάτσης θα βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά φέτος με την πρώην ομάδα του.

    Το αγωνιστικό πρόγραμμα Α1 Γυναικών (18η αγωνιστική) Σάββατο 12/2: Παναθηναϊκού 3μμ: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Μουλά Λ., Μπότσης), Κερατσινίου 6μμ: Απολλώνιος Κερατσινίου - ΕΑ Λάρισας (Οικονόμου, Καραπήτας), Σερρών 5μμ: Σίρις Σερρών - Πανελλήνιος (Κάλπακας, Ψάρρας), Κατσάνειο 4μμ: Ηρακλής - Βριλήσσια (Λέκκας, Μυρόθεος Ν.), Μαρκόπουλου 6μμ: Μαρκόπουλο - ΑΕ Βύρωνα (Νικολόπουλος, Καρακωνσταντής), Τετάρτη 16/2: ΠΑΟΚ 5μμ: Φιλαθλητικός - Άρης (Ιωάννου, Καραμπαλάσης).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η βαθμολογία της Α1 Γυναικών (σε 17 αγώνες)

    [14] Κόσμος

    Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά Απορρίπτουν απευθείας διάλογο με Β. Κορέα οι ΗΠΑ

    11/2/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία ημέρα μετά την παραδοχή της Βόρειας Κορέας ότι διαθέτει πυρηνικά και την αποχώρησή της από τις διαπραγματεύσεις, η Πιονγιάνγκ ανακοινώνει ότι θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την προϋπόθεση οι ΗΠΑ να κάνουν απευθείας διάλογο μαζί της. Η Βόρεια Κορέα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Πιονγιάνγκ στον ΟΗΕ, Χανγκ Σονγκ Ριόλ, θα εκλάβει μια τέτοια κίνηση των ΗΠΑ ως "αλλαγή της εχθρικής πολιτικής" τους. "Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις ΗΠΑ, πρόκειται για ένα περιφερειακό πρόβλημα", απαντούν οι ΗΠΑ, δια στόματος του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, και απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμμένοντας στο διάλογο στο πλαίσιο των εξαμερών διαπραγματεύσεων.

    Έκκληση για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

    "Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη Βόρεια Κορέα να μιλήσει απευθείας μαζί μας στο πλαίσιο των εξαμερών διαπραγματεύσεων. Υπήρχαν πολλές ευκαιρίες και στο παρελθόν στη διάρκεια των εξαμερών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Κορέα να απευθυνθεί απευθείας σε εμάς", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Σημειώνεται ότι πολλές χώρες ζήτησαν από τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    Από την Ινδονησία, όπου περιοδεύει στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές, ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, απηύθυνε έκκληση στην Πιονγιάνγκ να διευθετήσει ειρηνικά το ζήτημα εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλη "σοβαρή εναλλακτική λύση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποσύρεται η Β. Κορέα από τις συνομιλίες

    [15] Ποδόσφαιρο

    Προβλήματα ενόψει ΑΕΚ

    11/2/2005 6:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με προβλήματα υποδέχεται ο Πανιώνιος την ΑΕΚ, την Κυριακή, στη Νέα Σμύρνη, σ΄ ένα αγώνα που θα γίνει "κεκλεισμένων των θυρών". Ο προπονητής των "κυανέρυθρων", Γιώργος Βαζάκας δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Δημήτρη Ναλιτζή, Ανδρέα Λαγωνικάκη, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού και το Νίκο Σπυρόπουλο, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Οσον αφορά στον Σάββα Εξουζίδη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή εάν θα είναι σε θέση ή όχι να αγωνιστεί. Από την άλλη πλευρά, επιστρέφει ο Βαγγέλης Μάντζιος, που εξέτισε την ποινή του. Ο Γιώργος Βαζάκας ζήτησε από τους παίκτες του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτόν τον αποφασιστικό αγώνα, όπου ο Πανιώνιος βλέπει μόνο νίκη, για να κρατήσει "ζεστές" τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη.

    [16] Ποδόσφαιρο

    Επιμένει προς αποχώρηση ο Κιν

    11/2/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανένδοτος μοιάζει ο Ρόι Κιν στην απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής περιόδου. Ο Ιρλανδός αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει ότνα υπέγραψε το νέο συμβόλαιο με την ομάδα και επιβεβαίωσε πως εξακολουθεί να σκέφτεται την αποχώρησή του. "Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο, πίστευα ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας μου και συνεχίζω να πιστεύω ότι έτσι έχει το θέμα", επεσήμανε ο Κιν που πριν μερικές ημέρες σημείωσε το 50ο γκολ σε 460 αγώνες με τους "μπέμπηδες".

    [17] Βόλεϊ

    Τους... τράβηξε τ' αυτί

    11/2/2005 6:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Στα μαλακά" έπεσαν Ολυμπιακός και Άρης Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στα παιχνίδια με τα Βριλήσσια και τον Σίρις Σερρών αντίστοιχα, καθώς οι δύο ομάδες, μετά την απολογία τους τιμωρήθηκαν με την ποινή της έγγραφης επίπληξης από την αθλητική δικαστή της ΕΟΠΕ, Δήμητρα Ζώη. Οι "ερυθρόλευκες" κλήθηκαν σε απολογία γιατί στο ματς της 15ης αγωνιστικής με τα Βριλήσσια, φίλαθλοι της ομάδας εξύβρισαν τον διαιτητή, ενώ οι "κίτρινες" γιατί στη συνάντηση με της Σίρις Σερρών οπαδός των γηπεδούχων πέταξε στην επόπτρια ένα πλαστικό κύπελλο με καφέ, με αποτέλεσμα να διακοπεί για τρία λεπτά ο αγώνας

    [18] Ποδόσφαιρο

    Μας "έφαγε" το άγχος

    11/2/2005 6:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το γκολ του Ντένις Ρόμενταλ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα της Ελλάδας με την Δανία, αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς, όσον αφορά την απόδοση των Ελλήνων παικτών, σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλίδη. Ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ μίλησε σήμερα τον ραδιοφωνικό σταθμό SuperΣΠΟΡ FM και εξέφρασε την άποψη πως η καθίζηση του δευτέρου μέρους οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην μείωση του σκορ που προκάλεσε άγχος για να μην έρθει η ισοφάριση. "Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε μεγάλη εμφάνιση", δήλωσε ο κ. Τοπαλίδης και συμπλήρωσε, "Στην καθίζηση του δευτέρου ημιχρόνου έπαιξε μεγάλο ρόλο το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τα παιδιά μπήκαν στην επανάληψη με τον φόβο να μη δεχτούν και δεύτερο γκολ και παίξανε αμυντικά για να κρατήσουν το 2-1".

    Καλή η ισοπαλία αλλά θέλουμε νίκη

    Ο κ. Τοπαλίδης μάλιστα αναφέρθηκε και στους τρεις ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούταν από προβλήματα και δήλωσε πως ήταν αμφίβολοι μέχρι τελευταία στιγμή αλλά είπαν στον Ρεχάγκελ πως ήθελαν να παίξουν. "Είχαμε τα προβλήματα των Μπασινά, Ζαγοράκη και Καραγκούνη. Ο κόουτς τους είπε ότι θα τους περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και αν δεν μπορούσαν να παίξουν θα σκεφτόταν τι θα κάνει. Εκείνοι είπαν ότι αισθάνονται λίγο αδιάθετοι, αλλά είναι διατεθειμένοι να παίξουν. Έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια". Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνέχεια των προκριματικών τονίζοντας, "Δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα η ισοπαλία στο παιχνίδι με τη Γεωργία, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε για τη νίκη αφού δεν ήρθε η ισοπαλία που ελπίζαμε στον αγώνα της Ουκρανίας με την Αλβανία. Η Γεωργία έχει τεχνική ομάδα, χωρίς πολλή δύναμη όπως η Δανία, αλλά πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις λόγω των γρήγορων επιθετικών".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 February 2005 - 17:55:43 UTC