Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα Καραμανλή
  • [02] Πρόβλημα με Καφέ στον Ολυμπιακό
  • [03] Με 'Ιμπο και Διαμαντίδη
  • [04] Ελληνική διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας
  • [05] "Το Πανόραμα του Αιώνα" στην ΕΡΤ
  • [06] Η Ελλάδα στην Εβδομάδα του Διαστήματος
  • [07] Κοιτάσματα πετρελαίου στην Αλβανία
  • [08] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κακλαμάνη στο νοσοκομείο Κορίνθου
  • [09] Δεν έχει να χάσει τίποτα
  • [10] Όχι νούμερο 2 για Γκλέιζερ

    [01] Πολιτική

    Ικανοποίηση για Κάρολο Παπούλια Προβάδισμα Καραμανλή

    11/2/2005 8:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Εταιρίας VPRC που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, και συγκεκριμένα από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου, για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον κ. Παπανδρέου, με ποσοστό 48% έναντι 26% που συγκεντρώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες στηρίζουν την εκλογή του Κάρολου Παπούλια για την προεδρία της Δημοκρατίας.

    Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

    Συγκεκριμένα, για την εκλογή του Κάρολου Παπούλια, στην θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 69% και δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 16%.

    Σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, το ποσοστό για τον Κώστα Καραμανλή παρουσιάζει πτώση από 76% σε 70%, ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου εμφανίζει πτώση από 62% σε 55%.

    Ακολουθεί ο Αλέκος Αλαβάνος, με 41%, η Αλέκα Παπαρήγα με 39%, και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 33%.

    [02] Ποδόσφαιρο

    Πρόβλημα με Καφέ στον Ολυμπιακό

    11/2/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Παντελή Καφέ στον αυριανό αγώνα με την Ξάνθη, αφού ο παίκτης αν και αποσύρθηκε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στο ξενοδοχείο, ανέβασε πυρετό και δεν προπονήθηκε με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολος για τον αγώνα. Αυτό απο μόνο του ενδεχομένως να μην αποτελούσε τόσο μεγάλο "πονοκέφαλο" ωστόσο σε συνδυασμό με την απουσία του τιμωρημένου Άκη Στολτίδη, η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού θα υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα. Πλήγμα που σε δεδομένη περίπτωση θα καλυφθεί μόνο με λύσεις ανάγκης όπως εκείνη του Ταραλίδη ή την "μετακόμιση" του Κωστούλα στην θέση του αμυντικού μέσου.

    [03] Μπάσκετ

    Με 'Ιμπο και Διαμαντίδη

    11/2/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να είναι εμφανής φέτος, παρ όλα αυτά αναμένεται μία μεγάλη μάχη στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αφού πάντα μία τέτοια αναμέτρηση "κλέβει την παράσταση". Με τον Τούρκο γκαρντ να επανέρχεται σε ελληνικό ντέρμπι, το μόνο πρόβλημα για τιυς "πράσινους" είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Όμως σήμερα φάνηκε πως και αυτό είναι έτοιμο να εξαλειφθεί.

    Θετικά μηνύματα

    Ο διεθνής Έλληνας πλέι μέικερ, δεν μετείχε καθόλου στην πρωινή προπόνηση, όμως πήρε μέρος στην απογευματινή και έδειξε πως οι ενοχλήσεις στον αστράγαλο έχουν μειωθεί. Ο Διαμαντίδης αναμένεται και αύριο να προπονηθεί και αν δεν έχει καθόλου ενοχλήσεις, θα βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι της Κυριακής (21:00).

    Από εκεί και πέρα το βλέμματα είναι στραμμένα στον Ιμπραήμ Κουτλουάι. Ο Τούρκος θα επανεμφανιστεί στο "πράσινο" κοινό μετά από απουσία ενάμιση χρόνου και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Ο "Ίμπο" αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και το πάθος και την ένταση που θα υπάρχουν, καθώς βέβαια έχει ξαναπαίξει σε ανάλογο ντέρμπι.

    Αύριο το παρών στην προπόνηση θα δώσει και Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οποίος επιστρέφει από τη Σερβία. Εκεί που είχε μεταβεί, λόγω της κηδείας του πατέρα του.

    [04] Πολιτισμός

    "2005 World Press Photo" Ελληνική διάκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας

    11/2/2005 10:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το 2ο βραβείο στην κατηγορία αφηγηματικής φωτογραφίας απέσπασε στον 48ο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας "2005 World Press Photo" ο ελληνικής καταγωγής Γεώργιος Γεωργίου, από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη φωτογραφία του με τίτλο "Δρώμενα στο Γαλαξίδι" (Panos Pictures, UK), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στο Δημαρχείο του Άμστερνταμ. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από παγκοσμίως γνωστούς και καταξιωμένους φωτογράφους, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Οικονομόπουλος του Πρακτορείου Magnum Photos, καθ όλη την προηγούμενη εβδομάδα είδαν και έκριναν περίπου 70.000 φωτογραφίες, προκειμένου να αποφασίσουν για τους νικητές σε 10 θεματικές κατηγορίες. Πρόκειται για τον παλαιότερο ετήσιο διεθνούς διαγωνισμού στον τομέα του φωτορεπορτάζ. Τη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005, οι βραβευμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στον ιδιαίτερα μεγαλοπρεπή χώρο της Oude Kerk στο Άμστερνταμ.

    Σχετικά Links:

    World Press Photo

    [05] Πολιτισμός

    Από τις 23 Φεβρουαρίου "Το Πανόραμα του Αιώνα" στην ΕΡΤ

    11/2/2005 9:19:00 μμ

    Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάδειξη των ιστορικών ταινιών-ντοκιμαντέρ, η ΕΡΤ έχει σχεδιάσει σειρά δράσεων και προγραμμάτων που θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στο Φεβρουάριο. Η αρχή θα γίνει με την επαναπροβολή των επεισοδίων της γνωστής ιστορικής σειράς των Φώτου Λαμπρινού και Λέοντα Λοΐσιου "ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ" την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2005, στις 19:05. Η προβολή των 16 από τα 32 ημίωρα επεισόδια της σειράς θα συνοδεύεται από συζήτηση ιστορικών, η οποία, επίσης, θα διαρκεί μισή ώρα. Στο τέλος του κύκλου των προβολών θα μεταδοθεί, ως επίλογος, ένα επιπλέον επεισόδιο. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής της σειράς "ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ" θα ακολουθήσει η διοργάνωση σεμιναρίων με ξένους και Έλληνες γνωστούς επιστήμονες, στα οποία θα αναλυθούν οι ειδικοί τρόποι προετοιμασίας και παραγωγής μιας ταινίας-ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η παραγωγή και διανομή νέων ιστορικών ντοκιμαντέρ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με ξένες ειδικευμένες εταιρείες, όπως το HISTORY CHANNEL.

    Σχετικά Links:

    http://panorama.ert.gr/

    [06] Τεχνολογία

    Με το δορυφόρο Hellas-Sat 2 Η Ελλάδα στην Εβδομάδα του Διαστήματος

    11/2/2005 9:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας, από το δορυφόρο Hellas-Sat 2, στον εορτασμό της Εβδομάδας Διαστήματος, που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες από τις 12 έως τις 20 Φεβρουαρίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει η εταιρεία Hellas Sat ως χορηγός, ενώ θα γίνει παρουσίαση των δυνατοτήτων του πρώτου ελληνικού δορυφόρου. Η παρουσία του Hellas-Sat 2 στο σημαντικό αυτό γεγονός παρέχει τη δυνατότητα στη χώρα μας να συμμετάσχει ισότιμα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αποδεικνύοντας τη δυναμική της είσοδο στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες καθώς και την αξιοποίηση της διαστημικής τεχνολογίας.

    Σχετικά Links:

    www.hellas-sat.net

    http://www.eu.int/comm/space/esw/index_en.htm

    [07] Οικονομία

    Κοιτάσματα πετρελαίου στην Αλβανία

    11/2/2005 11:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 11:36:23 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σοβαρές είναι οι πιθανότητες για την ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περιοχή όπου πραγματοποιούνται έρευνες στην Αλβανία από τα "Ελληνικά Πετρέλαια", σε συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία "ΟΜV". Όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής από τα "Ελληνικά Πετρέλαια", αύριο Σάββατο αναμένεται να αρχίσουν δοκιμές παραγωγής που θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Οι απολήψιμες ποσότητες πετρελαίου μπορεί να φτάνουν στο σύνολο τα 250 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σχετικά Links:

    Ελληνικά Πετρέλαια

    [08] Κοινωνία

    Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κακλαμάνη στο νοσοκομείο Κορίνθου

    11/2/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τριτοκοσμικές χαρακτήρισε τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο Κορίνθου ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, που το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Κακλαμάνης διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στο προσωπικό και σημαντικά προβλήματα στις υποδομές, μία κατάσταση η οποία, όπως είπε, αδικεί το ίδρυμα το οποίο "επιστημονικά βρίσκεται ψηλά". Μαζί με τους εργαζόμενους που εξέθεσαν τα προβλήματα στον Υπουργό ήταν και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Νατάσσα Καραμανλή, που κάνει το αγροτικό της στο Κέντρο Υγείας της Νεμέας. Ο κ. Κακλαμάνης υποσχέθηκε ότι θα προσληφθεί άμεσα εποχικό προσωπικό για την κάλυψη των κενών θέσεων, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό το επιστημονικό έργο που παράγει το νοσοκομείο.

    [09] Ποδόσφαιρο

    Δεν έχει να χάσει τίποτα

    11/2/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό να μην είναι ούτε κατά διάνοια ένα από τα εύκολα του πρωταθλήματος, ωστόσο το γεγονός και μόνο πως οι παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αλλά μόνο να εκπλήξουν, αποτελεί μια αν μη τι άλλο χαλαρωτική σκέψη. Στο πνεύμα αυτό άλλωστε κινούνται και οι οδηγίες του Ντράγκαν κοκότοβιτς, από την στιγμή που η αποστολή έφτασε στην Αθήνα, ενώ όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Σέρβος τεχνικός σίγουρα δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι, αντιμετωπίζει όμως την αβεβαιότητα με τον Νικολόπουλο, που είναι ο μοναδικός αμφίβολος για την αρχική ενδεκάδα. Ο Νικολόπουλος ταλαιπωρείται από μια ίωση και κάνει κάποιες χαλαρές προπονήσεις με αποτέλεσμα να τίθεται αμφίβολος για τον αγώνα με τους πρωταθλητές.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Όχι νούμερο 2 για Γκλέιζερ

    11/2/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η δεύτερη επίσημη πρόταση του Μάλκολμ Γκλέιζερ για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ίδια ακριβώς κατάληξη με την πρώτη, αφού το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας που συνεδρίασε απόψε για να πάρει την σχετική απόφαση την απέρριψε. Ο ΓΚλέιζερ είχε επιστρέψει με καλύτερη πρόταση που θα απαιτούσε λιγότερα χρήματα για δανεισμό από το σωματείο και συνεπώς μικρότερο χρέος, όμως το Δ.Σ. και πάλι δεν πείστηκε. στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα προς το χρηματιστήριο της Αγγλίας, επεσήμαινε, "Αν οι προτάσεις αυτές μετατραπούν σε συγκεκριμένη προσφορά -και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για κάτι τέτοιο- τότε αυτή θα θεωρηθεί από τη διοίκηση ως μη πραγματοποιήσιμη". Επισήμως, δεν έχει διαρρεύσει κάτι σχετικό με τις προτάσεις του Αμερικανού μεγιστάνα, όμως τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι προσέφερε 800εκ. λίρες (1 δισ. 160εκ. Ευρώ) για να κάνει «δική» του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 February 2005 - 21:55:58 UTC