Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ
  • [02] "Η εγχείρηση πέτυχε..."
  • [03] Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία
  • [04] Σε απολυμένους ναυτικούς ο Αλαβάνος
  • [05] Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα
  • [06] Ξέπλυμα κόκας μέσω... τζόκερ!
  • [07] Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις
  • [08] Σχέδιο νόμου για το ΧΑΑ
  • [09] Από το ...βυτίο και στον Εισαγγελέα
  • [10] Φιλική κόντρα των Νέων με τα "πάντσερ"
  • [11] Πρώτος τίτλος για τον Ζίλσον
  • [12] Από τον Έβρο για μια νέα αρχή
  • [13] Ο Λαγιέκ σφυρίζει το Ελλάδα-Αλβανία
  • [14] Διπλός στόχος για το Αμβούργο
  • [15] "Σε γνώριμα λημέρια" επέστρεψε ο "Μοϊκανός"
  • [16] Τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι των "αιωνίων"
  • [17] Οι πρεσβευτές μας στην Ευρώπη
  • [18] Με Ουκρανία κληρώθηκε η Εθνική χάντμπολ
  • [19] Αυτοκίνητο με υψηλό IQ
  • [20] Πονηρία τέχνας κατεργάζεται
  • [21] Χώρια στη ζωή, χώρια και στο μουσείο
  • [22] Δίκη ΕΛΑ
  • [23] Χωρίς τη Σφυρή προετοιμάζεται η Καραντάσιου
  • [24] "Φως" στο Δημοκρίτειο

    [01] Κόσμος

    Χαιρέτισε την πρόθεση συνεργασίας ο Μπους Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων ΗΠΑ-ΕΕ

    22/2/2005 5:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2005 6:29:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Οι ηγέτες των 26 χωρών μελών δεσμεύτηκαν για ενίσχυση της συνεργασίας σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Μέση Ανατολή. Στα πλαίσια αυτά συμφώνησαν να συνδράμουν την προσπάθεια εκπαίδευσης και τον εξοπλισμό ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, όπως αναφέρεται στο κείμενο αποφάσεων, που εγκρίθηκε ομόφωνα. Στο κείμενο των αποφάσεων σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνεται, ότι στο εξής το ΝΑΤΟ θα είναι ο κύριος χώρος διαβουλεύσεων, εξέλιξη που σηματοδοτεί την πρόθεση των ηγετών να μετατρέψουν την Ατλαντική Συμμαχία και σε κέντρο διαμόρφωσης πολιτικών. "Είναι πολύ περισσότερα αυτά, που μας ενώνουν από αυτά, που μας χωρίζουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής. Από την πλευρά του, ο Τζορτζ Μπους ευχαρίστησε τους 26 ηγέτες για τη βοήθειά τους και τους κάλεσε να "αφήσουν πίσω τους" τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Μήνυμα συνεργασίας από Μπους

    Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, διεμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους θα πρέπει να αφήσουν τις διαφορές, που ανέκυψαν με το θέμα του Ιράκ στο παρελθόν.

    Αυτό, που έχει σημασία, τόνισε, είναι οι 26 να επικεντρωθούν στο μέλλον, όπου υπάρχουν πολλά διεθνή ζητήματα, στα οποία μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν.

    Επίσης, χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ως τη σημαντικότερη συμμαχία στην ιστορία της ανθρωπότητας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, ότι εννέα κράτη που ήταν μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας συμμετέχουν τώρα ισότιμα στο ΝΑΤΟ.

    Σε πνεύμα σύμπνοιας και ο Κώστας Καραμανλής

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στις Βρυξέλλες τόνισε, ότι αυτά, που ενώνουν τις ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ περισσότερα από αυτά, που τις χωρίζουν.

    Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο Αφγανιστάν με νοσοκομειακή μονάδα και στο Ιράκ με χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των Ιρακινών.

    Αναφορικά με το Μεσανατολικό εμφανίστηκε αισιόδοξος, και χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές ειρήνευσης.

    Σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου τόνισε, ότι το 2005 είναι κρίσιμη χρονιά και επανέλαβε, ακόμη, ότι η Ελλάδα θέτει ως βασικές αρχές το σεβασμό της δημοκρατίας, των μειονοτήτων, των θρησκευτικών ελευθεριών, καθώς και της πολυεθνικότητας του Κοσόβου.

    Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός είχε σύντομες κατ ιδίαν συναντήσεις με Σιράκ, Σρέντερ, Θαπατέρο, Μπους, Μπλερ, Ερντογάν, Γιούνκερ και Ρασμούσεν. Επίσης, θα έχει κατ ιδίαν συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο, τον Γερμανό Καγκελάριο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

    Ο Κώστας Καραμανλής μέσα στους επόμενους μήνες θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο μετά από πρόσκληση των Τζορτζ Μπους και Τόνι Μπλερ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχαν οι κ. Παυλόπουλος, Ρουσόπουλος, Φώλιας με τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και Εσωτερικής Αγοράς Αλεξάντερ Σάουμπ ο πρωθυπουργός δήλωσε, ότι τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα και ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υπηρετήσει τους κανόνες διαφάνειας.

    [02] Υγεία

    Μέθοδος προβλέπει το αποτέλεσμα της επέμβασης "Η εγχείρηση πέτυχε..."

    22/2/2005 4:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2005 5:36:25 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒBC

    Οι εγχειρήσεις στα αιμοφόρα αγγεία, ενώ πολλές φορές μπορεί να αποβούν σωτήριες, κάποιες φορές μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στον ασθενή ή να τον υποβάλουν σε μία ανώφελη και επώδυνη διαδικασία. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, προκειμένου να "χαρτογραφήσει" τα αιμοφόρα αγγεία του ασθενή, ένας γιατρός προχωρά σε υπολογιστική τομογραφία ή μαγνητική απεικόνιση, ενώ το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορούν απλά να το υπολογίσουν με βάση την επιστημονική εμπειρία. Όμως, νέα τροπή στα ιατρικά δεδομένα έρχεται να δώσει ένα λογισμικό πρόγραμμα, που δημιούργησε ο Δρ Τσαρλς Τέιλορ, από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, με το οποίο χρησιμοποιεί εικόνες από τα αιμοφόρα αγγεία, από τη ροή της κυκλοφορίας του αίματος του καθενός, που σε συνδυασμό με την επιστημονική εμπειρία, μπορεί να προβλέψει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την έκβαση της επέμβασης. Μάλιστα, ο Δρ. Τέιλορ επισημαίνει, πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτική, όπως η ακτινογραφία.

    Δίνει απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις

    Προκειμένου να δημιουργηθεί το πρόγραμμα η επιστημονική ομάδα από το Στάνφορντ χρησιμοποίησε στοιχεία από ζώα και ανθρώπους πριν και μετά την εγχείρηση, ώστε πάνω στο μοντέλο, που δημιούργησε μπορεί να υπολογίσει την έκβαση της εγχείρησης. Μάλιστα, οι επιστήμονες συνεχίζουν τις μελέτες για να πάρουν περισσότερα στοιχεία, ώστε να προβλέπουν το αποτέλεσμα των εγχειρήσεων στα αιμοφόρα αγγεία με μεγαλύτερη ακρίβεια.

    Όπως τονίζει ο Δρ. Τέιλορ, όμως, ένας επιστήμονας οφείλει να γνωρίζει όλες τις απαντήσεις, ειδικά για τις ερωτήσεις του τύπου: "Μήπως θα είναι καλύτερο να μην κάνουμε τίποτα, μήπως θα υπήρχε άλλος τρόπος επέμβασης, που θα ήταν πιο αποτελεσματικός", καθώς, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, αν ένας χειρούργος κάνει επέμβαση στην αορτή, μπορεί να υποστεί άλλες βλάβες σε ζωτικά όργανα ή να δημιουργηθούν κυκλοφορικά προβλήματα σε άλλα αγγεία.

    Το ειδικό πρόγραμμα, θα μπορούσε να βοηθήσει τους χειρούργους να εντοπίσουν τα ενδεχόμενα προβλήματα και να δοκιμάσουν άλλες εναλλακτικές, χωρίς να υποβάλλουν τον ασθενή σε μία επώδυνη και ανούσια επέμβαση.

    "Το ζήτημα είναι να μεσολαβήσουμε πρώτα στον υπολογιστή πριν προχωρήσουμε στον ασθενή. Δεν μας ενδιαφέρει αν πάθει κάτι το μοντέλο του υπολογιστή, εφόσον δε βλάπτεται ο ασθενής" τονίζει χαρακτηριστικά.

    "Τελικά, πιστεύω, ότι θα γίνει μέρος της συνηθισμένης διαδικασίας και οι χειρούργοι θα συμβουλεύονται πρώτα τον υπολογιστή τους και μετά θα προχωρούν στην επέμβαση" καταλήγει ο Δρ. Τέιλορ.

    Σχετικά Links:

    Η μελέτη του Δρ Τέιλορ

    [03] Κοινωνία

    Εντατικά οι έρευνες για τους επίορκους δικαστές Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία

    22/2/2005 2:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2005 5:55:32 μμ)

    Συντάκτης:

    Θέμα ημερών ή και ωρών φαίνεται ότι, είναι η παράδοση του διαβόητου καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη στις ελληνικές αρχές, αν λάβει εγγυήσεις για την ασφάλεια του, μετά και τη χτεσινή συνάντηση του απόστρατου αξιωματικού Ιωάννη Τριανταφυλλάκη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στο μεταξύ απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια Ιωάννα Μίχα η πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία για τη μη υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η κ Ηλία φέρεται να υποστήριξε ότι η μη δήλωση δεν έγινε με δόλο, αλλά από αμέλεια, ενώ κατά την 4ετία αυτή δεν άλλαξαν τα περιουσιακά της στοιχεία. Η κ. Μίχα της επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Στο μικροσκόπιο η υπόθεση Λυμπέρη

    Υπενθυμίζεται ότι η Ηλία έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για ηθική και υπηρεσιακή ανεπάρκεια αλλά και για τις ευνοϊκές αποφάσεις της σε υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τις οποίες χειρίστηκε επανειλημμένως.

    Στα πλαίσια της έρευνας, που διεξάγει ο Άρειος Πάγος σχετικά με τους επίορκους δικαστές εξετάζεται και η υπόθεση του ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη και συγκεκριμένα της κλινικής Κασταλία με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Ηλία.

    Εξάλλου κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε και ο ιερομόναχος Ιγκόρ Κλοπόνιν, στον οποίο η πρωτοδίκης επιδίκασε 480 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για τροχαίο ατύχημα. Εξηγήσεις, στον αρμόδιο αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά δίνει σήμερα και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος.

    Στο μεταξύ ανοίγει και ο φάκελος της πρώην πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς έχει εντολή να εξετάσει όλες τις υποθέσεις ανακρίσεων, που χειρίστηκε η Μπουρμπούλια για τις εταιρείες φούσκες του Χρηματιστηρίου.

    Ενταλμα σύλληψης και για τον Τριανταφυλλάκη

    Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τον απόστρατο αξιωματικό της αστυνομίας Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Το ένταλμα θα εκδοθεί για υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με τις ενέργειες του Τριανταφυλλάκη να διασφαλίσει τον Απόστολο Βαβύλη προκειμένου να μη συλληφθεί. Επίσης σήμερα θυροκολλήθηκε στην έπαυλη του Τριανταφυλλάκη στην Ραφήνα κλήση για να εμφανιστεί σε δικαστήριο στις 7 Μαρτίου σε δικαστήριο που εκδικάζεται μαζί με άλλον αξιωματικό της αστυνομίας για την πλαστή έκδοση ταυτότητας του Βαβύλη από το αστυνομικό τμήμα Καπανδριτίου. Επίσης κινήθηκε η διαδικασία να του αφαιρεθεί το πιστόλι του που έχει με μόνιμη άδεια.

    Όσον αφορά τον Απόστολο Βαβύλη έγινε γνωστό ότι δεκάδες αστυνομικοί τον αναζητούν σε όλη την Ελλάδα όπου σε συνεργασία με Μητροπολίτες έγιναν έρευνες και σε μοναστήρια χωρίς να βρεθεί. Επίσης κινήθηκε διαδικασία μέσω Ιντερπόλ για τη σύλληψή του στο εξωτερικό εφόσον εντοπιστεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα ίχνη του ανθρώπου-φάντασμα

    [04] Πολιτική

    Δεσμεύτηκε να πιέσει για τα προβλήματά τους Σε απολυμένους ναυτικούς ο Αλαβάνος

    22/2/2005 3:06:00 μμ

    Συνάντηση με τους απολυμένους ναυτικούς της εταιρείας ΡΟΚ είχε το πρωί στον Πειραιά ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΝ. Οι ναυτικοί, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και πραγματοποιούν κατάληψη στα πλοία της εταιρίας, εξέθεσαν στον κ. Αλαβάνο το μέγεθος του προβλήματός του. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για την επίλυσή του και μάλιστα θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Αναφερόμενος στα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε, πως μετά το άνοιγμα του φακέλου της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης πρέπει να ανοίξει και ο φάκελος των διασυνδέσεων Δικαιοσύνης και μεγάλης εργοδοσίας.

    [05] Κοινωνία

    Υπαίτιος ο Χριστόδουλος, λέει ο Αμβρόσιος Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα

    22/2/2005 1:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2005 6:57:23 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή, AΠΕ, ΝΕΤ

    Συνεχίζονται οι αναταράξεις στους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς καθημερινά δίνεται τροφή με τις αποκαλύψεις, την ίδια ώρα, που δίνουν και παίρνουν τα σενάρια παράδοσης του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη αν λάβει εγγυήσεις για την ασφάλεια του. Στο μεταξύ σαφείς αιχμές κατά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αφήνει σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Απογευματινή ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι, υπαίτιος για την περιπέτεια, στην οποία μπήκε η Εκκλησία είναι ο Χριστόδουλος αφού, όπως λέει, αυτός είναι ο ηγέτης. Ο Αμβρόσιος, εκφράζει φόβους ότι, η περίπτωση Βαβύλη είναι μια ωρολογιακή βόμβα, με στοιχεία που αγγίζουν ακόμη και τα εθνικά θέματα ενώ όσον αφορά τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει ότι, τον προόριζαν μέχρι και για αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. "Η Ιεραρχία έπρεπε να πιάσει τον τράγο από τα κέρατα", λέει χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος.

    Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται μέσα στην ημέρα ο ιερέας, και στενός φίλος του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, Κύριλλος Σταυρόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στη Μονή Οσίου Θεοδώρου, στα Κύθηρα.

    Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει "τη λύπη και την οδύνη" του για τα δημοσιεύματα εφημερίδων, που φέρουν τον Πατριάρχη Ειρηναίο να διαπραγματεύεται την πώληση εδαφών στα Κατεχόμενα. Η ανακοίνωση διαψεύδει και καταδικάζει τα δημοσιεύματα και κάνει λόγο για "άδικο πόλεμο".

    Τέλος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση της Ιεραρχίας για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου και πρόσθεσε ότι όταν υποβληθεί επισήμως το αίτημα η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί αφού πρώτα το εξετάσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα ίχνη του ανθρώπου-φάντασμα

    Ανώτατο Συμβούλιο Ελέγχου στην Εκκλησία

    [06] Κοινωνία

    Σε πλυντήριο βρώμικου χρήματος μετέτρεψαν τον ΟΠΑΠ Ξέπλυμα κόκας μέσω... τζόκερ!

    22/2/2005 9:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2005 1:50:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

    Τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ ξεπλύθηκαν τη διετία 2002 2004 μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης. Τον ΟΠΑΠ είχε μετατρέψει σε πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τις παράνομες και εγκληματικές του δραστηριότητες ο προφυλακισμένος για διακίνηση 5,5 τόνων κοκαΐνης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Το πόρισμα, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον Εισαγγελέα πριν ένα μήνα, και διαπιστώνει ευθύνες της τόσο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού όσο και διευθυντικών στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. και υπαλλήλων του τμήματος έκδοσης βεβαιώσεων κερδών. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ έδειξαν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι είχε στηθεί μια κανονική μαφιόζικη ομάδα, δομημένη στα πρότυπα του παραδοσιακού οργανωμένου εγκλήματος. Οι συνεργάτες του Αγγελόπουλου ανήκουν "σε 14 διαφορετικές κατηγορίες, γρανάζια όλοι τους του τεράστιου πλυντηρίου" καθώς το κύκλωμα είχε πλοκάμια στον ίδιο τον Οργανισμό, σε πρακτορεία, σε παράνομα κέντρα τζόγου κτλ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το πόρισμα μέσα σε μία μόνο μέρα η ΟΠΑΠ Α.Ε. χορήγησε, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, βεβαίωση κέρδους στον Αγγελόπουλο με μία αίτηση στην οποία επισυνάπτονταν 4.130 κερδισμένα δελτία. Ενώ σε μια άλλη περίπτωση ο Αγγελόπουλος "έπαιξε και κέρδισε" 46 δελτία "Πάμε Στοίχημα" σε όλη την Αττική. Εξάλλου στο διάστημα από το Δεκέμβριο 2002 έως το Δεκέμβριο 2003 το κύκλωμα του Αγγελόπουλου ξέπλυνε στον ΟΠΑΠ 4.830 κερδισμένα δελτία, που είχαν παιχτεί σε 365 πρακτορεία όλης της Ελλάδας και κατατέθηκαν στην κεντρική υπηρεσία εκδόσεως βεβαιώσεων κερδών της ΟΠΑΠ Α.Ε. με το όνομα Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

    Ευθύνες στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, σε στελέχη και υπαλλήλους

    Ο Αγγελόπουλος, που είναι προφυλακισμένος και στον οποίο φέρεται ότι ανήκε το σκάφος Africa 1 στο οποίο εντοπίστηκαν, τον Ιούλιο 2004, οι 5,5 τόνοι κοκαΐνης, από το 2002 έως το 2004 νομιμοποίησε παράνομα έσοδα περίπου 10 εκατ. ευρώ και περίπου άλλα τόσα νομιμοποίησε το κύκλωμα, που δούλευε γι αυτόν σ ολόκληρη τη χώρα μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε. Τα χρήματα προέρχονταν από εμπορία δεκάδων τόνων κοκαΐνης, τους οποίους μετέφερε με αλιευτικά σκάφη από τις ακτές της Βραζιλίας προς τις χώρες της Ευρώπης.

    Η νομιμοποίηση των εσόδων γινόταν με την αγορά και στη συνέχεια την κατάθεση στην ΟΠΑΠ Α.Ε. χιλιάδων κερδισμένων δελτίων των παιχνιδιών "ΛΟΤΤΟ", "ΤΖΟΚΕΡ", "ΠΡΟΠΟ", "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" κ.α.

    Το πρόβλημα, σύμφωνα με το πόρισμα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, εντοπίζεται σε δύο πεδία:

    στο πως τα χιλιάδες αυτά δελτία, που είχαν κατατεθεί από παίκτες, που είχαν κερδίσει, ώστε να λάβουν βεβαίωση κερδών για τις φορολογικές τους δηλώσεις, έφευγαν από τον ΟΠΑΠ και κατέληγαν στα χέρια του κυκλώματος, και πως κατέληγαν στα ίδια χέρια δελτία παιχτών, που είχαν κερδίσει μικροποσά, δεν είχαν ενδιαφερθεί να πάρουν βεβαίωση κέρδους και είχαν παραμείνει στα πρακτορεία.

    Σχετικά Links:

    Ελευθεροτυπία

    [07] Οικονομία

    Την επόμενη εβδομάδα οι υπουργικές αποφάσεις Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις

    22/2/2005 2:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πεποίθηση ότι μέσα στον Μάρτιο θα υποβληθούν δεκάδες επενδυτικά σχέδια για χρηματοδότηση μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκουφης και Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, μετά από συνάντηση που είχαν. Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης, οι απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις θα είναι οκτώ και έτοιμες την επόμενη εβδομάδα. "Εργαλεία κυρίως για την ανάπτυξη της Περιφέρειας" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας τον αναπτυξιακό νόμο και το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σιούφας τόνισε, ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι "ρωμαλέος και επιθετικός". Μάλιστα, για την προβολή του νόμου ο κ. Σιούφας έχει ήδη ξεκινήσει περιοδεία στην Περιφέρεια, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης θα βρίσκεται για τον ίδιο λόγο την Ήπειρο στις 4 και 5 Μαρτίου.

    [08] Οικονομία

    Σχέδιο νόμου για το ΧΑΑ

    22/2/2005 1:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Φρένο στα φαινόμενα χειραγώγησης της χρηματιστηριακής αγοράς επιζητά να θέσει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που παρουσιάζει την επόμενη εβδομάδα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε με τον Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και τον Αλέξη Πυλάβιο, πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να έρθει στη Βουλή τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τη διάδοση παραπλανητικών ή τη διαρροή προνομιακών πληροφοριών και θα ενισχύει τις ελεγκτικές αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, το εν λόγω σχέδιο νόμου έρχεται πρώτο σε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, με στόχο τη διαφάνεια, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του χρηματιστηρίου και την ανεξαρτησία της κεφαλαιαγοράς.

    [09] Οικονομία

    Από το ...βυτίο και στον Εισαγγελέα

    22/2/2005 1:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για μη τήρηση των κανονισμών μεταφοράς πετρελαίου παραπέμφθηκαν 17 ιδιοκτήτες βυτιοφόρων στον Εισαγγελέα. Για τους έξι διαπιστώθηκαν και φορολογικές παραβάσεις. Όπως προέκυψε από 147 ελέγχους που πραγματοποίησαν τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης:

    Σε τρεις περιπτώσεις οι ποσότητες που βρέθηκαν στο βυτίο, δεν συμφωνούσαν με αυτές που έπρεπε να υπάρχουν μετά την παράδοση στον πελάτη, ενώ σε εννέα η ποσότητα του καυσίμου των βυτιοφόρων δε συμφωνούσε με τα παραστατικά στοιχεία.

    Σε τρεις διαπιστώθηκε απουσία του βιβλίου διακίνησης πετρελαίου, και σε άλλες δύο διαπιστώθηκε ότι δεν αναγράφονταν οι ενδείξεις στις αποδείξεις λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανση.

    Τέσσερις υπερέβαιναν τα όρια σφάλματος στους μετρητές υγρών καυσίμων και τρεις δεν είχαν σφραγισμένους ογκομετρητές.

    Όλες οι περιπτώσεις πήραν το δρόμο για το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι, όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα με εντατικότερους ρυθμούς και με επιπλέον προσωπικό.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Φιλική κόντρα των Νέων με τα "πάντσερ"

    22/2/2005 6:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Φιλικό αγώνα με τη ομάδα Νέων της Γερμανίας θα δώσει αύριο στις 15:00 το αντίστοιχο εθνικό συγρκότημα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη β΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Στον αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ Σερρών θα "σφυρίξει" ο διαιτητής Συμεών Τσεσμετζή με βοηθούς τους Αλέξανδρο Ιωαννίδη, Κυριάκο Παλάζη. Για την αυριανή αναμέρτηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Νιόπλιας, έχει καλέσει στην αποστολή τους εξής διεθνείς: Σικαλιά, Μπουσινάκη, Κρητικό, Τριποτσέρη (Παναθηναϊκός), Κασμερίδη (ΟΦΗ), Μανιάτη, Μάκο (Πανιώνιος), Λισγάρα (Ολυμπιακός), Γκαλίτσιο (Λάρισα), Κοτίτσα (Ιωνικός), Μπαλάφα (Αναγέννηση Αρτας), Τσεμπερίδη (Προοδευτική), Ρίκκα (Μαρσέιγ), Ηλιάδη, Ζήνδρο (Καλαμαριά), Κοιλιάρα (Εργοτέλης), Πεχλιβανίδη (Ξάνθη), Πετρόπουλο (Κερατσίνι) και Αποσκίτη (Αχαϊκή).

    Οι "εκλεκτοί" του Στίλικε

    Από την πλευρά του, ο προπονητής της γερμανικής ομάδας, Ούλι Στίλικε, έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους εξής διεθνείς: Φρόμλοβιτζ, Νέγιερ, Μπιέλερ, Μπούνγκερτ, Τσάφταρ, Μταμ, Γκίτσχερ, Ρ. Μίλερ, Μπόατενγκ, Χάινζ, Κρούσκα, Φλ. Μίλερ, Πολάνσκι, Σταϊνχόφερ, Μπάρι, Κουτσούκοβιτς, Σκροκ και Σκρόγκτερ.

    [11] Βόλεϊ

    Πρώτος τίτλος για τον Ζίλσον

    22/2/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το καλύτερο "δώρο" για τα 37α γενέθλιά του έκαναν στο Βραζιλιάνο άσο Μπερνάντο Ζίλσον οι συμπαίκτες του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής. Το τίτλο του MVP της αγωνιστικής. Ο πρώην διεθνής της "σελεσάο" στο ντεμπούτο του στην Α1 ανδρών "έβγαλε μάτια" και με 28.83 πόντους με 27/38 επιθέσεις, 1 άσο και 0.83 πόντους από μπλοκ ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής στη νίκη 3-0 του Εθνικού επί του ΟΠΕ Ρεθύμνου.

    Οι MVP των 17 αγωνιστικών της Α1 ανδρών

    1η αγων/κή. Λ. Μπολ - ΗΡΑΚΛΗΣ. 2η αγων/κή Ν. Σαμαράς - ΕΘΝΙΚΟΣ 3η αγων/κή Μ. Νίλσον - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 4η αγων/κή Γ. Νάνγκα - ΠΑΟΚ 5η αγων/κή Μ. Τζιγκίδης - ΠΑΟΚ 6η αγων/κή Γ. Παπάζογλου - ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 7η αγων/κή Κ. Στάνλεϊ- ΗΡΑΚΛΗΣ 8η αγων/κή Ρ. Σάλμον - ΟΣΦΠ 9η αγων/κή Μ. Μιλίνκοβιτς-ΟΣΦΠ 10η αγων/κή K.Στάνλεϊ - ΗΡΑΚΛΗΣ 11η αγων/κή Ν. Ρουμελιώτης - ΕΑΠ 12η αγων/κη Λίμπερμαν Αγκάμεζ - Nίκαια 13η αγων/κηΑντώνης Κοβάτσεφ -Παγκράτι 14η αγων/κη Γιάννης Λιβαθηνός - ΠΑΟ 15η αγων/κη Ν. Ρουμελιώτης - ΕΑΠ 16η αγων/κη Γ. Νάνγκα -ΠΑΟΚ 17η αγων/κη Μ. Ζίλσον - Εθνικός Αλεξ.

    [12] Βόλεϊ

    Από τον Έβρο για μια νέα αρχή

    22/2/2005 6:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με σημαντικά παιχνίδια κυρίως για τις ομάδες που "καίγονται" για τη σωτηρία τους διεξάγεται αύριο η 18η αγωνιστική της Α1 Ανδρών βόλεϊ. Ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιήσει στον Έβρο ο νέος τεχνικός του "τριφυλλιού" Χρήστος Παπαδόπουλος, που δεν θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με την Ορεστιάδα τον Τσέχο διεθνή Πέτερ Πλάτενικ. Παράλληλα στον αγώνα του πειραϊκού "Μελίνα Μερκούρη" ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στου Ρέντη τον ΠΑΟΚ, που δεν θα έχει όμως τη βοήθεια του Καμερουνέζου άσου, Νανγκά, ο οποίος πάσχει από δισκοκοίλη ελαφριάς μορφής και θα βρίσκεται στον πάγκο. Ο αγώνας του Ρέντη θα μεταδοθεί απ ευθείας από την ΕΤ1.

    Με το μυαλό στον "αιώνιο" ο πρωταθλητής

    "Με το δεξί" φιλοδοξεί να ξεκινήσει τη θητεία του στον πάγκο του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, ο νέος τεχνικός του "τριφυλλιού", Χρήστος Παπαδόπουλος, στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών με την Ορεστιάδα (19:00, Λέκκας, Αμασιάδης). Η αποστολή των "πρασίνων" που αναχώρησε σήμερα το απόγευμα για την ακριτική έδρα, χωρίς τον Τσέχο διεθνή Πέτερ Πλάτενικ, που ψήνεται στον πυρετό, θέλει τη νίκη επί της αντίπαλης ομάδας όχι μόνο για να εδραιώσει τη θέση της στην τετράδα, αλλά και για να πάει στο προσεχές ντέρμπι "αιωνίων" με ακμαίο ηθικό. Αύριο το πρωί ο κ. Παπαδόπουλος θα αναλύσει στο βίντεο την ακριτική ομάδα.

    "Χρειάζεται προσοχή το παιχνίδι με την Ορεστιάδα" επεσήμανε στις δηλώσεις του στην ERTonline ο Αλεξανδροπουλίτης άσος του Παναθηναϊκού, Ανδρεάς Ανδρεάδης και συνέχισε: "Είναι ένα περίεργο παιχνίδι, μετά την αλλαγή προπονητή και τη διαφορετική φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο κάθε τεχνικός. Θεωρώ, ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα και θα επιστρέψουμε στην έδρα μας με μία ακόμη νίκη" τόνισε ο διεθνής κεντρικός που αποκάλυψε τις απαιτήσεις του νέου τεχνικού: " Αυτό που μας ζήτησε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι να αφήσουμε πίσω μας όλες τις άσχημες στιγμές και να γίνουμε ξανά όλοι μία οικογένεια, για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει".

    Από την πλευρά της Ορεστιάδας ο τεχνικός Τάσος Κουμπλής θεωρεί αμφίβολο το Στέλιο Κεμανετζή, ο οποίος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στη μέση, ενώ οι Βλασακίδης, Μπεκιάρης ξεπέρασαν τις ιώσεις που είχαν.

    Η αποστολή του Παναθηναϊκού, πάντως θα πρέπει να έχει υπ όψιν της, ότι η παγωνιά που είχε πέσει στην ακριτική πόλη, προξένησε βλάβες στους σωλήνες του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νερό για μπάνιο μετά τον αγώνα.

    Ποντάρουν στο τρίποντο οι Πατρινοί Νίκη με καθαρό σκορ για να συνεχίσει να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για τετράδα θέλει αύριο στην έδρα της η ΕΑ Πατρών, που υποδέχεται στις 19:30 το νεοφώτιστο Μίλωνα.

    "Η ομάδα του Μίλωνα παλεύει για την σωτηρία της και για αυτό πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα ώστε να πάρουμε μια άνετη νίκη" δήλωσε ο τεχνικός της Πατρινής ομάδας Γιάννης Νικολάκης και συμπλήρωσε: "Εκτός από τη νίκη θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση ώστε να πάμε με άλλον αέρα στην Θεσσαλονίκη και να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ" τόνισε ο κ. Νικολάκης που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Τον αγώνα της αχαϊκής πρωτεύουσας θα διευθύνουν οι κ.κ. Δεληκωστίδης, Ιορδανίδης.

    Αμφίρροπο ματς στην Κρήτη Επικίνδυνα έχουν στενέψει για τον ΟΠΕ Ρεθύμνου τα περιθώρια, καθώς η ομάδα του Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς εδώ και αρκετές αγωνιστικές έχει ξεχάσει τη χαρά της νίκης. Παρόλα αυτά η αυριανή αναμέτρηση με το Παγκράτι στο κρητικό κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" (18:00, Ράπτης, Βασιλειάδης) προβλέπεται αμφίρροπη, καθώς οι "ροσονέρι" του Κώστα Αρσενιάδη, έχουνε δείξει ότι παλεύουνε όλα τα εκτός έδρας παινχίδια.

    "Σάμπα" θέλει να χορέψει ο Ζίλσον στη Νίκαια Στο κλειστό του "Καραμπίνη" φιλοξενεί αύριο στις 18:30 η προβληματική ΑΕ Νίκαια τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο πιο ενδιαφέρον ίσως ματς της αγωνιστικής. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου αλλά και την άσχημη αγωνιστική κατάσταση της αντιπάλου, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Εβρίτες, που ποντάρουν πολλά στην καλή αγωνιστική κατάσταση του Βραζιλιάνου άσου και MVP της προηγούμενης αγωνιστικής Μπερνάρντο Ζίλσον για να ξεφύγουν από την διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού. Άρχοντες του αγώνα του Καραμπίνη θα είναι οι κ.κ. Γεωργουλέας και Βαρθαλίτης

    Ευχάριστο προμηνύεται το απόγευμα στο Ρέντη Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Ρέντη, που φιλοξενεί στις 18:00 τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που θα μεταδώσει απ ευθείας η τηλεόραση της ΕΤ1. Οι ερυθρόλευκοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσίων σε αντίθεση με την ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου, που εκτός του λίμπερο Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ο οποίος θα απέχει από τα γήπεδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θα αγωνιστεί και ο διεθνής άσος του Καμερούν Νανγκά. Ο ΜVP της 16ης αγωνιστικής πάσχει από δισκοκοίλη ελαφριάς μορφής και παρόλο που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν υπολογίζεται στα πλάνα του κ. Χριστόπουλου. Ρέφερι της συνάντησης του "Μελίνα Μερκούρη" θα είναι οι κ.κ. Γεροθόδωρος, Τριανταφύλλου.

    Συνέχεια στο σερί Τέλος στο Κατσάνειο, ο Ηρακλής αναμένεται να συνεχίσει το αήττητο σερί του εντός συνόρων απέναντι στο μαχητικό Πανελλήνιο που συνεχίζει την προσπάθειά του για την είσοδο στην 4άδα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 με διαιτητές τους Μιχελινάκη, Γεωργιάδη.

    Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

    Τετάρτη 23/2: ΕΑ Πατρών 7.30μμ: ΕΑ Πατρών Super Cargo - Mίλων (Δεληκωστίδης, Ιορδανίδης), Κατσάνειο 7μμ: Ηρακλής - Πανελλήνιος (Μιχελινάκης, Γεωργιάδης Ε.), Ρεθύμνου 6μμ: Ρέθυμνο - Παγκράτι (Ράπτης, Βασιλειάδης), Ρέντη 6μμ (ΕΤ-1): Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Γεροθόδωρος, Τριανταφύλλου), Ορεστιάδας 7μμ: Ορεστιάδα - Παναθηναϊκός (Λέκκας, Αμασιάδης), Καραμπίνη 6.30μμ: ΑΕ Νίκαια - Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γεωργουλέας, Βαρθαλίτης).

    [13] Ποδόσφαιρο

    Ο Λαγιέκ σφυρίζει το Ελλάδα-Αλβανία

    22/2/2005 4:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Γάλλος διαιτητής Μπερτράν Λαγέκ και ο Λιθουανός συνάδελφός του Παούλιους Μαλζίνσκας ορίσθηκε από τη FIFA να διευθύνουν τους αγώνες της Εθνικής ανδρών ποδοσφαίρου και Ελπίδων με την Αλβανία αντίστοιχα. Ο αγώνας των Ανδρών στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2006 θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο κ. Λαγέκ θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του, Κριστιάν Τουασόν και Κλοντ Μαρτινέζ, ενώ 4ος διαιτητής ορίσθηκε ο επίσης Γάλλος, Ερβέ Πιτσιρίλο. Στην αναμέτρηση των Ελπίδων με την αντίστοιχη ομάδα της γειτονικής χώρας, που θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου βοηθοί του Λιθουανού ρέφερι Παούλιους Μαζλίνσκας θα είναι οι συμπατριώτες του Αρτούρας Πιπίρας και Αλγκιμάντας Κοντβάινας, και 4ο διαιτητή τον Γκερντιμίνας Μαζέικα. Ο αγώνας των Ελπίδων θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Διπλός στόχος για το Αμβούργο

    22/2/2005 12:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των υποψηφίων παικτών του Αμβούργου, για να φορέσουν τη "φανέλα" της γερμανικής ομάδας. Στο στόχαστρο του Αμβούργου φιγουράρει ο διεθνής άσος της Αρμίνια Μπίλεφελντ, Πάτρικ Οβομογιέλα, με τον οποίον ήδη έχουνε γίνει οι πρώτες επαφές και συζητήσεις, μέσω του αθλητικού διευθυντή Ντίτμαρ Μπαϊερσντόρφερ και η τιμή του "γχρωμου"άσου κυμαίνεται γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα ενδιαφέρον υπάρχει και για τον 32χρονο παίκτη της αγγλικής Λίβερπουλ Ντίτμαρ Χάμαν.

    [15] Μπάσκετ

    "Σε γνώριμα λημέρια" επέστρεψε ο "Μοϊκανός"

    22/2/2005 1:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τελικά δεν θα βγει στη σύνταξη. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπαλογιάννη, ο οποίος ταλαιπωρημένος από πολλούς τραυματισμούς έδειχνε στα 34 του χρόνια ότι είναι κοντά στην απόφαση να "κρεμάσει τη φανέλα του". Τελικά όμως η πρόταση του ΠΑΟΚ, τον έκανε να το "Μοϊκανό" να το ξανασκεφτεί και σήμερα τελικά συμφώνησε σε όλα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, στην οποία έχει ζήσει λαμπρές στιγμές της καριέρας του. Ο παρά ένα πόντο δίμετρος σμολ φόργουορντ, που το 2001 είχε μετακομίσει από τη Θεσσαλονίκη για τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως το απόγευμα από την "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ.

    [16] Βόλεϊ

    Τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι των "αιωνίων"

    22/2/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής η καθιερωμένη σύσκεψη των ομάδων του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και της αστυνομίας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του κυριακάτικου ντέρμπι των "αιωνίων" και την πρόληψη τυχόν επεισοδίων στη Γλυφάδα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι για πρώτη φορά στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής Α1ανδρών βόλεϊ θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ΕΑΚ "Μάκης Λιούγκας" και σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο ο υπέυθυνος θα συλλαμβάνεται αμέσως.

    Μέσω συνδέσμων τα εισιτήρια

    Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στους φιλάθλους κατά την είσοδό τους στο κλειστό από τα αρμόδια όργανα, ενώ η αποστολή του Ολυμπιακού θα φθάσει στο γήπεδο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων . Το κυλικείο του γηπέδου δεν θα πουλάει καφέδες ή μπουκαλάκια νερό στους θεατές, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των εισιτηρίων θα διατεθούν στους συνδέσμους και θα υπάρχει και ένας μικρός αριθμός προς πώληση έξω από τις θύρες του γηπέδου, αυστηρά μόνο για φίλους του Παναθηναϊκού.

    [17] Οι πρεσβευτές μας στην Ευρώπη

    22/2/2005 3:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/2/2005 4:41:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Οι Κοκολοδημητράκης, Γραμματικός, της ελβετικής Βίντερτουρ και ο Αλέξανδρος Βασιλάκης της γερμανικής Βόλεμσάφενερ ήταν οι μοναδικοί διεθνείς που αγωνίζονται εκτός συνόρων και δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη με την ομάδα τους, στην τελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων τους. Αντίθετα τη νίκη γεύτηκαν οι διεθνείς Αλβανός, Καρυπίδης, Χαλκίδης, Καφάτος, Σανίκης,αλλά και ο Πρωτογέρης. Μάλιστα για το διεθνή Σάββα Καρυπίδη, το γκολ που σημείωσε ήταν το παρθενικό του στο ελβετικό πρωτάθλημα.

    Ασταμάτητος ο Αλβανός

    Ο Αλέξης Αλβανός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αναμέτρησης με το συμπαίκτη του στην Εθνική Αλέξανδρο Βασιλάκη, στον "γαλανόλευκο εμφύλιο' της 20ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα, ανάμεσα στη γηπεδούχο Βέτσλαρ και τη Βίλεμσάφενερ . Μπροστά σε 1600 θεατές, ο Αλβανός με 11 γκολ οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση της φιλοξενούμενης ομάδας, που είχε για κορυφαίο της παίκτη, το διεθνή Βασιλάκη, που πέτυχε εννέα τέρματα, το ένα με πέναλτι.

    Αν και δεν είχε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι της Κροναόυ με την Αϊζεναχ για το πρωτάθλημα της Α2 της Γερμανίας, ο διεθνής Γρηγόρης Σανίκης πρόλαβε και έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ της Κρονάου με ένα γκολ, που επιβλήθηκε της αντιπάλου της με 26-25.

    Στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής της Γερμανίας ο Τάσος Πρωτογέρης με 9 τέρματα ήταν ο κορυφαίος της Kόνσταντζ στην νίκη 35-24 επί της TV Μπίλενφιλντ

    Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει η ισπανική ομάδα για έξοδο στην Ευρώπη πέτυχε η Κατάμπρια Σανταντέρ, του Γιώργου Χαλκίδη με 27-24 επί της Γκρανόλερς. Για τη νικήτρια ομάδα ο Χαλκίδης αν και αμυντικός, υποχρέωσε τρεις φορές τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

    "Έσπασε το ρόδι" ο Καρυπίδης

    Το πρώτο τέρμα στη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της ελβετικής Κατέντεν Σαφχάουζεν σημείωσε ο διεθνής άσος Σάββας Καρυπίδης, που στην αναμέτρηση με τη Σεν Γκάλεν αγωνίστηκε περισσότερο χρόνο σε σχέση με την πρεμιέρα. Τελικά η ομάδα του Καρυπίδη επικράτησε των φιλοξενούμενων με 34-31 και ο Έλληνας παίκτης μετρά δύο στα δύο από τη στιγμή που μεταγράφηκε στην Σαφχάουζεν.

    Σημαντική συμβολή στη νίκη της ελβετικής Γκρασχόπερς είχε ο διεθνής τερματοφύλακας Δημήτρης Καφάτος, ο οποίος αν και πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο μέρος, πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις και βοήθησε την ομάδα του να επιβληθεί με 33-30 επί της Σταν.

    Αντίθετα, το ελληνικό δίδυμο της Βίντερτουρ δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη με αντίπαλο τη Βέρνη και έτσι η ομάδα του προπονητή Νίκου Γραμματικού ηττήθηκε με 34-27, αφού τα 2 γκολ που πέτυχε δεν στάθηκαν αρκετά.

    [18] Με Ουκρανία κληρώθηκε η Εθνική χάντμπολ

    22/2/2005 2:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αντιμέτωπη με την Ουκρανία, ομάδα του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας έφερε η κληρωτίδα των πλεϊ οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2006, την Εθνική κατά την σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στην έδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ, στην Αυστρία. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ελλάδα 11 ή 12 Ιουνίου και ο επαναληπτικός στην Ουκρανία 18 ή 19 Ιουνίου. Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού ανδρών θα γίνει στην Ελβετία 26 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου 2006 και την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη οι 5 πρώτες ομάδες του προηγούμενου EURO οι Γερμανία, Σλοβενία, Δανία, Κροατία, Ρωσία και φυσικά η διοργανώτρια χώρα ενώ τους "16" της τελικής φάσης θα συμπληρώσουν οι δέκα ομάδες που θα σφραγίσουν τα εισιτήριά τους από τους αγώνες των πλεϊ οφ. "Δεν έχουμε να βφοβηθούμε τίποτα" δήλωσε στην ERTonline ο συνεργάτης του Ούλφ Σέφερτ, Γιάννης Αρβανίτης.

    Αρβανίτης: "Δε φοβόμαστε κανέναν"

    Κόντρα σε μία εκπρόσωπο της ρωσικής σχολής χάντμπολ θα βρεθεί στις 11ή 12 Ιουνίου η Εθνική ανδρών χάντμπολ, μετά τη σημερινή κλήρωση των πλεϊ οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2006, που ανέδειξε την Ουκρανία αντίπαλο των διεθνών. Ο επαναληπτικός στην Ουκρανία 18 ή 19 Ιουνίου. Στην κλήρωση τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ούλφ Σέφερτ, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στην πατρίδα του

    Όπως τόνισε στην ERTonline λίγα λεπτά μετά την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βιέννη, ο β ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης, η πορεία του ελληνικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου κατέκτησε αντίστοιχα την 6η θέση, έδειξε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα. "Σίγουρα είναι μία εκπρόσωπος της ρωσικής σχολής χάντμπολ, αρκετά καλή, η οποία όμως για εμάς είναι άγνωστη, αφού εδώ και χρόνια δεν έχουμε συναντηθεί σε κάποια διοργάνωση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν θα πρέπει να φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Αν μπούμε έτοιμοι στον αγώνα δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε κάποια στοιχεία για την αντίπαλό μας και σίγουρα θα παίξει ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες τον Ιούνιο" τόνισε ο κ. Αρβανίτης, που σχετικά με την κλήρωση επεσήμανε στην ERTonline ότι "θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη αλλά και πιο εύκολη".

    Τα υπόλοιπα ζευγάρια των πλεϊ οφ

    Ρουμανία-Σερβία/Μαυροβούνιο

    Σουηδία-Πολωνία

    Ισλανδία-Λευκορωσία

    Νορβηγία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

    Ισραήλ-Γαλλία

    Τσεχία-Πορτογαλία

    Λιθουανία-Ισπανία

    ΠΓΔΜ-Ουγγαρία

    Αυστρία-Σλοβακία

    Οι δέκα ομάδες από τα πλέι οφ, καθώς και πέντε πρώτες του προηγούμενου Ευρωπαϊκού στην Σλοβενία, δηλαδή οι Γερμανία (κάτοχος), Σλοβενία, Δανία, Κροατία και Ρωσία, όπως και η διοργανώτρια Ελβετία θα είναι οι «16» του 7ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

    [19] Τεχνολογία

    Καταλαβαίνει τα πάντα! Αυτοκίνητο με υψηλό IQ

    22/2/2005 2:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Κιτ, το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Ντέιβιντ Χάσσελχοφ, ως ιππότης της ασφάλτου, ήταν το όνειρο κάθε λάτρη των τεσσάρων τροχών. Όσοι λοιπόν θέλετε ένα αυτοκίνητο, που να σας μιλάει, να σας δίνει συμβουλές οδήγησης και να σας βοηθάει να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας, μπορείτε να το αποκτήσετε με 30.000 ευρώ περίπου. Το όνομά του είναι Senso και είναι η τελευταία δημιουργία Ελβετών μηχανικών. To Senso, το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο και έχει φουτουριστικό σχεδιασμό, μπορεί να μαντεύει τη διάθεση αλλά και την κατάσταση του οδηγού, μετρώντας βιομετρικά στοιχεία, έτσι ώστε να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για ασφαλή οδήγηση. Έτσι λοιπόν, αν ανακαλύψει αύξηση στους χτύπους της καρδιάς ή απότομη οδήγηση, ο κεντρικός υπολογιστής του αυτοκινήτου χρησιμοποιεί διάφορα χρώματα, μουσική, ακόμα και μυρωδιές, προκειμένου να ηρεμίσει τον οδηγό.

    Υπομονή λίγους μήνες!

    Επίσης, μόλις ο κεντρικός υπολογιστής καταλάβει ότι ο οδηγός νυστάζει, τίθεται σε εφαρμογή το δονούμενο κάθισμα, για να τον κρατήσει ξύπνιο.

    Το Senso δεν είναι οικογενειακό αυτοκίνητο, καθώς είναι μόνο για τρεις επιβάτες, τον οδηγό, που κάθεται στη μέση του μπροστινού καθίσματος και τους δύο συνοδηγούς, που κάθονται πίσω.

    Το Senso είναι δημιουργία της εταιρίας Rinspeed Design και πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό στην έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης τον ερχόμενο μήνα. Το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία, θα εξαρτηθεί από την υποδοχή, που θα του επιφυλάξει ο κόσμος, αλλά δεν αναμένεται να κυκολοφήσει στο εμπόριο νωρίτερα από τις αρχές του 2006.

    Σχετικά Links:

    RINSPEED

    Geneva auto show

    [20] Παράξενα

    Πονηρία τέχνας κατεργάζεται

    22/2/2005 11:45:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Έναν τρόπο με σαφή καλλιτεχνικό προσδιορισμό ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης ενός στριπ κλαμπ στην πόλη Μπόιζ στο Αϊντάχο, προκειμένου να ξεπεράσει μία παράγραφο του νόμου, που απαγορεύει την απόλυτη έκθεση του ανθρώπινου σώματος σε δημόσιους χώρους. Όχι δηλαδή πως οι χορεύτριες του συγκεκριμένου κλαμπ άφηναν και πολλά στη φαντασία, αλλά προς τέρψη των οφθαλμών των πελατών ο ιδιοκτήτης του κλαμπ συνέλαβε μία αρκετά έξυπνη ιδέα, προκειμένου τα κορίτσια να κυκλοφορούν, όπως τις γέννησαν οι μανούλες τους. Βλέπετε, το 2001, οπότε το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε τον εν λόγω νόμο, άφησε ένα "παραθυράκι", που αφορούσε θεατρικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις και μαθήματα ζωγραφικής. Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, λοιπόν, κ. Κρις Τιγκ, καθιέρωσε κάθε Δευτέρα και Τρίτη τις "καλλιτεχνικές βραδιές" και αντί 15 δολαρίων "εφοδιάζει" τους θαμώνες με μολύβια και μπλοκ ζωγραφικής και εκείνοι μπορούν να δημιουργούν και να "παρατηρούν" ανενόχλητοι τις αιθέριες υπάρξεις, που χορεύουν για χάρη τους.

    Εκθέτουν τα καλύτερα

    Μάλιστα, πολλοί από τους πελάτες, παίρνουν στα σοβαρά το ρόλο του ζωγράφου και δημιουργούν πολύ καλά σχέδια, τα οποία εκτίθενται στο κλαμπ. Όπως λέει και ο ίδιος, "συνέλαβε" την ιδέα, όταν ένας πελάτης ζήτησε να μπει στο κλαμπ δωρεάν, προκειμένου να ζωγραφίσει τις χορεύτριες. Έτσι, από τότε, που καθιέρωσε τις καλλιτεχνικές βραδιές, πριν δύο μήνες περίπου, το κλαμπ είναι γεμάτο κόσμο, κανονικά και με το νόμο!

    [21] Ζωής ...σΤάσεις

    Χώρια στη ζωή, χώρια και στο μουσείο

    22/2/2005 1:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άλλοι πληρώνουν τα σπασμένα του Μπραντ Πιτ και της Τζένιφρ Άνιστον και συγκεκριμένα το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό, που θα αναγκαστεί να χαλάσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα: το διάσημο ζευγάρι σε στιγμές συζυγικής ευτυχίας. Τουλάχιστον 15.000 ευρώ λοιπόν θα κοστίσει το χωρισμός των κέρινων ομοιωμάτων των δύο αστέρων, καθώς οι υπεύθυνοι του μουσείου, μετά από πολλές διαβουλεύσεις, έκριναν, πως εφόσον οι δύο ηθοποιοί δεν είναι πλέον μαζί στη ζωή, δεν υπάρχει λόγος να είναι μαζί στο μουσείο. Πάντως, αντίθετα με το χωρισμό των ηθοποιών, ο χωρισμός των δύο ομοιωμάτων δε θα είναι καθόλου αναίμακτος, καθώς και οι δύο θα υποστούν απώλειες. Τη μεγαλύτερη ζημιά θα υποστεί η Τζένιφερ, καθώς θα χρειαστεί καινούριο κορμό, ενώ ο Μπραντ θα "τη γλυτώσει" φθηνότερα, καθώς θα χρειαστεί μόνο ένα χέρι. Αφού τους χωρίσουν, θα τους τοποθετήσουν στο μουσείο με μία απόσταση ασφαλείας. Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι, που δεν τους αρέσει να βλέπουν τους δύο σταρ χωριστά και εύχονται να τα ξαναβρούν μεταξύ τους, πράγμα άγνωστο. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως οι υπεύθυνοι του μουσείου τους προτιμούν πλέον χωριστά, καθώς θα χρειαστεί πολύς κόπος αλλά και χρήμα να ξαναενώσουν τα αγάλματα.

    [22] Κοινωνία

    Δίκη ΕΛΑ

    22/2/2005 5:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε κλίμα έντασης συνεχίσθηκε και σήμερα η δίκη του δεύτερου σκέλους του κατηγορητηρίου για τον ΕΛΑ, από το τριμελές κακουργιοδικείο στον Κορυδαλλό. Το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμη την ένσταση για κακή σύνθεση του δικαστηρίου. Θέμα πολιτικού εγκλήματος έθεσαν ο Χρήστος Τσιγαρίδας και οι συνήγοροι υπεράσπισης, ζητώντας να παραπεμφθεί η υπόθεση σε μεικτό ορκωτό. Ο Κώστας Αγαπίου χαρακτήρισε τη δίκη παρωδία και έκανε λόγο για προσωπική του εξόντωση. Με έντονο ύφος αντέδρασε ο Αγγελέτος Κανάς, λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικός κρατούμενος και ζήτησε να δικαστεί από το συγκεκριμένο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα ως αβάσιμο και το δικαστήριο θα εκδώσει την Τετάρτη, την απόφαση του για την ένσταση.

    [23] Βόλεϊ

    Χωρίς τη Σφυρή προετοιμάζεται η Καραντάσιου

    22/2/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωριστά προετοιμάζεται το "χρυσό" δίδυμο της άμμου Καραντάσιου-Σφυρή για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στα διεθνή τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Η Βάσω Καραντάσιου λίγες μέρες μετά το θρίαμβό της με την Ολυμπιονίκη της Αυστραλίας, Κέρι Αν Πότχαρστ, στο πρωτάθλημα της χώρας της "Πράσινης Ηπείρου" ενσωματώθηκε ήδη στο προπονητικό πρόγραμμα της Εθνικής, χωρίς όμως το "alter ego" της, την Έφη Σφυρή. Η διεθνής πρωταθλήτρια για την ώρα ακολουθεί ένα ατομικό πρόγραμμα, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που αισθάνεται στη μέση, εξαιτίας ενός προβλήματος που την ταλαιπωρεί χρόνια.

    [24] Κοινωνία

    Δεν θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών "Φως" στο Δημοκρίτειο

    22/2/2005 3:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να μην προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στις 25 Φεβρουαρίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποφάσισε η ΔΕΗ, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα και εν αναμονή σχετικού διακανονισμού για τη ρύθμιση των οφειλών. Το θέμα ήλθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα οι οφειλές του πανεπιστημίου προς τη ΔΕΗ ανέρχονται στο ποσό των 425.206 ευρώ και αφορούν την ηλεκτροδότηση στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις επτά τμημάτων της Κομοτηνής με 10.901 φοιτητές και πέντε τμημάτων της Ξάνθης με 3.403 φοιτητές.

    Σχετικά Links:

    ΔΕΗ

    Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 February 2005 - 17:56:40 UTC