Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς εκπλήξεις
  • [02] Έρευνες σε βάθος κατά παραδικαστικού
  • [03] Οι "περίπατοι" Βαβύλη στην Τεργέστη
  • [04] Σύντομη εμφάνιση-έκπληξη του Πάπα
  • [05] Με κεκτημένη ταχύτητα
  • [06] Καθάρισε από το δεκάλεπτο
  • [07] Αναλλοίωτο σκηνικό
  • [08] Πραγματικός "πάνθηρας" ο Πανιώνιος
  • [09] "Πράσινο" το ντέρμπι
  • [10] Ασημένια γάντια
  • [11] Στους "16" η Αούστρια
  • [12] Πήρε το πρώτο η Τσέλσι
  • [13] Περιμένοντας την Τσέλσι

    [01] Ποδόσφαιρο

    Χωρίς εκπλήξεις

    27/2/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αναλλοίωτη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας της Ά εθνικής μετά το τέλος και της 20ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα με την Σοσό, με αρκετές αλλαγές, αφού ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίμησε να ξεκουράσει παίκτες δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Χαλκηδόνα με 3-0. Την ίδια ώρα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, πήρε τη νίκη απέναντι στην ουραγό Κέρκυρα χάρη σε ένα γκολ του συνήθη ύποπτου Μιχάλη Κωνσταντίνου. Στο κυνήγι του τίτλου παρέμεινε και η ΑΕΚ, που το Σάββατο στη Καλλιθέα αποδίδοντας για 65 λεπτά, μπάλα υψηλής τεχνικής, πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Τάκη λεμονή. Στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε τον αγώνα σε περίπατο και με τρία γκολ από στο πρώτο ημίχρονο δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε άνετη νίκη απέναντι στον συμπολίτη του Άρη με 1-3.

    Παιχνίδια "κλειδιά" την 21η αγωνιστική

    Πάντως αυτό που έκανε εντύπωση στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ήταν η αποχώρηση των φίλων του Άρη μόλις η ομάδα τους δέχτηκε το τρίτο γκολ.

    Στην Κρήτη η Ξάνθη για ακόμα μια φορά σταθερή σε απόδοση, πήρε τη νίκη στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη, μία εβδομάδα μετά τη νίκη της ομάδας του Ηρακλείου, στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

    Το Σάββατο, η Καλαμαριά απέναντι στο Αιγάλεω αλλά και ο Ιωνικός απέναντι στον Πανιώνιο, έδειξαν να βολεύονται με τον βαθμό της ισοπαλίας.

    Τέλος βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ηρακλής με τη νίκη του επί του ΟΦΗ.

    Πολλά και σημαντικά παιχνίδια τόσο για την κορυφή όσο και για την ουρά της βαθμολογίας περιλαμβάνει η επόμενη αγωνιστική.

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσει τον αναγεννημένο στα χέρια του Νίκου Καραγεωργίου ΠΑΟΚ, ενώ ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

    Την ίδια ώρα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίζει τον Άρη που μετά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δεινή θέση, βρισκόμενος στη 13η θέση της βαθμολογίας.

    Συν της άλλης θα υπάρχει και το ντέρμπι των ουραγών μεταξύ της Κέρκυρας και της Καλαμαριάς.

    Η επόμενη αγωνιστική:

    SKODA Ξάνθη-Αιγάλεω Χαλκηδόνα-Εργοτέλης Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Πανιώνιος-Παναθηναϊκός ΑΕΚ-Αρης Ηρακλής-Ιωνικός ΟΦΗ-Καλλιθέα

    [02] Κοινωνία

    Έρευνες σε βάθος κατά παραδικαστικού

    27/2/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - Κ.Ε.

    Προς όλες τις κατευθύνσεις επεκτείνεται η έρευνα του Αρείου Πάγου με στόχο την πάταξη της διαφθοράς στον τομέα της Δικαιοσύνης. Ζητούμενο η εκρίζωση του παραδικαστικού κυκλώματος και όπως δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός στον έλεγχο θα περιληφθούν όλες οι "ύποπτες" δικαστικές αποφάσεις, ενώ δεν θα εξαιρεθεί κανείς από αυτή τη διαδικασία "ούτε οι δικαστές, ούτε οι εισαγγελείς που κατέχουν ανώτατους βαθμούς". Μέσω της εφημερίδας ο κ. Ληνός συνέστησε στον Βαβύλη να παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές, τονίζοντας ότι θα τύχει της ίδια μεταχείρισης με τους άλλους Έλληνες πολίτες. Στο μεταξύ στην αλυσίδα των αποκαλύψεων προστίθενται νέοι κρίκοι. Στο μικροσκόπιο του Αρείου πάγου βρίσκονται τώρα ανώνυμες καταγγελίες, για δικαστές που φέρονται να διατηρούν σημαντικούς λογαριασμούς με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες της Ελβετίας.

    Λιστα-φωτιά

    "Ψάχνουμε να βρούμε σε ποιους δικαστές αναφέρονται οι καταγγελίες. Σε ποιες τράπεζες ακριβώς έχουν γίνει οι καταθέσεις και ποιοι είναι αυτοί οι λογαριασμοί ώστε να κινηθεί η διαδικασία για το άνοιγμά τους. Περιμένουμε όμως και νέα στοιχεία" είπε ο κ. Λινός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απόρρητο φάκελο με λίστα δικαστών που διαθέτουν τέτοιους λογαριασμούς παρέδωσε στην ηγεσία του Αρείου Πάγου ο διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Ανάλογη καταγγελία, η οποία ελέγχεται, έγινε και κατά του Προέδρου Πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, που παραπέμπεται για οριστική απόλυση από το δικαστικό σώμα.

    "Κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τον έλεγχο"

    Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός στη συνέντευξη του προς την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα για τα οποία έχουν διατυπωθεί καταγγελίες ή υπάρχουν υποψίες για επιλήψιμη συμπεριφορά διότι αυτές προς το παρόν αποτελούν αντικείμενο δικαστικού ελέγχου. Ωστόσο, αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια των αρμόδιων οργάνων για τον εντοπισμό δικαστικών λειτουργών που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικές ή αξιόποινες πράξεις λέγοντας ότι ο ακριβής αριθμός των περιπτώσεων αυτών είναι άγνωστος. Τόνισε όμως πως "είναι βέβαιο ότι τα πρόσωπα αυτά αποτελούν μικρή μόνο μερίδα σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους".

    Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης έχουν παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου έξι δικαστές, ενώ την ίδια τύχη αναμένεται να έχουν ακόμη πέντε.

    [03] Κοινωνία

    Οι "περίπατοι" Βαβύλη στην Τεργέστη

    27/2/2005 9:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα κομμάτια προστίθενται καθημερινά στο παζλ που ακούει στο όνομα Βαβύλης. Τα νέα στοιχεία αφορούν τη δράση του Απόστολου Βαβύλη στην Ιταλία. Σύμφωνα με αυτά οι ιταλικές αρχές δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι ο μοναχός Ραφαήλ που επισκεπτόταν τις μονές της Καλαβρίας ως το Νοέμβριο του 2004 ήταν ο Απόστολος Βαβύλης, τον οποίο αναζητούσαν από το 1988 για διακίνηση 1,8 κιλών ηρωίνης. Για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί ερήμην, στη Βενετία, σε κάθειρξη 7 χρόνων. Όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία των ιταλικών αρχών ο Βαβύλης εισήγαγε την ποσότητα αυτή στην Ιταλία τον Δεκέμβριο του 1987 μαζί με τον Μοντανιέρ Ντονά. Οι δύο τους, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, ήταν παλιοί φίλοι και είχαν συναντηθεί νωρίτερα τον ίδιο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο πρώτος ζήτησε από το δεύτερο να τον βοηθήσει να περάσουν τα ναρκωτικά στη χώρα. Οι δύο άνδρες έφτασαν με το αυτοκίνητο του Μοντανιέρ στην Τεργέστη, όπου ο Βαβύλης πήρε τα ναρκωτικά από το λάστιχο του αυτοκινήτου, που ήταν κρυμμένα, και πέρασε τα σύνορα με τα πόδια. Κατόπιν ξανασυναντήθηκε με τον Μοντανιέρ. Από τότε πήγε και ήρθε στην Ελλάδα δύο φορές, με την ηρωίνη, αφήνοντας ως "ενέχυρο" 200 γραμμάρια στον συνεργάτη του, ο οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές και καταδικάσθηκε.

    [04] Κόσμος

    Σύντομη εμφάνιση-έκπληξη του Πάπα

    27/2/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρά τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του και τη σοβαρή επέμβαση τραχειοτομής που υπέστη πρόσφατα ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β, βρήκε δυνάμεις για να κάνει μια σύντομη εμφάνιση το μεσημέρι στο παράθυρο του δωματίου του νοσοκομείου Τζεμέλι όπου νοσηλεύεται. Οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο έλαβαν την ευλογία του βλέποντας τον να κάνει το σήμα του Σταυρού με το χέρι του. Λίγο νωρίτερα το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, 4 χλμ μακρύτερα, άκουγε τον αρχιεπίσκοπο Λεονάρντο Σάντρι, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, να τους απευθύνει για λογαριασμό του Πάπα την καθιερωμένη ευχή της Κυριακής και να τους ζητά να προσευχηθούν για την ανάρρωσή του.

    Ο 84χρονος θρησκευτικός ηγέτης 1,1 δισεκατομμυρίου ρωμαιοκαθολικών, που ήδη πάσχει από την ασθένεια του Πάρκινσον, πέρασε χθες το βράδυ μία ήρεμη νύκτα. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση απέστειλε με τηλεγράφημα του στο Βατικανό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. "Τις δύσκολες αυτές ημέρες βρισκόμαστε Αγιότατε, στο πλευρό σας με όλη μας την καρδία και με την προσευχή μας", ανέφερε στο τηλεγράφημα του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Με κεκτημένη ταχύτητα

    27/2/2005 9:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σοβαροί και αφήνοντας πίσω του την πρόκριση επί της Σοσό, οι "ερυθρόλευκοι" δεν συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στην ομάδα του Παράσχου με 3-0. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, μάλιστα χρησιμοποίησε αρκετούς νέους, στην 11αδα υπήρχε ο Φιλιππάκος και εκτός Ριβάλντο και Τζόρτζεβιτς. Έτσι οι "κόκκινοι" κράτησαν τη διαφορά των δύο βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και τρεις από την τρίτη ΑΕΚ. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Στολτίδης(6, 11) και Ανατολάκης (47).

    Καθάρισε γρήγορα

    Μέσα σε έντεκα λεπτά, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο τέρματα και τελείωσε το παιχνίδι, αφού η Χαλκηδόνα έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει. Μόλις στην πρώτη φάση ο Στολτίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα με πανομοιότυπο τρόπο διπλασίασε τα προσωπικά και τα τέρματα των «ερυθρολεύκων». Οι κόκκινοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Φιλιππάκο να χάνει καλές ευκαιρίες αλλά το σκορ παρέμεινε το ίδιο στο πρώτο 45λεπτο.

    Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό. Ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Ανατολάκης που πήρε την κεφαλιά έκανε το 3-0. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι που κρατούσαν την υπεροχή δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Ντ΄ Ακόλ δεν τα κατάφερε στις φάσεις του 65` και του 75`. Όσον αφορά στην Χαλκηδόνα, η μοναδική αξιόλογη φάση, ήταν αυτή του 52ου λεπτού όταν ο Ζαχαρόπουλος βρέθηκε μόνος προ του Νικοπολίδη, αλλά πλάσαρε άουτ.

    Διαιτητής: Στυλιαρας (Αιτ/νιας)

    Κίτρινες : Παππάς, Σωτήρχος, Δήμος, Ντάγκας

    Κόκκινες :

    Συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Γεωργάτος, Στολτίδης, Καφές, Φιλιππάκος (46` Τζόρτζεβιτς), Μάριτς, Τζιοβάνι (80` Ρέζιτς), Οκκάς (51` Ντ΄Ακόλ).

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Δήμος, Γελαδάρης, Ντάγκας (76` Ηλιόπουλος), Κορακάκης (81` Αλ Τζάχερ), Σίμος, Παππάς, Σωτήρχος, Κούτσης, Ζαχαρόπουλος, Μόγιο (29` Κουτσοκώστας).

    [06] Ποδόσφαιρο

    Καθάρισε από το δεκάλεπτο

    27/2/2005 9:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη νίκη θα την πάρει αυτός που την θέλει πιο πολύ, είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα ο προπονητής του Άρη Γιώργος Χατζάρας. Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, τότε αυτός που ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς ήταν ο ΠΑΟΚ, που στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, πήρε τη νίκη αιφνιδιάζοντας τους "κιτρινόμαυρους" από την αρχή του πρώτου ημιχρόνου, όπου μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχε σημειώσει δυο γκολ, ενώ μέχρι την λήξη του είχε καταφέρει να προηγείται με 3-0. Στο "καταραμένο" "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου ο Άρης έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μόνο δυο φορές, έχοντας φέρει πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-3 στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα με 19 βαθμούς, βρίσκεται στην 13η θέση μαζί με τον Εργοτέλη και αν δεν συνέλθει, σίγουρα δεν θα γλιτώσει τις περιπέτειες του υποβιβασμού.

    Συνοπτικές διαδικασίες

    Όταν μέσα σε δέκα λεπτά έχεις δεχτεί 2 γκολ τότε δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά στη συνέχεια. Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ, μπήκε στο παιχνίδι με δύναμη και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με τον Μίετσελ, όταν ο Πολωνός μπήκε στην περιοχή του Άρη, σούταρε από πλάγια και ο Λυμπερόπουλος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα.

    Έξι λεπτά αργότερα στο 11ο λεπτό ο Σπάσιτς βρίσκει αμαρκάριστο τον Σαλπιγγίδη, αυτός την κατάλληλη στιγμή στρώνει τη μπάλα στον Μαλαδένη που με προβολή σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

    Σαν να μην έφτανε αυτό ο Άρης, αναγκάστηκε από το 28 να παίξει με δέκα παίκτες, γιατί ο Σανχούρχο σαν γνήσιος λατίνος με έντονο ταμπεραμέντο έδωσε αγκωνιά στον Μέγκαχεντ, μπροστά στα μάτια του Κύρου Βασσάρα που τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

    Με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ, στο 37 μετά από υπέροχη προσπάθεια του Μίετσελ που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στο βάθος της εστίας του Λυμπερόπουλου.

    Άμεση ήταν η αντίδραση των φίλων του Αρη που βλέποντας την αγαπημένη ομάδα τους να χάνει με 3-0 άρχισαν να ...φεύγουν απ΄ το γήπεδο.

    Στην επανάληψη και παρά τις όποιες κινήσεις του Γιώργου Χατζάρα, το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, με εξαίρεση το γκολ που πέτυχε ο Αρης στο 63` με τον Εκουέμε. Στο υπόλοιπο ημίωρο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σε σημαντικό βαθμό, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς, παρά την ευκαιρία που έχασε στο 88ο λεπτό ο Νεμπεγλέρας, όταν σε τετ-α-τετ με τον Τοχούρογλου, ο έμπειρος τερματοφύλακας απομάκρυνε τον κίνδυνο με έγκαιρη επέμβαση.

    Διαιτητής: Βασσάρας (θεσ/κης)

    Κίτρινες : Νεμπεγλέρας, Μαλαδένης, Μέγκαχεντ, Καραδήμος, Νάιντος, Ανδράλας,

    Κολτσίδας

    Κόκκινες : Σανχούρχο

    Συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Νάιντος, Καλλιμάνης, Μαρκομιχάλης (57` Φομούμποντ), Νεμπεγλέρας, Μουράφσκι, Σανχούρχο, Λαζανάς, Ινόγκι (53` Εκουέμε), Κουεμάχα (38` Κολτσίδας).

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Καραδήμος, Χασιώτης, Ουντέζε, Ζωγραφάκης, Μέγκαχεντ, Σπάσιτς (69` Ζησόπουλος), Μαλαδένης (61` Ανδράλας), Μίετσελ, Σαλπιγγίδης (84` Γιασεμή).

    [07] Μπάσκετ

    Αναλλοίωτο σκηνικό

    27/2/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην κορυφή της βαθμολογίας, απολαμβάνοντας τη μοναξιά, παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι, που παρουσιάστηκαν και λίγο κουρασμένοι, μετά από τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις, "πήραν μπρος" στο δεύτερο μέρος και επικράτησαν άνετα του Ιωνικού ΝΦ Αμαλιάδα. Το Μαρούσι συνέχισε στο κατόπι των "πράσινων", μετά την πολύ δύσκολη νίκη επί του Άρη και κράτησαν το -1 που τους χωρίζει από τον ΠΑΟ.

    Τα φώτα της Ευρώπης στην Πλατεία

    Την ξέφρενη πορεία του συνέχισε και ο Πανιώνιος, ο οποίος νίκησε τον Ολυμπιακό και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Μέμου Ιωάννου, που πλέον βάζει πλώρη για την πρώτη τετράδα.

    Παρέα με τους "Νεοσμυρνιώτες" έμεινε και η ΑΕΚ. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στη Μεντ, ολοκληρώνοντας την πρώτη τετράδα. Στην Πέμπτη θέση ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Ηρακλή και σε συνδυασμό με τις ήττες των Άρη και Ολυμπιακού, πήραν σημαντική διαφορά. Στους "κίτρινους" και τους "ερυθρόλευκους" η παρέα "πρασίνισε" αφού συγκάτοικος τους πλέον είναι ο Μακεδονικός που νίκησε άνετα τον Πανελλήνιο. Από κοντά και ο Ηρακλής, αλλά πίσω, αφού η ήττα από τον "Δικέφαλο του Βορρά", τον "χαμήλωσε" βαθμολογικά. Όσο για τον Απόλλωνα Πάτρας, με τη νίκη του επί της Ολύμπια Λάρισας, εξαφάνισε τα "σύννεφα" που πήγαν να δημιουργηθούν, όσον αφορά το θέμα παραμονή.

    Μάχη για τη σωτηρία

    Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα για την μάχη της ουράς δεν ήταν θετικά για αυτούς. Ο Πανελλήνιος μοιάζει να έχασε το τρένο της παραμονής, αφού μετά την ήττα από τον Μακεδονικό, παρέμεινε τελευταίος. Τρεις ομάδες, πλέον θα "κονταροχτυπηθούν" για την παραμονή, με τη μία που θα είναι η άτυχη. ΜΕΝΤ, Ολύμπια Λάρισας και Ιωνικός Νφ δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό από τις αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής και παρέμειναν "η τριάδα φωτιά" που θα κυνηγήσει να μείνει στα σαλόνια της Α1.

    Τα αποτελέσματα

    Σάββατο 26/2/05

    Ολύμπια Λ.-Απόλλων Π. 71-75

    Μακεδονικός-Πανελλήνιος 90-71

    ΜΕΝΤ-ΑΕΚ 66-77

    Παναθηναϊκός-Ιωνικός ΝΦ 84-66

    ΠΑΟΚ-Ηρακλής 76-68

    Μαρούσι-Άρης 89-87

    Πανιώνιος-Ολυμπιακός 79-76 27/02

    [08] Μπάσκετ

    Πραγματικός "πάνθηρας" ο Πανιώνιος

    27/2/2005 8:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τους Ουάτσον, Οικονόμου και Διαμαντόπουλο, να βρίσκονται σε μεγάλη ημέρα ο Πανιώνιος έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 79-76. Οι "κυανέρυθροι" πετυχαίνοντας την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους "σκαρφάλωσαν" στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πιάνοντας την ΑΕΚ, υπερτερώντας όμως στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Από την άλλη πλευρά οι "ευρυθρόλευκοι" πάλεψαν για το αποτέλεσμα, αλλά έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν τον Πανιώνιο και να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση όταν 16 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα ο Άγγελος Κορωνιός, έκανε λάθος πάσα στον Αγαδάκο, επιτρέποντας στον Πανιώνιο να "σφραγίσει" τη νίκη με 79-76.

    Δια χειρός Οικονόμου

    Με τον Ράιτ να οργανώνει άψογα τόσο τις αμυντικές, όσο και τις επιθετικές προσπάθειες, τον Διαμαντόπουλο να σκοράρει κατά ριπάς (11 πόντοι στο Α΄ δεκ.), και τον Ουότσον να ακολουθεί με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Πανιώνιος πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα. Μάλιστα στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης η διαφορά είχε εκτοξευθεί στους 10 πόντους (23-13). Η αντικατάσταση του Διαμαντόπουλου (στο 8) πάντως έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό για ένα μικρό ξέσπασμα, που συνεχίστηκε και με την έναρξη της δεύτερης περιόδου (7-0), όταν στο 12 οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν σε 23-20, χάρη στις πρωτοβουλίες των Μέισον και Πέρι.

    Ωστόσο η επιστροφή της δύναμης πυρός, δηλαδή του Διαμαντόπουλου και η συνεισφορά των Πετρόπουλου, Περπέρογλου από την περιφέρεια βοήθησαν τους "κυανέρυθρους" να ξεφύγουν και πάλι και να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +14 (49-35).

    Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακό κατάφερε να "εγκλωβίσει" τους Διαμαντόπουλο-Ουότσον, καθώς ο πρώτος "κόλλησε" στους 15 πόντους του πρώτου ημιχρόνου και ο δεύτερος σημείωσε 4, και πέτυχε την υπέρβαση. Μάλιστα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών, οι "ερυθρόλευκοι", με κύριους εκφραστές του Πέρι-Γιούρκοβιτς, ολοκλήρωσαν ένα σερί 17-2 (όταν το σκορ ήταν 57-42) και έφεραν την ισοφάριση (59-59). Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Ουότσον πάντως ο Πανιώνιος έκλεισε το δεκάλεπτο στο +4 (63-59).

    Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και πάλι στην ισοφάριση, αλλά η ψυχραιμία του Νίκου Οικονόμου 16" πριν τη λήξη, όταν και ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων, χάρισε τη νίκη στον Πανιώνιο με το τελικό 79-76.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Χριστοδούλου, Ξενικάκη

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 23-18, 49-35, 63-59, 79-76.

    Oι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας , Πετρόπουλος 3 (1), Σιγάλας 8 (1), Περπέρογλου 6 (1), Ράιτ 8, Διαμαντόπουλος 15 (1), Οικονόμου 16 (1), Ουότσον 19, Κουλ 4.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 19 (1), Μέισον 15 (3), Γκόρενς 2, Ζορόσκι 8 (2), Κορωνιός 3 (1), Σκλάβος 2, Γιούρκοβιτς 13 (1), Αγαδάκος 8, Γκούλιας 6.

    [09] Βόλεϊ

    "Πράσινο" το ντέρμπι

    27/2/2005 7:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2005 7:59:41 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε ένα παιχνίδι που δικαίωσε τον τίτλο του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός δήλωσε "παρών" στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ (22-25, 25-21, 26-24, 17-25, 15-12) και ανανέωσε τις ελπίδες του για κάλυψη του χαμένου εδάφους. Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 όταν βρέθηκε να χάνει με 2-1, ηττήθηκε στο τάι-μπρέικ (3-2),χ χάνοντας πλέον όλες τις ελπίδες που είχε για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

    Πάθος και δύναμη

    Το πρώτο σετ ξεκίνησε με εκατέρωθεν λάθη στο σερβίς, όμως οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν σύντομα σε αυτόν τον τομέα με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν την "πράσινη" υποδοχή και να αποσπαστούν στο σκορ (3-6, 5-8). Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντέδρασαν με προσεκτικές επιλογές στην επίθεση, όμως ότι κέρδιζαν στο φιλέ (10-11) το έχαναν από το σερβίς όπου ήταν εξαιρετικά άστοχοι. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα εντυπωσιακό μπλοκ του Ζιγκάντλο (17-17) ο Νοβότνι προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του σε απόσταση βολής (20-22), όμως αμέσως μετά, ένα άστοχο σερβίς του Σμαραγδή έδωσε για τα καλά το πάνω "χέρι" στον Ολυμπιακό (20-23) με αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει στο 22-25.

    Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε "μουδιασμένος" με αποτέλεσμα το σκορ να πάει γρήγορα στο 3-7. Αδικαιολόγητα λάθη τόσο στα τελειώματα των φάσεων όσο και στο σερβίς έφεραν το σκορ στο δυσμενές για τους γηπεδούχους 5-10. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι χαλάρωσε και οι «πράσινοι» βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν βελτιωμένοι αισθητά στους τομείς όπου υστερούσαν (14-16). Οι πρωταθλητές ισοφάρισαν (18-18), όμως μ ένα εκπληκτικό σερβίς του Νοβότνι κι ένα μπλοκ του Ανδρέαδη στην αμέσως επόμενη φάση έδωσαν για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα στους γηπεδούχους (21-19). Ο Νοβότνι πήρε κυριολεκτικά το "όπλο" του στο σερβίς μετατρέποντας σε "επικίνδυνη αποστολή" την αντίπαλη υποδοχή (23-19) όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να αντιδράσει (23-21) αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να πάει στο τάιμ άουτ. Ωστόσο ο ασταμάτητος από τη διαγώνιο Νοβότνι και ένας άσσος του Μούρεκ "έβαψαν" το σετ πράσινο (25-21) δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

    Στο τρίτο, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πάλι πίσω (1-4) όμως ο οίστρος των Νοβότνι και Μούρεκ έφεραν την ανατροπή (6-5). Οι δύο ομάδες ανακτούσαν συνεχώς προβάδισμα βραχείας κεφαλής, όμως οι φιλοξενούμενοι με καλό μπλοκ πήραν προβάδισμα (13-16) δείχνοντας έφεση στο μπλοκ. Από εκεί και πέρα μια διαφορά 2-3 πόντων υπέρ των «ερυθρόλευκων» συντηρήθηκε μέχρι το οριακό 18-22. Εκεί ένα λάθος σερβίς του Μιλίνκοβιτς και ένας άσσος του Νόβο έφερε το σκορ στο 21-23 αναπτερώνοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων. Μια σπουδαία άμυνα, έδωσε την ευκαιρία στον Τσέχο να ξαναχτυπήσει (22-23). Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να χάνουν την ηρεμία τους, μια άουτ επίθεση έφερε την ισοφάριση και στο 24-24 ο Μούρεκ βρέθηκε στη θέση του σερβίς. Ένας άσσος και μια "οβίδα" που δυσκόλεψε την αντίπαλη άμυνα ήταν αρκετά για να βάλουν τον Παναθηναϊκό στο «τιμόνι» της αναμέτρησης.

    Το τέταρτο σετ ξεκίνησε, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού ντέρμπι. Πάθος, δύναμη, λάθη -απόρροια της πίεσης- και η συνήθης εξέλιξη με τον Παναθηναϊκό να υπολείπεται στο σκορ (3-6). Παρ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα το οποίο και διεύρυναν με τον Μιλίνκοβιτς να "βομβαρδίζει" από θέση σερβίς (4-10). Ο Παπαδόπουλος άλλαξε Μούρεκ με Πλάτενικ για να δώσει ανάσες στον Πολωνό αλλά η ροή του αγώνα δεν έδειχνε να αλλάζει (5-12). Το σετ κατέληξε αναπόφευκτα στο ευρύ 17-25 και οι δύο ομάδες πήραν «πάνοπλες» θέσεις μάχης για το κρίσιμο τάι μπρέικ.

    Εκεί "μίλησε" το άγχος. Το 0-2 έγινε 2-2 και ξανά 2-4 με τους "πράσινους" να κάνουν παιδικά λάθη, αλλά και να αντιστέκονται ηρωικά στο μπλοκ. Με τον Νόβο στο σερβίς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 5-5 και προηγήθηκαν 6-5 με έναν ασύλληπτο "κεραυνό" το Τσέχου από την διαγώνιο. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέκτησαν το προβάδισμα (6-7) όμως ένα εκπληκτικό μπλοκ του Λάππα έφερε και πάλι μπροστά τους πρωταθλητές (8-7). Η μέχρι πρότινος "αχίλλειος πτέρνα" του Παναθηναϊκού, το μπλοκ, έφερε το σετ στο 13-10 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν (13-12) δίνοντας παράταση αγωνίας, όμως ο Σμαραγδής με έναν επεισοδιακό άσσο έκανε το τελικό 15-12.

    Αποτελέσματα

    Μίλωνας-Ηρακλής 0-3 (17-25, 20-25, 23-25)

    Παγκράτι-Εθνικός Αλεξ/λης 2-3 (15-25, 25-19, 25-15, 19-25, 13-15)

    Ορεστιάδα-Α.Ε. Νίκαια 3-2 (25-19, 20-25, 18-25, 25-18, 15-9)

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-2 (22-25, 25-21, 26-24, 17-25, 15-12)

    Πανελλήνιος-Ρέθυμνο 3-2 (25-18, 18-25, 25-14, 19-25, 15-12)

    ΠΑΟΚ-Ε.Α. Πατρών 28/2

    [10] Ασημένια γάντια

    27/2/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τρία μετάλλια, εκ των οποίων δύο ασημένια, κατέκτησαν οι πρωταθλητές μας στο ισχυρό διεθνές τουρνουά πυγμαχίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Στους σημερινούς τελικούς ο Ηλίας Παυλίδης στην κατηγορία των 91 κιλών ηττήθηκε 27-19 από τον Ουκρανό Κλάσκοφ (σ` έναν αγώνα για τον οποίο η ελληνική αποστολή διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη διαιτησία) και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Ακόμη πιο άτυχος, στάθηκε ο Θανάσης Σταυρούδης. Ο Έλληνας πυγμάχος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του τελικού των +91 κιλών με αντίπαλο έναν εκ των κορυφαίων μποξέρ της κατηγορίας, τον Ουζμπέκο Σαίτοφ και αποχώρησε με αποτέλεσμα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το Σάββατο, ο Μπόρις Γεωργιάδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 60 κιλά, αφού γνώρισε την ήττα με 4-1 από Ρώσο μποξέρ.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Στους "16" η Αούστρια

    27/2/2005 9:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Αούστρια Βιέννης έκανε την μεγάλη έκπληξη στο κύπελλο UEFA, καθώς επικράτησε 2-1 στην Ισπανία της Μπιλμπάο, αφήνοντας τους Βάσκους εκτός συνέχειας. Η έκπληξη έγκειται αφενός στην αγωνιστική απραξία των Αυστριακών, καθώς το πρωτάθλημα τους μόλις επανάρχισε, ενώ στον αγώνα της Βιέννης, η Μπιλμπάο είχε αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς διαθέτει μία από τις πιό «καυτές» έδρες της Ευρώπης. Η Μπιλμπάο προηγήθηκε με πέναλτι του Γιέστε στο 20ο λεπτό, αλλά οι Αυστριακοί δεν το έβαλαν κάτω και με τα γκολ του Σιονκο (35`, 70`) πήραν την σπουδαία πρόκριση. Στην φάση των "16" η Αούστρια θα συνεχίσει τις μάχες της με ισπανικές ομάδες, καθώς θα αντιμετωπίσει την Σαραγόσα.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Πήρε το πρώτο η Τσέλσι

    27/2/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ήταν ο πρώτος εγχώριος τελικός για την Αγγλία φέτος και αυτός κρίθηκε στην παράταση και βάφτηκε "μπλε". Στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, η ομάδα του Ζόζε Μουρίνιο επικράτησε με 3-2, κανονικός αγώνας 1-1 και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της εποχής Αμπράμοβιτς. Η Λίβερπουλ που προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος.

    Τελικός

    Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, την σέντρα του Φερνάντο Μοριέντες από τα δεξιά αξιοποίησε ο Ρίισε «γράφοντας» το 1-0. Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι κυριάρχησε, αλλά εν τέλει χρειάστηκε τη βοήθεια του αρχηγού των αντιπάλων για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

    Ήταν το 79ο λεπτό όταν ο Φερέιρα εκτέλεσε φάουλ, και ο Στίβεν Τζέραρντ, στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντούντεκ. Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 92΄ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νταφ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ντούντεκ. Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο επιθετικός της Τσέλσι, το κατάφερε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης. Στο 107΄, ο Γκλεν Τζόνσον σέντραρε και ο Ντρογκμπά από πλεονεκτική θέση βρήκε δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους Λονδρέζους. Πέντε λεπτά αργότερα (112΄) ήταν η σειρά του Ματέγια Κέζμαν να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 3-1, για να μειώσει ο Νούνεζ στο τελικό 3-2 στο 113΄.

    Διαιτητής: Σ. Μπένετ

    Κίτρινες: Χίπια, Τραορέ, Χάμαν, Κέζμαν, Λάμπαρντ, Νταφ, Κάραγκερ

    Οι συνθέσεις:

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ντούντεκ, Φίναν, Καραγκερ, Χίπια, Τραορέ (67΄ Μπίσκαν), Λουίς Γκαρσία, Τσέραρντ, Χάμαν, Ρίισε, Κιούελ (56΄ Νούνεζ), Μοριέντες (74΄ Μπάρος)

    ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Φερείρα, Καρβάλιο, Τέρι, Γκαλάς (74΄ Κέζμαν), Γιάροσικ (45΄ Γκουντγιόνσεν), Λάμπαρντ, Μακελελέ, Κόουλ (81΄ Τζόνσον), Ντρογκμπά, Νταφ

    [13] Ποδόσφαιρο

    Περιμένοντας την Τσέλσι

    27/2/2005 7:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύο φορές κατάφερε να προηγηθεί η Τσάρλτον και ισάριθμα απάντησε η Μολορο. Έτσι το τελικό 2-2 ήταν το αποτέλεσμα στο Ρίβερσαϊντ, στο σημερινό παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ. Στο άλλο σημερινό ματς, η Νιούκαστλ επικράτησε της Μπόλτον, σκόραρε ο Γιαννακόπουλος, στο «Σεντ Τζειμς Παρκ» με σκορ 2-1 και βελτίωσε την βαθμολογική της θέση.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

    Άστον Βίλα-Έβερτον 1-3

    (46΄ Σολάνο - 17΄, 67΄ Οσμαν, 48΄ Καχίλ)

    Κρίσταλ Πάλας-Μπέρμιγχαμ 2-0

    (41΄πεν., 68΄πεν. Τζονσον)

    Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 1-1

    (67΄ Κράουτς - 45΄ Λιούνγκμπεργκ)

    Τότεναμ-Φούλαμ 2-0

    (78΄ Κανουτέ, 90΄ Κιν)

    Μάντσεστερ Γ.-Πόρτσμουθ 2-1

    8΄, 81΄ Ρούνι - 47΄ Ο΄Νιλ)

    Μίντλεσμπρο-Τσάρλτον 2-2

    (74΄ Ρίγκοτ, 86΄ Γκρέιχαμ - 14΄ Χόλαντ, 80΄ Μπάρτλετ)

    Νιούκαστλ-Μπόλτον 2-1

    (35΄ Μπόγερ, 69΄ Ντάιερ - 41΄ Γιαννακόπουλος)

    Νόριτς-Μάντσεστερ Σ. 28/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Τσέλσι 27 68

    Μάντσεστερ Γιου. 28 62

    Αρσεναλ 28 58

    Εβερτον 28 51

    Λίβερπουλ 27 43

    Μίντλεσμπρο 28 42

    Μπόλτον 28 40

    Τότεναμ 27 39

    Τσάρλτον 27 39

    Αστόν Βίλα 28 35

    Νιούκαστλ 27 34

    Μάντσεστερ Σίτι 27 33

    Μπέρμιγχαμ 28 32

    Πόρτσμουθ 28 30

    Φούλαμ 27 29

    Μπλάκμπερν 27 28

    Κρίσταλ Πάλας 28 25

    Σαουθάμπτον 28 21

    Νόριτς 27 20

    Γουέστ Μπρομ 27 18


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 February 2005 - 21:55:21 UTC