Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρκουδάκια εναντίον Μπάρμπι
  • [02] Φονικές κατολισθήσεις στη δυτική Ιάβα
  • [03] Σε επιφυλακή το Λονδίνο
  • [04] Συνελήφθη ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ
  • [05] Χάλασαν το ντεμπούτο του Ντ'Αντόνι
  • [06] Διατήρησε τα κεκτημένα η Τρεβίζο
  • [07] Έγραψαν ιστορία τα ξίφη μας στους Βαλκανικούς
  • [08] Με Καπράρα συνεχίζει η "αρκούδα"
  • [09] Πέμπτος ο Λιμπανοβνός στις ΗΠΑ
  • [10] Ξανά στο... θρόνο του ο Ολυμπιακός
  • [11] "Έξω η Συρία"

    [01] Παράξενα

    Αρκουδάκια εναντίον Μπάρμπι

    28/2/2005 11:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Οι αθλητές έχουν αρχίσει ήδη να προπονούνται και, όπως όλα δείχνουν, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Στις 6 Μαρτίου, εκατοντάδες κούκλες, όλων των κατηγοριών, θα κληθούν να πάρουν μέρος στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για παιχνίδια, που θα διεξαχθούν στο Βερολίνο. Στα αγωνίσματα περιλαμβάνονται η κατάβαση με σκι από μία πίστα 4 μέτρων, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν. Ένα άλλο αγώνισμα είναι ο αγώνας δρόμου με γόνδολες, ενώ το αγώνισμα που θα κόψει την ανάσα όλων των θεατών, αναμένεται να είναι το Yetigate, όπου οι αθλητές θα πρέπει να περάσουν κάτω από την πύλη του μυθικού τρομακτικού πλάσματος Yeti, όσες περισσότερες φορές γίνεται, μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, χωρίς ο Yeti να καταφέρει να τους πιάσει. Οι Αγώνες διοργανώθηκαν από την οργάνωση Club Real, που απαρτίζεται αποκλειστικά από λάτρεις παιχνιδιών.

    [02] Κόσμος

    108 νεκροί - 40 αγνοούμενοι Φονικές κατολισθήσεις στη δυτική Ιάβα

    28/2/2005 10:27:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δεκάδες κατοικίες στις κοινότητες Σιλίμους και Σιρεούντε, της ινδονησιακής επαρχίας της Δυτικής Ιάβας, θάφτηκαν από τις φονικές κατολισθήσεις. 108 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 40 αγνοούνται, μεταξύ αυτών, 12 εργάτες καθαριότητας, που καταπλακώθηκαν από όγκους απορριμμάτων ύψους 20 μ, μετά την κατολίσθηση της χωματερής, η οποία προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές. Οι ομάδες διάσωσης του στρατού και της αστυνομίας εξακολουθούν να ερευνούν την περιοχή. Λιγοστές είναι οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί, οι οποίοι είναι θαμμένοι κάτω από τόνους χωμάτων και σκουπιδιών για πάνω από μια εβδομάδα.

    [03] Κόσμος

    Ευρεία αντιτρομοκρατική εκστρατεία Σε επιφυλακή το Λονδίνο

    28/2/2005 8:53:00 πμ

    Ευρεία αντιτρομοκρατική εκστρατεία ξεκινούν από σήμερα οι αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας. Η νέα εκστρατεία προτρέπει τους Λονδρέζους να βρίσκονται σε επιφυλακή και να αναφέρουν στις αρχές τις υποψίες που έχουν για περιπτώσεις τρομοκρατίας, από ύποπτες τσάντες έως ανθρώπους που συμπεριφέρονται ύποπτα κοντά σε κατοικίες ή γκαράζ. Παρά τις προειδοποιήσεις, η βρετανική αστυνομία τονίζει πως δεν υπάρχουν επί του παρόντος ενδείξεις πως προετοιμάζεται κάποια συγκεκριμένη επίθεση. Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Σερ Ίαν Μπλερ είχε προειδοποιήσει πως οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές και ο προγραμματισμένος τον Απρίλιο γάμος του πρίγκιπος -διαδόχου Καρόλου, αποτελούν "ακραιφνείς και σημαντικούς στόχους" για τους τρομοκράτες.

    [04] Ιράκ

    Επίθεση οπλοφόρων στη Μοσούλη Συνελήφθη ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ

    28/2/2005 8:15:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ Χουσέιν, Σαμπάουι Ιμπραχίμ αλ Χάσαν αλ Τικρίτ, συνελήφθη με τη βοήθεια της Συρίας, χωρίς να αναφερθεί πότε, που και πως έγινε η σύλληψη, ανακοίνωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι. Στέλεχος των ιρακινών υπηρεσιών επί Σαντάμ Χουσέιν, ο Ιμπραχίμ ήταν το Νο36 στον αμερικανικό κατάλογο των καταζητούμενων πρώην ηγετών του Ιράκ. Οι Αμερικανοί είχαν επισημάνει ότι ο Ιμπραχίμ κατευθύνει τις κινήσεις των ιρακινών ανταρτών από τη Συρία. Ακόμη, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δυο τραυματίστηκαν, έπειτα από επίθεση οπλοφόρων, στη Μοσούλη.

    Πρόθυμοι οι Σύροι

    "Η Συρία, που δέχεται μεγάλη πίεση λόγω των κατηγοριών ότι βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις στο Ισραήλ και το Λίβανο, έπαιξε ρόλο στη σύλληψη του Ιμπραχίμ", δήλωσε Ιρακινός ανώτατος αξιωματούχος.

    "Έχοντας τόσα πολλά προβλήματα στο πιάτο τους αυτή τη στιγμή, οι Σύροι ήταν πρόθυμοι εταίροι σε αυτό, αν και οι Αμερικανοί και εμείς συμμετείχαμε", είπε χαρακτηριστικά.

    Οι συριακές αρχές στη Δαμασκό απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.

    [05] Μπάσκετ

    Χάλασαν το ντεμπούτο του Ντ'Αντόνι

    28/2/2005 11:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δεν συνοδεύτηκε με νίκη το ντεμπούτο του Μαϊκ Ντ Αντόνι στον πάγκο του Φοίνιξ καθώς οι Σέλτικς έστω και στην παράταση επιβλήθηκαν των Σανς με 113-120 , σε έναν από τους αγώνες που διεξήχθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο ΝΒΑ. Στα άλλα ματς οι Τορόντο Ράπτορς επιβλήθηκαν με 108-102 των Λέϊκερς, ενώ η Γιούτα πέρασε νικηφόρα με 92-99 από το Χιούστον. Στα σημεία εξάλλου επιβλήθηκε το Σακραμέντο με 108-110 της Ουάσιγκτον, ενώ σπουδαία νίκη με 99-73 πέτυχαν στο Μιλγουόκι οι Μπακς επί των Σουπερσόνικς . Στα άλλα ματς είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Νιού Τζέρσεϊ-Κλίβελαντ 104-98, Νέα Ορλεάνη-Ντένβερ 93-94, Ορλάντο-Μαϊάμι 103-112, Πόρτλαντ-Μινεσότα 83-91, Γκόλντεν Στέιτ-Ντιτρόιτ 88-94, Κλίπερς-Ατλάντα 111-104.

    [06] Βόλεϊ

    Διατήρησε τα κεκτημένα η Τρεβίζο

    28/2/2005 10:41:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μπροστά σε 7.200 θεατές η πρωταθλήτρια Ιταλίας Σίσλεϊ Τρεβίζο κατέκτησε χθες και το Κύπελλο, επικρατώντας με 3-0 (25-22, 25-20, 25-22) της ομάδας του πρώην τεχνικού του Παναθηναϊκού, Ντανιέλε Ρίτσι, Βίμπο Βαλέντια. Για την Κυπελλούχο του Ντανιέλε Μπανιόλι, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο. Πολυτιμότερος πάικτης του τελικού αναδείχθηκε ο Σιμόνε Ροζάλμπα, ενώ πριν από τον αγώνα στο Παλαφιέρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, Αντρέ Μέγιερ τίμησε τον διεθνή διαγώνιο της σκουάντρα ατζούρα, Πάολο Σαρτορέτι με τον τίτλο του κορυφαίου ευρωπαίου παίκτη του 2004.

    [07] Έγραψαν ιστορία τα ξίφη μας στους Βαλκανικούς

    28/2/2005 9:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τη μεγαλύτερη συγκομιδή στην ιστορία τους σε βαλκανικό επίπεδο πέτυχαν χθες τα ελληνικά "χρώματα" καθώς μετά τα 20 μετάλλια των προηγούμενων ημερών στους Βαλκανικούς Αγώνες ξιφασκίας Νέων (ανδρών/γυναικών) και Εφήβων/Νεανίδων, προστέθηκαν χθες την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ άλλα έξι. Έτσι με 26 συνολικά μετάλλια (4 χρυσά, 7 ασημένια, 15 χάλκινα). η Ελλάδα βρέθηκε στην 1η θέση στην ποσοτική κατάταξη μεταλλίων, με τη Ρουμανία, όμως, να υπερισχύει σε χρυσά. Χαρακτηριστικό άλλωστε της εντυπωσιακής παρουσίας των διεθνών μας, είναι το γεγονός ότι μόνο 4 από τους 24 αθλητές/τριές μας έμειναν έξω από τα μετάλλια.

    Τα μετάλλιά μας

    Στα χρυσά ντύθηκαν οι Δημόπουλος (ξ. ασκήσεως Εφήβ.), Κοντογιάννης (ξ. μονομαχίας Νέων ανδρών), Βουγιούκα (ξ. ασκήσεως Νέων γυν.), ομαδικό ξ. ασκήσεως Νέων ανδρών.

    Αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Καφτανάκης (ξ. ασκήσεως Εφήβ.), Σωτήρας (ξ. μονομαχίας Εφήβ.), Καραπάνος (ξ.ασκήσεως Εφήβ.), ομαδικό ξίφος ασκήσεως Νέων-Γυν., ομαδικό σπάθης Νέων-Ανδρ., ομαδικό σπάθης Νέων-Γυν., ομαδικό ξ.μονομαχίας Νέων-Ανδρ.

    Τέλος στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου σκαρφάλωσαν οι Γαρυφαλλή (ξ.ασκήσεως Νεανίδων), Λαζούρας και Μιχαηλίδης (σπάθη Εφήβ.), Παναγιωτίδου (σπάθη Νεαν.), Γεωργιάδης (ξ.μον.Εφήβ.) και Γραμμουστιάνου (ξ.μον.Νεαν.), Παυλίδης (ξ.ασκήσεως Νέων), Παγουλάτου (ξ.ασκήσεως Νέων-Γυν.), Πρεβένιος (σπάθη Νέων), Παπακυριάκου και Κράφτ (σπάθη Νέων-γυν.), Λύκος (ξ.μονομ.Νέων-Ανδρ.), Πασχαλίδου και Πέρδικα (ξ.μονομ.Νέων-Γυν.), ομαδικό ξ. μονομαχίας Νέων-Γυν.

    Στα ίσα με τους Ρουμάνους

    Η μεγαλύτερη συγκομιδή στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας αλλά και η οργανωτική επιτυχία των αγώνων σκόρπισε όπως ήταν φυσικό ενθουσιασμό στον πρόεδρο της ΕΟΞ και γ.γ της FIE, Μανώλης Κατσιαδάκης ο οποίος δήλωσε φανερά ικανοποιημένος: "Τα αποτελέσματα που φέραμε δεν είναι απλά τα καλύτερα στην ιστορία του θεσμού, αλλά δείχνουν και την πρόοδο που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η ελληνική ξιφασκία σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη στιγμή που καταφέρνουμε να συναγωνιζόμαστε επί ίσοις όροις τη Ρουμανία".

    [08] Βόλεϊ

    Με Καπράρα συνεχίζει η "αρκούδα"

    28/2/2005 10:27:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της γυναικείας ομάδας της Ρωσίας αναμένεται να αναλάβει σύντομα ο Ιταλός τεχνικός Τζιάνι Καπράρα. Ο πρώην πρωταθλητής της Μπέργκαμο πρόκειται σύντομα να μεταβεί στη Ρωσία με τη σύζυγό του, Ιρίνα Κιριλοβα. Ο Καπράρα θα διαδεχθεί στον πάγκο της αρκούδας τον περίφημο Ρώσο συνάδελφό του, Νικολαϊ Καρπόλ, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάθεται στον πάγκο μιας ελβετικής ομάδας.

    [09] Πέμπτος ο Λιμπανοβνός στις ΗΠΑ

    28/2/2005 11:05:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην 5η θέση στον τελικό του άλματος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στο Λονγκ Αϊλαντ των ΗΠΑ, κατετάγη ο Χρήστος Λιμπανοβνός, με 9.050 βαθμούς. Ήταν η πρώτη παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολλανδός Τζέφρι Γουέιμς (9.456β.), το αργυρό ο Φιλιππινέζος, Ρόελ Ραμίρεζ (9.312β.) και το χάλκινο ο Λουίς Ριβέρα από το Πουέρτο Ρίκο (9.200β.). Τους ίδιους βαθμούς είχε και ο Πάμπλο Καπότε από τη Βενεζουέλα, που κατετάγη πάνω από τον Λιμπανοβνό.

    [10] Ξανά στο... θρόνο του ο Ολυμπιακός

    28/2/2005 10:53:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε εξασφάλισε και μαθηματικά πλέον τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του πρωταθλητή στην Α1 Εθνική κατηγορία ανδρών 2004-2005. Οι ερυθρόλευκοι που δεν έχουν γνωρίσει ακόμη την ήττα συνέχισαν το σερί τους κατέκτησε επικρατώντας εκτός έδρας τον Α.Ο. Ταταύλα με 5-2. βασική τριάδα της ομάδας του Ηλία Μακρή αποτελείται από τους Γιάννη Βλοτινό, Κώστα Παπαγεωργίου και Λευτέρη Μάκρα. Έτσι ακόμη και αν χάσει το πειραϊκό σωματείο στις τελευταίες αγωνιστικές από τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, δεν χάνει το "στέμμα" με κανέναν τρόπο, αφού ευνοείται και από την ιοσβαθμία με τον αντίπαλό του.

    [11] Κόσμος

    "Έξω η Συρία"

    28/2/2005 7:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2005 8:56:19 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία των Μαρτύρων στο κέντρο της Βηρυτού, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της βουλής κατά την οποία η αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της φιλο-συριακής κυβέρνησης. "Έξω η Συρία", "ο Λίβανος είναι η θρησκεία μας", "θέλουμε την αλήθεια", "Ανεξαρτησία, ελευθερία, κυριαρχία" ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Ακραμ Τσεχάγιεμπ κάλεσε τους στρατιώτες να ενωθούν με τους διαδηλωτές. "Περιμένουμε από τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί μας και όχι να στραφούν εναντίον μας. Είμαστε ένα ειρηνικό κίνημα, ο λαός είναι μαζί μας και χάρη σε σας θα νικήσουμε", τόνισε ο Τσεχάγιεμπ.

    Διέψευσε την παραίτηση

    Τρεις υπουργοί της φιλο-συριακής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ομάρ Καραμέ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, ανακοίνωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Νάιλα Μόουαντ, μιλώντας στους διαδηλωτές. Πρόκειται για τον υπουργό Ενεργείας, Μορίς Σενάουι ,τον υπουργό Οικονομικών και Εμπορίου Αντνάν Κασάρ και τον υπουργό Εσωτερικής Ανάπτυξης Ιμπραχίμ Ντάχερ,δήλωσε η Μόουαντ υπό τις επευφημίες του πλήθους.

    Ο υπουργός Εσωτερικής Ανάπτυξης του Λιβάνου Ιμπραχίμ Ντάχερ, διέψευσε ότι παρατήθηκε σε μήνυμά του προς τους διοργανωτές μεγάλης διαδήλωσης στο κέντρο της Βηρυτού. Μέχρι τώρα οι δύο άλλοι υπουργοί δεν έχουν διαψεύσει τις παραιτήσεις τους. Και οι δύο είναι επικεφαλής μεγάλων τραπεζών του Λιβάνου, της Fransabank και της Societe Generale de la banque de Liban (SGBL).

    Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωτές που κρατούσαν λιβανικές σημαίες, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Σολεϊμάν Φραντζί να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις από τις 05.00 (ώρα Ελλάδος). "Θα μοιράσουμε κουβέρτες, θα μείνουμε εδώ" φώναζαν οι διαδηλωτές. Εδώ και 12 ημέρες, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο κέντρο της Βηρυτού και ζητούν να λάμψει η αλήθεια για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, αλλά και να αποχωρήσουν τα συριακά στρατεύματα.

    Η αντιπολίτευση αποφάσισε να αγνοήσει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. "Η απαγόρευση αυτή δεν μας αφορά,το κίνημά μας είναι ειρηνικό και θα συνεχιστεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ελίας Ατάλα,εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 February 2005 - 9:58:58 UTC