Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαρτυρίες μαρτυρίων για το Αμπού Γράιμπ
  • [02] Στα καθήκοντά του ο Κ. Παπούλιας
  • [03] Στο Λίβανο ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Επίθεση από άμβωνος
  • [05] Χτίζει και γκρεμίζει το Ισραήλ
  • [06] Μακελειό στις ΗΠΑ
  • [07] Όμορφο θέαμα τη νίκη ο ΠΑΟΚ
  • [08] Το Αιγάλεω "τέλειωσε" την Κέρκυρα
  • [09] Επεισοδιακή νίκη η Χαλκηδόνα
  • [10] Η Μίλαν υπέταξε και την Σαμπντόρια
  • [11] Έφτασε στη βρύση αλλά νερό δεν ήπιε
  • [12] Εύκολα το Μαϊάμι
  • [13] ’ξιος διάδοχος του Τζόνσον
  • [14] Η ευαίσθητη ισορροπία ενός …πρίγκιπα!
  • [15] Ξέφυγε ο Θρασύβουλος
  • [16] Φτωχό το ντέρμπι, πρώτος ο Ακράτητος
  • [17] Ουφ νικήσαμε...

    [01] Ιράκ

    Κρατούσαν και βασάνιζαν ανήλικα παιδιά Μαρτυρίες μαρτυρίων για το Αμπού Γράιμπ

    13/3/2005 4:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 4:52:16 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC

    Επανέρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο η φρίκη που έκρυβαν τα κελιά της διαβόητης φυλακής της Βαγδάτης, Αμπού Γράιμπ. Στα απάνθρωπα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Ιρακινοί κρατούμενοι από τους Αμερικανούς και Βρετανούς δεσμοφύλακές τους, έρχονται να προστεθούν καταγγελίες ότι στις φυλακές κρατούνταν ακόμη και ανήλικα παιδιά, που υφίσταντο και αυτά ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια. Σύμφωνα με την κατάθεση της ταξίαρχου, Τζάνις Καρπίνσκι, που ήταν επικεφαλής της φυλακής, τον Αύγουστο του 2003 μεταφέρθηκαν στο Αμπού Γράιμπ παιδιά-κρατούμενοι χωρίς να διευκρινίζει το λόγο της φυλάκισής τους. Η Ταξίαρχος αναφέρει ότι είδε ένα μικρό παιδί να κλαίει και να ζητά τη μητέρα του, ενώ τώρα, οι Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται και για απόπειρα βιασμού μιας 14χρονης κρατούμενης.

    Παραδέχεται εν μέρει το Πεντάγωνο

    Αν και οι νεότερες αποκαλύψεις δε συνοδεύονται από φωτογραφίες, όπως τις προηγούμενες φορές, ωστόσο, είναι η πρώτη απόδειξη κράτησης και βασανισμού ανηλίκων στις συγκεκριμένες φυλακές.

    Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι στο Αμπού Γράιμπ κρατούνταν και ανήλικοι, ωστόσο, αρνήθηκε ότι έπεσαν θύματα κακοποίησης.

    Οι κατάθεση της Ταξίαρχου, η οποία ήταν επικεφαλής των φυλακών από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο του 2003, ήταν μεταξύ των εγγράφων-ντοκουμέντων που εξασφάλισε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία έφερε στο φως μια συνέντευξη που είχε η Ταξίαρχος Καρπίνσκι με τον ταγματάρχη Τζορτζ Φέι, στον οποίο είπε ότι οι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν συμφωνήσει να μην τηρούν φακέλους με στοιχεία για τους κρατούμενους.

    Σημειώνεται ότι το Πεντάγωνο έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι υπήρχαν "κρατούμενοι-φαντάσματα" με τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομοι μαχητές και όχι αιχμάλωτοι πολέμου, χαρακτηρισμός που θα ανάγκαζε το Πεντάγωνο να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Συνθήκης της Γενεύης, αναφορικά με τις συνθήκες κράτησής τους.

    "Δε μας νοιάζει αν κρατάμε και 15.000 αθώους"

    Από τα έγγραφα αυτά προκύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταχείρισης των ανηλίκων. Σε μία περίπτωση, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τέσσερις μεθυσμένοι Αμερικανοί ανάγκασαν μία 17χρονη κρατούμενη να βγει από το κελί της και την ανάγκασαν να γδυθεί πριν τη φιλήσουν. Σε άλλο σημείο των μαρτυριών, αναφέρεται ότι στρατιώτες πασάλειψαν με λάσπη έναν 17χρονο κρατούμενο, γιο Ιρακινού στρατιωτικού, και ανάγκασαν τον πατέρα του να τον βλέπει να τρέμει από το κρύο.

    Σοκ προκαλεί η μαρτυρία της Καρπίνσκι σχετικά με τη νοοτροπία των Αμερικανικών στρατηγών. Στη συνέντευξή της είπε ότι δεν ήθελαν να απελευθερώνουν τους κρατούμενους, ακόμη και αν ήταν αθώοι, ενώ παραδέχτηκε ότι ανώτατος στρατιωτικός της είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν κρατούνται ακόμη και 15.000 αθώοι γιατί "κερδίζουμε τον πόλεμο".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση ACLU έχει καταθέσει μηνύσεις εναντίον του υπουργού ’μυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, εκ μέρους τεσσάρων Ιρακινών και τεσσάρων Αφγανών, που δήλωσαν ότι βασανίστηκαν σε αμερικανικές εγκαταστάσεις.

    Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής επτά στρατιώτες έχουν καταδικαστεί από αμερικανικά στρατοδικεία σε σχέση με το σκάνδαλο στις φυλακές Αμπού Γράιμπ, ενώ εκκρεμούν οι δίκες δύο ακόμη στρατιωτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα της κρίσης για την Αμπού Γράιμπ

    Συνταρακτικές μαρτυρίες από τη φυλακή-κόλαση

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια

    Βασάνιζαν τους κρατουμένους για διασκέδαση

    Αποκαλυπτική έκθεση

    Εικόνες φρίκης στη Βαγδάτη

    [02] Πολιτική

    Συναντήσεις με συνεργάτες του Στα καθήκοντά του ο Κ. Παπούλιας

    13/3/2005 1:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 1:20:17 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Επίσημη πρώτη για τον Κάρολο Παπούλια σήμερα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αργότερα μετέβησαν η σύζυγός του, οι τρεις κόρες και οι τρεις εγγονές του. Χθες ο κ. Παπούλιας ενώπιον της Βουλής ορκίστηκε και παρέλαβε επίσημα το ύπατο αξίωμα της χώρας, από τον Κωστή Στεφανόπουλο. Σήμερα ο κ. Παπούλιας είχε μια πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες του, νέους και παλαιούς, για θέματα, που αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών της Προεδρίας. Κατά την αναχώρησή του από την κατοικία του στα Εξάρχεια, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι "η ζωή συνεχίζεται: γραφείο, σπίτι, σπίτι, γραφείο...". Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τα συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας στα τέλη της εβδομάδας, ενώ η πρώτη επίσημη έξοδός του στο εξωτερικό πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη Μόσχα για τις εκδηλώσεις της 60ής επετείου από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

    Στο μεταξύ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο εξοχικό του στο Ρίο, όπου θα γιορτάσει με τα παιδιά και τα εγγόνια του τα κούλουμα, ως απλός πολίτης. Συνοδευόμενος από έναν άνδρα της ασφαλείας του, επιδόθηκε στο αγαπημένο του σπορ, την ποδηλασία, διανύοντας 16 χιλιόμετρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με τις ευχές όλων των Ελλήνων

    [03] Πολιτική

    Στο Λίβανο ο Γ. Παπανδρέου

    13/3/2005 3:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 4:02:18 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο πραγματοποιεί από σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις του Λιβάνου και θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, μετά και τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στην επίσκεψη συμμετέχουν, επίσης, οι: Πολ Ρασμούσεν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάν, πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας, Πιέρ Μορουά, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και ο Έλιο Ντι Ρούπο, πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου.

    [04] Κοινωνία

    "Όλα γίνονται για την τηλεθέαση" Επίθεση από άμβωνος

    13/3/2005 2:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 4:53:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Για εσκεμμένο ευτελισμό της εκκλησίας έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στους πιστούς στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης. Ο Αρχιεπίσκοπος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε βάρος των ΜΜΕ και ιδιαιτέρως της τηλεόρασης. "Όλα γίνονται για την τηλεθέαση", τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, πως "ο καταιγισμός της προπαγάνδας, που δίδεται με δόσεις κάθε βράδυ. Εμείς είμαστε ταπεινωμένοι, έστω και αν δεν έχουμε προσωπικές ευθύνες. Ηδη η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση γι αυτά. Να έρθουν και να μας τα καταθέσουν. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει η κάθαρση. Η τηλεθέαση τους ενδιαφέρει", ενώ κάλεσε τους πιστούς να μείνουν συσπειρωμένοι γύρω από την Εκκλησία, "γιατί μόνον με ενότητα είναι δυνατή", όπως είπε, "η αντιμετώπιση των οικονομικών και εθνικών προβλημάτων". Εξάλλου αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σκάνδαλα, απέδωσε την δημοσιοποίησή τους σε προπαγάνδα με στόχο την απομάκρυνση του κόσμου από την Εκκλησία. Τόνισε πάντως, πως "η Εκκλησία προσεύχεται για όλους, ακόμη και για αυτούς που την συκοφαντούν", προσθέτοντας, πως "η Εκκλησία έχει αγάπη για όλους και κυρίως για αυτούς που αναγνωρίζουν τις αμαρτίες τους".

    [05] Μ. Ανατολή

    Χτίζει και γκρεμίζει το Ισραήλ

    13/3/2005 5:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεύτερο προστατευτικό φράχτη, γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, παράλληλο προς τον ήδη υπάρχοντα αποφάσισε να ανεγείρει το Ισραήλ την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας αποφασίσει τη διάλυση 24 εβραϊκών οικισμών που είχαν κατασκευαστεί βίαια, στη Δυτική Όχθη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Η διάλυση των οικισμών αυτών προκύπτει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ισραηλινή κυβέρνηση απέναντι στο κουαρτέτο που κατήρτισε τον Οδικό Χάρτη. Όσον αφορά το νέο τείχος ασφαλείας, θα ξεκινήσει να χτίζεται μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ θα έχει μήκος 50 χλμ. και απόσταση 70 μ. από το ήδη υπάρχον. Μεταξύ των δύο τειχών θα περιπολούν μη επανδρωμένα στρατιωτικά οχήματα εφοδιασμένα με ραντάρ. Στην περιοχή βρίσκεται και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, που θα έχει επαφές και με τις δύο πλευρές.

    Μεταβιβάζεται ο έλεγχος της Ιεριχούς

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ισραηλινού Υπουργείο ’μυνας, τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τον Ιούλιο, οπότε θα ξεκινήσει η εκκένωση των 21 ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα εδάφη της Γάζας και αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

    Στο μεταξύ, το Ισραήλ αποφάσισε η μεταβίβαση του ελέγχου στην Ιεριχώ να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ μείωσε και το χρόνο αποχώρησης από τη Γάζα, από οκτώ σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, από το φόβο επεισοδίων με τους Ισραηλινούς εποίκους και επιθέσεων από τους Παλαιστινίους.

    [06] Κόσμος

    Οκτώ οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη Μακελειό στις ΗΠΑ

    13/3/2005 1:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: CNN, AΠΕ

    Επτά νεκρούς και τέσσερις σοβαρά τραυματίες άφησε πίσω του ένας άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ κατά συγκεντρωμένων πιστών σε θρησκευτική συγκέντρωση σε αίθουσα συνεδριάσεων σε ξενοδοχείο του Μπρούκφλιντ του Ουισκόνσιν. Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, έστρεψε το όπλο στο μέρος του και αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Milwaukee Journal-Sentinel, έξι από τους νεκρούς είναι άρρενες ηλικίας 15, 17, 44, 50, 58 και 72 χρόνων, ενώ το έβδομο θύμα της μανίας του 45χρονου άνδρα είναι μία 55χρονη γυναίκα. Οι τέσσερις από τους νεκρούς πέθαναν επιτόπου και οι άλλοι τρεις κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία δε γνωρίζει αν ο δράστης πυροβολούσε τυφλά, ή είχε στο στόχαστρο συγκεκριμένους από τους παρευρισκόμενους.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όμορφο θέαμα τη νίκη ο ΠΑΟΚ

    13/3/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα είναι σίγουρο. Αν η ομάδα του Εργοτέλη πέσει στη Β' ΄Εθνική θα πρόκειται για μεγάλη αδικία. Και για να ακριβολογούμε. Η ομάδα της Κρήτης εφέτος έχει κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις, για νεοφώτιστη ομάδα. Ανοιχτό ποδόσφαιρο, επιθετικό, τεχνικό, ομάδα να χαίρεσαι να την βλέπεις. Και όμως η ειρωνεία της τύχης, είναι ότι αυτό το φαντεζί του παιχνίδι το έχει πληρώσει με απώλεια βαθμών και μάλιστα πολλών σε σημείο που να κινδυνεύει να πέσει. Σήμερα έχασε ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς, μέσα στο "Παγκρήτειο", από τον ΠΑΟΚ. Όχι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν άξιζε τη νίκη, αλλά απλά η ομάδα του Ηρακλείου αδικείται από το τελικό 0-1, καθώς άνετα θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ακόμα και της νίκης. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και έμεινε με την πίκρα της ήττας.

    Πολλές ευκαιρίες ένα γκολ

    Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, είχε γρήγορο ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες. Ο Εργοτέλης βρέθηκε κοντά στο γκολ με τους Σιλά (2), Ογκουνσότο (6, 13), ενώ ο ΠΑΟΚ, που ανέβηκε στη συνέχεια, απάντησε στις ευκαιρίες με τους Σαλπιγγίδη (8, 15), Μίετσελ (21) και Ζωραφάκη (40).

    Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ήταν στο 52 όταν ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στη συνέχεια ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Τοχούρογλου με σωτήριες επεμβάσεις (54, 71, 87) κράτησε το "μηδέν" στην άμυνά του.

    Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά οι Σαλπιγγίδης (69), ο Φουτσίνι (76) και ο Μίετσελ (80) απέτυχαν από καλή θέση να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

    Στα τελευταία λεπτά ο Εργοτέλης πίεσε πολύ για την ισοφάριση και έκλεισε τον ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή του, αλλά οι ποδοσφαιριστές του ήταν άστοχοι στην τελική προσπάθεια κι έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητής: Ταπατζάς (Θράκης)

    Κίτρινες: Φαλέμι, Σιλά, Χασιώτης

    Οι συνθέσεις:

    Εργοτέλης: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Οικονομάκης, Φιλέκοβιτς, Φαλέμι (58 Μασιμπούκο), Σουτζής, Σλίχτινγκ, Σιλά (85 Πάρβου), Βοσκαρίδης, Ογκουνσότο, ’ντο.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Ουντέζε, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Σπάσιτς (55 Φουτσίνι), Ζωγραφάκης, Μαλαδένης (75 Ανδράλας), Μέγκαχεντ (81 Καρυπίδης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το Αιγάλεω "τέλειωσε" την Κέρκυρα

    13/3/2005 6:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ταφόπλακα στα όνειρα της Κέρκυρα για παραμονή στην Α' Εθνική έβαλε το Αιγάλεω που χάρη σε ένα γκολ του μόνιμου σκόρερ του, Γιώργου Μπάρκογλου πήρε τη νίκη, βυθίζοντας στην απόγνωση την ομάδα του Γιώργου Φοιρού. Το "Σίτι" με αυτή του τη νίκη μπορεί να ελπίζει πλέον σε μια από τις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA, ενώ η ομάδα του νησιού των Φαιάκων πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β' Εθνική.

    Ένα γκολ μια κατηγορία

    Χωρίς φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ωστόσο με δυσκολία να μπαίνουν στην περιοχή της έρκυρας και ακόμα πιο δύσκολα να δημιουργούν ευκαιρίες. Από τη δική της μεριά, η Κέρκυρα αρκέστηκε σ΄ έναν παθητικό ρόλο και δεν έγινε ούτε μια φορά απειλητική.

    Ωστόσο, με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, το Αιγάλεω κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Ήταν στο 50΄ όταν ο Χρήστου σέντραρε από δεξιά και ο Μπάρκογλου με πλασέ έκανε το 1-0. Ομως, στη φάση αυτή ο σκόρερ τραυματίστηκε και τρία λεπτά αργότερα αποχώρησε.

    Μετά το 70΄ η Κέρκυρα ανέβασε την απόδοσή της, κυρίως λόγω της εισόδου του Ιωάννου. Το Αιγάλεω υποχώρησε κάπως και προσπάθησε να παίξει με την τακτική των αντεπιθέσεων. Η ευκαιρία στους φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσουν δόθηκε στο 83΄, αλλά ο Σιντιμπέ απέκρουσε την κεφαλιά του Ιωάννου από καλή θέση. Στη συνέχεια η αμυντική λειτουργία του Αιγάλεω κατάφερε να κρατήσει τους επιθετικούς της Κέρκυρας μακριά από την περιοχή κι έτσι παρέμεινε το 1-0 μέχρι το τέλος.

    Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

    Κίτρινες: Χρήστου, Ντεμπά, Γκαρόζης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Αμπονσά, Αλεξόπουλος, Χρήστου, Εντουσέι, Φωτάκης, Τσάτσος, Μπάρκογλου (53΄ Μανουσάκης), Χλωρός, Σίμιτς (46΄ Νικολόπουλος), Αγρίτης (80΄ Αγγος).

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκίτκος, Πετράς, Γεωργίου, Σύρος, Σφακιανάκης, Ριμπέιρο (70΄ Ιωάννου), Μπούγκανεμ, Πανόπουλος (57΄ Νινιάδης/64΄ Γκαρόζης), Γήτας, Φοφόνκα, Ντεμπά.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επεισοδιακή νίκη η Χαλκηδόνα

    13/3/2005 6:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το κακό πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Χαλκηδόνας με την Ξάνθη, διαδέχτηκε ένα άκρως ενδιαφέρον δεύτερο και ένα συναρπαστικό αλλά και επεισοδιακό φινάλε, που βρήκε τελικά νικητές του γηπεδούχους με 2-1 εν μέσω διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους. Αιτία για αυτές ήταν η ομολογουμένως παράξενη απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης, Μιχάλη Γερμανάκου να διατάξει δύο φορές επανάληψη σε πέναλτι που κέρδισε η Ξάνθη στο 88' σε ανατροπή του Δημητριάδη από τον Παππά. Ο Λαμπριάκος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε, όμως ο Γερμανάκος έδωσε επανάληψη. Ο Λαμπριάκος ήταν και πάλι εύστοχος, όμως ο Γερμανάκος διέταξε ξανά επανάληψη με αποτέλεσμα στο τρίτο χτύπημα ο Εμπέντε να αποκρούσει. Μετά από αυτό οι άνθρωποι της Ξάνθης ήταν έξαλλοι με τον διαιτητή και το σφύριγμα της λήξης που ήρθε στα επόμενα λεπτά συνοδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες και κάποιες μικρής έντασης συμπλοκές ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

    Όλα στο β' μέρος

    Πριν από όλα αυτά στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν μάλλον επιφυλακτικές, δεδομένου πως αμφότερες διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια και δεν ήθελαν να τα "πετάξουν" με επιπολαιότητες. Αυτό πάντως είχε ως αποτέλεσμα ένα φτωχό πρώτο μέρος με μοναδική και λαμπρή εξαίρεση την φάση του 44' οπότε και ο Ηλιόπουλος μόνος απέναντι σε κενή εστία δεν κατάφερε να κάνει την κεφαλιά. Με το ξεκίνημα της επανάληψης πάντως το σκηνικό άλλαξε άρδην! Οι γηπεδούχοι συνειδητοποίησαν τον ρόλο τους και αποφάσισαν να κάνουν παιχνίδι και να κυνηγήσουν το 1-0 και τελικά το κατάφεραν νωρίς. Στο 50' ο Γελαδάρης έκανε σέντρα μετά από κόρνερ και ο Ηλιόπουλος αυτή τη φορά έπιασε την κεφαλιά ανοίγοντας το σκορ. Οι πανηγυρισμοί ωστόσο ήταν βραχείας διάρκειας, αφού με την σέντρα ο Πρίττας έκανε μια εξαιρετική μπαλιά στον Γαρπόζη και εκείνος νίκησε τον Εμπέντε για να ισοφαρίσει στο 51'.

    Φινάλε φωτιά!

    Η συνέχεια του αγώνα περιλάμβανε γρήγορο ρυθμό και πολύ πάθος και το 2-1 για την Χαλκηδόνα ήρθε στο 69' σερ μια φάση που αν και οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν, ήρθε ο Δήμος και με μια βολίδα από μακριά, έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει ό,τι και νωρίτερα αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λουτσιάνο έπιασε ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, όμως αυτή τη νικητής ήταν ο Εμπέντε που έδιωξε. Ο Λουτσιάνο πάντως αυτή τη φορά ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς στο 71' εκτέλεσε ένα φάουλ χωρίς την συγκατάθεση του διαιτητή και εκείνος του έδειξε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και σήμαινε την αποβολή του. Με αυτά και με αυτά φτάσαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο που έγιναν πολύ απλά τα πάντα! Ο Γερμανάκος στο 84' σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Ηλιόπουλου, όμως ο Ζαχαρόπουλος έκανε μια απελπιστικά κακή εκτέλεση και ο Πιζανόφσκι μπλόκαρε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και η φάση της αναμέτρησης με το πέναλτι της Ξάνθης.

    Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθηνών) Κόκκινες: 71' Λουτσιάνο (2η κίτρινη), 88' Παππάς (2η κίτρινη) Κίτρινες: Δήμος, Λουτσιάνο, Παππάς ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Γελαδάρης, Κατεμής (37' Κορακάκης), Σίμος (42' Ντάγκας), Παππάς, Σωτήρχος, Κούτσης, Δήμος, Χάλαρης, Ζαχαρόπουλος (90' Μόγιο), Ηλιόπουλος. ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Τοροσίδης, Μαχράντζε, Πρίττας, Κοντοδήμος (56' Δημητριάδης), Κλέμπερ (77' Βόζαμπαλ), Μελισσάς, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος, Γαρπόζης.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Μίλαν υπέταξε και την Σαμπντόρια

    13/3/2005 6:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα γκολ του Κακά στο 65΄, ήταν αρκετό για την Μίλαν για να πάρει τη νίκη απέναντι στην Σαμπντόρια και να βρεθεί μόνη στην κορυφή του καμπιονάτο. Οι "ροσονέρι", που έχασαν στο πρώτο ημίχρονο τους Νέστα και Μαλντίνι λόγω τραυματισμών, βρίσκονται τρεις βαθμούς μπροστά από τη Γιουβέντους, η οποία όμως αγωνίζεται το βράδυ στη Βερόνα με την Κιέβο. Σαρωτική η Ουντινέζε, συνέτριψε στη Σικελία με 5-1 την Παλέρμο, σε ένα υποτιθέμενο ντέρμπι με... άρωμα Ευρώπης. Με ηγέτη τον Ντι Μικέλε, που πέτυχε τρία γκολ, οι "φριουλάνι" ανέβηκαν στην πέμπτη θέση και κάνουν όνειρα ακόμη και για Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, πολύτιμο έδαφος έχασε η Ρόμα, που ηττήθηκε στη Σαρδηνία με 3-0 από την Κάλιαρι. Σημαντική νίκη με 2-0 πέτυχε και η Μεσίνα στην έδρα της Ρετζίνα (στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος). Το Σάββατο η Ίντερ απέσπασε την αγαπημένη της ισοπαλία με 1-1 αυτή τη φορά στο "Ολίμπικο" και αντίπαλο τη Λάτσιο. Νωρίτερα, η Φιορεντίνα, αν και έχανε στο ημίχρονο 2-0 από τη Λέτσε, κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στο "Βία Ντελ Μάρε".

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Λέτσε-Φιορεντίνα 2-2 28΄ Ντάλα Μπόνα, 31΄ Βούτσινιτς - 47΄ Γιόργκενσεν, 86΄ Μάτζιο

    Λάτσιο-Ιντερ 1-1 45΄ Α.Φιλιπίνι - 70΄ Κρουζ

    Αταλάντα-Πάρμα 1-0 79΄ Αντριάνο

    Μπολόνια-Σιένα 1-1 56΄ Μπελούτσι (πεν) - 65΄ Μακαρόνε

    Μπρέσια-Λιβόρνο 2-3 16΄ (πεν), 89΄ Καράτσιολο - 51΄ Ντόγκα, 71΄ Πρότι (πεν), 85΄ Ντανιλεβίτσιους

    Κάλιαρι-Ρόμα 3-0 24΄ Τζόλα, 41΄ Εσπόζιτο, 48΄ Σουαζό

    Μίλαν-Σαμπντόρια 1-0 65΄ Κακά

    Παλέρμο-Ουντινέζε 1-5 70΄ Σαντάνα - 29΄, 36΄, 54΄ Ντι Μικέλε, 45΄+ Μουντάρι, 82΄ Ιακίντα

    Ρετζίνα-Μεσίνα 0-2 12΄ Κριστάντε, 40΄ Ντ΄Αγκοστίνο

    Κιέβο-Γιουβέντους 21:30

    Βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

    Μίλαν 63 Γιουβέντους 60-27αγ Σαμπντόρια 47 Ιντερ 47 Ουντινέζε 45 Παλέρμο 43 Ρόμα 38 Μπολόνια 37 Κάλιαρι 37 Λέτσε 36 Ρετζίνα 35 Λιβόρνο 35 Μεσίνα 35 Λάτσιο 34 Φιορεντίνα 31 Πάρμα 29 Κιέβο 28-27αγ Μπρέσια 26 Σιένα 26 Αταλάντα 21

    [11] Μπάσκετ

    Έφτασε στη βρύση αλλά νερό δεν ήπιε

    13/3/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για τρία δεκάλεπτα ο Πανελλήνιος ήταν μέσα στο "κόλπο της νίκης". Η ΑΕΚ όμως στο τέταρτο αποφάσισε να θυμηθεί τον καλό της εαυτό και με απόδοση υψηλών προδιαγραφών να καθαρίσει τον αγώνα. Με τη νίκη αυτή, η Ένωση πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη τη χθεσινή ήττα του Πανιωνίου από τον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα της Κυψέλης παραμένει στην τελευταία θέση και είναι το πρώτο "φαβορί" για υποβιβασμό.

    Δεκάλεπτο ξέσπασμα

    Για τρία δεκάλεπτα οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη φάνηκε να έχουν μείνει στην... Πολωνία και στον θρίαμβο επί της Προκόμ, την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο "σύλλογο των Ολυμπιονικών" να διεκδικεί τη νίκη που θα τον ξεκόλλαγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Στην πρώτη περίοδο μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, με τον Κώστα Πετρόπουλο να χρησιμοποιεί μόνο την αρχική πεντάδα του (Στρούλενς, Κανταρτζής, Μασλαρινός, Μπέριτς, Τρεντ) και να βλέπει την ομάδα του να προηγείται στο 10΄ με 24-20.

    Χατζής και Ζήσης προσπαθούσαν μόνοι τους για την Ενωση, που είχε πολλά κενά στην άμυνα και στον τομέα των ριμπάουντ.

    Το τελευταίο πρόβλημα καλύφθηκε, σε σημαντικό βαθμό, με την είσοδο στον αγώνα του Γιάννη Μπουρούση, όμως μέχρι και λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (55-55) η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να "καθαρίσει" το παιχνίδι, αφού Μπέριτς και Τρεντ κρατούσαν τον Πανελλήνιο κοντά (και σε κάποιες περιπτώσεις μπροστά) στο σκορ.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και, έστω και καθυστερημένα, έφτασαν στο +10 (65-55). Κάπου εκεί, ο Πανελλήνιος... παρέδωσε πνεύμα και η διαφορά εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα (και αταίριαστα, με βάση την εικόνα του αγώνα) ύψη. Η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 93-67, με τον Γιάννη Μπουρούση να τελειώνει με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ, «κλέβοντας» την παράσταση.

    Τα δεκάλεπτα: 20-24, 40-39, 59-55, 93-67

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Τζάμος, Ψαριανός

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Λόλις 11, Νικολαϊδης, Ζήσης 14 (2), Πελεκάνος 9 (1), Κους 3 (1), Χατζής 15 (2), Νίτσεβιτς 2, Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Μαγκουνής 2, Μπουρούσης 24 (1), Μπέιλι 9 (2)

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Στρούλενς 7, Κανταρτζής 5, Τσάπιν 2, Κράσιτς, Σακελλαρίου, Μποζίκας, Μασλαρινός 11 (1), Τσόπης, Μπέριτς 21 (2), Τρεντ 19, Τσαμάτος 2 Τα δεκάλεπτα: 20-24, 40-39, 59-55, 93-67

    [12] Μπάσκετ

    Εύκολα το Μαϊάμι

    13/3/2005 4:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύσκολο απόγευμα πέρασαν οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς στο Μαϊάμι γνωρίζοντας τη συντριβή με 90-65. Xάρη στους 18 πόντους του Έντι Τζόουνς, οι Χιτ αύξησαν σε 8-0 το νικηφόρο σερί τους και σε 12 τις εντός έδρας νίκες τους. Ο "Σακ Ντίζελ" πρόσθεσε 15 πόντους για τους νικητές, ενώ μάζεψε και 11 ριμπάουντ. Το ίδιο νούμερο πόντων με τον Σακίλ Ο΄Νιλ σημείωσε και ο Ντέιμον Τζόουνς. Με τζαμπ σουτ του Κόμπι Μπράιαντ 0,9 κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη οι Λέικερς πήραν μία μεγάλη εντός έδρας νίκη, 117-116, επί των Μπόμπκατς. Οι Τζέιμς Ρίτσαρντσον και Μάικ Ντανλίβι σημείωσαν από 22 πόντους οδηγώντας σε νίκη 105-92 τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος επό των Ατλάντα Χοκς. Με επτά παίκτες να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων για τη Νέα Ορλεάνη, οι 29 πόντοι του Μάικλ Ρέντ αποδείχτηκαν... λίγοι για τους Μπακς. Με σερί 10-0 στο τέλος το Ντένβερ επικράτησε, 90-87, των Σπερς. Τέλος, άνετη νίκη πήραν οι Μπλέιζερς επί των Γκρίζλις με 80-66.

    Αποτελέσματα

    ΜAΪΑΜΙ-ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ 90-65

    ΜAΪΑΜΙ: Ντ. Τζόουνς 15, Ουέιντ 13, Ε. Τζόουνς 18, Χάσλιμ 9, Ο΄Νιλ 15, ’ντερσον 9, Ντούλινγκ 6, Ντόλεατς, Μπάτλερ 2, Μούρνινγκ 3, Σμιθ, Λέτνερ

    ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Κιντ 7, Βον 3, Κόλλινς 2, Κάρτερ 20, Κρστιτς 12, Μπεστ 9, Μπιούφορντ 2, Σκάλαμπραϊν 2, Ρόμπινσον 5, Πλάνινιτς 3

    ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ-ΑΤΛΑΝΤΑ 105-92

    ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ: Φίσερ 15, Ρίτσαρντσον 22, Ντανλίβι 22, Μέρφι 9, Φόιλ 6, Ντέιβις 20, Πιέτρους 8, Μπιέντρινς 3, Σαμπαρκάπα, Τσκιτισβίλι

    ΑΤΛΑΝΤΑ: Τσάιλντρες 18, Λιου 8, Χάριγκτον 17, Σμιθ 6, Εκέζι 4, Γκουλιότα 12, Ντρόμπνιακ 8, Σμιθ 7, ’ιβι 4, Ντιο 4, Κολλίερ 4, Στιούαρτ

    Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ-ΣΑΡΛΟΤ 117-116

    Λ.Α. ΛΕΙΚΕΡΣ: Μπράιαντ 32, ’τκινς 26, Όντομ 9, Μπάτλερ 14, Μάιμ 15, Γκραντ 2, Μπράουν 4, Τζόουνς 15, Κουκ, Ουόλτον, Μεντβεντένκο

    ΣΑΡΛΟΤ: Μπόγκανς 13, Χαρτ 7, Όκαφορ 30, Σμιθ 4, Μπρέζετς 8, Νάιτ 21, Καπόνο 9, Ελι 12, ’λεν, Κάρολ 12, Ρόμπινσον

    ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ-ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ 111-107

    ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: Ντικό 17, Σμιθ 17, Βρόουμαν 10, Νέιλον 16, Μπράουν 16, ’ντερσεν 9, Νάχμπαρ 11, Τζέικομπσεν 12, Κλάξτον 3

    ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Ρεντ 29, Ουίλιαμς 19, Μέισον 11, Σμιθ 8, Γκατζούριτς 10, Γκολντουάιαρ 14, Κούκοτς 8, Φίζερ 6, Πακούλια, Στρίκλαντ 2

    ΝΤΕΝΒΕΡ-ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ 90-87

    ΝΤΕΝΒΕΡ: Μίλερ 14, Τζόνσον 1, ’ντονι 21, Μάρτιν 23, Κάμπι 8, Μπόικινς 8, Μπάκνερ 3, Πέρσον 5, Νατζίρα 5, Έλσον 2

    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Πάρκερ 25, Μπάρι 9, Μπόουεν 6, Μάσενμπουργκ 16, Νεστέροβιτς 2, Μπράουν 15, Χόρι 2, Μοχάμεντ 7, Ούντριχ 5, Ουίλκς

    ΠΟΡΤΛΑΝΤ-ΜΕΜΦΙΣ 80-66

    ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Τελφέαρ 7, ’ουτλο, Αμπντούρ-Ραχίμ 25, Μάιλς 8, Πρζίμπιλα 12, Φραμ 14, Ράτλιφ 12, Κριάπα, Μπέικερ, Σεούνγκ-Τζιν 2

    ΜΕΜΦΙΣ: Μίλερ 8, Ουίλιαμς, Μπατίερ 11, Κάρντιναλ 11, Ράιτ 21, Ουότσον 7, Πόσεϊ 2, Μπερκς 4, Τσακαλίδης, Εμέτ, Χάμφρεϊ 2

    Βαθμολογίες

    ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 33-29 Φιλαδέλφεια 30-32 Νέα Υόρκη 26-34 Νιού Τζέρσεϊ 27-36 Τορόντο 26-36

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ντιτρόιτ 37-23 Σικάγο 32-27 Κλίβελαντ 32-27 Ιντιάνα 31-30 Μιλγουόκι 25-36

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μαϊάμι 48-16 Ουάσινγκτον 33-26 Ορλάντο 31-30 Σάρλοτ 12-48 Ατλάντα 11-51

    ΔΥΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαν Αντόνιο 47-15 Ντάλας 40-21 Χιούστον 36-25 Μέμφις 35-27 Νέα Ορλεάνη 14-47

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 41-19 Ντένβερ 32-29 Μινεσότα 32-31 Πόρτλαντ 23-37 Γιούτα 20-41

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 47-15 Σακραμέντο 39-24 Λ.Α. Λέικερς 32-29 Λ.Α. Κλίπερς 27-35 Γκόλντεν Στέιτ 20-43

    [13] ’ξιος διάδοχος του Τζόνσον

    13/3/2005 5:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από δέκα χρόνια και εννιά ημέρες το στοιχειωμένο ρεκόρ των 400μ. στο κλειστό στίβο επιτέλους κατερρίφθη. Ο Μάικλ Τζόνσον που το κατείχε μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται, ότι βρήκε τον διάδοχό του και μάλιστα στο πρόσωπο ενός έφηβου που ακούει στο όνομα Κερόν Κλεμέντ. Ο νεαρός αθλητής των δρόμων ταχύτητας κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν μεγαλύτεροι και σαφώς με πιο μεγάλη εμπειρία αθλητές δρόμων ταχύτητας, από αυτόν. Στο πανεπιστημιακό (ΝCAA) πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Φάγιετβιλ του Αρκάνσας, ο εκπληκτικός Κλεμέντ διένυσε τα 400μ. σε 44.57'', 0,06 κλάσματα του δευτερολέπτου γρηγορότερα από το 44.63'' του "βασιλιά των δρόμων ταχύτητας", που ο τελευταίος είχε πετύχει στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Ατλάντα (Τζόρτζια) στις 4 Μαρτίου 1995. Το μόνο που του μένει πλέον για τον "χρυσό έφηβο" είναι να καταρρίψει και το ρεκόρ του ανοιχτού στίβου που κρατά και πάλι ο Τζόνσον από τις 26 Αυγούστου του 1999 με 43.18.

    Εφτά μέτρα πίσω ο δεύτερος

    Χαρακτηριστικό του πόσο γρήγορα έτρεψε τον αγώνα ο Κερόν Κλεμέντ είναι ότι ο δεύτερος Τέρι Γκάτσον τερμάτισε περίπου εφτά μέτρα πίσω από τον νέο κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ και σε χρόνο 45.29, που θα ήταν ρεκόρ για το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

    Υπενθυμίζουμε πως ο Τεξανός υπεραθλητής, Μάικλ Τζόνσον, εγκατέλειψε την ενεργό δράση στα 33 του χρόνια έχοντας κατακτήσει πέντε χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και εννέα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ εκτός των 400μ είναι και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ τόσο στα 200μ. με 19.32.

    [14] Ζωής ...σΤάσεις

    Πόνεσε λίγο αλλά ήταν για καλό σκοπό Η ευαίσθητη ισορροπία ενός πρίγκιπα!

    13/3/2005 3:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 4:35:20 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Το γύρο του κόσμου έκανε η καθ΄ όλα εντυπωσιακή τούμπα, που έφαγε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πόλο με άλογα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στον αγώνα οι δύο γιοι του Καρόλου βρέθηκαν αντιμέτωποι και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 57.000 ευρώ για το λαό τα Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά τα φώτα τη δημοσιότητας έκλεψε η προφανώς επώδυνη πτώση του πρίγκιπα. Πάντως, ούτε ο Γουίλιαμ ούτε το Χάρρυ πτοήθηκαν από το περιστατικό, το οποίο φρόντισαν να διασκεδάσουν εφόσον ο νεαρός πρίγκιπας δεν τραυματίστηκε. Και οι δύο γιοι του Καρόλου έπαιξαν πολύ καλά, μάλιστα και η πτώση του μεγάλου οφείλεται σε υπερβάλλοντα ζήλο! Για την ιστορία, κέρδισε 12:7 η ομάδα του Χάρρυ.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξέφυγε ο Θρασύβουλος

    13/3/2005 6:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια ακόμη όμορφη αγωνιστική ήταν η 23η της Γ' Εθνικής κατηγορίας και για τους δύο ομίλους, με τον δεύτερο όμως να ξεχωρίζει τόσο από πλευράς έντασης και αγωνίας, όσο και βαθμολογικής πλέον. Στον πρώτο όμιλο ο Θρασύβουλος εκμεταλλεύτηκε άψογα την ήττα του Χαϊδαρίου από την Ρόδο χθες και σήμερα πήρε την νίκη μέσα στην Φυλή, από την Μαρκό με 3-1. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και προηγήθηκαν με 3-0 πριν τελικά μειώσει στο δεύτερο μέρος η ομάδα από το Μαρκόπουλο. Αυτό ήταν και το σκορ της ημέρας, το οποίο μάλιστα το είχαμε εις διπλούν, αφού με το ίδιο επεβλήθη και ο ’γιος Δημήτριος του Πάμισου Μεσσήνης. Πάντως όσον αφορά την κορυφή ο Θρασύβουλος με την νίκη αυτή έφτασε τους 49 βαθμούς και ξέφυγε από το Χαϊδάρι που έμεινε στους 45. Το καλό για το Χαϊδάρι ήταν πως και ο Αχαρναϊκός δεν κατάφερε να περάσει από την Κρήτη και ηττήθηκε από τον Ατσαλένιο με 2-1, μένοντας έτσι και αυτός στους 43 βαθμούς. Πιο πίσω βρίσκεται ο Εθνικός που κέρδισε με 1-0 τον Ηρόδοτο, ενώ τα Μάλλια δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην Αθηναΐδα και γνώρισαν την ήττα στην Κρήτη με 1-0. Οι άλλες δύο εκτός έδρας νίκες ήρθαν για τον Βύζαντα Μεγάρων στο Βασιλικό με 0-3 επί του Λήλαντα και της Θύελλας Πατρών με 0-2 στο Κερατσίνι.

    1ος Όμιλος - Αποτελέσματα

    Εθνικός Πειραιώς-Ηρόδοτος 1-0 Λήλας Βασιλικού-Βύζας Μεγάρων 0-3 Κερατσίνι-Θύελλα Πατρών 0-2 Αγιος Δημήτριος-Πάμισος Μεσσήνη 3-1 Θρασύβουλος -Μαρκό 3-1 ΠΑΝΟ Μαλίων-Αθηναϊδα 0-1 Ατσαλένιος-Αχαρναϊκός 2-1 Ρόδος-Χαϊδάρι ΑΟ 1-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες) 1. Θρασύβουλος 49 2. Χαϊδάρι 45 3. Αχαρναϊκός 43 4. Εθνικός 42 5. Ρόδος 36 6. Αγιος Δημήτριος 30 7. ΠΑΝΟ Μαλλίων 27 8. Λήλας Βασιλικού 26 - Αχαϊκή 26 - Ατσαλένιος 26 11. Θύελλα Πατρών 25 12. Βύζας Μεγάρων 24 13. Κερατσίνι 23 14. Πάμισος Μεσσήνης 22 15. Ηρόδοτος 20 16. Μαρκό 18 17. Αθηναϊς 15

    Επεισοδιακή ισοπαλία Θερμαϊκού με Γιάννενα

    Στον δεύτερο όμιλο της Γ' Εθνικής το πρόγραμμα είχε και πολλά γκολ και έντονες συγκινήσεις, αλλά και διαμαρτυρίες. Στον Θέρμο σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι ο Θερμαϊκός προηγήθηκε μόλις στο 6' με τον Μπαλοδήμο, όμως η είσοδος του ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος ήταν εντυπωσιακή και τον έφερε να ανατρέπει το ματς σε 1-2. Τα γκολ των φιλοξενουμένων σημείωσαν στο 51' ο Καούνος και στο 62' ο Κατερίνης, όμως ούτε αυτό ήταν τελικό σκορ, καθώς στο 87' ο Σπανός ισοφάρισε. Κάπου εκεί ξεσηκώθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή, ουσιαστικά χάλασε την καλή εικόνα που είχαν δείξει και οι δύο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ισοπαλία των Ιωαννίνων πάντως έδωσε την ευκαιρία στην Βέροια να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, μετά την εκπληκτική της νίκη με 3-2 επί του Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, ισοφαρίστηκαν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-2, όμως λίγο πίρν το 70' κατάφεραν να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσια με το 2-2. Τελικά το γκολ της νίκησε της Βέροιας σημείωσε ο Λαναρής λίγο μετά το 70'. Στα υπόλοιπα ματς η Καβάλα πήρε την νίκη με 3-1 από την Αναγέννηση Καρδίτσας, όπως και η Αναγέννηση ’ρτας με 2-0 επί της Κοζάνης. Νικήτρια ήταν και η Θράκη με 2-1 επί των Λύκων, καθώς και η Λαμία με 1-0 επί του Παναιωτλικού. Την μοναδική εκτός έδρας νίκη της αγωνιστικής πήρε ο Πανδραμαϊκός με 1-0 επί της Δόξας στην Δράμα.

    2ος Όμιλος - Αποτελέσματα

    ΠΑΕ Θράκη-Λύκοι 2-1 Παύλος Μελάς-Βέροια 2-3 Αναγένηση Αρτας-Κοζάνη 2-0 Λαμία-Παναιτωλικός 1-0 Δόξα Δράμας-Πανδραμαϊκός 0-1 Καβάλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1 Θερμαϊκός-Γιάννινα 2-2 Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων Λάρ. 1-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. ΠΑΣ Γιάννινα 45 2. Βέροια 44 3. Καβάλα 43 4. Αναγέννηση Αρτας 37 5. Ενωση Θράκης 36 - Λαμία 36 7. Δόξα Δράμας 35 8. Αγροτικός Αστέρας 31 9. Πτολεμαϊδα 29 10. Κοζάνη 28 11. Αναγ. Καρδίτσας 27 - Παναιτωλικός 27 13. Παύλος Μελάς 24 14. Θερμαϊκός 23 15. Πανδραμαϊκός 18 16. Λύκοι 17 17. Απόλλων Λάρισας 16

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φτωχό το ντέρμπι, πρώτος ο Ακράτητος

    13/3/2005 6:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έστω και αν δυσκολεύτηκε όπως δείχνει και το τελικό 1-0 ο Ακράτητος πήρε την νίκη από τον Ηλυσιακό σήμερα και παρέμεινε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Β' Εθνικής, με ίδια διαφορά από τον Λεβαδειακό, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους σημείωσε μόλις στο 8' ο Μπαντάς με κεφαλιά, όμως από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε και έτσι το 1-0 έμεινε τελικό. Την ίδια στιγμή, εξίσου φτωχό ήταν και το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Λάρισα. Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν ένα γκολ που όπως φαινόταν θα τους έδινε και την νίκη, ενώ η Λάρισα προσπάθησε με αντεπιθέσεις να διεκδικήσει κάτι καλό, χωρίς να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι τελικό και δίκαιο. Πάντως οι Πελοποννήσιοι έχασαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Μανίκας αστόχησε από τα έντεκα βήματα στο πρώτο ημίχρονο.

    Λίγα γκολ

    Γενικότερα πάντως για τα φετινά δεδομένα της Β' Εθνικής η σημερινή αγωνιστική ήταν από τις χειρότερες τόσο σε συγκομιδή γκολ, όσο και από πλευράς θεάματος. Στο 0-0 του Πανηλειακού με την Λάρισα, ήρθε να προστεθεί και εκείνο της Προοδευτικής με τον Πανσερραϊκό στον Κορυδαλλό, ενώ εκτός από το 1-0 του Ακράτητου, υπήρξε ένα ακόμη σήμερα, εκείνο της Καστοριάς επί του Εθνικού Αστέρα με γκολ του Παντελιάδη. Μοναδικός που ξέφυγε από το 1-0 ήταν ο Λεβαδειακός που με το 2-1 επί του Ατρομήτου διατηρήθηκε κοντά στην κορυφή.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Απόλλων Αθηνών-Νίκη Βόλου 1-0 Ακράτητος-Ηλυσιακός 1-0 Προοδευτική-Πανσερραϊκός 0-0 Πανηλειακός-Λάρισα 0-0 Καστοριά-Εθνικός Αστέρας 1-0 Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 2-1 Παναχαϊκή 2005-Καλαμάτα 14/3 Ποσειδών Νέων Πόρων-Κασσάνδρα 0-2 α.α. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες) 1. Ακράτητος 44 2. Λεβαδειακός 42 3. Λάρισα 39 4. Καστοριά 38 5. Νίκη Βόλου 37 6. Καλαμάτα 36 (-21αγ.) - Πανηλειακός 36 8. Ολυμπιακός Βόλου 35 9. Πανσερραϊκός 34 10. Προοδευτική 31 11. Ηλυσιακός 28 12. Εθνικός Αστέρας 27 - Απόλλων Αθ. 27 14. Παναχαϊκή 2005 23 (-21αγ.) 15. Ατρόμητος Αθ. 4 16. Ποσειδών Ν. Πόρων -9 * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ουφ νικήσαμε...

    13/3/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από δυο συνεχόμενες ήττες ο ’ρης κατάφερε επιτελούς να φτάσει στη νίκη παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στο "Κλεάνθης Βικελίδης", η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε τον ΟΦΗ με 3-2 (2΄ Α. Παπαδόπουλος, 25΄ πέναλτι Λαζανάς, 35΄ Μουράφσκι-32΄ αυτογκόλ Γόγολος, 77΄ πέναλτι Ντεγιάνοφ) και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο που του επιτρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αντίθετα σε περιπέτειες μπαίνει πλέον η ομάδα του Ηρακλείου που παρέμεινε στους 24 βαθμούς και τώρα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

    Αιφνιδίασαν οι Θεσσαλονικείς

    Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν αυτό το τρίποντο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτή την στιγμή στο κόσμο και αυτό φάνηκε από την αρχή παιχνιδιού, αφού μέσα σε 35 λεπτά είχαν σημειώσει τρία γκολ αιφνιδιάζοντας τον ΟΦΗ, που θα πρέπει να πούμε ότι έπαιζε χωρίς επιθετικούς αφού τόσο ο Μαχλάς, όσο και ο Τριανταφύλλου είχαν παραμείνει στην Κρήτη, λόγω τραυματισμού.

    Η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα, έκανε το ιδανικό ξεκίνημα αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο προωθηθείς Αβραάμ Παπαδόπουλος κέρδισε την κεφαλιά, σε φάουλ του Εκουέμε, και έκανε το 1-0.

    Το γρήγορο γκολ "έλυσε τα πόδια" των γηπεδούχων, οι οποίοι έφτασαν στο 2-0 στο 25ο λεπτό με τον Λαζανά που κέρδισε πέναλτι (ανατροπή από Αρβανίτη) σε ωραία ατομική προσπάθειά του και εκτέλεσε ο ίδιος.

    Οι Κρητικοί μπόρεσαν να μειώσουν επτά λεπτά αργότερα, έστω και με αυτογκόλ, όταν ο Γόγολος στην προσπάθειά του να απομακρύνει σουτ του Κουτσουρέ "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Πουρλιοτόπουλου (2-1).

    Οι "κιτρινόμαυροι", όμως δεν πτοήθηκαν και στο 35΄έπειτα από εξαιρετικό μακρινό σουτ του Μουράφσκι, παραβίασαν για Τρίτη φορά την εστία του Σηφάκη κάνοντας το 3-1.

    Στην επανάληψη ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, κι έτσι στο 52΄ ο Ντεγιάνοφ εκτέλεσε επικίνδυνο φάουλ που απέκρουσε ο Πουρλιοτόπουλος, ενώ μερικά λεπτά αργότερα το σουτ του Χατσατριάν πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Αρη.

    Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 77΄, όταν ο Γόγολος ανέτρεψε τον Μπελεβώνη εντός της περιοχής και ο Ντεγιάνοφ δεν λάθεψε από τα 11 μέτρα, μειώνοντας σε 3-2.

    Η συνέχεια,όμως, δεν επιφύλαξε συγκινήσεις, αφού οι παίκτες του Αρη διαφύλαξαν την άμυνά τους και προστάτευσαν το πολύτιμο γι αυτούς αποτέλεσμα.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Κουκλάκης

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γόγολος-Αρβανίτης

    ΑΡΗΣ (Γιώργος Χατζάρας): Πουρλιοτόπουλος, Γόγολος, Α. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Καλλιμάνης (73΄ Μαρκομιχάλης), Μουράφσκι, Νάιντος, Εκουέμε (80΄ Ινόγκι), Πασσαλής, Λαζανάς, Νεμπεγλέρας.

    ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Σηφάκης, Τομάς, Μπελεβώνης, Πίτσος, Αναστασιάδης, Κουτσουρές (45΄ Ντάβιντσον), Δέντσας, Ντεγιάνοφ, Αρβανίτης (34΄ Νουαφόρ), Καζαντζής, Χατσατριάν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 March 2005 - 18:11:54 UTC