Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεφάντωσε η Ελλάδα
  • [02] Καρναβάλι για πάντα!
  • [03] Υπόθεση τίτλος; Προσεχώς...
  • [04] Πρωτοφανής επίθεση σε ιταλική εκκλησία
  • [05] Βγήκε από το νοσοκομείο ο Πάπας
  • [06] Είχε την τύχη με το μέρος της
  • [07] Νίκη παραμονής η Ολύμπια
  • [08] Άρωμα τίτλου στην Καταλονία
  • [09] Νίκη τίτλου η Σάλκε
  • [10] Στην τελική ευθεία το κύπελλο Αγγλίας
  • [11] Ένα ποιοτικά κακό 0-0
  • [12] Κοτοπουλάκι με μαμά… σκύλο
  • [13] Ανακοίνωση διαμαρτυρίας η Ξάνθη

    [01] Κοινωνία

    Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς Ξεφάντωσε η Ελλάδα

    13/3/2005 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 10:31:20 μμ)

    Συντάκτης:

    Πολύχρωμες στολές και μουσικές πλημμύρισαν την τελευταία Κυριακή της φετινής Αποκριάς κάθε γωνιά της χώρας. Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσης στους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς. Παραδοσιακά, επικεφαλής του ελληνικού Καρναβαλιού ήταν η Πάτρα όπου οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Δεν έμειναν, όμως, πίσω και οι άλλες πόλεις της χώρας, όπου κάθε χρόνο διοργανώνουν το δικό τους καρναβάλι. Με μασκαράδες γέμισαν οι περισσότερες πόλεις της χώρας, που γλέντησαν με σύμμαχο τον καλό καιρό.

    Βασιλιάς χωρίς στέμμα

    Τουλάχιστον 35.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πάτρας για να περιστοιχίσουν το βασιλιά Καρνάβαλο, που φέτος εμφανίστηκε στους "υπηκόους" του θρονιασμένος σε μία μπανιέρα, που ήταν μέσα σε ένα σκουπιδότοπο, και χωρίς στέμμα, καθώς του το είχε κλέψει ένας βάτραχος. Γιατί, όμως, σκουπιδότοπο; Επειδή οι διοργανωτές του φετινού Καρναβαλιού θέλησαν να προβάλουν την εναλλακτική λύση της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, απέναντι στην αδιαφορία και τη μόλυνση. Τέσσερις ώρες κράτησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην αχαϊκή πρωτεύουσα που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο.

    Έκπληξη αποτέλεσε φέτος η επάνοδος του άνθινου άρματος, το οποίο παρήλασε έπειτα από περίπου 15 χρόνια απουσίας, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών. Ακολούθησαν άλλα 18 άρματα, που σατίριζαν την επικαιρότητα, και τα πληρώματα του "Κρυμμένου Θησαυρού".

    Στις εννέα το βράδυ ο βασιλιάς Καρνάβαλος καίγεται στο Μόλο του Αγίου Νικολάου εν μέσω εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, ενώ ταυτόχρονα δίνεται το σύνθημα για το Καρναβάλι του 2006, χρονιά κατά την οποία η Πάτρα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

    Γλέντησε και η Αθήνα

    Εκτός από την Πάτρα, ξέφρενα γλέντια στήθηκαν και στην Αθήνα. Στο Ρέντη, πάνω 5.000 καρναβαλιστές πήραν φέτος μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ εντυπωσιακά ήταν και τα δεκάδες άρματα που ήταν εμπνευσμένα από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

    Στο Ζάππειο, την τιμητική τους είχαν οι μικροί μασκαράδες που συγκεντρώθηκαν για να θαυμάσουν από κοντά τους ακροβάτες.

    Παραδοσιακά έθιμα αναβίωσαν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπως είναι ο βενετσιάνικος γάμος, στη Ζάκυνθο, και το άναμμα της φωτιάς, στα Γιάννενα.

    Καλή Σαρακοστή!

    Τα σκήπτρα παίρνουν τώρα οι εορταστικές εκδηλώσεις, που έχουν διοργανωθεί σε πολλές περιοχές, και τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας με κυρίαρχα και πιο γνωστά τα αλευρομουτζουρώματα, του Γαλαξιδίου, το μπουρανί, της Λάρισας, και το Βλάχικο Γάμο, της Θήβας.

    Θυμίζουμε ότι ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, ορισμένα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη 13:00, όπως και η ψαραγορά της Βαρβακείου, που θα είναι ανοιχτή από τα μεσάνυχτα. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

    Στη Θεσσαλονίκη, ανοιχτά από τις οκτώ το πρωί ως τις δύο μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τα παντοπωλεία, τα κρεοπωλεία και τα οπωροπωλεία.

    Για να περάσετε ευχάριστα τα κούλουμα και χωρίς προβλήματα, θυμηθείτε ότι εάν πετάξετε χαρταετό, θα πρέπει να είστε μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα , ενώ σε περίπτωση που ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα της ΔΕΗ, μην επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση να τον ξεμπλέξετε.

    Επίσης, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις συμβουλές για ασφαλή Σαρακοστή , δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες για την αγορά και κατανάλωση, ιδίως των θαλασσινών.

    Τέλος, οι εκδρομείς να θυμάστε ότι το σημαντικότερο είναι να έχετε μια ασφαλή επιστροφή, κάτι για το οποίο έχει μεριμνήσει η Τροχαία, που έχει λάβει έκτακτα μέτρα ενόψει της επιστροφής σας.

    Προσοχή, λοιπόν, στο δρόμο της επιστροφής και Καλή Σαρακοστή!

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καρναβάλι για πάντα!

    Συμβουλές για ασφαλή Σαρακοστή

    [02] Κοινωνία

    Η μέρα των μεγάλων παρελάσεων Καρναβάλι για πάντα!

    13/3/2005 11:19:00 πμ

    Συντάκτης:

    Καθ΄ όλα έτοιμη είναι η Ελλάδα να πει το επίσημο αντίο στο φετινό Καρναβάλι, φροντίζοντας να το γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, με σύμμαχο τον ήλιο, έχουν σήμερα την τιμητική τους. Πρωτεύουσα και φέτος είναι η Πάτρα, όπου 35.000 καρναβαλιστές είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέχρι τελικής πτώσεως. Επί ποδός βρίσκονται και η Ξάνθη, η Κοζάνη, η Χαλκίδα, η Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, τα Μέθανα, το Λουτράκι, η Ζάκυνθος, το Ναύπλιο, η Μεγαλόπολη, αλλά και πολλές άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, όπου λίγο μετά το μεσημέρι ξεκίνησαν οι παρελάσεις, οι δρόμοι πλημμυρίζουν χρώματα και οι καρναβαλιστές χορεύοντας σε καρναβαλικούς ρυθμούς ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους σε ένα ξέφρενο πανηγύρι. Την τιμητική τους έχουν, όμως και τα αποκριάτικα έθιμά, όπως ο βενετσιάνικος γάμος στη Ζάκυνθο και το άναμμα της φωτιάς στα Γιάννενα. Στην Αθήνα, οργανώνονται από το πρωί διασκεδαστικά και μουσικά προγράμματα στο Ζάππειο, στο Παγκράτι και στο Θησείο, ενώ τα σκήπτρα του καρναβαλιού στον Πειραιά κρατά και φέτος ο Ρέντης. Στο μεταξύ, οι Αθηναίοι συνεχίζουν να εγκαταλείπου τον κλεινόν άστυ και στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας έχει σχηματισθεί ουρά ενός χιλιομέτρου.

    Πυρκαγιά στο κέντρο της Πάτρας

    Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί τους κατοίκους της Πάτρας, όταν στο ιστορικό κέντρο της πόλης ξέσπασε πυρκαγιά σε εστιατόριο-μπαρ.

    Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε και σε διπλανό κτήριο, που αποτελούσε μέρος του ίδιου του καταστήματος. Εκείνη την ώρα το εστιατόριο ήταν άδειο, ενώ η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς υπήρχε κίνδυνος περαιτέρω επέκτασης της φωτιάς.

    Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

    Εντατικές προετοιμασίες για τα κούλουμα

    Η εορταστική διάθεση θα συνεχιστεί και αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οπότε την τιμητική τους θα έχουν οι χαρταετοί και τα νηστίσιμα εδέσματα με μπροστάρη τη λαγάνα!

    Εορταστικές εκδηλώσεις για τα κούλουμα διοργανώνονται σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και τις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. Στη Θήβα μάλιστα ολοκληρώνεται με τρικούβερτο γλέντι ο αριστοφανικός "Βλάχικος Γάμος", κατάλοιπο διονυσιακής παράδοσης, όπου φυσικά και η νύφη είναι άνδρας, ενώ στο Γαλαξίδι μετά την παρέλαση των αρμάτων λαμβάνουν χώρα τα γνωστά επεισοδιακά και ανελέητα "αλευρομουτζουρώματα", μια από τις παραδοσιακές "εχθροπραξίες" στα στενά της όμορφης πόλης, με πυρομαχικά από αλεύρι, στάχτη, λουλάκι και ώχρα, υπό τους ήχους νταουλιών και βιολιών.

    Όσοι από εσάς δεν έχετε προλάβει να προμηθευτείτε τα δέοντα για να περάστε νόστιμα κούλουμα, δε χρειάζεται να χαλάσετε τη χαρούμενή σας διάθεση, καθώς έως τη μία μετά το μεσημέρι θα λειτουργήσουν αύριο, ορισμένα σούπερ μάρκετ της περιφέρειας, ενώ η ψαραγορά της Βαρβακείου θα είναι ανοιχτή από τα μεσάνυχτα, έως τη μια το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Επίσης κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

    Στη Θεσσαλονίκη ανοιχτά από τις οκτώ το πρωί ως τις δύο μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τα παντοπωλεία, τα κρεοπωλεία και τα οπωροπωλεία.

    Ιδιαίτερο χρώμα, όμως στη μέρα, δίνουν οι χαρταετοί, που όπως και κάθε χρονιά θα γεμίσουν τον γαλανό ουρανό. Το πέταγμα, όμως του χαρταετού θέλει μαεστρία αλλά και προσοχή. Όπως μάλιστα, ανακοινώνει η ΔΕΗ οι πιστοί του εθίμου πρέπει να προσέχετε να μην είστε κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, ενώ αν παρόλα αυτά μπλεχθεί στα σύρματα μην επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση να τον απελευθερώσετε.

    Από εμάς καλή επιτυχία και μην πτοηθείτε αν ο χαρταετός σας δε λέει με τίποτα να ξεκολλήσει από το έδαφος. Καλή διάθεση να έχετε και προσπαθήστε ξανά, εξάλλου, ο επιμένων νικά και την Καθαρά Δευτέρα!

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Ελλάδα το γλεντάει

    Συμβουλές για ασφαλή Σαρακοστή

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπόθεση τίτλος; Προσεχώς...

    13/3/2005 10:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 11:50:00 μμ)

    Συντάκτης:

    Οχτώ αγωνιστικές έμειναν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ενώ όλοι θα περίμεναν να αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση στην υπόθεση τίτλος και Champions League, αυτή γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη ειδικά μετά τα αποτελέσματα και της 22ης αγωνιστικής. Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με 1-1 με τους "ερυθρόλευκους" να χάνουν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη αλλά την μπάλα να μην τους κάνει το χατίρι. Το κακό είναι ότι και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας, στον αγώνα της Λεωφόρου με τον Ηρακλή. Η νεανική ομάδα του Σάββα Κωφίδη τους αφαίρεσε από τους "πράσινους" την ευκαιρία να μείνουν μόνοι στην κορυφή και τώρα οι τρεις τους, θα πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουν τις όποιες διαφορές τους στα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στην Λεωφόρο, αλλά και να μην χάσουν βαθμούς σε παιχνίδια που ναι μεν φαίνονται εύκολα, αλλά μόνο αυτό δεν είναι.

    Παντού μάχες

    Ο Ηρακλής από την πλευρά του, μετά το άσχημο ξεκίνημα του αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο του και παρά την ανύπαρκτη εδώ και καιρό διοίκηση δείχνει να μπορεί να δείξει μια από τις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA.

    Στην υπόθεση UEFA, πήρε προβάδισμα και ο ΠΑΟΚ που να και με απλήρωτους τους παίκτες καταφέρνει με τον Καραγεωργίου στον πάγκο της να παίρνει πολύτιμους βαθμούς.

    Αυτή τη φορά θύμα του ήταν ο Εργοτέλης που παρά την πολύ καλή παρουσία του δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Στο ντέρμπι για τις ευρωπαϊκές θέσεις, η Χαλκηδόνα με τη νίκη της επί της Ξάνθης, δείχνει να θέλει να παλέψει για το καλύτερο, αρκεί να μην τη χτυπήσει και πάλι καμιά επιδημία τραυματισμών

    Στο παιχνίδι του UEFA και το Αιγάλεω που με τη νίκη του επί της Κέρκυρας ανέβηκε στους 28 βαθμούς, ενώ παράλληλα έβαλε την ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες παραμονής που είχαν οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού.

    Όσον αφορά την ουρά εκεί και να περιπλέκονται τα πράγματα.

    Ο Άρης με τη νίκη του επί του ΟΦΗ πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ αντίθετα οι Κρητικοί μπαίνουν σε περιπέτειες και θα πρέπει να κυνηγήσουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού την επόμενη αγωνιστική. Το αποτέλεσμα του αγώνα του Ηρακλείου θα παίξει ρόλο βέβαια και στην υπόθεση τίτλος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Καλαμαριά που το Σάββατο γύρισε ένα χαμένο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο, που αν και προηγήθηκε με 0-3, ισοφαρίσθηκε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο.

    Τέλος Καλλιθέα και Ιωνικός μετά από ένα από ένα κακό παιχνίδι έμειναν στο 0-0 αφήνοντας τις όποιες εξελίξεις για την υπόθεση παραμονή στο μέλλον.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ-Επόμενη αγωνιστική

    Απόλλων Καλαμαριάς-Πανιώνιος 3-3

    76΄ Σπυρόπουλος, 79΄ Χατζί, 86΄ Παρμαξίδης / 14΄ Μέσαρος, 41΄, 44΄ πεν. Ναλιτζής

    Παναθηναϊκός-Ηρακλής 0-0

    Χαλκηδόνα-Ξάνθη 2-1

    49΄ Ηλιόπουλος, 69΄ Δήμος / 50΄ Γαρπόζης

    Αιγάλεω-Κέρκυρα 1-0

    52΄ Μπάρκογλου

    Αρης-ΟΦΗ 3-2

    2΄ Α. Παπαδόπουλος, 25΄ πεν. Λαζανάς, 35΄ Μουράφσκι / 32΄ αυτ. Γόγολος, 77΄ πεν. Ντεγιάνοφ

    Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-1

    52΄ Σαλπιγγίδης

    Καλλιθέα-Ιωνικός 0-0

    Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1

    19` Οκκάς / 69` Κατσουράνης (πέναλτι)

    Σκόρερ:

    14 γκολ: Γκέκας (Παναθηναϊκός/Καλλιθέα) 12 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη) 11 γκολ: Ογκουνσότο (Εργοτέλης) 10 γκολ: Μαχλάς (ΟΦΗ), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός) 9 γκολ: Κατσουράνης (ΑΕΚ) 8 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ), Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Ριβάλντο, Τζιοβάνι (Ολυμπιακός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

    Επόμενη αγωνιστική:

    SKODA Ξάνθη-Κέρκυρα ΠΑΟΚ-Χαλκηδόνα Πανιώνιος-Αιγάλεω ΑΕΚ-Εργοτέλης Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς ΟΦΗ-Ολυμπιακός Καλλιθέα-Παναθηναϊκός Ιωνικός-Αρης

    [04] Κόσμος

    Πρωτοφανής επίθεση σε ιταλική εκκλησία

    13/3/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ANSA, BBC

    Μία γυναίκα και ένα 6χρονο κορίτσι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας σε εκκλησία της Μότα ντι Λιβέντζα, στην περιοχή Φριούλ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένη με εκρηκτικά λαμπάδα την οποία άναψε η 45χρονη γυναίκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η ίδια και το 6χρονο παιδί. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς έφερε σοβαρά τραύματα στο αριστερό χέρι και στο μάτι. Μάλιστα, οι γιατροί κατάφεραν να επανασυγκολλήσουν τρία από τα δάχτυλα του μικρού παιδιού. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο λεγόμενος Ιταλός Unabomber, στο οποίο αποδίδονται περίπου 30 επιθέσεις από το 1994 με αρκετούς τραυματίες στην ευρύτερη περιοχή του Φριούλ και της Βενετίας.

    [05] Κόσμος

    Βγήκε από το νοσοκομείο ο Πάπας

    13/3/2005 7:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αργά το απόγευμα της Κυριακής και μετά από 18 ημέρες νοσηλείας στην πολυκλινική Τζεμέλι, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β επέστρεψε στο Βατικανό. Φανερά καταβεβλημένος ο ποντίφικας επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια των συνεργατών του και έκανε το σημείου του σταυρού από το παράθυρο στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο. Ο Πάπας εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24 Φεβρουαρίου και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση τραχειοτομής, η οποία τον ανάγκασε να μη μιλάει για πολλές ημέρες. Μόλις σήμερα κατάφερε να πει τις πρώτες λέξεις δημόσια κατά τη σύντομη εμφάνισή του στο παράθυρο του δωματίου του απευθυνόμενος σε εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο στους οποίους ευχήθηκε "Καλή Κυριακή".

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Είχε την τύχη με το μέρος της

    13/3/2005 9:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 10:29:22 μμ)

    Συντάκτης:

    Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν απόφερε το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε η ομάδα του Πειραιά. Έχοντας τον έλεγχο αλλά και τις ευκαιρίες η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι σε μια νωθρή και υποτονική Ένωση, που μόνο από τύχη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, από το άδειο για ακόμα μια αγωνιστική Καραϊσκάκη. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός συγκατοικεί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ένα βαθμό πίσω βρίσκεται η ΑΕΚ. Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση τίτλος θα κριθεί στη Λεωφόρο, καθώς και οι δυο ομάδες θα περάσουν από την έδρα των "πρασίνων" στα δυο ντέρμπι κορυφής που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αλλά δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά γι' αυτό...

    Η μπάλα τιμωρεί

    Η μαεστρία του αρχηγού του Ολυμπιακού Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς, στο να δίνει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά και η τέχνη του να κρατάει και να μοιράζει παιχνίδι, ήταν όλα τα λεφτά στο πρώτο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι.

    Από τα πόδια του άλλωστε ξεκίνησε και η φάση του γκολ με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στο γκολ το 19' με τον Οκκά.

    Με βαρύ κεντρικό δίδυμο η ΑΕΚ, (Μόρας, Άλβες), ο "Τζόλε" έβγαλε "μπαλιά λουκούμι" στον Κύπριο που εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, βγήκε μόνος του μπροστά στο Χιώτη, τσίμπησε την μπάλα και έγραψε το 1-0 σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

    Αν όμως κάποιος έλεγε στις αρχές του ημιχρόνου ότι θα υπήρχε σκορ, ίσως και να γελάγανε μαζί του.

    Με σαφή αμυντική διάταξη και πολλά προσωπικά μαρκαρίσματα, η μπάλα δύσκολα έφτανε στους επιθετικούς των δυο ομάδων, που έδειχναν απελπιστικά μόνοι τους.

    Με πολυπρόσωπο κέντρο και σύστημα 3-5-2, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τις μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας.

    Όμως οι κλασικές ευκαιρίες για γκολ έλειψαν εκτός από δυο φορές που ο Γεωργάτος ξεμαρκαρίστηκε και κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Χιώτη που αντέδρασε θετικά.

    Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ καλά μπλοκαρισμένη, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σοάρες - Σέζαρ για να φτάσει στο γκολ αλλά δεν της βγήκε η καλή φάση.

    Μόνη αξιόλογη στιγμή για την Ένωση στο 34' όταν ο Σοάρες έφυγε από ελεγχόμενη θέση αλλά η παράλληλη σέντρα που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό να την προλάβει ποτέ ο Σέζαρ.

    Με πίσω στο σκορ την ομάδα του ο Σάντος από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έκανε δυο αλλαγές, με τους Μπούρμπο και Ίβιτς να παίρνουν τις θέσεις των Κρασσά και Σέζαρ αντίστοιχα.

    Παρόλα αυτά η ευκαιρία ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 50' όταν ο Τζόρτζεβιτς έδωσε στον Τζιοβάνι, ο Βραζιλιάνος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε σκαφτά αλλά ο Χιώτης μπόρεσε να σώσει την ομάδα του από μια βέβαια παραβίαση.

    Έναν Ολυμπιακό που έδειχνε να θέλει να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι αφού μην ξεχνάμε ότι η κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Νιουκάστλ ήταν πολύ πιθανό να άρχιζε να βαραίνει τα πόδια των παικτών.

    Απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν μπορούσε να αντιδράσει παρά το φρεσκάρισμά της, ο Ολυμπιακός πίεσε κυνήγησε το γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει αλλά η ευστοχία δεν ήταν με το μέρος του

    Κωστούλας στο 53' Τζιοβάνι στο 64' και Οκκάς στο 66' δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

    Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 2-0 ήταν κοντά σε μια φάση που μόνο γκολ δεν μύριζε ήρθε η ισοφάριση.

    Ο Νικοπολίδης στο 70' χάνει την μπάλα σε έξοδό του και ο Ίβιτς που κερδίζει την μπάλα ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα, και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Ο Κατσουράνης αναλαμβάνει την εκτέλεση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και ο αγώνας αρχίζει ξανά.

    Η ισοφάριση πάντως δεν άλλαξε κάτι στην μορφή του αγώνα. Παρότι όλοι θα περίμεναν η ΑΕΚ να ανέβει μετά την ισοφάριση ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κυνήγησε το γκολ με αξιώσεις.

    Παραμένοντας σε παθητικό ρόλο η Ένωση, ο Ολυμπιακός έκλεισε την αντίπαλό της στα καρέ της και προσπάθησε να πάρει τους τρεις πόντους. Μάταια όμως, αφού η ΑΕΚ είχε για ακόμα μια φορά την τύχη με το μέρος της και ενώ σε δυο περιπτώσεις θα μπορούσε να δεχτεί το δεύτερο γκολ αυτό δεν συνέβη ποτέ.

    Μία στο 84' όταν ο Χιώτης έδιωξε ενστικτωδώς μια εξ' επαφής κεφαλιά του Οκκά και μια στο 88΄όταν ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ που επιχείρησε ο Καστίγιο.

    Τώρα αν δεν μπαίνουν και αυτά, ε τότε μην περιμένεις τη νίκη.

    Διαιτητής : Κασναφέρης (Αργολίδας)

    Κίτρινες : Σούρερ, Μάριτς, Μάλμπασα, Στολτίδης, Ασουνσάο, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Λυμπερόπουλος, Αλβες

    Συνθέσεις : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σούρερ (72` Καφές), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Μάριτς (78` Καστίγιο), Οκκάς, Τζιοβάνι.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Μόρας, Κόντης, Μάλμπασα, Αλβες, Κατσουράνης, Ασουνσάο, Κρασσάς (46` Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος, Σέζαρ (46` Ιβιτς, 74` λ.τρ. Κυριακίδης), Σοάρες.

    [07] Μπάσκετ

    Νίκη παραμονής η Ολύμπια

    13/3/2005 8:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Α1 μπάσκετ των ανδρών πραγματοποίησε σήμερα η Ολύμπια Λάρισας. Οι «πορτοκαλί» επιβλήθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης 84-74 του Ηρακλή και... τον έμπλεξαν σε περιπέτειες. Ενα δεκάλεπτο κράτησε η αντίσταση των Θεσσαλονικέων, όσο δηλαδή η άμυνά τους κατάφερε να περιορίσει τα ατού του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους, με τον Ντορέμους Μπένερμαν να οργανώνει άψογα, χωρίς να παραλείπει και το σκοράρισμα, και τον Τάιρον Γκραντ να κάνει... πάρτι. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 πόντους στο ημίχρονο (44-26) και η Ολύμπια είχε θέσει τις βάσεις για την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα. Στην τρίτη περίοδο η κατάσταση παρέμεινε αναλλοίωτη, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη δυνάμεις. Με μπροστάρηδες τους Ηλιάδη, Παυλίδη και Χάμιλτον κατάφεραν να μειώσουν σε 77-70, όμως ο Μπένερμαν στα κρίσιμα σημεία έδωσε πολύτιμες ανάσες στην Ολύμπια και διασφάλισε τη νίκη, που ήρθε με το τελικό 84-74. Τα δεκάλεπτα: 16-13, 44-26, 67-49, 84-74 Διαιτητές: Κ.Κορομηλάς, Βορεάδης, Παφίλης ΟΛΥΜΠΙΑ: Παπαβασιλείου, Χαρισμίδης 2, Λιάκος, Λάππας 6 (2), Γκραντ 24, Κακλαμάνος 5 (1), Μπένερμαν 27 (4), Νάκιτς 8, Πεϊτσίνοβιτς 6, Παπακώστας, Γιόνζεν 6 (2) ΗΡΑΚΛΗΣ: Χάμιλτον 14 (1), Μιλόσεβιτς 3, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 15 (1), Μπράιαντ 6, Τζόρτζεβιτς, Παυλίδης 15 (3), Παπαϊωακείμ 7, Δέδας 4, Χένιακ 4, Κούβελας 6.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Άρωμα τίτλου στην Καταλονία

    13/3/2005 11:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/3/2005 11:57:34 μμ)

    Συντάκτης:

    Αν όλα πάνε καλά τότε η Μπαρτσελόνα μπορεί να πανηγυρίζει από τώρα τον τίτλο στην Ισπανία. Οι Καταλανοί νικώντας το Σάββατο την Μπιλμπάο σίγουρα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν, ότι η "αίωνιος", αντίπαλός της Ρεάλ θα έχανε την Κυριακή από την Χέταφε μένοντας πίσω 11 βαθμούς. Οι "μερένγκες" απογοήτευσαν για ακόμη μία φορά τους πολυπληθείς θαυμαστές της και πλέον μόνο σε ένα θαύμα θα μπορούσαν να ελπίζουν για να πάρουν τον τίτλο. Η Χέταφε με τον πρόεδρο μέλος της Ρεάλ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Αλμπιόλ (38`) και Ρίκι (47`), ενώ το μοναδικό που κατάφερε η Ρεάλ ήταν να μειώσει στο τελευταίο λεπτό με τον Σολάρι. Σε πορεία Champions League, βρίσκεται και η Βιγιαρεάλ, καθώς μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Εσπανιόλ ανέβηκε στην 3η θέση της πριμέρα ντιβιζιόν, μετά από 28 αγωνιστικές. Ακόμη, η Κορούνια επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Αλμπαθέτε και ελπίζει σε ένα "ευρωπαϊκό εισιτήριο", ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν η Σανταντέρ και η Λεβάντε που συνέτριψαν με 3-0 και 4-0 την Μαγιόρκα και την Οσασούνα, αντίστοιχα. Η έκπληξη της αγωνιστικής, πάντως, έγινε στην Σεβίλη, όπου η ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε 1-0 από την Σαραγόσα.

    Αποτελέσματα

    Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0 20` Ντέκο, 39` Ζιουλί

    Μάλαγα-Μπέτις 1-2 26` Μπαϊάνο / 4` Χουανίτο, 17` Εντου

    Αλμπαθέτε-Λα Κορούνια 0-1 37` Κολοτσίνι

    Λεβάντε-Οσασούνα 4-0 7`, 21`, Χουάνμα, 36` Μάντσεφ, 63` Γκαρσία

    Σανταντέρ-Μαγιόρκα 3-0 1` Αντερσον, 4` Αγκάνθο, 51` Μπεναγιούν

    Σοσιεδάδ-Νουμάνθια 2-1 7` Κοβάσεβιτς, 85` Μπαρκέρο / 49` Τεβενέτ

    Σεβίλη-Σαραγόσα 0-1 33` Μίλιτο

    Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 4-1 25` Φορλάν, 49` Σορίν, 56` Ρικέλμε, 82` Φιγκερόα / 29` Λόπο

    Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 38` Αλμπιόλ, 47` Ρίκι / 90` Σολάρι

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 1-0 13' Τόρες

    Βαθμολογία

    Μπαρτσελόνα 65 Ρεάλ Μαδρίτης 54 Βιγιαρεάλ 47 Εσπανιόλ 45 Μπέτις 45 Βαλένθια 43 Σεβίλη 43 Ατλέτικο Μαδρ. 43 Λα Κορούνια 42 Αθλέτικ Μπιλμπάο 38-27αγ Σαραγόσα 38 Σοσιεδάδ 35 Μάλαγα 34 Λεβάντε 34 Χετάφε 32-27αγ Οσασούνα 31 Σανταντέρ 31 Αλμπαθέτε 24 Μαγιόρκα 24 Νουμάνθια 20

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκη τίτλου η Σάλκε

    13/3/2005 9:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Σάλκε είναι τελικά η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της χρονιάς για την Μπουντεσλίγκα, απέναντι στην Μπάγερν. Οι γηπεδούχοι ήθελαν αυτή την νίκη όπως φάνηκε περισσότερο και όντας καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα κατάφεραν να την πάρουν έστω και με το φτωχό 1-0. Η Σάλκε μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα και στο πρώτο μέρος έχασε δύο ευκαιρίες με τον Καν να σταματά και στις δύο περιπτώσεις τον Αΐλτον και τον Εμπέ Σαντ. Τελικά το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Λίνκολν στο 69' με έναν κεραυνό από μακριά. Στο άλλο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική η Στουτγάρδη επικράτησε με άνεση της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον Ματίας Ζάμερ να είναι φυσικά ο άνθρωπος του αγώνα, αφού συνάντησε την παλιά του ομάδα, ως προπονητής.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 0-0 Χάνσα Ροστόκ-Μπόχουμ 3-1 Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-0 Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ 1-0 Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου 3-3 Αρμίνια Μπίλεφελντ-Αμβούργο 3-4 Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-3 Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 1-0 Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 0-2ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) Σάλκε 53 Μπάγερν Μονάχου 50 Στουτγκάρδη 45 Βέρντερ Βρέμης 44 Αμβούργο 43 Χέρτα Βερολίνου 41 Λεβερκούζεν 40 Βόλφσμπουργκ 37 Καϊζερσλάουτερν 36

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην τελική ευθεία το κύπελλο Αγγλίας

    13/3/2005 8:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Μπόλτον μπορεί να έτρεφε ελπίδες πως θα μπορούσε και αυτή τη φορά να σταματήσει την Άρσεναλ μετά τους πέντε βαθμούς που της έκοψε στο πρωτάθλημα, όμως το κύπελλο είναι διαφορετικό και στον νοκ άουτ προημιτελικό, οι "κανονιέρηδες" πήραν το εισιτήριο για τους τέσσερις. Το νικητήριο γκολ της Άρσεναλ σημείωσε ο Λιούνγκμπεργκ στο 3, ενώ η Μπόλτον αγωνίστηκε με δέκα παίκτες σχεδόν σε ολόκληρο το ματς, αφού στο 8 αποβλήθηκε ο Ντιούφ. Στον άλλο χθεσινό αγώνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε εύκολα επικρατώντας της Σαουθάμπτον με 4-0. Το σκορ άνοιξε ο Κιν μόλις στο 2, ο Ρονάλντο με την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 2-0 και ο Σκόουλς "έκλεισε" το σκορ με δύο γκολ στο 48 και στο 87.

    Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ οι άλλες δύο

    Σήμερα τις δύο θέσεις που απέμεναν για την συμπλήρωση της τετράδας κάλυψαν η Μπλάκμπερν και η Νιούκαστλ. Η πρώτη πήρε την νίκη από την Λέστερ στο Ίγουντ Παρκ, χάρη σε ένα πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Ντίκοφ στο 83', ενώ η Νιούκαστλ πήρε την έβδομη συνεχόμενη νίκη της και πιστοποίησε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με το φτωχό μεν 1-0, χάρη στο γκολ του Πάτρικ Κλάιφερτ από το 5'.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Μπόλτον-Αρσεναλ 0-1 Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γ. 0-4 Μπλάκμπερν-Λέστερ 1-0 Νιούκαστλ-Τότεναμ 1-0

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένα ποιοτικά κακό 0-0

    13/3/2005 8:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σ' ένα παιχνίδι, που θα ξεχαστεί γρήγορα, λόγω της κακής ποιότητας που είχε, η γηπεδούχος Καλλιθέα και ο φιλοξενούμενος Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του α' ημιχρόνου παίχθηκε κακό ποδόσφαιρο και οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Ιωνικός απείλησε δύο φορές με τον Μακόρ, στο 14' και στο 38', αλλά και στις δύο περιπτώσεις το σουτ ήταν άστοχο και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ η Καλλιθέα απείλησε μόνο στο 41', όμως ο Κυριάκος απέτυχε να βρει τον αμαρκάριστο Αλεξανδρή.

    Κακή και η επανάληψη

    Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το β' ημίχρονο, ωστόσο στο 67' η Καλλιθέα κατάφερε με τον Κυριάκο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το γκολ ορθώς ακυρώθηκε, καθώς ο Αλεξανδρής που επιχείρησε το πρώτο σουτ, ήταν σε θέση οφ-σάιντ, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση του αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα η Καλλιθέα προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλό της, για να φτάσει στη νίκη, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ κι έτσι το παιχνίδι έληξε με τη «λευκή» ισοπαλία. Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας) Κίτρινες: Καρατζάς, Ντραγκίσεβιτς, Τελκίνσκι, Κοϊμπρα ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Τελκίνσκι, Νταμπρόφσκι (79' Κουτσοσπύρος), Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Πέτκοβιτς (61' Σαββίδης), Καρατζάς, Τσίγκας, Αλεξανδρής. ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Οφρυδόπουλος, Ισά, Νατσούρας (81' Ντα Κόστα), Κινγκ, Μακόρ (76' Γκούτμαν), Λετιέρι, Τσιμπλίδης, Κοΐμπρα, Γαβριλόπουλος, Ουκάρ.

    [12] Παράξενα

    Κοτοπουλάκι με μαμά σκύλο

    13/3/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο θεσμός των θετών μητέρων φαίνεται ότι δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ζώα υιοθετούν μικρά που έχουν μείνει ορφανά. Οι υιοθεσίες αυτές πολλές φορές μας εκπλήσσουν ευχάριστα καθώς έχουμε δει ακόμη και σκυλίτσες να υιοθετούν γατάκια. Στην Κίνα, μια τέτοια ανορθόδοξη υιοθεσία έχει τραβήξει τα βλέμματα των γνωστών της οικογένειας Μπανγιάνγκ, καθώς το μικροσκοπικό σκυλάκι τους, ράτσας τσιουάουα, αποφάσισε να πάρει υπό την προστασία του ένα μοναχικό κοτοπουλάκι! Η συγκινητική αυτή ιστορία ξεκίνησε όταν η κόρη της οικογένειας έφερε στο σπίτι ένα μικρό κοτοπουλάκι. Αμέσως, η Χουάχουα, το κατοικίδιο της οικογένειας, το συμπάθησε και αποφάσισε να το προσέχει σαν παιδί του.

    Το αστείο είναι ότι όχι μόνο προσέχει να μην πάθει κανένα κακό, όταν είναι κοντά του, αλλά φροντίζει να το επαναφέρει στη φωλίτσα τους, όταν αυτό απομακρύνεται πολύ.

    Από την πλευρά της, η οικογένεια διαβεβαιώνει ότι εφόσον και η σκυλίτσα τους νοιάζεται τόσο πολύ, θα προσπαθήσει να μεγαλώσει το κοτοπουλάκι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Φαίνεται λοιπόν ότι όλοι είναι ικανοποιημένοι από αυτή την παράδοξη υιοθεσία, όμως δε γνωρίζουμε τι σκέφτεται το καημένο το κοτοπουλάκι, όταν βρίσκεται ανάμεσα στα σαγόνια της θετής μαμάς του.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωση διαμαρτυρίας η Ξάνθη

    13/3/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Ξάνθη συνέχισε και σε αυτή την αγωνιστική την παράδοση που έχει δημιουργήσει στα τελευταία της παιχνίδια και μετά το τέλος του αγώνα με την Χαλκηδόνα, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά του άρχοντα της αναμέτρησης, Μιχάλη Γερμανάκου. Μάλιστα η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι και η πιο σκληρή από όσες έχει εκδώσει στο παρελθόν, αφού καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Γερμανάκου και απαριθμεί τα λάθη στα οποία εκείνος έχει υποπέσει σύμφωνα με την γνώμη της ΠΑΕ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    "Σε δύο σημαντικότατα συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας μας, δύο διαφορετικών θεσμών, Αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα. Λάρισα - SKODA ΞΑΝΘΗ (Παπίλιας-Μπριάκος) και Χαλκηδόνα - SKODA ΞΑΝΘΗ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ!!! Το ένα παιχνίδι οριακό για το Κύπελλο Ελλάδος και το άλλο οριακό για το UEFA.

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

    1ο Κύριε, γιε του Προέδρου ΜΑΣ, θα τολμούσες εάν στην θέση της SKODA ΞΑΝΘΗ βρισκόταν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ να ζητήσεις επανάληψη πέναλτι 3 φορές; Μα για ποιο λόγο; α) Επειδή κουνιόταν ο τερματοφύλακας; Μα αν επιτευχθεί τέρμα το πλεονέκτημα είναι του επιθετικού. β) Ίσως ισχυριστείς ότι δεν σφύριξες. Ψεύτη !!! Γιατί τότε δεν έδωσες κίτρινη κάρτα στον Λαμπριάκο και όχι μία αλλά δύο, δηλαδή κόκκινη.

    2ο Απίθανο ανθρώπινο ων, στο Φύλλο Αγώνα γράφεις ότι έδωσες την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λουτσιάνο για καθυστέρηση. Απίστευτε ψεύτη !!! Είναι δυνατόν η ομάδα του να χάνει και να κάνει καθυστέρηση; Μήπως υπονοείς κάτι; Να μας το πεις και μας? Δεν ντρέπεσαι λίγο.

    3ο Καρατιά τερματοφύλακα σε επιθετικό μέσα στην περιοχή. Στη Ζιμπάμπουε τι το δίνουνε; Στον αγώνα Μουλού-Ζουλού ο διαιτητής Λουλού το έδωσε πέναλτι και αποβολή.

    4ο Στα φάουλ έξω από την περιοχή έστηνες το τείχος στα 6 μέτρα προκειμένου να αφαιρέσεις το πλεονέκτημα της καλής εκτέλεσης του επιθετικού. Στην ουσία δεν το έδινες.

    QUIZ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔ (ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ZASTAVA):

    1. Τι διαφορά Κύριε Πρόεδρε υπάρχει μεταξύ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ λόγω διαιτησίας ή ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που όλοι ψάχνουν συμπεριλαμβανομένου και εσάς. Τελικά μήπως είναι το ίδιο; Κύριε Πρόεδρε, θα προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στην εταιρεία μας αλλά και στην φίλαθλη κοινή γνώμη αν αναλύατε το τι σημαίνει η λέξη ΔΟΛΟΣ και πότε μπορεί να το ισχυριστεί αυτό κανείς.

    2. Ποιοι παράγοντες παράγουν βία;

    Ευχόμαστε ολόψυχα Κύριε Πρόεδρε μετά από αυτό να συνεχιστεί το κυνήγημα μας. Θα είναι τιμή για μας. Θα είναι τιμή να αμυνθούμε με όλο το «ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ». ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ. ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 March 2005 - 22:05:19 UTC