Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλήρης αποζημίωση από τη Ρικομέξ
  • [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ
  • [03] Επίθεση καμικάζι στη Μοσούλη
  • [04] Δύσκολη νίκη για ΠΑΟ
  • [05] Στους "4" ο Άρης
  • [06] Ολυμπιακός: Προβλήματα ποδοσφαιρικά και ηθικά
  • [07] Προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ
  • [08] Αναποφάσιστος ο Κωφίδης
  • [09] Δυσαρέσκεια Ειρηναίου για επίσκεψη Γιαννάκου

    [01] Κοινωνία

    Θα λάβουν οι συγγενείς των θυμάτων Πλήρης αποζημίωση από τη Ρικομέξ

    17/3/2005 9:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να καταβάλλουν ως αποζημίωση οι υπεύθυνοι του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ στις οικογένειες των πέντε από τους 39 νεκρούς που θάφτηκαν στα συντρίμμια του κτιρίου στο φονικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου του '99, καθώς και στην υπάλληλο Εύη Σοφίλου. Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου δημοσίευσε την απόφασή της με την οποία δέχτηκε κατά πλειοψηφία την εκδοχή του ενδεχόμενου δόλου για τους μηχανικούς στους οποίους καταλογίζει ότι γνώριζαν ότι εξαιτίας των πλημμελών επισκευών που έκαναν στο κτίριο ότι αυτό θα μπορούσε να καταρρεύσει.

    [02] Κοινωνία

    Συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης στη Βουλή Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

    17/3/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Υγεία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά από επιστολή που κατέθεσε στην Πρόεδρος της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συζήτηση αυτή θα διεξαχθεί μία ημέρα μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και των εκπροσώπων των ιατρών και των κοινωνικών λειτουργών, τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη δομή του ΕΣΥ. Ωστόσο και κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου, συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τη φιλοσοφία και το πνεύμα του.

    Καταργούνται τα ΠεΣΥ

    Ο εισηγητής της ΝΔ, Ανδρέας Καραγκούνης, υπενθύμισε, απαντώντας στις χθεσινές αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, τη δήλωση του Παρασκευά Αυγερινού ότι "δεν υπήρξε ποτέ Εθνικό Σύστημα Υγείας", υποστηρίζοντας συγχρόνως ότι "κανενός το αυτί δεν ίδρωσε να κάνει πράξη το νόμου του Αλέκου Παπαδόπουλου για τις προμήθειες". Ο κ. Καραγκούνης σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι διέλυσαν τον τομέα της Πρόνοιας και πήραν τα περιουσιακά στοιχεία και τα μοίρασαν σε φίλους και μη φίλους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Δεν αφήσατε τίποτα όρθιο. Χάθηκαν 20 δισ. δρχ. από το Β' Πακέτο Ντελόρ για τον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

    Ο βουλευτής Ηλείας της συμπολίτευσης, Παναγιώτης Αδρακτάς, κατέθεσε στοιχεία για κτήριο που είχε δοθεί με δωρεά στο υπουργείο Υγείας χωρίς να αξιοποιηθεί, παρά ως "προεκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ".

    Από την πλευρά του, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές ομιλητές του κόμματός του, επέμειναν στις αιτιάσεις τους περί κομματικοποίησης του χώρου της Υγείας, υποστηρίζοντας ότι, ενώ η κυβέρνηση κρατά στο περιφερειακό σύστημα Υγείας τις αρμοδιότητες των καταργηθέντων Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας (ΠεΣΥ), "η διοίκηση της δομής αυτής στενεύει και ελέγχεται απόλυτα από το κράτος". Ο κ. Αντωνακόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι αποτελεί παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ο διοικητής της Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ), να έχει παράλληλα και την ιδιότητα του γενικού διευθυντή, ενώ αναφερόμενος στη διετή θητεία, εξέφρασε την άποψη ότι είναι μικρό το διάστημα εκτός και αν -όπως είπε- πρόκειται για μια τεχνική για να βρίσκονται συνεχώς σε ένταση κάποια στελέχη με μια σύντομη αναδιανομή της εξουσίας.

    Ενστάσεις για την αμοιβή, αλλά και τις αρμοδιότητες των Διοικητών των Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών, εξέφρασε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Π. Κοσσιώνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι θα έπρεπε να καταψηφιστεί το άρθρο 3 για την παράγραφο 34 που προβλέπει τη συγκρότηση Ανωνύμων Εταιρειών με πρωτοβουλία των Διοικητών, για τη διαχείριση των υποδομών των ΔΥΠΕ. Ο κ. Κοσσιώνης, εμφανίστηκε επίσης απαισιόδοξος σχετικά με άλλες διατάξεις, όπως τη συμβολή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών στην οργάνωση των ΔΥΠΕ, ή τη συγκρότηση των Τμημάτων Υγιεινής και Ασφάλισης των Εργαζομένων.

    Ο εισηγητής του ΣΥΝ, Α. Λεβέντης, πρότεινε στον υπουργό Υγείας να ξανασκεφτεί τις δυνατότητες και αρμοδιότητες που παραχωρεί στα όργανα διοίκησης των νοσοκομείων, κρίνοντας ότι οι νέες ρυθμίσεις θα δυσχεράνουν την ταχεία και αποτελεσματική λήψη των αποφάσεων. "Η μετατροπή των νοσοκομείων και των προνοιακών μονάδων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με δικό τους προϋπολογισμό, είναι μια κατ' αρχάς θετική εξέλιξη, ωστόσο έχουμε τις επιφυλάξεις μας όσον αφορά τις διοικήσεις και για όλους αυτούς τους ελέγχους και τις αναφορές που πρέπει να κάνουν προς την περιφέρεια και το υπουργείο, προκειμένου να κάνουν την παραμικρή κίνηση".

    [03] Ιράκ

    Δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν, 15 άτομα τραυματίστηκαν Επίθεση καμικάζι στη Μοσούλη

    17/3/2005 11:37:00 μμ

    Δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και άλλα 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι Αμερικανοί στρατιώτες, τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο την Πέμπτη στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό ένας καμικάζι οδηγούσε το αυτοκίνητο, το οποίο εξερράγη. Η κατάσταση της υγείας των Αμερικανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού στρατού θεωρείται "σταθερή".

    [04] Μπάσκετ

    Δύσκολη νίκη για ΠΑΟ

    17/3/2005 9:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα πέτυχε σήμερα η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κόντρα ση Ζαλγκίρις Κάουνας. Η νίκη αυτή πάντως επετεύχθη πολύ δύσκολα αφού οι Λιθουανοί στο τέλος έκαναν την αντεπίθεση τους, όμως τελικά οι πράσινοι" κράτησαν τη ψυχραιμία τους και κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα. Με αυτή τη νίκη τοπ "τριφύλλι" συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου του και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση. Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-35, 64-57, 83-78.

    Ευτυχώς το έσωσε

    Πολυβόλο από τη γραμμή των 6,25, ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με τους Αλβέρτη και Λάκοβιτς να "βομβαρδίσουν", απέκτησαν μία καλή διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, και το 21-11 του πρώτου δεκαλέπτου ήρθε φυσιολογικά.

    Και στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν ότι ήθελαν και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 18 πόντους, 34-16, χάρη σ ένα ξέσπασμα του αρχηγού Φραγκίσκου Αλβέρτη και στα 12 λάθη των Λιθουανών. Οι "πράσινοι" πάντως χαλάρωσαν λίγο μετά από αυτό το κρεσέντο και η Ζαλγκίρις με τον Μπάγκαριτς να πετυχαίνει αρκετούς κρίσιμους πόντους, κατάφερε να "μαζέψει τη διαφορά στο 44-35 με τη λήξη του ημιχρόνου.

    Στην επανάληψη άρχισε για τον ΠΑΟ να μιλάει και πάλι ο αρχηγός του. Ο Αλβέρτης με πολύ καλά ποσοστά και οι Μπατίστ και Χατζηβρέττς να ακολουθούν, ανέβασαν την διαφορά στο +11.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε η επίθεση της Ζαλγκίρις. Οι "πράσινοι" δεν έρισκαν λύσεις, τα τρίποντα δεν έμπαιναν και οι Λιθουανοί άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά. Μάλιστα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με 69-71. Όμως ο "Φράνκι" και πάλι ήταν εκεί. Με τρίποντο έβαλε και πάλι μπροστά τους πράσινους και Λάκοβιτς και Τσαρτσαρής με τους κρίσιμους πόντους αύξησαν τη διαφορά στο +8 για το τριφύλλι. Η Κάουνας προσπάθησε και πάλι να κάνει τη ζημία, όμως οι "πράσινοι" δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν τη ευκαιρία και έτσι κράτησαν την σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη.

    Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο τραυματίας Γιώργος Καλαϊτζής για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς τον Ρόμπερτ Πακ αγωνίστηκε η Ζαλγκίρις Κάουνας.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 17 (4), Μπατίστ 15 (1), Τσαρτσαρής 8, Λάκοβιτς 11 (3), Χατζηβρέττας 12 (1), Διαμαντίδης 10, Παπανικολάου 2, Φέμερλινγκ, Σκεπάνοβιτς 6 (1), Μπάξτερ 2

    ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Αντάνας Σιρέικα): Σεραπίνας 3 (1), Μπέαρντ 24 (2), Γκινεβίτσιους 3, Σαλένγκα, Λαβρίνοβιτς 16 (1), Γιανκούνας 2, Μπαγκάτσκις 16 (3), Τιμίνσκας 14 (1)

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στους "4" ο Άρης

    17/3/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ισοπαλία 1-1 έληξε το παιχνίδι του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τους "κίτρινους", όμως το γκολ των φιλοξενούμενων έφτασε για να τους δώσει την πρόκριση, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Ο χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Άρη ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 40, ενώ την ισοφάριση που τελικά δεν έφτασε για τους γηπεδούχους πέτυχε τρία λεπτά αργότερα ο Βέλα Τζούνιορ.

    Έφτασε η ουσία

    Οι Πόντιοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ένα πολύ καλό σουτ μόλις στο 2, με το σουτ του Παρμαξίδη να περνάει λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 21 πλησίασαν στην επιτυχία με το Νεμπεγλέρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Καρατζιοβαλής. Οι κίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 40 άνοιξαν το σκορ. Ο Νεμπεγλέρας έπιασε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφτασε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Η χαρά των φιλοξενούμενων όμως κράτησε μόνο τρία λεπτά, αφού στο 43΄ ο Βέλα Τζούνιορ με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή ισοφάρισε.

    Στο δεύτερο μέρος η Καλαμαριά μπήκε πιο δυνατά, αφού το 1-1 δεν την άφηνε περιθώρια. Όμως εκεί βρήκαν τον Πουρλιοτόπουλο, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις, 46 και 57 κράτησε ανέπαφη την εστία του σε προσπάθειες των Ορφανού και Χατζι. Στο 81 ο τερματοφύλακας του Άρη είπε και πάλι όχι στον Χατζί στη συνέχεια ο Παρμαξίδης από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ. Έτσι το σκορ έμεινε στο 1-1 και οι "κίτρινοι" πανηγύρισαν την πρόκριση.

    Διαιτητής: Καμινάρης (Θεσσαλίας)

    Κίτρινες: Βέλα Τζούνιορ, Παρμαξίδης, Πετκάκης - Πασσαλής, Μπενίσκος

    Οι συνθέσεις:

    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Καρατζιοβαλής, Νικολόπουλος, Φυτανίδης (42΄ Σπυρόπουλος), Ν.Χ.Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Ουέλινγκτον (53΄ Χατζί), Παρμαξίδης, Πετκάκης, Ορφανός (64΄ Μουζαουϊ), Βέλα Τζούνιορ, Ν.Α.Παπαδόπουλος

    ΆΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης (59΄ Μαρκομιχάλης), Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Γόγολος, Νάιντος, Νεμπεγλέρας, Μουράφσκι, Πασσαλής, Εκουέμε (55΄ Ινόγκι), Λαζανάς (68΄ Μπενίσκος)

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός: Προβλήματα ποδοσφαιρικά και ηθικά

    17/3/2005 8:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την ευρωπαϊκή περιπέτεια των "ερυθρόλευκων" να λαμβάνει τέλος για φέτος, όλοι στον Πειραιά κοιτάνε τους εγχώριους στόχους. Πρώτο και κύριο είναι το πολύ δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, εκτός από την ψυχολογία των παικτών του, προβληματίζεται και τους τραυματισμούς των Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι και Νικοπολίδη, για την μάχη της Κρήτης.

    Να μην έρθει η ήττα

    Πρώτος τη τάξει είναι ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού που προφυλάχθηκε από το παιχνίδι με τους ανθρακωρύχους στην Αγγλία, ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στην σημερινή προπόνηση και αύριο θα εκτιμηθεί το κατά πόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή.

    Ο Τζόρτζεβιτς γύρισε με σουβενίρ από το Saint James Park, με πρόβλημα στη μέση και αύριο θα εκτιμηθεί η κατάσταση του. Όσο για τον έτερο Βραζιλιάνο Τζιοβάνι, γύρισε αιμάτωμα στο αριστερό πόδι και ο Αντώνης Νικοπολίδης με ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη. Και οι τρεις δεν προπονήθηκαν και σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

    Μέσα σε όλα αυτά οι "κόκκινοι" θέλουν να ηρεμήσουν μετά την βαριά ήττα από τη Νιούκαστλ και να ανέβει και πάλι η ψυχολογία, η οποία είναι αρκετά πεσμένη. Πλέον η νίκη στην Κρήτη είναι επιτακτική αφού σε αντίθετη περίπτωση, οι τριγμοί που υπάρχουν στον Πειραιά θα διογκωθούν.

    Μάλιστα, πλέον και το θέμα Μπάγιεβιτς και της παραμονής του μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Η ήττα έφερε γκρίνια και στους οπαδούς της ομάδας και τα περιθώρια για τον Σερβοέλληνα μοιάζουν να στερεύουν σε περίπτωση ήττας. Έτσι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι απόλυτα κομβικό για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ

    17/3/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το καθαρό 2-0 που πέτυχε σήμερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Κράσνονταρ επί της Παρτιζάν σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού. Το σκορ άνοιξε ο Καρβάλιο στο 69΄ ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Βραζιλιάνος Βάγκνερ Λοβ στο 85΄. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Τζόρτζεβιτς και δύο λεπτά αργότερα τον... ακολούθησε στα αποδυτήρια ο συμπαίκτης του Τόμιτς, με αποτέλεσμα η Παρτιζάν να ολοκληρώσει το ματς με 9 παίκτες.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αναποφάσιστος ο Κωφίδης

    17/3/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η καλή εμφάνιση και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, έχει φέρει ευφορία στις τάξεις του "Γηραιού" και πλέον όλοι προετοιμάζονται για το παιχνίδι με τους Πόντιους. Ο Σάββας Κωφίδης, βλέποντας τους Μπαρκιρτζίογλου Παντελή Καπετάνο και Διαμαντίδη να κάνουν ατομικό πρόγραμμα, τον Πουρσανίδη να αποχωρεί από την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό προσαγωγό και μονο τον Μουράτι να κάνει βάρη και να επανέρχεται σιγά σιγά σε ρυθμούς προπονήσεων, ο Έλληνας τεχνικός θέλει να περιμένει και αύριο για να δει πιους παίκτες θα έχει στη διάθεση του.

    Έτοιμη η συνεργασία με τον ALPHA

    Στα υπόλοιπα της ημέρας, το πιο σημαντικό που προέκυψα ήταν η συνάντηση του Μυτιληναίου με τους διοικούντες της ομάδας που συζήτησαν την επισημοποίηση της συνεργασίας και την επόμενη σεζόν με τον ALPHA. Ουσιαστικά αποτέλεσε τυπική διαδικασία καθώς και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να συμφωνήσουν. Απλά, οι άνθρωποι του καναλιού συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της διοικούσας, σε μια συνάντηση γνωριμίας μαζί τους, τώρα που άλλαξε η διοίκηση. Το οικονομικό μέρος της συνεργασίας θα είναι στο 1,2 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης χθες ξεκίνησε η διαδικασία από την ΠΑΕ για να μπουν σε διακανονισμό και οι οφειλές προς την Πολιτεία. Υπολογίζεται ότι το ποσό αυτό είναι περίπου 2,6 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το 1,1 εκατομμύριο είναι ήδη ρυθμισμένο.

    [09] Κοινωνία

    "Η Ελλάδα στηρίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων" Δυσαρέσκεια Ειρηναίου για επίσκεψη Γιαννάκου

    17/3/2005 8:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Eπίθεση σε βάρος της κυβέρνησης και της υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαπέλυσε μέσω γραπτής του δήλωσης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ο κ. Ειρηναίος κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την υπουργό κ. Γιαννάκου ότι δεν τον επισκέφθηκε, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Ισραήλ για τα εγκαίνια του Μουσείου του Ολοκαυτώματος. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Γιαννάκου στο Ισραήλ, τονίζεται πως "η διαρκής και πολύπλευρη στήριξη της Ελλάδος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι γνωστή, αποδεδειγμένη και πολύπλευρη. Πέραν τούτου ουδέν".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 March 2005 - 22:06:45 UTC