Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση με φόντο τον Μέτοχο
  • [02] Βαθαίνει η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [03] Συνεδρίαση νέου Συντονιστικού Οργάνου
  • [04] Αποκαλύψεις από την ΔΙΣ
  • [05] Νέοι βασικοί μισθοί
  • [06] Δίκη Μιχαλόπουλου
  • [07] Αλλάζει το 35ωρο στη Γαλλία
  • [08] Λιθουανία
  • [09] Λετονία
  • [10] Εθνική Ελπίδων: Όλα για όλα με Γεωργία
  • [11] Χάνει Δέλλα και ελπίζει…
  • [12] Ομπράντοβιτς: "Προσοχή για τη νίκη"
  • [13] Και οι Ουκρανοί θέλουν τον... Μπλαχίν τους
  • [14] "Mission Impossible" στη Γεωργία
  • [15] "Φως στο τούνελ" για δύο
  • [16] Ολύμπια: "Στο κενό" ο νέος Αμερικανός
  • [17] "Τελευταία στροφή" για τις Γυναίκες
  • [18] "Τρέμει" το στέμμα της Μπέλγκοροντ
  • [19] "Πέταξε" η Μενέντες
  • [20] Απεργούν τα ΚΤΕΛ
  • [21] Και ο Μέιερ κατά του Μουρίνιο
  • [22] Στρακόσια: "Φαβορί η Ελλάδα"
  • [23] Πήρε Οκούνσκι η ΜΕΝΤ
  • [24] Χωρίς τέσσερις η Αλβανία

    [01] Πολιτική

    Διευκρίνισεις ζητά η Κομισιόν Αντιπαράθεση με φόντο τον Μέτοχο

    22/3/2005 7:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδοτεί ο βασικός μέτοχος, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει διευκρινίσεις από την χώρα μας για ορισμένες διατάξεις του νόμου που φέρονται να προσκρούουν στην κοινοτική νομοθεσία. Ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αλλά έλαβε ευθύς την απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τη συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη, (άρθρο 14 παράγραφος 9) η οποία ψηφίστηκε το 2001. Την ίδια ώρα πάντως, τα κόμματα της Αριστεράς υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα υπερτερεί του κοινοτικού Δικαίου. Νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος υπογράμμισε ότι το θέμα της διαφάνειας και ο αγώνας κατά της διαπλοκής δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

    Η εξέλιξη του θέματος

    Αποφασισμένη να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα και να συνεχίσει τον αγώνα της υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής εμφανίζεται η κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ο νόμος για τον Βασικό Μέτοχο, που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι εκτελεστικός της συνταγματικής επιταγής της αναθεώρησης του 2001.

    Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές:

    "Ο μείζον στόχος για την κυβέρνηση είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαπλοκής. Περιμένουμε απ' την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένες τοποθετήσεις και παρατηρήσεις για το συνολικό θεσμικό πλαίσιο της χώρας. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που θα επικρατήσει είναι το εθνικό συμφέρον".

    Νωρίτερα, πάντως έντονη υπήρξε η κριτική από τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η χώρα διασύρεται και καταρρακώνεται διεθνώς και ότι η κυβέρνηση οδηγεί την Οικονομία σε κατάρρευση.

    Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Θ. Ρουσόπουλου ο οποίος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να εξηγήσει γιατί βιάζεται να πει πράγματα σε βάρος της χώρας μας και του Συντάγματος, το οποίο ψηφίσθηκε και από το ΠΑΣΟΚ.

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Αθανασάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νόμο και να προχωρήσει σε διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα για να βρεθεί λύση.

    Την ίδια ώρα, η θέση των κομμάτων της Αριστεράς είναι ότι το Σύνταγμα υπερτερεί του κοινοτικού δικαίου.

    "Το ΚΚΕ απορρίπτει κατηγορηματικά ως απαράδεκτη την απόφαση της ΕΕ να σταλεί επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, με την οποία να ζητούνται πρόσθετες εξηγήσεις για το θέμα του βασικού μετόχου" αναφέρει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι με τη στάση της η Κομισιόν στρέφεται εναντίον του Ελληνικού Συντάγματος

    " Το Σύνταγμα είναι υπεράνω της Κομισιόν "δήλωσε και ο Νίκος Κωσταντόπουλος μιλώντας το στην εκπομπή της ΝΕΤ, "Πρώτη Γραμμή".

    Διευκρινίσεις ζητά η Κομισιόν

    Αφορμή για την έντονη πολιτική αντιπαράθεση στάθηκε η απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει διευκρινίσεις για ορισμένες διατάξεις του νόμου.

    Το Κολέγιο των Επιτρόπων εισηγήθηκε στην συνεδρίαση του, να εξετασθεί ο βασικός μέτοχος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει μέσα σε 15 μέρες από την στιγμή που θα λάβει την επιστολή της Επιτροπής.

    " Τέτοιες διαφωνίες συμβαίνουν" δήλωσε αναφερόμενος στο θέμα ο Ε. Αντώναρος, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση έχει διάσταση απόψεων με την Ε.Ε.

    [02] Κόσμος

    Πιέσεις για απομάκρυνση του πατριάρχη Ειρηναίου Βαθαίνει η κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    22/3/2005 4:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2005 6:51:57 μμ)

    Συντάκτης:

    Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης, το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, με κύριο θέμα την εξέταση του θέματος των καταγγελιών για πωλήσεις γης από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων σε εταιρίες εβραϊκών συμφερόντων. Το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητηθεί από τη Διάσκεψη Κορυφής των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, η επίλυση του θέματος σε διεθνές επίπεδο και να αναληφθεί δράση από την Εξεταστική Επιτροπή που έχει συσταθεί το τελευταίο διήμερο. Ακόμη, προτάθηκε η διεξαγωγή ψηφοφορίας εντός της Παλαιστινιακής Αρχής, για ψήφιση νόμου που θα ορίζει την υποστολή όλων των ελληνικών σημαιών από τις μονές και τα ακίνητα του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εντείνονται οι πιέσεις για απομάκρυνση του Ειρηναίου, μετά τις καταγγελίες για πώληση ακινήτων του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς επενδυτές. Από την πλευρά του, ο πατριάρχης Ειρηναίος σε επιστολή του στη Σύνοδο των αραβικών χωρών, που συνεδριάζει στο Αλγέρι, ανέφερε ότι ουδέποτε έδωσε εντολές για πωλήσεις γης.

    "Η θέση του Πατριάρχη έχει βαρύνει "

    Εντείνονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων, Ιορδανών, αλλά και των διπλωματικών αρχών Ελλάδας και Ισραήλ, για διέξοδο στην κρίση.

    Η ιορδανική κυβέρνηση φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικώς την Παλαιστινιακή Αρχή πως θα υποστηρίξει τις όποιες επιλογές της. Την ίδια ώρα, τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνώμων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκονται στην περιοχή, εξετάζουν τα νέα δεδομένα.

    Το Πατριαρχείο οφείλει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης σε μια κρίσιμη περιοχή μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "σε αυτό υπαρκτή εκ των πραγμάτων είναι και η ευθύνη του πατριάρχη Ειρηναίου".

    "Η θέση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων έχει βαρύνει πολύ και το κλίμα είναι εναντίον του", δήλωσε ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας Στέλιος Παπαθεμελής.

    Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ένωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης, Ιμπραήμ Αχμέτ Αούφ δήλωσε ότι "αντίθετη με την διεθνή νομιμότητα είναι η πώληση εδαφών και το Πατριαρχείο θα πρέπει να το ξανασκεφτεί".

    Οι αποφάσεις του ΠΝΣ

    Οι αποφάσεις του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου είναι οι εξής:

    Να ζητηθεί από τη διάσκεψη κορυφής των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου, η οποία διεξάγεται στο Αλγέρι, η επίλυση του θέματος σε διεθνές επίπεδο. Να προταθεί η διεξαγωγή ψηφοφορίας εντός της Παλαιστινιακής Αρχής και η ψήφιση νόμου ο οποίος θα ορίζει την υποστολή όλων των ελληνικών σημαιών από τις μονές και τα ακίνητα γενικότερα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Αυτά αποτελούν πρόταση, επί της οποίας θα πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία. Ωστόσο σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, η Παλαιστινιακή Αρχή δεν φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε τέτοιο βήμα. Εξέταση λεπτομερώς όλων των εγγράφων που εμφανίζουν πωλήσεις γης προς εβραϊκές εταιρίες και να ζητηθεί η γνώμη ειδικών νομικών συμβούλων για την πιθανότητα προσβολής των συμβολαίων. Το Νομοθετικό Συμβούλιο υποστηρίζει και επιμένει στην ανάληψη δράσης της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί προ διημέρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξελίξεις στα Ιεροσόλυμα

    [03] Πολιτική

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Συνεδρίαση νέου Συντονιστικού Οργάνου

    22/3/2005 2:52:00 μμ

    Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου Συντονιστικού Οργάνου. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διασύρει την χώρα στο εξωτερικό, ότι έχει μειώσει το κύρος της διεθνώς, ότι οδηγεί την οικονομία σε κατάρρευση και πρόσθεσε ότι παρατηρείται αδυναμία επενδύσεων και μεγάλη ακρίβεια που πλήττει κάθε νοικοκυριό. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "επέλαση του κομματικού κράτους" σε όλα τα επίπεδα, την οποία χαρακτήρισε απίστευτη. Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα κάνει σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

    Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους νέους συντονιστές τη συνέχιση του καλού και συλλογικού κλίματος που υπήρχε στο προηγούμενο Συντονιστικό και να υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ του Πολιτικού Συμβουλίου και του Συντονιστικού Οργάνου.

    [04] Κοινωνία

    Ανακοινωθέν για την πορεία της αυτοκάθαρσης Αποκαλύψεις από την ΔΙΣ

    22/3/2005 5:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στοιχεία για την μέχρι σήμερα πορεία της κάθαρσης στο χώρο της Εκκλησίας έδωσε στη δημοσιότητα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που εξετάζει νέες καταγγελίες. Το λεπτομερές ανακοινωθέν της Ιεραρχίας αναφέρεται σε δώδεκα περιπτώσεις που επιλήφθηκε, με αφορμή την απόφασή της για αυτοκάθαρση. "Η ΔΙΣ συστηματικά και αταλάντευτα συνεχίζει την προσπάθεια εξυγίανσης σε συνδυασμό με τα πρόσθετα 30 μέτρα που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, τα οποία με αίσθημα ευθύνης υλοποιεί", επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν. Στο μεταξύ, οι Συνοδικοί Ιεράρχες κάλεσαν τον μητροπολίτη Αττικής, Παντελεήμονα, που έχει τεθεί σε εξάμηνη αργία, να δώσει εξηγήσεις μέχρι τις 5 Απριλίου για τη συμμετοχή του σε off shore εταιρίες, καταθέτοντας απαραίτητα και σχετικό έγγραφο υπόμνημα. Γραπτές εξηγήσεις μέχρι τις αρχές Απριλίου ζητήθηκαν επίσης από τους μητροπολίτες Ζακύνθου και Περιστερίου για τις εις βάρος τους καταγγελίες.

    Αποφασιστικότητα για πλήρη κάθαρση

    Πιο συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν της ΔΙΣ επισημαίνει την εξάμηνη αργία στην οποία τέθηκε ο μητροπολίτης Αττικής, τις ανακρίσεις εις βάρος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης του τέως μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου και τις εξηγήσεις που ζητήθηκαν από τον μητροπολίτη Τριφυλίας.

    Επίσης, η Ιεραρχία αναφέρεται στην εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου στη μητρόπολη Κεφαλληνίας μετά από σχετικό αίτημα του τοπικού μητροπολίτη Σπυρίδωνα, τις ανακρίσεις εις βάρος του αρχιμανδρίτη Φαρμάκη και τις εξηγήσεις που έδωσε ο μητροπολίτης Χίου για δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει καταθέσεις στην Αμερική.

    Τέλος, το ανακοινωθέν κάνει λόγο και για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα: τις περιπτώσεις των μητροπολιτών Περιστερίου και Ζακύνθου, από τους οποίους έχουν ζητηθεί γραπτές εξηγήσεις, την υπόθεση του μητροπολίτη Πειραιά, Καλλίνικου, σε βάρος του οποίου ορίστηκε ανακριτής και τις περιπτώσεις των μητροπολιτών Διδυμοτείχου και Κορίνθου από τους οποίους επίσης έχουν ζητηθεί γραπτές εξηγήσεις.

    Την ίδια ώρα, την έναρξη διάλογου μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, της Εκκλησίας και των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας με θέμα το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των εκκλησιαστικών σχολών, υποσχέθηκε κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στους φοιτητές και καθηγητές που αντιδρούν στην προώθηση του νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο φως στοιχεία από τη ΔΙΣ

    [05] Κοινωνία

    Ισχύει από την 1/1/2005 Νέοι βασικοί μισθοί

    22/3/2005 5:30:00 μμ

    Οι νέοι βασικοί μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων των δικαστικών, των εκπαιδευτικών, των στρατιωτικών, των σωμάτων ασφαλείας, των κληρικών και των διπλωματικών υπαλλήλων, ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών. Ο κατώτατος βασικός μισθός για τους δημοσίους υπαλλήλους διαμορφώνεται από 611 έως 837 ευρώ ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, ενώ για τους καθηγητές ανέρχεται στα 745 ευρώ. Ο μισθός του προέδρου του Αρείου Πάγου βάσει του οποίου υπολογίζονται οι αποδοχές στο δημόσιο, διαμορφώνεται στα 2.114 ευρώ. Επίσης, διευκρινίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα προσαυξάνεται κατά 18 ευρώ ,για κάθε ένα από τα πρώτα δύο παιδιά, κατά 47 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο επόμενα και κατά 75 ευρώ για κάθε παιδί επιπλέον των τεσσάρων. Το νέο μισθολόγιο ισχύει από την 1/1/2005 και θα εφαρμοστεί στα τέλη Απριλίου μαζί με τα αναδρομικά του 1ου τετραμήνου.

    [06] Κοινωνία

    Κατάθεση της Μαριάννας Λάτση Δίκη Μιχαλόπουλου

    22/3/2005 2:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2005 4:04:36 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με καταθέσεις μαρτύρων ολοκληρώθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του εκδότη, Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος κατηγορείται ότι εκβίαζε τέσσερις επιχειρηματίες και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα για να μην γίνουν στόχοι της "17 Νοέμβρη". Η Μαριάννα Λάτση, ολοκληρώνοντας την κατάθεση της, τόνισε ότι η εφημερίδα του κατηγορουμένου "Ελεύθερη Ώρα" αλλά και τα βιβλία που κατά καιρούς εξέδιδε ήταν τα εργαλεία για τους εκβιασμούς του. Παράλληλα, απάντησε και στις ερωτήσεις που της απηύθυνε ο κατηγορούμενος. Παρών στο δικαστήριο ήταν και σήμερα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να καταθέσει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

    Καταθέσεις Χατζηανδρέου - Αλεξίου

    Με τις καταθέσεις του νομικού συμβούλου στον Όμιλο Λάτση Λεονάρδου Χατζηανδρέου και της δημοσιογράφου Σίλας Αλεξίου, ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου.

    Ο κ. Χατζηανδρέου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι επί σειρά ετών και μέσω σωρείας δημοσιευμάτων ο Μιχαλόπουλος προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από τον Γιάννη Λάτση. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο εκδότης εξέδωσε το βιβλίο του για τον εφοπλιστή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τους εκβιασμούς του και αφού προηγουμένως επιχείρησε και πάλι να γνωστοποιήσει στον Λάτση το περιεχόμενο του βιβλίου πριν εκδοθεί ώστε να πάρει χρήματα.

    Ο νομικός σύμβουλος του Ομίλου Λάτση τόνισε ότι ο Μιχαλόπουλος προκειμένου να βλάψει τον Λάτση είχε αποστείλει επιστολές στον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, στις οποίες έλεγε ότι δήθεν ο εφοπλιστής ενεργούσε κατά των συμφερόντων της χώρας αυτής. Όπως είπε ο μάρτυρας ο Γιάννης Λάτσης είχε ανησυχήσει πολύ από τα δημοσιεύματα της "Ελεύθερης Ώρας" στα οποία ουσιαστικά ο Μιχαλόπουλος παρότρυνε την "17Ν" να τον χτυπήσει.

    Η κ. Αλεξίου, κόρη του εκλιπόντα δημοσιογράφου Σπύρου Αλεξίου που ήταν επί σειρά ετών στο γραφείο Τύπου του Ομίλου Λάτση αναφέρθηκε στην κατάθεσή της σε περιστατικό που η ίδια είχε δει τον Ιούνιο του 1990 πριν την έκδοση του βιβλίου του Μιχαλόπουλου για τον Γιάννη Λάτση.

    Όπως είπε η μάρτυρας στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Πατριάρχη Δημήτριο, με δημοσιογραφική αποστολή, στην Αμερική είχε δει τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο να πιέζει φορτικά τον πατέρα της να διαβάσει το περιεχόμενο ενός ντοσιέ που κρατούσε. Σύμφωνα με την κ.Αλεξίου όταν ρώτησε τον πατέρα της τι συνέβαινε της είχε πει ότι ο Μιχαλόπουλος έχει γράψει ένα βιβλίο για τον Λάτση που δεν έχει τυπωθεί και ζητούσε να πάρει λεφτά για να μην το εκδώσει. Η μάρτυρας δήλωσε ότι ο Μιχαλόπουλος ήθελε να διαβάσει ο Σπύρος Αλεξίου τα στοιχεία ώστε να τα γνωστοποιήσει στον Λάτση και έτσι να πετύχει το στόχο του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταθέσεις "φωτιά" για Μιχαλόπουλο

    [07] Κόσμος

    Ψηφίστηκαν τροπολογίες από το Κοινοβούλιο Αλλάζει το 35ωρο στη Γαλλία

    22/3/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με 350 ψήφους υπέρ και 135 κατά, το γαλλικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις τροπολογίες για τον εβδομαδιαίο εργάσιμο χρόνο, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερες από 35 ώρες. Το εν λόγω νομοσχέδιο, που πρέπει επίσης να κυρωθεί από τον πρόεδρο Σιράκ, περιλαμβάνει τέσσερα άρθρα, εκ των οποίων τρία αφορούν τον χρόνο εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση αιτιολόγησε τις τροπολογίες βλέποντας σε αυτές μια ευκαιρία για τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ενώ η αριστερή αντιπολίτευση έκανε λόγο για κοινωνική οπισθοδρόμηση. Σθεναρή αναμένεται να είναι η αντίδραση των εργατικών συνδικάτων, ενώ αναλυτές υποστηρίζουν, πως η δυσφορία για τις τροπολογίες ίσως αποτυπωθεί με αύξηση του αριθμού των ψηφοφόρων που θα ταχθούν κατά του Ευρωσυντάγματος στο δημοψήφισμα της 29ης Μαΐου.

    [08] Λιθουανία

    22/3/2005 4:42:00 μμ

    Η Λιθουανία υπήρξε η πρώτη στην ΕΕ που επικύρωσε το Ευρωσύνταγμα μέσω της κοινοβουλευτικής μεθόδου, στις 11 Νοεμβρίου του 2004. Τη συνθήκη υπερψήφισαν 84 βουλευτές, τέσσερεις καταψήφισαν, ενώ τρεις απείχαν. Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος κρίθηκε περιττή δεδομένου ότι μόλις πριν ένα έτος στο ανάλογο δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, το 91% των πολιτών είχε δώσει καταφατική ψήφο. Στο Ευρωβαρόμετρο που διεξήχθη την ίδια περίοδο με την επικύρωση, οι πολίτες δήλωναν υπέρ σε ποσοστό 51%. Το 38% δήλωνε αναποφάσιστο, ενώ ένα 11% δεν συμφωνούσε.

    [09] Λετονία

    22/3/2005 4:37:00 μμ

    Το Ευρωσύνταγμα θα κυρωθεί από τους Λετονούς βουλευτές, ωστόσο δεν είναι γνωστό κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα. Την ίδια ώρα η χώρα προωθεί πρόσθετη συνοδευτική διακήρυξη, με την οποία ζητά να διατηρήσει το τρόπο που γράφει το Ευρώ. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επικύρωση του νέου Συντάγματος, το οποίο αντιμετωπίζει θετικά το 41% των πολιτών (Ευρωβαρόμετρο, 11/2004). Το 43% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 16% διατυπώνει αρνητική γνώμη.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εθνική Ελπίδων: Όλα για όλα με Γεωργία

    22/3/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θέλει να διατηρήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ελπίδων, στο εκτός έδρας παιχνίδι της Παρασκευής, κόντρα στους Γεωργιανούς. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των Ελπίδων, Στέλιος Αποσπόρης, δήλωσε πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, και πιστεύει στη νίκη. Τέλος, σχολίασε και την άρνηση του νεαρού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Πέτρο Φιλιππάκο, να αγωνιστεί με την Ελληνικά χρώματα, λέγοντας πως ήταν καθαρά επιλογή του νεαρού να αρνηθεί.

    Όλοι έτοιμοι

    Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως δεν έχει προβλήματα, όπως υπήρχαν στον προηγούμενο αγώνα κει την ήττα από τη Δανία. Τα μόνα προβλήματα, είναι αυτά του Βαγγέλη Μάντζιου, ο οποίος δεν μπορεί να αγωνιστεί αφού είναι τιμωρημένος, την θέση του κλήθηκε και θα πάρει ο Γιάννης Σαμαράς και αυτό του Πετκάκη, "με το «σφίξιμο» που νιώθει.

    Μιλώντας μάλιστα για την αντικαταστάτη του Μάντζιου τόνισε πως πρόκειται για ένα παίχτη που γνωρίζει από "5 χρονών. Έχει τις δυνατότητες να μας βοηθήσει".

    Όσον αφορά τον αγώνα με τη Γεωργία, είπε πως πρόκειται για μία πολύ γρήγορη ομάδα, με καλή τεχνική και ποιότητα στο παιχνίδι της και οι παίκτες του πρέπει να δείξουν προσοχή. "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την θεωρήσουμε αμελητέα ποσότητα".

    Τέλος, ο κ. Αποσπόρης αναφέρθηκε και στον Πέτρο Φιλιππάκο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση που του είχε απευθύνει: "Ήταν δική του επιλογή να μη δεχθεί την πρόσκληση της εθνικής Ελλάδος και να προτιμήσει την Αμερική. Η εθνική δεν βασίζεται στον Φιλιππάκο και σε κάθε Φιλιππάκο. Η πόρτα της εθνικής είναι ανοιχτή σε όλους, κάτι που αποδεικνύεται με την κλήση του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Πιπίνη".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χάνει Δέλλα και ελπίζει

    22/3/2005 5:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2005 5:13:28 μμ)

    Συντάκτης:

    Χωρίς τον "Κολοσσό" της άμυνας του θα αγωνιστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κόντρα στους Γεωργιανούς (26/3), στα πλαίσια των προκριματικών του Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας. . Ο Τραϊανός Δέλλας έχει έντονες ενοχλήσεις στο ισχιακό νεύρο και εκτός από τον αγώνα του Σαββάτου, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του στον αγώνα της Τετάρτης με την Αλβανία (30/3), στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Όσο για τον αντικαταστάτη του, ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

    Τρέχει να προλάβει

    Οι ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε ο Έλληνας αμυντικός συνεχίστηκαν και αυτονόητα δεν θα αγωνιστεί την Γεωργία. Τώρα όλο το ιατρικό τιμ των Πρωταθλητών Ευρώπης, βρίσκεται πάνω από τον Δέλλα και κάνουν "αγώνα δρόμου" για το επόμενο παιχνίδι τηνΤετάρτη κόντρα στην Αλβανία. Πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα και η συμμετοχή του για θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

    Δύο νέα πρόσωπα

    Από εκεί και πέρα, σήμερα οι διεθνείς έκαναν την πρώτη τους συγκέντρωση. Στους "παλιούς", μπήκαν και δύο "καινούριοι" που κλήθηκαν από τον Γερμανό Ομοσπονδιακό τεχνικό. Οι Λουκάς Βύντρα και Φάνης Γκέκας του Παναθηναϊκού, είναι πλέον τα νέα μέλη, και παράλληλα ανακοινώθηκε η "νέα" 22μελή αποστολή. Αυτοί είναι οι " Χαλκιάς, Φύσσας, Ζαγοράκης, Βρύζας, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Αμανατίδης, Καραγκούνης, Χαριστέας, Καψής, Κυργιάκος, Γιαννακόπουλος, Λάκης, Τσιάρτας, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Καφές, Γκούμας, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος, Γκέκας και Βύντρα.

    "Τιμή μας"

    Οι δύο νέοι έκαναν τις πρώτες του δηλώσεις με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Λουκάς Βύντρα τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή "για κάθε παίκτη να αγωνίζεται στην εθνική Ανδρών. Αυτός είναι ο στόχος της καριέρας του. Είναι η πρώτη κλήση για μένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κύριους Οτο Ρεχάγκελ και Γιάννη Τοπαλίδη".

    Όσον αφορά τα παιχνίδια, τόνισε πως "το Σάββατο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πρώτα κοιτάμε το παιχνίδι του Σαββάτου κι ύστερα θα ασχοληθούμε με αυτό της Τετάρτης, εναντίον της Αλβανίας. Με τη σειρά του, ο Φάνης Γκέκας, είπε "είναι μία μεγάλη στιγμή για μένα κι ευχαριστώ τον κύριο Ρεχάγκελ γι΄ αυτό. Η νίκη στη Γεωργία είναι μονόδρομος. Θα βρεθούμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, όμως, αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Στην έδρα μας εναντίον της Αλβανίας μπορούμε να πάρουμε τη νίκη".

    "Αυτοί που πρέπει"

    Για τα δύο παιχνίδια μίλησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας. Ο αμυντικός της Εθνικής τόνισε πως η Ελλάδα αν είναι αυτοί που πρέπει, τότε "δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι το Σάββατο, για να μείνουμε «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι Γεωργιανοί έχουν δείξει καλά στοιχεία κι εμείς με τη σειρά μας πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή". Στη συνέχεια τόνισε πως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και για τον αγώνα με την Αλβανία, ένα παιχνίδι πολύ διαφορετικό από το πρώτο, καθώς η ήττα ήταν απόρροια της προετοιμασίας και την έλλειψη παιχνιδιών στα πόδια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και θα "μπορούμε να πάρουμε και τους έξι βαθμούς στα δύο παιχνίδια".

    Οι «ξενιτεμένοι» Στέλιος Γιαννακόπουλος και Κώστας Χαλκιάς δήλωσαν αισιόδοξοι για τις δύο επερχόμενες αναμετρήσεις, τονίζοντας πάντως πως και οι τέσσερις βαθμοί θα είναι καλοί. Πάντως τόνισαν όπως και ο Γκούμας πρωτύτερα, πως και οι έξι βαθμοί μπορούν να έρθουν αν "είμαστε αυτοί που πρέπει".

    "Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τρελή κούρσα που κάναμε στα προκριματικά του Euro, όταν πετύχαμε όλες αυτές τις νίκες που μας οδήγησαν στην Πορτογαλία; Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα", και τον γκολκίπερ της Πόρτσμουθ να συμπληρώνει: "Είναι πολύ σημαντικά ματς και τα δύο. Ευελπιστώ στη Γεωργία να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη και με τον βαθμό της ισοπαλίας, δεν χάνουμε τον στόχο. Αλλά, σε περίπτωση νίκης στη Γεωργία, καλύπτουμε κάποιους πόντους που χάθηκαν στην αρχή των προκριματικών. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και πιστεύω ότι θα κάνουμε χαρούμενους όλους τους φιλάθλους. Για το παιχνίδι με την Αλβανία δεν το συζητάμε ότι η ισοπαλία δεν είναι αρκετή. Όπως είχαμε πει και στο ματς με τη Δανία, σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι δεν μας κάνει η ισοπαλία".

    [12] Μπάσκετ

    Ομπράντοβιτς: "Προσοχή για τη νίκη"

    22/3/2005 4:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Αγώνα-κλειδί" χαρακτήρισε την αναμέτρηση των "πράσινων" με την Ταού, αύριο Πέμπτη, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο τεχνικός της ομάδας του "τριφυλλιού" τόνισε τις δυσκολίες του παιχνιδιού όμως πιστεύει στους παίκτες του και θεωρεί πως η νίκη μπορεί να έρθει. Στα τεχνικά του αγώνα, είπε πως χρειάζεται πολύ προσοχή στην άμυνα και διευκρίνισε πως δεν τον ενδιαφέρει η διαφορά αλλά μόνο η επικράτηση κόντρα στους Ισπανούς.

    "Είμαστε προετοιμασμένοι"

    Ο "Ζοτς" μίλησε για την πολύ καλή επιθετική γραμμή ων Ισπανών και ζήτησε από τους παίκτες του να τους περιορίσουν. "Η Ταού σημείωσε 98 πόντους στον πρόσφατο αγώνα της με την Εστουντιάντες για το ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ προηγήθηκε με 20 στη διάρκεια της μεταξύ μας αναμέτρησης στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της φάσης των «16». Ως προπονητής του Παναθηναϊκού, μπορώ σίγουρα να πω ότι δεν μας ενδιαφέρει η διαφορά πόντων. Έχουμε προετοιμάσει τους παίκτες μας για τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη «μάχη» και δεν σκεφτόμαστε την πρόσφατη νίκη μας επί της Ταού με 12 πόντους διαφορά".

    Από εκεί και πέρα είπε πως πρόκειται για μία ποιοτική ομάδα και για αυτό το παιχνίδι από μόνο του θα είναι δύσκολο. Όπως τόνισε "σίγουρα είναι ένας αγώνας-«κλειδί» για μας και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων μας".

    Από την πλευρά του, ο σέντερ της ομάδας, Κώστας Τσαρτσαρής, είπε πως θα παλέψουν για τη νίκη, που αποτελεί και μόνο στόχο. Παράλληλα, είπε πως θα πρέπει να προσέξει πολύ για να "μην αφήσουν την Ταού να κάνει ό,τι και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στην Αθήνα. Ο αγώνας με την Ταού είναι πολύ σημαντικός για μας, αφού έχουμε τη δυνατότητα να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση του ΣΤ΄ ομίλου, εάν τη νικήσουμε στη Βιτόρια,", επεσήμανε στη συνέχεια. Κλείνοντας, είπε πως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη και καυτή έδρα, "εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε σκληρά και να τη νικήσουμε. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε δυνατή άμυνα και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους παίκτες-«κλειδιά» της Ταού, όπως τους Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και Λουίς Σκόλα, ωστόσο αυτοί δεν είναι οι μόνοι. Η Ταού διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ και έχει την ικανότητα να σημειώνει πολλούς πόντους, επομένως πρέπει να προσέξουμε αυτό το γεγονός".

    Ιβάνοβιτς:" Θέλουμε τη νίκη, όχι τη διαφορά"

    Το κύριο μέλημα του προπονητή της Ταουγκρές, Ντούσαν Ιβάνοβιτς, αλλά και των παικτών του, είναι η νίκη, πάνω από όλα και όχι η κάλυψη της διαφοράς των 12 πόντων που είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του, ο προπονητής της Ισπανικής ομάδας. Από εκεί και πέρα είπε πως πρόκειται για έν πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα μοιάζει πολύ σε αυτό του αγώνα στην Αθήνα, και τόνισε πως "γνωρίζουμε η μία ομάδα την άλλη πολύ καλά. Δεν περιμένω πολλές εκπλήξεις στο παιχνίδι των δύο ομάδων".

    Τα ίδια πάνω κάτω ανέφερε και ο παίκτης της Ταού, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να νικήσει και παράλληλα να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και οι Ουκρανοί θέλουν τον... Μπλαχίν τους

    22/3/2005 12:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2005 3:19:50 μμ)

    Συντάκτης:

    "Φωνή λαού, οργή Θεού" στην Ουκρανία. Αυτή η ρήση φαίνεται να "ταιριάζει γάντι" στην περίπτωση του γλωστού στο ελληνικό κοινό Ουκρανού τεχνικού, Όλεγκ Μπλαχίν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, Ολεγκ Μπλαχίν, που είχε πρόσφατα παραιτηθεί από το τιμόνι της ομάδας, μετά το θέμα ασυμβίβαστου που ανέκυψε σε σχέση με τις δύο ιδιότητές του ως μέλος του κοινοβουλίου και προπονητή της εθνικής ομάδας, αναμένεται να βρεθεί ξανά στον πάγκο της Ουκρανίας. Αιτία της πιθανής επιστροφής του στα ομοσπονδιακά καθήκοντα στάθηκε η λαϊκή κατακραυγή που προκλήθηκε με την παραίτησή του.

    Με τις ευλογίες του προέδρου

    Τη στιγμή που διάφοροι πολιτικοί αντίπαλοι του Μπλαχίν είχαν θέσει στο ουκρανικό κοινοβούλιο θέμα για τη δυνατότητα του 52χρονου άνδρα να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντά του ως προπονητής και βουλετής, ακόμη και πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουκρανίας, Γκριγκόρι Σουρκις, είχε δηλώσει ότι δε βλέπει έναν άξιο αντικαταστάτη του Μπλαχίν. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι με ιδιαίτερη χαρά θα τον έβλεπε με χαρά να αλλάζει γνώμη.

    Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο Τύπου του Μπλαχίν, Ιγκόρ Μιροσνιτσένκο, πρόκειται σύντομα να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον ίδιο σχετικά με το μέλλον του ως προπονητή, παρόλο που η επιστροφή του θα μπορούσε να μπλοκαριστεί αν το εφετείο αποφασίσει στις 22 Μαρτίου, ότι δε μπορεί να συνεχίσει και με τους δύο ρόλους του.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Mission Impossible" στη Γεωργία

    22/3/2005 12:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, μετά την πολυετή θητεία του στην ΑΕΚ, ο πρώην διεθνής της Γεωργίας και νυν παίκτης-προπονητής της κυπριακής Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, με δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, προανήγγειλε εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ 2006, Γερωργίας Ελλαδας, μία πολύ δυνατή μάχη. Και οι δύο ομάδες έχουνε ως κίνητρο τη νίκη, που θα τις φέρει πιο κοντά στην πρόκριση. Ο πρώην άσος της "Ένωσης" επισημαίνει, ότι η αντίπαλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι ικανή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κάθε ομάδα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο των παιδιών του Ότο Ρεχάγκελ για την κατάκτηση του Euro 2004, η οποία όπως είπε δεν ήταν τυχαία.

    Έμπειρη ομάδα η παρέα του Καλάντζε

    Το κυνήγι της δεύτερης προνομιούχου θέσεως του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2006 συνεχίζεται για τη Γεωργία και την Ελλάδα, που το Σάββατο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, στην έδρα της πρώτης.

    "Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, το αποτέλεσμα του οποίου θα μετρήσει σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν να διεκδικήσουν την πρόκριση", τόνισε ο Κετσπάγια και αναφέρθηκε στη δυναμικότητα της Εθνικής ομάδας της χώρας του: "Η Γεωργία είναι μία αξιόλογη ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα και τη βαθμολογική θέση που κατέχει στον προκριματικό όμιλο αυτή τη στιγμή. Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή της Ελλάδας στην Τιφλίδα, καθώς υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα και για τη Γεωργία. Σε περίπτωση νίκης, η Εθνική Ομάδα της χώρας μου θα αυξήσει τις πιθανότητες να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Η Γεωργία διαθέτει μία αρκετά έμπειρη ομάδα με παίκτες που διακρίνονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παίκτες όπως ο Καλάτζε της Μίλαν, ο Αρβελάντζε των Ρέιντζερς και ο Κομπιασβίλι της Σάλκε".

    Για τη Εθνική Ελλάδας και τον καλοκαιρινό της θρίαμβο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε με κολακευτικά λόγια: "Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν ήταν τυχαία και αποδεικνύει τη μεγάλη πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ξεκίνησε καλά στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά επανήλθε γρήγορα καλύπτοντας μεγάλο μέρος των βαθμολογικών απωλειών. Θεωρώ πως είναι δύσκολο να φθάσει την Ουκρανία που έχει αποσπαστεί, χωρίς ωστόσο να αποκλείω τίποτε. Μετά τη νίκη επί της Δανίας οι πιθανότητες της Ελλάδας να κατακτήσει τη δεύτερη θέση αυξήθηκαν σημαντικά. Δανία, Τουρκία και Γεωργία ακολουθούν με λιγότερες πιθανότητες, εκτός κι αν αλλάξει κάτι στη διάρκεια".

    Σχετικά Links:

    Το site της ΕΠΟ

    [15] Μπάσκετ

    "Φως στο τούνελ" για δύο

    22/3/2005 11:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αρχηγού απόντος, λέγε με Τιμ Ντάνκαν, το Σαν Αντόνιο δεν κατάφερε σήμερα τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους Νίκς, οι οποίοι επικράτησαν με 88-75. Για την ομάδα του Ντάνκαν, που δεν αποκλείεται να χάσει την υπόλοιπη φετινή αγωνιστική περίοδο, κορυφαίος με 22 πόντους ήταν ο Ντέβιν Μπράουν, που παρά την καλή του απόδοση στο πρωτάθλημα ως αμυντικός, δεν κατάφερε να σταματήσει το Στίφον Μάρμπουρι, που τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους και 10 ασίστ. Με τη νίκη αυτή οι Νίκς ανανέωσαν τις ελπίδες τους εν όψει των πλεϊ οφ. Στους υπόλοιπους αγώνες νίκες σημείωσαν επίσης οι Σάρλοτ, Σικάγο, Ντάλας και Λος Άντζελες Κλίπερς.

    Κορυφαίος ο Νοβίτσκι

    Σοβαρή υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στα πλεϊ οφ του ΝΒΑ έθεσαν και οι Μπουλς που επικράτησαν με 105-91 επί της Ατλάντα. Για την ομάδα του Σικάγου, ο Έντ Κάρυ επέστρεψε δριμύτερος στα αγωνιστικά του καθήκοντα, καθώς αναδείχθηκε τοπ σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους, επτά δηλαδή περισσότερους από τον άσο των "Γουόριορς", Τζος Τσαίλντρες.

    Εύκολο έργο είχαν όπως αποδείχθηκε στο Ντάλας οι Μάβερικς απέναντι στους Χόρνετς. Με ηγέτη, ποιόν άλλον, το Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι, που σημείωσε 25 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ ο νέος τεχνικός της ομάδας Αϊβερι Τζόνσον πανηγύρισε τη νίκη με 103-86 επί των φιλοξενούμενων. Τις εντυπώσεις από την πλευρά της Νέας Ορλεάνης "έκλεψε" ο ρούκι Τζέι Αρ Σμιθ με 27 πόντους, όχι όμως και τη νίκη.

    Τέλος στο Λος Άντζελες με τους 22 πόντους που πέτυχαν αμφότεροι για λογαριασμό των γηπεδούχων οι Ελτον Μπραντ και Κόρεϊ Ματζέτ, οδήγησαν τους Κλίπερς στη νίκη 96-89 επί των Πόρτλαντ Μπλεϊζερς.

    [16] Μπάσκετ

    Ολύμπια: "Στο κενό" ο νέος Αμερικανός

    22/3/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εχτές είχε ανακοινωθεί πως ο παίκτης θα έρθει, σήμερα όμως ανακοινώθηκε η μη απόκτηση του. Ο Αμερικανός γκαρντ, που κρατούσαν κρυφό οι άνθρωποι της Ολύμπια Λάρισας, φέρεται να είναι ο Λού Κέλι, δεν ήρθε σήμερα και ΚΑΕ ενημέρωσε πως η συμφωνία χάλασε. Ο παίκτης αναμενόταν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αργά το βράδυ, αλλά όσα μεσολάβησαν, δεν επέτρεψαν την επισημοποίηση της συμφωνίας. Ο προπονητής των «πορτοκαλί», Βαγγέλης Αλεξανδρής, δήλωσε σχετικά: "Προχωράμε με το υλικό που έχουμε. Οι επαφές που είχαμε με παίκτες, οι οποίοι μας ενδιέφεραν, παρουσίαζαν δυσκολίες ως προς την άμεση άφιξη τους, με αποτέλεσμα προς το παρόν να μην υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο ρόστερ μας".

    [17] Βόλεϊ

    "Τελευταία στροφή" για τις Γυναίκες

    22/3/2005 2:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών από την ομάδα του Παναθηναϊκού, οι "πράσινες" ρίχνονται μαζί με άλλες επτά ομάδες από αύριο στην μάχη της κατάκτησης του φετινού τίτλου, στην πρεμιέρα των πλεϊ οφ. Παράλληλα όμως με τον τίτλο της φετινής πρωταθλήτριας θα κληρωθούν και οι θέσεις που θα οδηγήσουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν αλλά και οι ομάδες που θα αποχαιρετήσουνε τα σαλόνια της Α1 Γυναικών. Οι ομάδες που θα δώσουνε το παρών στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος είναι ο Παναθηναϊκός, Ο Φιλαθλητικός, ο Απολλώνιος Κερατσινίου, ο Πανελλήνιος, το Μαρκόπουλο, η Σίρις Σερών, τα Βριλήσσια. Στα πλεϊ οφ θα αγωνιστούνε οι Ηρακλής, ΑΕ Βύρωνα, Ολυμπιακός και ΕΑ Λάρισας.

    Υπό την παρουσία της κούπας στη Λεωφόρο

    Με ακμαίο ηθικό, μετά την παρθενική κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών, στο φαϊναλ 8 του Κερατσινίου, ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός, υποδέχεται στις 17:00 (Θανόπουλος, Μυλωνάκης), τον Άρη, σε μία επανάληψη των πρόσφατων προημιτελικών του Κυπέλλου, όπου το τριφύλλι είχε επικρατήσει εύκολα με 3-0. Αύριο στη Λεωφόρο στην πρεμιέρα των πλεϊ οφ θα βρίσκεται και το βαρύτιμο τρόπαιο προκειμένου, οι φίλαθλοι που δεν βρέθηκαν στο Κερατσίνι, να πανηγυρίσουνε την ιστορική αυτή επιτυχία.

    Στο κλειστό της Κυψέλης, οι δύο από τις ομάδες που αποχαιρέτησαν "με το καλημέρα" των αγώνων το φαϊναλ 8 του Κερατσινίου, Πανελλήνιος και Μαρκόπουλο θα διεκδικήσουνε στις 17:00 (Γεωργουλέας, Τριανταφύλλου) τον τελευταίο τους φετινό στόχο. Για τις "μπλε" του Στέφανου Πολύζου που διεκδικούνε ακόμη και την πρόκριση στον τελικό, το πλεονέκτημα έδρας αποτελεί ένα σημαντικό "όπλο" για τις γηπεδούχες, απέναντι στην ομάδα των Μεσογείων, που κυνηγά την έξοδό της στην Ευρώπη.

    Το ντεμπούτο του στο τιμόνι του Φιλαθλητικού, θα κάνει αύριο στην Πυλαία στις 16:00 (Ιωάννου, Αμασιάδης), ο Γιώργος Κατσικάς, με αντίπαλο τη φετινή ομάδα έκπληξη από τις Σέρρες, Σίρις. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που παίζει πλέον το τελευταίο της χαρτί για διάκριση, θέλει να αποδείξει ότι ο αποκλεισμός της στο Κερατσίνι, ήτανε τυχαίο γεγονός και ασφαλώς να πάρουνε ρεβάνς για την ήττα του Κυπέλλου που κόστισε την παραίτηση του Γιώργου Γιάτση, από τον πάγκο της ομάδας. Στο αντίπαλο "στρατόπεδο", η ομάδα της Βούλας Σαμαρά, έχει δείξει ότι είναι ικανή για όλα και είναι βέβαιο, ότι θα παλέψει για το καλύτερο.

    Αμφίρροπη αναμένεται στις 18:00 (Βασιλειάδης, Μουλά Λ.) η αναμέτρηση του Κερατσινίου, όπου μετά την απογοήτευση των διοργανωτών στο Κύπελλο, αντιμετωπίζουν στα πλεϊ οφ του πρωταθλήματος, τη φιναλίστ ομάδα του Κυπέλλου Γυναικών, τα Βριλήσσια. Στην ομάδα της Λίας Μήτση αναμένεται να επιστρέψει μετά τον τραυματισμός της στο φαϊναλ 8 η διεθνής κεντρική Μαρία Χατηνικολάου.

    Το πρόγραμμα των πλεϊ οφ: Τετάρτη 23/3: Παναθηναϊκού 5μμ: Παναθηναϊκός Άρης ΠΑΟΚ 4μμ: Φιλαθλητικός Σίρις Σερρών (Ιωάννου, Αμασιάδης), Κερατσινίου 6μμ: Απολλώνιος Κερατσινίου Βριλήσσια (Βασιλειάδης, Μουλά Λ.), Πανελληνίου 5μμ: Πανελλήνιος Μαρκόπουλο (Γεωργουλέας, Τριανταφύλλου).

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των Πλέι οφ Α1 Γυναικών

    Παναθηναϊκός Άρης Τετάρτη 23/3: Παναθηναϊκού 5μμ: Παναθηναϊκός Άρης Σάββατο 26/3: Χαριλάου 6μμ: Άρης - Παναθηναϊκός Τετάρτη 30/3: Παναθηναϊκού 5μμ: Παναθηναϊκός Άρης (αν χρειαστεί) Πανελλήνιος Μαρκόπουλο Τετάρτη 23/3: Πανελληνίου 5μμ: Πανελλήνιος Μαρκόπουλο Σάββατο 26/3: Μαρκόπουλου 6μμ: Μαρκόπουλο Πανελλήνιος Τετάρτη 30/3: Πανελληνίου 5μμ: Πανελλήνιος Μαρκόπουλο (αν χρειαστεί) Φιλαθλητικός Σίρις Σερρών Τετάρτη 23/3: ΠΑΟΚ 4μμ: Φιλαθλητικός Σίρις Σερρών Σάββατο 26/3: Σερρών 4μμ: Σίρις Σερρών - Φιλαθλητικός Τετάρτη 30/3: ΠΑΟΚ 5μμ: Φιλαθλητικός Σίρις Σερρών (αν χρειαστεί) Απολλώνιος Κερατσινίου - Βριλήσσια Τετάρτη 23/3: Κερατσινίου 6μμ: Απολλώνιος Κερατσινίου - Βριλήσσια Σάββατο 26/3: Βριλησσίων 5.30μμ: Βριλήσσια - Απολλώνιος Κερατσινίου Τετάρτη 30/3: Κερατσινίου 6μμ: Απολλώνιος Κερατσινίου - Βριλήσσια (αν χρειαστεί)

    "Ο θάνατός σου η ζωή μου"

    Για μία θέση στα σαλόνια της Α1 Γυναικών θα μονομαχήσουνε στα πλεϊ άουτ των θέσεων 9-12 Ηρακλής, ΑΕΒΑΣ, Ολυμπιακός και ΕΑΛ. Οι δύο χαμένες ομάδες αυτής της σειράς των αναμετρήσεων θα υποβιβαστεί στην Α2 Γυναικών

    Τετάρτη 23/3: Κατσάνειο 7μμ: Ηρακλής ΑΕ Λάρισας (Κάλπακας, Γεωργιάδης Ε.), Δραπετσώνας 7μμ: Ολυμπιακός ΑΕ Βύρωνα (Δεληκωστίδης, Παπασταθόπουλος)

    Συνοπτικά το πρόγραμμα των Πλέι άουτ Α1 Γυναικών Ηρακλής ΕΑ Λάρισας (2-0 στις νίκες) Τετάρτη 23/3: Κατσάνειο 7μμ: Ηρακλής ΕΑ Λάρισας Τετάρτη 30/3: Νεάπολης 7.30μμ: ΕΑ Λάρισας Ηρακλής (αν χρειαστεί) Σάββατο 2/4: Κατσάνειο 7μμ: Ηρακλής ΕΑ Λάρισας (αν χρειαστεί) Ολυμπιακός ΑΕ Βύρωνα (2-0 στις νίκες) Τετάρτη 23/3: Δραπετσώνας 7μμ: Ολυμπιακός - ΑΕ Βύρωνα Τετάρτη 30/3: Βύρωνα 6.30μμ: ΑΕ Βύρωνα Ολυμπιακός (αν χρειαστεί) Σάββατο 2/4: Δραπετσώνας 7μμ: Ολυμπιακός - ΑΕ Βύρωνα (αν χρειαστεί)

    *Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων, θα λαμβάνονται υπόψη οι μεταξύ τους αγώνες. Στους ημιτελικούς θα παίξουν Νικητής α - Νικητής δ (1), Νικητής β - Νικητής γ (2). Οι νικητές των ημιτελικών και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες. Δεν θα γίνουν αγώνες για τις θέσεις 5-8. Στα πλέι άουτ θα παίξουν Α9-Α12 και Α10-Α11 στις τρεις νίκες (συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου). Οι ηττημένες θα πέσουν στην Α2

    [18] Βόλεϊ

    "Τρέμει" το στέμμα της Μπέλγκοροντ

    22/3/2005 1:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έρχεται στην Θεσσαλονίκη με στόχο να υπερασπιστεί το στέμμα της η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, στο φαϊναλ φορ της Θεσσαλονίκης (26-27 Μαρτίου). Πρώτο της εμπόδιο στην προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων θα είναι στα ημιτελικά η διοργανώτρια ομάδα και φαβορί για την κούπα, ομάδα του Ηρακλή Central Gas, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουνε ότι ο αγώνας αυτός θα μπορούσε αντί για ημιτελικός να ήταν και πρόωρος τελικός. Η ρωσική ομάδα του Γκινάντι Τσιπούλιν, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την προετοιμασία της, δεν κρύβει με δηλώσεις στο επίσημο site της διοργάνωσης www.iraklisvolley.gr, ότι θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στους κυανόλευκους του Αλέκου Λέωνη.

    "Διαβασμένοι" έρχονται οι Ρώσοι

    Μόνο μια φορά σε δύο φετινές αναμετρήσεις κατάφερε φέτος η Λοκομοτίβ Μπελογκόρι, να νικήσει τον Ηρακλή κι αυτή στο Μπέλγκοροντ. Βέβαια πριν από εκείνο τον αγώνα είχε προηγηθεί μία πραγματική Οδύσσεια μέχρι να φτάσει η ελληνική αποστολή καταταλαιπωρημένη στη Ρωσία . Στη θέση του Ηρακλή θα βρεθεί αυτή τη φορά η Μπελογκόρι, που ήδη στο πλάισιο των αγώνων του ρωσικού πρωταθλήματος έχει ταξιδεύσει πολλές ώρες διανύοντας τεράστιες αποστάσεις στη ρωσική ενδοχώρα.

    Ο τεχνικός της ρωσικής ομάδος, Γκενάντι Τσιπούλιν δήλωσε: "Όλοι οι παίκτες αισθάνονται καλά. Προπονούμαστε για να είμαστε έτοιμοι στους αγώνες του φάιναλ φορ. Το μοναδικό μας πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του εθνικού μας πρωταθλήματος είμαστε αναγκασμένοι να διανύουμε μεγάλες αποστάσεις. Μερικές φορές ο καιρός κάνει δύσκολη την επιστροφή μας στην έδρα μας. Έτσι μερικές φορές το ταξίδι διαρκεί περισσότερη ώρα από αυτή του αγώνα". Θα περίμενε κανείς ότι τα δύο συνεχόμενα τρόπαια θα χάριζαν μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Τσιπούλιν, όμως φαίνεται ότι οι Ρώσοι ακόμη δεν έχουνε ξεχάσει την ήττα 3-1 της 24ης Νοεμβρίου 2004 , στο πλαίσιο των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης, στο Κατσάνειο.

    "Θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Ο Ηρακλής είναι μια σκληρή ομάδα, αλλά εμείς αλλά αναλύουμε τα παιχνίδια τους λεπτομερώς, έτσι σκέφτομαι ότι θα έχουμε "τα όπλα" για να προχωρήσουμε" τόνισε ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών της Λοκομοτίβ και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Τσιπούλιν, που έχει περάσει από το "μικροσκόπιο" τον Κυπελλούχο Ελλάδας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αρχηγού της Μπέλγκοροντ, Σεργκέι Τετιούκιν στο δικτυακό τόπο του Ηρακλή:"Δεν θα είναι εύκολα στη Θεσσαλονίκη. Αλλά ο Ηρακλής Central Gas δεν είναι μια καινούργια ομάδα για εμάς. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο στην Ελλάδα". Τέλος, δεν θέλησε να δώσει κανένα προγνωστικό για το παιχνίδι και αρκέστηκε μόνο να πει: "Εμείς πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να παίξουμε".

    [19] "Πέταξε" η Μενέντες

    22/3/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα 64μ, και 29εκακ, έφτασε το ακόντιο της Χρυσής Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Οσλέιντι Μενέντες. Η Κουβανή κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ, δήλωσε πως δεν έχει αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες ακόμα, όμως αισθάνεται καλά και σόχος της είναι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ελσίνκι. Δεύτερη στο ακόντιο ήταν η Σόνια Μπίσετ με 59.48μ.

    Χωρίς εκπλήξεις

    Στη σφαιροβολία η επίσης νικήτρια στην Αθήνα (για την ακρίβεια στην Αρχαία Ολυμπία, λόγω τιμωρίας της Ρωσίδας Ίρινα Κορζανένκο) Γιουμιλέιντι Κούμπα κέρδισε με 18.80μ.

    Μετά τον κλειστό στίβο στην Ευρώπη ο Ανιέρ Γκαρσία έκανε στο πρωτάθλημα την πρώτη του κούρσα φέτος στα 110μ εμπόδια. Τερμάτισε στον τελικό σε 13.63 για να κερδίσει τους αντιπάλους του, Γιοέλ Χερνάντες (13.74) και Γιούνιελ Χερνάντες (13.78) για να διατηρήσει τον τίτλο του, που κατακτά συνεχώς από το 2000.

    Ο Ιβάν Πεντρόσο, εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε ανοικτό και κλειστό στίβο, ήταν νικητής στο μήκος με 7.79μ (άν. +2.6) κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στη διοργάνωση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε και ο Γιοάντρι Μπετανσός στο τριπλούν με 16.93μ, ενώ ο Λουίς Ρέγες κέρδισε τόσο στα 100μ (10.59) όσο και στα 200μ (21.03).

    [20] Κοινωνία

    Απεργούν τα ΚΤΕΛ

    22/3/2005 7:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Προβλήματα στα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ ενδέχεται να παρουσιαστούν την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΚΤΕΛ. Πάντως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι οδηγοί των λεωφορείων που πραγματοποιούν τα δρομολόγια είναι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι των εταιρειών ΚΤΕΛ και δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Οι υπάλληλοι των ΚΕΤΛ που απεργούν έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 αύριο το πρωί, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.

    Σχετικά Links:

    ΚΤΕΛ

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Και ο Μέιερ κατά του Μουρίνιο

    22/3/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Ουρς Μέιερ επί πολλά χρόνια διεθνής διαιτητής αν και αποσύρθηκε απο την ενεργό δράση στο τέλος της προηγούμενης περιόδου, εξακολουθεί να πονά τον χώρο που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως και με βάση αυτό ζήτησε την σκληρή τιμωρία του Ζοσέ Μουρίνιο για τις δηλώσεις που έκανε πριν τον αγώνα της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα. "Μια ποινή πρέπει να πονέσει", επεσήμανε ο Ελβετός πρώην διαιτητής και συνέχισε προτείνωντας, " Εάν επιβαλόταν τιμωρία στον Μουρίνιο και δεν μπορούσε να καθήσει στον πάγκο στον προημιτελικό με τη Μπάγερν Μονάχου, αυτό θα πονούσε". Ο Μουρίνιο πάντως δεν είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος στην υπόθεση που εξετάζει η UEFA καθώς εγκαλούμενοι στην πειθαρχική επιτροπή είναι και ο βοηθός του, Στιβ Κλαρκ αλλά και ο Λες Μάιλς, στέλχος της ασφάλειας του συλλόγου, οι οποίοι κατηγορούνται για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου με τα όσα είπαν.

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στρακόσια: "Φαβορί η Ελλάδα"

    22/3/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι ελλείψεις της αλβανικής ομάδας και η καλύτερη ποιότητα της ελληνικής, καθιστούν την Εθνική μας φαβορί στον αγώνα με την Αλβανία, σύμφωνα με τον Φώτη Στρακόσια, ο οποίος μίλησε στην ισοτσελίδα της ΕΠΟ για την αναμέτρηση. Ο Αλβανός γκολκίπερ που έχει κάνει μεγάλη καριέρα στα ελληνικά γήπεδα, εκτός απο τα παραπάνω δήλωσε πως δεν θέλει να αγωνιστεί εναντίον της Ελλάδας για ψυχολογκούς, κυρίως λόγους, ενώ επεσήμανε πως ήδη έχει εκφράσει στον προπονητή του την πρόθεση να αποχωρήσει απο την ενεργό δράση. "Δήλωσα στον προπονητή μου την πρόθεσή μου να αποσυρθώ, όμως ο κ. Μπρίγκελ με παρακάλεσε να συμμετάσχω στην αποστολή της ομάδας για τους δύο προσεχείς αγώνες με την Τουρκία και την Ελλάδα, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Θα αγωνιστώ, μόνο αν υπάρξει πρόβλημα τραυματισμού στους υπόλοιπους τερματοφύλακες", τόνισε ο Στρακόσια και συμπλήρωσε για τον αγώνα, " Οπωσδήποτε, φαβορί είναι η ελληνική ομάδα, όχι μόνο γιατί "κουβαλάει" τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά και γιατί υπάρχει διαφορά στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών και των πρωταθλημάτων που αυτοί αγωνίζονται. Επίσης, θα έχουμε σημαντικές ελλείψεις λόγω τραυματισμών. Φυσικά, ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όποια κι αν είναι η διαφορά της δυναμικότητας. Αν κέρδιζε πάντα το φαβορί, το ποδόσφαιρο θα ήταν ένα βαρετό άθλημα"!

    [23] Μπάσκετ

    Πήρε Οκούνσκι η ΜΕΝΤ

    22/3/2005 5:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την συμφωνία με τον Αλεξάντερ Οκούνσκι για το υπόλοιπο της περιόδου, ανακοίνωσε η ΜΕΝΤ. Ο 34χρονος Ουκρανός σέντερ, ο οποίος πέρυσι είχε αγωνιστεί σε δέκα αγώνες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έστειλε υπογεγραμμένο το σχετικό προσύμφωνο στους «κυανόλευκους» και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες. Όσον αφορά την αρχική ημερομηνία που θα μπορεί να αγωνιστεί, θα προσδιοριστεί από τη στιγμή που θα αποκτήσει τη βίζα του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οκούνσκι, μετά από τον "δικέφαλο του Βορρά", έφυγε το Δεκέμβριο του 2003, για να υπογράψει λίγο αργότερα στην Κιέβ. Στη φετινή σεζόν ξεκίνησε στην Οντέσα, με την οποία τερμάτισε πριν από λίγες μέρες τη συνεργασία του.

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χωρίς τέσσερις η Αλβανία

    22/3/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μείον "μία τετράδα" για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αλβανίας, Χανς-Πέτερ Μπρίγκελ, θα παραταχθεί κόντρα στους δύο αγώνες με τις αντίστοιχες της Τουρκίας και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γκέρι Τσίπι, Μπέσνικ Χάσι και Εντβιν Μουράτι, ενώ απών από τις δύο αναμετρήσεις για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ θα είναι και ο Αριαν Μπεκιάι, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθεί από την αποστολή για προσωπικούς λόγους, αν και αναμενόταν να πάρει τη θέση του Φώτη Στρακόσια κάτω από τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 March 2005 - 18:08:22 UTC