Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Οικονομία στο επίκεντρο
  • [02] Τι έπαθαν οι άνθρωποι!
  • [03] Πάρκο ζωής στο Ελληνικό
  • [04] Πέλεκυς για τις "φούσκες"
  • [05] Διαφωνιών συνέχεια σε ΟΤΟΕ – τραπεζίτες
  • [06] Ένα κακό δεκάλεπτο κόστισε…
  • [07] Κρίση δικαιοσύνης από την Ξάνθη
  • [08] Και πάλι εκτός ο "Ρίμπο"
  • [09] "Ρωμαϊκό" αντίο στον "Κολοσσό"
  • [10] Πρόβλημα με Νικοπολίδη
  • [11] Με απουσίες Ξάνθη και Λάρισα
  • [12] Νέα δεδομένα για Σικαμπάλα

    [01] Στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Η Οικονομία στο επίκεντρο

    22/3/2005 12:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΜΠΕ

    Να επικυρώσουν την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας καλούνται οι "25" Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ενώ επί τάπητος θα τεθεί και η αναθεώρηση της Στρατηγικής της Λισσαβώνας. Πολύ θετική για την Ευρώπη χαρακτήρισε τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών για την ελαστικοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα πάρει μέρος στη Σύνοδο. Νωρίτερα, ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία θα παραστεί για πρώτη φορά - ως παρατηρητής - και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν. Το απόγευμα, ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοσέ Μπορέλ.

    "Παραμένει η υποχρέωση για μείωση του ελλείματος"

    Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, το Σύμφωνο καθίσταται περισσότερο ευέλικτο και καλύτερα εφαρμόσιμο, ενώ έγιναν δεκτές βασικές ελληνικές θέσεις , όπως η επιμήκυνση του χρόνου που θα έχουν οι χώρες μέλη για να επανέλθουν, σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

    Ο υπουργός διευκρίνισε, ωστόσο, πως η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας δεν αναιρεί την υποχρέωσή της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% έως το τέλος του 2006.

    Το πρόγραμμα της Συνόδου

    Στην καθιερωμένη, προ των Συνόδων, επιστολή, την οποία ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στέλνει στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προσκαλεί τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σήμερα το απόγευμα, στην καθιερωμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζοσέ Μπορέλ, ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια σύντομη σύνοδος εργασιών για το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας , όπου ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ θα κάνει μια αναλυτική αναφορά στην πολιτική συμφωνία που επετεύχθη στο Συμβούλιο Ecofin της Κυριακής.

    Οι διαβουλεύσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών θα συνεχιστούν στο δείπνο εργασίας, όπου θα συζητηθούν θέματα που έχουν τεθεί από τους υπουργούς Οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η εκλογή του νέου προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η ημερήσια διάταξη για το ξεχωριστό δείπνο των υπουργών Εξωτερικών περιλαμβάνει θέματα που αφορούν ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας .

    Για αύριο το πρωί, έχει προγραμματιστεί η δεύτερη Συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και νωρίς το απόγευμα ακολουθεί συνάντηση της Προεδρίας με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

    Συμφωνία για το Σύμφωνο Σταθερότητας

    Σχετικά Links:

    Ευρωπαϊκή Ένωση

    [02] Παράξενα

    Έμειναν με τη χαρά Τι έπαθαν οι άνθρωποι!

    22/3/2005 11:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη χαρά έμειναν όσοι πίστεψαν ότι κέρδισαν το ξυστό της εφημερίδας New York Daily News. Ένα τυπογραφικό λάθος και το 12 έγινε 13 στη λίστα με τους αριθμούς (απεδείχθη γρουσούζικο) με αποτέλεσμα εκατοντάδες αναγνώστες να πιστεύουν ότι κέρδισαν 100.000 δολάρια. Έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο Μανχάταν σχηματίστηκαν ουρές ευτυχισμένων ανθρώπων που πίστευαν ότι η τύχη τους είχε χαμογελάσει. Η ευτυχία όμως, έγινε γρήγορα κρύος ιδρώτας όταν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας τους ζητούσαν να γράψουν λάθος

    Ήταν κακή η καλή τους τύχη

    Ένα λάθος που απεδείχθη "σφαλιάρα" για όσους είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν σχέδια για μία καλύτερη ζωή.

    Δεν ήταν λίγοι μάλιστα και εκείνοι που εν αναμονή των κερδών είχαν κάνει ήδη αγορές.

    Η εφημερίδα ζήτησε συγνώμη από τους αναγνώστες της και κατηγόρησε για το λάθος την εταιρεία που διαχειρίζεται το παιχνίδι.

    Και σε ένδειξη αληθινής μεταμέλειας αποφάσισε να μοιράσει αυτή τη βδομάδα 1.000.000 δολάρια.

    Ποσό δηλαδή πενταπλάσιο, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε εβδομαδιαία βάση μοιράζει 220.000 δολάρια, με ποσά που ποικίλουν και μπορούν να φθάσουν από τα 25 μέχρι τα 100.000 δολάρια.

    [03] Κοινωνία

    Οφέλη και για τα Δυτικά Προάστια Πάρκο ζωής στο Ελληνικό

    22/3/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τo μεγαλύτερο της Ευρώπης, θα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, με πολλαπλά οφέλη στην καθημερινότητα και την υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Από τα συνολικά 5000 στρέμματα, τα 4000 θα είναι χώροι πρασίνου, με χιλιάδες δέντρα φυτά, ενώ θα υπάρχουν ακόμα συντριβάνια, παιδότοποι και χώροι υπαίθριων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Από το Μητροπολοτικό Πάρκο, οφέλη θα προκύψουν και για τα Δυτικά προάστια, καθώς τμήμα των εσόδων από τη διάθεση ενός τμήματος σε ιδιώτες θα διατεθεί για αναπλάσεις και έργα υποδομής στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

    Τεράστιος πνεύμονας πρασίνου

    Συνάντηση με τους Δημάρχους των περιοχών γύρω από το Μητροπολιτικό Πάρκο, είχε την Τρίτη, Γ. Σουφλιάς.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, υπογράμμισε ότι από το σύνολο των 5300 στεμμάτων της έκτασης, η πολεοδόμηση θα γίνει στα 1000 εξ αυτών τονίζοντας ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και τη διαχείριση του πάρκου καθώς και για έργα ανάπλασης στα Δυτικά προάστια της Αθήνας.

    Συνολικά η έκταση του Ελληνικού είναι 5300 στρέμματα.

    Εκτός από τους χώρους πράσινου και αναψυχής που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης, τα 300 στρέμματα θα είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα υπόλοιπα 1000 θα δοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

    Το Πάρκο θα διατηρήσει αρκετά στοιχεία από την παλιά χρήση του αεροδρομίου του Ελληνικού.

    Ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών θα αποτελέσει ζώνη περιπάτου και αθλητισμού. Οι παλιές αίθουσες αναμονής θα γίνουν συνεδριακά κέντρα και χώροι εκδηλώσεων.

    Σε έξι μήνες, η μορφή του πάρκου θα οριστικοποιηθεί όταν το υπουργείο θα έχει την τελική αρχιτεκτονική μελέτη στα χέρια του.

    Το γήπεδο του Παναθηναϊκού

    Αντιρρήσεις για τη χρηματοδότηση άλλων περιοχών εκφράζουν οι Δήμαρχοι ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο κατασκευής εκεί του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

    Αναφερόμενος στο θέμα του γηπέδου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόνισε ότι "θα πρέπει να μεταφερθεί από την Λ. Αλεξάνδρας και κάπου θα πρέπει να πάει, μπορεί και στο Ελληνικό".

    "Δεν το θέλει ο ένας από 'δω, δεν το θέλει ο άλλος από 'κει, πού να πάει στην Εύβοια;" πρόσθεσε.

    [04] Κοινωνία

    Καταδικάστηκαν χρηματιστές και επιχειρηματίες Πέλεκυς για τις "φούσκες"

    22/3/2005 8:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένα βήμα πριν τη δικαίωση φαίνεται πως βρίσκονται όσοι έχασαν χρήματα στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999 - 2000. Δεκατρείς χρηματιστές και επιχειρηματίες καταδικάστηκαν σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση από 3 έως 5 χρόνια και χρηματικά πρόστιμα που αγγίζουν συνολικά τα 690.000 ευρώ. Η κατηγορία ήταν χειραγώγηση μετοχών και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, ενώ εναντίον τους εκκρεμούν οι κατηγορίες της απάτης και της υπεξαίρεσης, τις οποίες ερευνά ο 19ος ανακριτής. Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η οποία, αν επικυρωθεί από το Εφετείο, θα αποτελέσει νομολογία για πολλές άλλες παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν.

    Φυλάκιση και "τσουχτερά" πρόστιμα

    Ένοχοι για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και χειραγώγηση μετοχών την περίοδο 1999 - 2000 κρίθηκαν: ο Παναγιώτης Κονταλέξης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 250.000 ευρώ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, ο ιδιοκτήτης της Ντελόνγκι, Σπύρος Τασσόγλου και οι Ηλίας Τσοτάκος, Δημήτρης Ρανιος, Ιωάννης Μούστος και Ηλίας Μπογδάνος, με ποινές φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 140 ευρώ.

    Επίσης, ποινή φυλάκισης 3 ετών και πρόστιμο 140 ευρώ επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Στέγκο και τις κόρες του, Χρυσή και Στυλιανή, καθώς και στον Παναγιώτης Πανούση.

    Ένοχοι βρέθηκαν επίσης ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Αρνάκουρος και ο Αθανάσιος Λιάγκος, που τιμωρήθηκαν με 3 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 150.000 ευρώ.

    Οι ποινές δεν έχουν δυνατότητα μετατροπής ή αναστολής, ενώ όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

    [05] Οικονομία

    Νέες συνομιλίες την ερχόμενη Τρίτη Διαφωνιών συνέχεια σε ΟΤΟΕ τραπεζίτες

    22/3/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Τις διαφωνίες τους για το ασφαλιστικό επαναβεβαίωσαν η ΟΤΟΕ και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η σημερινή συνάντηση απέβη άκαρπη, αφού οι δυο πλευρές δεν βρήκαν τη χρυσή τομή για τη χρηματοδότηση του κόστους, την επέκταση του ταμείου στο σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων και τις διαφορετικές παροχές για τους παλιούς ασφαλισμένους και τους προσληφθέντες μετά το 1992, ενώ οι δύο πλευρές θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου την ερχόμενη Τρίτη, 29 Μαρτίου. Όπως επισημαίνει ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η αντιπροσωπεία των διοικήσεων των τραπεζών ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού. Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες χαρακτήρισαν το θέμα πολιτικό, εκτιμώντας ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταρτίσει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

    "Μάχη" για το ταμείο

    Όπως δήλωσε ο ταμίας της ΟΤΟΕ, Ζώης Πεπές, "οι τραπεζίτες δεν μετακινήθηκαν ούτε πόντο από τις αρχικές τους θέσεις" και απέρριψαν την πρόταση της Ομοσπονδίας για ενιαίο ταμείο, ως ανεδαφική και ανεφάρμοστη.

    Επίσης, η ΟΤΟΕ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των νόμων για την διαδοχική ασφάλιση, προκειμένου να ενταχθούν στο ενιαίο ταμείο όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και σημείωσαν, ότι ο νέος φορέας δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης.

    Από την άλλη, οι τραπεζίτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των ασφαλισμένων μετά την 1η Ιανουαρίου 1993, στους οποίους δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα πέραν αυτών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, ενώ υποστηρίζουν τον αποκλεισμό των εργαζομένων που δεν έχουν ειδικά ταμεία, ανεξάρτητα από τον χρόνο πρόσληψής τους

    Σχετικά Links:

    Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

    ΟΤΟΕ

    [06] Μπάσκετ

    Ένα κακό δεκάλεπτο κόστισε

    22/3/2005 11:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Μακεδονικός, που πάλευε το παιχνίδι μέχρι το 30', φόρεσε το κακό του «προσωπείο» στο τελευταίο δεκάλεπτο και υπέστη βαριά ήττα στο Μιλένιουμ Σπορτς Χάλα από τη Χέμοφαρμ, με 107-84, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στην ημιτελική φάση του ULEB Cup. Σε επτά βράδια, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη θα υποδεχθούν στην Κοζάνη τους Σέρβους με το έργο τους να μην κρίνεται και τόσο εύκολο, καθώς θα πρέπει να κερδίσουν με διαφορά άνω των 23 πόντων για να προκριθούν. Το μουδιασμένο ξεκίνημα της Χέμοφαρμ στα πρώτα λεπτά του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Μακεδονικό για εύκολα καλάθια που τον έθεσαν πολύ γρήγορα σε θέση ισχύος. Εκφραστές των γρήγορων επιθέσεων της ομάδας της Κοζάνης ήταν οι Χάτσον και Τσάνακ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με ανασύνταξη δυνάμεων στη συνέχεια μπόρεσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης να ξεφύγουν για πρώτη φορά με οκτώ πόντους (27-19).

    Όλα πήγαιναν καλά

    Κύρια χαρακτηριστικά της ανατροπής ήταν η ευστοχία των γηπεδούχων στα σουτ εντός πεδιάς (10/11), αλλά και τα εύστοχα περιφερειακά τους σουτ (3/5). Μάλιστα με τρίποντη «βόμβα» του Μπόγκαβατς στην εκπνοή η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό, «γράφοντας» στον φωτεινό πίνακα το 30-20, υπέρ της Χέμοφαρμ. Το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ανήκε αποκλειστικά στον Μακεδονικό και πιο συγκεκριμένα στην «καλαθομηχανή», Πιτ Μάικλ, με τον τελευταίο να πετυχαίνει εννέα διαδοχικούς πόντους και να δίνει το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με 41-40, στο 15'. Από εκείνο το σημείο και μετά η Χέμοφαρμ δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -4 (51-55).

    Καταστροφή!

    Ούτε το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ικανό να αποβάλλει το χαρακτηρισμό... ντέρμπι. Αυτή τη φορά ένα μικρό σερί 5-0 από πλευράς Χέμοφαρμ έφερε πάλι την ισοφάριση στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου (79-75) η σερβική ομάδα διατηρούσε το «εύθραυστο» προβάδισμα των 4 πόντων. Από τον Μακεδονικό πάντως οι πρώτοι «πονοκέφαλοι» άρχισαν να εκδηλώνονται για τον Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς Μάικλ και Παπαμακάριος είχαν «φορτωθεί» με 3 και 4 φάουλ αντίστοιχα, ενώ από το αντίπαλο στρατόπεδο πέντε παίκτες είχαν φτάσει τους προσωπικούς τους πόντους σε διψήφιο αριθμό. Στην τελευταία περίοδο και πιο συγκεκριμένα μετά από τρία λεπτά ο Μακεδονικός έχασε την επαφή με τη Χέμοφαρμ, ενώ η διαφορά στο 35 είχε εκτοξευθεί στους +22 πόντους (98-76) και τους γηπεδούχους να έχουν το πρώτο λόγο για την επικράτηση. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν μπόρεσαν ούτε στα τελευταία πέντε λεπτά να «αφυπνιστούν» και πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνιση στις φετινές τους προσπάθειες ηττήθηκαν με το τελικό 107-84.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 30-20, 51-55, 79-75, 107-84 ΧΕΜΟΦΑΡΜ: Χούκιτς 15 (3), Μπόγκαβατς 24 (2), Τόπιτς 16 (2), Πόποβιτς 1, Βασίλεβιτς 9 (3), Μπάκιτς 12 (1), Μίκινγκ 12 (1), Κάμινγκς 15 (2), Ντικάνοβιτς 3. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χίζνιακ 7, Παπαμακάριος 10 (3), Καφκής 1, Λουκόφσκι 16 (2), Χάτσον 18, Ρίματς 5 (1), Δ. Σπανούλης 3 (1), Τσάνακ 7 (1), Μάικλ 17 (1).

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κρίση δικαιοσύνης από την Ξάνθη

    22/3/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνέχεια στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο και με την οποία παραδεχόταν πως το πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος της Κέρκυρας δεν υπήρξε ποτέ, έδωσε σήμερα η ΠΑΕ Ξάνθη, που εξέδωσε μια ακόμη ανακοίνωση ζητώντας την επανάληψη του συγκεκριμένου αγώνα. Ασφαλώς αυτό είναι κάτι πρωτοφανές, όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και παγκοσμίως, όμως οι υπεύθυνοι της "ακριτικής" ομάδας μιλούν απολύτως σοβαρά. Μάλιστα προτείνουν ακόμη και αν δεν επαναληφθεί ο αγώνας, να συνεχιστεί από το σημείο που σφυρίχτηκε η λανθασμένη υπόδειξη και έπειτα, δηλαδή από το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ που έγινε σήμερα στις 18.00 αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί στις αρμόδιες αρχές ΕΠΑΕ και ΕΠΟ η επανάληψη του αγώνα SKODA ΞΑΝΘΗ Κέρκυρα σε ημερομηνίες που θα έχουν επιστρέψει οι τιμωρημένοι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας ή να συνεχιστεί ο αγώνας από το 93ο λεπτό (πριν το πέναλτι) μέχρι το 95ο λεπτό που έπρεπε να τελειώσει. Ο ένας βαθμός για την SKODA ΞΑΝΘΗ δεν σημαίνει τίποτα, οι 3 βαθμοί όμως για την Κέρκυρα μπορεί να σημαίνουν μια ολόκληρη κατηγορία"

    Η αποστολή για το κύπελλο

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα, ο Γιάννης Ματζουράκης δεν θα έχει στην διάθεσή του, τον Κλέμπερ, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει είκοσι ημέρες εκτός, ενώ θα απουσιάσουν και οι Κνελίνι, Παπαδημητρίου και Καλασιμπέτα. Μετά τη σημερινή προπόνηση, ο Γιάννη Ματζουράκης επέλεξε στην αποστολή 20 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Πιζανόφσκι, Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Άντζας, Σίκοβ, Μαχράτζε, Τοροσίδης, Κοντοδήμος, Κουράκ, Παβιό, Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Βόζαμπαλ, Πρίττας, Μελισσάς, Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο, Δημητριάδης και Καζάκης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και πάλι εκτός ο "Ρίμπο"

    22/3/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οριστική είναι η μη συμμετοχή του Βραζιλιάνου άσου του Ολυμπιακού στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου και την ήττα από την Καστοριά με 2-1. Ο μέσος των "ερυθρολεύκων", έχει να αγωνιστεί από τον αγώνα για το Κύπελλο UEFA με τη Νιούκαστλ στις 10 Μαρτίου, από το Ελληνικό πρωτάθλημα τελευταία του παρουσία ήταν από τον αγώνα με τον Εργοτέλη στις 20 Φεβρουαρίου, δεν έδειξε και πάλι έτοιμος. Ο "Ρίμπο", έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα και παρ ότι έδειξε να "ανεβάζει ρυθμούς", ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς αποφάσισε να τον προφυλάξει, έχοντας τον για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και τον έξεσε εκτός αποστολής.

    Η αποστολή κόντρα στους "γουναράδες"

    Μετά και τις απουσίες παικτών, ο προπονητής του Ολυμπιακού, ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 18 παίκτες και πολλά νέα πρόσωπα. Αυτοί είναι οι :Γιάννου, Μπούτσεκ, Μαυρογενίδης, Πάντος, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Μάριτς, Γεωργάτος, Μενδρινός, Φιλιππάκος, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Οκκάς και Ντ΄ Ακόλ.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Ρωμαϊκό" αντίο στον "Κολοσσό"

    22/3/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Χωρίζουν οι δρόμοι" του αμυντικού της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρόμα. Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πρωταθλητή Ευρώπης, Μαουρίτσιο Τονίτσι, ο σύλλογος της Ιταλικής ομάδας δεν προτίθεται να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον παίκτη, μετά το τέλος του καλοκαιριού, όπου και λήγει το συμβόλαιο του. "Ανοίγουν οι δρόμοι" πλέον για πολλούς "μνηστήρες".

    Υπάρχουν και αλλού προτάσεις

    Όπως τόνισε ο Ιταλός μάνατζερ, ο Δέλλας θέλει να μείνει στη Ρόμα, αφού όπως έχει τονίσει, αγαπάει πολύ τον κόσμο της Ρώμης, την πόλη αλλά και την ομάδα. Παρ όλα αυτά η διοίκηση της ομάδας δεν έχει μιλήσει καν για ανανέωση του συμβολαίου και από ότι φαίνεται, μάλλον θα φύγει στο τέλος της σεζόν. Πάντως άφησε ένα "μικρό παραθυράκι", λέγοντας πως δίνει ένα μικρό ποσοστό της τάξης των 20% στο να παραμείνει στη Ρώμη.

    Κλείνοντας, ο Τονίτσι είπε πως ήδη υπάρχουν κάποιες προτάσεις για τον 28χρονο αμυντικό, χωρίς να ονοματίσει κάποιον σύλλογο. Πάντως, όπως είχε ακουστεί και πιο παλιά, η Τότεναμ και η Πόρτο είχαν εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον για την απόκτηση του, μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στο EURO 2004 της Πορτογαλίας, όμως τότε ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να φύγει από το "Ολίμπικο", λέγοντας πως θέλει να παλέψει για μία θέση βασικού.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόβλημα με Νικοπολίδη

    22/3/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυτή την ώρα διεξάγετια η προπόνηση της Εθνικής μας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ωστόσο ένα πρόβλημα με τον Αντώνη Νικοπολίδη, προκαλεί ανησυχία. Ο βασικός τερματοφύλακας της Ελλάδαςδεν ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης αλλά ατομικό, εξ αιτίας ενός ξαφνικού προβλήματος που προέκυψε λίγο πριν αρχίσει το ζέσταμα. Οπωσδήποτε η ανησυχία είναι μεγάλη για τους δύο αγώνες που επίκεινται και έτσι ο Ότο ρεχάγκελ αναγκάστηκε να ζητήσει απο την Εθνική Ελπίδων τον Μιχάλη Σηφάκη.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με απουσίες Ξάνθη και Λάρισα

    22/3/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αναμφίβολα το κύπελλο δεν ήταν στις σκέψεις των ανθρώπων της Λάρισάς στον σχεδιασμό της χρονιάς, ωστόσο μετά το 1-0 του Αλκαζάρ επί της Ξάνθης, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και γιατί όχι η Θεσσαλική ομάδα να καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στους ημιτελικούς του θεσμού. Πάντως ο Γιώργος Δώνης δίνει την ααπιτούμενη προσοχή στο ματς χωρίς όμως το άγχος ενός προημιτελικού, αφού όπως τόνισε το συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει στην ομάδα. " Θα το παλέψουμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, μόνο να κερδίσουμε από αυτό το παιχνίδι", τόνισε ο Δώνης και συμπλήρωσε, " Ωστόσο το φαβορί παραμένει η Ξάνθη και δεν πιστεύω ότι βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση". Ο προπονητής της Λάρισας θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κυπαρίσση και Σίσιτς, που είναι τραυματίες. Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Γρηγορίου, Φέρστερ, Γκίκα, Μπανιά, Ζιάγκα, Φλώρο, Χριστόπουλο, Παπακώστα, Παλαιολόγο, Νεντέλκοβιτς, Τσιάτσιο, Σερμπάν, Γιανκόφσκι, Κηπουρό, Στουρνάρα, Μπαχράμη, Αμπούνα, Μακρή, Διγκόζη, Κατσιαρό.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέα δεδομένα για Σικαμπάλα

    22/3/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θετικά είναι τα τελευταία μηνύματα για την ομάδα του ΠΑΟΚ και τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Σικάμπαλα. Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, η FIFA δικαίωσε τους "ασπρόμαυρους" επιφεφαιώντας πως είναι παίκτης του ΠΑΟΚ. Όμως για να ισχύσει και τυπικά, η ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλει άμεσα 250.000 ευρώ στη Ζάμαλεκ. Έτσι, το σήριαλ που υπήρχε με τον Αιγύπτιο και την ομάδα της Θεσσαλονίκης, φαίνεται να τελειώνει θετικά. Πάντως, ο παίκτης αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο και αυτό σημαίνει πως θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε αθλητική του υποχρέωση, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

    Τραυματισμοί και αποχωρήσεις

    Από εκεί και πέρα, πολλά είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του Καραγεωργίου. Μετά το δίτερμα της σημερινής προπόνησης, ο Πάρις Ανδράλας, τραυματίστηκε και η διάγνωση έδειξε θλάση δευτέρου βαθμού και θα χρειαστεί περίπου τρεις εβδομάδες για να επανέλθει. Όσο για τον Γιώτη Εγκομίτη, υπέστη διάταση στον τετρακέφαλο, μετά τον αγώνα με τη Χαλκδόνα την Κυριακή. Ο Κύπριος επιθετικός αναμένεται να επανέλθει σε είκοσι μέρες, πράγμα που σημαίνει πως και αυτός δεν θα είναι έτοιμος για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και θα χάσει τον πρώτο αγώνα με την Ξάνθη.

    Πέραν αυτών, ο τεχνικός της ομάδας, είδε την αποχώρηση πολλών παικτών λόγω των υποχρεώσεων τους με τις εθνικές τους ομάδες. Έτσι η Τούμπα "άδειασε μετά την αναχώρηση των Φουτσίνι, Ουντέζε, Μέγκαχεντ και Γιασεμάκη. Για τους τρεις πρώτους, η επιστροφή αναμένεται την Τρίτη, ενώ και για τον Κύπριο την Πέμπτη.

    Πάντως ο Καραγεωργίου, παρά τις απουσίες αυτές και παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει αγωνιστική στο Πρωτάθλημα λόγω της Εθνικής μας ομάδας, δεν έδωσε ρεπό και θα πραγματοποίησε κανονικά την προπόνηση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 March 2005 - 22:03:52 UTC