Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα μνήμης
  • [02] Επίθεση καμικάζι στη Ραμάντι
  • [03] "Άριστες σχέσεις"

    [01] Κοινωνία

    Στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας Ημέρα μνήμης

    25/3/2005 9:40:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, ολοκληρώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Κλειστή έως το τέλος των εκδηλώσεων θα παραμείνει η οδός Μητροπόλεως και οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Συντάγματος, Καραϊσκάκη και Ομονοίας. Τα οχήματα δεν θα επιτρέπεται να κινούνται στις οδούς, Πανεπιστημίου, Πατησίων, από την Πανεπιστημίου μέχρι την Αλεξάνδρας, Αγ. Κωνσταντίνου, Σταδίου, Ακαδημίας και στη λεωφόρο Συγγρού, μέχρι την Καλλιρόης. Την ανάγκη ομοψυχίας, αλληλεγγύης, γενναιότητας και συλλογικού οράματος για την αντιμετώπιση των ανοιχτών εθνικών θεμάτων και των κοινωνικών προκλήσεων, επισημαίνει στο μήνυμα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το βράδυ ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στην τελετή εορτασμού της Εθνικής επετείου που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    [02] Ιράκ

    11 νεκροί - 14 τραυματίες Επίθεση καμικάζι στη Ραμάντι

    25/3/2005 10:06:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα σε σημείο ελέγχου της ιρακινής πόλης Ραμάντι. Έντεκα Ιρακινοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και εννέα αστυνομικοί, δυο Αμερικανοί στρατιώτες και τρεις πολίτες τραυματίστηκαν. Ο καμικάζι ανατινάχθηκε σε σημείο ελέγχου στο ανατολικό τμήμα της πόλης, η οποία βρίσκεται 110 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

    [03] Πολιτική

    Συνάντηση Μολυβιάτη - Ράις "Άριστες σχέσεις"

    24/3/2005 11:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, στην Ουάσινγκτον. Κατά τις συνομιλίες επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ οι δύο Υπουργοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο στρατηγικό διάλογο Αθήνας - Ουάσινγκτον, για θέματα που αφορούν την Κύπρο, τα Βαλκάνια και τις χώρες της Μεσογείου και του Καυκάσου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μολυβιάτης υπογράμμισε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αναφέρθηκε στην περαιτέρω προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας. Όπως είπε, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν τρόποι για να προωθηθεί η επανένωση της Κύπρου, στη βάση του σχεδίου Ανάν. Από την πλευρά της, η επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον καλύτερο φίλο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

    Στο επίκεντρο το Κυπριακό

    Στη συνάντηση Μολυβιάτη - Ράις τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει μάλιστα και της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, την Δευτέρα, 28 Μαρτίου.

    Μιλώντας για την ατζέντα των συνομιλιών, η κ. Ράις έκανε λόγο για την κοινή δέσμευση των δύο χωρών στην επέκταση της Δημοκρατίας, αναφερόμενη ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και τη συνδρομή στην προσπάθεια των Ιρακινών για ανασυγκρότηση μετά τις εκλογές.

    Ερωτηθείσα για τους τομείς συνεργασίας με την Ελλάδα, η Αμερικανίδα Υπουργός ανέφερε τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το Κόσοβο και τη Μεσόγειο, όπου, όπως είπε, οι δύο χώρες μοιράζονται συμφέροντα, καθώς και τη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. Μολυβιάτης θα παραμείνει στην αμερικανική πρωτεύουσα και στη Νέα Υόρκη έως τις 28 Μαρτίου. Εκτός από τον κ. Ανάν, θα συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN και θα παραστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Μολυβιάτη - Ράις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 March 2005 - 9:58:33 UTC