Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμπιστευόμαστε ομοίους
  • [02] Με τις ευχές των ομογενών η Εθνική
  • [03] Γάμος δι' αντιπροσώπου
  • [04] Διαβεβαιώσεις Ρουσόπουλου για συμβασιούχους ΕΡΤ
  • [05] Με 5άρα στην 4άδα του Κυπέλλου
  • [06] Αντίο από Ζουτάουτας
  • [07] Στο εδώλιο ο πρόεδρος του "τριφυλλιού"
  • [08] Το καρέ των μονομάχων της FEL
  • [09] Πήρε αυτό που ήθελε η ΑΕΚ
  • [10] Δείκτης ...αγορών
  • [11] Κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για ΙΧ
  • [12] Διετής αποκλεισμός στο Σπυρόπουλο

    [01] Υγεία

    Εμπιστευόμαστε ομοίους

    24/3/2005 11:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που μπορεί να μας εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε ένα άγνωστο πρόσωπο; Η ομοιότητα των φυσιογνωμικών του χαρακτηριστικών με τα δικά μας, απαντούν Αμερικανοί ψυχολόγοι. Το επιχείρημα τους το στηρίζουν σε σειρά ερευνών που διεξήγαγαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο του εν λόγω ψυχολογικού πειράματος ζήτησαν από 144 φοιτητές να δουν ζεύγη φωτογραφιών άλλων φοιτητών. Κάθε φορά καλούνταν να υποδείξουν ποια μεταξύ των δύο προσώπων που έβλεπαν, θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εμπιστευτούν. Η πλειοψηφία διάλεξε την "αντανάκλαση" της. Δηλαδή, πρόσωπα που διέθεταν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά τους. Αυτό που δεν γνώριζαν οι φοιτητές ήταν ότι τα πρόσωπα στις φωτογραφίες που επέλεγαν είχαν προηγουμένως υποστεί επεξεργασία ούτως ώστε να αποκτήσουν ομοιότητες με τη δική τους φυσιογνωμία. Το συμπέρασμα είναι απλό εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας δρ Λιζα ΝτεΜπρούιν: "οι άνθρωποι ακούσια αναγνωρίζουν την ομοιότητα. Αυτό τους οδηγεί να θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους 'δικούς τους' και άρα να τους εμπιστεύονται".

    Άλλο εμπιστοσύνη, άλλο έρωτας

    Οι ίδιοι φοιτητές ρωτήθηκαν κατά πόσο ένιωσαν να έλκονται από τα πρόσωπα που επέλεξαν ως αξιόπιστα. Η πλειοψηφία απάντησε αρνητικά. Μάλιστα προτίμησε για πιθανoούς συντρόφους, ανθρώπους με τελείως διαφορετικό παρουσιαστικό.

    Αυτή η "συγγενική" ομοιότητα λοιπόν αποδείχτηκε ως απωθητικός παράγοντας για σεξουαλική σχέση.

    "Τα αποτελέσματα στηρίζουν την άποψη ότι οι άνθρωποι ενστικτωδώς εμπιστεύονται τους ομοίους τους: ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ανήκουν στην ίδια 'οικογένεια'. Ταυτόχρονα τους ίδιους τους αποκλείουν ως πιθανούς συντρόφους εξαιτίας του κόστους της αιμομιξίας" δήλωσε η ΝτεΜπρούιν .

    Η έρευνα διεξήχθη για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Μακ Μάστερ του Καναδά και τώρα συνεχίζεται στα Πανεπιστήμια Αμπερντίν και Σεν Αντριους των ΗΠΑ.

    Σχετικά Links:

    http://www.faceresearch.org/

    [02] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με τις ευχές των ομογενών η Εθνική

    24/3/2005 10:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Ήλιο με δόντια" συνάντησαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας οι αποστολές της Εθνικής Ανδρών και Ελπίδων, εν όψει των αναμετρήσεων με τα αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Γεωργίας. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας η πρέσβειρα Κωνσταντίνα Μαυροσκελίδου, η οποία σε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση, τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, και τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Θοδωρή Ζαγοράκη, τους μετέφερε τις προσδοκίες και τους πόθους των ομογενών, για νίκη των "ελληνικών χρωμάτων", που θα φέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τη θέση του Δελλα διεκδικούν με ισάξιες πιθανότητες ο Κώστας Κατσουράνης (ΑΕΚ ) και ο Άγγελος Μπασινάς (Παναθηναϊκός). Σοκ στην αποψινή προπόνηση, καθώς ο Βασίλης Λάκης υπέστη διάστρεμμα και πιθανότατα μένει εκτός μάχης, ενώ άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους διεθνείς και ο ΄κακός αγωνιστικός χώρος.

    Δεσμεύτηκε για το καλύτερο ο Ζαγοράκης

    "Σας περιμένει με ανυπομονησία όλη η ομογένεια. Περιμένουμε μια μεγάλη επιτυχία από εσάς για την Ελλάδα μας, όπως τα καταφέρατε και το καλοκαίρι στην Πορτογαλία. Θέλουμε να δοξάσετε την Ελλάδα" ήταν οι φράσεις της πρέσβειρας Κωνσταντίνα Μαυροσκελίδου, λίγο μετά την προσγείωση του ελληνικού τσάρτερ στην Τιφλίδα.

    Τα λόγια αυτά και κυρίως η ζεστασιά που έβγαζαν τα προσωπάκια των μικρών παιδιών που περίμεναν καρτερικά για ένα αυτόγραφο των διεθνών, έδωσαν κουράγιο στα παιδιά και παίρνοντας το λόγο ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης δεσμέυτηκε πως "... θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να χαρίσουμε τη χαρά σε όλους τους Έλληνες".

    Νοκ άουτ ο Λάκης

    Στο Στάδιο Λοκομοτίβ της Τιφλίδας η προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Βασίλης Λάκης γύρισε το πόδι και ο γιατρός της Εθνικής διέγνωσε διάστρεμμα. Έτσι η συμμετοχή του διεθνούς άσου κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη, αν και Ότο Ρεχάγκελ δήλωσε ότι θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

    Η ατυχία με το Λάκη δυσχαιρένει ακόμη περισσότερο το έργο των διεθνών που έχουνε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα με την ομάδα του Αλέν Ζιρές. Παρόλα αυτά το ηθικό του Τάκη Φύσσα παραμένει ακμαίο. "Η Γεωργία είναι ένα ισχυρό συγκρότημα, με καλούς παίκτες που αγωνίζονται σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όμως, όλα εξαρτώνται από εμάς και τη δική μας απόδοση" τόνισε ο διεθνής Τάκης Φύσσας, που επεσήμανε ότι το Σάββατο στο "Μιχαήλ Νέσχι", η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν θα αρκεστεί στην ισοπαλία. "Η ισοπαλία θεωρείται θετικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα που διεξάγεται εκτός έδρας. Επαναλαμβάνω πως εμείς θα κυνηγήσουμε τη νίκη, που σαφώς και είναι καλύτερη, για να απλοποιήσουμε τον δρόμο προς το Μουντιάλ'" κατέληξε ο Έλληνας άσος.

    Η κάλυψη του κενού του διεθνούς Τραϊανού Δέλλα, απασχολεί κυρίως το Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό Ότο Ρεχάγκελ, που εκτός από τη θέση του λίμπερο, για την οποία προορίζονται ένας εκ των Κατσουράνη-Μπασινά, φαίνεται να έχει καταλήξει στους υπόλοιπους παίκτες: Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Τάκης Φύσσας στο αριστερό, ο Μιχάλης Καψής σε ρόλο στόπερ. Στον χώρο του κέντρου θα κινούνται ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Κώστας Κατσουράνης, ως αμυντικοί μέσοι, ο Γιώργος Καραγκούνης θα αναλάβει τον οργανωτικό ρόλο, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θα κινείται στα άκρα, με το επιθετικό δίδυμο να απαρτίζεται από τους Άγγελο Χαριστέα και Ζήση Βρύζα. Παράλληλα δεν πρέπει να αποκλείεται η χρησιμοποίηση τουΆγγελου Μπασινά σε ρόλο ελεύθερου αμυντικού αλλά και του "Σκωτσεζου" Σωτήρη Κυργιακου στο αρχικό σχήμα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι μετά την αυριανή προπόνηση ο κ. Ρεχάγκελ θα έχει μία πιο καλοσχηματισμένη άποψη για όλα.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο Γάλλος προπονητής της Γεωργίας, Αλέν Ζιρές, θα στηριχθεί στους Ντεβάτζε, Καλάτζε, Κρισανισβίλι, Κιζανεϊσβίλι, Σαλουκβάτζε, Ασαπιάνι, Τσικισβίλι, Κομπιασβίλι, Νιζαβανάτζε, Ντομετράτζε, Αρβελάτζε.

    [03] Παράξενα

    Γάμος δι' αντιπροσώπου

    24/3/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αποφασισμένη να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της φαίνεται πως ήταν η Σαβίτα από την Ινδία. Όλα ήταν έτοιμα για την λαμπρή τελετή και η μέλλουσα νύφη θα έδινε όρκους αιώνιας πίστης με τον καλό της, που είναι αξιωματικός του στρατού. Ωστόσο, το καθήκον δεν επέτρεψε στον γαμπρό να φτάσει στην τελετή, αφού εγκλωβίστηκε στα σύνορα λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Η Σαβίτα έμεινε "μπουκάλα", όμως, δεν ήθελε με τίποτα να ακυρώσει την πιο σπουδαία στιγμή της ζωής της. Έτσι, στη θέση του γαμπρού μπήκε ένα πήλινο δοχείο και η τελετή έγινε κανονικά. Η Σαβίτα αντήλαξε όρκους αιώνιας αγάπης με το δοχείο, πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε μια φωτογραφία του καλού της. Μπορεί ο γάμος να έγινε όπως προστάζει το τυπικό, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν το δοχείο συνόδευσε την μπουκάλα και στο γαμήλιο γλέντι!

    [04] Κοινωνία

    Ικανοποίηση από τις δημοσιογραφικές Ενώσεις Διαβεβαιώσεις Ρουσόπουλου για συμβασιούχους ΕΡΤ

    24/3/2005 7:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διαβεβαιώσεις ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων της ΕΡΤ θα μονιμοποιηθούν και θα αποκατασταθούν οι εργασιακές τους σχέσεις, με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, έδωσαν σήμερα ο υπουργός Επικράτειας Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος ύστερα από την συνάντησή τους με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοσιογραφικών Ενώσεων θεωρούν θετική την εξέλιξη αυτή και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τους χειρισμούς του Υπουργού Επικρατείας, ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του ότι "κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με 5άρα στην 4άδα του Κυπέλλου

    24/3/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πανηγυρικό τρόπο σφράγισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός, ο οποίος με χαρακτηριστική άνεση ανέτρεψε απέναντι στην Καστοριά το εις βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα και επικράτησε της αντιπάλου του με 5-1 στο "βουβό" "Γ. Καραϊσκάκης". Επόμενο εμπόδιο των ερυθρολέυκων στο δρόμο προς την κούπα, η ΑΕΚ. Τα γκολ του Ολυμπιακού, που επιτέυχθησαν όλα στο πρώτο μέρος σημείωσαν οι Στολτίδης (3), Οκκάς (9, 24), Ταραλίδης (14) και Γεωργάτος (31 πέναλτι). Το τέρμα της τιμής για την Καστοριά, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη νίκη που είχε σημειώσει στην έδρα της, έβαλε στο 86 με κεφαλιά ο Αθανασιάδης.

    Της "έκαψε τη γούνα"

    Σε ρυθμό "πολυβόλου" οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν από την αρχή επιθετικά και μόλις στο 3 λεπτό της συνάντησης ο Στολτίδης με δυνατό σουτ, που κόντραρε σε ένα αμυντικό των φιλοξενούμενων, άνοιξε το σκορ 1-0 .

    Με αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι προκρίνονταν στην επόμενη φάση, αλλά πριν προλάβουν καλά καλά οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να το σκεφτούν, ο Οκκάς ζευγάρωσε τα ερυθρόλευκα τέρματα. Στο 9 ο πολύ ορεξάτος χθες Γεωργάτος, μπήκε από τα αριστερά και με ασίστ στην καρδιά της άμυνας της Καστοριάς, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής σε ρυθμό προπόνησης έκανε το 2-0.

    Το κακό για την ομάδα της Καστοριάς που παρακολουθούσε τους γηπεδούχους να "σουλατσάρουν" όποτε θέλουν ανενόχλητοι στα καρέ του Συμεωνίδη, τρίτωσε στο 14 όταν ο Ταραλίδης αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

    Η λαίλαπα των γκολ δεν έλεγε να τελειώσει για την ομάδα της Καστοριάς, που εδώ και αρκετή ώρα έδειχνε να έχει πετάξει "λευκή πετσέτα" στον αγωνιστικό χώρο, ξεχνώντας το παραμικρό κίνητρο πρόκρισης. Στο 24 ο Ανατολάκης βρήκε με σέντρα τον Οκκά και αυτός με ωραία κεφαλιά παραβίασε για δεύτερη προσωπική φορά και τέταρτη για την ομάδα του, τα δίχτυα του Συμεωνίδη, που έμοιαζε να προσεύχεται από μέσα του για να τελειώσει αυτό το μαρτύριο όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ο Θεός όμως φαίνεται ότι ήθελε να δοκιμάσει την πίστη του ακόμη περισσότερο κι έτσι "έστειλε" στο 31 τον Κισκαμπάνη να ανατρέψει τον Μάριτς μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την λευκή βούλα και ο Γεωργάτος με άπιαστο πέναλτι εξέθεσε για πέμπτη φορά το Συμεωνίδη γράφοντας το 5-0.

    Η πρώτη καλή ευκαιρία της Καστοριάς καταγράφηκε στο 39 όταν ο Αθανασιάδης βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ κι έτσι οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά των πέντε τερμάτων (5-0)

    Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα- για την ακρίβεια λίγο έλειψε να τραβήξει και χειρόφρενο- με αποτέλεσμα οι γουναράδες να εκμεταλλευτούν στο 86 την "κοιλιά" διαρκείας που παρουσίασαν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Σε μία επίσκεψή της Καστοριάς στα πειραϊκά καρέ ο Αθανασιάδης, έπειτα από σέντρα του Γιόσιτς, πέτυχε το γκολ της τιμής για την ομάδα του Στόικο Μλαντένοφ, που έσπασε έτσι το αήττητο που διατηρούσε στον πάγκο των γουναράδων.

    Διαιτητής: Βασιλείου (Ηλείας)

    Κίτρινες: Άγγος

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Μαυρογενίδης (56 Βάλλας), Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Μάριτς, Οκκάς (63 Καστίγιο), Τζιοβάνι (76 Ντ Ακόλ), Γεωργάτος.

    ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Συμεωνίδης, Καπετανόπουλος, Κισκαμπάνης, Μυρωνίδης, Γουλέτας, Λαζαρίδης, Παντελιάδης (35 Άγγος), Ντα Σίλβα (60 Βεκόπουλος), Ταξιάρχης, Γιόσιτς, Αθανασιάδης.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αντίο από Ζουτάουτας

    24/3/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ένα κουτί γλυκά στα χέρια εμφανίστηκε στην σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Λιθουανός Ραϊμόντας Ζουτάουτας, για να αποχαιρετήσει οριστικά τους πρώην συμπαίκτες. Ο μέσος του "τριφυλλιού" που έλυσε τη συνεργασία του με τους πράσινους, δεν αποκλείεται να κρεμάσει τη φανέλα του, αφού οι πολλοί τραυματισμοί του, δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να αγωνίζεται. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι πράσινοι δεν ήταν στην προπόνηση, καθώς οι διεθνείς Μπασινάς, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Βύντρα, Γκέκας, Κωνσταντίνου, Χαραλαμπίδης και Μόρις, απουσίαζαν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας, της Κύπρου της Ν. Αφρικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006. Έτσι ο Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι αναγκάστηκε στο εκπαιδευτικό δίτερμα να χρησιμοποιήσει παίκτες από την ομάδα νέων του "Τριφυλλιού".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο εδώλιο ο πρόεδρος του "τριφυλλιού"

    24/3/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ενδεχόμενο φυλάκισης μέχρι ενός έτους και έκπτωσης από τα αξιώματά τους για έξι μήνες αντιμετωπίζουνε ο προέδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αργύρης Μήτσου, ο αντιπροέδρος, Γιώργος Στράτος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Βασίλης Παρθενόπουλους. Ο εισαγγελέας Πειραιά, κ. Πεπονής άσκησε εναντίων των τριών παραγόντων του πρωταθλητή ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος επειδή οι τρεις άνδρες του πρωταθλητή βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακός στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του Γ. Καραϊσκάκης, χωρίς να έχουν σχετική άδεια από την ΕΠΑΕ.

    [08] Μπάσκετ

    Το καρέ των μονομάχων της FEL

    24/3/2005 11:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύο ρωσικές ομάδες, οι Κίμκι, Αγία Πετρούπολη, μία ουκρανική, η Κίεβ και μία τούρκική. η Φενερμπαχτσέ, προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ της της FEL διοργάνωσης μετά τις νίκες τους στους γ αγώνες της φάσης των «8» της διοργάνωσης. Στην 4άδα οι ομάδες της Ρωσίας θα μονομαχήσουν σε έναν ενδιαφέροντα "εμφύλιο", ενώ οι Ουκρανοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους Τούρκους της Φενέρμπαχτσέ. Τα αποτελέσματα της 8άδας:μ Κίμκι (Ρωσία)-Oύνιξ Καζάν (Ρωσία) 98-80 (2-1), Ναχάρια (Ισραήλ)-Κίεβ (Ουκρανία) 84-91 (1-2), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 93-73 (2-1).

    [09] Μπάσκετ

    Πήρε αυτό που ήθελε η ΑΕΚ

    24/3/2005 11:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε καρέ επιτυχιών έφτασε απόψε η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ζ όμιλου της Ευρωλίγκα, καθώς στη φάση των "16" της διοργάνωσης, επικράτησε 81-70 της Προκόμ Τρεφλ, στο Γαλάτσι. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές στην επανάληψη και έφτασε στη νίκη. Εν τούτοις η πρόκριση στους "8" δεν ήρθε, αφού τα νέα από τοπ Τρεβίζο δεν ήταν ευχάριστα μιας και οι Τούρκοι ηττήθηκαν από τη γηπεδούχο Σίσλεϊ με 70-59 και όλα πλέον θα ξεκαθαρίσουν στον τελευταίο αγώνα.

    Καλύτεροι οι "κιτρινόμαυροι"

    Η ελληνική ομάδα με κορυφαίο το Νίκο Χατζή πήρε από την αρχή του αγώνα κεφάλι στο σκορ, αλλά οι Πολωνοί μείωσαν σε οριακό σημείο. Στη συνέχεια ο Φάρμερ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά η Ένωση εξασφάλισε μία σημαντική διαφορά 9 πόντων 43-34, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

    Με τον αρχηγό της Ενωσης, Νίκο Χατζή, να ηγείται των επιθετικών προσπαθειών της ΑΕΚ, και τους συμπαίκτες του να ευστοχούν σε καθοριστικά σουτ από την περιφέρεια, οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να προηγούνται με βραχεία κεφαλή στο σκοράρισμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, οι Πολωνοί δεν εγκατέλειψαν την μάχη και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο -1 (20-19). Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες της Πρόκομ Τρεφλ με έναν παλιό μας γνώριμο από την θητεία του στον Άρη, τον Ντεσμόν Φάρμερ, που σημείωσε εννέα πόντους στο 2ο δεκάλεπτο, προσπάθησανα διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο, στο 18ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν για πρώτη φορά μία διαφορά 8 πόντων (37-29), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στο +9 (43-34).

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Προκόμ Τρεφλ, έδειξε κάπως αδιάφορη, κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι Λόλις και Χατζής που με τη βοήθεια και του Νίτσεβιτς οδήγησαν την Ένωση σε μία ακόμη νίκη που την σταθεροποίησαν στην κορυφή του Ζ ομίλου με 9 βαθμούς.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-19, 43-34, 66-53, 81-70.

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Ζήσης 10 (2), Χατζής 15 (2), Πελεκάνος 5 (1), Νίτσεβιτς 10, Μπορούσης, Λόλις 21, Κους 5 (1), Μπέιλι 6 (2), Νικολαϊδης 2, Άντιτς 5 (1), Γλυνιαδάκης 2.

    ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Εουγκένιους Κιζέφσκι): Ραντόγιεβιτς 12, Μασιούλις 10 (1), Βόιτσικ 9, Νέμεθ 13 (4), Μασκολίουνας 4 (1), Πατσέσας 2, Φάρμερ 14, Ντίλεβιτς 6.

    [10] Παράξενα

    Δείκτης ...αγορών

    24/3/2005 10:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πιθανότατα το ελληνικό κοινό δεν θα υποδεχόταν με καλό μάτι την εφαρμογή της τεχνολογίας της ηλεκτρονικής σήμανσης στα καθημερινά τους ψώνια, όσο για τους Γερμανούς καταναλωτές θα δείξει λίαν συντόμως. Η ιδέα ανήκει σε γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ που αποφάσισε να δώσει στους πελάτες των καταστημάτων της στα βελγικά σύνορα τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τα ψώνια "προσφέροντας" το αποτύπωμα τους σε ειδικό ηλεκτρονικό ανιχνευτή στα ταμεία του καταστήματος. Με αυτόν τον τρόπο θα χρεώνεται αυτόματα το αντίτιμο των αγορών στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Βέβαια, χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν μόνο όσοι έχουν υπογράψει σχετική συμφωνία με την εταιρεία, παραχωρώντας της το δικαίωμα να κάνει την ανάληψη των χρημάτων. Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά και αν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού θα επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας. Για να δούμε

    [11] Κοινωνία

    Κύκλωμα εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για ΙΧ

    24/3/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα ίχνη κυκλώματος έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών ταξινόμησης ΙΧ αυτοκινήτων βρίσκονται οι αρχές του υπουργειου Οικονομικών. Ήδη συνελήφθη ένας εκτελωνιστής στο γραφείο του οποίου στην Πεύκη Αττικής βρέθηκαν οκτώ σφραγίδες, ελληνικές και γερμανικές, μεταξύ αυτών και μια από κρατικής γερμανική υπηρεσία, που χρησιμοποιείται σε γερμανικούς τίτλους κυριότητας αυτοκινήτων. Επίσης βρέθηκαν λευκά πιστοποιητικά ταξινόμησης αυτοκινήτων, 26 ιατρικές βεβαιώσεις λευκές με σφραγίδες γιατρών και στρογγυλές σφραγίδες γνωστής κλινικής των Αθηνών για έκδοση αναπηρικών αδειών, 12 πρωτότυποι τίτλοι κυριότητας γερμανικών αυτοκινήτων, καθώς και 118,5 γραμμάρια χασίς. Επίσης, στη κατοχή του εκτελωνιστή βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα απεδείχθη ήδη ότι ταξινομήθηκε με πλαστό πιστοποιητικό εκτελωνισμού. Ο άνδρας προσήχθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατοχή των ναρκωτικών ουσιών. Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη εξάρθρωση του παράνομου κυκλώματος.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Διετής αποκλεισμός στο Σπυρόπουλο

    24/3/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα 23 του χρόνια θα επιστρέψει ξανά στα γήπεδα ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Νίκος Σπυρόπουλος, μετά το διετή αποκλεισμό που του επέβαλλε το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Οργανο της ΕΠΑΕ από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Ο διεθνής της Ελπίδων είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, στις 5 Φεβρουαρίου να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας τεστοστερόνη και του επιβλήθηκε παράλληλα και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Αντίθετα με τον ταλαντούχο αθλητή, η ΠΑΕ Πανιώνιος απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 March 2005 - 22:06:08 UTC