Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μεγάλη υπέρβαση
  • [02] Στο Μαξίμου ο Μεϊμαράκης
  • [03] Ελπίδα συμφωνίας για το ασφαλιστικό των τραπεζών
  • [04] Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
  • [05] "Ναι" στην άρση του τραπεζικού απορρήτου
  • [06] Μπρίγκελ: "Εύκολο ματς για την Ελλάδα"
  • [07] Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς

    [01] Μπάσκετ

    Η μεγάλη υπέρβαση

    29/3/2005 11:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Μανώλη Παπαμακάριο και τον Πιτ Μάικλς οι Κοζανίτες κατάφεραν και έκαναν την μεγάλη υπέρβαση, αφού εκτός του ότι νίκησαν την Χέμοφαρμ στον δεύτερο ημιτελικό της ULEB Cup κάλυψαν και την τεράστια διαφορά των 23 πόντων, που είχαν δεχθεί στο πρώτο ματς, με αποτέλεσμα να προκριθούν πανηγυρικά στον τελικό της Σαρλερουά στις 19 Απριλίου. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την Λιέτουβος Ρίτας, η οποία για να φτάσει μέχρι τον τελικό απέκλεισε τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν το μειονέκτημα πως δεν είχαν στον πάγκο τον προπονητή τους, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο, όμως ούτε αυτό τους εμπόδισε και υπό τις οδηγίες των Γιάννη Ζαφειρόπουλου και Σταύρου Πυροβέτση κατάφεραν και έκαναν αυτό που λίγες ώρες πριν έμοιαζε ακατόρθωτο.

    Εκρηκτική εμφάνιση

    Ο Μακεδονικός ξεκίνησε το παιχνίδι με σαφή την πρόθεση να καλύψει την διαφορά! Ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο την είχε φτάσει πιο πάνω από τους δέκα πόντους και παρά την ύστατη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες της Χέμοφαρμ στην δεύτερη περίοδο και πλησίασαν, στο τρίτο δεκάλεπτο οι Έλληνες με μπροστάρη τον Παπαμακάριο έφτασαν στο εκπληκτικό 70-47 που απέδειξε πως μπορούσαν όντως να τα καταφέρουν. Το φινάλε ασφαλώς ήταν δραματικό με τους παίκτες των δύο ομάδων να κυνηγούν ακόμη και τον ένα πόντο, όμως τελικά η ψυχραιμία του Μαικλ και του Παπαμακάριο, έφεραν την πολυπόθητη πρόκριση.

    Τα δεκάλεπτα: 28-14, 47-38, 70-47, 96-65

    Μακεδονικός: Καυκής, Παπαμακάριος 15, Χαραλαμπίδης 2, Λουκόφσκι 6, Χάτσον 16, Ρίματς 9, Χίζνιακ 11, Μάικλ 32, Τσάνακ 2, Δαλιάρης, Πέτρουλας, Γκιζογιάννης

    Χέμοφαρμ: Μπόγκαβατς 5, Μπάκιτς 7, Ράκιτς, Χούκιτς, Μίκινγκ 3, Πόποβιτς 16, Βασίλιεβιτς 5, Κάμινγκς 12, Ντζικάνοβιτς, Τόπιτς 17, Σάβοβιτς, Μισάνοβιτς

    [02] Πολιτική

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Στο Μαξίμου ο Μεϊμαράκης

    29/3/2005 9:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Θέματα πολιτικής επικαιρότητας καθώς και οργανωτικά ζητήματα της ΝΔ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επί τάπητος βρέθηκαν ο βασικός μέτοχος και τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση και τα οποία ο Γραμματέας της ΝΔ χαρακτήρισε μέτρα ήπιας προσαρμογής." Τα μέτρα δεν αγγίζουν τα χαμηλά εισοδήματα και είναι αναγκαία για να περάσουμε αυτό το στάδιο. Τα μέτρα αυτά, συζητούνται εδώ και καιρό έγινε προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα" τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    [03] Κοινωνία

    Γόνιμη συνάντηση ανάμεσα σε ΟΤΟΕ και ΕΕΤ Ελπίδα συμφωνίας για το ασφαλιστικό των τραπεζών

    29/3/2005 10:40:00 μμ

    Το ενδεχόμενο συμφωνίας ανάμεσα στην ΟΤΟΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών όσον αφορά το ασφαλιστικό διεφάνη κατά τη σημερινή συνάντηση των δυο μερών. Η ΟΤΟΕ έκανε λόγο για μικρή πρόοδο, ενώ η πλευρά των Τραπεζών ανακοίνωσε, ότι αν συμφωνηθεί η ενιαία λύση, συζητά την κατοχύρωση των σημερινών ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους όσους εντάχθηκαν στις τράπεζες μέχρι την 31/12 του 1992. Ωστόσο, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μια τέτοια λύση "μπορεί να επεκτείνει τις ευεργετικές προστασίες και τα σημερινά κατοχυρωμένα δικαιώματα σε όσους εντάχθηκαν στον κλάδο από την 1/1/1993 και μετά". Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση ως ένα θετικό βήμα, υπογραμμίζει, όμως, ότι απομένει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να διαμορφωθούν συνθήκες συμφωνίας. Παράλληλα, τονίζει, ότι δεν θα διαπραγματευτεί περικοπές κατοχυρωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους στην ένταξη όλων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ ως προς την κύρια σύνταξη.

    [04] Μ. Ανατολή

    Γιατί δε σχηματίζει κυβέρνηση εθνικής ενότητας Παραιτείται ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

    29/3/2005 10:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την απόφαση του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ομάρ Καράμε, επειδή δεν κατάφερε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή δηλαδή της αντισυριακής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη λιβάνεζικη κρατική τηλεόραση ο Καράμε θα επιδώσει την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας Εμίλ Λαχούντ. Η πληροφορία για την παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού υπήρχε από το πρωί, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε παρά μόνο αργά το βράδυ. Ο ίδιος ο Καράμε μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε, ότι είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση εάν δεν μετέχει σ αυτήν και η αντιπολίτευση της χώρας.

    [05] Οικονομία

    Ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά "Ναι" στην άρση του τραπεζικού απορρήτου

    30/3/2005 12:12:00 πμ

    Στην κατεύθυνση να εντάξει στο νομοσχέδιο για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς διάταξη για την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ώστε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνά πράξεις χειραγώγησης της χρηματιστηριακής δραστηριότητας,προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Στην προαναγγελία αυτή προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας στο πλαίσιο της επί της αρχής συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Όσον αφορά το νομοσχέδιο, που υπερψηφίστηκε επί της αρχής, ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Αγοραστός, τόνισε ότι σκοπός του είναι η "τόνωση της κλονισμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών - ιδιαίτερα των μικρών - προς το Χρηματιστήριο". Σε γενικές γραμμές η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτίμησε, ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τις ενστάσεις τους διατύπωσαν Συνασπισμός και Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Ποικίλλες οι αντιδράσεις

    Τη συγκρότηση ειδικού δικαστικού σώματος, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά οι ποινικές διαδικασίες σε περίπτωση αθέμιτων πρακτικών πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Παράλληλα, ο Α. Μακρυπίδης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου στην ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για τον "έλεγχο των ελεγχόντων" και τον προσδιορισμό κριτηρίων (όπως ο όγκος των συναλλαγών, η συχνότητα, η διάρκεια μιας κίνησης που κάνει μια εταιρεία) για τον προσδιορισμό των κυρώσεων.

    Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη παρατήρησε, ότι το νομοσχέδιο "προσπαθεί να λύσει ζητήματα κανόνων, αφήνοντας στο απυρόβλητο την καρδιά της χρηματιστηριακής ολιγαρχίας που είναι οι Τράπεζες και καλλιεργεί αυταπάτες, ότι μπορεί ο λαός να πάρει ζεστό χρήμα".

    "Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο όπου οι Τράπεζες, όχι μόνον εξ αντικειμένου έχουν μεγάλη δύναμη, αλλά δεν έχουν και ανταγωνισμό. Αλλού κάποιος, αντί να πάει στις Τράπεζες για δάνειο", πηγαίνει στο Χρηματιστήριο, επεσήμανε με τη σειρά του ο εισηγητής του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή το νέο ν/σ για την Κεφαλαιαγορά

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπρίγκελ: "Εύκολο ματς για την Ελλάδα"

    29/3/2005 11:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χανς Πέτερ Μπρίγκελ με τραυματισμούς Αλβανών παικτών, μόνο αισιοδοξία δεν φέρνουν στο αντίπαλο στρατόπεδο της Εθνικής μας ενόψει του αυριανού αγώνα. Ο Μπρίγκελ στην σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, δεν δίστασε να παραδεχθεί πως ο αγώνας θα είναι εύκολος για την Ελλάδα. "Δυστυχώς για εμάς, έχουμε πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών και τα περισσότερα βρίσκονται στην άμυνα. Γι΄ αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι για την Ελλάδα. Φυσικά, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, θα παίξουμε δυνατά και οι παίκτες μου θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους", είπε ο Γερμανός τεχνικός και συνέχισε αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα που αναμένεται να επικρατεί στο γήπεδο, "Ξέρω πως είναι η ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, γιατί πριν από είκοσι χρόνια είχα αγωνιστεί με τη Βερόνα στη Θεσσαλονίκη, εναντίον του ΠΑΟΚ. Και τότε πήγαμε στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομίας". Το απόγευμα, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αλβανίας προπονήθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στη διάθεση του Μπρίγκελ δεν βρίσκονται οι τραυματίες Μουράτι, Τσίπι, Χάζι. Το πιθανότερο είναι πως αύριο η Αλβανία θα παραταχθεί με την ενδεκάδα, που αγωνίστηκε το Σάββατο κόντρα στην Τουρκία. Έτσι η πιθανή σύνθεσή της είναι η ακόλουθη: Λίκα, Μπεκίρι, Ντάλκου, Χατζί, Λάλα, Τσάνα, Ντούρο, Σκέλα, Μπογκντάνι, Τάρε, Αλία.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς

    29/3/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη με την αλβανική σημαία, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα των Εθνικών Ελπίδων, Ελλάδας και Αλβανίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει την πράξη ασέβειας προς το εθνικό σύμβολο ενός λαού και εκφράζει δημοσίως και απερίφραστα τη συγγνώμη της προς την Π.Ο. Αλβανίας για την απρεπή συμπεριφορά μιας μικρής μερίδας φιλάθλων, στο σημερινό αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ελπίδων Ελλάδας-Αλβανίας. Τέτοιου είδους φαινόμενα μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν, με επιπτώσεις σε βάρος των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Το ποδόσφαιρο δεν παράγει βία, αλλά ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για προβλήματα κοινωνικής διάστασης, τα οποία ενίοτε εκδηλώνονται στους αθλητικούς χώρους. Ενόψει του αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδας-Αλβανίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλεί τους φιλάθλους να επιδείξουν την προσήκουσα, στους υποστηρικτές των Πρωταθλητών Ευρώπης, συμπεριφορά και να μην ανεχθούν πράξεις που δυσφημούν και βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο".

    Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο νεαρός που συνελήφθη στην Νέα Σμύρνη, ενώ γιια το θέμα μίλησε και ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ενέργειες μισαλλοδοξίας και φανατισμού είναι εντελώς ξένες με το πνεύμα του αθλητισμού. Οι σημερινές ασχήμιες μιας μικρής μερίδας, μόνο κατ όνομα, φιλάθλων, καταδικάζονται απερίφραστα από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 March 2005 - 22:02:52 UTC