Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δρακόντεια μέτρα στη Λεωφόρο
  • [02] Συνεχίζονται οι αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις
  • [03] Προσοχή στα εορτοδάνεια
  • [04] Λάβρος ο Χριστόδουλος
  • [05] "Ανέβηκαν" τα διόδια
  • [06] Δίωρες διακοπές αποφάσισαν οι δικαστές
  • [07] Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σουμάτρα
  • [08] Ισορροπία τρόμου στην Ιερουσαλήμ
  • [09] Παρέμεινε σε αναμμένα κάρβουνα
  • [10] Ξαναβλέπει Ευρώπη…
  • [11] Στο θρόνο του ο Εθνικός
  • [12] Είναι όλοι εκεί
  • [13] Αύριο τα σπουδαία στην Β' Εθνική
  • [14] Ένας στους δύο σώθηκε
  • [15] Πυρκαγιές στον Κάλαμο

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και εισαγγελέας στις εξέδρες του ντέρμπι Δρακόντεια μέτρα στη Λεωφόρο

    10/4/2005 6:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2005 7:27:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Αποκλεισμένη είναι η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ επιβλέπουν την τάξη στους δρόμους γύρω από το γήπεδο και φροντίζουν για την ομαλή προσέλευση των οπαδών του "τριφυλλιού" που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετή ώρα. Στις 19:00 θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου και υπάρχει σχεδιασμός για την ήρεμη και ομαλή είσοδο των θεατών στις εξέδρες, ωστόσο νωρίτερα δεν απεφεύχθησαν ορισμένες αψιμαχίες έξω από το γήπεδο ανάμεσα σε αστυνομικούς και ορισμένους θερμόαιμους που προσπάθησαν να διασπάσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας. Μάλιστα υπήρξε και τραυματισμός ενός οπαδού του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη είναι άγνωστες και δεν έχει επιβεβαιωθεί πως οφείλεται σε συμπλοκές με αστυνομικούς.

    Μέτρα και εντός γηπέδου

    Μέσα στο γήπεδο η παρουσία του εισαγγελέα αναμένεται να παίξει τον δικό της ρόλο που σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα διευκολύνει τις κινήσεις της αστυνομίας. Στις εξέδρες του γηπέδου έχει προβλεφθεί να μείνουν κενές δύο σειρές καθισμάτων πίσω από τις θέσεις των παρατηρητών και τους πάγκους, ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό παρατράγουδο. Όσο για τις ομάδες, οι αποστολές για το ντέρμπι αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγη ώρα από Παιανία και Ρέντη αντίστοιχα και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, επίσης έχουν ληφθεί ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.

    [02] Κόσμος

    Ξεσηκώθηκαν οι Κινέζοι Συνεχίζονται οι αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις

    10/4/2005 5:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 20.000 Κινέζοι, έξω από ιαπωνικών συμφερόντων κτίρια στην Καντόνα και το Σεντζέν, στη νότια Κίνα, μια ημέρα μετά τις βίαιες αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις στο Πεκίνο. Οι Κινέζοι ξεσηκώθηκαν όταν οι ιαπωνικές αρχές αφαίρεσαν από τα νέα σχολικά εγχειρίδια κάθε αναφορά για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των αποικιοκρατικών πολέμων της Ιαπωνίας πριν από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Χθες Σάββατο, χιλιάδες Κινέζοι διαδηλωτές διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από την κατοικία του Ιάπωνα πρεσβευτή στο Πεκίνο και άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια στο κτίριο. Ο Ιάπωνας ΥΠΕΞ Νομπουτάκα Ματσιμούρα κάλεσε τον πρεσβευτή της Κίνας στην Ιαπωνία, Ουάνγκ Γι και του επέδωσε επίσημη διαμαρτυρία από πλευράς Τόκιο για τις βίαιες αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις.

    "Εξαιρετικά λυπηρά" χαρακτήρισε το Τόκιο τα γεγονότα και κάλεσε τις αρχές στο Πεκίνο να διασφαλίσουν την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των Ιαπώνων διπλωματών, της Ιαπωνικής πρεσβείας και των Ιαπώνων πολιτών που ζουν στην Κίνα.

    [03] Οικονομία

    Κίνδυνος υπερχρέωσης Προσοχή στα εορτοδάνεια

    10/4/2005 3:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι καταναλωτικές ανάγκες μας είναι πολλές, αλλά η παγίδα μια: τα τραπεζικά δάνεια. Εν όψει της έναρξης προσφορών από τις τράπεζες των εορτοδανείων λόγω του Πάσχα με προνομιακούς όρους και ευκολίες αποπληρωμής, πρέπει να προσέχουμε όσον αφορά την προσφυγή μας στα τραπεζικά δάνεια. Τρεις φορές (Πάσχα, καλοκαίρι και Χριστούγεννα) κάθε χρόνο προσφέρονται τα εορτοδάνεια, τα οποία έχουν χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τα τρέχοντα στην αγορά και μεγάλη περίοδο χάριτος. "Το νοικοκυριό θα πρέπει να αποφεύγει καταναλωτικά δάνεια για δαπάνες που μπορεί να μην πραγματοποιήσει ή να τις μεταθέσει για αργότερα όταν μάλιστα εκτιμά ότι βρίσκεται στα όρια του, προκειμένου να αποφύγει πολύ δυσάρεστες συνέπειες που υποσκάπτουν στο μέλλον ", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας την περασμένη εβδομάδα, σε ερώτηση για το κίνδυνο υπερχρέωσης στην χώρα μας.

    Συστήνουν ...έρευνες αγοράς

    Οι καταναλωτές θα πρέπει να ρωτούν, να ενημερώνονται και να διεκδικούν

    Συστάσεις στους υποψήφιους δανειολήπτες δίνουν οι τραπεζίτες, να προσέχουν και να εκτιμούν τις πραγματικές τους ανάγκες, πριν μπουν σε μια τράπεζα για να κάνουν αίτηση για την λήψη ενός καταναλωτικού δανείου.

    Αρμόδια τραπεζικά στελέχη έχουν κάνει λόγο για την ανάγκη διαχωρισμού της επιθυμίας από την ανάγκη στην περίπτωση που ένας καταναλωτής επιθυμεί να λάβει ένα δάνειο καταναλωτικής πίστης. Κάτι που δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει απόλυτα σημαντική μερίδα καταναλωτών που προσφεύγει σε καταναλωτικά δάνεια χωρίς να έχει προηγουμένως εξετάσει εάν το αντέχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Θα πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη ότι η συνολική του δανειακή επιβάρυνση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 35% περίπου του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος.

    Με τον τρόπο αυτό, εκτιμούν οι τράπεζες, ότι μπορεί να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων ενός νοικοκυριού με συνέπεια χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων ούτε για την τράπεζα αλλά ούτε και για το νοικοκυριό.

    Επίσης, αρκετοί καταναλωτές λαμβάνουν προσωπικά δάνεια για την εξόφληση του συνόλου ή μέρους των οφειλών πιστωτικών καρτών, καθώς το επιτόκιο ενός προσωπικού δανείου είναι σημαντικά χαμηλότερο από το επιτόκιο της πιστωτικής κάρτας. Είναι μια πρακτική που την υιοθετεί ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών, με ορατό όμως τον κίνδυνο δημιουργίας προβλημάτων στην περίπτωση που μετά την εξόφληση των οφειλών των πιστωτικών καρτών αρχίσουν ξανά να "φορτώνουν" τις κάρτες τους έχοντας όμως πλέον μια επιπρόσθετη υπολογίσιμη επιβάρυνση: την εξόφληση του προσωπικού δανείου.

    Στην περίπτωση που ένα νοικοκυριό κρίνει ότι η λήψη ενός δανείου είναι απαραίτητη προκειμένου να ικανοποιήσει αναγκαίες καταναλωτικές δαπάνες θα πρέπει να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς ώστε να εκμεταλλευθεί τις όποιες ευκαιρίες δίνονται από τις τράπεζες για καλύτερη τιμολόγηση και ευκολίες αποπληρωμής.

    Οι καταναλωτές θα πρέπει να ρωτούν, να ενημερώνονται και να διεκδικούν τους καλύτερους όρους τιμολόγησης και αποπληρωμής ώστε να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δανειακές τους επιβαρύνσεις.

    [04] Κοινωνία

    Δεν παραιτείται ο Αττικής Παντελεήμονας Λάβρος ο Χριστόδουλος

    10/4/2005 1:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Τη θωράκιση της Εκκλησίας έναντι όσων με ψεύδη προσπαθούν να διασύρουν τους Ιεράρχες της και να πετύχουν το διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας, ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο σημερινό του κήρυγμα του από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο αρχιεπίσκοπος απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς να μην χάσουν την πίστη τους και να μην σκανδαλίζονται ενώ κατέκρινε όσους, σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρούν με ψεύδη και συκοφαντίες να διασύρουν τους Ιεράρχες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, κάποιοι μαζί με τα ξερά επιθυμούν να καούν και τα χλωρά. Ο Χριστόδουλος αναφέρθηκε και σε ορισμένους, που με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ζητούν το διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουν, όπως λέει, το μίσος και το μένος τους απέναντι στην Εκκλησία, την οποία θέλουν να βάλουν στο περιθώριο. Εξάλλου τη σιωπή του έλυσε σήμερα ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας. Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευση του για τη στάση του αρχιεπισκόπου απέναντι του και ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ισχυριζόμενος ότι, σκοπεύει να προσφύγει ακόμα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    "Σήμερα, που γίνεται λόγος για το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, δηλαδή Εκκλησίας και Κράτους, πολλοί αν όχι όλοι από αυτούς, που βγαίνουν στις τηλεοράσεις για να πούνε την άποψη τους, δεν έχουν ιδέα για ποιο πράγμα ομιλούν. Τη γλώσσα τους την κινεί το μίσος, το μένος, εναντίον της Εκκλησίας, η οποία πρέπει να απωθηθεί στο περιθώριο. Τα περισσότερα από αυτά, που λέγονται είναι συκοφαντίες και ψεύδη, όπως μπορώ να κρίνω και από αυτά, που λένε για μένα. Διότι ποιο καλά από μένα τον εαυτό μου δεν τον ξέρει κανένας άλλος. Αλλά διερωτώμαι πολλές φορές και λέω; Μα, δεν πιστεύουν σε Θεό αυτοί οι άνθρωποι; Δεν φοβούνται τον Θεό, εάν δεν φοβούνται κανέναν άλλον; Και με τέτοια ευκολία σπιλώνουν υπολήψεις ανθρώπων και διασύρουν τις προσωπικότητες;", ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος.

    Ο Χριστόδουλος σχολίασε επίσης και την άποψη περί αγαμίας των Αρχιερέων, τονίζοντας ότι, δεν μπορούν να αλλάξουν οι αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων.

    Το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος τέλεσε τρισάγιο στο Α νεκροταφείο Αθηνών στη μνήμη του προκατόχου του μακαριστού Σεραφείμ, για τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από τη κοίμηση του.

    "Δεν παραιτούμαι"

    Την πρόθεσή του να αγωνιστεί μέχρι τέλους, προκειμένου να παραμείνει στη μητρόπολη Αττικής, εκφράζει ο μητροπολίτης Παντελεήμονας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος για όσα του καταμαρτυρούν για οικονομικά και ροζ σκάνδαλα, ενώ δηλώνει έκπληκτος από τη συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου απέναντί του. "Εκπλήσσομαι για τη σημερινή στάση του. Εγώ δεν ζήτησα ούτε να με καλύψει, ούτε να τα κουκουλώσει. Ζήτησα να αποδώσει το δίκαιο".

    "Δεν εξετάζω το ενδεχόμενο να παραιτηθώ από τη θέση του μητροπολίτη γιατί πιστεύω στο δίκιο μου και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους", δηλώνει ο Αττικής. Θεωρεί μάλιστα άδικη την δίωξη του και υποστηρίζει ότι, αυτή γίνεται γιατί υπάρχουν σκοπιμότητες, καθώς οι Ιεράρχες ενεργούν κάτω από την πίεση των ΜΜΕ. Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να καταφύγει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε περίπτωση οριστικής απομάκρυνσης του. Όσο για την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, που τον έθεσε σε 6μηνη διαθεσιμότητα, αυτή έγινε γιατί, όπως είπε, αναγκάστηκε καθώς η Εκκλησία δεν εφάρμοσε τους κανόνες της επικαλούμενη τον νόμο και το σύστημα της νόμω κρατούσης Πολιτείας

    Ο Παντελεήμονας αναφέρει επίσης ότι, εκπλήσσεται με την στάση του Αρχιεπισκόπου ιδιαίτερα μετά από την στήριξη που του παρείχε καθ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του ακόμα και όταν διαφωνούσε με τις επιλογές του.

    Όσο για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν ο μητροπολίτης Αττικής δηλώνει αθώος τόσο για τις ροζ κασέτες όσο και για την αμύθητη περιουσία, αξίας 1,5 δις. ευρώ, που κατηγορείται ότι, απέκτησε. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, από το συνολικό ποσό στον ίδιο ανήκει μόλις το 1/4 ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Για το ίδιο θέμα δηλώνει εξάλλου ότι όλες αυτές οι αποταμιεύσεις προορίζονται για την σύσταση ευαγούς εκκλησιαστικού ιδρύματος. "Δεν είναι ενάμισι, ούτε ένα δεν είναι. Και από αυτά τα δικά μου είναι πολύ λιγότερα, μόλις το 1/4 μου ανήκει... Όσες αποταμιεύσεις μου ανήκουν προορίζονται για τη σύσταση ευαγούς εκκλησιαστικού ιδρύματος". Να θυμίσουμε εδώ ότι, ο ίδιος είχε αναφέρει όταν ξέσπασε για πρώτη φορά το σκάνδαλο ότι, "τα χρήματα προορίζονται για τα γεράματα του".

    Αρνείται τέλος ότι, διαθέτει υπεράκτια εταιρία, ενώ για τις σχέσεις του με τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη δηλώνει άγνοια για τις όποιες διασυνδέσεις του με δικαστές.

    [05] Κοινωνία

    "Ανέβηκαν" τα διόδια

    10/4/2005 6:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αυξήθηκαν από τα Μεσάνυχτα της Κυριακής οι τιμές των διοδίων στις Εθνικές Οδούς. Συγκεκριμένα, η τιμή για τα ΙΧ καθορίζεται από το 1,40 και το 1,50 στα 2 ευρώ. Στους υπόλοιπους σταθμούς, τα διόδια αυξάνονται από 1,2 σε 1,7, από 1,8 σε 2,5, από 2 σε 2,80 και από 2,1 σε 3. Τα διόδια για τις μοτοσικλέτες αυξάνονται από 0,7 σε 1 ευρώ και από 0,9 σε 1,3. Τα φορτηγά θα πληρώνουν από 2,3 ευρώ 3,3, από 3 ευρώ 4,3, από 3,2 - 4,5 και από 3,5 - 5. Εν τω μεταξύ, από το Σάββατο 16 Απριλίου θα ισχύσουν για 8.500 φάρμακα οι νέες τιμές, έτσι όπως διαμορφώνονται μετά την αύξηση κατά 1% των φορολογικών συντελεστών. Στις περιοχές, όπως τα νησιά, όπου ισχύουν μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α., τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές φθηνότερα κατά 2,75%.

    [06] Κοινωνία

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μαζικές μεταθέσεις Δίωρες διακοπές αποφάσισαν οι δικαστές

    10/4/2005 12:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2005 2:38:06 μμ)

    Συντάκτης:

    Την αντίθεσή τους στις επικείμενες μεταθέσεις συναδέλφων τους, εξέφρασαν στην έκτακτη γενική τους συνέλευση, τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Χαρακτήρισαν πρωτοφανή τον αριθμό των 115 δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που μετατίθενται και υποστήριξαν ότι, υπάρχει κίνδυνος απαξίωσής τους, λόγω των εξελίξεων με τα παραδικαστικά κυκλώματα κατηγορώντας παράλληλα την ηγεσία του Αρείου Πάγου για βεβιασμένες ενέργειες. Η γενική συνέλευση έληξε με την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο οι δικαστές και εισαγγελείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατέρχονται σε δίωρες διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων 12-2 μ.μ. στις 20 και 21 Απριλίου. Παράλληλα ζητούν να επανέλθει ως αξιόποινη πράξη η περιύβριση δικαστικής αρχής. Ακόμα με το ψήφισμα τους εκφράζουν "την έντονη διαμαρτυρία του σώματος στην προσπάθεια απαξίωσης της δικαιοσύνης και της συστηματικής καθύβρισης των λειτουργών της από αποπληροφόρητα ή κακόπιστα άτομα, προσπάθεια, που έχει ως αποτέλεσμα να απαξιώνεται η δικαιοσύνη και οι δικαστές και οι εισαγγελείς να αισθάνονται βαθιά θιγμένοι και βάναυσα αδικημένοι".

    Επίσης, ζητούν να αποφεύγονται κρίσεις και επικρίσεις πέραν του αναγκαίου μέτρου γιατί υπάρχει κίνδυνος αυτό να οδηγήσει σε λαθεμένη κρίση και συμπεράσματα. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στις ομαδικές μεταθέσεις που τις χαρακτηρίζουν πρωτοφανείς σε αριθμό και εκτός νομοθετικού πλαισίου. Οι μεταθέσεις, πάντα σύμφωνα με το ψήφισμα, κλονίζουν ανεπανόρθωτα τις εγγυήσεις της δικαστικής ανεξαρτησίας και διαταράσσουν το καθεστώς ασφάλειας και ηρεμίας των δικαστών. Καλούν ακόμα τον Πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου καθώς και τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου να μην πραγματοποιήσουν τις μαζικές μεταθέσεις.

    Δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στην επαναφορά του παλαιού συστήματος διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας, δηλαδή του διορισμού προϊσταμένου από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο. Τα μέλη της Ένωσης, στηρίζουν το ισχύον σύστημα, στο οποίο πρέπει να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις.

    Τέλος καλούν την Πολιτεία να ασχοληθεί με τα ουσιώδη προβλήματα της Δικαιοσύνης, όπως είναι η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, η αύξηση των οργανικών θέσεων, η επιμόρφωση και δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων των γραμματειών των δικαστηρίων κ.α.

    "Καλούμε τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην προχωρήσουν στις μεταθέσεις", τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Αχιλλέας Ζήσης. Δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί συμφωνούν, πως οι μεταθέσεις που θα αποφασιστούν μέσα στο μήνα, θα συνδυαστούν στην κοινή γνώμη με τα φαινόμενα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας τον αριθμό τους πρωτοφανή. "Τουλάχιστον ας αναβάλλουν τις αποφάσεις σε χρόνο, όπου θα υπάρχει νηφαλιότητα", ζήτησε ο Σωτήρης Μπάγιας πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων

    Για υπαρκτά αλλά μεμονωμένα κρούσματα επίορκων δικαστών, μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Αντώνης Φούσσας ενώ τις μαζικές μεταθέσεις δικαστών καταδίκασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαγεωργίου.

    Επικριτικοί στις επικείμενες μεταθέσεις ήταν και οι βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς. "Έτσι θα πηγαίνουν στο Βόλο και θα αναρωτιούνται γιατί πήγε και στην Καλαμάτα γιατί έφυγε", υποστήριξε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ενώ για συνολική προσβολή του δικαστικού σώματος έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.

    Μερίδα συγκεντρωμένων διέκοψε την ομιλία του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννη Πανούρη, όταν αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την κάθαρση στη Δικαιοσύνη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάστατοι οι δικαστικοί με τις μεταθέσεις

    [07] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

    10/4/2005 3:22:00 μμ

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα, ανοικτά της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η δόνηση καταγράφηκε στις 17.29 τοπική ώρα (13.29 ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Παϊνάν στη Σουμάτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

    [08] Μ. Ανατολή

    Δρακόντεια μέτρα στην Πλατεία των Τεμενών Ισορροπία τρόμου στην Ιερουσαλήμ

    10/4/2005 11:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/4/2005 4:55:13 μμ)

    Συντάκτης:

    Συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε Ισραηλινούς αστυνομικούς και νεαρούς Παλαιστινίους, που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Πλατεία των Τεμενών, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη στην Ιερουσαλήμ, ιδιαίτερα στον ανατολικό τομέα της πόλης. Η προγραμματισμένη συγκέντρωση των ακροδεξιών υπερορθόδοξων Εβραίων της μικρής ομάδας Ρεβάνα στην Πλατεία των Τεμενών κοντά στο ιερό για τους μουσουλμάνους τέμενος Αλ Ακσα και οι φόβοι για αντιδιαδήλωση από την πλευρά ακραίων παλαιστινιακών ομάδων, στην ιερή και για τις δύο πλευρές περιοχή, κλιμακώνει την ένταση. Η ισραηλινή αστυνομία ανέπτυξε περίπου 3.000 άνδρες και έλαβε επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τη διατήρηση της τάξης και την αποτροπή ενδεχόμενης "προβοκάτσιας". Αποφάσισε να επιτρέψει την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών, μόνο στους μουσουλμάνους Ισραηλινούς αραβικής καταγωγής και στους Παλαιστίνιους της ανατολικής Ιερουσαλήμ ηλικίας τουλάχιστον 40 ετών ενώ απαγόρευσε οποιαδήποτε επίσκεψη στην Πλατεία, σε όσους δεν είναι μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων βουλευτών της Κνεσέτ. Επίσης ανακοίνωσε ότι "θα αποτρέψει οποιαδήποτε πρόκληση την Κυριακή, από οπουδήποτε κι αν αυτή προέλθει". Εξάλλου το πρωί συνελήφθησαν τρεις ακροδεξιοί Εβραίοι ακτιβιστές ενώ χιλιάδες Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται. Πάντως ελάχιστοι Εβραίοι διαδηλωτές είχαν εμφανιστεί το πρωί κοντά στην Πλατεία των Τεμενών, από τις χιλιάδες, που υποτίθεται ότι θα συγκεντρώνονταν στις 7.30 π.μ. σύμφωνα με τους οργανωτές. Στο μεταξύ συνεχίζεται η ένταση με Χαμάς και Τζιχάντ μετά από τη δολοφονία τριών Παλαιστίνιων το Σάββατο από Ισραηλινούς στρατιώτες.

    Σε κίνδυνο η εκεχειρία

    Το ριζοσπαστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυρά όλμου κατά εβραϊκών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μετά από το θάνατο τριών νεαρών Παλαιστίνιων από ισραηλινά πυρά. Σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές εννέα βλήματα έπεσαν σε περιοχή κοντά στο Γκους Κατίφ, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι, έχει το δικαίωμα να ανταποδώσει μετά από τα θανατηφόρα ισραηλινά πυρά κατά των νεαρών Παλαιστίνιων, ενώ λίγο νωρίτερα και η άλλη παλαιστινιακή οργάνωση, η ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι δε δεσμεύεται πλέον από την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά από τη δολοφονία των τριών. Ωστόσο ανώτερο στέλεχος της Τζιχάντ δήλωσε αργότερα ότι η απόφαση για εκεχειρία εξακολουθεί να ισχύει.

    "Η παλαιστινιακή πλευρά δεν αποφάσισε τερματισμό της ηρεμίας αλλά μελετά τα νέα δεδομένα με βάση τη συνεχιζόμενη σιωνιστική επιθετική πολιτική", δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Χίνι σε συνέντευξη Τύπου, αναιρώντας έτσι προγενέστερες δηλώσεις άλλου αξιωματούχου της Τζιχάντ.

    Φόβοι για προβοκάτσια

    Στις συμπλοκές, που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι οι Ισραηλινοί αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν την ομάδα των νεαρών Παλαιστινίων κοντά στην πύλη των Λεόντων ,στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι νεαροί Παλαιστίνιοι μετέβησαν στην Παλιά Πόλη για να "υπερασπιστούν" την Πλατεία των Τεμενών από την ακροδεξιά εβραϊκή οργάνωσης. Στη διάρκεια των ταραχών τραυματίστηκε από πέτρα ένας Ισραηλινός αστυνομικός.

    "Χιλιάδες μάρτυρες είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να προστατεύσουν την Πλατεία των Τζαμιών και το τέμενος του Αλ Άκσα", κραύγαζαν οι διαδηλωτές, ανεμίζοντας τις πράσινες σημαίες του Ισλάμ.

    Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη της Χαμάς, κάλεσαν επίσης τις αραβικές χώρες "να εξασφαλίσουν την προστασία της Πλατείας".

    Οι παλαιστινιακές ριζοσπαστικές οργανώσεις έχουν απειλήσει ότι θα ματαιώσουν τη συμφωνία της "ντε φάκτο" κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, αν οι ακροδεξιοί Εβραίοι διαδηλωτές πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για συγκρότηση πορείας σήμερα στην Πλατεία των Τζαμιών. "Αν οι Σιωνιστές κάνουν πορεία προς το τέμενος Αλ Άκσα, σπέρνουν τον σπόρο της τρίτης Ιντιφάντα", προειδοποίησε ο Νιζάρ Ράγιαν, εκπρόσωπος της Χαμάς.

    Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Γκιντεόν Έζρα εξέφρασε φόβους ότι, οι υπερορθόξοι Εβραίοι θα επιδιώξουν την πρόκληση εντάσεων, ώστε να αποτρέψουν την υλοποίηση του σχεδίου αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας τον ερχόμενο Ιούλιο.

    Συνελήφθη ο ηγέτης της Χαμάς

    Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τη Κυριακή κορυφαίο στέλεχος της Χαμάς όταν εκείνος προσπάθησε να παρεισφρύσει μυστικά στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ μεταμφιεσμένος ως κληρικός, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή.

    Πρόκειται για τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς στη Δυτική Οχθη Χάσαν Γιούσεφ, ο οποίος απελευθερώθηκε πέρυσι από τις ισραηλινές φυλακές και τώρα ανακρίνεται από τους Ισραηλινούς.

    Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα 10 υπερ-ορθόδοξους εβραίους στην ίδια περιοχή, όπου αυτοί σχεδιάζουν να διαδηλώσουν κατά της προγραμματιζόμενης αποχώρησης των Ισραηλινών από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Ντέιβιντ Χάλβρι, ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ρεβάνα. Ακροδεξιά μέλη της Κνεσέτ προσπάθησαν επίσης να εισέλθουν στην αποκλεισμένη από την αστυνομία πλατεία της Ιερουσαλήμ. Η Χαμάς έχει προειδοποιήσει ότι εάν εβραίοι εξτρεμιστές καταφέρουν να πλησιάσουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσα θα πυροδοτήσουν μία τρίτη Ιντιφάντα. Το Σεπτέμβριο του 2000 η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο τότε ηγέτης της αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν στον ιερό αυτό τόπο είχε πυροδοτήσει τη δεύτερη παλαιστινιακή εξέγερση.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρέμεινε σε αναμμένα κάρβουνα

    10/4/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη φωτιά η ομάδα συνέχισαν να παίζουν οι παίκτες του Χατζάρα, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τους Πόντιους και να πάρει μία ακόμη βαθμολογική ανάσα. Από την άλλη, η Καλαμαριά πήρε ένα ακόμα χρυσό βαθμό και παρέμεινε στην ίδια θέση με τους Αρειανούς, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πάντως και οι δύο ομάδες παρέμειναν λίγο πάνω από της θέση του υποβιβασμού.

    Μοιράστηκαν τα πάντα

    Το άγχος ήταν αυτό που επικράτησε και στις δύο ομάδες και για αυτό οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Στις λίγες φάσεις των γηπεδούχων, τα σουτ του Σανχούρχο, βρήκαν σε καλή μέρα τον Καρατζιοβαλή στο 15 και το 22, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Στο 43 τα πράγματα φάνηκαν καλύτερα για τον Άρη, όταν αποβλήθηκε από την Καλαμαριά ο Παπαδόπουλος. Όμως τελικά ούτε αυτό μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν καθώς και στο δεύτερο μέρος ήταν φλύαρο και ως αποτέλεσμα ήταν να μείνει μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης βρήκε και τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0.

    Άρης : Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας (17΄ Καλιμάνης), Γόγολος, Νάιντος, Νεμπεγλέρας, Πασσαλής, Σανχούρχο (61΄ Ινόγκι ), Μουράφσκι, Εκουέμε (46΄ Κουεμάχα), Λαζανάς.

    Καλαμαριά : Καρατζιοβαλής, Φυτανίδης, Χατζί, Παπαδόπουλος Ν.Χ., Παπαδόπουλος Ν.Α., Κλέιτον (94΄ Παππάς) Βέλα Τζούνιορ, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Μουζαουί (90΄ Κούσας).

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξαναβλέπει Ευρώπη

    10/4/2005 7:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την ατυχία του και φυσικά τις κακές επιλογές τους στην επίθεση, πρέπει να τα έχουν οι παίκτες του ΟΦΗ, καθώς σε 85' ολόκληρα λεπτά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν τουλάχιστον το γκολ του Ηλιόπουλου στο 5'. Η Χαλκηδόνα που αναζητούσε την εκτός έδρας νίκη και ιδιαίτερα σήμερα, μετά την χθεσινή ήττα του Αιγάλεω στην Καλλιθέα, τα κατάφερε, αφού μπορεί να μην έκανε καμία μεγαλειώδη εμφάνιση, έπαιξε όμως με μυαλό και με ψυχραιμία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Εργοτέλη, το μόνο που δεν ήθελε ήταν να την χαραμίσει! Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε μόλις στο 5' με τον Ζαχαρόπουλο να δίνει πάσα με κεφαλιά στον Ηλιόπουλο και εκείνος να ευστοχεί απέναντι στον Σηφάκη. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν τουλάχιστον δύο καλές ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως ατύχησαν. Στο 29' ο Ντεγιάνοφ είχε ένα σουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Έμπεντε και στο 35' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Αναστασιάδη να βρίσκεται μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Χαλκηδόνας μετά από μπαλιά του Ντεγιάνοφ αλλά να στέλνει το σουτ του άουτ.

    Ανέλαβε ο Έμπεντε

    Στην επανάληψη το "σκηνικό" δεν διαφοροποιήθηκε, αφού ο ΟΦΗ προσπαθούσε να ισοφαρίσει και η Χαλκηδόνα ήταν «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις. Ετσι, στο 51΄ ο Τριανταφύλλου σούταρε αλλά ο Εμπέντε απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 75΄ μια θαυμάσια κεφαλιά εξουδετέρωσε και πάλι ο εντυπωσιακός γκολκίπερ της πειραϊκής ομάδας. Από την πλευρά της, η Χαλκηδόνα απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 81΄, όταν η κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Σηφάκη.

    Διαιτητής: Μανώλης Ταπατζάς. Κίτρινες: - ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Τομάς, Κολιτσιδάκης (45΄ Κουτσουρές), Αναστασιάδης, Αρβανίτης, Δέντσας, Ντάβιντσον, Ντεγιάνοφ, Μαχλάς, Τριανταφύλλου. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Κορακάκης, Παππάς, Δήμος, Ντάγκας (28΄ Κόρμπος), Μασάδο, Χάλαρης, Κουτσοκώστας, Ηλιόπουλος (90΄+ Τσιτσήρης), Κούτσης, Ζαχαρόπουλος.

    [11] Στο θρόνο του ο Εθνικός

    10/4/2005 6:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για δωδέκατη φορά στην ιστορία του, ο Εθνικός πήρε το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη νίκησε στον τελικό του Φάιναλ Ρορ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, την ομάδα της Πάτρας και δημιούργησε ένα ασύλληπτο ρεκόρ, καθώς νίκησε και στους δώδεκα τελικούς στους οποίους έχει φτάσει μέχρι τον τελικό. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε στον μικρό τελικό το Παλαιό Φάληρο με 19-8.

    [12] Πολιτισμός

    Αποχαιρετούν τον "σερ" του ελληνικού τραγουδιού Είναι όλοι εκεί

    10/4/2005 1:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χιλιάδες πολίτες, θαυμαστές και φίλοι, έχουν κατακλύσει από χθες το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Γρηγόρη Μπιθικώτση, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών το βράδυ της Πέμπτης. Όλοι θέλουν να πουν το τελευταίο αντίο στο λαϊκό βάρδο, που με τα τραγούδια του μεγάλωσε γενιές και γενιές. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα, από το Α Νεκροταφείο με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στις 3 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο "σερ" του ελληνικού τραγουδιού

    "Έσβησε" ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αύριο τα σπουδαία στην Β' Εθνική

    10/4/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ντέρμπι ουραγών και ντέρμπι στην μέση της βαθμολογίας περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της Β' Εθνικής κατηγορίας, αφού το ντέρμπι της κορυφής θα γίνει αύριο ανάμεσα στην Νίκη Βόλου και την Λάρισα. Ένας αγώνας που είναι αρκετά σημαντικός με τις δύο ομάδες να θέλουν για διαφορετικούς λόγους την νίκη και από τον οποίο θα κριθεί αν θα αλλάξει η εικόνα που δημιουργήθηκε σήμερα στον πίνακα της βαθμολογίας. Στο πρώτο "πιάτο" λοιπόν της 25ης αγωνιστικής ο κερδισμένος ήταν ο Λεβαδειακός, ο οποίος υποδέχτηκε την Προοδευτική και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη σε ένα γκολ του Λιούμπο Σάβιτς στο 55'. Ο Λεβαδειακός με την νίκη αυτή πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 46 βαθμούς και τώρα περιμένει αν θα κερδίσει η Λάρισα, ωστόσο το κέρδος είναι πως αν συμβεί αυτό αύριο, δεν θα πέσει πάρα στην δεύτερη θέση, καθώς ο Ακράτητος ηττήθηκε από τον ολυμπιακό Βόλου με 2-0 και έμεινε έτσι στους 45 βαθμούς.

    Μεγάλο "διπλό" του Πανσερραϊκού

    Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής ο Πανσερραϊκός πήρε την μεγάλη εκτός έδρας νίκη στην Καλαμάτα με 2-1 και την προσπέρασε στην βαθμολογία με έναν βαθμό, ενώ στην "ουρά" ο Εθνικός Αστέρας επικράτησε με 1-0 του Ηλυσιακού και πήρε μεγάλη ανάσα αφού έφτασε τους 30 βαθμούς και άφησε τον Ηλυσιακό στους 29. Κατά τα άλλα η Παναχαϊκή χθες νίκησε τον Απόλλωνα Αθηνών με 2-0 και έκανε μεγάλο βήμα παραμονής στην κατηγορία, ενώ Ατρόμητος και Πανηλειακός έμειναν στο 0-0. Η Καστοριά είχε ένα εύκολο "τρίποντο" απέναντι στο Ποσειδώνα Νέων Πόρων.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Παναχαϊκή 2005-Απόλλων Αθηνών 2-0 Ηλυσιακός-Εθνικός Αστέρας 0-1 Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 1-2 Ολυμπιακός Β./Κασσάνδρα-Ακράτητος 2-0 Λεβαδειακός-Προοδευτική 1-0 Ατρόμητος Αθηνών-Πανηλειακός 0-0 Ποσειδών Νέων Πόρων-Καστοριά 0-2 α.α. Νίκη Βόλου-Λάρισα 11/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Λεβαδειακός 25 46 2. Λάρισα 24 45 - Ακράτητος 25 45 4. Καστοριά 25 43 5. Νίκη Βόλου 24 41 - Ολυμπιακός Βόλου 25 41 - Πανσερραϊκός 25 41 8. Καλαμάτα 25 40 - Πανηλειακός 25 40 10. Προοδευτική 25 37 11. Παναχαϊκή 25 32 12. Απόλλων Αθηνών 25 30 - Εθνικός Αστέρας 25 30 14. Ηλυσιακός 25 29 15. Ατρόμητος Αθ. 25 -13 16. Ποσειδών Ν. Πόρων 25 0 * Από τον Ατρόμητο Αθηνών αφαιρούνται 3 βαθμοί, για κάθε παιχνίδι που έχει δώσει από τη 18η αγωνιστική και ύστερα. * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένας στους δύο σώθηκε

    10/4/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου και έδωσε ακόμα περισσότερες ελπίδες, για την παραμονή στην Α Εθνική κατηγορία. Από την άλλη, η ήττα για την ομάδα της Κρήτης ήταν μάλλον καταδικαστική, αφού παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και είναι πλέον πολύ λίγες οι ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία. Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Λετιέρι στο 46.

    Πάλεψαν και οι δύο

    Δυνατά ξεκίνησαν και οι δύο στην αναμέτρηση της Νεάπολης. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, που έχασαν καλή ευκαιρία για να προηγηθούν στο 12ο λεπτό, όταν ο Ογκουνσότο βρέθηκε απέναντι στον Μπεκιάι που απέκρουσε το πλασέ του. Ο Ιωνικός «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 27΄, με τον Μακόρ να εκτελεί φάουλ και τον Τσιμπλίδη να πετάγεται αλλά να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 40 οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όμως το πέναλτι που κέρδισε, δεν βρήκε στόχο καθώς ο Μακόρ που εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, βρήκε το δοκάρι. Όμως, ότι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση, Ο Ιωνικός τα κατάφερε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λετιέρι, σε μια φάση που οι παίκτες του Εργοτέλη διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκόρερ στο κοντρόλ της μπάλας.

    Στην επανάληψη ο Εργοτέλης, που δεν είχε τίποτα να χάσει, πίεσε, και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ογκουνσότο στο 59΄ (κεφαλιά μόλις άουτ) και Σιλά στο 67΄, ο οποίος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ιωνικού.

    Κίτρινες: Οφρυδόπουλος-Φιλέκοβιτς, Αργυράκης, Χαραλαμπάκης, Οικονομάκης

    Κόκκινη: 85΄ Αργυράκης

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Ουκάρ, Ισά, Οφρυδόπουλος, Νατσούρας, Λετιέρι, Μακόρ, Τσιμπλίδης, Γκούτμαν, Γαβριλόπουλος (63΄ Ρόκας), Κοΐμπρα (79΄ Σαχινίδης).

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Χαραλαμπάκης (76΄ Πάρβου), Σπυριδάκης, Φιλέκοβιτς (63΄ Βοσκαρίδης), Δημήτρης, Οικονομάκης, Αργυράκης, Σουτζής (82΄ Λαμπράκης), Σιλά, Αντο, Ογκουνσότο.

    [15] Κοινωνία

    Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές Πυρκαγιές στον Κάλαμο

    10/4/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Υπό έλεγχο βρίσκονται δύο εστίες πυρκαγιάς που σημειώθηκαν το μεσημέρι, στις θέσεις Καλογραία και Αρχαία στην περιοχή του Καλάμου. Οι φωτιές είναι σε δασικές εκτάσεις και για την αντιμετώπισή τους έχουν σταλεί 6 οχήματα σε καθεμία με 20 πυροσβέστες αντίστοιχα καθώς και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές του Καλάμου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 April 2005 - 17:10:59 UTC