Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο" βήμα τίτλου!
  • [02] Ρεάλ τεσσάρων ταχυτήτων
  • [03] Κίτρινος αετός στο ΟΑΚΑ
  • [04] Επίδειξη ποιότητας η Ξάνθη
  • [05] Έλαμψαν τα αστέρια
  • [06] Νέα ήττα για τον ΠΑΣ

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νικητής ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο ντέρμπι "Πράσινο" βήμα τίτλου!

    10/4/2005 11:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο μεγάλο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος και πήρε ένα πολύ σημαντικό "τρίποντο" από τον Ολυμπιακό με 1-0. Οι "πράσινοι" εμφανώς καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα βρήκαν αρχικά απέναντί τους τον πεισμωμένο Νικοπολίδη, αλλά δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κατάφερε να νικήσει τον πρώην συμπαίκτη του με μια κεφαλιά που έμελλε να κρίνει και το ντέρμπι. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν έστω και ανορθόδοξα κατά διαστήματα και μπορούν να τα βάζουν και με την τύχη τους για την φάση του 66 οπότε το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Ριβάλντο. Πρόσωπο του αγώνα ήταν φυσικά ο Αντώνης Νικοπολίδης λόγω των έντονων αποδοκιμασιών που δεχόταν συνεχώς, αλλά κυρίως λόγω των εξαιρετικών αποκρούσεών του στο πρώτο μέρος. Κατά τα άλλα ο αγώνας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για το ποδόσφαιρο που παίχτηκε και για τον ρυθμό που είχε και μοναδικό παρατράγουδο ήταν οι ρίψεις αντικειμένων που οδήγησαν τον άριστο Μπριάκο σε έντονες και πολλές παρατηρήσεις.

    Έκπληξη ο ρυθμός του αγώνα

    Η μεγαλύτερη έκπληξη για όλους όσοι παρακολούθησαν το σημερινό ντέρμπι ήταν ο εξαιρετικός ρυθμός που είχε ο αγώνας από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν να φοβούνται τον αγώνα και δεν κλείστηκαν στις άμυνες τους, κάτι που προς ευχάριστη έκπληξη όλων, οδήγησε σε ένα ματς με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ασφαλώς τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και περιλάμβαναν και μερικά σκληρά μαρκαρίσματα, μέχρι εκεί όμως αφού η κατάσταση δεν ξέφυγε από κανέναν έλεγχο. Στο 16' ήταν η πρώτη φάση που σήμανε την λήξη του αναγνωριστικού παιχνιδιού! Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου βρέθηκε μέσα στην περιοχή και πριν κανείς συνειδητοποιήσει την υπόδειξη για οφσάιντ του βοηθού είχε επιχειρήσει το σουτ που σταμάτησε ο Νικοπολίδης.

    "Απάντηση" Νικοπολίδη

    Μέχρι εκείνο το σημείο η υπεροχή του Παναθηναϊκού μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν γεγονός, αλλά δεν φαινόταν τόσο, δεδομένου πως κάθε "ερυθρόλευκη" αντεπίθεση αποτελούσε πηγή κινδύνου. Η ευκαιρία αυτή όμως φάνηκε να κάνει τους παίκτες του Μαλεζάνι να το πιστεύουν περισσότερο πως μπορούν να σημειώσουν το πολυπόθητο τέρμα και έτσι συνέχισαν να επιτίθενται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό. Ο χώρος του κέντρου που αρχικά ήταν ισορροπημένος είχε καταληφθεί από τους "πρασίνους", αφού ο Μπασινάς όπως πάντα ήταν άρχοντας και ο Βόουτερ ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους, την στιγμή που ο Στολτίδης με "σφιγμένα δόντια" ήταν ασταθής στα αμυντικά του καθήκοντα. Όλα τα παραπάνω τα πιστοποίησε ένα εκρηκτικό δεκαπεντάλεπτο του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε με την εκπληκτική ευκαιρία του Γκέκα στο 28'. Ο Νικοπολίδης σε εκείνο το σημείο έκανε την δεύτερη μεγάλη απόκρουση του αγώνα με την τρίτη να ακολουθεί στο 34' σε σουτ του Γκονζάλες που πέρασε όσους βρήκε μπροστά του και σούταρε μέσα από την περιοχή. Νωρίτερα στο 31' ο Κωνσταντίνου με ωραίες ντρίμπλες έκανε μια εξαιρετική επέλαση, όμως το σουτ του υπό πίεση πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί δε είναι πως και στις δύο περιπτώσεις, οι ευκαιρίες ξεκίνησαν από λάθη του Στολτίδη στο κέντρο του γηπέδου.

    Η λύτρωση!

    Ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά είχε να αντιπαραθέσει ένα φάουλ του Μάριτς που πέρασε άουτ και μια καλή ενέργεια του Οκκά την οποία όμως κατέστρεψε πέφτοντας και εκβιάζοντας το πέναλτι για να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα. Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες έτσι στο 43' ήρθε η λύτρωση μετά τις χαμένες ευκαιρίες. Ο Μινς εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκούμας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Κωνσταντίνου που με το κεφάλι την άλλαξε και την έστειλε στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Αυτό μάλιστα δεν ήταν το τέλος του πρώτου μέρους καθώς μετά τα δύο λεπτά των πανηγυρισμών η επόμενη "πράσινη" επίθεση ήταν εξίσου επικίνδυνη, όμως το γύρισμα του Μινχ στην περιοχή του Ολυμπιακού δεν το κατάλαβε κανείς συμπαίκτης του.

    Ψύχραιμος ο Παναθηναϊκός

    Η επανάληψη ξεκίνησε με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνουν σαφώς πιο ορεξάτοι από το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα αυτοί ήταν που έχασαν και τις πρώτες ευκαιρίες. Ο Μάριτς είχε ένα καλό σουτ, ο Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να κάνει μια καλή μπαλιά που έκοψε τελευταία στιγμή ο Μόρις και ο Καστίγιο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 55' που ούτως ή άλλως όμως ήταν οφσάιντ και είναι ως μη γενόμενη. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν και η ειδοποιός διαφορά του δευτέρου μέρους, καθώς ήταν πολύ πιο ελεύθερος από το πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να κάνει και πάλι όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έτσι η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για του φιλοξενούμενους ήρθε στο 62' από δική του μακρινή και εξαιρετική μπαλιά προς τον Οκκά, όμως εκείνος μόνος απέναντι στον Γξκαλίνοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ. Πάντως αυτή δεν ήταν και η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 1-1, καθώς η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 66' όταν από πλάγιο φάουλ του Γεωργάτου ο Ριβάλντο πήδηξε ψηλότερα από όλους και είδε την κεφαλιά του να την σταματάει το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

    Απειλές διακοπής

    Υπεροχή του Ολυμπιακού δεν υπήρξε στο δεύτερο ημίχρονο παρά το ότι ήταν καλύτερος από το πρώτο! Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως ήξεραν πώς να κρατήσουν το αποτέλεσμα που ήθελαν και επιπλέον φάνηκε να πιστεύουν περισσότερο στον στόχο που ήταν η νίκη. Ο Μαλεζάνι φρέσκαρε τα άκρα αντικαθιστώντας τον Μινχ με τον Κωνσταντινίδη αναγκαστικά μεν, αποτελεσματικά δε και τον άπειρο αλλά καλό Χαραλαμπίδη με τον Βύντρα και αυτό ήταν κάτι που έδωσε ανάσες στον χώρο του κέντρου. Από την άλλη ο Μπάγεβιτς που υπέστη την πρώτη του ήττα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, έριξε στην μάχη τον Τζιοβάνι στην θέση του Οκκά και τον Πάντο στην θέση του Στολτίδη που συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να μην μπορεί. Η παρουσία του δεύτερου Βραζιλιάνου στην άμυνα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από αυτήν, ωστόσο ο Ριβάλντο έμεινε πιο ελεύθερος, κάνοντας μερικές καλές ενέργειες κάτι που όμως και πάλι δεν απέφερε καρπούς στον Ολυμπιακό. Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν άλλαξε έτσι το 1-0 φέρνει τον Παναθηναϊκό μόνο στην κορυφή και σε τροχιά τίτλου σε ένα πρωτάθλημα που από πολλούς χαρακτηρίζεται της "γκέλας", ωστόσο το ντέρμπι ήταν μακράν ένα από τα πιο όμορφα και ποιοτικά των τελευταίων ετών. Μοναδική παραφωνία τα αντικείμενα που πετούσαν οι οπαδοί των "πρασίνων" που οδήγησαν τον Μπριάκο σε πολλές παρατηρήσεις και μάλιστα σε απειλή διακοπής στο 76'. Ευτυχώς οι "ανεγκέφαλοι" δεν στιγμάτισαν και αυτό τον αγώνα!

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου) Κίτρινες: Γκούμας, Οκκάς, Καστίγιο

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Κώτσιος, Γκούμας, Μινχ (61 Κωνσταντινίδης), Μπασινάς, Βούτερ (82 Μάριτς), Χαραλαμπίδης (66 Βύντρα), Γκονζάλες, Κωνσταντίνου, Γκέκας. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης (67 Πάντος), Καστίγιο (87 Ταραλίδης), Μάριτς, Οκκάς (67 Τζιοβάνι), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς.

    [02] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ρεάλ τεσσάρων ταχυτήτων

    10/4/2005 11:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όλοι οι αστέρες των galaktikos σκόραραν και η νίκη δεν χανόταν με τίποτα. Έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και μπήκε στο χορό πιο δυνατά για το στέμμα του Πρωταθλητή της Πριμέρα Ντιβισιόν. Πάντως και η Μπάρτσα που ηττήθηκε, έχει στο χέρι της ακόμα το Πρωτάθλημα, κάτι που δύσκολα θα χάσει. Εκτός αν συνεχίσει να παίζει έτσι. Το σκορ άνοιξε ο Ζινεντίν Ζιντάν στο 7΄, στη συνέχεια Ρονάλντο (20΄) και Ροαύλ (45΄) έφτασαν μετά από πολύ καιρό στο γκολ, ενώ σκόραρε και ο Μάικλ Οουεν (65΄). Για τους «μπλαουγκράνα» μειώσαν οι Σάμουελ Ετό (29΄) και Ροναλντίνιο (73΄), που τελικά αγωνίστηκε παρότι η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή.

    Τα αποτελέσματα

    Νουμάνθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

    (86΄ Μιγκέλ)

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-0

    (36΄ Εθκέρο, 75΄ Γέστε, +90΄ Τίκο)

    Βαλένθια-Μάλαγα 2-2

    (21΄, 44΄ Ντι Βάιο - 34΄ Φερνάντο Μπαϊάνο, 90΄ Ντούντα)

    Χετάφε-Αλμπαθέτε 1-0

    (66΄ Δοράδο)

    Μπέτις-Λεβάντε 2-2

    (10΄ Εντου, 31΄ Ολιβέιρα - 24΄ Ριβέρα, 67΄ Χουάνμα)

    Οσασούνα-Σανταντέρ 1-0

    (48΄ Γουέμπο)

    Εσπανιόλ-Σεβίλη 1-3

    (73΄ Τζόναθαν - 9΄ Ζόρντι, 17΄ Μπαπτίστα, 90΄ Ντανιέλ)

    Μαγιόρκα-Σαραγόσα 0-2

    (56΄ Σάβιο, 85΄ Βίγια)

    Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 4-2

    (7΄ Ζιντάν, 20΄ Ρονάλντο, 45΄ Ραούλ, 65΄ Οουεν - 29΄ Ετό, 73΄ Ροναλντίνιο)

    Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ Εναρξη 22:00

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες)

    Μπαρτσελόνα 69

    Ρεάλ Μαδρίτης 63

    Σεβίλη 52

    Βιγιαρεάλ 50 -29αγ

    Μπέτις 50

    Εσπανιόλ 49

    Βαλένθια 48

    Ατλέτικο Μαδρ. 46

    Λα Κορούνια 45 -30αγ

    Αθλέτικ Μπιλμπάο 44

    Σαραγόσα 43

    Χετάφε 39

    Σοσιεδάδ 39

    Μάλαγα 36

    Λεβάντε 35

    Σανταντέρ 34

    Οσασούνα 34 -30αγ

    Αλμπαθέτε 24

    Μαγιόρκα 24

    Νουμάνθια 23

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κίτρινος αετός στο ΟΑΚΑ

    10/4/2005 10:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα. Χαμένο πέναλτι από τον ΠΑΟΚ, αρκετές ευκαιρίες, περισσότερες από την ΑΕΚ, δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα, 50.000 κόσμο και έναν Βραζιλιάνο που έκανε τη διαφορά. Αλεσάντρο Σοάρεζ το όνομα και με δύο γκολ δικά του έκανε τη διαφορά και έδωσε το τρίποντο στον δικέφαλο της Αθήνας. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, μετά το χαμένο προσπάθησε να κοιτάει με αντεπιθέσεις, αλλά οι ευκαιρίες που βρήκε ήταν λίγες και δεν αξιοποιήθηκαν.

    Από τα καλύτερα

    Από το πρώτο λεπτό υπήρχε ένα πραγματικό ντέρμπι. Μόλις στο 4ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήγε να αλλάξει τα δεδομένα καθώς μετά από ωραία ενέργεια, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος στην περιοχή και ο Χιώτης υπέδειξε το πέναλτι. Όμως ο παίκτης των Θεσσαλονικέων αν και ψάρωσε τον τερματοφύλακα της Ένωσης ο οποίος έπισε από την άλλη μεριά, δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, αφού βρήκε το δοκάρι.

    Αυτή η φάση έδωσε το έναυσμα στην ΑΕΚ για αντεπίθεση. Ο Σοάρεζ άρχισε να παίρνει μπρος χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες στο 7 και με τον Σέζαρ στο 12. Καλύτερη η ΑΕΚ, συνέχισε να πιέζει και να δείχνει ότι το γκολ ήταν θέμα δευτερολέπτων.

    Το παιχνίδι πάντως πήγε να πάρει φωτιά στο 28. Ζογραφάκης και Λυμπερόπουλος διαπληκτίστηκαν και ο διαιτητής Καρατζάς έδειξε την κόκκινη και στους δύο, αφήνοντας τους με δέκα παίκτες.

    Παρά την απουσία του Λύμπε, η ΑΕΚ είχε ένα ακόμα άσσο στο μανίκι της. Έτσι ο Σοάρεζ, δεχόμενος ωραία μπαλιά από τον Σέζαρ, πέρασε και τον Τοχούραγλου κάνοντας το 1-0 στο 37 και λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Σάντος.

    Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι νωρίς. Πάλι ο Σοάρεζ που είχε κέφια, βρέθηκε πάλι μόνος του και με ωραίο πλασέ πέτυχε το γκολ και έκανε το 2-0, δίνοντας πρόωρο τέλος στο ματς. Από εκεί και πέρα υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες εκατέρωθεν, το σκορ δε άλλαξε και η ΑΕΚ πέτυχε μία ακόμα σημαντική νίκη στον αγώνα της για τον τίτλο.

    Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

    Κίτρινες: Χιώτης, Ασουνσάο, Πέτκοφ, Ανδράλας

    Κόκκινες: Λυμπερόπουλος, Ζωγραφάκης (28΄)

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Χιώτης, Κωστένογλου, Άλβες, Μόρας, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Ασουνσάο, Πετκόφ (71΄ Κυριακίδης), Σοάρες (89΄ Ιβιτς), Ζούλιο Σέζαρ (76΄ Κρασσάς), Λυμπερόπουλος

    ΠΑΟΚ (Νίκος Καραγεωγίου): Τοχούρογλου, Ανδράλας, Ουντέζε, Καρυπίδης (63΄ Μίετσελ), Ζωγραφάκης, Μέγκαχεντ (63΄ Εγκωμίτης), Φουτσίνι, Μαλαδένης, Θεοδωρίδης, Καραδήμος (42΄ Κουτσόπουλος), Σαλπιγγίδης

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επίδειξη ποιότητας η Ξάνθη

    10/4/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά ήταν η Ξάνθη που υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο γήπεδο των "Πηγαδίων" και πήρε εύκολη νίκη με 3-0 έχοντας και πάλι τον Λουτσιάνο σε εκπληκτική ημέρα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και μόλις στο 8' ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε κόρνερ με το οποίο βρήκε τον Σίκοφ στην "καρδιά" της περιοχής του Στρακόσια. Ο Βούλγαρος από κοντά έπιασε ένα δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλβανό γκολκίπερ για να κάνει το 1-0 νωρίς νωρίς. Η Ξάνθη ήταν εμφανώς καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο Πανιώνιος το μοναδικό διάστημα που έδειξε να αντιδρά ήταν το πεντάλεπτο από το 20' μέχρι το 25', όταν και έκανε τις δύο μοναδικές ευκαιρίες του, τις οποίες όμως σταμάτησε ο Πιζανόφσκι. Το 2-0 που ήταν σκορ πρώτου ημιχρόνου σημείωσε στο 34' ο Λουτσιάνο με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή.

    Με... υπογραφή Λουτσιάνο

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Ξάνθη, που κατάφερε να εξαφανίσει τις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Από λάθος των παικτών του Βαζάκα, ο Παπαδημητρίου σέντραρε στον Λουτσιάνο, που με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ξάνθη πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσ/νίκης) Κίτρινες: Τσιώλης Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Γαρπόζης (63΄ Κάραμπας), Βόζαμπαλ, Παπαδημητρίου (69΄ Κοντοδήμος), Μπαϊκαρά, Μαχράτζε (63΄ Τοροσίδης), Λαμπριάκος, Λουτσιάνο, Πρίττας Πανιώνιος (Γιώργος Βαζάκας): Στρακόσια, Γαλανόπουλος, Μάκος, Βλτσεκ, Σμίλιανιτς, Ναλιτζής (39΄ Εξουζίδης), Μπρέσκα, Τσιώλης, Γουνδουλάκης, Σαλίχι (55΄ Μέσαρος), Ζίμονιτς (69΄ Μανιάτης)

    [05] Μπάσκετ

    Έλαμψαν τα αστέρια

    10/4/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύ καλές φάσεις, κάρφοματα και τρίποντα, και πολλά μεγάλα αστέρια συνέθεσαν το υπερθέαμα του 13ου Ολ Σταρ Γκέιμ στην Πάτρα. Παράλληλα το παρόν έδωσαν και οι οι Slam Nation ενώ στον αγωνιστικό χώρο μπήκε και ο Ντομινίκ Ουίλκινς που έκανε το τζάμπολ. Ο νυν αντιπρόεδρος των Ατλάντα Χοκς συνομίλησε με τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Νίκο Οικονόμου, ενώ κατά την επιστροφή του στα VIP χαιρέτησε θερμά τον Ντέιβιντ Στεργάκο, μάνατζερ της ομάδας των ξένων. Για την ιστορία οι Επίλεκτοι Έλληνες επικράτησαν με 77-76 των Ξένων έχοντας κορυφαίο τον ΜVP του αγώνα Νίκο Μπάρλο με 18 πόντους (Απόλλων Πατρών). Με 14 πόντους ο Ντε Χουάν Κόλλινς του Άρη ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ξένων. Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-32, 61-61, 77-76.

    Η γιορτή της Καλαθοσφαίρησης

    Εκτός από τον Ντομινίκ, στην επιτροπή ήταν και οι Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, Φώτης Κατσικάρης και Μπάνε Πρέλεβιτς οι οποίοι κάθισαν στον τραπέζι της επιτροπής αξιολόγησης για την ανάδειξη του νικητή των διαγωνισμών καρφωμάτων. Αυστηρός κριτής ο Ντομινίκ Ουίλκινς ήταν φειδωλός στους βαθμούς και τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Τόμπι Μπέιλι (ΑΕΚ) .

    Μετά τη βράβευση του νικητή του διαγωνισμού τριπόντων, Δημήτρη Τσαρούχα, ο ΠΣΑΚ δια του προέδρου του Φραγκίσκου Αλβέρτη, βράβευσε τον πρόεδρο του Αμαρουσίου, Άρη Βωβό, για την ηθική και οικονομική στήριξη που παρείχε στον Γιώργο Καράγκουτη που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας τραυματισμού (εγχείριση πρόσθιου χιαστού). «Η κίνηση του κύριου Βωβού σημαίνει πολλά,» είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Μπορούμε να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες ημέρες και να αισθανόμαστε ασφάλεια στις ομάδες που βρισκόμαστε,» κατέληξε θίγοντας τα πολλά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ. Από την πλευρά του ο Άρης Βωβός απάντησε πως «κάναμε απλώς το χρέος μας που πηγάζει από μία σχέσης οικογένειας, μίας σχέσης αγάπης, σεβασμού και αλληλεγγύης.» Διαιτητές: Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Μπίτης

    ΈΛΛΗΝΕΣ: (Παναγιώτης Γιαννάκης - Φώτης Κατσικάρης): Αλβέρτης 3 (1), Βασιλειάδης 7, Βασιλόπουλος 12 (2), Διαμαντίδης 5 (1), Ζήσης 2, Μπάρλος 18 (2), Οικονόμου 5 (1), Σπανούλης 6 (1), Σχορτσιανίτης 7, Τσαρτσαρής 9, Χαρίσης, Χατζής 2

    ΞΕΝΟΙ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς-Μπάνε Πρέλεβιτς): Κόλλινς 14 (1), Κουτλουάι, Λάκοβιτς, Μάικλ 11, Μουλαομέροβιτς 6 (1), Μπατίστ 8, Μπέιλι 8, Νίτσεβιτς 3, Ουότσον 13, Στακ 3, Τρεντ 4, Χάτσον 6

    *** Ανάμεσα στις προσωπικότητες από τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, ο πρόεδρος του Πανιωνίου Ηλίας Λιανός, ο πρόεδρος του Αμαρουσίου Άρης Βωβός, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα Κώστας Ρήγας, ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών Ντάρκο Ρούσσο.

    *** Το κέφι ανέβαζαν οι μασκότ Δεινόσαυρος του Μακεδονικού και Τίγρης του Άρη που δεν σταμάτησαν να πειράζουν τους πρωταγωνιστές.

    *** Τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης στον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Καββαδά.

    *** Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης βράβευσε τον νικητή του διαγωνισμού τριπόντων, Δημήτρη Τσαρούχα του Ηλυσιακού (Α2)

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νέα ήττα για τον ΠΑΣ

    10/4/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ημέρα των γηπεδούχων ήταν η σημερινή 27η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ' εθνικής, καθώς εκτός από μια ισοπαλία στους υπόλοιπους επτά αγώνες οι γηπεδούχες ομάδες πήραν εύκολα ή δύσκολα τις νίκες. Έτσι στην κορυφή δεν άλλαξε τίποτα με τον Θρασύβουλο να παραμένει μόνος πρώτος μετά την νίκη με 2-0 επί του Αγίου Δημητρίου, το Χαϊδάρι να ακολουθεί με διαφορά τριών βαθμών μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Μαρκό με 5-1 και τον Αχαρναϊκό να είναι τρίτος, έναν βαθμό πίσω από το Χαϊδάρι, αφού νίκησε έστω και με 1-0 τον Βύζα Μεγάρων. Κατά τα υπόλοιπα ο Εθνικός συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών με νίκη επί της Ρόδου με 1-0, ενώ οι άλλοι Πειραιώτες, του Κερατσινίου γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Αχαϊκή. Η μοναδική ισοπαλία της αγωνιστικής ήταν το 2-2 της Αθηναΐδας με την Θύελλα Πατρών.

    Έχασε κι άλλο έδαφος ο ΠΑΣ

    Στον 2ο όμιλο εκτός από τις νίκες των γηπεδούχων, είχαμε δύο εκτός έδρας νίκες, οι οποίες όμως ήταν και οι πιο καθοριστικές. Η Βέροια επικράτησε του Απόλλωνα στην Λάρισα με 2-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 56 βαθμούς, ενώ τα Γιάννενα υποδέχτηκαν την Κοζάνη αλλά αποδείχτηκαν πιο "φιλόξενα" από όσο έπρεπε και υπέστησαν την ήττα με 1-0. Έτσι έμειναν στους 49 βαθμούς και το μόνο θετικό για την ομάδα του Πέτρου Μίχου ήταν η εντυπωσιακή ισοπαλία της Καβάλας με την Λαμία με το εκπληκτικό 4-4, που την άφησε στους 48.

    1ος όμιλος

    Εθνικός Πειραιώς-Ρόδος 1-0 Θρασύβουλος-Αγιος Δημήτριος 2-0 Αχαϊκή-Κερατσίνι 2-1 ΠΑΝΟ Μαλίων-Λήλας Βασιλικού 3-1 Ατσαλένιος-Ηρόδοτος 3-0 Αχαρναϊκός-Βύζας Μεγάρων 1-0 Αθηναϊδα-Θύελλα Πατρών 2-2 Χαϊδάρι ΑΟ-Μαρκό 5-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Θρασύβουλος 26 57 2. Χαϊδάρι 25 54 3. Αχαρναϊκός 26 53 4. Εθνικός 26 52 5. Ρόδος 25 39 6. Αχαϊκή 25 33 7. Αγιος Δημήτριος 26 32 8. Λήλας Βασιλικού 26 31 - ΠΑΝΟ Μαλλίων 26 31 10. Θύελλα Πατρών 25 30 - Ατσαλένιος 25 30 12. Βύζας Μεγάρων 26 28 13. Πάμισος Μεσσήνης 25 27 14. Κερατσίνι 25 26 15. Μαρκό 25 21 - Ηρόδοτος 25 21 17. Αθηναϊς 25 20 * Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό

    2ος όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-Δόξα Δράμας 1-0 Καβάλα-Λαμία 4-4 ΑΕ Πτολεμαίδας-Αναγένηση Αρτας 1-0 Θερμαϊκός-Παύλος Μελάς 3-0 Αγροτικός Αστέρας-Λύκοι 4-1 Απόλλων Λάρισας-Βέροια 0-2 Γιάννινα-Κοζάνη 0-1 Πανδραμαϊκός-Αναγ. Καρδίτσας 1-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Βέροια 26 56 2. ΠΑΣ Γιάννινα 25 49 3. Καβάλα 26 48 4. Λαμία 26 43 5. Αναγέννηση Αρτας 25 41 6. Ενωση Θράκης 26 41 7. Αγροτικός Αστέρας 25 40 8. Δόξα Δράμας 25 39 9. Κοζάνη 25 37 10. Πτολεμαϊδα 25 35 11. Παναιτωλικός 25 30 12. Θερμαϊκός 26 30 13. Αναγ. Καρδίτσας 25 28 14. Παύλος Μελάς 26 26 15. Πανδραμαϊκός 25 25 16. Απόλλων Λάρισας 26 19 17. Λύκοι 25 18


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 April 2005 - 21:05:11 UTC