Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Προεδρικό ο Καραμανλής
  • [02] Το ύστατο χαίρε
  • [03] Το φέσι του Κλίντον
  • [04] Συνέντευξη Έβερτ
  • [05] Στην Ουάσιγκτον ο Αμπάς
  • [06] Θρίλερ με λεωφορειοπειρατεία στις Φιλιππίνες
  • [07] "Κόλπο" ο τραυματισμός του Ζαρκάουι;
  • [08] Αστραφτερά... σπιρούνια

    [01] Πολιτική

    Για το ταξίδι στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με Μπους

    Στο Προεδρικό ο Καραμανλής

    25/5/2005 11:29:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσε σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι, αναμφισβήτητα ήταν ένα παραγωγικό ταξίδι και πρόσθεσε ότι, η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπους έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Είπε ακόμη ότι με τον Αμερικανό Πρόεδρο συζήτησαν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, διαπίστωσαν το εξαίρετο επίπεδο στις σχέσεις των δύο χωρών και επαναβεβαίωσαν τη θέλησή τους να προωθήσουν τη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής στρατηγική προτεραιότητα είναι η ειρήνη, η σταθερότητα, η ασφάλεια και ο εκδημοκρατισμός στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, "που μπορούμε να την προωθήσουμε, τόσο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, όσο και της συνεργασίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών". Κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου, ο πρωθυπουργός είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Κάρολο Παπούλια, μπροστά στις κάμερες.

    Διάλογος

    "Διάβασα το λόγο σας στο Πανεπιστήμιο. Ήταν πολύ ενδιαφέρων", είπε ο Πρόεδρος για να απαντήσει ο Πρωθυπουργός: "Ήταν συγκινητικές στιγμές". "Βρήκατε συμφοιτητές;", ρώτησε ο κ. Παπούλιας. "Όχι μόνο διδάσκοντες", είπε ο πρωθυπουργός.

    Νωρίτερα ο Κώστας. Καραμανλής είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής κα Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη, με την οποία συζήτησε θέματα, που αφορούν το νομοθετικό έργο.

    [02] Πολιτική

    Φίλοι και συναγωνιστές κατακλύζουν τον Περισσό

    Το ύστατο χαίρε

    25/5/2005 10:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/5/2005 11:49:07 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτίθεται ως τις 2 μ.μ. η σορός του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη, που απεβίωσε την Κυριακή. Χιλιάδες φίλοι και συναγωνιστές του αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών με βουρκωμένα μάτια είχε κατακλύσει χθες το οδόστρωμα της λεωφόρου Ηρακλείου μπροστά από την έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό περιμένοντας αρκετή ώρα στην ουρά για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκών και αντιστασιακών τραγουδιών. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη και πολλοί άφηναν λίγα λουλούδια πάνω στο φέρετρό του, που είναι καλυμμένο από τη σημαία του κόμματος και τη γαλανόλευκη. Στις 6 το απόγευμα στο αίθριο της έδρας της Κ.Ε. του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία του, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου και η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Παλαιοζωγλόπι του δήμου Ιτάμου των θεσσαλικών Αγράφων, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του.

    "Έφυγε ο πρωταγωνιστής των λαϊκών αγώνων"

    "Η διαθήκη του, που δεν είναι βεβαίως διαθήκη κατά τον ίδιο, με το λιτό και απέριττο ύφος της δείχνει το μεγαλείο του πολιτικού , του ανθρώπου και του αγωνιστή", δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός προσθέτοντας ότι, ο λαός έχασε τον πρωταγωνιστή του στους λαϊκούς αγώνες, η ανθρωπιά ένα γνήσιο εκφραστή της και η πολιτική τη σοφία του".

    Στο μεταξύ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αποφάσισε αντί στεφάνου για το Χαρίλαο Φλωράκη να προσφέρει 300 ευρώ στο ΚΚΕ ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας αποφάσισε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο δήμο μέχρι την Πέμπτη, να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην πολιτική κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη ενώ στις 12 το μεσημέρι θα κλείσει συμβολικά ο δήμος

    Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του Χαρίλαου Φλωράκη σε κεντρικό δρόμο ή πλατεία ή χώρο πολιτισμού ή πάρκο του Δήμου Νικαίας, καθώς και να μισθωθεί πούλμαν για τη συμμετοχή όσων πολιτών της Νίκαιας θέλουν να συμμετάσχουν στην κηδεία του Χαρίλαου Φλωράκη.

    Παρών και οι σύντροφοι από την Κούβα

    "Ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής όχι μόνο για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου και μέσα σε αυτά τα πλαίσια καταλαβαίνουμε τον αγώνα του σαν δικό μας αγώνα", ανέφερε η επιτετραμμένη της κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Λύδια Γκονζάλες, που προσήλθε για να αποτίσει φόρο τιμής στον Χαρίλαο Φλωράκη και πρόσθεσε ότι, "ο κουβανικός λαός δίνει κάθε μέρα μια πολύ σκληρή μάχη ενάντια στον κοινό μας εχθρό. Σ αυτόν τον αγώνα του είχε πάντα την υποστήριξη του ΚΚΕ και όλων των ηγετών και στελεχών του".

    "Ο κουβανικός λαός θα είναι αιώνια ευγνώμων γι αυτή τη βοήθεια και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και κυρίως του ΚΚΕ", κατέληξε η κ. Γκονζάλες.

    "Ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης αγωνίστηκε όλη του την ζωή για τους εργαζόμενους", δήλωσε εκπρόσωπος της ένωσης εργαζομένων από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι, "τον τιμάμε βαθιά από την καρδιά μας και συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα του μέχρι να φύγουμε και εμείς από την ζωή".

    Με ανακοινώσεις τους αρκετές οργανώσεις της ομογένειας στην Αυστραλία εκφράζουν "τη βαθύτατη θλίψη τους" για το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη.

    Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Φίλων του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: "Εμείς, που ανήκουμε στην Επιτροπή Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης και Βικτώριας, του κόμματος της εργατικής τάξης, που ο Χαρίλαος Φλωράκης αγάπησε πολύ, αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για το χαμό του. Εκφράζουμε δε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο κόμμα μας, το ηρωικό ΚΚΕ και στους οικείους του εκλιπόντος. Γνωστοποιούμε στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης ότι σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μελβούρνης και Βικτώριας θα τελέσουμε πολιτικό μνημόσυνο για τον εκλιπόντα στην αίθουσα του Εργατικού Συνδέσμου Δημόκριτου".

    Εξάλλου, ο Σύλλογος Νομού Καρδίτσας Μελβούρνης και Βικτορίας «Ο Καραϊσκάκης» σε δική του ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατο του συμπατριώτη μας Χαρίλαου Φλωράκη προς την ηγεσία του ΚΚΕ και τους οικείους του.

    Ο Χαρίλαος Φλωράκης αφιέρωσε τη ζωή του, από μικρό παιδί ως και την τελευταία του πνοή, στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία στην πατρίδα μας και στον κόσμο γύρω μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Αγράφων, που θα τον σκεπάσει."

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Σπίτι του Λαού ο Φλωράκης

    [03] Παράξενα

    Ο Προέδρος το σκασε

    Το φέσι του Κλίντον

    25/5/2005 12:25:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Για να το πούμε καλύτερα και στις προεδρικές Ο λόγος για τον Μπιλ Κλίντον, που έκλεισε τραπέζι σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρώμης, χωρίς ωστόσο να πατήσει ποτέ το πόδι του. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν όταν στο πολυτελές ρεστοράν "Αγκάθα και Ρωμαίος" εμφανίσθηκε, κάποιος κύριος για να κλείσει τραπέζι για τον Πρόεδρο Κλίντον και άλλα 20 άτομα, συνεργάτες και φίλους του.

    Ακόμα τον ψάχνουν...

    Το reserve τραπέζι του πρώην Αμερικανού Προέδρου, προετοιμάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Οι μάγειρες ξεπέρασαν εαυτούς για να προετοιμάσουν το μενού με τα θαλασσινά που είχε παραγγείλει ο Πρόεδρος

    Εστιάτορας και προσωπικό περίμεναν με αγωνία την ώρα που ο Μπίλ Κλίντον θα έμπαινε στο μαγαζί.

    Το ρεσερβέ ήταν για τις δυόμισι το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Ο Μπιλ όμως δεν εμφανίσθηκε ποτέ.

    Όταν ώρες αργότερα, αναζήτησαν τηλεφωνικά κάποιον της συνοδείας του, τους είπαν ότι ο Πρόεδρος άλλαξε ιδέα για λόγους ασφαλείας.

    Το περιστατικό, που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις ιταλικές εφημερίδες, κατήγγειλε δημόσια ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

    Ζήτησε μάλιστα από τον Πρόεδρο να του πληρώσει μέρος του λογαριασμού που ανέρχεται σε 1000 ευρώ.

    [04] Πολιτική

    Στην "Ελευθεροτυπία"

    Συνέντευξη Έβερτ

    24/5/2005 8:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την άποψη ότι πρέπει να καθιερωθεί θέση αντιπροέδρου για να συντονίζει την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, διατύπωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία", υποστηρίζει ότι "τρεις υπουργοί" και περισσότεροι υφυπουργοί, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους, διότι έχουν υστερήσει. Σημείωσε ακόμη, ότι πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα και στους μεγάλους οργανισμούς, ώστε να κριθεί ποια από τα στελέχη που τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση αποδίδουν και ποια έχουν μείνει πίσω.Τέλος, αναφερόμενος στην κυρία Μπακογιάννη, ο Μιλτιάδης Εβερτ σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι η Δήμαρχος Αθηναίων, θέτει όρους και ότι θα ήθελε να πάρει μόνο το υπουργείο Εξωτερικών, προτείνοντάς της ως καλύτερη λύση ένα παραγωγικό υπουργείο, όπως το Ανάπτυξης ή ένα μάχιμο, όπως το Υγείας ή το Απασχόλησης.

    Δηλώσεις Ρουσόπουλου

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Μιλτ. Εβερτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

    "Ο κ. Εβερτ είναι ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης και εκφράζει πάντα με παρρησία τις απόψεις του".

    Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν εξετάζει το ενδεχόμενο προώρων εκλογών και ανασχηματισμού.

    Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα, με αφορμή τα σχόλια για την εικόνα της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας τόνισε:

    "Αυτή την ώρα απαντάμε με έργο ουσίας, απαντάμε με σημαντικό έργο που γίνεται από πλευράς κυβέρνησης. Και στον πόλεμο εντυπώσεων που υφίσταται η κυβέρνηση μόνο με έργο μπορεί να απαντήσει".

    [05] Κόσμος

    Πρώτη επίσκεψη Παλαιστινίου Προέδρου μετά το 2000

    Στην Ουάσιγκτον ο Αμπάς

    25/5/2005 8:22:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έφθασε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο Λευκό Οίκο. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, θα επιχειρήσει να "πείσει" τον Τζορτζ Μπους, ότι αποτελεί έναν "σοβαρό εταίρο" όσον αφορά την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ. Η επίσκεψη Αμπάς είναι η πρώτη, που πραγματοποιεί Παλαιστίνιος πρόεδρος στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2000, όταν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το Μεσανατολικό κατέρρευσαν οδηγώντας σε ένα νέο γύρο βίας, εξέλιξη την οποία Αμερικανοί αξιωματούχοι απέδωσαν σχεδόν αποκλειστικά στον εκλιπόντα προκάτοχο του Αμπάς, Γιάσερ Αραφάτ.

    Δεν περιμένει να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ

    Παλαιστινιακές διπλωματικές πηγές ανέφεραν, ότι ο Αμπάς αναμένει "σθεναρή στήριξη" από τον Μπους σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες "μεταρρυθμίσεων" και "εκδημοκρατισμού", αλλά έχει υποβαθμίσει τις προσδοκίες της Παλαιστινιακής πλευράς σε ό,τι αφορά την άσκηση πιέσεων από την αμερικανική κυβέρνηση σε αυτήν του Ισραήλ προκειμένου να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για το καλούμενο "τελικό καθεστώς" και την σύσταση Παλαιστινιακού κράτους μετά την τμηματική "απόσυρση" του Ισραήλ από κατεχόμενα εδάφη στην Λωρίδα της Γάζας εντός τριών μηνών.

    [06] Κόσμος

    Κρατούν 14 ομήρους

    Θρίλερ με λεωφορειοπειρατεία στις Φιλιππίνες

    25/5/2005 7:39:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Σε εξέλιξη βρίσκεται λεωφορειοπειρατείας στις νότιες Φιλιππίνες, στο νησί Μιντανάο. Τρεις ένοπλοι, με την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδων κρατούν ομήρους 14 ανθρώπους και μέχρι τώρα οι προσπάθειες τοπικών αξιωματούχων και ενός επισκόπου να τερματίσουν τη λεωφορειοπειρατία έχουν αποβεί άκαρπες. Πάντως, μετά από ώρες διαπραγματεύσεων, οι οπλοφόροι απελευθέρωσαν ένα 6χρονο κορίτσι, αλλά συνεχίζουν να κρατούν 13 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου. Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, πιθανότατα οι λεωφορειοπειρατές είναι μέλη τοπικής συμμορίας και όχι μουσουλμάνοι ή κομμουνιστές αντάρτες, που είναι αρκετά δυνατοί στο Μιντανάο. Οι λεωφορειοπειρατές, οπλισμένοι με πιστόλια και χειροβομβίδες, κατέλαβαν το λεωφορείο το απόγευμα της Τρίτης, καθώς πλησίαζε ένα στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου κοντά στην πόλη Λαμπανγκάν στο δυτικό Μιντανάο. Απείλησαν να βλάψουν τους ομήρους και απαίτησαν από τους αστυνομικούς να τους διαθέσουν ένα όχημα και οδό ελεύθερης διαφυγής.

    "Kάθε προσπάθεια για να λυθεί το επεισόδιο ειρηνικά"

    Οι δυνάμεις ασφαλείας επέτρεψαν στο λεωφορείο να φύγει από το σημείο ελέγχου το βράδυ της Τρίτης, αφότου οι οπλοφόροι απείλησαν τη ζωή των ομήρων. Όμως, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχων, το όχημα κόλλησε σε μία λακούβα, καθώς περνούσε από την επαρχία Μισάμις Οξιντένταλ στην Ζαμπόανγκα.

    Οι αστυνομικοί μετέφεραν τρόφιμα και νερό στους απαγωγείς και τους ομήρους στην διάρκεια της νύχτας και το πρωί της Τετάρτης.

    "Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να λυθεί το επεισόδιο ειρηνικά. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον οποιοδήποτε τραυματισμό" δήλωσε ο Πρόσπερο Νόμπλ, επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Ζαμπόανγκα.

    Μάλιστα, ο επίσκοπος Εμανουέλ Καμπαχάρ, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, προσφέρθηκε να μεταφέρει ο ίδιος τους λεωφορειοπειρατές με το αυτοκίνητό του εάν απελευθέρωναν τους ομήρους.

    Στο Μιντανάο βρίσκονται μερικές από τις φτωχότερες επαρχίες στις Φιλιππίνες. Η περιοχή μαστίζεται από συμμορίες ενώ αποτελεί πεδίο δράσης τουλάχιστον δύο αντάρτικων οργανώσεων.

    [07] Ιράκ

    Δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση

    "Κόλπο" ο τραυματισμός του Ζαρκάουι;

    25/5/2005 8:56:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τρικ χαρακτηρίζουν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι την είδηση, ότι ο Αμπού Μούσαμπ αλ Ζαρκάουι, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, έχει τραυματιστεί σοβαρά. Η ανακοίνωση για τον τραυματισμό ου Ζαρκάουι, ένας από τους πλέον καταζητούμενους των ΗΠΑ, οι οποίες τον έχουν επικηρύξει με 25 εκ. δολάρια δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα, που χρησιμοποιεί συνήθως η οργάνωση του Ζαρκάουι για τις δημοσιεύσεις της. Μάλιστα, οι συντάκτες της ανακοίνωσης έκαναν έκκληση στους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο να προσευχηθούν για τον τραυματία Ζαρκάουι. Πριν από την ανακοίνωση είχαν κυκλοφορήσει από τις αρχές του μήνα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι ο Ζαρκάουι είχε τραυματισθεί σε μάχη στο δυτικό Ιράκ και είχε εισαχθεί για νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο του Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης. Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν μετά τη σύλληψη ενός οδηγού του, ενός βοηθού του και την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή του κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών στρατευμάτων για τη σύλληψη του.

    Μέχρι τώρα καμία επίσημη πηγή δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία για τον τραυματισμό του Ζαρκάουι, ενώ ούτε η ισλαμική ιστοσελίδα αναφέρει το πώς και το πότε τραυματίστηκε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σοβαρά τραυματισμένος ο Ζαρκάουι

    [08] Μπάσκετ

    Αστραφτερά... σπιρούνια

    25/5/2005 10:41:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Όνειρα τίτλου δικαιούνται να κάνουν από τα ξημερώματα οι παίκτες του Σαν Αντόνιο, καθώς μετά τη νέα νίκη τους με 111-108 επί του Φοίνιξ στον δεύτερο τελικό της δυτικής περιφέρειας, στα πλέι οφ του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, οι Σπέρς απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα με 2-0. Για τα "Σπιρούνια" ένα εκρηκτικό τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ήταν αρκετό για να κάμψουν τη σθεναρή ομολογουμένως αντίσταση των "Σάνς", προκαλώντας απογοήτευση και έντονο προβληματισμό στους οπαδούς των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, Τιμ Ντάνκαν, πέτυχε τους 25 από τους 30 συνολικά πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο.

    Ο Ντάνκαν πήρε τ' όπλο του

    "Μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι" ήταν τα πρώτα λόγια του Τόνι Πάρκερ λίγο μετά τη νέα επιτυχία του Σαν Αντόνιο επί τους Φοίνιξ και συνέχισε: "Είχαμε αυτοπεποίθηση αλλά ξέραμε ότι οι Σάνς είναι πολύ καλή ομάδα. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ υπερήφανοι και στα άλλα παιχνίδια που απομένουν θα παίξουνε σαν να μην έχουν να χάσουν τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί" έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου στους συμπαίκτες του ο Πάρκερ που τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 5 ασίστ.

    Μορφή του αγώνα ήταν ο Τιμ Ντάνκαν ο οποίος παρά την προσπάθεια των αντιπάλων του να τον σταματήσουν φόρτωσε τα καλάθια των Σανς με 30 πόντους, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε για άλλη μια φορά και ο Αργεντίνος Μανού Τζινόμπιλι με 26 πόντους.

    Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν ο Αμάρε Στουντεμαϊρ με 37 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά όπως και οι 29 πόντοι του συμπαίκτη του Στιβ Νας δεν στάθηκαν αρκετοί για να φέρουν την ισοφάριση.

    Περίοδοι: 21-31, 33-22, 31-27, 23-31.

    Φοίνιξ: Νας 29, Τζάκσον 6, Μάριον 11, Ρίτσαρντσον 18, Στούνταμαϊρ 37, Χάντερ 7.

    Σαν Αντόνιο: Πάρκερ 24, Τζινόμπιλι 26, Ντάνκαν 30, Μπόουεν 3, Μοχάμεντ 11, Χόρι 10, Μπάρι 5, Ούντριχ 2.

    "Μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι" ήταν τα πρώτα λόγια του Τόνι Πάρκερ λίγο μετά τη νέα επιτυχία του Σαν Αντόνιο επί τους Φοίνιξ και συνέχισε: "Είχαμε αυτοπεποίθηση αλλά ξέραμε ότι οι Σάνς είναι πολύ καλή ομάδα. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ υπερήφανοι και στα άλλα παιχνίδια που απομένουν θα παίξουνε σαν να μην έχουν να χάσουν τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί" έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου στους συμπαίκτες του ο Πάρκερ που τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 5 ασίστ.

    Μορφή του αγώνα ήταν ο Τιμ Ντάνκαν ο οποίος παρά την προσπάθεια των αντιπάλων του να τον σταματήσουν φόρτωσε τα καλάθια των Σανς με 30 πόντους, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε για άλλη μια φορά και ο Αργεντίνος Μανού Τζινόμπιλι με 26 πόντους.

    Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν ο Αμάρε Στουντεμαϊρ με 37 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά όπως και οι 29 πόντοι του συμπαίκτη του Στιβ Νας δεν στάθηκαν αρκετοί για να φέρουν την ισοφάριση.

    Περίοδοι: 21-31, 33-22, 31-27, 23-31.

    Φοίνιξ: Νας 29, Τζάκσον 6, Μάριον 11, Ρίτσαρντσον 18, Στούνταμαϊρ 37, Χάντερ 7.

    Σαν Αντόνιο: Πάρκερ 24, Τζινόμπιλι 26, Ντάνκαν 30, Μπόουεν 3, Μοχάμεντ 11, Χόρι 10, Μπάρι 5, Ούντριχ 2.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 May 2005 - 8:51:06 UTC