Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α΄ημίχρονο: Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή
  • [02] Μπλακ άουτ στη Μόσχα
  • [03] Η Κοινωνία της Πληροφορίας στο Μαξίμου
  • [04] Στα Ιεροσόλυμα η συνέχεια
  • [05] Τέλος στις χωματερές έως το 2006
  • [06] Στον Κορυδαλλό ο Στάθης
  • [07] Επίθεση Κούρδων ανταρτών
  • [08] Ναυάγιο με λαθρομετανάστες
  • [09] You'll never walk alone... Stelios
  • [10] Στράχαν αντί Ο'Νίλ
  • [11] Παρελθόν ο Ο' Νιλ από τη Σέλτικ
  • [12] Ο Ακράτητος το τρίτο εισιτήριο
  • [13] ΑΕΚ δεν είναι μόνο το γήπεδο
  • [14] Δικαιώθηκαν οι "κυανέρυθροι"
  • [15] Άδοξο τέλος για Ζούρο
  • [16] Μπλάκνει: "Δεν τα παρατάμε στα δύσκολα"

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Α΄ημίχρονο: Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή

    25/5/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανατρεπτικά όπως και όλη η αγωνιστική περίοδος είναι μέχρι τώρα τα αποτελέσματα στην Α¨Εθνική. Στην Θεσσαλονίκη και τον κυριότερο αγώνα της σημερινής ημέρας ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να σημειώσει γκολ, αλλά και ούτε να δεχτεί. Το στείρο 0-0 του ημιχρόνου βολεύει έως τώρα τον Παναθηναϊκού που χάρη σε ένα γκολ του Γκέγκα, προηγείται στην Κρήτη του ΟΦΗ με 0-1. Τα δυο μέχρις στιγμής αποτελέσματα φέρνουν την ομάδα της Αθήνας στην πρώτη θέση, και την ομάδα του Πειραιά στη δεύτερη. Χωρίς σκορ και ο αγώνας στο ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και Καλαμαριά παραμένουν στο 0-0.

    Αποτελέσματα - βαθμολογία ημιχρόνου

    Ιωνικός-Ξάνθη 1-0

    Καλλιθέα-Αρης 1-1

    ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

    Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-0

    ΑΕΚ-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0

    Πανιώνιος-Εργοτέλης 1-0

    ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 1-2

    Κέρκυρα-Χαλκηδόνα 0-3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 30αγ.)

    1. Παναθηναϊκός 64

    2. Ολυμπιακός 63

    3. ΑΕΚ 60

    4. Ξάνθη 49

    5. ΠΑΟΚ 46

    6. Αιγάλεω 45

    7. Ηρακλής 42

    8. Χαλκηδόνα 38

    . Ιωνικός 38

    10. Καλλιθέα 35

    . Πανιώνιος 35

    12. Απ.Καλαμαριάς 34

    . ΟΦΗ 32

    - - - - - - - - - - -

    14. Αρης 29

    15. Εργοτέλης 20

    16. Κέρκυρα 17

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τελευταία στροφή με λάδια...

    [02] Κόσμος

    Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο μετρό

    Μπλακ άουτ στη Μόσχα

    25/5/2005 12:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/5/2005 3:12:03 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Περίπου 20.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι αυτή την ώρα στο μετρό της Μόσχας, όπου μία ξαφνική διακοπή ρεύματος διέκοψε την ηλεκτροδότηση στη ρωσική πρωτεύουσα, ύστερα από έκρηξη σε υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Στελέχη της ρωσικής Κυβέρνησης διαβεβαίωσαν τους πολίτες ότι, καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης. Προς το παρόν στην Μόσχα των 15 εκ. κατοίκων, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 36 βαθμούς, δεν ηλεκτροδοτείεται το ένα τρίτο της πόλης. Το μπλακ άουτ έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος και τεράστια προβλήματα στο μετρό, το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας ενώ εκατοντάδες είναι οι εγκλωβισμένα στα ασανσέρ. Το χρηματιστήριο σταμάτησε τις συναλλαγές καθώς οι πελάτες, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε πράξεις, αφού τεράστια είναι τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, κυρίως της κινητής τηλεφωνίας

    Οφείλεται σε τεχνική βλάβη

    Ο υπουργός Ενέργειας Βίκτορ Κρίστενκο δήλωσε ότι "το σημερινό ατύχημα οφείλεται σε τεχνική βλάβη", ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

    Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέβαλε την Τετάρτη την προγραμματισμένη αναχώρησή του για την επαρχία Ροστόφ της νότιας Ρωσίας, προκειμένου να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκάλεσε η εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Αλεξέι Γκρομόφ, ο Πούτιν κάλεσε στις 14.00 (ώρα Ελλάδος) σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών και συναρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

    [03] Πολιτική

    Στόχος η πάταξη της γραφειοκρατίας

    Η Κοινωνία της Πληροφορίας στο Μαξίμου

    25/5/2005 1:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την επιτάχυνση του προγράμματος για την οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών Γιώργος Αλογοσκούφη και Προκόπη Παυλόπουλο. Σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης,οι δύο υπουργοί επισήμαναν την ανάγκη να προκηρυχθούν νέα έργα με στόχο την προώθηση του προγράμματος για τη Δημόσια Διοίκηση, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Στο μεταξύ η επίσημη παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Θησέας" πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 26 Μαΐου, στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Αθανάσιο Νάκο. Η παρουσίαση, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό και τον υφυπουργό και παρουσίαση της ιστοσελίδας του προγράμματος «Θησέας».

    [04] Κοινωνία

    Αύριο η ημερομηνία τοποθέτησης τοποτηρητή

    Στα Ιεροσόλυμα η συνέχεια

    25/5/2005 11:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/5/2005 2:16:28 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποκλιμάκωση της έντασης στα Ιεροσόλυμα. Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Ιερά Συνοδός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, προκειμένου να ορίσει ημερομηνία τοποθέτησης τοποτηρητή, ο οποίος θα επιβλέψει την εκλογή νέου Πατριάρχη. Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται ερωτήματα για τη στάση, που θα τηρήσουν οι μητροπολίτες και οι συνοδικοί Ιεράρχες, που παρέμεναν μέχρι τώρα στο πλευρό του Ειρηναίου κάτω από το νέο πρίσμα, που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση καταπέλτη της Πανορθόδοξης Συνοδικής Διάσκεψης, στο Φανάρι. Παράλληλα, πάντως, οι αγιοταφίτες προειδοποιούν τον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο ότι, στην περίπτωση, που αποπειραθεί να ορίσει νέα Σύνοδο θα προχωρήσουν στην καθαίρεσή του. Εξάλλου ευθύνες σε όσους δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων επέρριψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος. Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα το τι θα πράξει ο Ειρηναίος στη συνέχεια. Πάντως εμφανίζεται για μία ακόμα φορά με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες επικοινωνιακές τακτικές. Άλλα δηλώνει ο ίδιος από το Φανάρι και άλλα διοχετεύει στο διεθνή Τύπο το γραφείο εκπροσώπησης του στα Ιεροσόλυμα.

    Διγλωσσία

    Συγκεκριμένα αργά χθες το βράδυ η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ειρηναίου, Λίμπι Ζίπσκιερ επικοινώνησε με τα ξένα μέσα ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ και ενημέρωσε για την αντίδραση του Πατριάρχη στην απόφαση, που ελήφθη στο Φανάρι και κήρυσσε τον Ειρηναίο έκπτωτο από το αξίωμά του.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο Ειρηναίος δήλωνε ότι, δεν θα παραιτηθεί από ένα αξίωμα, το οποίο κατέχει ισοβίως και έκλεινε χαρακτηρίζοντας ειλλημμένη εκ των προτέρων την απόφαση του Φαναριού, στην οποία καταλόγιζε πολιτική παρέμβαση.

    Λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ειρηναίος διέψευσε στα ΜΜΕ την ύπαρξη τέτοιας δήλωσης από την πλευρά του, ωστόσο η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στα Ιεροσόλυμα είχε ήδη επικοινωνήσει με τα ξένα μέσα ενημέρωσης και τους είχε ενημερώσει για τη στάση του αυτή και η είδηση φιλοξενούνταν στις ιστοσελίδες των πρακτορείων ειδήσεων με πρώτο, σε ότι αφορά τη μετάδοση, το πρακτορείο Ρόιτερ.

    Νωρίς το πρωί η Ζίπσκιερ εξακολουθούσε να εμμένει στη θέση, την οποία εξέφρασε χθες το βράδυ και την οποία διέψευσε ο Ειρηναίος.

    Πάντως αμέσως μετά την αναγγελία της διαγραφής του από τα δίπτυχα των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τη διακοπή της μνημόνευσής του, δήλωσε ότι, αυτός παραμένει κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Η απόφαση στο Φανάρι ελήφθη, με μία μόνο αρνητική ψήφο, αυτή του Πατριαρχείου Γεωργίας και δύο αποχές, του Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Εκκλησίας της Πολωνίας.

    Στο μεταξύ ευχαριστημένοι δείχνουν να είναι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι με την αποκήρυξη του Ειρηναίου, καθώς κάνουν λόγο για ξεπούλημα της παλαιστινιακής γης. Πολλοί ισχυρίζονται ότι, ο νέος Πατριάρχης, που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί τα προβλήματα των Παλαιστινίων Ορθοδόξων. "Εξάλλου ενδεχόμενη νομική στήριξη από το Ισραήλ στον Ειρηναίο δε σημαίνει τίποτα. Ισχύει σε κάθε περίπτωση η απόφαση της Συνόδου", είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής.

    "Από τις πρώτες στιγμές, που προβλήματα και δυσάρεστα ζητήματα απείλησαν τη λάμψη του Πατριαρχείου, η ελληνική Κυβέρνηση τοποθετήθηκε με σαφήνεια και υπευθυνότητα. Μόνιμο μέλημα της ήταν και είναι η στήριξη του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του Πατριαρχείου και η ενότητα του ποιμνίου. Η απόφαση της Πανορθόδοξης Συνόδου επιβεβαιώνει την ορθότητα της τοποθέτησης μας", ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

    "Προτρέψαμε, υπενθύμισε, ο κ. Κουμουτσάκος τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, προτροπή την οποία επαναλαμβάνουμε και τώρα και σημειώνουμε ότι, οι συνέπειες από την παραμονή της σημερινής λυπηρής κατάστασης θα βαρύνουν εκείνους, που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διέγραψαν τον Ειρηναίο

    [05] Κοινωνία

    Τέλος στις χωματερές έως το 2006

    25/5/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προθεσμία έως το τέλος του έτους για τη διευθέτηση των 2.031 από τις 2.626 χωματερές που βρίσκονται ανά την Ελλάδα, έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σιουφλιάς στους δήμους και τις κοινότητες κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών. Ο υπουργός υπενθύμισε τη δέσμευση της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), με την κατάργηση και αποκατάστασή τους και σε περίπτωση που υπάρξουν επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ, θα κληθεί να τις πληρώσει η τοπική αυτοδιοίκηση.

    Πάνω από 2.000 χωματερές πρέπει να κλείσουν

    Σημειώνεται ότι για τη ρύθμιση του χρονίζοντος προβλήματος των χωματερών απαιτείται στενή συνεργασία των Περιφερειών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, ταυτόχρονα, τεχνική και εν μέρει οικονομική υποστήριξη από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι Περιφέρειες είναι υπεύθυνες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των έργων διαχείρισης των αποβλήτων -συμπεριλαμβανομένων και των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)-, ενώ η κατάργηση κι αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι ευθύνη των ΟΤΑ.

    Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποίησε η αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ, υπάρχουν: 1.173 ανενεργοί ΧΑΔΑ και 1.453 ενεργοί και η αποκατάστασή τους απαιτεί συνολικά περίπου 400 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, μπορεί άμεσα να γίνει η κατάργηση και αποκατάσταση των ανενεργών, όπως επίσης και 194 ενεργοί, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από έτοιμους Χώρους Υγειονομικής Ταφής. Επίσης σε κάθε ΟΤΑ που δεν υπάρχει τέτοιος χώρος, θα αφεθεί προσωρινά μόνο ένας Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να κελίσουν.

    [06] Κοινωνία

    Προφυλακίστηκε ο πρώην δικαστικός

    Στον Κορυδαλλό ο Στάθης

    25/5/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή Γιάννη Σιδέρη, ο πρώην πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθης. Ο πρώην δικαστικός απολογήθηκε για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροληψίας, που αφορούν χρηματισμό του με πολλές χιλιάδες ευρώ από 11 δικηγόρους προκειμένου να εκδίδει ευνοϊκές αποφάσεις για υποθέσεις τους, το διάστημα από Δεκέμβριο 2004 έως Ιανουάριο 2005. Τόσο ο κ. Σιδέρης όσο και ο εισαγγελέας Κυριάκος Καρούτσος, που παρακολούθησε την τρίωρη απολογία του Στάθη έκριναν ότι, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή ως ύποπτος φυγής και ως επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων. Στην ίδια υπόθεση, που είναι η πρώτη από αυτές, που απασχόλησαν τον Άρειο Πάγο στην έρευνα για τα παραδικαστικά κυκλώματα είναι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι, που κατέθεταν ποσά σε λογαριασμούς του Στάθη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε βάρος άλλων δικαστών, που εντοπίστηκαν από την έρευνα του Αρείου Πάγου να έχουν παράνομες δραστηριότητες.

    [07] Κόσμος

    Σκοτώθηκαν 4 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας

    Επίθεση Κούρδων ανταρτών

    25/5/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τέσσερα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών, στην επαρχία Μπάτμαν της ανατολικής Τουρκίας. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χαλούκ Ιμγκα, δράστες της επίθεσης είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας δέχθηκε ένοπλη επίθεση των ανταρτών ή πάτησε νάρκη. Ο στρατός είχε προειδοποιήσει στις αρχές του μήνα ότι το PKK (που μετονομάστηκε σε Κοgra Gel), μπορεί να κλιμακώσει τις επιθέσεις του στην Τουρκία αφού ένας μεγάλος αριθμός μελών του εντοπίστηκε να διακινεί λαθραία εκρηκτικά από το βόρειο Ιράκ, όπου το PKK έχει την βάση του.

    Εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δέκα άτομα με την υποψία ότι είναι μέλη της εκτός νόμου ισλαμικής οργάνωσης Hizb-ut Tahrir που στα αραβικά σημαίνει "Κόμμα της Ελευθερίας".Οι συλληφθέντες φώναζαν παράνομα συνθήματα σε μία συγκέντρωση στην Άγκυρα το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης του Ουζμπεκιστάν κατά των διαδηλωτών στη πόλη Αντιζάν, στις 13 Μαΐου. Η οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν για τις περυσινές επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν στόχο τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

    [08] Κόσμος

    Δυο νεκροί

    Ναυάγιο με λαθρομετανάστες

    25/5/2005 1:22:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες, βυθίστηκε στα στενά της Σικελίας. Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 11 διασώθηκαν, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Το σκάφος βυθίστηκε περίπου 60 μίλια από τις λιβυκές ακτές και περίπου 150 μίλια νοτίως του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με το Ansa, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες ψαράδων στην περιοχή, δυο λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν νεκροί και έντεκα κατάφεραν να σωθούν. Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα επέβαιναν στο σκάφος ούτε η εθνικότητά τους.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    You'll never walk alone... Stelios

    25/5/2005 1:14:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στα "κόκκινα" θέλει να ντύσει η Λίβερπουλ σύμφωνα με δημοσίευμα της "Daily Mail" το διεθνή μέσο της Μπόλτον, Στέλιο Γιαννακόπουλο. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με τον Βρετανό μάνατζερ Σαμ Αλαρνταϊς έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη φετινή εκπληκτική πορεία της Μπόλτον στο Κύπελλο UEFA, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πιο σημαντικών παικτών. Μάλιστα προκειμένου να φέρουν οι "ρεντς" στο "Άνφιλντ" το Γιαννακόπουλο είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον πρωταθλητή Ευρώπης περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, όταν αρχίσει το μετεγγραφικό παζάρι στη "Γηραιά Αλβιώνα".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στράχαν αντί Ο'Νίλ

    25/5/2005 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από την 1η Ιουνίου και για διάρκεια ενός έτους ο νέος προπονητής της Σέλτικ θα είναι ο Γκόρντον Στράχαν. Πριν προλάβει καν να ολοκληρωθεί και επισήμως η αποχώρηση του Μάρτιν Ο'Νίλ η διοίκηση των "Κελτών" προχώρησε σε συμφωνία με τον πρώην διεθνή με την Εθνική Σκωτίας και ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ο'Νίλ θα αποτελέσει και επισήμως παρελθόν από τον πάγκο της Σέλτικ μετά τον Σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου με την Νταντί Γιουνάιτεντ για προσωπικούς λόγους όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και θα τον ακολουθήσουν στην πόρτα της εξόδου και οι συνεργάτες του, Τζον Ρόμπερτσον και Στιβ Ουόλφορντ.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παρελθόν ο Ο' Νιλ από τη Σέλτικ

    25/5/2005 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χρονικό μιας προαναγγλεθείσης παραίτησης γράφτηκε πριν από λίγο στη Γλασκώβη, καθώς ο τεχνικός της σκοτσέζικης Σέλτικ, Μάρτιν Ο Νιλ, όπως αναμενόταν, αποχαιρέτησε τον πάγκο της ομάδας του. Σύμφωνα με τον 53χρονο Βορειοϊρλανδό τεχνικό, που βρίσκεται στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των "Κελτών" από τον Ιούνιο του 2000, η παραίτησή του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι υποχρεώθηκε σε αυτή την κίνηση μετά την απώλεια του διαφαινόμενου τίτλου του σκοτσέζικου πρωταθλήματος από τη Ρεϊντζερς του Σωτήρη Κυργιάκου. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας πιθανός αντικαταστάτης του Ο Νιλ στον πάγκο της Σέλτικ είναι ο ο Σκωτσέζος πρώην τεχνικός των Κόβεντρι, Σαουθάμπτον, Γκόρντον Στράχαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κουνάει μαντήλι" ο Ο' Νιλ

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Ακράτητος το τρίτο εισιτήριο

    25/5/2005 6:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/5/2005 7:54:41 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Ακράτητος είναι η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει την πρωταθλήτρια Λάρισα και τον Λεβαδειακό στην Α΄Εθνική. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ που ξεκίνησε με -9 βαθμούς το πρωτάθλημα λόγω τιμωρίας, για την γνωστή υπόθεση με τα νερά, την ύστατη στιγμή πήρε τη μεγάλη νίκη στις Σέρρες στο ντέρμπι ανόδου με τον Πανσερραϊκό, κλέβοντας το τελευταίο εισιτήριο για την Α΄Εθνική μέσα από τα χέρια με της τοπικής ομάδας. Στον αντίποδα, ο Απόλλωνας Αθηνών ήταν η τρίτη ομάδα μετά τον Ατρόμητο και το Ποσειδώνα Ν. Πόρων που έπεσε στην Γ ΄Εθνική. Η Λάρισα έστω και δύσκολα νίκησε στο κατάμεστο Αλκαζάρ την Προοδευτική με 2-1 και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας.

    Τους "έκλεισε το σπίτι"

    Στις Σέρρες λοιπόν και στο μεγάλο ντέρμπι ανόδου της τελευταίας αγωνιστικής, ο Ακράτητος αφού πέρασε πρώτα από χίλια κύματα τελικά κατάφερε να πάρει "χρυσή νίκη", χάρη σ ένα γκολ του Τρούπκου στο 53΄.

    Η ομάδα των Νέων Λιοσίων, αφού είδε πρώτα τους Γκόγκα και Αραμπατή να χάνουν τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα, ισορρόπησε τον αγώνα και πήγε στα αποδυτήρια με το πολύτιμο 0-0, που τον κρατούσε στο παιχνίδι της ανόδου.

    Στο δεύτερο, ο Πανσερραϊκός μπήκε και πάλι δυνατά και έχασε δύο καλές ευκαιρίες σε κεφαλιές των Γκόγκα (απέκρουσε ο Κωστάκης σε κόρνερ) και Ζιάκα (άουτ).

    Η μπάλα όμως τιμωρεί και ο Ακράτητος στην πρώτη καλή ευκαιρία του σημείωσε το γκολ της νίκης. Σκόρερ ο Θωμάς Τρούπκος ύστερα από έξοχη προσπάθεια του Σέζαρεκ, παγώνοντας το κατάμεστο Δημοτικό γήπεδο των Σερρών.

    Παρά τη συνεχή πίεση της ομάδας των Σερρών, ο Ακράτητος άντεξε έως το τέλος, πήρε τη πολύτιμη νίκη και ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Α΄Εθνικής.

    Την ίδια ώρα και στο κατάμεστο Αλκαζάρ, η Λάρισα αν και δυσκολεύτηκε έφτασε στη νίκη με 2-1 επί της Προοδευτικής κλείνοντας αυτή την πολύ επιτυχημένη χρονιά, κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας της Β΄κατηγορίας.

    Στην Καλαμάτα ο ιστορικός Απόλλωνας Αθηνών ήθελε τη νίκη για να ελπίζει στην παραμονή. Αν και άρχισε τον αγώνα πολύ καλά και προηγήθηκε με 0-2, η αποδοσή της στη συνέχεια έπεσε με αποτέλεσμα όχι μόνο η τοπική ομάδα να πάρει το προβάδισμα αλλά να φτάσει και στη νίκη με το επιβλητικό 7-3.

    Σε συνδυασμό με τη μεγάλη νίκη του Ηλυσιακού στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 1-4, ο Ηλυσιακός αποχαιρέτησε την Β Εθνική, ακολουθώντας Ατρόμητο και Ποσειδώνα Νέων Πόρων στην Γ Εθνική.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Πανσερραϊκός Ακράτητος 0-1

    (53 Τρούπκος)

    Λάρισα Προοδευτική 2-1

    (12 Μπραχάμης, 63 Κυπαρίσης 32 Ζαϊμη)

    Νίκη Βόλου Καστοριά 1-0

    (43 Κοντέων)

    Καλαμάτα Απόλλωνας 7-3

    (Σεντεμέντες 45`, Πουλάκος 51`, 56`, Καλατζής 62`-πέναλτι, 80`,

    Τιούτιος 78`, 85` - Δημητρακόπουλος 17`, Δάρλας 37`, Ροντρίγκο 76`

    Ολυμπιακός Βόλου Παναχαϊκή 4-3

    (20 Μπουντούρης 75 Σαϊτιώτης, 78, 85' Δερμιτζόγλου 14 Κατσαρός, 65 90' Φούφουλας)

    Ατρόμητος Ηλυσιακός 1-4

    (14 Ράπτης 46, 65 , 72 Κάμπας, 61 Αναστασίου)

    Εθνικός Αστέρας Πανηλειακός 1-2

    ( 38΄Φερεκίδης- 58 , 74 Μανίκας)

    Λεβαδειακός Ποσειδώνας Ν.Π. 2-0 α.α.

    Τελική βαθμολογία

    1. Λάρισα 58

    2. Λεβαδειακός 56

    3. Ακράτητος 56

    - - - - - - - - - - - - - - - - -

    4. Νίκη Βόλου 54

    5. Ολυμπιακός Βόλου 53

    6. Πανσερραϊκός 53

    7. Καστοριά 51

    8. Πανηλειακός 46

    9. Καλαμάτα 46

    10. Προοδευτική 40

    11. Εθνικός Αστέρας 39

    12. Παναχαϊκή 37

    13. Ηλυσιακός 36

    - - - - - - - - - - - - - - - - -

    14. Απόλλων Αθηνών 33

    15. Ποσειδών Ν. Πόρων

    16. Ατρόμητος Αθ.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ δεν είναι μόνο το γήπεδο

    25/5/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Χρήστος Ζούπας θα είναι όπως όλα δείχνουν και επισήμως από αύριο, εκείνος που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της "Ένωσης 1924" για την διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το οποίο μάλιστα θα υποστηρίξει και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν κατά την διάρκεια της αυριανής συνέντευξης Τύπου του Ντέμη, όπου πιθανότατα ο πρόεδρος της Ένωσης θα δώσει επισήμως το "χρίσμα" στον κ. Ζούπα. Σήμερα ο πρώην άσος της "κόκκινης θεάς" μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "SUPERΣπορ FM", όπου αναφέρθηκε στο πως πείστηκε να αναλάβει αυτό τον ρόλο αλλά και στο τι προτίθεται να κάνει ως πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

    Ψυχή, ιστορία και παράδοση

    Αναφερόμενος στην απόφαση του να εμπλακεί στα των εκλογών λοιπόν, τόνισε: "Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Εγώ σαν επίτιμο μέλος εδώ και πολλά χρόνια δεν είχα δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όταν έγινε αυτή η μεγάλη προσπάθεια και συναινετική διαδικασία για να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει, βρέθηκα προ εκπλήξεως, όταν κλήθηκα από τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα παιδιά της Ένωσης 1924. Ομολογώ ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είδα σχεδόν 20 σχετικά νέους ανθρώπους να μιλάνε για την ΑΕΚ και να δακρύζουν και να θέλουν να χτίσουν ένα παράθυρο στην ελπίδα για κάθε Ενωσίτη που συγκινείται από τη λέξη της ΑΕΚ. Είχα υποχρέωση να σταθώ στο πλευρό αυτής προσπάθειας. Όταν μου είπαν πως σαν επίτιμο μέλος δεν έχω το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σκέφτηκα ότι αυτό δεν θα με πείραζε. Έκανα μια αίτηση για να με μετατάξουν και ακόμη δεν έχω πάρει απάντηση. Αυτή η κίνηση έχει μοναδικό σκοπό να αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων που αγαπούν την ΑΕΚ και πάνω από όλα να ενώσει και όχι να χωρίσει. Δεν άκουσα τίποτα για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι μιλάμε για εκλογές στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Μιλάμε για την ψυχή, την ιστορία και την παράδοση. Η ΑΕΚ είναι η πραγματική ιστορία του ξεριζωμού, της ελπίδας και της μεταλαμπαδεύσεως του εκεί προσφυγικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Κανείς δεν είπε τι θα γίνει για το μεγάλο κομμάτι της Ερασιτεχνικής".

    Δεν είναι μόνο το γήπεδο

    Όσο για το γηπεδικό ο Χρήστος Ζούπας φάνηκε να αφήνει αιχμές για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και για τα σχέδιά του για το γήπεδο, καθώς επεσήμανε χαρακτηριστικά πως το γήπεδο δεν είναι το μοναδικό θέμα που πρέπει να απασχολεί τους διοικούντες την ομάδα. "Όλοι βγήκαν να εξαγγείλουν ωραία και εντυπωσιακά γήπεδα, λες και αυτό που μας ενδιαφέρει μόνο είναι το γήπεδο. Μας ενδιαφέρει, αλλά το να πάρεις το Καραϊσκάκη και να το στήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν σημαίνει ότι αύριο θα φτιάξεις γήπεδο. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι Ποδοσφαιρική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Η ΑΕΚ αγκαλιάζει όλα τα τμήματα που την έχουν κάνει μεγάλη και τρανή. Τα τμήματα της ΑΕΚ βρίσκονται σε μαρασμό. Το να μαζέψεις όλη την αθλητική δραστηριότητα της ΑΕΚ σε ένα σημείο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πάνω από όλα βούληση, για να φτιάξεις αυτό που επιθυμείς και θέλεις. Εμείς, στην προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο σε αυτό που λέγεται ΑΕΚ, πρωταρχικός μας στόχος και σκοπός είναι να μη φύγουμε από το χώρο που δημιουργήθηκε το μεγαλείο της ΑΕΚ. Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα γήπεδο των προδιαγραφών που θέλει η ΠΑΕ και ο κόσμος της ΑΕΚ και σύμφωνα με τους όρους που θέτει το Συμβούλιο της Επικρατείας και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ό,τι και να γίνει, όπως και να γίνει, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτό το χώρο που λέγεται Νέα Φιλαδέλφεια. Ονειρευόμαστε να φτιάξουμε ένα κέντρο ολυμπιακών προδιαγραφών, που θα στεγάσει όλα τα τμήματα και θα αποτελέσει κυψέλη ζωής για την ευρύτερη περιοχή που είναι μαραμένη αθλητικά".

    [14] Μπάσκετ

    Δικαιώθηκαν οι "κυανέρυθροι"

    25/5/2005 3:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών δικαίωσε τον Πανιώνιο στην προσφυγή που κατέθεσαν πρόσφατα κατά της ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος τιμώρησε τους "κυανέρυθρους" με αποκλεισμό της έδρας τους για μία αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα για τη δεύτερη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Ετσι μετά τη σημερινή απόρριψη της ποινής αποκλεισμού της μιας αγωνιστικής από το ΑΣΕΑΔ, η ομάδα της Ν. Σμύρνης θα υποδεχθεί αύριο τον πρωταθλητή στο κρίσιμο αγώνα των πλεϊ οφ με τον κόσμο στο πλευρό της.

    [15] Μπάσκετ

    Άδοξο τέλος για Ζούρο

    25/5/2005 7:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρελθόν από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού αποτελεί ο Ηλίας Ζούρος, πριν καν οι δύο πλευρές επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες την επίτευξη συμφωνίας με τον πρώην προπονητή της ομάδας, ωστόσο η φήμη για επαφές του με άλλο σύλλογο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των υπευθύνων των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι ανακοίνωσαν σήμερα το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πειραιωτών αναφέρει τα εξής: "Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι η προαναγγελθείσα συνεργασία της με τον Ηλία Ζούρο δεν θα ισχύσει. Από τη συμπεριφορά του διεπιστώθει ότι, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας κυρίων με το σύλλογο μας, προφανώς ήρθε σε επαφή με άλλη ομάδα και υπαναχώρησε. Η ιστορία και το όνομα του Ολυμπιακού δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές".

    [16] Μπάσκετ

    Μπλάκνει: "Δεν τα παρατάμε στα δύσκολα"

    25/5/2005 5:41:00 μμ

    Με στόχο να διεκδικήσει τη νίκη, η οποία θα του επιτρέψει να ισοφαρίσει το σκορ της σειράς και να ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας του, προετοιμάζεται το Μαρούσι για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ στο κλειστό του Γαλατσίου. Με δεδομένη την ανάγκη της ομάδας του για το "διπλό", ο Παναγιώτης Γιαννάκης καταστρώνει τα σχέδιά του για την εξουδετέρωση των "ατού" του "Δικέφαλου" χωρίς να υπολογίζει στον τραυματία Ολιβερ Πόποβιτς. Σίγουρος για τη νίκη φαίνεται ο Ρόντερικ Μπλάκνεϊ ο οποίος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι το Μαρούσι δεν τα παρατάει στα δύσκολα: "Αυτά τα ματς είναι περισσότερο παιχνίδια μυαλού και ψυχολογίας και για τους δυο. Σύμφωνοι, η αποστολή μας έγινε πολύ δύσκολη, αλλά ποτέ δεν είπαμε όχι στα δύσκολα. Έχουμε πίστη και ξέρουμε ότι, για να νικήσεις μια τόσο έμπειρη ομάδα, όπως η ΑΕΚ, στην έδρα της, πρέπει να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου. Δεν είναι του... χαρακτήρα μας να τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 May 2005 - 16:52:36 UTC