Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μαξίμου ο Γ. Αρσένης
  • [02] Νίκη της Εκκλησίας για την εξωσωματική
  • [03] Επιστημονική μπάλα ενόψει
  • [04] Τα είπαν για το ΟΑΚΑ
  • [05] Άρης : Να επικρατήσει η νομιμότητα
  • [06] Καλαμαριά : Παραμένει η αβεβαιότητα
  • [07] Ρεπό οι "πράσινοι"
  • [08] ΠΑΟΚ : Όαση στο αδιέξοδο;
  • [09] Τρίτες στον κόσμο οι Ελληνίδες
  • [10] Υδατοσφαίριση : Νέος προπονητής στη Γλυφάδα
  • [11] Υδατοσφαίριση : Πήρε ξένο η Βουλιαγμένη
  • [12] Υδατοσφαίριση : Μία απουσία στο Παγκόσμιο
  • [13] "Μια ανάσα" από Στεφανίδη το Αιγάλεω
  • [14] Αναχώρησε για ΗΠΑ ο Ραιτ
  • [15] Επιθεώρηση του γηπέδου του Λεβαδειακού

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση-έκπληξη με τον Πρωθυπουργό

    Στο Μαξίμου ο Γ. Αρσένης

    13/6/2005 8:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 8:41:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Συνάντηση με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμο Αρσένη, είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αρσένη, που εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, διευκρίνισε ότι δεν έχει σχέση με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, ενώ απέδωσε σε σύμπτωση το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε μετά την πρόταση δυσπιστίας καθώς το ραντεβού είχε προγραμματιστεί από πριν. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αρσένης είπε ότι ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα και σε πολλές χώρες μελετούν τις στάσεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, προκειμένου να συγκροτηθεί ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αξιολόγηση των πολιτικών και αυτό το θέμα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό. "Ο Πρωθυπουργός είναι πιο γρήγορο κανόνι", απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν εκκρεμεί ραντεβού και με τον κ. Παπανδρέου, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει Υπουργείο στην κυβέρνηση Καραμανλή, απάντησε: "Μα τι είναι αυτά που λέτε!".

    Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε κυριαρχήσει και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το θέμα.

    "Μη δίνουμε τέτοιες διαστάσεις σε μια απλή συνάντηση. Προς Θεού!", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος όταν ερωτήθηκε εάν η συνάντηση έχει να κάνει με ενδεχόμενη αξιοποίηση του κ. Αρσένη σε κάποιο κρατικό ή κυβερνητικό αξίωμα, ενώ αναφερόμενος στο γεγονός ότι η συνάντηση ανακοινώθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, επανέλαβε ότι δε συνδέεται με την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά ο φόρτος εργασίας στο Γραφείο Τύπου δεν επέτρεψε την έγκαιρη αποστολή της ανακοίνωσης.

    [02] Κόσμος

    Οι προσευχές των Καρδιναλίων εισακούστηκαν

    Νίκη της Εκκλησίας για την εξωσωματική

    13/6/2005 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Άκυρο κρίθηκε το δημοψήφισμα για την υποβοηθούμενη γονιμοποίηση, καθώς στις κάλπες προσήλθε μόλις το 25% των Ιταλών. Η μειωμένη προσέλευση των ψηφοφόρων θεωρείται αποτυχία για τις δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν, όπως είναι όλα τα αριστερά κόμματα της "Ελιάς" και πολλές γυναικείες οργανώσεις, που ζητούσαν περισσότερες ελευθερίες στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Υπέρ της αποχής είχαν ταχθεί οι Ιταλοί Καρδινάλιοι, αφού την τελευταία περίοδο πήρε θέση εναντίον του δημοψηφίσματος, ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος 16ος καλώντας τους πιστούς σε αποχή. "Δεν μίλησα, για να μη διχάσω τη χώρα, σε ένα πρόβλημα συνείδησης και δεν θέλω ούτε τώρα να το σχολιάσω. Οι εκλογείς απέδειξαν ότι έχουν κρίση. Η Ιταλία έχει ανάγκη ενότητας και είναι ανώφελο να πολιτικοποιούμε τα πάντα", τόνισε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Αντίθετα από την κυβέρνηση, η υπουργός Ισότητας των δύο φύλων Στεφάνια Πρεστιτζιάκομο, που πρωτοστάτησε υπέρ της αλλαγής του νόμου, εξέφρασε την απαισιοδοξία της για το μέλλον, προσθέτοντας ότι "θα διατηρήσουμε ένα νόμο που βρίθει λαθών και είναι οπισθοδρομικός. Εκείνο όμως που φοβάμαι και αφορά κυρίως τις γυναίκες είναι ότι τώρα κάποιοι θα ζητήσουν να αλλάξει και ο νόμος που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις".

    Ο αρχηγός της Εθνικής Συμμαχίας και υπουργός Εξωτερικών Τζανφράνκο Φίνι, που δεν συμφώνησε με την κυβερνητική γραμμή, δήλωσε ότι έπραξε κατά συνείδηση και δεν υπέστη κάποια ήττα. Στο δημοψήφισμα η κεντροαριστερά κατήλθε διχασμένη, αφού ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος "Μαργκερίτα" Φρανσίσκο Ρουτέλι είχε τοποθετηθεί εναντίον, δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει.

    Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ολόκληρη η "Ελιά", αφού δεν κατόρθωσε να κινητοποιήσει τους εκλογείς της. Ο εκπρόσωπος των "Δημοκρατών της Αριστεράς" Λουτσιάνο Βιολάντε δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας για τον Ρομάνο Πρόντι.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επιστημονική μπάλα ενόψει

    13/6/2005 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η χρήση του μικροτσίπ στην ποδοσφαιρική μπάλα είναι πιθανό να καθιερωθεί στο παγκόσμιο κύπελλο της Γερμανίας, εφόσον κριθεί επιτυχημένη η δοκιμαστική εφαρμογή της στο παγκόσμιο παίδων που θα διεξαχθεί στο Περού. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Σεπ Μπλάτερ, στη συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της έναρξης την Τετάρτη του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. "Έχει αποφασιστεί να δοκιμάσουμε την τεχνική αυτή στο παγκόσμιο παίδων, για να ξέρουμε αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή ή όχι. Αν "περπατήσει", θα εφαρμόσουμε στο Μουντιάλ 2006 ένα πιο προηγμένο σύστημα. Αν όχι θα κάνουμε ό,τι και πριν, και ο διαιτητής με τους βοηθούς του θα έχουν την ευθύνη", δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

    Επαγγελματική διαιτησία

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της FIFA, επανέλαβε σήμερα για ακόμη μία φορά την -κατά την κρίση του- αναγκαιότητα της επαγγελματικής διαιτησίας. Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Φρανκφούρτη, ενόψει της παρουσίασης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ο Μπλάτερ «άδραξε την ευκαιρία» προκειμένου να επαναλάβει τη θέση του: "Δεν είναι δυνατόν να είναι "χομπίστες" άνθρωποι που διαδραματίζουν τόσο αποφασιστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός επαγγελματικού αγώνα. Ο επαγγελματισμός δεν θα εκμηδενίσει τα λάθη, όμως ένας επαγγελματίας διαιτητής θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση από παίκτες και προπονητές", υπογράμμισε ο πρώτος τη τάξει παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τα είπαν για το ΟΑΚΑ

    13/6/2005 8:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/6/2005 9:05:55 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η χρήση του ΟΑΚΑ στη νέα αγωνιστική περίοδο από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη, τον οικονομικό διευθυντή της, Γιώργο Ρόκα, τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργο Στράτο και τον διευθυντή Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Βασίλη Παρθενόπουλο. Η συνάντηση έγινε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι δύο ΠΑΕ. Όπως υπογράμμισε η Υπουργός αμέσως μετά συζήτησε με τους εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ το πλαίσιο της συνεργασίας τους στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας την σημασία που έχει να αγωνίζονται δύο πολύ μεγάλες ομάδες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Επίσης, επανέλαβε την θέση της, ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ πρέπει να έχουν το δικό τους γήπεδο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι "στόχος είναι να υπάρχει καλή συνεργασία τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με την Πολιτεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία στο ΟΑΚΑ και να είναι όλοι ικανοποιημένοι".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρης : Να επικρατήσει η νομιμότητα

    13/6/2005 10:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στα γραφεία του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικόού οργάνου της ΕΠΑΕ στη 1 το μεσημέρι, θα βρίσκεται ο Άρης. Μοναδικός λόγος βέβαια, η εκδίκαση της ένστασης κατά του κύρους των αγώνων του Πανιωνίου. Ως γνωστόν, οι «κίτρινοι» ζητούν τον μηδενισμό της νεοσμυρνιώτικης ομάδας στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου, λόγω αντικανονικής συμμετοχής των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Κώστας Παπαδόπουλος, "δεν έχουμε προσωπικά, ούτε κυνηγάμε τον Πανιώνιο. Απλά θέλουμε να επικρατήσει η νομιμότητα και να μην παίρνονται μεροληπτικά οι αποφάσεις". Παράλληλα, αύριο αναμένεται η πρόταση των τριών επιχειρηματιών, προς την Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου και τον έλεγχο της διοίκησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλαμαριά : Παραμένει η αβεβαιότητα

    13/6/2005 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία από τα ίδια και σήμερα για την ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο κ. Δαμήλος, πρόεδρος της ΠΑΕ, δεν εμφανίσθηκε στη Θεσσαλονίκη για να εκφέρει τις απόψεις του, αλλά ούτε και μεγαλομέτοχος Σταύρος Παπαδόπουλος διασαφήνισε τις δικές του εκτιμήσεις και προθέσεις. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουν οι φήμες περί πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου από τον κ. Παπαδόπουλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια δικαιολογημένη ανησυχία. Μεταξύ των ονομάτων που αναφέρονται σαν υποψήφιοι αγοραστές της ΠΑΕ είναι οι κύριοι Καημενάκης-Μπάκος, από την Τρίπολη, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού και πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής, Πέτρος Θεοδωρίδης, και ο τέως πρόεδρος του Απόλλωνα, Χάρρυ Κλυν. Πάντως, ο Ηλίας Δαμήλος, από τη μία διαψεύδει τα πάντα και από την άλλη παραμένει άφαντος και δεν έχει κάνει καμία απολύτως δήλωση εδώ και πολύ καιρό.

    [07] Μπάσκετ

    Ρεπό οι "πράσινοι"

    13/6/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Να ξεκουράσει τους παίκτες του προτίμησε σήμερα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μια ημέρα μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Γαλάτσι. Ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται να μην ανησυχεί ιδιαίτερα από το αποτέλεσμα και πιστεύει ότι εύκολα ή δύσκολα η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει και πάλι τον τίτλο. Αύριο πάντως τους παίκτες του Παναθηναϊκού τους περιμένει διπλή προπόνηση, καθώς η προετοιμασία για τον τρίτο αγώνα μπαίνει στην τελική ευθεία. Στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Τετ 20:00 στο ΟΑΚΑ, θα βρίσκεται και ο παλιός άσος του "τριφυλλιού" Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Και μόνο η είδηση πως ο Σέρβος φόργουορντ θα παρακολουθήσει τον αγώνα από τις κερκίδες προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των "πρασίνων" φιλάθλων και τα μηνύματα που φτάνουν στην διοίκηση μιλάνε για γεμάτο γήπεδο. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι μάλιστα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην απόκτησή του (ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα) υπακούοντας στο λαϊκό πρόσταγμα.

    [08] Μπάσκετ

    ΠΑΟΚ : Όαση στο αδιέξοδο;

    13/6/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία ακόμα προσπάθεια για την ασπρόμαυρη ΚΑΕ, ήταν οι επαφές με επιχειρηματίες που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σημειώνεται εντούτοις ότι προσδοκάται σύντομα αυτό. Όσο βέβαια παραμένει ανοιχτό το θέμα με τα διοικητικά, αποκλείεται να δρομολογηθούν κινήσεις αναφορικά με το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο. Άπαντες, προεξέχοντος παικτών, τεχνικού επιτελείου, περιμένουν υπομονετικά τις όποιες εξελίξεις, πριν λάβουν οι ίδιοι αποφάσεις για

    [09] Βόλεϊ

    Τρίτες στον κόσμο οι Ελληνίδες

    13/6/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Μπιτς Βόλεϊ είναι πλέον οι Ελληνίδες παίκτριες, απόρροια της επιτυχίας τους (ασημένιο μετάλλιο) στο τουρνουά του Μιλάνο. Πολύ χαρούμενος εμφανίστηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Μανώλης Ρουμελιώτης, "όμως θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί τόσο ψηλά". Από εκεί και πέρα, οι Καραντάσιου/Αρβανίτη και οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη αναχωρούν αύριο για την Ελβετία, όπου θα παίξουν στο κυρίως ταμπλό, ενώ στα προκριματικά θα αγωνιστούν οι Κίτσου/Χούντα. Στο τουρνουά των ανδρών θα παίξουν οι Μιχαλόπουλος/Ξενάκης και Μπελιγράτης/Κουλιέρης.

    "Είμαστε νέα ομάδα"

    Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η τρίτη θέση "δεν θα μείνει για πολύ", καθώς ακόμα "είμαστε μία νέα ομάδα, και οι κοπέλες κάνουν διαφορετικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Η Βάσω είναι πλέον πασαδόρος και η Βίκυ επιθετικός, ενώ πέρυσι έκαναν τα αντίθετα. Πρώτος στόχος μας η καλύτερη δυνατή θέση εκκίνησης στα τελικά της Γερμανίας που θα γίνουν σε δυο εβδομάδες. Στην Ελβετία θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί επιστρέφουν οι αμερικανικές και οι κουβανικές ομάδες, και θα παίξουν μάλιστα στα προκριματικά. Δεν θα είναι, πάντως, αποτυχία, αν δεν μπούμε στην τετράδα του Γκστάαντ, γιατί όσοι γνωρίζουν το παγκόσμιο τουρ, ξέρουν ότι ακόμη και οι βραζιλιάνικες ομάδες δεν είναι πάντα στα μετάλλια".

    Η κατάταξη μετά τα 3 φετινά τουρνουά:

    1. Φράνκα/Φελισμπέρτα (Βραζιλία) 1160 βαθμοί-86.000 $

    2. Αντριάνα/Σέλντα (Βραζιλία) 960-50.000

    3. Καραντάσιου/Αρβανίτη (ΕΛΛΑΔΑ) 760-38.000

    -. Τιαν Γία/Βανκ Φέι (Κίνα) 760-32.000

    5. Ανα Πάουλα/Σαϊλίν (Βραζιλία-2 τουρνουά) 720-48.000

    6. Κουχν/Σβερ (Ελβετία) 560-22.500

    7. Πολ/Ράου (Γερμανία-2 τουρνουά) 520-24.000

    -. Μούρεν/Καντάικ (Ολλανδία) 520-20.500

    9. Πιρς/Μπένταρτσουκ (Βραζιλία-2 τουρνουά) 480-20.000

    10. Γιαντσούλοβα/Γιαντσούλοβα (Βουλγαρία) 440-16.500

    11. Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (ΕΛΛΑΔΑ) 400-16.000

    [10] Υδατοσφαίριση : Νέος προπονητής στη Γλυφάδα

    13/6/2005 11:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αν και αρχικά η διοίκηση του συλλόγου είχε συμφωνήσει με τον 30χρονο Σέρβο, Πέταρ Κοβάσεβιτς, τελικά άλλαξε πορεία και απέκτησε τον Μίρο Τρούμπιτς. Η διοίκηση του ΑΝΟΠ συμφώνησε σε όλα με τον 52χρονο Κροάτη και θα βρίσκεται στον πάγκο της για τα επόμενα 1+2 χρόνια. Ο Κροάτης τεχνικός, ο οποίος την περίοδο 1996-97 διατέλεσε προπονητής του Εθνικού, θα έρθει στη χώρα μας μέχρι το τέλος του μήνα, αφού ακόμη έχει υποχρεώσεις με την Κόμο που αγωνίζεται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας στην Ιταλία. Μάλιστα, ο ρόλος του Τρούμπιτς δε θα είναι μονάχα προπονητικός, καθώς θα έχει και την επίβλεψη όλων των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

    [11] Υδατοσφαίριση : Πήρε ξένο η Βουλιαγμένη

    13/6/2005 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον ξένο πολίστα Χέρμπεν Σιλβίς, απέκτησε η Βουλιαγμένη. Ο 29πολίστας, που πέρυσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ήρθε στην Αθήνα και υπέγραψε το μονοετές συμβόλαιό του με τη διοίκηση του ΝΟΒ. Να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός φουνταριστός, αφότου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον «Δικέφαλο του Βορρά», εντάχθηκε στο δυναμικό της ελβετικής Σαφχάουζεν, με την οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος της χώρας, στα τέλη Ιουλίου.

    [12] Υδατοσφαίριση : Μία απουσία στο Παγκόσμιο

    13/6/2005 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την σημαντική απουσία του Χρήστου Αφρουδάκη, θα ταξιδέψει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία αναχωρεί της Τετάρτη για το Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας, όπου θα συμμετάσχει στην πρώτη προκριματική φάση του World League. Ο παίκτης της Ποζίλιπο δεν ανέρρωσε πλήρως από τον τραυματισμό του στον ώμο και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Σάντρο Καμπάνια προτίμησε να τον αφήσει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του και να είναι έτοιμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ. Οι αγώνες θα αρχίσουν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Η δεύτερη προκριματική φάση στον Α΄ όμιλο θα διεξαχθεί από 24 έως 26 Ιουνίου στη Βουδαπέστη.

    Οι πολίστες

    Στους αγώνες απέναντι σε Ουγγαρία, Ισπανία, Αυστραλία, Ρωσία, Καναδά και Κίνα, θα βρίσκονται οι Νίκος Δεληγιάννης, Γιώργος Ρέππας, Φίλιππος Καραμπέτσος (τερματοφύλακες), Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Τάσος Σχίζας, Νικήτας Κόχειλας, Δημήτρης Μάζης, Γιάννης Θωμάκος, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Ντόσκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Μάριος Χατζηκυριακάκης, Αντώνης Βλοντάκης, Γιώργος Αφρουδάκης και Μάνθος Βουλγαράκης.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μια ανάσα" από Στεφανίδη το Αιγάλεω

    13/6/2005 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Στάθης Στεφανίδης θα είναι όπως όλα δείχνουν, η πρώτη μεταγραφή του Αιγάλεω. Ο μέσος του Ακράτητου που έκανε πολύ καλή χρονιά εφέτος με την ομάδα των Άνω Λιοσίων, έχει καταθέσει προσφυγή και θα μείνει ελεύθερος. Η διοίκηση του "Σίτι" τις τελευταίες ημέρες είχε συνεχείς επαφές μαζί του και την Τρίτη αναμένεται ο παίκτης να τετραετές συμβόλαιο. Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα και για την απόκτηση του Πάτρικ Ογκουνσότο από τον Εργοτέλη, καθώς το Αιγάλεω έχει καταθέσει επίσημη πρόταση και περιμένει την οριστική απάντηση των Κρητικών. Από εκεί και πέρα, οι "κυανόλευκοι" αναζητούν και τον αντικαταστάτη του Γιώργου Αλεξόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Όσον αφορά, τον αντικαταστάτη του Ίλιε Ντουμιτρέσκου, το θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά τις 20 Ιουνίου.

    [14] Μπάσκετ

    Αναχώρησε για ΗΠΑ ο Ραιτ

    13/6/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά από μια αρκετά καλή και επιτυχημένη χρονιά με τη φανέλα του Πανιώνιου, ο Ρασάντ Ράιτ αποχαιρέτησε σήμερα την Ελλάδα, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Ο Αμερικανός αναχώρησε για την πατρίδα του, όπου θα ενσωματωθεί σε καμπ προετοιμασίας του Σαν Αντόνιο, που γίνεται νωρίτερα εφέτος, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για λοκ άουτ και οι περισσότερες ομάδες θέλουν να έχουν εξασφαλίσει τους παίκτες που επιθυμούν. Παρά το γεγονός πάντως ότι θα συνεχίσει να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, στον Πανιώνιο μελετούν ήδη τις διάδοχες λύσεις. Όσον αφορά την περίπτωση του Γιώργου Διαμαντόπουλου, προπονήθηκε χαλαρά σήμερα και ενδέχεται να συμμετάσχει στο μεθαυριανό ματς με το Μαρούσι.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιθεώρηση του γηπέδου του Λεβαδειακού

    13/6/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Κλιμάκιο από μελετητές και μηχανικούς, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο της πόλης Αριστείδη Ρούσσαρη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Κομπότη και τον προπονητή Τάκη Λεμονή, επιθεώρησαν τους διάφορους χώρους, ενώ επισκέφτηκαν και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπου επίσης θα πρέπει να γίνουν εργασίες. Ανάμεσα στα έργα που θα πρέπει να γίνουν είναι η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, η τοποθέτηση χλοοτάπητα, καθισμάτων, δημοσιογραφικών θεωρείων και σκέπαστρου στις θέσεις των διαρκείας στη μεγάλη κερκίδα. Η μικρή κερκίδα θα γκρεμιστεί και στη θέση της θα ανεγερθεί νέα, που θα επεκταθεί κατά το ήμισυ και στα δύο πέταλα, αυξάνοντας έτσι την χωρητικότητα σε 4.000 θέσεις, εκ των οποίων οι μισές θα είναι σκεπασμένες. Παράλληλα, θα ανακατασκευαστούν τα αποδυτήρια και θα βρίσκονται όλα κάτω από τη μεγάλη κερκίδα, όπως επίσης η αίθουσα Τύπου, τα ιατρεία και οι υπόλοιποι λειτουργικοί χώροι. Το θέμα της βελτίωσης του γηπέδου ήταν από τους βασικούς όρους που έθεσε ο Λεμονής, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Παράλληλα, ο προπονητής του Λεβαδειακού ασχολείται και με τον προγραμματισμό της προετοιμασίας. Αύριο θα αναχωρήσει για τη βόρεια Ιταλία, μαζί με τον διευθυντή της ΠΑΕ Ανδρέα Λουκά, προκειμένου να επιθεωρήσουν κάποια αθλητικά κέντρα και στη συνέχεια να κλείσουν αυτό που θα κρίνουν ως το πλέον κατάλληλο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 June 2005 - 20:52:30 UTC