Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία
  • [02] Ανακάλυψαν εξωηλιακό "νάνο"
  • [03] Μπροστά η ΝΔ
  • [04] Στο Ηρώδειο ο Πλάθιντο Ντομίνγκο
  • [05] Το πόθεν έσχες των βουλευτών
  • [06] Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ
  • [07] Αποσύρεται το "ύποπτο" μπέϊκον
  • [08] Προθεσμία για τη λυματολάσπη
  • [09] Σε απολογία ο Ειρηναίος
  • [10] Ξανά Μπαραντέι
  • [11] Φονική δόνηση στη Χιλή
  • [12] Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών
  • [13] Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ
  • [14] Πρόστιμα για προϊόντα αγνώστου προέλευσης
  • [15] Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί έλεγχοι
  • [16] Στη Ρέιντζερς ο Χεμντανί
  • [17] Κατηγορείται για βιασμό ο Πέρσι
  • [18] Πάει για το μεγάλο κόλπο η Ρεάλ;
  • [19] Σύμπνοια στην ΑΕΚ για το γηπεδικό
  • [20] Στον Ατρόμητο ο Πέτκοφ
  • [21] ΠΑΟ : Αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων
  • [22] Υποσχέσεις για εξόφληση στους πολίστες
  • [23] Αυτό θα πει λαϊκός ηγέτης!
  • [24] Τετράποδοι εμπρηστές
  • [25] Αθώος ο Τζάκσον
  • [26] Χώρισαν οι Destiny's Child
  • [27] Σε δημοπρασία η κάβα του Φ.Μιτεράν
  • [28] Προβληματισμός για το γήπεδο
  • [29] Συνάντηση Ορφανού με Χούλη
  • [30] Εντείνονται οι έλεγχοι στη Δικαιοσύνη
  • [31] Έτοιμος για Ολυμπιακό ο Παππάς

    [01] Οικονομία

    Απορρίπτει τη ρύθμιση η ΟΤΟΕ

    Στην τελική ευθεία

    14/6/2005 12:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/6/2005 6:56:44 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Την τελική ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών ενέκρινε το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή, σε συνεδρίαση της στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης Γ. Αλογοσκούφη και Π. Παναγιωτόπουλου, που ακολούθησε στο Υπουργείο Οικονομίας παρουσιάστηκε το τελικό κείμενο της ρύθμισης, που προβλέπει τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο δεν θίγει ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τη νομοθετική ρύθμιση, ως μία από τις μεγαλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα εξυγιάνει τις κρατικές τράπεζες, όπως η Εμπορική και η Αγροτική χωρίς κόστος για το Δημόσιο. Για ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων κάνει λόγο η ΟΤΟΕ και απαντά με 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Από τις τράπεζες η χρηματοδότηση

    Σύμφωνα με τη ρύθμιση προσαρμόζονται τα εργασιακά δικαιώματα, όσων έχουν προσληφθεί στις τράπεζες από 1/1/93 και μετά, στα ισχύοντα για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Οι ασφαλισμένοι μέχρι το τέλος του 1992 διατηρούν στο ακέραιο τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

    Οι ασφαλισμένοι από 1/1/1993 και μετά, θα ενταχθούν στο ΕΤΕΑΜ δηλαδή, στο επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ με τους όρους και τις προυποθέσεις που ισχύουν για τιους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

    Για τις επιπλέον εισφορές που έχουν καταβάλει οι τραπεζοϋπάλληλοι στα επικουρικά τους ταμεία θα λάβουν από το νέο ταμείο τη διαφορά που δικαιούνται.

    Το Eνιαίο Eπικουρικό Tαμείο για τις τράπεζες, το οποίο δημιουργείται, θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τις ίδιες τις τράπεζες, οπότε δεν θα τεθεί θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν θα υπάρχει εμπλοκή από την Ευρωπαϊκή Ενωση, διευκρίνισε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ η συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται μόνο στο ποσοστό, που του αναλογεί στις κρατικές τράπεζες και όχι στο 1/3, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Ο κ. Αλογοσκούφης, υπογράμμισε επίσης, ότι το Δημόσιο, εγγυάται την ομαλή χρηματοδότηση του ΙΚΑ ανεξαρτήτως του κόστους που θα προκύψει από την ένταξη των επιμέρους ταμείων στο Ίδρυμα.

    Εξάλλου η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο νέο καθεστώς ασφάλισης θα γίνεται με απόφαση είτε του σωματείου είτε της εργοδότριας τράπεζας, από 1/1/2006 και όχι αναδρομικά από την αρχή του χρόνου, όπως είχε ειπωθεί. Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, η Αγροτική Τράπεζα θα ενταχθεί στο νέο επικουρικό ταμείο ενώ για την Εμπορική δήλωσε ότι εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, το Δημόσιο δε μπορεί να δεσμευθεί ότι θα εγκρίνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Με το νόμο αυτό προβλέπεται μέχρι τα τέλη του 2007 να υπαχθούν στο ΙΚΑ για την κύρια σύνταξή τους όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι και μέχρι τώρα εκκρεμούσαν οι περιπτώσεις της Εθνικής και της Αγροτικής.

    Εν μέσω αντιδράσεων οι νέες ρυθμίσεις

    Το περιεχόμενο της κυβερνητικής ρύθμισης, απέρριψε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΟΕ που συνήλθε νωρίτερα και προχωρά σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Η ομοσπονδία θεωρεί ότι ανατρέπονται τα ασφαλιστικά και συναξιοδοτικά δικαιώματα του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων που υπάγονται στο ΙΚΑ.

    Ταυτόχρονα την Πέμπτη η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι στην Οδό Σίνα 16.

    Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την κυβερνητική ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, υλοποίηση του αντιασφαλιστικού νόμου 3029/02 του ΠΑΣΟΚ (νόμος Ρέππα) τονίζοντας πως είναι αντεργατική, προσαρμοσμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών και πως σταδιακά οδηγεί στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των τραπεζών.

    Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες να καταδικάσουν την αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις τους που στήριξαν το νόμο 3029/02 και να παλέψουν για βαθιές πολιτικές αλλαγές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στο ασφαλιστικό

    [02] Τεχνολογία

    Μοναδικός στο είδος του

    Ανακάλυψαν εξωηλιακό "νάνο"

    14/6/2005 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Τον πιο μικρό εξωηλιακό πλανήτη, που ανακαλύφθηκε ποτέ βρήκαν Αμερικανοί ερευνητές από το Αστεροσκοπείο Keck στη Χαβάη. Ο πλανήτης είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι σαν τον Ήλιο. Μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί περίπου 150 εξωηλιακοί πλανήτες, σε τροχιά γύρω από αστέρια σαν τον Ήλιο και όλοι είναι μεγαλύτερη από τον Ουρανό, που με τη σειρά του είναι 15 φορές μεγαλύτερος από τη Γη. Το νέο εύρημα, όμως, δεν είναι μόνο ο πιο μικρός εξωηλιακός πλανήτης, αλλά επίσης μπορεί να είναι και ο πρώτος βραχώδης, που εντοπίζεται. Ο εξωηλιακός "νάνος" βρίσκεται σε τροχιά γύρο από το αστέρι Gliese 876, 15 έτη φωτός μακριά από τη Γη προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Υδροχόου. Το Gliese 876 έχει επίσης σε τροχιά άλλους δύο πλανήτες στο μέγεθος του Δία.

    Σαν τη Γη...

    Ο πλανήτης ολοκληρώνει την τροχιά του Gliese 876 σε λιγότερο από δύο μέρες, συγκεκριμένα σε 1,94, και είναι τόσο κοντά στην επιφάνεια του αστεριού, απέχει μόλις 3,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να φτάνει τους 200-400 βαθμούς Κελσίου, κάτι, που αποκλείει την ύπαρξη ζωής.

    Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε με την "τεχνική της ταλάντευσης", δηλαδή το απότομο τράβηγμα της βαρύτητας στο γονικό άστρο, που προκαλεί αλλαγές στην ταχύτητα του άστρου και στον εντοπισμό του οδήγησε το φάσμα του φωτός, που εκπέμπεται από το αστέρι.

    Η φύση αυτού του σήματος μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες, όπως η μάζα και η περίοδος τροχιάς του πλανήτη.

    "Είμαστε όλο και πιο κοντά στο να ανακαλύψουμε πλανήτες σαν τη Γη" είπε ο Στίβεν Βοτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σάντα Κρουζ.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας Τζέφρι Μάρσι, καθηγητής αστρονομίας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, τόνισε, πως "αυτός ο πλανήτης απαντά σε μία αρχαία ερώτηση. Δυο χιλιάδες χρόνια πριν οι Έλληνες φιλόσοφοι Αριστοτέλης και Επίκουρος διαφωνούσαν σχετικά με το αν υπήρχαν άλλοι πλανήτες σαν τη Γη. Τώρα για πρώτη φορά έχουμε ενδείξεις για την ύπαρξη ενός βραχώδους πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα κανονικό αστέρι".

    [03] Πολιτική

    Προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 4,1% στην πρόθεση ψήφου

    Μπροστά η ΝΔ

    14/6/2005 1:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/6/2005 7:01:44 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με 4,1 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα "Τάσεις MRB". Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,9%, το ΠΑΣΟΚ 34,8%, το ΚΚΕ 6,8%, ο ΣΥΝ 3,6% και ο ΛΑΟΣ 2,9%. Στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής προηγείται του κ. Παπανδρέου 9,6 μονάδες. Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει 43,9% των προτιμήσεων και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 34,3%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 38,1 μονάδες και συγκεντρώνει 61% έναντι 22,9% του ΠΑΣΟΚ.

    Όσον αφορά στα ποιοτικά στοιχεία, το 38,6% θεωρεί ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου και το 39,5% εκτιμά ότι ο Κώστας Καραμανλής, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα έναντι του Γιώργου Παπανδρέου (32,7%).

    Επίσης το 36,7% θεωρεί ότι η ΝΔ είναι πιο αποτελεσματική στη λειτουργία του δημόσιου τομέα έναντι 29,5% του ΠΑΣΟΚ.

    Θετικά χαρακτήρισε-σύμφωνα με πληροφορίες- ο Γιώργος Παπανδρέου τα ευρήματα της δημοσκόπησης κατά τη συνεδρίαση των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου αποτίμησε θετικά και την παρουσία του ΠΑΣΟΚ κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, όπου, όπως είπε, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κέρδισε τη μάχη καθώς αποκαλύφθηκε το ψευδεπίγραφο των μεταρρυθμίσεων Καραμανλή.

    Για ραγδαία φθορά της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς η οποία αγγίζει πια και τον ίδιο τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο Νίκος Αθανασάκης. Τόνισε ωστόσο, ότι δεν χρειάζονται διθυραμβικές τοποθετήσεις και πανηγυρισμοί.

    [04] Πολιτισμός

    Για μία και μοναδική συναυλία στις 15 Ιουλίου

    Στο Ηρώδειο ο Πλάθιντο Ντομίνγκο

    14/6/2005 1:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ένας από τους σπουδαιότερους τενόρους της εποχής μας θα γεμίσει με τη μαγική φωνή του Ηρώδειο την Τετάρτη 15 Ιουλίου. Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο μετά από τέσσερα χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από όπερες των Μπερλιόζ, Μασενέ, Βάγκνερ, Σιλέα, Βέρντι, αλλά και από οπερέτες και μιούζικαλ των Λέχαρ, Μπέρνσταϊν και καντσονέτες. Θα τον συνοδεύσει επί σκηνής, η υψίφωνος Βερόνικα Βιγιαροέλ. Συμπράττει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Eugene Kohn. Μαζί με τον Χοσέ Καρέρας και τον Λουτσιάνο Παβαρότι, έχει τιμηθεί όσο λίγοι για την προσφορά του στο λυρικό θέατρο. Ως σήμερα έχει ερμηνεύσει 119 διαφορετικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου, στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Ανάμεσα στα βραβεία του καταγράφονται τα έντεκα Grammy.

    Αγαπημένος προορισμός η Ελλάδα

    Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος κατά την άφιξή του στην Αθήνα, πάντα έλεγε ότι θα τελειώσει την καριέρα του στα 55 με 56 του χρόνια, αλλά σήμερα διανύοντας το 64ο έτος της ηλικίας του ψάχνει για νέους ρόλους, κατάλληλους για την φωνή του.

    Δηλώνει, πως αγαπά την Ελλάδα και επιστρέφει σε αυτήν γιατί "στη διάρκεια της καριέρας του ένας άνθρωπος επιστρέφει συχνά εκεί, που έχει πάει ή που θέλει να πάει".

    Χαρακτηρίζει τη φωνή "δύσκολο πράγμα" και την παρομοιάζει σαν τη ζηλιάρα γυναίκα, για αυτό και σέβεται "τις δύο ευαίσθητες χορδές του σαν δύο πολύ καλές κυρίες που τους δίνει την ψυχή του".

    Θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα στη σημερινή γενιά και τους προτρέπει να αφιερωθούν στην πάρα πολύ δύσκολη καριέρα, που είναι το λυρικό τραγούδι. "Αν αφοσιωθούν θα πάρουν πίσω το πολλαπλάσιο απ΄ ό,τι έδωσαν", είναι η συμβουλή του Πλάθιντο Ντομίνγκο στους νέους.

    [05] Πολιτική

    Πόρισμα της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου

    Το πόθεν έσχες των βουλευτών

    14/6/2005 12:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Το πόρισμα για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης 650 βουλευτών κατά την περίοδο 1989 - 2001, παρέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Στο πόρισμα, που περιλαμβάνει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές βουλευτών την επίμαχη περίοδο, καθώς και ξεχωριστή αναλυτική κατάσταση των περιουσιακών τους στοιχείων, δεν διαπιστώνεται, σε γενικές γραμμές, παράβαση της νομοθεσίας. Ωστόσο, δέκα πολιτικοί δεν έχουν υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης για ορισμένα έτη, ενώ τρεις εμφανίζουν αύξηση περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. Τα ονόματα των δέκα δεν αναφέρονται, ενώ δύο από τους τρεις πολιτικούς δεν βρέθηκαν για να δώσουν εξηγήσεις. Ονομαστική αναφορά γίνεται μόνο στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Φλώρο, για τον οποίο σημειώνεται ότι από την αντιπαραβολή των δηλώσεών του δεν προκύπτει κάτι το αξιομνημόνευτο, αν και υπάρχει πρόβλημα με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του.

    Η περίπτωση Φλώρου

    Ο κ. Φλώρος εμφανίζεται να έχει αγοράσει μετοχές αξίας 2,5 δις δραχμών, που δεν δικαιολογούνται από τις καταθέσεις του το 1999 και, μετά από ένα μήνα, έχει πουλήσει μετοχές 3,5 δις δραχμών, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις καταθέσεις του, το επόμενο έτος.

    Ο ίδιος ανέφερε στην Επιτροπή ότι σε χρόνο που δεν ήταν πια βουλευτής, δραστηριοποιήθηκε ως σύμβουλος χρηματιστηριακών επενδύσεων και πραγματοποιούσε συναλλαγές για λογαριασμό ομίλου επενδυτών, που δεν ήθελε να εμφανιστεί στην χρηματιστηριακή αγορά.

    Πάντως, για την περίπτωσή του, το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου θα αποσταλλεί στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρός της Ι. Τραγάκης (Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής) και τα μέλη Κ. Βρεττός (Αττικής, ΠΑΣΟΚ), Α. Σκυλλάκος (Β' Αθηνών, ΚΚΕ), Ι. Δραγασάκης (Β' Αθηνών, ΣΡΑ), Φ. Αρναούτογλου (Σύμβουλος Επικρατείας), Γ. Σαραντηνός (Αρεοπαγίτης) και Χρ. Καραμαδούκη (Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου). Δέκα υπόχρεοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης για ορισμένα έτη κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων Τρεις εμφανίζουν αύξηση των περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να δικαιολογούν τα εισοδήματά τους. Εξ αυτών, οι δύο δεν ανευρέθησαν, ώστε να συμπληρωθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις.

    Για την περίπτωση των βουλευτών που δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις για ορισμένα έτη, ή δεν ανευρέθησαν, "η επιτροπή επιφυλάσσεται να αποφασίσει, προκειμένου να διερευνήσει πρώτα κατά πόσον είναι εφικτή η έστω και εκ των υστέρων τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους".

    [06] Πολιτική

    Στη συνεδρίαση των συντονιστών

    Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ

    14/6/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την Οικονομία, εμφανίσθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση των συντονιστών. "Κάνατε καλή δουλειά" τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τη μάχη καθώς "αποκαλύφθηκε το ψευδεπίγραφο των μεταρρυθμίσεων Καραμανλή". "Με τη νέα μας δομή ξεκινάμε σοβαρή δουλειά" πρόσθεσε και αντέδρασε με ένα χαμόγελο, όταν αστειευόμενος ο Απόστολος Κακλαμάνης τον ρώτησε "Μήπως διέρρευσες εσύ την πρόταση μομφής;". Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι συντονιστές ενημερώθηκαν και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε θετικά τα ευρήματα της. Για ραγδαία φθορά της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς η οποία αγγίζει πια και τον ίδιο τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο Νίκος Αθανασάκης. Τόνισε ωστόσο, ότι δεν χρειάζονται διθυραμβικές τοποθετήσεις και πανηγυρισμοί.

    [07] Κοινωνία

    Έπειτα από αίτημα του ΕΦΕΤ

    Αποσύρεται το "ύποπτο" μπέϊκον

    14/6/2005 6:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την προληπτική απόσυρση όλων των ποσοτήτων μπέικον της εταιρίας PRIMO AE ζήτησε ο ΕΦΕΤ μετά τον εντοπισμό του μικροβίου της λυστέριας σε δείγμα του εν λόγω αλλαντικού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή φαγητού στο Ίδρυμα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων της Κυψέλης με αποτέλεσμα να πάθουν γαστρεντερίτιδα δεκάδες ασθενείς και μέλη του προσωπικού. Στο μεταξύ αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος κλιμακίου του ΕΦΕΤ στο εργοστάσιο της εταιρείας PRIMO και τα δείγματα, που πάρθηκαν θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί, αν το πρόβλημα στο μπέικον οφείλεται στην παραγωγή του προϊόντος από την εταιρεία ή στις συνθήκες αποθήκευσης και διατήρησης του στο Ίδρυμα. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ιωάννης Βλέμμας, η παρασκευάστρια εταιρία συμμορφώθηκε αμέσως με τις οδηγίες του Φορέα και προχώρησε προληπτική απόσυρση όλων των ποσοτήτων του συγκεκριμένου προϊόντος και τη φύλαξη του σε ειδικό χώρο των εγκαταστάσεων της. Ερωτηματικά ανακύπτουν, πάντως, σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, τον επιστημονικό και εργαστηριακό εξοπλισμό του Ιδρύματος. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθεί, αν τα κρούσματα γαστρτεντερίτιδας συνδέονται με τους πέντες θανάτους, που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Ίδρυμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι στο Ανιάτων

    [08] Κοινωνία

    Σύσκεψη Σουφλιά με φορείς των Άνω Λιοσίων

    Προθεσμία για τη λυματολάσπη

    14/6/2005 4:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/6/2005 5:32:23 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις προτάσεις του για την εναπόθεση της λυματολάσπης στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, παρουσίασε αναλυτικά ο Γιώργος Σουφλιάς, στο Νομάρχη Δυτικής Αττικής και το Δήμαρχο των Άνω Λιοσίων. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επανέλαβε ότι η εδαφοποίηση είναι μία μέθοδος φιλική προς το περιβάλλον και δεσμεύθηκε ότι αν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, που θα εφαρμόζεται, οι κάτοικοι διαπιστώσουν ότι είναι ενοχλητική, θα σταματήσει αμέσως η μεταφορά της λάσπης στην περιοχή. Ο κ. Σουφλιάς απηύθυνε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και έδωσε στους φορείς των Άνω Λιοσίων, προθεσμία λίγων ημερών για να αποδεχτούν τη μέθοδο, διαφορετικά, όπως τόνισε, θα εφαρμοστεί ο νόμος για να ανοίξει η χωματερή για τη λυματολάσπη. Για το θέμα θα συνεδριάσει την Τετάρτη, η επιτροπή Αγώνα Δυτικής Αττικής, καθώς και η διαδημοτική επιτροπή των Άνω Λιοσίων.

    Εγγυήσεις Σουφλιά

    Ο κ. Σουφλιάς διαβεβαίωσε τους φορείς των Άνω Λιοσίων, ότι το εργοστάσιο ξήρανσης στη Ψυτάλλεια θα είναι έτοιμο το 2007, ενώ τον Αύγουστο θα γίνουν διαγωνισμοί για τους τρεις χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, σε Κερατέα, Γραμματικό και Φυλή.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επανέλαβε για ακόμα μία φορά, ότι η λύση είναι μονόδρομος, καθώς η λάσπη δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στη Ψυτάλλεια και ο Σαρωνικός απειλείται με οικολογική καταστροφή.

    Η λύση της εδαφοποίησης, πρόσθεσε, είναι παγκοσμίως αποδεκτή, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που παράγεται μετά τη μέθοδο αυτή, δεν είναι λάσπη, αλλά έδαφος.

    Μέσα σε επτά μέρες, από τη στιγμή που θα μεταφερθεί η πρώτη λάσπη στον ΧΥΤΑ, θα ξεκινήσει τμηματικά η εδαφοποίηση του και σε χρονικό διάστημα 20-25 ημερών θα εδαφοποιείται καθημερινά όλη η μεταφερόμενη λάσπη.

    [09] Κοινωνία

    Μηνύει τον υφυπουργό Εξωτερικών ο Ειρηναίος

    Σε απολογία ο Ειρηναίος

    14/6/2005 2:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/6/2005 3:38:53 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στην καθαίρεση των αρχιμανδριτών, Φώτιου, Μελέτιου, Ειρηναίου και Αγαθάγγελου, οι οποίοι συλλειτούργησαν με τον έκπτωτο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Ειρηναίο, προχωρά η Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Παράλληλα καλεί σε απολογία για τις πράξεις του, τον ίδιο τον πρώην Πατριάρχη. Η κλήση προς απολογία του Ειρηναίου θα επιδοθεί το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Ειρηναίος θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του συνοδικού δικαστηρίου την Τετάρτη το πρωί. Νωρίτερα πάντως, ο πρώην Πατριάρχης, κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του υφυπουργού Εξωτερικών Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Ο κ. Ειρηναίος κατηγορεί τον κ. Σκανδαλάκη, ότι μέσα από τους χειρισμούς του που στόχο είχαν τον εκθρονισμό του, έθεσε σε κίνδυνο το Πατριαρχείο και τη ζωή του. Στις αρχές του μήνα, δημοσιογραφικές πληροφορίες, έφεραν τον κ. Ειρηναίο να ζητά με επιστολή του την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για τη στάση που κράτησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης, η Ελληνίδα πρόξενος στα Ιεροσόλυμα, Ελένη Σουρανή αλλά και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    [10] Κόσμος

    Διορίστηκε και πάλι επικεφαλής της IAEA

    Ξανά Μπαραντέι

    14/6/2005 7:57:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο τιμόνι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) θα παραμείνει ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, η θητεία του οποίου εγκρίθηκε εκ νέου το βράδυ της Δευτέρας. Ο 62χρονος Αιγύπτιος, που είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας από το 1997, επανεξελέγη για τρίτη θητεία μετά την άρση των επιφυλάξεων των ΗΠΑ, με τις οποίες έχει συγκρουστεί κατά το παρελθόν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ και του Ιράν. "Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι εξελέγη με συναίνεση. Η διαδικασία για την εκλογή του διήρκεσε πολύ λίγο", δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της IAEA, Μελίσα Φλέμινγκ. Από την πλευρά των 35 κρατών του Συμβουλίου των Διοικητών, που συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα στην Βιέννη, δεν υπήρξε καμία αντίρρηση προς το πρόσωπο του κ. Μπαραντέι, αν και η επανεκλογή του καθυστέρησε σημαντικά, λόγω των ενστάσεων επί της διαδικασίας που είχε η Ιαπωνία. Μετά την ανανέωση της θητείας του, ο επικεφαλής της IAEA δήλωσε έτοιμος να κλείσει τη διετή έρευνα σχετικά με το ατομικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. "Ο φάκελος του Ιράν θα κλείσει όταν κλείσουν όλα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά", είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: "προχωρούμε, αλλά θα ήθελα να δω περισσότερη συνεργασία από την πλευρά του Ιράν". Από την πλευρά της, η Τεχεράνη δέχθηκε ευνοϊκά την επανεκλογή Μπαραντέι, όπως επεσήμανε ο Κίρους Νασερί,ανώτατος διπλωμάτης που μετέχει στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    [11] Κόσμος

    Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από 7,9 Ρίχτερ

    Φονική δόνηση στη Χιλή

    14/6/2005 7:01:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης (2:44 ώρα Ελλάδας) την βόρεια Χιλή και συγκεκριμένα τις πόλεις Ικίκα και Αρίκα. Όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν, ενώ έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και η ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας, από τον φονικό σεισμό, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Περού και Βολιβία, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, καθώς το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα βουνά και όχι στη θάλασσα. Στις πληγείσες περιοχές έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται έντρομοι στους δρόμους. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης ισχύος και ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Χόρχε Κορέα Σούτιλ, κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

    Πανικός και αναστάτωση

    Όπως διευκρίνισε η Σεισμολογική Υπηρεσία του πανεπιστημίου της Χιλής, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στις Άνδεις, σε βάθος 111 χιλιομέτρων.

    Μετά το σεισμό, που διήρκεσε περίπου πενήντα δευτερόλεπτα, εκατοντάδες κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους, φοβούμενοι ότι πολλά κτίρια θα καταρρεύσουν, αλλά και την πιθανότητα ενός τσουνάμι.

    Ωστόσο, ο υφυπουργός Εσωτερικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να πλήξει την περιοχή τσουνάμι, επισημαίνοντας πως το σύστημα προειδοποίησης του Ναυτικού δεν έδειξε απολύτως τίποτε.

    Η Χιλή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα και έχει πληγεί από μεγάλους σεισμούς κατά το παρελθόν, με φονικότερο έναν 8,2 Ρίχτερ το 1906, που προκάλεσε τον θάνατο 3.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 20.000, ενώ μελέτες που παρουσιάστηκαν το 1998 στο πανεπιστήμιο της χώρας προβλέπουν ισχυρή δόνηση στη βόρεια Χιλή και στο νότιο Περού μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

    [12] Κόσμος

    Τον Μάιο του 2007 η εκλογή Προέδρου στην Τουρκία

    Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών

    14/6/2005 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Οι Προεδρικές εκλογές, δεν βρίσκονται στην ατζέντα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Με αυτή τη φράση ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι όταν έρθει η ώρα, δηλαδή το Μάιο του 2007, το κοινοβούλιο θα εκλέξει το διάδοχο του Προέδρου Σέζερ. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, είναι το δημοφιλέστερο στην Τουρκία, και αν γίνονταν πρόωρα εκλογές, είναι πολύ πιθανόν να τις κέρδιζε. Ωστόσο, η τουρκική αντιπολίτευση, εκτιμά ότι το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού, θα χάσει τους επόμενους μήνες τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, λόγω των αυξανόμενων ποσοστών ανεργίας, των εσωκομματικών τριβών αλλά και του κόστους που έχει για τη χώρα η προσπάθεια ένταξης στην Ε.Ε.

    [13] Ιράκ

    Είκοσι εννέα νεκροί σε Κιρκούκ και Καναάν

    Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

    14/6/2005 10:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/6/2005 12:36:17 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέο λουτρό αίματος σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ιράκ. Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας, στο Κιρκούκ και την κοινότητα Καναάν, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι 60. Πιο συγκεκριμένα, καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχτηκε μπροστά από μια τράπεζα, στο κέντρο του Κιρκούκ, την ώρα που που υπάλληλοι, αστυνομικοί και συνταξιούχοι έκαναν ουρά για να πληρωθούν τους μισθούς τους, παρασύροντας στο θάνατο 19 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 53. Νωρίτερα, 10 Ιρακινοί, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κοινότητα Καναάν, βόρεια της Βαγδάτης. Η έκρηξη έγινε αμέσως μετά από επίθεση με όλμο σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Καναάν, καθώς στην περιοχή είχαν φτάσει στρατιωτικές δυνάμεις. "Το παγιδευμένο όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο αστυνομικό τμήμα", τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και αρκετοί στρατιώτες.

    [14] Οικονομία

    Επέβαλε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Πρόστιμα για προϊόντα αγνώστου προέλευσης

    14/6/2005 7:35:00 μμ

    Το ποσό των 5.800 Ευρώ καλούνται να πληρώσουν τρεις εμπορικές εταιρείες, για παραβάσεις φυτοϋγειονομικών διατάξεων κατά την εισαγωγή, συσκευασία και εμπορία πατάτας. Το πρόστιμο καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες, ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΛΙΜΠΑΝΤΣΗΣ ΑΕ και ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ ΟΕ. Όπως τόνισε, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντός, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όταν θα διαπιστώνεται παράβαση, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Νωρίτερα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 10 τόνοι παγωτού προέλευσης Ισραήλ, διότι στις συσκευασίες δεν αναγραφόταν ο τόπος παραγωγής των προιόντων.

    [15] Οικονομία

    Εγκύκλιος υφ. Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα

    Εντατικοποιούνται οι φορολογικοί έλεγχοι

    14/6/2005 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την ενεργοποίηση του συνόλου των ελεγκτών, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού, ζητά με εγκύκλιο του προς τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Στην πρώτη γραμμή των φορολογικών ελέγχων θα βρεθούν, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που εμφανίζουν μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ, επιχειρήσεις που υποβάλουν αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρήσεις που αιτούνται την επιστροφή ΦΠΑ και διαπιστώνεται ότι έχουν υποπέσει σε παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, καθώς και περιπτώσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις λήψης και έκδοσης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η επιλογή των υποθέσεων που θα ελεγχθούν θα γίνει τυχαία, βάση του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ και με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για υποθέσεις με δυο τουλάχιστον εκκρεμείς διαχειριστικές περιόδους. Φέτος οι υποθέσεις που θα ελεγχθούν, θα αφορούν επιτηδευματίες των οποίων το ΑΦΜ λήγει στον αριθμό 4.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη Ρέιντζερς ο Χεμντανί

    14/6/2005 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση του Μπραχίμ Χεμναντί προχώρησε η ομάδα της Γλασκόβης. Ο 27χρονος παίκτης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ, θα είναι αγωνιστεί στη Ρέιντζερς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ το οικονομικό σκέλος δεν έγινε γνωστό. Ο Χεμντανί, μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στο κέντρο της άμυνας και αυτό έφερε "μερικές εύλογες ακόμα απορίες" στον ΠΑΟ αλλά και στον Σωτήρη Κυργιάκο, του οποίου δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο. Όσον αφορά τον παίκτη, αποκτήθηκε στην Μαρσέιγ το 2001 από την Στρασμπουργκ και μάλιστα φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής, ο πρόεδρος των «Διαμαρτυρόμενων», Ντέιβιντ Μάρεϊ, μίλησε για "μεγάλη μάχη" που έδωσε "". με τη Λεβερκούζεν και τη Μπέτις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά ο Μπραχίμ θέλει να γίνει μέρος του συλλόγου μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι". Παράλληλα, τόνισε πως τεχνικός της Ρέιντζερς, Αλεξ ΜακΛίς, παρακολουθούσε τον Χεμντανί από τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA του 2004 και μετά, όταν ο τελευταίος είχε πολύ καλή απόδοση στη νίκη 2-0 της Μαρσέιγ επί της Νιούκαστλ.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κατηγορείται για βιασμό ο Πέρσι

    14/6/2005 1:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για βιασμό κατηγορείται ο Ρόμπι Φαν Πέρσι, χωρίς πάντως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρεις, Ο Ολλανδός παίκτης της Άρσεναλ, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα από τον ολλανδικό τύπο, οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Ρότερνταμ, όπου και πέρασε όλη τη νύχτα εκεί. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με τους "κανονιέρηδες", κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Αγγλίας.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πάει για το μεγάλο κόλπο η Ρεάλ;

    14/6/2005 1:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Nα τινάξει την μπάνκα στον αέρα" θέλει ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «AS», που πρόσκειται στη Ρεάλ, ο πρόεδρος των μερένγκες, Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι έτοιμος να διαθέσει το ποσό των 110 εκατομμυρίων ευρώ (!), προκειμένου να αποκτήσει από τον άσο την Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ και τον γάλλο επιθετικό της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί. Κάτι πάντως που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σύμπνοια στην ΑΕΚ για το γηπεδικό

    14/6/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια σειρά από συναντήσεις ξεκίνησε σήμερα ανάμεσα στους διοικούντες τα τμήματα της ΑΕΚ και κυρίαρχο θέμα της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν το γηπεδικό. Το ευχάριστο ήταν πως το συμπέρασμα ήταν μια σύμπνοια απόψεων σχετικά με το θέμα του γηπέδου, ανάμεσα στον Ντέμη Νικολαϊδη, τον Γιάννη Γρανίτσα και τον νεοεκλεγέντα στην Ερασιτεχνική, Αχιλλέα Κουρέπη. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στην σχετική ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής αναφέρεται πως, "ό,τι ακολουθήσει θα διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και τον κοινό στόχο για την προκοπή της ομάδας". Εκτός από το γήπεδο πάντως συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως ο από κοινού, προγραμματισμός και το μέλλον του συλλόγου με συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες.

    Ψάχνει για αμυντικό και τερματοφύλακα

    Την ίδια ώρα στασιμότητα επικρατεί στα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΚ, αλλά μόνο όσο αφορά την ανακοίνωση κάποιων ονομάτων.

    Και αυτό το λέμε γιατί καθημερινά στο γραφείο του Ίλια Ίβιτς φτάνουν πολλά φαξ και email, από γραφεία μάνατζερ με προτεινόμενους παίκτες.

    Ωστόσο, οι ενέργειες του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, καλύπτονται από πλήρη μυστικότητα, αφού σε ενδεχόμενη "διαρροή" ελλοχεύει ο κίνδυνος να "χαλάσει" κάποια μεταγραφή.

    Ο Φερνάντο Σάντος έχει ζητήσει μέχρι τις 20 Ιουνίου να έχει συμπληρωθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και η διοίκηση ψάχνει έναν ικανό και ...οικονομικό τερματοφύλακα, έναν κεντρικό αμυντικό, καθώς και έναν ανασταλτικό μέσο.

    Η περίπτωση του πορτιέρο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Καμίλ Τσοντοφάλσκι, μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί, καθώς, εκτός των οικονομικών απαιτήσεων που αξιώνουν οι Ρώσοι, για την απόκτηση του ενδιαφέρθηκε πρόσφατα και η Αρσεναλ, εκτός και αν πρόκειται για "παιχνίδι μάνατζερ".

    Όσον αφορά στον κεντρικό αμυντικό, και εδώ η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, καθώς δεν υπάρχει κάποιο «φαβορί», ενώ πολύ πιθανό είναι να αποκτηθεί κάποιος από την πορτογαλική αγορά ...ελέω Σάντος.

    Τέλος, η απόκτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, όπως και αυτή του Ζήση Βρύζα, μάλλον είναι ...απαγορευτικές για την ΑΕΚ, αφού οι ετήσιες απαιτήσεις των δύο διεθνών κυμαίνονται από 600-700.000 ευρώ. Υπάρχει, βέβαια, το ενδεχόμενο κάποιος απ΄ τους δύο και κυρίως ο αρχηγός της εθνικής μας να μειώσει τις απαιτήσεις του, προκειμένου να επιστρέψει και να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, όμως σ΄ αυτήν την περίπτωση "παίζει δυνατά" και ο ΠΑΟΚ, που έχει κάνει πρόταση στο "Τεό".

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Ατρόμητο ο Πέτκοφ

    14/6/2005 4:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια ακόμη μεγάλη μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ατρόμητος μετά την συγχώνευση με την Χαλκηδόνα. Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Μίλεν Πέτκοφ, ο οποίος στο τέλος της περιόδου έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του Βούλγαρου μέσου είναι διάρκειας δύο ετών και η πλήρης ανακοίνωση του συλλόγου ανέφερε τα εξής: "Η μεγάλη μεταγραφή για τον Ατρόμητο αποτελεί γεγονός. Ο διεθνής Βούλγαρος μέσος Μilen Petkov υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2 ετών με τον Ατρόμητο και πλέον θα φοράει την φανέλα με το αστέρι στο στήθος. Ο Petkov έχει γεννηθεί στις 12-1-1974, έχει ύψος 1,74, βάρος 68 κιλά και αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Από το 2000 έπαιξε με την φανέλα της ΑΕΚ. Την περσινή περίοδο είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (10 ως βασικός και 5 ως αναπληρωματικός), αγωνίστηκε για 867 λεπτά ενώ σημείωσε και ένα γκολ. Με την Εθνική Βουλγαρίας έχει 40 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ αγωνίστηκε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Ο Petkov έχει γεννηθεί στο Dobrich, έπαιξε από το 1992 στην τοπική ομάδα PFC Dobrudzha Dobrich, με 62 συμμετοχές και 8 γκολ. Το 1995 μεταπήδησε στην μεγάλη PFC CSKA Sofia, όπου στην πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος και σκόραρε 2 φορές".

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ : Αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων

    14/6/2005 3:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε ο διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της ΠΑΕ, Βασίλης Παρθενόπουλος. Τα κυρίαρχα θέματα ήταν διάθεση των εισιτηρίων στο ΟΑΚΑ, όπου θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο, τη συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά αλλά και το τι μέλι γενέσθαι με το θέμα του γηπέδου.

    Άρχισαν πολύ καλά

    Ο κ. Παρθενόπουλος ανέφερε αρχικά το θέμα των εισιτηρίων του ΟΑΚΑ, όπου οι πράσινοι θα αγωνίζονται εκεί από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ζήτηση είναι πολύ καλή και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως έχουν πωληθεί πάνω από 1.000 εισισήρια διαρκείας. Παράλληλα τόνισε το πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα. Στη συνέχεια ανέφερε της τιμές για όλα τα βαλάντια, ξεκινόντας από τα 270 ευρώ. "Ξεκινάνε από 270 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές τιμές για τις οικογένειες. Η οικογενειακή θύρα θα είναι η 31. Κάθε εισιτήριο θα κοστίζει 350 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά έναν γονέα και ένα παιδί. Το εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί θα κοστίζει 50 ευρώ. Επίσης θα υπάρχει και θύρα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Στόχος μας είναι να φέρουμε την οικογένεια στο γήπεδο. Σε ένα μεγάλο γήπεδο είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του κόσμου. Οι σύνδεσμοι θα κάθονται στις θύρες 35 και 1. Θα διατεθούν περίπου 5.500 συνδεσμικά εισιτήρια.

    Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στη συνάντηση με την κα Πετραλιά, αλλά και με εκπροσώπους της ΑΕΚ, καθώς από τη νέα περίοδο θα "συγκατοικήσουν στο ΟΑΚΑ". Για αυτό και έπρεπε κάποια σημαντικά πράγματα. "Μας ανακοινώθηκε από την κα Πετραλιά για το νέο νόμο που ψηφίστηκε και αφορά την εμπορική εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ. Αυτόν δεν τον γνωρίζαμε και μας αφορά, καθώς θα μπορούν να δημιουργηθούν καταστήματα και εστιατόρια. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε και τις θέσεις πάρκινγκ. Θα είναι στη διάθεση μας, περίπου, 1500 θέσεις στάθμευσης".

    Τέλος, μιλώντας για το μεγάλο θέμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, τόνισε πως τα πράγματα πάνε πολύ καλά και πως σύντομα θα υπάρξουν πολλές σημαντικές εξελίξεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση του πως το "νέο μας γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2008, για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια και να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο όλων".

    [22] Υποσχέσεις για εξόφληση στους πολίστες

    14/6/2005 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που ξεκινά τον άλλο μήνα στο Μόντρεαλ, αντιπροσωπεία της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Οι πέντε παίκτες που βρέθηκαν στο γραφείο του κ. Ορφανού ήταν οι Γιώργος Αφρουδάκης, Αντώνης Βλοντάκης, Γιάννης Θωμάκος, Δημήτρης Μάζης και Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου οι οποίοι εκτός από την υπόσχεση του Υφυπουργού για παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στο πλευρό της ομάδας, στο Μόντρεαλ, πήραν και την υπόσχεση πως θα εξοφληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται. Όπως δήλωσε ο κ. Ορφανός, για το θέμα των χρημάτων που τους οφείλονται από την Ομοσπονδία, "Βρήκαμε μια διέξοδο και ελπίζουμε να εισπράξουν τα χρήματα αυτά, πριν από την αναχώρησή τους για τον Καναδά. Το ποσό που τους οφείλεται, όπως έχει συμφωνηθεί με την Ομοσπονδία, θα διατεθεί κατά προτεραιότητα, μέσω του τακτικού προϋπολογισμού της". Στο μεταξύ ο κ. Ορφανός τόνισε πως δύο ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων θα γίνει και η ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου για το 2009, την οποία θα διεκδικήσει και η Ελλάδα με την υποψηφιότητα που θα παρουσιάσει εκείνη την ημέρα.

    [23] Παράξενα

    Αυτό θα πει λαϊκός ηγέτης!

    14/6/2005 12:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Ήθελε να κάνει τους πολίτες της χώρας τους να αισθανθούν ότι είναι κοντά τους, ότι ακούσει τα προβλήματά τους, ότι είναι ένας από αυτούς. Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, ο οποίος αποφάσισε να εγκαινιάσει μία ανοιχτή γραμμή με τους πολίτες της Ινδονησίας, προκειμένου να ακούει απ΄ ευθείας τα προβλήματά τους. Ο Γιουντχογιόνο λοιπόν, που είναι και ο πρώτος Ινδονήσιος Πρόεδρος, που εκλέχθηκε άμεσα από το λαό, έδωσε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και ζήτησε από τους πολίτες να τον παίρνουν τηλέφωνο ή να του στέλνουν γραπτό μήνυμα, προκειμένου να του αναφέρουν τα προβλήματά τους και να παραπονεθούν για την Κυβέρνηση. Βέβαια, όσο αγνές και να ήταν οι προθέσεις της κίνησης του μάλλον θα έπρεπε να το είχε σκεφθεί λίγο περισσότερο πριν δώσει το τηλέφωνό του σε 225.3 εκατομμύρια ανθρώπους

    Το ξανασκέφτηκε...

    Όπως ήταν φυσικό το τηλέφωνο του Προέδρου έπιασε κυριολεκτικά φωτιά. Οι πρωινές εφημερίδες της Δευτέρας μάλιστα, ανέφεραν πως ο Πρόεδρος δέχθηκε 3000 κλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ πολλοί ήταν αυτοί, που παραπονέθηκαν, ότι δεν μπορούσαν να πιάσουν γραμμή.

    Πάντως ο Πρόεδρος, είδε και απόειδε και αρνούμενος να περάσει το υπόλοιπο της θητείας του με το κινητό στο χέρι και ο εκπρόσωπός του, ανακοίνωσε, πως ο αριθμός πλέον δε χρησιμοποιείται. Όμως, ο Πρόεδρος Γιουντχογιόνο δεν παραιτήθηκε από το φιλόδοξο σχέδιό του και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η κυβέρνηση θα καθιερώσει πέντε νούμερα παραπόνων, τα οποία θα υποστηρίζονται από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

    Βέβαια, ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε αν τις κλήσεις τις απαντούσε προσωπικά ο Γιουντχογιόνο, ο οποίος επιθυμεί να χαρακτηριστεί "λαϊκός" ηγέτης.

    Για την ιστορία, το τηλέφωνο του Γιουντχογιόνο ήταν το 0811109949. Κρατείστε το, ποτέ δεν ξέρει κανείς

    [24] Παράξενα

    Τετράποδοι εμπρηστές

    14/6/2005 4:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Λύθηκε το αίνιγμα με τη φωτιά, που ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο στο σπίτι ενός φιλόζωου στην πόλη Κομπ της Ιαπωνίας. Οι ένοχοι τελικά ήταν τα δύο γατάκια, που αποφάσισαν να κάνουν τη σωματική ανάγκη τους στο μηχάνημα του φαξ. Η φαινομενικά αθώα πράξη τους, όμως, προκάλεσε βραχυκύκλωμα καθώς βράχηκε ο μηχανισμός. Από τη φωτιά καταστράφηκε το σαλόνι και η κουζίνα, ενώ ο ιδιοκτήτης πρόφτασε να τη σβήσει πριν επεκταθεί και στο υπόλοιπο σπίτι. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, μόνο ο ιδιοκτήτης παρουσίασε ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι δύο μικροί ένοχοι πρόλαβαν να τρέξουν στην αυλή. Μάλιστα, ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετά την ανακάλυψη της αιτίας της πυρκαγιάς, τόνισε, πως οι ιδιοκτήτες ζώων πρέπει να προσέχουν πολύ, που κάνουν τη σωματική τους ανάγκη τα ζώα τους, γιατί μπορεί να βρεθούν προ πολύ δυσάρεστης εκπλήξεως.

    [25] Ζωής ...σΤάσεις

    Απαλλάχθηκε των κατηγοριών ο τραγουδιστής

    Αθώος ο Τζάκσον

    14/6/2005 7:25:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έπειτα από τέσσερις μήνες ακροαματικής διαδικασίας, οι οκτώ γυναίκες και οι τέσσερις άνδρες του σώματος των ενόρκων απήλλαξαν από όλες τις κατηγορίες τον διάσημο τραγουδιστή της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, που είχε παραπεμφθεί σε δίκη για αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίησης ανηλίκου. Ο διάσημος τραγουδιστής αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης είκοσι ετών, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου καρκινοπαθή, συνωμοσία και χορήγηση οινοπνευματωδών σε ανήλικο. Η επιχειρηματολογία των μαρτύρων κατηγορίας δεν κατάφερε να πείσει τους ενόρκους του δικαστηρίου της Σάντα Μόνικα, στην κεντρική Καλιφόρνια, ενώ ο συνήγορος του Jacko, Τόμας Μέσρο, πέτυχε να ακυρώσει τελείως τα επιχειρήματα των μαρτύρων κατηγορίας, του 13χρονου και της μητέρας του. Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο τραγουδιστής αποσύρθηκε μαζί με την οικογένειά του στο ράντσο του στην Καλιφόρνια, όπου είχαν συγκεντρωθεί και δεκάδες θαυμαστές του για να γιορτάσουν την αθώωσή του.

    Ενθουσιασμός για την απόφαση

    Η δίκη του Τζάκσον πέρασε από διαφορετικά στάδια και πολλές φορές ο τραγουδιστής ήλθε σε φοβερά δύσκολη θέση εξ αιτίας των καταθέσεων ορισμένων μαρτύρων κατηγορίας.

    Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης, κυρίως από τον χώρο του θεάματος, καθώς και η πρώην σύζυγος του Τζάκσον, η οποία από μάρτυρας κατηγορίας μετετράπη σε μάρτυρα υπεράσπισης, που δεν σταμάτησε να εκθειάζει τον χαρακτήρα του τραγουδιστή και την αφοσίωσή του στα παιδιά του.

    Οι ένορκοι, στους οποίους είχε απαγορευθεί από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μιλούν στα ΜΜΕ καθ όλη τη διάρκεια της δίκης, τόνισαν πως εξέτασαν ενδελεχώς τα γεγονότα και είναι βέβαιοι για την απόφασή τους. "Φθάσαμε στην απόφαση αυτή μετά πλήρους βεβαιότητας και σύμφωνα προς όλους τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του σώματος των ενόρκων", είπαν και ζήτησαν από τους περίπου 1.400 δημοσιογράφους που κάλυψαν την εξέλιξη της δίκης να σεβασθούν την ιδιωτική τους ζωή.

    Μόλις έγινε γνωστή η αθώωση του Jacko, δεκάδες θαυμαστές του, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, άρχισαν να ζητωκραυγάζουν. Μάλιστα, μια μεσήλικη γυναίκα είχε μπροστά της ένα κλουβί με λευκά περιστέρια και μετά από κάθε ετυμηγορία απελευθέρωνε ένα. Συνολικά, απελευθέρωσε δέκα πουλιά, αφού τόσες ήταν οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο τραγουδιστής, αλλά και οι αθωωτικές αποφάσεις των ενόρκων.

    Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα το είδωλο της αμερικανικής ποπ είναι οικονομικής φύσεως, αφού φέρεται να είναι τελείως χρεοκοπημένος.

    [26] Ζωής ...σΤάσεις

    Χώρισαν οι Destiny's Child

    14/6/2005 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σαν βόμβα έσκασε η είδηση του χωρισμού των Destinys Child στη μουσική σόου μπιζ. Οι Destinys Child, ένα από τα πιο δημοφιλή γυναικεία συγκροτήματα, μετά την ηχογράφηση του τελευταίου άλμπουμ τους, ανακοίνωσαν, ότι μετά από 15 χρόνια οι δρόμοι τους χωρίζουν, καθώς οι στόχοι τους επετεύχθησαν. Πάντως, τα μέλη του R n B συγκροτήματος, Μπιγιονσέ Νόουλς, Κέλι Ρόουλαντ και Μισέλ Ουίλιαμς έχουν ήδη κάνει σόλο καριέρες, χωρίς να έχει διαλυθεί το συγκρότημα και κανείς δεν περίμενε ένα τόσο ξαφνικό "διαζύγιο". Για του λόγου το αληθές, επέστρεψαν ενωμένες και ηχογράφησαν το άλμπουμ "and Lovinit", αλλά το θαύμα δεν έγινε...

    Μετά από 15 χρόνια κοινής πορείας

    "Συνεργαζόμαστε από την εποχή, που είμαστε εννέα χρόνων και κάνουμε περιοδείες από τα 14 μας...Τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι ήλθε η στιγμή να θέσουμε προσωπικούς στόχους και να τους πετύχουμε και να δραστηριοποιηθούμε η κάθε μια μόνη της", αναφέρει η ανακοίνωση του συγκροτήματος που μετέδωσε το MTV.

    Η τελευταία κοινή του εμφάνιση θα είναι στις 10 Σεπτεμβρίου στο Βανκούβερ και στη συνέχεια τα τρία κορίτσια θα συνεχίσουν τη σόλο καριέρα, που άρχισαν, όχι μόνο στο τραγούδι, αλλά και στον κινηματογράφο.

    Σχετικά Links: Destiny's Child

    [27] Ζωής ...σΤάσεις

    Σε δημοπρασία η κάβα του Φ.Μιτεράν

    14/6/2005 4:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έναντι 14.683 ευρώ πουλήθηκε την Τρίτη το πρωί, στον οίκο δημοπρασιών "Hotel Drouot" στο Παρίσι, η κάβα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν και της συζύγου του Ντανιέλ. Οι 70 ανεκτίμητες φιάλες αγοράστηκαν πάνω από την τιμή στην οποία είχε εκτιμηθεί. Συγκεκριμένα, ένα Αρμανιάκ "Cuvee Speciale du Maitre de Chai", εμφιαλωμένο σε φιάλη των δυόμισι λίτρων ειδικά για τον Φρανσουά Μιτεράν στις 27 Σεπτεμβρίου 1982, πουλήθηκε για 1.300 ευρώ, ενώ η τιμή στην οποία είχε εκτιμηθεί ήταν μεταξύ 50 και 60 ευρώ. Η δημοπρασία έγινε "δια περιγραφής", δηλαδή χωρίς την παρουσία των περισσοτέρων από τα υπό δημοπράτηση αντικείμενα, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν τα κρασιά.

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προβληματισμός για το γήπεδο

    14/6/2005 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του Ιωνικού σχετικά με το θέμα του γηπέδου της Νεάπολης, το οποίο όπως υποστηρίζει η διοίκηση παρουσίαζει εικόνα εγκατάλειψης. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ομάδας υπεύθυνη θεωρείται η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας, καθώς η ΠΑΕ έστειλε την περασμένη εβδομάδα τις σχετικές με το θέμα επιστολές στον Δήμαρχο, Στέλιο Μπενετάτο, ωστόσο δεν πήρε απάντηση και το αποτέλεσμα είναι πλέον να υπάρχει αβεβαιότητα για το αν υπάρχει πρόθεση να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ιωνικός

    "Το ζήτημα είναι ότι οι μέρες περνάνε, η έναρξη της νέας σεζόν πλησιάζει και εκφράζονται φόβοι ότι και στη νέα περίοδο οι φίλαθλοι του Ιωνικού θα είναι αναγκασμένοι να κάθονται πάνω σε σπασμένα και βρώμικα καθίσματα, εκτεθειμένοι στον καυτό ήλιο και στις άσχημες καιρικές συνθήκες του χειμώνα και οι υπεύθυνοι το μόνο που κάνουν είναι να σφυρίζουν αδιάφορα. Βέβαια οι επόμενες δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και τότε όλοι θα επιχειρήσουν να χαϊδέψουν τα αφτιά των οπαδών του Ιωνικού, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Όμως, η ΠΑΕ Ιωνικός και οι φίλαθλοι της ομάδας της Νίκαιας, δεν τρώνε κουτόχορτο και ξέρουν πως θα απαντήσουν την κατάλληλη στιγμή, πολύ δε περισσότερο που βλέπουν το πώς ενεργούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι δήμαρχοι άλλων πόλεων, οι οποίοι πρωτοστατούν στο να εκσυγχρονίσουν τα γήπεδα τους και γενικά βοηθούν με κάθε τρόπο τις ΠΑΕ των πόλεών τους", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΠΑΕ Ιωνικός.

    [29] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνάντηση Ορφανού με Χούλη

    14/6/2005 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το μέλλον το Καυταντζογλείου Σταδίου σε συνδυασμό με την παρουσία του Ηρακλή σε αυτό, ήταν το θέμα που συζητήθηκε στην σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού αθλητισμού, κ Ορφανού με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρη Χούλη. Ο κ. Χούλης έκανε κάποιες προτάσεις σχετικά με την χρήση του γηπέδου από την ομάδα και το πώς αυτή θα γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη και ο κ. Ορφανός τις άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή, σχολιάζοντας λίγο αργότερα τα εξής: "Την διοίκηση ενδιαφέρουν οι εμπορικές χρήσεις, η δημιουργία εστιατορίων και γενικά αυτά που προβλέπονται στον τελευταίο νόμο, περί Ολυμπιακών και μετά Ολυμπιακών χρήσεων. Ακόμη μιλήσαμε για την αναδιάρθρωση των δημοσιογραφικών, αλλά και των θέσεων VIPS, για τις οποίες θα μας φέρουν συγκεκριμένη πρόταση, με στόχο την καλύτερη λειτουργία αλλά και την αύξησή τους. Η υλοποίηση της πρότασης θα κάνει καλύτερη, γενικά, τη χρήση του Καυταντζογλείου". Όσο για το θέμα που έχει προκύψει με το ιδιοκτησιακό

    Ο κ.Ορφανός ανέφερε επίσης, ότι ήδη ξεκίνησε μια συνεργασία μεταξύ της ΠΑΕ Ηρακλής και της γενικής διεύθυνσης του Υφυπουργείου, που έχει την ευθύνη για το τεχνικό και οικονομικό μέρος, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν οι εκκρεμότητες, δεδομένου ότι το Καυταντζόγλειο, λόγω του κληροδοτήματος, επιβάλει τη διαδικασία του διαγωνισμού. Οσον αφορά στο νέο γήπεδο του Ηρακλή, ο υφυπουργός τόνισε:"Εχουμε πλέον την τιμή μονάδας (συνολικό ποσό αγοράς 3.590.000 ευρώ), που έβγαλαν οι ορκωτοί εκτιμητές, για να πάρουμε την έκταση των 27 στρεμμάτων, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, στον οποίο έχει σταλεί σχετικό έγγραφο. Εναπόκειται στη διοίκηση του Οργανισμού να αποφασίσει για την πώληση". Ο κ.Χούλης, επεσήμανε, από την πλευρά του: "Προχωρούμε προς μια λύση, να δοθεί ένα κομμάτι των εμπορικών χρήσεων στον Ηρακλή. Βέβαια, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα, τα οποία θα δει ο κ. Ορφανός, πως θα τα τακτοποιήσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει, μέχρι να δημιουργηθεί το δικό μας γήπεδο, ότι θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάποιες εγκαταστάσεις από το Καυταντζόγλειο. Υπάρχει καλή πρόθεση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

    [30] Κοινωνία

    Εντείνονται οι έλεγχοι στη Δικαιοσύνη

    14/6/2005 7:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για 8 ακόμα δικαστικούς λειτουργούς, που φτάνουν μέχρι τον βαθμό του εφέτη, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τα νοσηρά φαινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ελεγχομένων σε 33. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που αφορά σε καταγγελίες, επώνυμες και μη, κατά δικαστικών λειτουργών. Μεταξύ αυτών, ελέγχεται και κατάθεση εργολάβου που εμπλέκει ανώτατο εν ενεργεία δικαστή σε υπόθεση χρηματισμού. Πάντως, ο εισαγγελέας του Α.Π., Δημήτρης Λινός, επανέλαβε ότι για οποιονδήποτε υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτά θα ερευνηθούν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός Σώματος ειρηνοδίκης

    Ποινικές διώξεις ζήτησε ο Άρειος Πάγος

    [31] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος για Ολυμπιακό ο Παππάς

    14/6/2005 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τα διοικητικά προβλήματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι αυτά που κωλυσιεργούν την μετακίνηση του Χάρη Παππά στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο νεαρός παίκτης του Απόλλωνα μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "SUPERΣπορ FM" τόνισε πως από την πλευρά του νιώθει απολύτως έτοιμος να κάνει το μεγάλο αυτό μεταγραφικό βήμα, επεσήμανε όμως πως δεν έχει μιλήσει μα καμία ομάδα. "Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα", επεσήμανε ο Παππάς και συμπλήρωσε, "Από την Καλαμαριά δεν μου έχουν πει τίποτα. Υπάρχει πρόβλημα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και έχουν παγώσει όλα τα θέματα. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει για τις ανανεώσεις, τις μεταγραφές και το ποιοι παίκτες θα αποδεσμευτούν ή όχι". Όσο για τον Ολυμπιακό τόνισε, "Η Καλαμαριά είναι μεγάλη ομάδα, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο ο Ολυμπιακός. Υπάρχει διαφορά στους στόχους των δύο ομάδων. Είναι φυσιολογικό ένας νεαρός παίκτης να θέλει να κάνει ένα τέτοιο βήμα στην καριέρα του. Νομίζω ότι είμαι στην κατάλληλη ηλικία για αυτό το βήμα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 June 2005 - 16:53:02 UTC