Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέλαβαν τις "απειλές"
  • [02] Απεργία αλληλεγγύης
  • [03] Απειλεί η Αλ Κάιντα του Ιράκ
  • [04] Πρώτο βήμα από Μπάγερν
  • [05] Ψυχολογικές "ενέσεις" στον ΠΑΟ
  • [06] Παρών ο Τσιρίλο, απών ο αρχηγός
  • [07] Κοντά σε Ράιτ η ΑΕΚ
  • [08] Περιμένουν Μπλάκνει στο Μαρούσι
  • [09] 4x4 στα 200 οι ΗΠΑ
  • [10] Στα πέναλτι έχασε η Εθνική πόλο
  • [11] Αποκλείστηκε η Χατζή
  • [12] Προειδοποιεί ο ΟΤΕ
  • [13] Φιλικό με Ολυμπιακό η Καλλιθέα

    [01] Κόσμος

    Ετοιμάζουν την απέλαση τους

    Συνέλαβαν τις "απειλές"

    11/8/2005 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δέκα ξένοι υπηκόοι, οι οποίοι συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας, συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές και βρίσκονται υπό απέλαση. Τις συλλήψεις ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Τσαρλς Κλαρκ, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματά των συλληφθέντων. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, μεταξύ των ατόμων που κρατούνται, βρίσκονται ο Ιορδανός κληρικός Αμπου Κατάντα και ακόμα δυο άτομα, τα οποία στο παρελθόν κρατούνταν στη φυλακή του Belmarsh χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο Αμπου Κατάντα, βρίσκεται στη Βρετανία από το 1993, με πολιτικό άσυλο. Εντονα επικριτικός για τις συλλήψεις, εμφανίσθηκε δικηγόρος που εκπροσωπεί τα άτομα που κρατούνται στη φυλακή του Belmarsh. Σύμφωνα με τον Γκάρεθ Πίρς πρόκειται για αρρωστημένες και επικίνδυνες πράξεις από πλευράς βρετανικής κυβέρνησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αναπόφευκτη μια νέα επίθεση στο Λονδίνο"

    [02] Κόσμος

    Στο αεροδρόμιο του Χήθροου

    Απεργία αλληλεγγύης

    11/8/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τα δρομολόγια από τους επιβατικούς τερματικούς σταθμούς 1 και 4 στο αεροδρόμιο του Χήθροου, δεν θα πραγματοποιούνται, λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι της British Airways. Πρόκειται για μία απεργιακή κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους απεργούς της αμερικανικής εταιρείας ταχείας εστίασης Gate Gourmet, με την οποία η British Airways συνεργάζεται. Η απεργία της συνεργαζομένης εταιρείας πυροδοτήθηκε από 667 απολύσεις. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανικού αερομεταφορέα μόνο η πτήση της εταιρείας προς το Μαϊάμι δεν εκτελείται μέσω των ανωτέρω τερματικών σταθμών.

    [03] Ιράκ

    Σύμφωνα με ανακοίνωση

    Απειλεί η Αλ Κάιντα του Ιράκ

    11/8/2005 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC Greek, AΠΕ

    Τέσσερις ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία για την ψήφιση του ιρακινού Συντάγματος, η Αλ Κάιντα του Ιράκ ανακοίνωσε μέσω ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο, ότι θα σκοτώσει οποιονδήποτε συμμετάσχει στην επεξεργασία του ιρανικού Συντάγματος και στο δημοψήφισμα για την υιοθετήσή του. Η ανακοίνωση του "Ισλαμικού Δικαστηρίου (της Σαρία) της Οργάνωσης αλ Κάιντα στην Μεσοποταμία, την οργάνωση του Ιορδανού ισλαμιστή Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα της οργάνωσης αυτής. Η αυθεντικότητά της ανακοίνωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί. "Το δικαστήριο αποφάσισε να εφαρμόσει την εντολή του Αλλάχ: να σκοτωθεί οποιοσδήποτε αποφάσισε να ιδιοποιηθεί το δικαίωμα να είναι εταίρος του θεού και να επεξεργαστεί ένα Σύνταγμα άκυρο και μηδέποτε γενόμενο. Το δικαστήριο αποφάσισε να επιτεθεί στα εκλογικά τμήματα κατά το δημοψήφισμα στα μέσα Οκτωβρίου", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Εν τω μεταξύ, η κοινότητα των Σιιτών στο Ιράκ, η οποία αποτελεί και την πλειοψηφία του πληθυσμού, ζήτησε τη δημιουργία ενός αυτόνομου ομοσπονδιακού κράτους στις νότιες περιοχές της χώρας.

    Δημιουργία ομοσπονδιακού κράτους ζητούν οι Σιίτες

    Οι θρησκευτικοί ηγέτες των σιιτών επιθυμούν τη δημιουργία ενός ομοσπονδιακού κράτους στις νότιες περιοχές της χώρας, αλλά οι κοσμικοί ηγέτες της κοινότητας είναι πιο επιφυλακτικοί, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο θα προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ στους θρησκευτικούς ηγέτες των σιιτών.

    Οι Άραβες σουνίτες του Ιράκ ανησυχούν ότι μία πιθανή αυτονομία των σιιτών στις νότιες περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό με την αυτονομία των Κούρδων στις βόρειες περιοχές της χώρας, θα τους στερήσει την πρόσβαση στους πόρους του Ιράκ, το οποίο είναι πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρώτο βήμα από Μπάγερν

    11/8/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η εδώ και πολύ καιρό, αναμενόμενη πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του Μικάελ Μπάλακ, από την Μπάγερν Μονάχου, επιτέλους έπεσε στο τραπέζι. Αυτό που όλοι περίμεναν στη Βαυαρία, από σήμερα είναι γεγονός με τη διοίκηση της ομάδας, να πετάει πλέον το μπαλάκι στο διεθνή μέσο και να αναμένει την απάντησή του. Το συμβόλαιο του Μπάλακ, τελειώνει το καλοκαίρι του 2006, αλλά ο ίδιος εδώ και καιρό πίεζε τη διοίκηση να του καταθέσει πρόταση, ώστε να έχει το χρόνο να τη μελετήσει. Το μόνο που έγινε γνωστό από την προσφορά της Μπάγερν, είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που φτάνει τα τέσσερα χρόνια. Ο ίδιος ο Μπάλακ έχει δηλώσει ότι δεν θα βιαστεί να πάρει την απόφασή του, καθώς έχει στα χέρια του προτάσεις και από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μίλαν.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ψυχολογικές "ενέσεις" στον ΠΑΟ

    11/8/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού έχει αρχίσει εδώ και δυο ημέρες στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά την ήττα τους από την Βίσλα Κρακοβίας, με 3-1 οι ελπίδες για πρόκριση των "πράσινων" στους ομίλους του Champions League, ψαλιδίστηκαν. Πρώτος και καλύτερος ο τεχνικός της ομάδας Αλμπέρτο Μαλεζάνι, προσπαθεί να εμψυχώσει τους παίκτες του, τονίζοντας συνεχώς ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του και αυτό τους τονίζει καθημερινά, με στόχο στον επαναληπτικό αγώνα που θα γίνει στις 24 Αυγούστου, να είναι έτοιμοι ψυχολογικά.

    Ελπίδες για Γκούμα

    "Χάσαμε από δικά μας λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν στη ρεβάνς. Στις μέρες που απομένουν μέχρι τότε θα δουλέψουμε πολύ σε τακτική και φυσική κατάσταση. Η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες και πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί. Στις λεπτομέρειες χάσαμε και το πρώτο ματς. Κάναμε λάθη ατομικά και ομαδικά, αλλά θέλω να κρατάτε ψηλά το κεφάλι. Θέλω να σας βλέπω χαμογελαστούς. Ξέρω ότι είστε στενοχωρημένοι, γιατί δουλέψαμε όλοι πολύ καλά, αλλά τίποτα δεν πήγε όπως το θέλαμε. Δεν μας άξιζε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ακόμη μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας", είπε στους παίκτες του ο Μαλεζάνι.

    Στους παίκτες του Παναθηναϊκού μίλησε και ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Γκούμας, που η απουσία του στον πρώτο αγώνα από το κέντρο της άμυνας ήταν παραπάνω από εμφανής.

    "Ψηλά το κεφάλι, μην το βάζετε κάτω. Μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ", τόνισε ο διεθνής αμυντικός.

    Ο Γκούμας ακολουθεί καθημερινά πρόγραμμα αποθεραπείας και καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην χάσει τον επαναληπτικό αγώνα που έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, έχει πάρει την μορφή αγώνα ζωής ή θανάτου.

    Αντίθετα, είναι πολύ δύσκολο να συμπεριληφθεί στην ενδεκάδα ο νεοαπεκτηθείς Μίκαελ Νίλσον. Ο Σουηδός δεν θα προλάβει, στις προπονήσεις που ακολουθούν, να "δέσει" στο σύνολο της ομάδας όμως είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρών ο Τσιρίλο, απών ο αρχηγός

    11/8/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πραγματικό θηρίο αποδεικνύεται ο Μπρούνο Τσιρίλο, που παρά τους δυο συνεχόμενους τραυματισμούς του, την Τρίτη και την Τετάρτη, σήμερα προπονήθηκε σε κανονικό ρυθμό, ξεπερνώντας σε χρόνο ρεκόρ τόσο το ελαφρύ διάστρεμμα που υπέστη, όσο και το αιμάτωμα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού. Ο Ιταλός αμυντικός θα λάβει κανονικά μέρος στο φιλικό με τον ΟΦΗ, το Σάββατο, ενώ γι αυτόν τον αγώνα ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει ση διάθεσή του, τον Κώστα Κατσουράνη. Ο αρχηγός της «Ένωσης» υπολογιζόταν πως θα ήταν ετοιμοπόλεμος ως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ωστόσο μετά και από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, προτιμήθηκε να συνεχίσει το ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για μια ακόμη εβδομάδα.

    Όσον αφορά το Νίκολα Μάλμπασα που ταλαιπωρείται από πυώδη αμυγδαλίτιδα έκανε ελαφρύ τρέξιμο και αερόβιες ασκήσεις, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ έκανε ασκήσεις με μπάλα.

    Αύριο το πρωί στις εννιά η ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει την τελευταία της προπόνηση πριν αναχωρήσει για την Κρήτη.

    [07] Μπάσκετ

    Κοντά σε Ράιτ η ΑΕΚ

    11/8/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πολύ κοντά στην απόκτηση του του πρώην παίκτη του Πανιωνίου, Ρασάντ Ράιτ, βρίσκεται η ΑΕΚ. Οι διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό πλέι μέικερ, βρίσκονται σε καλό δρόμο και όπως όλα δείχνουν οι δυο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία. Το ποσό που "χωρίζει" τον παίκτη με την Ενωση δεν είναι μεγάλο, ενώ δεν αποκλείεται ο Ράιτ να "ρίξει" το κασέ του. Ωστόσο, εξελίξεις στο θέμα αναμένεται να υπάρξουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του Γιώργου Παυλίδη, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Ροζέτο, με την ΑΕΚ να δελεάζει τον παίκτη με την παρουσία του Κακιούση στον πάγκο της ομάδας και τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα.

    [08] Μπάσκετ

    Περιμένουν Μπλάκνει στο Μαρούσι

    11/8/2005 8:20:00 μμ

    Εν αναμονή της απάντησης του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ βρίσκεται το Μαρούσι, προκειμένου να καθορίσει τη μεταγραφική του πορεία. Μέχρι στιγμής ο Αμερικανός πλει μέικερ δεν έχει απαντήσει κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν έχει μεγαλύτερες προσφορές το σκέφτεται. Στο μεταξύ, οι συνεργάτες του Παναγιώτη Γιαννάκη παρακολουθούν διαρκώς κασέτες αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις και ήδη ο Μηνάς Γκέκος έχει βρει κάποια ονόματα παικτών που προέρχονται από κολέγια και φλερτάρουν με το ΝΒΑ. Τέλος, στάσιμες παραμένουν οι περιπτώσεις του Κυρίτση και δυο παικτών ακόμη που θα αποκτηθούν ώστε να συμπληρωθεί το φετινό δυναμικό της ομάδας.

    [09] 4x4 στα 200 οι ΗΠΑ

    11/8/2005 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Καταπληκτικά πράγματα συνέβησαν στο τελικό των 200μ. ανδρών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος, μια χώρα αναδεικνύει τέσσερις αθλητές στις ισάριθμες πρώτες θέσεις ενός αγωνίσματος! Το πέτυχαν οι ΗΠΑ με μεγάλο θριαμβευτή τον Τζάστιν Γκάτλιν που "πήρε" τον τελικό των 200μ. με 20.04 απόψε στο Ελσίνκι. Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνα πέτυχε το "νταμπλ" στο φινλανδική πρωτεύουσα, αφού είχε κερδίσει και τα 100 μέτρα, ενώ διαδέχεται τον Κώστα Κεντέρη στο "θρόνο" του παγκόσμιου πρωταθλητή στο 200άρι. Αλλοι δύο Αμερικανοί, ο Γουάλας Σπίρμον και ο Τζον Κάπελ κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, ενώ ο συμπατριώτης τους Τάισον Γκέι ήταν τέταρτος.

    Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, ο Ολλανδός Ρενς Μπλομ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ χαρίζοντας στην χώρα του, το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με άλμα στα 5 μέτρα και 80 εκατοστά, κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ, αφήνοντας πίσω του τον Αμερικανό Μπραντ Γουόκερ (5.75) και τον Ρώσο Πάβελ Γκερασίμοφ (5.65).

    Η Μισέλ Πέρι από τις ΗΠΑ τερμάτισε στην πρώτη θέση στον τελικό των 100μ. γυναικών με εμπόδια. Η Ντελορέν Ενίς-Λόντον από τη Τζαμάικα πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο και η συμπατριώτισσα της, Μπριζίτ Φόστερ-Χίλτον, το χάλκινο. Η Τζάνα Χάγιες από τις ΗΠΑ, η οποία βρισκόταν σε τροχιά νίκης, χτύπησε στο ένατο εμπόδιο και τερμάτισε τελευταία.

    Η Φράνκα Ντιτς χάρισε στη Γερμανία το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία. Η βολή που της χάρισε τη νίκη μετρήθηκε στα 66 μέτρα και 56 εκατοστά, αρκετά παραπάνω δηλαδή από το 64.33 της πολύπειρης Ρωσίδας Νατάλια Σάντοβα που ήταν δεύτερη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βέρα Τσεχλόβα από την Τσεχία με 63.19.

    Ο Ουόλτερ Ντέιβις από τις ΗΠΑ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν ανδρών. Ο Γιοάντρι Μπετάνζος από την Κούβα περιορίστηκε στο ασημένιο και ο Μαριάν Οπρέα από τη Ρουμανία στο χάλκινο.

    Αποτελέσματα:

    200μ. ανδρών:

    1. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 20.04

    2. Γουάλας Σπίρμον (ΗΠΑ) 20.20

    3. Τζον Κάπελ (ΗΠΑ) 20.31

    4. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 20.34

    5. Στέφαν Μπάκλαντ (Μαυρίκιος) 20.41

    6. Πάτρικ Τζόνσον (Αυστραλία) 20.58

    7. Τόμπιας Ούνγκερ (Γερμανία) 20.81

    8. Ουσάιν Μπολτ (Τζαμάικα) 26.27 *

    * Τραυματίστηκε στα τελευταία 100 μέτρα

    Τριπλούν ανδρών:

    1. Ουόλτερ Ντέιβις (ΗΠΑ) 17.57

    2. Γιοάντρι Μπετάνζος (Κούβα) 17.42

    3. Μάριαν Οπρέα (Ρουμανία) 17.40

    4. Λέβαν Σάντς (Μπαχάμες) 17.39

    5. Καρλ Ταϊλεπιέρ (Γαλλία) 17.27

    6. Ζαντέλ Γκρεγκόριο (Βραζιλία) 17.20

    7. Κέντα Μπελ (ΗΠΑ) 17.11

    8. Νταβίντ Γκιράλτ (Κούβα) 17.09

    Δισκοβολία γυναικών:

    1. Φράνκα Ντιτς (Γερμανία) 66.56

    2. Νατάλια Σάντοβα (Ρωσία) 64.33

    3. Βέρα Τσεχλόβα (Τσεχία) 63.19

    4. Μπεατρίς Φαουμούινα (Ν.Ζηλανδία) 62.73

    5. Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία) 62.05

    6. Σούλι Μα (Κίνα) 61.33

    7. Ντραγκάνα Τομάσεβιτς (Σερβία/Μ.) 60.56

    8. Γελένα Αντόνοβα (Ουκρανία) 59.37

    100μ. εμπόδια γυναικών:

    1. Μισέλ Πέρι (ΗΠΑ) 12.66

    2. Ντελορέν Ενίς-Λόντον (Τζαμάικα) 12.76

    3. Μπριζίτ Φόστερ-Χίλτον (Τζαμάικα) 12.76

    4. Κίρστεν Μπολμ (Γερμανία) 12.82

    5. Μαρίγια Κοροτέγιεβα (Ρωσία) 12.93

    6. Τζένι Κάλουρ (Σουηδία) 12.95

    7. Ιρίσα Σεβτσένκο (Ρωσία) 12.97

    . Τζοάνα Χάγιες (ΗΠΑ) -

    Επί κοντώ ανδρών:

    1. Ρενς Μπλομ (Ολλανδία) 5.80

    2. Μπραντ Γουόκερ (ΗΠΑ) 5.75

    3. Πάβελ Γκερασίμοφ (Ρωσία) 5.65

    4. Ιγκόρ Παβλόφ (Ρωσία) 5.65

    5. Τζουζέπε Τζιμπιλίσκο (Ιταλία) 5.50

    . Νικ Χάισονγκ (ΗΠΑ) 5.50

    . Τιμ Λόμπινγκερ (Γερμανία) 5.50

    8. Νταϊτσι Σαουάνο (Ιαπωνία) 5.50

    [10] Στα πέναλτι έχασε η Εθνική πόλο

    11/8/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Άτυχη στάθηκε η Εθνικής μας ομάδα πόλο στην πρεμιέρα του World League, που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα στα πέναλτι με 10-8 από τη Ρωσία (5-5 στην κανονική διάρκεια), σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες. Οι διεθνείς μας παρά τη δεδομένη κούρασή τους τα έδωσαν όλα για τη νίκη και κατάφεραν παρά το γεγονός, να βρεθούν πίσω στο σκορ να ισοφαρίσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

    Σκληρές άμυνες

    Η ελληνική ομάδα μπήκε μουδιασμένη στην πισίνα και επέτρεψε στους Ρώσους να προηγηθούν 2-0 με γκολ των Μπαλάσοφ και Ζακίροφ. Γρήγορα όμως, οι διεθνείς βρήκαν τον καλό τους εαυτό και γκολ των Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και Πέτρε Σάντα, ισοφάρισαν σε 2-2, για να ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο με γκολ του Ζακίροφ, που έκανε το 3-2 για τη Ρωσία.

    Στη δεύτερη περίοδο, οι Ρώσοι προηγήθηκαν και πάλι με δύο γκολ (4-2) με τον Καλτούριν, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να γυρίσει το ματς. Ο Τάσος Σχίζας με γκολ στον παίκτη παραπάνω μείωσε σε 4-3, ενώ ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος με σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 4-4. Η Εθνική μας βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει ακόμη κι όταν ο Μπαλάσοφ έκανε το 5-4 στον παίκτη παραπάνω. Ο Χρήστος Αφρουδάκης, με πολύ ωραίο γκολ (2 πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου) ισοφάρισε σε 5-5, που έμελλε να είναι και το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια.

    Από εκεί και πέρα, τον λόγο πήραν οι αμυντικοί και οι τερματοφύλακες. Παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, οι άμυνες ήταν απροσπέλαστες. Δυνατά μαρκαρίσματα και σκληρές προσωπικές μονομαχίες, χαρακτήρισαν το τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο.

    Βέβαια, αν η Εθνική μας είχε ένα καλύτερο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη και μάλιστα με ευκολία. Η ελληνική ομάδα είχε μόλις 2/10 και αυτό ήταν κάτι που σίγουρα στοίχισε. Ωστόσο, οι διεθνείς έπαιξαν εξαιρετική άμυνα (που είναι και το μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας), υποχρεώνοντας τους Ρώσους σε μόλις 2/7 στον παίκτη παραπάνω.

    Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 0-0, 0-0 (3-5 στα πέναλτι)

    Ελλάδα (Σάντρο Καμπάνια): Σχίζας 1, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ. Αφρουδάκης 1, Σάντα 1

    Ρωσία (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Ζακίροφ 2, Μπαλάσοφ 2, Καλτούριν 1

    Διαιτητές: Μπργκούλιαν (Σερβία / Μαυροβούνιο) - Μαργκέτα (Σλοβενία)

    Τα πέναλτι: Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, η ελληνική ομάδα δεν στάθηκε τυχερή. Ο Δημήτρης Μάζης, στο πρώτο πέναλτι της Εθνικής, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αλεξάντερ Φεντόροφ κι έτσι οι Ρώσοι έφτασαν τελικά στη νίκη, αφήνοντας την Εθνική μας με τον 1 βαθμό της ήττας.

    Η διαδικασία των πέναλτι: Αγκάρκοφ 0-1, Μάζης απέκρουσε ο Φεντόροφ, Ιρισίτσεφ 0-2, Χατζηθεοδώρου 1-2, Καλτούριν 1-3, Χρ. Αφρουδάκης 2-3, Ντοκουτσάεφ 2-4, Θωμάκος 3-4, Μπαλάσοφ 3-5, Σάντα απέκρουσε ο Φεντόροφ.

    Παρά την ήττα, στο ξεκίνημα της τελικής φάσης του World League, ο Σάντρο Καμπάνια ήταν ευχαριστημένος. Ο Ιταλός είδε τους παίκτες του να παλεύουν μέσα στην πισίνα, να αψηφούν την κούρασή τους και να κοντράρουν στα ίσια τους Ρώσους, που εμφανίστηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους. «Δεν μπορώ να πω τίποτα στα παιδιά, μετά από αυτόν τον αγώνα. Προσπάθησαν για το καλύτερο και είμαι ικανοποιημένος. Πήγαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο, αλλά δεν ήμασταν εξίσου καλοί στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω. Είναι απίστευτο να σου ζητούν να παίξεις σε μια τέτοια διοργάνωση, αμέσως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γι αυτό και στα τελευταία δύο οκτάλεπτα, το θέαμα ήταν κακό. Κανένας από τους παίκτες και των δύο ομάδων, δεν μπορούσε να κάνει ένα καλό σουτ», ανέφερε ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής.

    [11] Αποκλείστηκε η Χατζή

    11/8/2005 8:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2005 8:40:51 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εκτός τελικού των 400μ. με εμπόδια γυναικών, έμεινε η Χριστίνα Χαντζή, η οποία παρά την μεγάλη προσπάθεία της, τερμάτισε 7η στη Β΄ ημιτελική σειρά με 57.11. Στα προκριματικά η πρωταθλήτριά μας είχε κάνει ατομικό ρεκόρ με 56.15, , "Ήθελα πάρα πολύ να μπω στον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερα. Ηταν μια καλή εμπειρία για μένα το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σήμερα μπήκα με καλή ψυχολογία στον αγώνα, προσπάθησα να ευχαριστηθώ την κούρσα, αλλά ήμουν κουρασμένη και δεν βγήκε ο χρόνος", δήλωσε η Χριστίνα Χαντζή μετά την κούρσα.

    [12] Κοινωνία

    Το "131' έχει αλλάξει σε "11888"

    Προειδοποιεί ο ΟΤΕ

    11/8/2005 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας εφιστά την προσοχή του κοινού, σχετικά με διαφήμιση που προβάλλεται από εταιρία τηλεπικοινωνιών και έχει παρεμφερή αριθμό των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου, ο οποίος έχει καταργηθεί από τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, το "131' έχει αλλάξει σε "11888", ενώ αυτές τις μέρες, διαφήμιση που προβάλλει κάποιον άλλο παρεμφερή αριθμό, εσκεμμένα προσπαθεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές και να συσχετιστεί με την υπηρεσία του ΟΤΕ. Παράλληλα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ΟΤΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις χρεώσεις από κλήσεις σε άλλον αριθμό πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου διαφορετικό του "11888". "Η χρέωση του "11888" είναι 0,34 ευρώ ανά κλήση, ενώ η υπηρεσία που διαφημίζεται χρεώνεται με 0,013 ευρώ ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 0,78 ευρώ ανά λεπτό, με ελάχιστη χρέωση τα 60 δευτερόλεπτα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλικό με Ολυμπιακό η Καλλιθέα

    11/8/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικό φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό θα δώσει στις 18 Αυγούστου, στο Στάδιο Καραϊσκάκη η ομάδα της Καλλιθέας. Σε αυτό τον αγώνα ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τα νέα του αστέρια ενώ για την Καλλιθέα θα είναι ένα χρήσιμο τεστ ενόψει της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα το Σάββατο (18:30) η ομάδα του "Ελ Πάσο" θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο σε ακόμη ένα φιλικό. Σε ότι αφορά στις μεταγραφές, στην τελική τους φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Γεωργιανού επιτελικού μέσου, Αμιράν Μουτζίρι. Μάλιστα σήμερα ο παίκτης προπονήθηκε με την ομάδα υπό τις οδηγίες του Στόικο Μλαντένοφ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 August 2005 - 20:52:25 UTC