Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτη σύσκεψη
  • [02] Όπου φύγει-φύγει
  • [03] Αντηλιακό... μαγιό
  • [04] Αποκλείστηκε από ατυχία η Δανιηλίδου

    [01] Οικονομία

    Συγκάλεσε ο υφ. Ανάπτυξης, Γ. Σαλαγκούδης

    Έκτακτη σύσκεψη

    12/8/2005 10:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2005 11:41:41 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων στη διακίνηση των καυσίμων βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιώργο Σαλαγκούδη, με αφορμή την άνοδο των διεθνών τιμών. Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των διυλιστηρίων, των εταιρειών εμπορίας καθώς και των βενζινοπωλών. Στο μεταξύ, στη Νέα Υόρκη το αργό έκλεισε στην τιμή των 65,80 δολαρίων το βαρέλι, ενώ το μπρεντ, στο Λονδίνο, άγγιξε μέχρι και τα 65,60 δολάρια, πριν υποχωρήσει ελαφρά. Στην αγορά της Σιγκαπούρης το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται σήμερα στα 66 δολάρια. Αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η χωρίς τέλος άνοδος των τιμών ενδέχεται να αγγίξει τα 70 δολάρια το βαρέλι, ενώ την κατάσταση ανησυχίας ενέτεινε η χθεσινή ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας για σημαντικό περιορισμό των παραγόμενων ποσοτήτων από τις χώρες, που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους η αύξηση των τιμών ξεπερνά το 45%, ενώ από τα τέλη του 2003 πλησιάζει το 100%.

    Γιατί ανεβαίνει το πετρέλαιο;

    Μια σειρά διαφόρων παραγόντων ευθύνεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, για την ξέφρενη κούρσα ανόδου του μαύρου χρυσού.

    Πριν την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας, την άνοδο των τιμών είχαν ήδη πυροδοτήσει οι φόβοι για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα κατά αμερικανικών και βρετανικών στόχων στη Σαουδική Αραβία καθώς και η κατάσταση αβεβαιότητας, που επικρατεί με το Ιράν, ιδίως μετά και την επαναλειτουργία της πυρηνικής μονάδας του Ισφαχάν. Η Τεχεράνη απείλησε με μείωση της παραγωγής του πετρελαίου σε περίπτωση που παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

    Παράλληλα, η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης και η αδυναμία των αμερικανικών διυλιστηρίων να αντεπεξέλθουν στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για καύσιμα, δημιουργούν ένα "εκρηκτικό κοκτέιλ", με αβέβαια αποτελέσματα.

    Την ίδια ώρα, σημαντικός περιορισμός καταγράφεται στην παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας, ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και χώρες όπως η Νορβηγία και το Μεξικό.

    Κυριότερος προμηθευτής, επομένως, της παγκόσμιας αγοράς παραμένει το καρτέλ, τα μέλη, όμως, του οποίου δηλώνουν ότι πλησιάζουν το μέγιστο της παραγωγικής τους ικανότητας. Εξαίρεση αποτελεί η Σαουδική Αραβία, που δηλώνει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξέφρενη κούρσα

    [02] Κοινωνία

    Κορυφώνεται η έξοδος

    Όπου φύγει-φύγει

    12/8/2005 8:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2005 11:24:10 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ

    Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία και οι λιμενικές Αρχές για να διευκολύνουν τη μαζική έξοδο των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Στις εθνικές οδούς και τα λιμάνια έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην απρόσκοπτη μετακίνηση των εκδρομέων, που κατευθύνονται προς την Τήνο και την Πάρο. Από Πειραιά και Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια, ενώ το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από τον αριθμό 1440 για την ακριβή ώρα αναχώρησης των πλοίων και τυχόν καθυστερήσεις ή αλλαγές δρομολογίων. Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει ενισχύσει τις κατά τόπους λιμενικές δυνάμεις, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι στα πλοία. Μάλιστα, σύμφωνα με το δήμαρχο Τήνου, Κωνσταντίνο Αθηναίο, φέτος στο νησί αναμένονται περίπου 20.000 προσκυνητές. Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη, οι αλλεπάλληλες βλάβες που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλά πλοία και ταλαιπώρησαν χιλιάδες επιβάτες, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση. Αυξημένη η κίνηση και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου δεν παρατηρούνται προβλήματα στις πτήσεις.

    Έκτακτα μέτρα

    Από τις 3 και έως τις 9 το βράδυ τίθεται σε εφαρμογή από την Τροχαία το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις Εθνικές Οδούς φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ενώ Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών προς την έξοδο.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο υποδιευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Θοδωρής Συρμαλής, σημείωσε ότι η παρουσία των ανδρών της είναι αυξημένη καθώς επιθεωρεί το δίκτυο με κρυφά αυτοκίνητα και ελικόπτερα. Παράλληλα, συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην καταναλώνουν αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουν, να μη χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και να έχουν πάντα τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.

    Στο πλευρό των εκδρομέων ο καλός και μάλλον ζεστός καιρός, καθώς οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εισαγγελική παρέμβαση

    [03] Παράξενα

    Δύο σε ένα

    Αντηλιακό... μαγιό

    12/8/2005 9:24:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Θα μπορούσε να γίνει ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ του καλοκαιριού καθώς ενσωματώνει δύο από τα πιο βασικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούμε στην παραλία. Το μαγιό και το αντηλιακό μας. Βρετανοί κατασκευαστές, ευελπιστώντας να λανσάρουν ένα νέο "δύο σε ένα" προϊόν κατασκεύασαν ένα μπικίνι, που ειδοποιεί έγκαιρα αυτόν που το φοράει, ούτως ώστε να μην καεί από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Το Tan-Timer Bikini, όπως ονομάζεται, διαθέτει ένα ηλεκτρονικό χρονόμετρο-ξυπνητήρι, που χτυπάει κάθε 15 λεπτά για να υπενθυμίσει στον κάτοχό του είτε να αλλάξει πλευρό, εάν κάνει ηλιοθεραπεία, είτε να αναζητήσει κάποια σκιά, εάν έχει ξεχαστεί ή αποκοιμηθεί κάτω από τον ήλιο. Οι κατασκευαστές του ελπίζουν ότι η πατέντα αυτή θα βρει απήχηση στους λουόμενους, το 59% των οποίων παραδέχονται ότι αποκοιμώνται όταν βρίσκονται στην παραλία, με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να αποκτούν το κόκκινο δέρμα του ηλιοκαμένου, με όλες τις δυσάρεστες παρενέργειες. Μέχρι στιγμής, το προϊόν διατίθεται μόνο στη Βρετανία και μόνο για γυναίκες και στην τιμή των 30 ευρώ, όμως, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, είναι και η δημιουργία αντρικών μαγιό.

    [04] Αποκλείστηκε από ατυχία η Δανιηλίδου

    12/8/2005 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Άδοξο τέλος είχε για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Δανιηλίδου η συμμετοχή της στη φάση των "16" τρίτου γύρου του τουρνουά των 585.000 δολαρίων "JPMorgan Chase Open" στο Λος Άντζελες. Στον αγώνα της με την Ισπανίδα Κοντσίτα Μαρτίνεθ η Χανιώτισσα παίκτρια βρέθηκε να χάνει αρχικά στο πρώτο σετ με 6-1 από την αντίπαλο της αλλά στη συνέχεια αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Η Δανιηλίδου, στραμπούληξε τον δεξιό της αστράγαλο και αποχαιρέτησε πρόωρα το τουρνουά της "Πόλης των Αγγέλων". Αντίθετα στην επόμενη φάση των αγώνων προκρίθηκαν μαζί με την Μαρτίνεθ, η Ρωσίδα Σαράποβα, που ξεπέρασε τον ταρυματισμό της και επικράτησε με 4-6, 6-4, 7-5 της συμπατριώτισσάς της Σακβετάζτζε, οι Ντενμεντίεβα, Πέτροβα, Κλαϊστερς, Χαντούσοβα, Σιαβόνε και Γκάρμπιν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 August 2005 - 8:52:10 UTC