Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σας ευχαριστούμε Πρωταθλητές
  • [02] Θα ψηφίσουν οι Σουνίτες
  • [03] Ελεύθεροι οι δυο δημοσιογράφοι
  • [04] Μπασινάς εναντίον ΠΑΟ
  • [05] Ρεχάγκελ: "Η καρδιά μου πάντα εδώ"
  • [06] Στους "4" το Μαρούσι
  • [07] Στον ημιτελικό η ΑΕΚ
  • [08] Τα "Τραγούδια της παρέας"
  • [09] Θύματα απαγωγής δύο δημοσιογράφοι
  • [10] Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΥΕΘΑ

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φινάλε όπως τις αξίζει

    Σας ευχαριστούμε Πρωταθλητές

    12/10/2005 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2005 11:48:39 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 η Εθνική Ελλάδας. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 1-0 της Γεωργίας με τον Παπαδόπουλο να χρίζεται σκόρερ στο 17 και αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο την συμμετοχή της στο θεσμό. Τη νίκη που χάρισε τη δεύτερη θέση και θα δώσει το παρών στα "πλέι οφ" πήρε η Τουρκία που επιβλήθηκε της Αλβανίας στα Τίρανα με 1-0, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Δανία που επιβλήθηκε του Καζακστάν εκτός έδρας με 2-1.

    Αποχαιρετιστήριο πάρτι

    Δεν ήταν τόσο το θετικό αποτέλεσμα για την Εθνική μας ομάδα, αφού ούτως ή άλλως είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Μουντιάλ, όσο το γεγονός πως οι Έλληνες φίλαθλοι βρέθηκαν στο "Καραϊσκάκη" και καταχειροκρότησαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης και τον ομοσπονδιακό προπονητή της ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ. Πολύ σημαντική ήταν και η επάνοδος του Τραϊανού Δέλλα μετά από αρκετούς μήνες απουσίας, αλλά και η "πρώτη του Μάντζιου με την Εθνική Ανδρών.

    Στα του αγώνα, η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 9 έχασε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρει με την κεφαλιά του Γκούμα να πηγαίνει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μπασινάς εξαπέλυσε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Ρεβισβίλι απέκρουσε με δυσκολία.

    Το γκολ για την Εθνική μας ήρθε τελικά στο 17, όταν ο Σεϊταρίδης σέντραρε από δεξιά και ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία καλή στιγμή του α ημιχρόνου ήρθε στο 39, όταν ο Μπασινάς πέρασε κάθετη πάσα στον Μάντζιο κι αυτός μόνος του πλάσαρε πάνω στον Ρεβισβίλι. Από την άλλη η Γεωργία φάνηκε απειλητική σε μία φάση στο 13 με το σουτ του Κομπιασβίλι να σταματάει στο δοκάρι του Νικοπολίδη.

    Στην επανάληψη η Εθνική κατέβασε ρυθμούς. Πολύ σημαντικό ρόλο για αυτό έπαιξε το γεγονός πως η Τουρκία είχε βάλει το γκολ στα Τίρανα επί της Αλβανίας και η Εθνική έχανε οριστικά το τρένο για πρόκριση στα "πλέι οφ".

    Τη σκυτάλη εκεί πήραν οι Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Στις τελευταίες καλές στιγμές της Εθνικής καταγράφηκαν ένα καλό σουτ του Καφέ στο 75 που απέκρουσε ο τερματιφύλακας της Γεωργίας και ένα δοκάρι από κεφαλιά του Βρύζα λίγο πριν το τέλος.

    Διαιτητής: Ματέο Τρεφολόνι (Ιταλία)

    Κίτρινες: Μπασινάς, Βρύζας / Γκόγκουα, Μουτζίρι, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Γκοτσιρίτζε

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας (64 Ανατολάκης), Γκούμας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (53 λ.τ. Καφές), Μπασινάς, Μάντζιος (46 Βρύζας), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης.

    ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Καλάτζε, Σαλουκβάτζε (46 Τζιναμντζγκρισβίλι), Χιζανισβίλι, Μζαβανάτζε, Γκανουγκράβα, Κανκάβα, Κομπιασβίλι, Γκόγκουα, Μουτζίρι, Ντεμετράτζε (86 Γκοτσιρίτζε).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όλοι θέλουν Ότο

    Ρεχάγκελ: "Η καρδιά μου πάντα εδώ"

    [02] Ιράκ

    Στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

    Θα ψηφίσουν οι Σουνίτες

    12/10/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με την συμμετοχή των Σουνιτών, θα πραγματοποιηθεί τελικά το δημοψήφισμα για την έγκριση του νέου Συντάγματος του Ιράκ, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Της συμφωνίας προηγήθηκε, σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, (σιιτών, κούρδων και σουνιτών), υπό την προεδρία του Τζαλάλ Ταλαμπανί, στην οποία εγκρίθηκαν σειρά τροποποιήσεων, για να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη του νέου θεμελιακού νόμου της χώρας. Τις τροποποίησεις ενέκρινε και το ιρακινό κοινοβούλιο. Η απόφαση των Σουνιτών, χαιρετίστηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τον Λευκό Οίκο, με τον εκπρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ, , Σκοτ Μακλίλαν να δηλώνει ότι πρόκειται για ένα θετικό βήμα στην πορεία του εκδημοκρατισμού της χώρας.

    Νέα επίθεση καμικάζι στην Ταλ Αφαρ

    Ωστόσο τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας.

    Τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν στη δεύτερη σε δύο ημέρες επίθεση καμικάζι στη πόλη Ταλ Αφαρ.

    Η επίθεση έγινε έξω από στρατιωτική βάση, στην οποία είχαν μαζευτεί 500 περίπου ιρακινοί πολίτες για να καταταγούν στο στρατό.

    Οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 500 όταν διείσδυσε ο καμικάζι και ανατινάχθηκε σκορπώντας τον θάνατο.

    Στην ίδια πόλη, χθες Τρίτη, σε μία άλλη επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πολυσύχναστη αγορά είχαν σκοτωθεί 30 και είχαν τραυματιστεί 45 άνθρωποι.

    [03] Μ. Ανατολή

    Είχαν απαχθεί από ένοπλους Παλαιστίνιους

    Ελεύθεροι οι δυο δημοσιογράφοι

    12/10/2005 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ελεύθερους, άφησαν τελικά τους δύο δημοσιογράφους, που είχαν απαγάγει νωρίς το απόγευμα στη Λωρίδα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι ένοπλοι. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και ο Βρετανός φωτορεπόρτερ, είναι καλά στην υγεία τους και δεν φέρουν κανέναν τραύμα. Την απελευθέρωση των δύο εκπροσώπων του Τύπου, ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εσωτερικών. Νωρίτερα οι παλαιστινιακές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση τους. Οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ο Παλαιστίνιος διερμηνέας τους, αιχμαλωτίστηκαν από έξι ένοπλους Παλαιστίνιους, τα κίνητρα των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο διερμηνέας, που αφέθηκε ελεύθερος, κατέθεσε πως το αυτοκίνητο με τους ομήρους έφυγε με προορισμό τους καταυλισμούς της Ράφα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θύματα απαγωγής δύο δημοσιογράφοι

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπασινάς εναντίον ΠΑΟ

    12/10/2005 11:32:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Άγγελος Μπασινάς μπορεί να άργησε λίγο, όμως τελικά μίλησε για την λύση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό και τα είπε όλα και μάλιστα με σκληρό τρόπο. Ο μέσος της Εθνικής και μέχρι πρότινος των "πρασίνων" κατηγόρησε την διοίκηση της ομάδας για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στο προσωπό του και καταφέρθηκε όλων όσοι τον κατηγορούν στο διάστημα που δεν έχει ομάδα να αγωνιστεί. "Το φέρσιμο του Παναθηναϊκού είναι απαράδεκτο", τόνισε ο Μπασινάς και συμπλήρωσε, "Μια μεγάλη ομάδα δεν φέρεται έτσι σε έναν παίκτη που έχει βοηθήσει. Δεν με άφηναν να προπονούμαι και μου έκαναν διακοπή συμβολαίου", είπε ο Μπασινάς κι όσον αφορά την κριτική που δέχθηκε, δήλωσε: "Δικαιούμαι κριτικής μόνο κατά τη διάρκεια που αγωνίζομαι. Όταν δεν παίζω ή πριν την ώρα του αγώνα δεν δέχομαι καμία ...σπόντα από διάφορους που αμφισβητούν την αξία μου. Ειδικά όταν ο κ. Ρεχάγκελ στέλνει τις κλήσεις στους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα. Αλλωστε πριν δεχτώ οποιαδήποτε κλήση, μιλάω με τον προπονητή μου και του αναφέρω ότι μπορώ να βοηθήσω".

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ρεχάγκελ: "Η καρδιά μου πάντα εδώ"

    12/10/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Γεργίας, ο Ότο Ρεχάγκελ ευχαρίστησε τους Έλληνες φιλάθλους, τονίζοντας πως η "όσα χρόνια κι αν περάσουν, η καρδιά μου θα είναι πάντα εδώ", αλλά δεν δήλωσε τίποτα για το θέμα της παραμονής του στον πάγκο της Ελλάδας. Παράλληλα, τόνισε πως η πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ χάθηκε στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με την Τουρκία (ισοπαλία) και Ουκρανία (ήττα), ενώ στάθηκε και στην κακή αρχή με την ήττα από την Αλβανία εκτός έδρας με 2-1.

    "Δεν ήμασταν ποτέ πλήρεις"

    Ο "χερ Ότο" της Εθνικής στάθηκε και στις συνεχείς ελλείψεις της Εθνικής. Είπε χαρακτηριστικά:

    "Η ομάδα δεν έπαιξε ποτέ πλήρης. Έλειπε συνεχώς ο Δέλλας και σε κάθε ματς απουσίαζαν δύο και τρεις ποδοσφαιριστές. Την πρόκριση τη χάσαμε εντός έδρας με Τουρκία και Ουκρανία, ενώ δεν αρχίσαμε καλά με την Αλβανία". Στη συνέχεια μίλησε για το παιχνίδι: "Σήμερα πήραμε τη νίκη και στο α ημίχρονο ήμασταν καλοί, όμως στο β ημίχρονο έπεσαν οι δυνάμεις κάποιων παικτών, όπως του Δέλλα, του Μπασινά και του Παπαδόπουλου".

    Όσον αφορά τις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπο του, που φώναζαν να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, επανέλαβε απλά που έχει πει ήδη:

    "Το ότι θέλει τόσο πολύ ο κόσμος να μείνω, έχει να κάνει με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Δεκέμβριο και υπάρχει ένα φιλικό το Νοέμβριο. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να σκεφτώ, θα μιλήσουμε και με τον πρόεδρο και θα δούμε".

    [06] Μπάσκετ

    Στους "4" το Μαρούσι

    12/10/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε το Μαρούσι, που επικράτησε άνετα του Μακεδονικού με 78-56. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν όλη η ουσία για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που "πάτησε γκάζι" και πήρε άνετα τη νίκη και την πρόκριση. Οι "κιτρινόμαυροι" θα μάθουν τον αντίπαλο τους την Πέμπτη, όταν θα γίνει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στο Κλειστό της Πυλαίας. Τα δεκάλεπτα: 20-19, 32-29, 55-43, 78-56.

    Είχε τον Μπλάκνεϊ

    Το πρώτο μέρος είχε πολύ άγχος και για τις δύο ομάδες που έπαιζαν τον πρώτο τους επίσημο αγώνα για τη φετινή περίοδο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του "δράκου" στο +3 (32-29).

    Η αντεπίθεση για την ομάδα του Γιαννάκη ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος, με τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ να εκτελεί από παντού. Η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει και οι γηπεδούχοι πήραν άνετα τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Διαιτητές: Γκόντας-Καρακατσούνης-Γκούμας

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 18, Κυρίτσης 7, Κολώκας 5, Καϊμακόγλου 11, Σέκουλιτς 15, Νικολαίδης, Χόμαν 4, Μπουντούρης 5, Καράγκουτης 3, Στεφανίδης 5, Λόλας 3, Νοέας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ): Χαραλαμπίδης 11, Κέλι 6, Καράμπουλας 6, Πέτρουλας 7, Μπράουν 9, Συμεωνίδης 7, Καραποστόλου 3, Γκιζογιάννης 2, Τότσιος, Τζακόπουλος 3, Δαλιάρης 2, Αντωνιάδης.

    *** Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κένιον Τζόουνς.

    *** Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δέχθηκε ανθοδέσμη από τους φιλάθλους για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι με την Εθνική.

    [07] Μπάσκετ

    Στον ημιτελικό η ΑΕΚ

    12/10/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για πρώτη φορά μετά το 2001, η ΑΕΚ θα δώσει το "παρών" σε ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η "Ένωση" επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού Λάμιας με 86-61 στο "Χαλκιοπούλειο" και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό. Η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση περιμένει να μάθει την αντίπαλο της την Πέμπτη, μετά το μεγάλο αυριανό παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά την ομάδα της Λαμίας ομάδα της Β εθνικής κατηγορίας έφτασε στους "8" του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της.

    "Καθάρισε" από το πρώτο

    Έχοντας από την αρχή καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση η ΑΕΚ τέθηκε κυρίαρχη του παιχνιδιού. Όταν μάλιστα κατέφερε να παίρνει και πόντους κάτω από τη ρακέτα τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα και στο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά με 18 πόντους (27-45 τέλος ημιχρόνου).

    Ίδια παρέμεινε η εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο μέρος και η ΑΕΚ έφτασε στην άνετη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Αναστόπουλος-Παφίλης

    Οι συνθέσεις:

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΓΑΣ): Γεώργαρος 10, Σοφογιάννης 3 (1), Παναγάκης 11 (2), Μπούχερτ 8 (2), Βαρδιάνος 8 (2), Μητρόπουλος 6 (1), Κότσιας 8, Μπέλλης 5, Φαλλιάς 2.

    ΑΕΚ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ): Ταμίρ 2, Χάτζατζ 10 (2), Ρίματς 7 (1), Πελεκάνος 10, Παντελιάδης 9 (1), Αθανασούλας 3, Καλαμπόκης 2, Παπανικολάου 10 (2), Τσιάρας, Κόπενραθ 13, Μπουρούσης 6, Παπαϊωακείμ 14.

    *** Λευτέρης Κακιούσης και Γιάννης Μπουρούσης τιμήθηκαν από τον Ιωνικό Λαμίας για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Εθνική.

    [08] Πολιτισμός

    Τα "Τραγούδια της παρέας"

    12/10/2005 9:58:00 μμ

    Με τίτλο "Τραγούδια της παρέας" ο συνθέτης Μάριος Τόκας εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, σε μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Μιλώντας για τη συνεργασία αυτή ο συνθέτης δήλωσε: "πάντα πίστευα ότι τα τραγούδια πρέπει να φτιάχνουν παρέες. Δεν είναι τυχαίο που στην πρώτη δισκογραφική μου δουλειά, το 1978, έδωσα τον τίτλο "Τραγούδια της Παρέας". Οι συναυλίες του Μάριου Τόκα με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής ξεκινούν στις 26 Οκτωβρίου από την Κομοτηνή και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί επίσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.

    [09] Μ. Ανατολή

    Θύματα απαγωγής δύο δημοσιογράφοι

    12/10/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC-Reuters

    Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος και ένας Βρετανός φωτορεπόρτερ έπεσαν θύματα απαγωγής στη Χάν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών που ανακοίνωσε πως έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση τους, οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ο Παλαιστίνιος διερμηνέας τους, αιχμαλωτίστηκαν από έξι ένοπλους Παλαιστίνιους, τα κίνητρα των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ο διερμηνέας, που αφέθηκε ελεύθερος, κατέθεσε πως το αυτοκίνητο με τους ομήρους έφυγε με προορισμό τους καταυλισμούς της Ράφα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τον Παλαιστίνιο διερμηνέα Ziad Abu Mustafa, ο Αμερικανός δημοσιογράφος ονομάζεται Dion Nissenbaum, ενώ ο Βρετανός είναι γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα, Άνταμ. Και οι δυό τους εργάζονται για λογαριασμό της εφημερίδας Knight Ridder. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι οπλοφόροι που απήγαγαν τους δημοσιογράφους, ανήκουν σε φράξια της Φατάχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

    Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών απαγωγής, που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο αλλοδαπούς δημοσιογράφους ή απλώς ξένους υπηκόους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι όμηροι απελευθερώθηκαν έπειτα από το πέρας λίγων ωρών, σώοι και αβλαβείς, ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε τις εν λόγω ενέργειες.

    Στις 11 Σεπτεμβρίου, ένας Ιταλός δημοσιογράφος της εφημερίδας "Κοριέρε ντε λα Σέρα" απήχθη και κρατήθηκε για περίπου τρεις ώρες στην Λωρίδα της Γάζας από μαχητές των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ Ακσα με στόχο την άσκηση πίεσης στον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

    [10] Πολιτική

    Δημοσιεύματα για παρατυπίες σε έργα του ΓΕΣ

    Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΥΕΘΑ

    12/10/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα του Στρατοδικείου, για ποινική αξιολόγηση, τα πορίσματα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που αφορούσαν δύο στρατιωτικά έργα, και για τα οποία γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία". Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρατηρήθηκαν παρατυπίες στα έργα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Ανδρέα και το στρατόπεδο "Παπαφλέσσας", στην Καλαμάτα, καθώς την κατασκευή των έργων ανέλαβαν χωρίς διαγωνισμό δύο εταιρείες, της ίδιας οικογένειας. Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", οι αξιωματικοί που έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν παρατυπίες και διατάχθηκε ΕΔΕ. Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν αξιωματικό να έχει καταθέσει ότι οι αναθέσεις των έργων έγιναν σε πρόσωπα "προερχόμενα από τον υπουργό". Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο ίδιος ο Υπουργός έχει διατάξει ΕΔΕ για συνολικά 53 έργα, "τα περισσότερα των οποίων είχαν κατακυρωθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση".

    Ποινική αξιολόγηση των ΕΔΕ με εντολή του Υπουργού

    Παράλληλα, σημειώνεται ότι το θέμα αυτό έχει απαντηθεί πέντε φορές στη Βουλή και έχουν κατατεθεί όλα τα σχετικά έγγραφα, ενώ τονίζεται: "Οι αυτόκλητοι "τιμητές" [] αποκρύπτουν σκοπίμως ότι αντίγραφα των δύο ΕΔΕ για τα συγκεκριμένα έργα, με εντολή του κ. ΥΕΘΑ διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση".

    Το Υπουργείο χαρακτηρίζει "απορίας άξιο" το γεγονός ότι αμέσως μετά την εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Μάιο 2005) για διενέργεια ΕΔΕ για τα συγκεκριμένα έργα, ακολούθησε "μπαράζ ερωτήσεων" από την αντιπολίτευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι καλύπτονταν υπηρεσιακά πρόσωπα, για τα οποία προέκυψαν ευθύνες, και τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε υπηρεσίες διαχείρισης έργων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ερωτηθείς για το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, χαρακτήρισε "απολύτως ανεπαρκή" και "αντεπίθεση της κακιάς ώρας" την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε ότι στερείται σοβαρότητας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 October 2005 - 20:51:41 UTC