Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξομαλύνονται τα προβλήματα
  • [02] Έμφραγμα υπέστη ο Οτσαλάν
  • [03] Αιματηρή επίθεση κατά προσκυνητών
  • [04] Σε πύρινο κλοιό η νότια Καλιφόρνια
  • [05] Λάθος συναγερμός στο Καπιτώλιο
  • [06] Εξηγήσεις του Λευκού Οίκου για παρακολουθήσεις
  • [07] Φιλικό της Εθνικής με τα "καγκουρό"
  • [08] "Αληθινός Βασιλιάς" ο ΠΑΟ
  • [09] "Προσγειώθηκε" και στην Αφρική

    [01] Κοινωνία

    Εξομαλύνονται τα προβλήματα

    9/2/2006 8:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ομαλοποιούνται τα προβλήματα που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. Στην Αττική οι κεντρικοί δρόμοι προς τις βορειοανατολικές περιοχές του λεκανοπεδίου είναι ανοιχτοί, αν και σε κάποια σημεία ο παγετός είναι επικίνδυνος. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία λόγω κινδύνου παγετού σε Άνοιξη, Αφίδνες, Βαρνάβα, Διόνυσο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Κρυονέρι, Ροδόπολη και Σταμάτα ενώ στο δήμο Αυλώνα θα μείνουν κλειστά μόνο τα δημοτικά. Επίσης θα παραμείνουν κλειστά τα Αρσάκεια και Τοσίτσεια εκπαιδευτήρια στην Ανοιξη. Στη Θεσσαλονίκη, κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού, ωστόσο κλειστή λόγω παγετού παραμένει η διασταύρωση Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. Χωρίς προβλήματα λειτουργούν τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο "Μακεδονία". Ανοιχτό είναι και το οδικό δίκτυο στους νομούς Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κατερίνης και Πιερίας. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην Κοζάνη, κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά στους νομούς Γρεβενών και Φλώρινας, ενώ Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα. Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στην Καστοριά. Επίσης, αποκαθίστανται σταδιακά και οι βλάβες της ΔΕΗ σε Βαρνάβα και περιοχές της Λέσβου, της Σαμοθράκης και της Εύβοιας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας

    [02] Κόσμος

    Καμία ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές

    Έμφραγμα υπέστη ο Οτσαλάν

    9/2/2006 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο Κούρδος ηγέτης που έχει καταδικαστεί σε θάνατο και παραμένει στο νησί - φυλακή Ιμραλί της Τουρκίας, φέρεται να υπέστη έμφραγμα και να βρίσκεται σε "σοβαρή κατάσταση", κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν οι τουρκικές αρχές. Οι Ιταλοί δικηγόροι του, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, απηύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Επιτροπή για την πρόληψη των βασανιστηρίων, για να τους επιτραπεί τόσο σε αυτούς όσο και στους γιατρούς και την οικογένεια του, να επισκεφθούν τον κρατούμενο, για να εξακριβώσουν την ακριβή κατάσταση της υγείας του. Οι δικηγόροι ζήτησαν, επίσης, από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει σε διπλωματικό επίπεδο προς την Τουρκία.

    [03] Κόσμος

    Οκτώ οι νεκροί

    Αιματηρή επίθεση κατά προσκυνητών

    9/2/2006 9:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2006 11:10:16 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη που ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, σε σιιτική τελετή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, το πρωί της Πέμπτης. Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Χάνγκου κατά τη διάρκεια της πομπής Ασούρα, στη μνήμη του θανάτου του εγγονού του Μωάμεθ, Ιμάμ Χουσεΐν, γεγονός που είχε οδηγήσει στη διάσπαση σιιτών και σουνιτών. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν, η Ασούρα έχει αποτελέσει στόχο επιθέσεων κατά της μειονότητας των σιιτών.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Worshippers die in Pakistan blast

    CNN: Bomb hits Shiites in Pakistan

    [04] Κόσμος

    Σε πύρινο κλοιό η νότια Καλιφόρνια

    9/2/2006 9:00:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές στην κομητεία Όραντζ, στη νότια Καλιφόρνια, όπου έχουν μετατραπεί σε στάχτη 1.700 εκτάρια. Οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα έχουν αντιπάλους τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δηλώνουν ότι το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο, στον Εθνικό Δρυμό του Κλίβελαντ, ανατολικά του Αναχάιμ, όπου βρίσκεται η Ντίσνεϊλαντ, πιθανώς ξέσπασε από κάποιο εμπρηστικό μηχανισμό και επεκτάθηκε γρήγορα, με τη βοήθεια των ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας. Περίπου 900 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα, πέντε ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Πάντως, οι πυροσβέστες έθεσαν εγκαίρως υπό έλεγχο άλλη μία πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Μαλιμπού, τόπος διαμονής πολλών επωνύμων.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Monsters and critics: Crews battle fires in southern California hills

    [05] Κόσμος

    Εκκενώθηκε άμεσα

    Λάθος συναγερμός στο Καπιτώλιο

    9/2/2006 7:46:00 πμ

    Σε λανθασμένο συναγερμό οφειλόταν τελικά η εκκένωση του κτιρίου Ράσελ Μπίλντινγκ, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία των γερουσιαστών. Ο συναγερμός του κτιρίου ενεργοποιήθηκε όταν ανιχνεύθηκε αέριο νεύρων στο χώρο. Αμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας και τα περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο μεταφέρθηκαν στο γκαράζ, ενώ στήθηκαν ειδικές σκηνές απ' έξω για την παροχή τον πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που κάποιος έχει μολυνθεί. Οι αρχές έκαναν συνολικά τρία τεστ από τα οποία μόνο το πρώτο βγήκε θετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστήματα ασφαλείας σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου είναι πολύ ευαίσθητα και δεν αποκλείεται ο συναγερμός να ενεργοποιήθηκε ακόμα και από τη χλωρίνη που χρησιμοποιούσαν τα συνεργεία καθαρισμού του κτιρίου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν έγινε κάποιο απειλητικό τηλεφώνημα, ούτε βρέθηκε κάποιο ύποπτο πακέτο μέσα στο κτίριο. Πάντως, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του CNN, οι λανθασμένοι συναγερμοί είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή και για το λόγο αυτό αντιμετωπίστηκε με απόλυτη ψυχραιμία το περιστατικό.

    [06] Κόσμος

    Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων

    Εξηγήσεις του Λευκού Οίκου για παρακολουθήσεις

    9/2/2006 7:30:00 πμ

    Νέες λεπτομέρειες έδωσαν για το πρόγραμμα παρακολούθησης των επικοινωνιών στο εσωτερικό της χώρας ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες και ο αναπληρωτής υπεύθυνος των υπηρεσιών αντικατασκοπίας, Μάικλ Χέιντεν, στην επιτροπή αντικατασκοπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε για πρώτη φορά την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι θα δώσουν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα παρακολούθησης και στην αντίστοιχη επιτροπή της Γερουσίας. "Δώσαμε στα μέλη της επιτροπής πρόσθετες πληροφορίες χωρίς να παραβιάσουμε την αρχή που έχουμε θέσει, και η οποία είναι η περιορισμένη ενημέρωση για το πλήρες πρόγραμμα", διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντάνα Περίνο. Την ίδια ώρα, βουλευτές εξέφρασαν την ελπίδα ότι η ενημέρωση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε τρεις ώρες, θα οδηγήσει σε πιο ουσιαστικό έλεγχο του προγράμματος από το Κογκρέσο. "Ο πάγος λιώνει. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι είναι καλύτερο να συνεργαστεί με το Κογκρέσο γι' αυτό το θέμα", σχολίασε η Τζέιν Χάρμαν, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, που εκλέγεται στην Καλιφόρνια.

    Ωστόσο στη Γερουσία, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί εξακολουθούν να εκφράζουν αντιρρήσεις για το δικαίωμα του Τζορτζ Μπους να δώσει εντολή για τις παρακολουθήσεις χωρίς προηγούμενη απόφαση των δικαστικών αρχών και ζητούν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Από την άλλη, η κυβέρνηση Μπους υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος έχει από το Σύνταγμα το δικαίωμα, ως επικεφαλής του στρατεύματος, να δίνει τέτοιες εντολές, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλικό της Εθνικής με τα "καγκουρό"

    9/2/2006 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Φιλικό αγώνα με την Αυστραλία θα δώσει η Εθνική, στις 25 Μαϊου στη Μελβούρνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της "Χώρας της Πράσινης Ηπείρου". Το ματς αυτο θα αποτελέσει για τη "socceroos" την μουντιαλική πρόβα τζενεράλε επί αυστραλιανού εδάφους. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους "Αντίποδες" μετά από 28 χρόνια, μπροστά στο κοινό των ομογενών, που αναμένεται να αποθεώσουν τους διεθνείς του Ότο Ρεχάγκελ στο γήπεδο "MCG" της Μελβούρνης. Πρόκειται για το Στάδιο, χωρητικότητας 90.000 θεατών, που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1956 και πρόσφατα ανακαινίσθηκε πλήρως για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, στην μακρινή Ήπειρο. Για τη συνάντηση θα απονεμηθεί και ειδικό κύπελλο στη νικήτρια ομάδα, το Powerade Cup

    "Γαλανόλευκη" επιστροφή μετά από 28 χρόνια

    Ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Στιβ Μπρακς και ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Φρανκ Λόϊ, δήλωσαν ότι στον αγώνα αυτό η Αυστραλία θα αγωνιστεί με την καλύτερη δυνατή ομάδα της και φυσικά το ίδιο αναμένουν και από την Εθνική οι χιλιάδες ομογενείς

    "Δεδομένου ότι και η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, και αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνισή της στην Αυστραλία από το 1978, ελπίζουμε ότι θα είναι ένα ματς που θα ικανοποιήσει κάθε φίλαθλο" είπε ο κ. Λόϊ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπρακς επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ποδοσφαιρική συνάντηση που θα δώσει την ευκαιρία στους φιλάθλους να ευχηθούν "καλή επιτυχία" στην Αυστραλία για την συμμετοχή της στους τελικούς του Μούντιαλ.

    Παράλληλα οι ομογενείς, μετά από 28 χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να αποθεώσουν την εθνική Ελλάδα για τις αλησμόνητες συγκινήσεις και χαρές που τους πρόσφερε με την κατάκτηση του EURO 2004 στην Πορτογαλία.

    [08] Μπάσκετ

    "Αληθινός Βασιλιάς" ο ΠΑΟ

    9/2/2006 12:04:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τη 12η νίκη του σε 14 παιχνίδια πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας με 90-73, στο παιχνίδι για την 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονική ς περιόδου για την Ευρωλίγκα στον Γ όμιλο. Οι "πράσινοι" έτσι τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους, πίσω από την πρώτη Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία επικράτησε της Ορτέζ και στην ισοβαθμία ήταν καλύτεροι αφού έχει νικήσει τον ΠΑΟ και στα δύο παιχνίδια. Από την άλλη η Ρεάλ τερμάτησε τέταρτη στον όμιλο με 7 νίκες και 7 ήττες. Πρώτος σκόρερ για τους "πράσινους" ο Ντούσαν Σάκοτα με 17 πόντους (5 τρίποντα)/ Στα του παιχνιδιού, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟ ήλεγξε το ρυθμό και με τον Σάκοτα "αιχμή του δόρατος" προηγήθηκε στο 10λεπτο με 27-23. Στη δεύτερη περίοδο η Ρεάλ ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα που έφτασε ακόμα και τους 10 πόντους (39-29). Ο ΠΑΟ ανασυντάχτηκε και με πιεστική άμυνα και αρκετά τρίποντα, ανέκτησε το προβάδισμα, το οποίο στην ανάπαυλα έφτασε τους 9 πόντους (49-40). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και κατάφερε με 90-73 να πάρει άνετα τη νίκη. Τα δεκάλεπτα: 23-27, 40-49, 48-72, 73-90.

    Οι συνθέσεις:

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΜΑΛΚΟΒΙΤΣ): Ρέγιες 8, Φίσερ, Γκαρθία 3 (1), Ρακόσεβιτς 22 (4), Ζελαμπάλ 16 (2), Σονκό 3 (1), Ερβέλ 7 (1), Σαντ 2, Χερναντέθ 4, Τόμας 8 (2).

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Στσεπάνοβιτς 2, Σάκοτα 17 (5), Παπανικολάου 4, Τσαρτσαρής 5 (1), Σπανούλης 13 (2), Αλβέρτης 5 (1), Χατζηβρέττας 4 (1), Λάκοβιτς 9 (3), Μπατίστ 13, Καλαϊτζής 3, Διαμαντίδης 8, Φέμερλινγκ 7.

    [09] Υγεία

    Κρούσμα του Η5Ν1 στη Νιγηρία

    "Προσγειώθηκε" και στην Αφρική

    9/2/2006 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters-ΑΠΕ-ΑP-AFP

    Το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 του ιού της γρίπης των πτηνών διείσδυσε για πρώτη φορά και στην Αφρική. Η νόσος ανιχνεύθηκε σε νεκρά πουλερικά που βρέθηκαν σε πτηνοτροφείο στο Τζάτζι της βόρειας πολιτείας Καντούνα, στη Νιγηρία και επιβεβαιώθηκε έπειτα από εργαστηριακούς ελέγχους από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας των Ζώων (ΟΙΕ), που εδρεύει στο Παρίσι. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του και ζήτησε την επαγρύπνηση των αφρικανικών κυβερνήσεων, καθώς ένα ξέσπασμα της επιδημίας στη φτωχότερη ήπειρο του κόσμου, όπου τα συστήματα υγείας και οι κτηνιατρικές υποδομές είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς, θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πολύ σοβαρή απειλή για όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι νιγηριανές αρχές έλαβαν αμέσως μέτρα για τη σφαγή των πουλερικών και απολύμανση των χώρων, επέβαλαν καραντίνα στην πληγείσα από τον ιό ζώνη και έλεγχο των μεταφορών των ζώων στο εσωτερικό της χώρας, ενώ αξιωματούχοι ερευνούν και άλλα ύποπτα κρούσματα στις περιοχές του Κάνο και του Τζος.

    Σε επαγρύπνηση

    Η Νιγηρία που έχει απαγορεύσει εδώ και δύο χρόνια τις εισαγωγές πουλερικών από χώρες όπου είχε κάνει την εμφάνιση του ο ιός, πιθανολογεί ότι έπεσε "θύμα" της λαθρεμπορίας πουλερικών ή της αποδημίας άγριων πουλιών.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κρούσμα της νόσου σε άνθρωπο, ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη κάθε άλλο παρά απίθανη θεωρείται σε μια χώρα όπου εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν την εκτροφή πουλερικών ως κύρια πηγή εισοδήματος.

    Το νιγηριανό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, το οποίο περιλαμβάνει και αποζημιώσεις για τις προληπτικές σφαγές πουλερικών. Μέχρι στιγμής 46.000 κοτόπουλα, χήνες και στρουθοκάμηλοι έχουν καταστραφεί. Όμως τα διεθνή μέσα μεταδίδουν πως πολλοί χωρικοί δηλώνουν δύσπιστοι και αρνούνται να συνεργαστούν, με αποτέλεσμα το κρέας να καταλήγει χωρίς ελέγχους στις τοπικές αγορές.

    Στο μεταξύ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΠΟΥ δεν κρύβουν τους φόβους του ότι η επικίνδυνη νόσος μπορεί να έχει ήδη διασχίσει τα σύνορα κι άλλων χωρών, χωρίς αυτό να έχει γίνει αντιληπτό. "Έχουμε ήδη τόσες πολλές ασθένειες στην Αφρική, τόσες πολλές προτεραιότητες, ώστε εάν υπάρξει εξάπλωση του ιού τότε θα μιλάμε για πραγματικό εφιάλτη" δηλώνει Αφρικανός αξιωματούχος του Οργανισμού.

    Το γειτονικό Μπενίν ήδη προχώρησε σε απαγόρευση των εισαγωγών από τη Νιγηρία, ενώ κι άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν προληπτικά μέτρα, όπως η Ακτή του Ελεφαντοστού ή η Γκαμπόν που παρουσίασε ένα σχέδιο εκτάκτου δράσης μόλις λίγες ώρες προτού η Νιγηρία ανακοινώσει το κρούσμα.

    "Είμαστε σε επαγρύπνηση, αλλά όχι σε πανικό" λένε αξιωματούχοι της Σενεγάλης και της Γκάνας και δηλώνουν ότι γίνονται έλεγχοι στις εισόδους των χωρών και στους πληθυσμούς των πτηνών στους υδροβιότοπους.

    Στα αποδημητικά πτηνά έχουν στραμμένη τη προσοχή τους και οι επιστήμονες του Κτηνιατρικού Ινστιτούτου Onderstepoort της Νοτίου Αφρικής, εξετάζοντας συνεχώς δείγματα υδρόβιων πουλιών από το Μαλάουι, το Σουδάν και την Κένυα.

    Μια ειδικευμένη ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται σε επιφυλακή στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στο Κονγκό, για την περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή της από τις τοπικές κυβερνήσεις.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    The New York Times - Bird Flu Virus Is Confirmed in Africa

    USA Today - Bird flu emerges in Africa; experts fear continent vulnerable

    ΒΒC - Deadly bird flu found in Africa

    Afrik.com - Nigeria announces measures to contain avian flu

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπό έλεγχο νέο ξέσπασμα του Η5Ν1 στην Κίνα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 February 2006 - 9:51:15 UTC