Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συσκέψεις για τις υποκλοπές
  • [02] Νέες προειδοποιήσεις από Ράις
  • [03] Μπελάδες για τον Τσέινι
  • [04] Ενέδρα με νεκρούς στο Αφγανιστάν
  • [05] Προσήλθε τελικά ο Χουσεΐν
  • [06] Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [07] Υποχωρεί υπό όρους η Χαμάς
  • [08] Έλεγχοι και ενημέρωση

    [01] Πολιτική

    Δέσμη μέτρων από Πρωθυπουργός

    Συσκέψεις για τις υποκλοπές

    13/2/2006 9:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2006 11:12:17 πμ)

    Την απόφαση της Κυβέρνησης για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση του απορρήτου των συνδιαλέξεων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, μετά από τις συσκέψεις του με τους προέδρους της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ.κ. Λαμπρινόπουλο και Αλεξανδρίδη αντίστοιχα, καθώς και με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, με αφορμή το ζήτημα των υποκλοπών. Ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πανεπιστημιακούς Δημήτρη Τσάτσο, Αντώνη Μανιτάκη, Νίκο Ανδρουλάκη, Π. Τσανάκα, Γιάννη Μανωλεδάκη και Χρήστο Καψάλη. Οι δύο τελευταίοι είναι μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών. Και στις δύο συσκέψεις συμμετέχουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσης Παπαληγούρας και Μιχάλης Λιάπης, απουσιάζει όμως ο Γιώργος Βουλγαράκης καθώς, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, οι συναντήσεις "δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του". Στις συσκέψεις θα γίνουν προτάσεις για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των επικοινωνιών. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συγκροτηθεί και αρμόδια επιτροπή. Ο κ. Κώστας Καραμανλής, μετά τις συναντήσεις, αναμένεται να απευθύνει μήνυμα με το οποίο θα υποστηρίζει ότι η τεχνολογική εξέλιξη δημιουργεί νέες απαιτήσεις στην νομοθεσία ενώ θα υπόσχεται τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου των τηλεπικοινωνιών και αυστηρότερες ποινές σε περίπτωση υποκλοπών των συνδιαλέξεων.

    Παράλληλα, όλα τα ενδεχόμενα και προς όλες τις κατευθύνσεις ερευνούν οι δικαστικές αρχές για το θέμα των υποκλοπών και το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη ενώ με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλες εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, αναμένεται να ορισθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει την αποκρυπτογράφηση του πειρατικού λογισμικού. Στον ανακριτή θα κληθούν να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κορωνιάς και στελέχη της ΕΥΠ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Εθνικό σκάνδαλο η υπόθεση των υποκλοπών"

    [02] Κόσμος

    Κατηγόρησε πάλι Ιράν και Συρία για τις ταραχές

    Νέες προειδοποιήσεις από Ράις

    13/2/2006 7:40:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την ανησυχία της για την εξέλιξη των οργισμένων αντιδράσεων, που προκάλεσε η δημοσίευση των σατυρικών σκίτσων του Μωάμεθ σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις. Η ίδια σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC δεν παρέλειψε και πάλι να αφήσει αιχμές κατά του Ιράν και της Συρίας, λέγοντας, ότι είναι γνωστό, πως οι δύο χώρες "κατεβάζουν διαδηλωτές στους δρόμους όποτε θέλουν, για να δηλώσουν κάτι". Παράλληλα, η Ράις κάλεσε το Ιράν και τη ΄Συρία να "δράσουν υπεύθυνα", τονίζοντας, ότι μια αντίθετη στάση μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους "με ένα αίσθημα οργής εκτός ελέγχου. Στο μεταξύ σε άλλη της συνέντευξη CBS, η Ράις δήλωσε, ότι η Ουάσινγκτον έχει διαμηνύσει στη Δαμασκό πψς "αυτές είναι υποκινούμενες ταραχές και πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο". "Οι κυβερνήσεις της Συρίας και του Ιράν ελέγχουν πολύ καλά αυτά τα πράγματα", πρόσθεσε η Υπουργός.

    Τι λένε οι Δανοί για τις αντιδράσεις

    Την ίδια ώρα δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στη Δανία φανέρωσε, ότι οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, καταλαβαίνουν γιατί οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο εξεγέρθηκαν εξαιτίας των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που πρωτοδημοσιεύτηκαν στη χώρα.

    Ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν, ότι ήταν λάθος της εφημερίδας Jyllands-Posten να δημοσιεύσει τα 12 σκίτσα.

    Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Gallup για την Berlingske Tidende, το 56% των 1.003 Δανών που ερωτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν, ότι κατανοούν, γιατί οι μουσουλμάνοι προσεβλήθησαν από τα σκίτσα, ενώ το 41% δηλώνει το αντίθετο.

    Στην ερώτηση, αν ήταν λάθος της Jyllands-Posten να δημοσιεύσει τα σκίτσα, το 49% συμφώνησε, ενώ το 43% είπε πως η εφημερίδα έκανε καλά που τα δημοσίευσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κίνδυνος" για τους Δανούς η Ινδονησία

    [03] Κόσμος

    Μπελάδες για τον Τσέινι

    13/2/2006 7:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έναν 78χρονο πυροβόλησε και τραυμάτισε κατά λάθος ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι στη διάρκεια κυνηγιού στο Τέξας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο 78χρονος Χάρι Ουίτινγκτον, ο οποίος κυνηγούσε ορτύκια μαζί με τον Τσέινι, τραυματίσθηκε από σκάγια. Ο άτυχος άνδρας, που τραυματίστηκε στο μάγουλο, το λαιμό και το στήθος, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ τις πρώτες βοήθειες του προσέφεραν οι γιατροί, που συνοδεύουν τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο. Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τα τραύματα του Ουίτινγκτον δεν είναι σοβαρά και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή. Έρευνα για το συμβάν ξεκίνησε η τοπική Αστυνομία.

    [04] Κόσμος

    Ενέδρα με νεκρούς στο Αφγανιστάν

    13/2/2006 8:31:00 πμ

    Το θάνατο δύο ανθρώπων είχε ως αποτέλεσμα η ενέδρα, που έστησαν αντάρτες Ταλιμπάν σε μονάδα πολιτοφυλάκων, που συνεργαζόταν με τις αμερικανικές δυνάμεις στο νότιο Αφγανιστάν. Ακόμη έξι άνθρωποι έπεσαν αιχμάλωτοι. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μονάδας, Ταλιμπάν έστησαν την ενέδρα στην επαρχία Χελμάντ, όπου έχουν αναπτυχθεί περίπου 3.300 Βρετανοί στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ, διοικητής των Ταλιμπάν, που δήλωσε πως ονομάζεται Μουλάχ Μουτζαχίντ ανέφερε, πως οι άντρες του σκότωσαν πέντε πολιτοφύλακες και αιχμαλώτισαν έξι, ενώ ένας αντάρτης σκοτώθηκε.

    [05] Ιράκ

    Προσήλθε τελικά ο Χουσεΐν

    13/2/2006 10:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2006 11:40:09 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εμφανίσθηκε τελικά σήμερα ο Σαντάμ Χουσεΐν στο δικαστήριο. Ο έκπτωτος ηγέτης του Ιράκ απείχε κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόσωπο του νέου προέδρου του δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του ή εάν παρίσταται στη δίκη με τη θέλησή του. Νωρίτερα, ο Χαλίλ Ντουλάιμι, επικεφαλής της υπερασπιστικής ομάδος του πρώην προέδρου του Ιράκ, είχε ανακοινώσει ότι ο Χουσεΐν, οι συγκατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους δεν επρόκειτο να παραστούν σήμερα στο δικαστήριο, στην 11η επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας μετά τη διακοπή της 2ας Φεβρουαρίου. "Είμαι πρόεδρος της επιτροπής υπεράσπισης και μπορώ να σας πω ότι ούτε οι συνήγοροι ούτε οι κατηγορούμενοι θα παραστούν στο δικαστήριο", είχε τονίσει ο Ντουλάιμι, προσθέτοντας ότι κανένας νόμος μπορεί να τους υποχρεώσει να παραστούν. Όσον αφορά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Χουσεΐν και τους συγκατηγορούμενούς του να αρχίζουν από σήμερα απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις παράνομες διαδικασίες και την κακομεταχείριση που υφίστανται από το δικαστήριο, ο Ντουλάιμι τις διαψεύδει.

    Τα αιτήματα της υπεράσπισης

    Σύμφωνα με τον Ντουλάιμι είναι "η αρχή της έκλειψης" του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, καθώς "για μια δίκη χρειάζεται ένας πρόεδρος, ένας εισαγγελέας, οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους. Αν λείπουν τα δύο τελευταία στοιχεία δεν υπάρχει πλέον δίκη".

    Οι συνήγοροι του πρώην δικτάτορα αξιώνουν την αλλαγή του προέδρου του δικαστηρίου, προστασία των δικηγόρων και των οικογενειών τους και απευθείας μετάδοση της δίκης χωρίς περικοπές.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Saddam 'to boycott court session'

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργία πείνας ξεκινά ο Σαντάμ

    [06] Ιράκ

    Φόβοι, ότι θα αυξηθούν οι νεκροί

    Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    13/2/2006 9:44:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ακόμη 35 τραυματίστηκαν σε επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη, μπροστά σε τράπεζα, όπου βρισκόταν αρκετά άτομα. Φόβοι εκφράζονται, ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματούχος της Αστυνομίας, έξω από την τράπεζα είχαν σχηματίσει ουρά πολλοί άποροι Ιρακινοί, που είχαν προσέλθει προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το καθημερινό τους φαγητό.

    [07] Μ. Ανατολή

    Υποχωρεί υπό όρους η Χαμάς

    13/2/2006 8:01:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την πρόθεσή της να τερματίσει την ένοπλη πάλη της κατά του Ισραήλ αν το εβραϊκό κράτος αποσυρθεί από όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, εξέφρασε η Χαμάς δια στόματος του επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου, Χάλεντ Μεσάαλ. Σε συνέντευξή που έδωσε στη ρωσική εφημερίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα, ο Μεσάαλ δήλωσε χαρακτηριστικά: "αν το Ισραήλ παραδεχθεί τα δικαιώματά μας και δεσμευθεί, ότι θα αποσυρθεί από τα κατεχόμενα, η Χαμάς και μαζί της ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός θα αποφασίσουν να θέσουν τέλος στην ένοπλη αντίσταση".

    [08] Υγεία

    Δύο άντρες με συμπτώματα γρίπης

    Έλεγχοι και ενημέρωση

    13/2/2006 10:40:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Στην ενημέρωση των πολιτών και στην εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη την Επικράτεια ρίχνουν το βάρος οι Αρχές, μετά την ανίχνευση του ιού της γρίπης των πτηνών στη χώρα μας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα σε οικόσιτο ή σε πτηνό συστηματικής εκτροφής. Στο μεταξύ με συμπτώματα γρίπης νοσηλεύονται από χθες το βράδυ, σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ένας 29χρονος κυνηγός και ένας 19χρονος. Ο κυνηγός είχε σκοτώσει πάπιες πριν από έξι ημέρες στο Καλοχώρι και τις είχε πιάσει με γυμνά χέρια του οπότε όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο 19χρονος είχε περιθάλψει έναν κύκνο στο σπίτι του. Μέσα στο επόμενο 48ωρο οι ειδικές εξετάσεις θα δείξουν εάν είναι θετικοί στο λοιμογόνο ιό Η5Ν1. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας Πάνος Ευσταθίου, δεν πρόκειται για ύποπτα κρούσματα της γρίπης των πτηνών, απλά οι δύο άνδρες παραμένουν στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση. Οι Αρχές συστήνουν ψυχραιμία, ενώ οι νομαρχίες Θεσσαλονίκης και Πιερίας, όπου βρέθηκαν οι κύκνοι για τους οποίους επιβεβαιώθηκε η νόσος, ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης. Ωστόσο, οι κάτοικοι δηλώνουν ανήσυχοι, καθώς εντοπίζουν και άλλα νεκρά πουλιά. Σε εγρήγορση βρίσκεται και η Ευρώπη, μετά την ανίχνευση της νόσου σε αποδημητικά πτηνά στη Βουλγαρία και την Ιταλία, απ όπου εστάλησαν για εξετάσεις στο ειδικό εργαστήριο του Λονδίνου δείγματα και από άλλον νεκρό κύκνο, που εντοπίστηκε ανατολικά της Ρώμης.

    Σε εγρήγορση Ιταλία - Ρουμανία

    Κύκνος που βρέθηκε νεκρός στην επαρχία του Λέτσε στη νότια Ιταλία είχε προσβληθεί από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για τον έκτο κύκνο στον οποίο εντοπίζεται ο θανατηφόρος ιός. Ο ιός αυτός εντοπίζεται προς το παρόν σε άγριους κύκνους στις περιοχές Πούλια, Καλαβρία και Σικελία. Οι ιταλικές αρχές έχουν ήδη θέσει σε καραντίνα τις περιοχές αυτές και μέσα στην ημέρα θα μεταβεί εκεί ο υπουργός Υγείας της χώρας Φραντσέσκο Στοράτσε.

    Πιθανά κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε πουλερικά εντόπισαν οι ρουμανικές Αρχές στην περιοχή της Κοντσάντσα στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Κτηνιατρικής Επιτροπής της χώρας Ιον Αγκαφιτέι. "Τα πρώτα τεστ που έγιναν σε δύο νεκρές κότες στο χωριό Τοπραϊσάρ στην επαρχία της Κονστάντσα δείχνουν πως πιθανόν να είχαν προσβληθεί από τον ιό Η5", διευκρίνισε ο ίδιος. Το χωριό αυτό βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από τα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ο Αγκαφιτάι είπε πως και οι 20 κότες του μικρού αγροκτήματος θανατώθηκαν και όλο το χωριό τέθηκε σε καραντίνα. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα κρούσματα της ασθένειας έχουν εντοπιστεί σε ζώα σε 29 χωριά της Ρουμανίας, αλλά δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα σε ανθρώπους.

    Ενημέρωση από τους Κτηνιάτρους

    Κτηνίατροι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών συνέχισαν την περισυλλογή νεκρών πτηνών, όπως περιστέρια και δεκαοχτούρες, και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Από της 11 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής έχει δεχθεί περίπου 90 κλήσεις πολιτών και έχει μεταφέρει τα νεκρά πτηνά που περισυνέλεξε, στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων κανένα περιστατικό δεν συνδέεται με τον ιό της γρίπης των πτηνών.

    Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή πανικού η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει ότι:

    Τα πτηνά που μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο είναι κυρίως τα μεταναστευτικά υδρόβια πτηνά (άγριες πάπιες και χήνες) αλλά και κύκνοι και γλάροι. Οι άγριες πάπιες είναι η φυσική δεξαμενή του ιού και οι πλέον ανθεκτικές στην μόλυνση. Από επιδημιολογικά στοιχεία, τα περιστέρια θεωρούνται ότι μολύνονται πολύ δύσκολα από τους ιούς της γρίπης, ενώ τα σπουργίτια, κοράκια, άγρια πτηνά σπανίως. Όλα τα είδη των πτηνών μπορούν να προσβληθούν από τη νόσο, όμως τα οικόσιτα πουλερικά (κυρίως κοτόπουλα και γαλοπούλες) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και σ' αυτά η νόσος μπορεί πολύ γρήγορα να πάρει τη μορφή επιδημίας. Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών ενημέρωσε εγκαίρως τους υπευθύνους του Εθνικού Κήπου, του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" και τους Κυνηγητικούς Συλλόγους, για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λάβουν. Η γρίπη των πτηνών μεταδίδεται από τα πτηνά στον άνθρωπο δύσκολα και μέχρι σήμερα τα κρούσματα σε ανθρώπους είναι σπάνια (κρούσματα παγκοσμίως μέχρι τον Ιανουάριο του 2006) αλλά η θνητότητα από τη νόσο είναι υψηλή (76 θάνατοι παγκοσμίως). Η μετάδοση της νόσου γίνεται με την άμεση επαφή με μολυσμένα πουλερικά ή με επιφάνειες λερωμένες με κόπρανα ή εκκρίματά τους. Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί. Ο ιός της γρίπης επιβιώνει στο νερό μέχρι 4 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (22ο C) ή μέχρι ένα μήνα σε 0ο C . Στα κόπρανα ασθενών πτηνών διατηρούνται για μια εβδομάδα περίπου. Ο ιός καταστρέφεται σε υψηλή θερμοκρασία και συγκεκριμένα στους 56ο C σε τρεις ώρες ή στους 60ο C σε 30 λεπτά ή στους 70ο C σε 1 λεπτό. Ο ιός καταστρέφεται επίσης με κοινά απολυμαντικά όπως το οινόπνευμα και η χλωρίνη. Όταν τα πουλερικά είναι καλά μαγειρεμένα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Τα αυγά πρέπει επίσης να είναι καλά βρασμένα πριν καταναλωθούν. Οι πολίτες των 45 Δήμων και 3 Κοινοτήτων της Νομαρχίας Αθηνών όταν εντοπίζουν νεκρό πτηνό θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ. καθημερινές και Σαββατοκύριακο στα τηλέφωνα 210-7709290, 210-7753287, 210-7781680, 210-7706254 καθώς και στα κατα τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στους Δήμους. Στις περιπτώσεις αυτές οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε άμεση επαφή με το νεκρό πτηνό.

    Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε: "Συνιστούμε ψυχραιμία τόσο στους πολίτες, όσο και στους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να μην υπάρξει αδικαιολόγητος πανικός. Η Νομαρχία Αθηνών μέσω της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής είναι σε επιφυλακή με όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει ώστε η περισυλλογή των νεκρών πτηνών να γίνεται το ταχύτερο δυνατό".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκστρατεία ενημέρωσης

    Μέτρα βιοασφάλειας για τη γρίπη των πτηνών

    Θετικοί στον Η5Ν1 οι κύκνοι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 February 2006 - 9:53:07 UTC