Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δέσμη μέτρων
  • [02] Για ανατροπές, βλέπε Πανιώνιος!
  • [03] Αλώβητη στο ντέρμπι η ΑΕΚ
  • [04] Άλλη μια εκτός έδρας ήττα
  • [05] Στην μνήμη τους!

    [01] Πολιτική

    Στο Μαξίμου η υπόθεση των υποκλοπών

    Δέσμη μέτρων

    12/2/2006 8:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2006 9:32:10 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα δέσμη μέτρων που θα αποβλέπει τη θωράκιση Πολιτείας και πολιτών, αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός, όσον αφορά στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Για το θέμα αυτό, ο Κώστας Καραμανλής συγκαλεί το πρωί της Δευτέρας, δυο χωριστές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των Υπουργών Δικαιοσύνης και Μεταφορών. Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές και από την αρχή διασφάλισης απορρήτου επικοινωνιών, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε άλλες εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, αναμένεται να ορισθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει την αποκρυπτογράφηση του πειρατικού λογισμικού. Στον ανακριτή θα κληθούν να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Κορωνιάς και στελέχη της ΕΥΠ.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής ζήτησε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.

    Στο ρόλο της δικαιοσύνης και του κοινοβουλίου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τελετής αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Χαρίλαου Τρικούπη στο Μεσολόγγι, η πρόεδρος της βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Εθνικό σκάνδαλο η υπόθεση των υποκλοπών"

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Για ανατροπές, βλέπε Πανιώνιος!

    12/2/2006 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ολυμπιακός πριν δύο εβδομάδες, κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 από τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και πήρε την νίκη με 3-2, αναγκάζοντας τους Έλληνες φιλάθλους να αναγνωρίσουν το μεγαλείο του και τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του. Ο Παναθηναϊκός σήμερα έκανε τα ίδια αλλά με περισσότερο στυλ! Βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 61' και κατάφερε στην υπόλοιπη μισή ώρα και κάτι περισσότερο όχι απλώς να πάρει την νίκη αλλά να ολοκληρώσει με θρίαμβο, όπως προκύπτει από το τελικό 4-2.

    Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού ο Πανιώνιος μπορεί να μην είχε τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα, όπως με τον Ολυμπιακό, κατάφερε όμως να δυσκολέψει πάρα πολύ τους "πράσινους" που δεν βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα. το δεύτερο ημίχρονο ήταν και όλο το ματς ουσιαστικά. Τότε ο Πανιώνιος έκανε το εκρηκτικό του τέταρτο και μέσα σε 25 λεπτά είχε καταφέρει να πάρει το προβάδισμα με 2-0 και να μοιάζει αφεντικό στον αγώνα. Το σκορ άνοιξε στο 48' Λουτσιάνο στο τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με την νέα του ομάδα που σκοράρει, ενώ στο 61' σε μια σύγχυση της περιοχής του Παναθηναϊκού ο Λεοντίου στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Γκαλίνοβιτς, την έστειλε στα δίχτυα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός και άφηνε τον Πανιώνιο να κάνει το δικό του παιχνίδι, όμως οι αλλαγές του Μαλεζάνι, άλλαξαν την εικόνα του αγώνα με τον Λεοντίου να δένει το κέντρο και τον Μάντζιο να δημιουργεί κινδύνους στην "κυανέρυθρη" άμυνα.

    Έτσι ο Παναθηναϊκός άρχισε την αντεπίθεσή του, χωρίς είναι η αλήθεια να δείχνει πως έχει τις δυνάμεις να ανατρέψει την κατάσταση. Το γκολ του Κώτσιου στο 72' έκανε τους παίκτες πάνω από όλα να το πιστέψουν, ενώ η ισοφάριση στο 83' με τον Γκέκα τους έκανε να πιστέψουν πως μπορούσαν να πάρουν ακόμη και την νίκη. Αυτό όντως και έγινε πέντε λεπτά αργότερα, όταν η κεφαλιά του Γιαννόπουλου στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα και η παρουσία του Γκέκα μέσα στην περιοχή ξεγέλασε τον Βάνιακ με αποτέλεσμα να γίνει το 3-2. το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Παπαδόπουλος που πανηγύρισε έξαλλα την επιστροφή του στον πίνακα των σκόρερ.

    Κίτρινες κάρτες: Μάκο, Σέριτς, Χαραλαμπίδη και Βύντρα.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Μάκος, Σπυρόπουλος, Σμίλιανιτς, Εξουζίδης (56' Μανιάτης), Γιαννόπουλος, Μακντί, Ζωγραφάκης, Κουτσόπουλος, Λουτσιάνο, Κρασσάς (80' Φερνάντες). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Βύντρα, Τζιόλης (52' Λεοντίου), Μπίσκαν, Σέριτς (82' Δάρλας), Χαραλαμπίδης (59' Μάντζιος), Παπαδόπουλος, Γκέκας.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αλώβητη στο ντέρμπι η ΑΕΚ

    12/2/2006 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αν και δυσκολεύτηκε, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το τρίποντο, επικρατώντας της Λάρισας με 1-0, στο παιχνίδι για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους "κιτρινόμαυρους" πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης στο 13 της αναμέτρησης. Μετά τη νίκη αυτή η "Ένωση" μείωσε έστω και προσωρινά- στους τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (παίζει τη Δευτέρα με τον Ακράτητο) και θα πάει στο Καραϊσκάκη με την την ερχόμενη εβδομάδα στο μεγάλο ντέρμπι με την καλύτερη ψυχολογία.

    Δυνατά μπήκε στην αναμέτρηση η ΑΕΚ, δείχνοντας πως ήθελε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα που θα "της έλυνε τα πόδια". Έτσι και έγινε αφού μόλις στο 13 κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Εκτέλεση φάουλ με σέντρα του Λάκη από δεξιά, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη. Από εκεί και πέρα η "Ένωση" προσπάθησε να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα που θα της εξασφάλιζε κατά ένα μεγάλο βαθμό τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι στο 40 παραλίγο ο νόμος του ποδοσφαίρου να μπει σε ισχύ για την ΑΕΚ, όταν η Λάρισα έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Τραγικό λάθος του Κόντη, μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα κατέληξε στον Σέρμπαν κι αυτός επιχείρησε να αποφύγει και τον Σορεντίνο, αλλά ο Ιταλός με εκπληκτική αντίδραση απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μάλιστα η ΑΕΚ έχασε και πάλι μία σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν ο Λυμπερόπουλος τροφοδότησε ωραία τον Λάκη κι αυτός πλάσαρε από πλάγια θέση τον Κοτσόλη, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ.

    Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιες καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Κοτσόλη. Από τα μισά και μετά η Λάρισα βγήκε στην επίθεση και έκανε κάποιες καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Σορεντίνο. Όμως δεν τα κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και έτσι η ΑΕΚ κράτησε το 1-0 και πήρε τη σημαντική νίκη.

    Ο διαιτητής Κάκος (Κέρκυρας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κόντη και Γκαλίτσιο.

    Οι συνθέσεις: ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Κατσουράνης, Τσάνκο, Ίβιτς (67 Καπετάνος), Λάκης (88 Βενγκλίνσκι), Σοάρες (67 Τζιωρτζιόπουλος), Λυμπερόπουλος.

    ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (46 Μπαχράμης), Νταμπίζας (46 Χέλντερ), Φέρστερ, Κατσιαρός (77 Σπάσιτς), Βέλα Τζούνιορ, Σέρμπαν, Διγκόζης, Αλωνεύτης, Χλωρός, Καλαντζής.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άλλη μια εκτός έδρας ήττα

    12/2/2006 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, όπου το Αιγάλεω διατηρούσε τον έλεγχό του, κατάφερε να πάρει τελικά και την νίκη με 1-0 από έναν ΠΑΟΚ που έχει να επιδείξει μόνο ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο από το πρώτο, αλλά όχι και τόσο καλό ώστε να του φέρει τουλάχιστον την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι απειλητικοί από το ξεκίνημα έχασαν αρκετές ευκαιρίες πριν το 34' οπότε ο Νικολόπουλος από πάσα του Μάριτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με ένα έστω, τυχερό σουτ, άνοιξε το σκορ και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 37` ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από πάσα του Βαγγελή ο Χαραλάμπους πλάσαρε άουτ από καλή θέση, ενώ το Αιγάλεω σε δύο περιπτώσεις μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου "άγγιξε" το γκολ. Πρώτα με τον Νικολόπουλο, ο οποίος πέρασε και τον Φερναντέζ, πλάσαρε στην κενή εστία αλλά ο Μαλαδένης έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή και στη συνέχεια με τον Σκοπελίτη, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του σημείου του πέναλτι.

    Η είσοδος του Σικαμπάλα τού έδωσε νέα πνοή στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 50` και στο 52` έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Αρχικά ο Μίετσελ σούταρε δυνατά αναγκάζοντας τον Τζενάμο σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ήταν η σειρά του Ζαγοράκη να φτάσει κοντά στην ισοφάριση, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω έδιωξε σε κόρνερ. Στο 70` ο Σέζαρεκ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Φερναντέζ, ενώ στο 76` ο ίδιος παίκτες επιχείρησε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ στις δύο τελευταίες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου) Κίτρινες: Νικολόπουλος, Ψωμάς, Σκοπελίτης, Μάριτς, Ποπόφ ? Σαλπιγγίδης, Μαλαδένης, Μίετσελ

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ψωμάς, Ποπόφ, Ζαπρόπουλος, Τσάτσος, Μανουσάκης, Μάριτς (65 Στεφανίδης), Σκοπελίτης, Αγρίτης (30 Σέζαρεκ), Νικολόπουλος (81 Σαγανάς). ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Καρυπίδης (83 Γιασεμή), Ουντέζε, Μαλαδένης, Κωνσταντινίδης, Εγκωμίτης (63 Φουτσίνι), Ζαγοράκης, Χαραλάμπους (46 Σικαμπάλα), Βαγγελής, Σαλπιγγίδης, Μιέτσελ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην μνήμη τους!

    12/2/2006 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε το μεσημέρι το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7. 25 χρόνια πέρασαν από τη μεγαλύτερη τραγωδία που διαδραματίστηκε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα και ακόμη το σύνθημα "Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε" δονεί την ατμόσφαιρα στο σημείο του σύγχρονου γηπέδου, όπου τότε ήταν η Θύρα 7. το μεσημέρι περίπου 3.000 άτομα βρέθηκαν εκεί και φορτισμένοι συναισθηματικά και συγκινημένοι, απέτισαν τον καθιερωμένο φόρο τιμής στις μνήμες των 20 αδικοχαμένων ανδρών και της μιας κοπέλας, που στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, είχαν χάσει την ζωή του λίγο μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 February 2006 - 21:50:38 UTC