Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σβήνουν οι ελπίδες
  • [02] Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

    [01] Κόσμος

    Στους 3000 οι αγνοούμενοι

    Σβήνουν οι ελπίδες

    18/2/2006 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Άνιση μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στις Φιλιππίνες, προκειμένου να βρουν τυχόν επιζώντες στους τόνους λάσπης που "έπνιξε" την κωμόπολη Γκινσαουγκόν. Νεότερος απολογισμός ανεβάζει τον αριθμό των αγνοουμένων στους 3.000 μεταξύ αυτών και 250 παιδιά που θάφτηκαν μαζί με τις μητέρες τους σε ένα σχολείο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της μέρας της γυναίκας. Όσο περνά η ώρα, οι ελπίδες σβήνουν και τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι υπάρχουν μόλις 10% πιθανότητες για τον εντοπισμό τυχόν ζωντανών. Για την ανακούφιση των πληγέντων και τη βοήθεια των συνεργείων διάσωσης, συγκροτείται ένα διεθνές μέτωπο αρωγής. Οι ΗΠΑ απέστειλαν δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού και επείγουσα βοήθεια για την αντιμετώπιση της καταστροφής και ο Ερυθρός Σταυρός αποδέσμευσε 128.000 ευρώ για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες.

    Φόβοι για νέες κατολισθήσεις

    Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι κατολισθήσεις θα συνεχιστούν και οι αρχές πρέπει να πάρουν δραστικά και άμεσα μέτρα.

    Παράλληλα, εκτιμούν ότι ρόλο στην καταστροφή έπαιξε η υλοτομία και η αποψίλωση των δασών, που γίνονται με ανεξέλεγκτο τρόπο στις Φιλιππίνες.

    Εκπρόσωπος του κυβερνητικού κέντρου σεισμολογίας, δήλωσε ότι την καταστροφή μπορεί να επιτάχυνε ένας σεισμός μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προηγήθηκε της κατολίσθησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικές κατολισθήσεις

    [02] Κόσμος

    Έντεκα νεκροί στη Λιβύη

    Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

    18/2/2006 11:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2006 11:51:22 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις του μουσουλμανικού κόσμου για τα σκίτσα του Μωάμεθ. Στις χθεσινές διαδηλώσεις στη Λιβύη, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πυρπολήθηκε και το ιταλικό προξενείο που αποτέλεσε κύριο στόχο των διαδηλωτών. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο κτήριο, έβαλαν φωτιά, ενώ έκαψαν και τη σημαία της Δανίας. Αφορμή για την επίθεση κατά του ιταλικού προξενείου, η στάση του υπουργού Μεταρρυθμίσεων της Ιταλίας, ο οποίος τελευταία είχε πολλαπλασιάσει τις προκλήσεις του κατά των μουσουλμάνων. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η εμφάνιση του με μπλουζάκι που είχε τυπωμένες τις βλάσφημες γελοιογραφίες κατά του Μωάμεθ. Την παραίτηση του ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του είναι αντίθετη με το θεσμικό του ρόλο.

    Λάδι στη φωτιά

    Μετά την παρέμβαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνο, ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, μετά δήλωσε πρόθυμος να εγκαταλείψει τον υπουργικό θώκο, να ζητήσει συγνώμη ακόμα και να ταπεινωθεί για να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στο δυτικό και τον ισλαμικό κόσμο.

    "Θα το κάνω, από την στιγμή που θα λάβω από τον μουσουλμανικό κόσμο ένα σημάδι πως η κίνηση από την πλευρά μου θα είναι χρήσιμη" είπε με δηλώσεις που έκανε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

    Προσπάθειες εκτόνωσης

    Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC), φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταβαίνει στο Πακιστάν σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

    Όπως μεταδίδει, το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Online, ο Εκμελεντίν Ιχσανόγου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σαουκάτ Αζίζ, παρουσία του Πακιστανού πρεσβευτή στη Δανία, ο οποίος πρόσφατα ανακλήθηκε από την κυβέρνηση του Πακιστάν.

    Μόλις πριν από λίγες ώρες, μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο, ο Πακιστανός Πρόεδρος, Περβέζ Μουσάραφ, ανέφερε ότι είναι πλέον καιρός η Διάσκεψη κι η Ε.Ε. να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα, ώστε να εκτονωθεί η ένταση.

    Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Ντόουν αναφέρει πως η Ισλαμική Διάσκεψη επέδωσε στον Χαβιέ Σολάνα, τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, υπόμνημα πέντε σημείων.

    Σε αυτό, θα προτρέπεται η Ε.Ε. να συνεργασθεί με τη Διάσκεψη ώστε να ψηφισθεί στον ΟΗΕ, απόφαση που θα απαγορεύει την δυσφήμιση προφητών και πίστεων και να προωθήσει νομοθετικά μέτρα κατά της ισλαμοφοβίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ημέρα προσευχής και διαμαρτυρίας


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 February 2006 - 9:50:30 UTC