Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Μπεχράκης ο νέος Δήμαρχος
  • [02] Η ώρα της εκλογής
  • [03] Νέα τουρκική πρόκληση
  • [04] Επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Δαφνί
  • [05] Έληξε η απεργία
  • [06] "Διαβάζουν" τα τηλέφωνα Τσαλικίδη
  • [07] Σε εξέλιξη οι έρευνες
  • [08] Κατασχέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα
  • [09] Έλεγχος για τις SUZUKI VL 1500
  • [10] Διαψεύδει η Ντελ Πόντε τη σύλληψη Μλάντιτς
  • [11] Πολιτική κρίση στο Ιράκ
  • [12] Ελπίδες για την καπνοβιομηχανία Κεράνης
  • [13] Στήριξη στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης
  • [14] Παράταση υποβολής δήλωσης για πρατηριούχους
  • [15] Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ν.Α. Ευρώπης
  • [16] Τέλος το θέμα της ENIC
  • [17] Έγιναν οι κλήσεις των διεθνών της Ελπίδων
  • [18] Ανανέωσε με Ολυμπιακό ο "καραφλός"
  • [19] Οι κλήσεις των διεθνών για την Κύπρο
  • [20] Ποδαρικό στους "16" για Παναθηναϊκό
  • [21] "Μουρίνιο: "Έκανε θέατρο ο Μέσι"
  • [22] Ένα λάτιν τζαζ όνειρο στο Half Note
  • [23] Σε ρυθμούς αποκριάς
  • [24] Τι 20, τι 40, τι 50...
  • [25] Άλλα επτά θετικά δείγματα
  • [26] Φόβοι για τον Η5Ν1 στη Γερμανία
  • [27] Φύγε, κρατάει βελάκι…
  • [28] Μαχαίρωσε τον άντρα της γιατί δεν την ήθελε πια...
  • [29] Από τη σύνταξη στο δικηγόρο...

    [01] Πολιτική

    Του Δήμου της Αθήνας

    Θ. Μπεχράκης ο νέος Δήμαρχος

    23/2/2006 11:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 6:29:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέο δήμαρχο έχει από την Πέμπτη ο Δήμος Αθηναίων μετά την εκλογή του μέχρι τώρα προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Θεόδωρου Μπεχράκη, στη δημαρχία, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη, αποχώρησε λόγω υπουργοποίησης. Ο κ. Μπεχράκης συγκέντρωσε τις 14 ψήφους του δημοτικού συμβουλίου έναντι 10 του Άγγελου Μοσχονά, ενώ υπήρξε και ένα λευκό. Η τρίτη υποψήφια δήμαρχος, Ήρα Βαλσαμάκη-Ράλλη, που είναι πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων, απέσυρε την υποψηφιότητά της λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο κ. Μπεχράκης είπε πως θα απασχοληθεί με τους ρυθμούς υλοποίησης του προγράμματος του Δήμου, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στο πρόσωπο του κ. Μοσχονά, ενώ ερωτηθείς εάν θα υποβάλει υποψηφιότητα για τις δημαρχιακές εκλογές είπε ότι η παράταξή στην οποία ανήκει έχει ήδη ανακοινώσει τον υποψήφιό της. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας στο Δημαρχείο προσήλθε η κ. Μπακογιάννη και ευχήθηκε "καλή δύναμη" στο νέο Δήμαρχο. Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου θα γίνει την Παρασκευή στις 14:00.

    Εκλογή με την πρώτη ψηφοφορία

    Σύμφωνα με τις διαδικασίες, που ορίζει ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει εντός 15 ημερών από την παραίτηση του Δημάρχου, να εκλεγεί ο νέος από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η "Αθήνα Αύριο".

    Το έργο της εκλογής του νέου δημάρχου, είχε αναλάβει η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία, ως υπηρεσιακή δήμαρχος, κάλεσε τους 25 δημοτικούς συμβούλους της "Αθήνα Αύριο" για να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο.

    Σημειώνεται ότι, στη διαδικασία εκλογής νέου δημάρχου προβλέπονται έως και τρεις ψηφοφορίες. Στις δύο πρώτες απαιτείται το 50% + 1, ενώ στην τελευταία απαιτείται απλή πλειοψηφία αλλά ο κ. Μπεχράκης εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία στις δημαιρεσίες.

    Ο κ. Μπεχράκης είναι ο 77ος δήμαρχος κατά σειρά. Είναι πολιτικός μηχανικός, έχει τρία χρόνια θητείας στο δήμο, έχει διατελέσει δήμαρχος Καρδίτσας και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είναι πρόεδρος της κρατικής εταιρείας για το φυσικό Αέριο Αττικής και έχει έναν αδερφό. Ο νέος δήμαρχος έχει διατελέσει γραμματέας του τομέα ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ και παλιότερα Αναπληρωτής γραμματέας της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος.

    [02] Πολιτική

    Για το νέο γραμματέα της ΝΔ

    Η ώρα της εκλογής

    23/2/2006 5:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 7:34:49 μμ)

    Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή συνέρχεται αύριο Παρασκευή, το πρωί, η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εκλέξει το νέο Γραμματέα της, που θα διαδεχθεί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στην πολιτική της κυβέρνησης και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του Γραμματέα. Την ψήφο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ διεκδικούν οι βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών Λευτέρης Ζαγορίτης και Κατερίνα Παπακώστα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προετοιμάζονται οι υποψήφιοι γραμματείς

    [03] Πολιτική

    Με διαβήματα στην Ε.Ε. απαντά η Κύπρος

    Νέα τουρκική πρόκληση

    23/2/2006 12:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Με διαβήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση απαντά η Κυπριακή Δημοκρατία, στη νέα τουρκική πρόκληση να απαγορευτεί ο ελλιμενισμός και η εξυπηρέτηση πλοίου με κυπριακή σημαία στο λιμάνι της Μερσίνας. Η κυπριακή Κυβέρνηση κάνει λόγο για σοβαρή παραβίαση της Συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνοντας μάλιστα πώς δεν θα δεχθεί απειλές από κανέναν.

    Ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας ανέφερε πως για το ζήτημα αυτό είναι ενήμερη και η ελληνική Κυβέρνηση, ενώ, όπως είπε, - είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω χειρισμούς.

    Ο κ. Ιακώβου εκτιμά πως με την ενέργειά της αυτή η Τουρκία αποφεύγει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έντονη είναι η αντίδραση και της ελληνικής Κυβέρνησης.

    Η Τουρκία οφείλει να επιτρέψει την ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων όλων των κρατών -μελών της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από την Αγκυρα να ανταποκριθεί πλήρως στις δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ η Κριστίνα Νάγκι,εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη διεύρυνση Επιτρόπου Ολι Ρεν, αναφερομένη στην άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει χθες τον ελλιμενισμό πλοίου υπό κυπριακή σημαία στο λιμάνι της Μερσίνας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συνάντηση που είχε με μέλη της του Κυπριακού Κοινοβουλίου, εκτίμησε πως δημιουργείται κινητικότητα στο Κυπριακό και επανέλαβε πως η υπομονή της Αθήνας απέναντι στην Τουρκία μπορεί να εξαντληθεί.

    Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής δηλώνοντας ότι " το επεισόδιο με την άρνηση των τουρκικών αρχών να επιτρέψουν τον ελλιμενισμό κυπριακού πλοίου σε τουρκικό λιμάνι, αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της Τουρκίας να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις της προς την ΕΈ και τα κράτη μέλη και αποκαλύπτει επίσης τις επιπτώσεις των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή στα εθνικά μας θέματα για τις οποίες είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως τον προηγούμενο χρόνο".

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε το πρωί πως η Τουρκία οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της.

    [04] Πολιτική

    Επιθεώρησε τη νέα πτέρυγα

    Επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Δαφνί

    23/2/2006 5:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 6:36:23 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί επισκέφθηκε σήμερα ο νέος υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο. Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνεργασία με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και συνάντηση με τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε όλους τους χώρους του νοσοκομείου. Σημειώνεται, ότι με εντολή του Υπουργού προ πενθημέρου, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για το κλείσιμο της πτέρυγας "Διαδρομή", νοσηλεύονταν κάτω από άθλιες συνθήκες 37 ψυχικά πάσχοντες με βαριάς μορφής ψυχασθένεια. Οι νοσηλευόμενοι σε αυτήν, μεταφέρθηκαν από χθες σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Στόχος του Υπουργείου, όπως δήλωσε ο κ Αβραμόπουλος είναι να αναβαθμιστεί το σύστημα ψυχικής υγιεινής και να κλείσουν όλα τα ψυχιατρεία που λειτουργούν σε συνθήκες μεσαίωνα". Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, εντός των προσεχών ημερών, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστεί το πλήρες σχέδιο δράσεως της νέας ηγεσίας του Υπουργείου.

    [05] Κοινωνία

    Με ομόφωνη απόφαση της ΠΝΟ

    Έληξε η απεργία

    23/2/2006 3:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 7:40:17 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Κανονικά πραγματοποιούνται από τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής, τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, να αναστείλει την απεργία της στα λιμάνια. Νωρίτερα οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και από τα 14 Σωματεία της ομοσπονδίας. Ήδη πολλά πλοία έχουν αναχωρήσει για τους τόπους προορισμού τους, ενώ μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Μετά την αναστολή της απεργίας αναμένεται, όπως δήλωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, το μεσημέρι, η συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των συνδικαλιστών της ΠΝΟ και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι όλα τα λογικά αιτήματα θα συζητηθούν σε κλίμα ηρεμίας και μετριοπάθειας.

    Έλυσαν τους κάβους

    Ωστόσο από χθες το βράδυ, και ιδιαίτερα σήμερα το πρωί, πριν ανακοινωθεί η απόφαση της ομοσπονδίας, αρκετά πλοία αναχώρησαν από τον Πειραιά με κατεύθυνση την Κρήτη τα Δωδεκάνησα, και τα νησιά του Αιγαίου.

    Από το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, απέπλευσαν μεταφέροντας 497 επιβάτες, 586 φορτηγά, 99 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και 25 μοτό τα πλοία "Πρέβελη", για το Ρέθυμνο, "Φαιστός" για Ηράκλειο, "Λισσός" για Χανιά, "Εξ. Σαντορίνη" για Σύρο, Μύκονο, Σάμο, "Μυτιλήνη" για Χίο, Λέσβο, "Blue Star Ι" για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω, Ρόδο και τέλος το πλοίο "Κρήτη Ι" για το Ηράκλειο.

    Από χθες μέχρι και σήμερα διακινήθηκαν επίσης με τα 11 επιβατηγά-οχηματαγωγά που απέπλευσαν από τα νησιά προς τον Πειραιά 1902 επιβάτες, 707 φορτηγά, 329 ΙΧ αυτοκίνητα και 41 μοτοσικλέτες.

    Κλίμα ηρεμίας επικράτησε και στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς από το πρωί, οκτώ συνολικά πλοία έφυγαν από το λιμάνι, χωρίς όμως επιβάτες και αυτοκίνητα, με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, απ΄ όπου θα εκτελούσαν δρομολόγια προς την Ιταλία.

    Πολιτική αντιπαράθεση

    Η ένταση που επικράτησε στα λιμάνια μεταφέρθηκε και σήμερα στη Βουλή.

    Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή η δήλωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Μανόλη Στρατάκη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πλοία με ξένες σημαίες προκειμένου να μεταφερθούν τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στην Ευρώπη, μέσω ιταλικών λιμανιών.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος αφού ζήτησε να μάθει εάν η δήλωση του κ. Στρατάκη αποτελεί επίσημη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εγκαλείται γιατί δεν εφάρμοσε τα μέτρα που εφαρμόστηκαν επί κυβέρνησης Σημίτη, τον Ιούνιο του 2002, όταν, τότε, μετά από δύο ημέρες κινητοποιήσεων των ναυτεργατών προχώρησε σε άμεση επιστράτευση.

    Στη δήλωση Στρατάκη αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος την χαρακτήρισε "εξωφρενική" και διερωτήθη "αν το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί την άποψη ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να φτιάξει κάποιον απεργοσπαστικό μηχανισμό δρομολογώντας πλοία με ξένη σημαία. Αυτό είναι το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τους ναυτεργάτες;"

    Απατώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε ότι "Η κυβέρνηση αναζητεί άλλοθι και προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες της, νομίζοντας ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί μια τοποθέτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι απολύτως προσωπική του θέση, δεν είναι θέση του ΠΑΣΟΚ και είναι προφανώς λανθασμένη, όπως έχει επισημανθεί και στον ίδιο από τον Γραμματέα της Κ.Ο. Δημ. Ρέππα.

    Αντιπαράθεση προκλήθηκε ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέκο Αλαβάνο για τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της απεργίας των ναυτεργατών.

    Με αφορμή σχετική παρατήρηση του κ. Αλαβάνου, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια να μεταφέρεται εντός της αιθούσης του κοινοβουλίου η φράση του προέδρου της Ένωσης Ναυτών Αντ. Νταλακογιώργου ότι υπάρχει "φασιστική κατοχή" στο λιμάνι του Πειραιά.

    "Δεν υπάρχει πουθενά στοιχείο σοβαρότητας που να αποδεικνύει ότι αυτό που κατήγγειλε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής έχει την οποιαδήποτε βάση. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από συνταγματικά κατοχυρωμένες αποφάσεις", είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Κριτική σε υψηλούς τόνους για το θέμα της απεργίας των λιμενεργατών, άσκησε και η τομεάρχης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τόνισε ότι η κρίση στα λιμάνια ανέδειξε την αναξιοπιστία, την ανευθυνότητα και τον αυταρχισμό της ΝΔ.

    Όσον αφορά την θέση που εξέφρασε ο κ. Στρατάκης, η κ Διαμαντοπούλου αφού επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη δήλωση, αποδοκίμασε τη συγκεκριμένη πρακτική, υπογραμμίζοντας ότι τα αρμόδια όργανα του κόμματος εκφράζουν την επίσημη θέση.

    Επίσης, ο αναπληρωτής συντονιστής παραγωγής και εμπορίου Χρήστος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ζωντανό παράδειγμα της ανευθυνότητας και της αφερεγγυότητας της κυβέρνησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εμμένει στην απεργία η ΠΝΟ

    [06] Κοινωνία

    Αίρεται το τηλεφωνικό του απόρρητο

    "Διαβάζουν" τα τηλέφωνα Τσαλικίδη

    23/2/2006 5:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 7:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών μπαίνουν οι κλήσεις, εισερχόμενες και εξερχόμενες, στο σταθερό και τα τέσσερα κινητά του Κώστα Τσαλικίδη, από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως 30 Μαρτίου 2005. Με βούλευμά του (αριθμ. 682/06) και μετά από διάταξη του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη που ερευνά το θάνατο του στελέχους της Vodafone, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του εκλιπόντος και ζητά από τις εταιρείας ΟΤΕ, Tellas, Vodafone, Tim, Cosmote και Q Telecom να γνωστοποιήσουν τις κλήσεις που έκανε και έλαβε ο Τσαλικίδης κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα. Για την άρση του απορρήτου, ο κ. Διώτης επικαλέστηκε την εξαιρετική φύση της υπόθεσης, ενώ, σήμερα, κατέθεσαν ενώπιόν του τρία χαμηλόβαθμα στελέχη της Vodafone, που συνεργάζονταν με τον Τσαλικίδη. Εξάλλου, συνάντηση με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη, Θεμιστοκλής Σοφός, κατόπιν αιτήματος του ιδίου. Αύριο, Παρασκευή, η ολομέλεια της ΑΔΑΕ θα εξετάσει το υπόμνημα - απολογία της Vodafone.

    Τις επόμενες ημέρες η "καμπάνα"

    Το υπόμνημα του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone, Γιώργου Κορωνιά, με τις εξηγήσεις της εταιρείας για την πολύκροτη υπόθεση θα εξετάσει αύριο η ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η Αρχή θα ανακοινώσει και την "καμπάνα" που θα επιβάλλει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις, που ξεκινούν από απλή επίπληξη και φτάνουν μέχρι τα χρηματικά πρόστιμα, τα οποία κυμαίνονται από 10.000 έως 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

    Τέλος, άλλη μία προσομοίωση των υποκλοπών θα γίνει προσεχώς στις εγκαταστάσεις της Ericsson, για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με το πως "φυτεύτηκε" το λογισμικό - κοριός στη Vodafone.

    Ο τεχνικός έλεγχος που διενεργεί η AΔΑΕ στην εταιρεία είναι ανεξάρτητη διαδικασία και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναπαράσταση των υποκλοπών

    Στη Βουλή οι υποκλοπές

    Σχετικά Links:

    ΑΔΑΕ

    [07] Κοινωνία

    Για τους λογαριασμούς της Κ Μπουρμπούλια

    Σε εξέλιξη οι έρευνες

    23/2/2006 6:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σίδερη επί των στοιχείων των λογαριασμών της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην Ελβετία. Η έρευνα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 μέρες είναι επίπονη, αφού στους λογαριασμούς, που από δικαστικές πηγές χαραχτηρίζονται διαπλεκόμενοι, έχουν γίνει πολλές κινήσεις, από άγνωστο αριθμό φυσικών προσώπων, ενώ ο αριθμός τους φαίνεται να ξεπερνά τους 10. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί, το, ότι η Κ Μπουρμπούλια μηδένισε όλους τους λογαριασμούς, που διατηρούσε στην Ελβετία, τον Ιούνιο του 2005 λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της για δωροδοκία στην υπόθεση του χρηματιστηρίου.

    Όσον αφορά τις καταθέσεις στους λογαριασμούς της κ Μπουρμπούλια στην Ελβετία μέχρι στιγμής προκύπτει:

    -Κατάθεση 217.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Τρύφωνα Αποστολόπουλο

    -Κατάθεση από εταιρία VEGA INTERNATIONAL CORPORATION, για την οποία διερευνάται αν ανήκει επίσης, στον κ Αποστολόπουλο

    -Κατάθεση μικροποσού από άγνωστη πηγή

    Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκονται και αναλήψεις που έχουν γίνει

    - Ανάληψη μεγάλου ποσού προς NOVA BANK

    - Ανάληψη από Ιλεάνα Νόβα, αδελφή Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια

    - Ανάληψη για αγορά μετοχών

    - Ανάληψη από NORA RAXIS, που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εταιρία ή φυσικό πρόσωπο

    Στο επίκεντρο και οι λογαριασμοί στην Ελλάδα

    Επίσης, ερευνάται ο λογαριασμός του δικηγόρου, Σταύρου Κουμεντάκη, που είχε χειριστεί υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου και με τον οποίο, όπως έχει πει η Κ Μπουρμπούλια,, διατηρούσε σχέσεις.

    Κι αυτός λογαριασμός, το ποσό του οποίου είναι 146.000 ευρώ, χαρακτηρίζεται από δικαστικές πηγές διαπλεκόμενος, καθώς εμφανίζεται αρχικά κοινός και κατόπιν ξεχωριστός με την πρώην ανακρίτρια.

    Τα χρήματα αυτά είχαν σταλεί από την Τράπεζα Πειραιώς στην ΓΙΟΥ ΜΠΙ ΕΣ και στη συνέχεια έγινε ανάληψη για αγορά μετοχών.

    Από τους δικαστές έχει ζητηθεί επίσης η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους συνολικά 33 λογαριασμούς της Μπουρμπούλια στην Ελλάδα, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητοι.

    Μάλιστα, εκτιμούν, ότι ίσως αυτό βοηθήσει, ώστε να δουν από που και πώς διοχετεύθηκαν τα χρήματα στην Ελβετία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

    [08] Κοινωνία

    Πόσοτητα 32.209 κιλών

    Κατασχέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα

    23/2/2006 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Στην κατάσχεση μιας ποσότητας 32.209 κιλών ακατάλληλων για κατανάλωση αλλοιωμένων και ληγμένων τροφίμων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Ιπποτούρ ΑΕ στα Σπάτα προχώρησαν οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ. Στην εταιρεία θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις, ενώ τα προϊόντα θα καταστραφούν. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων λόγω της Σαρακοστής, κλιμάκιο επιθεωρητών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας και κατάσχεσε: 23.826 κιλά αγγουράκι "Buono" προέλευσης Τουρκίας και 6.787,2 κιλά αποφλοιωμένα τοματάκια σε χυμό τομάτας κονσέρβα "Αγρότισσα", επειδή παρουσίαζαν εμφανείς αλλοιώσεις των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών. Επίσης, κατασχέθηκαν 729 λίτρα νέκταρ μήλο, ροδάκινο, πορτοκάλι (περιεκτικότητας σε φρούτα 50% τουλάχιστον) "Ασπίς", 76,5 κιλά κάπαρη κονσέρβα "Buono" και 790,5 κιλά ψητή πιπεριά κονσέρβα "Buono" επειδή, είχε λήξει ημερομηνία κατανάλωσής τους.

    [09] Κοινωνία

    Πρόβλημα στο δοχείο καυσίμου

    Έλεγχος για τις SUZUKI VL 1500

    23/2/2006 4:39:00 μμ

    Την ανάκληση μοτοσικλετών SUZUKI μοντέλου VL 1500 για έλεγχο των σημείων στήριξης του δοχείου καυσίμου, αποφάσισε η εταιρεία εισαγωγής ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Συγκεκριμένα, σε 15 μοτοσικλέτες του ανωτέρω μοντέλου, παραγωγής 1998-2005, υπάρχει πιθανότητα, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας, στο σημείο στήριξης του ρεζερβουάρ στο "λαιμό" του σκελετού, να παρουσιαστεί τριχοειδές ράγισμα με αποτέλεσμα τη διαρροή καυσίμου. Η εταιρεία. ενημέρωσε με προσωπικές επιστολές τους κατόχους των συγκεκριμένων μοτοσικλετών, οι οποίοι μπορούν να προσέρχονται με ραντεβού στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων δικύκλων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για δωρεάν έλεγχο και πιθανή αντικατάσταση του δοχείου βενζίνης χωρίς καμία επιβάρυνση του κατόχου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρία στο τηλέφωνο 210 3499883 (κ. Λάππας).

    [10] Κόσμος

    Συνεχίζεται το θρίλερ με τον εντοπισμό του φυγάδα

    Διαψεύδει η Ντελ Πόντε τη σύλληψη Μλάντιτς

    23/2/2006 12:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεν συνελήφθη τελικά, ο Σερβοβόσνιος πρώην διοικητής του σερβοβοσνιακού στρατού Ράτκο Μλάντιτς, διαβεβαίωσε επισήμως η Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα Ντελ Πόντε, αλλά και το Βελιγράδι. Ωστόσο, το θρίλερ γύρω από τον εντοπισμό του φυγάδα Μλάντιτς που κατηγορείται για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα και την πολιορκία του Σεράγεβου, συνεχίζεται. Αναλυτές προβλέπουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες όσο πλησιάζει η ημερομηνία για να δημοσιοποιηθεί η έκθεση σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Μπάνια Λούκα "Νεζάβισνε Νόβινε" βρίσκεται στο Βελιγράδι, από την περασμένη Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ντράγκομιρ Αντάν, και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την παράδοση του Μλάντιτς. "Ο Μλάντις αρνείται να παραδοθεί οικειοθελώς στη Χάγη και ο αρχηγός της σερβοβοσνιακής αστυνομίας είναι έτοιμος για το σενάριο βάσει του οποίου η σύλληψη του Μλάντιτς θα γίνει στη Σερβική Δημοκρατία, απ όπου θα μεταφερθεί στη Χάγη", επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται ανώνυμη πηγή της σερβικής Κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του σερβικού ΥΠΕΞ Ράντοβαν Πέγιτς δήλωσε ότι ο κ. Αντάν είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι, αλλά δεν γνωρίζει πού βρίσκεται, ενώ ο ίδιος ο κ. Αντάν σε δήλωσή του στην εφημερίδα διέψευσε την πληροφορία ότι συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για την παράδοση ή τη σύλληψη του Μλάντιτς. "Η άφιξή μου στο Βελιγράδι δεν έχει καμία σχέση με τον Μλάντιτς. Ηρθα στο Βελιγράδι για ιδιωτική επίσκεψη, καθώς η οικογένειά μου ζει εδώ", είπε. Αργότερα, σε επικοινωνία με δημοσιογράφο της εφημερίδας ανέφερε ότι συμμετέχει σε μία πολύ σημαντική σύσκεψη στη Βελιγράδι.

    Για "παιχνίδι" κάνει λόγο η σερβική αντιπολίτευση

    "Ο Μλάντιτς αρνείται να μεταβεί οικειοθελώς στη Χάγη, τονίζεται στο δημοσίευμα, και το μόνο ενδεχόμενο είναι να συλληφθεί, αλλά ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα δεν επιθυμεί η σύλληψη να γίνει στο έδαφος της Σερβίας φοβούμενος απώλεια πολιτικών πόντων". Στη Σερβία εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση γύρω από την υπόθεση Μλάντιτς και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να διαψεύδουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο περί σύλληψης του καταζητούμενου.

    Ο εκπρόσωπος της σερβικής Κυβέρνησης με νέα δήλωσή του χθες επανέλαβε ότι "τις τελευταίες δύο ημέρες δεν έγιναν ενέργειες σε σχέση με την επίλυση της υπόθεσης Μλάντιτς" και προειδοποίησε ότι η παραπληροφόρηση ζημιώνει τη χώρα και εμποδίζει την επιτυχή διευθέτηση του ζητήματος της συνεργασίας με τη Χάγη. "Η Κυβέρνηση της Σερβίας δε γνωρίζει για ποιο λόγο κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι ο Μλάντιτς εντοπίστηκε, ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το ζήτημα της συνεργασίας με τη Χάγη και ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν υπάρξει πρόοδος, θα ενημερωθεί αμέσως η κοινή γνώμη.

    Ο αντιπρόεδρος της σερβικής Κυβέρνησης, Μίρολιουμπ Λάμπους, δήλωσε πως είναι αναληθής ο ισχυρισμός ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει που βρίσκεται ο Μλάντιτς και δεν θέλει να τον παραδώσει στη Χάγη. "Μόλις εντοπίσουμε τον Μλάντιτς θα τον συλλάβουμε", είπε.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δήλωσε, χθες, ότι δε γνωρίζει αν ο Μλάντιτς έχει συλληφθεί, πρόσθεσε όμως ότι είναι φανερό ότι κάτι γίνεται σε σχέση με την υπόθεση. "Φοβάμαι ότι πρόκειται για παιχνίδι της Κυβέρνησης της Σερβίας, ότι κάνουν δοκιμές και εικονική σύλληψη για να διαπιστώσουν τι θα κάνει ο λαός και πώς θα αντιδράσει και στη συνέχεια θα ανακοινώσουν ότι συνελήφθη ή παραδόθηκε ή ότι το ζήτημα επιλύθηκε με κάποιο τρόπο", υποστήριξε ο κ. Νίκολιτς.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβινης Μλάντεν Ιβανιτς ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορίες σε σχέση με την υπόθεση Μλάντιτς και ότι γνωρίζει μόνο όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Βοσνίας να παραδοθούν όλοι οι καταζητούμενοι και πρώτα απ όλους οι Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς και να οδηγηθούν στο Δικαστήριο της Χάγης, καθώς έτσι θα αρθούν τα εμπόδια στην πορεία προσέγγισης των ευρατλαντικών δομών.

    Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής δύναμης της Ε.Ε. στη Βοσνία (EUFOR) διέψευσε ότι ο Μλάντιτς μεταφέρθηκε σε κάποια βάση των διεθνών δυνάμεων στη Βοσνία. Τα μέλη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη βάση "Όραο", στην Τούζλα της Βοσνίας, που έχουν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της πόλης εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν έλαβαν ενημέρωση για πιθανή μεταφορά του καταζητούμενου μέσω του αεροδρομίου και ότι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ είναι εικασίες. Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, συνεργεία διεθνών τηλεοπτικών σταθμών έχουν εγκατασταθεί -απο χθες το πρωί - κοντά στη βάση "Όραο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαψεύδουν τη σύλληψη Μλάντιτς

    [11] Ιράκ

    Μπλόκο Σουνιτών στις συνομιλίες για κυβέρνηση

    Πολιτική κρίση στο Ιράκ

    23/2/2006 4:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 6:57:54 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε νέα περίοδο κρίσης εισέρχεται πλέον το Ιράκ, μετά τις επιθέσεις σε τεμένη Σουνιτών και Σιιτών και τα αιματηρά επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο. Κατηγορώντας την κυβερνώσα σιιτική συμμαχία για το λουτρό αίματος, οι Σουνίτες ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από τις συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. "Αναστέλλουμε τη συμμετοχή μας στις διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση με τη σιιτική συμμαχία", δήλωσε ο Ταρέκ αλ Χασεμί, ανώτερος αξιωματούχος του Ιρακινού Μετώπου Συμφιλίωσης, του μεγαλύτερου σουνιτικού κόμματος. Σύμφωνα με πηγές των Σουνιτών, το "μπλόκο" θα ισχύσει μέχρι οι Σιίτες να ζητήσουν συγνώμη για τις επιθέσεις αντεκδίκησης σε τουλάχιστον 90 τεμένη, την Τετάρτη. Παράλληλα, την ώρα που η διεθνής κοινότητα απευθύνει έκκληση για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ιράκ, οι Σουνίτες μποϋκοτάρισαν τη συνάντηση των κομμάτων που προγραμμάτισε ο πρόεδρος, Τζαλάλ Ταλαμπανί, με αφορμή τον "εμφύλιο των τζαμιών". Σε δηλώσεις του, ο κ. Ταλαμπανί προειδοποίησε για τους κινδύνους μιας ανάφλεξης και κάλεσε τους Ιρακινούς "να σβήσουν τη φλόγα της εξέγερσης και να περάσουν όλοι στο δρόμο της εθνικής ενότητας".

    Διεθνής καταδίκη

    "Πολιτική πράξη που έχει ως στόχο να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες" χαρακτήρισε την επίθεση στο σιιτικό τέμενος της Σαμάρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και χαιρέτισε "τις φωνές της λογικής" που απευθύνουν έκκληση για ηρεμία.

    Τις επιθέσεις στη Σαμάρα και τα αντίποινα καταδίκασε και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέ Σολάνα. "Οι πράξεις αυτές σαφώς στοχεύουν να πλήξουν τη διαδικασία ανασυγκρότησης του Ιράκ. Είναι αναγκαίο να υπάρξει τέλος σε αυτόν τον κύκλο της βίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Σολάνα, καλώντας όλους να βοηθήσουν στο να δημιουργηθεί στο Ιράκ μια κοινωνία ειρήνης και συνύπαρξης πολλών θρησκειών.

    Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση που σημειώθηκε χθες στο ιερό τέμενος της Σαμάρα και σε άλλους θρησκευτικούς τόπους εξέφρασε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για "έγκλημα κατά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς", που αναζωπυρώνει τις εθνοτικές εντάσεις και υπονομεύει τις προοπτικές για ειρήνη, σταθερότητα και σχηματισμό αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Die Welt: Gewalt im Irak eskaliert nach Anschlag auf Schiiten-Heiligtum

    Τhe Australian: Iraq on brink of religious war

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κορυφώνεται ο "εμφύλιος των τζαμιών" στο Ιράκ

    [12] Οικονομία

    Συνάντηση των εργαζομένων με τον υφ. Απασχόλησης

    Ελπίδες για την καπνοβιομηχανία Κεράνης

    23/2/2006 6:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνάντηση με εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας Κεράνης, είχε την Πέμπτη ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι επτά μήνες και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, εξέθεσαν τα προβλήματά τους στον κ. Γιακουμάτο, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα γίνει σύντομα έλεγχος στα οικονομικά της εταιρείας επαναλαμβάνοντας ότι είναι βιώσιμη. Παράλληλα, ο Υπουργός είπε ότι θα καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους 1.000 ευρώ. Πριν την συνάντηση, είχε προηγηθεί πορεία των 150 εργαζομένων, από την Ομόνοια μέχρι το Υπουργείο Απασχόλησης, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα παράπονα στον υπουργό, Σάββα Τσιτουρίδη, κατά την είσοδό του στο κτήριο του Υπουργείου.

    [13] Οικονομία

    Στήριξη στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης

    23/2/2006 5:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 5:37:10 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την ενεργή στήριξη της χώρας μας στην προοπτική των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, επανέλαβε, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κηρύσσοντας την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Οικονομίας των χωρών, που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Ν.Α. Ευρώπη έχει τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί ένα "άλμα οικονομικής ανάπτυξης" και επεσήμανε ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου ξένων επενδυτών, αλλά και ως πύλη μέσω της οποίας επιχειρήσεις και οικονομίες θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική ελληνική παρουσία στις βαλκανικές αγορές, όπου δραστηριοποιούνται 3.500 επιχειρήσεις, και τόνισε ότι η χώρα μας αποβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη συνεργιών στην οικονομία, τις επιστήμες, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Στη δυνατότητα πραγματοποίησης ενός "οικονομικού θαύματος" αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας την ανάγκη στενότερης συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού για να επιταχυνθεί η σύγκλιση της περιοχής με την Ε.Ε.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε, επίσης, στη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και στα βήματα που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, ο αναπτυξιακός νόμος, οι αποκρατικοποιήσεις, το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και η απελευθέρωση των αγορών ενέργειας. Παράλληλα, είπε ότι προετοιμάζεται σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης, χαρακτηρίζοντάς τις ως τη μόνη υπεύθυνη και διορατική επιλογή για την ανάπτυξη της περιοχής.

    Η Ελλάδα έχει την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας της Ν.Α. Ευρώπης. Στη Σύνοδο μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομίας από δέκα χώρες της περιοχής, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Αυστριακής Προεδρίας της Ε.Ε. και του Γραφείου Ειδικού Συντονιστή για το Συμβούλιο Σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη.

    Κοινή διαπίστωση των Υπουργών είναι ότι θα πρέπει να προωθηθεί το άνοιγμα των αγορών, να μειωθούν οι διασυνοριακές γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ενισχυθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Οι χώρες που εκπροσωπούνται είναι, εκτός από την Ελλάδα, οι: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Τουρκία, ΠΓΔΜ, Σερβία-Μαυροβούνιο, Κροατία και Μολδαβία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ν.Α. Ευρώπης

    [14] Οικονομία

    Παράταση υποβολής δήλωσης για πρατηριούχους

    23/2/2006 4:52:00 μμ

    Παρατείνονται κατά ένα μήνα οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων. Οι προθεσμίες ξεκινούν στις 3 Απριλίου, αντί της 1ης Μαρτίου και η υποβολή ολοκληρώνεται μεσα σε 11 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού μητρώου του φορολογουμένου. Την απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ, Αντώνης Μπέζας προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι, λόγω της μη έγκαιρης χορήγησης στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων της βεβαίωσης ασφαλιστικών εισφορών τους από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Κοινής Διανομής Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.

    [15] Οικονομία

    Στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομίας των χωρών-μελών

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ν.Α. Ευρώπης

    23/2/2006 10:02:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 5:34:27 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ν.Α. Ευρώπης, θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου των Υπουργών Οικονομίας των χωρών-μελών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Ν.Α. Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη των εργασιών που φιλοξενείται στην Αθήνα τόνισε ότι "η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Οι μεταρρυθμίσεις είναι η μόνη υπεύθυνη επιλογή για την ανάπτυξη της περιοχής και ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου". Στη Σύνοδο μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομίας δέκα χωρών της ΝΑ Ευρώπης, εκπρόσωποι της Αυστριακής Προεδρίας της Ε.Ε και ο ειδικός Συντονιστής για το Συμβούλιο Σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη. Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στην σημερινή συνάντηση είναι, πέραν της Ελλάδας, οι εξής: Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Τουρκία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σερβία και Μαυροβούνιο, Κροατία και Μολδαβία. Μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Συνόδου. Η Ελλάδα έχει την προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας της Ν.Α. Ευρώπης.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος το θέμα της ENIC

    23/2/2006 6:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για την ΑΕΚ, αφού το Εφετείο απέρριψε την αίτηση τριτανακοπής από την ENIC, για την ένταξη της ΠΑΕ στο άρθρο 44. Έτσι επισήμως και οριστικά η Ένωση υπάγεται στο άρθρο 44 και δεν ανήκει με κανέναν τρόπο στην αγγλική εταιρεία, ενώ υπάρχει και το άλλο μεγάλο ζήτημα για το οποίο η εξέλιξη είναι ευνοϊκή. Το ομολογιακό δάνειο των 8,3 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και μπορεί να εκδοθεί κανονικά για την ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Δέλλας αντί Τσιρίλο

    Στο μεταξύ στο αγωνιστικό κομμάτι κανονικό πρόγραμμα ακολούθησαν στην σημερινή προπόνηση οι Καπετάνος και Βεγκλίνσκι και ο Φερνάντο Σάντος με χαρά τους υποδέχεται έτοιμους για τον αγώνα με τον Ιωνικό. Αντιθέτως εκτός της αναμέτρησης είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο, λόγω τιμωρίας. Ο Ιταλός αμυντικός της «Ένωσης» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πήρε την τέταρτη κίτρινη κάρτα του και έτσι δεν μπορεί να συμμετάσχει στον επόμενο αγώνα, αφήνοντας την θέση του κατά πάσα πιθανότητα, στον Τραϊανό Δέλλα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας, θα βρίσκεται έτσι στο πλευρό του Γιώργου Αλεξόπουλου στον κυριακάτικο αγώνα του ΟΑΚΑ.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έγιναν οι κλήσεις των διεθνών της Ελπίδων

    23/2/2006 1:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ελπίδων, Στέλιος Αποσπόρης, ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της εθνικής Ελπίδων για το φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Ρουμανίας. Το ματς που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου (15:30) στο γήπεδο του Πανιωνίου, θα διευθύνει ο διαιτητής Μ. Γερμανάκος, με βοηθούς τους κ. Χ. Γενναίο-Γ. Μητροφάνη. Χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο κ. Κ. Παπασταμάτης. Η ελληνική ομάδα θα προπονηθεί τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 στον Αγιο Κοσμά και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο γήπεδο του αγώνα.

    Οι "εκλεκτοί" του Αποσπόρη

    Οι παίκτες που κλήθηκαν για τον αγώνα με τους Ρουμάνους είναι οι εξής: Μιχάλης Σηφάκης (ΟΦΗ), Κώστας Ανδριόλας (Ατρόμητος), Παναγιώτης Μπρης (Πανηλειακός), Νίκος Καράμπελας (Πανηλειακός), Σωτήρης Μπαλάφας (ΠΑΟΚ), Σωτήρης Λεοντίου (Παναθηναϊκός), Γρηγόρης Μάκος (Πανιώνιος), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Αρης), Γρηγόρης Παπαχαζαρίας (Ηρακλής), Δημήτρης Πλιάγκας (Θρασύβουλος), Προκόπης Σαγανάς (Αιγάλεω), Αντώνης Πετρόπουλος (Χαϊδάρι), Κώστας Στεφανής (Ηρακλής), Αλέξης Τζιόλης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Τοροσίδης (Ξάνθη), Κώστας Παγώνης (Ακράτητος), Γιώργος Γκαλίτσιος (Λάρισα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΠΑΟΚ), Νίκος Αραμπατζής (ΠΑΟΚ), Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ολυμπιακός).

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσε με Ολυμπιακό ο "καραφλός"

    23/2/2006 12:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία λιτή ανακοίνωση η διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, επισημοποίησε την ανανέσωη της συνεργασίας της με τον διεθνή άσο, Γρηγόρη Γεωργάτο. Ο "καραφλός" του Ολυμπιακού θα φορά τα "ερυθρόλευκα" μέχρι τα τέλη Ιουνίου της επόμενης χρονιάς. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόφασή της να κάνει χρήση της οψιόν του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Γρηγόρη Γεωργάτου, επεκτείνοντάς το κατά ένα χρόνο, δηλαδή από 1η Ιουλίου 2006 έως 30 Ιουνίου 2007".

    Γεωργάτος: "Ήταν η ευχή μου"

    «Ήταν ευχή μου να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό». Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο Γεωργάτος, λίγη ώρα μετά την υπογραφή της ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη έναν χρόνο. Στη συνέχεια τόνισε: «Με την υπογραφή αυτού του συμβολαίου θυμήθηκα το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψα με την ομάδα, όταν είχε έρθει ο κ. Λούβαρης στο σπίτι μου στην Πάτρα. Τη στιγμή της υπογραφής πέρασαν σαν σκέψη από το μυαλό μου οι στιγμές αυτών των δέκα χρόνων, οι οποίες ήταν γεμάτες με πολλούς τίτλους και πολλές χαρές. Πρώτα απ΄ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κόκκαλη και τον κ. Λούβαρη που μου δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσω και να τερματίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Τρίτον, θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που αγαπώ και μ΄ αγαπά πάρα πολύ.Το επόμενο καλοκαίρι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Θέλω να το κάνω, όντας ακόμα σε ένα επίπεδο που να μπορώ να λέω ότι είμαι καλά».

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οι κλήσεις των διεθνών για την Κύπρο

    23/2/2006 12:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε είκοσι τέσσερις ποδοσφαιριστές απηύθυνε πρόσκληση ο κ. Οτο Ρεχάγκελ ενόψει των αγώνων της Εθνικής Ανδρών με τη Λευκορωσία και τη Φινλανδία ή το Καζαχστάν, στο πλαίσιο του 10ου διεθνούς τουρνουά που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (28/2-1/3). Η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα αναχωρήσει για την Κύπρο τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 12:15 και θα προπονηθεί την ίδια ημέρα στις 19:00. Η επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από το Νησί της Αφροδίτης, έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 09:30.

    Οι "εκλεκτοί" του Γερμανού

    Στο ταξίδι της Κύπρου ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ κάλεσε τους Κυργιάκο, Χαριστέα, Μπασινά, Γιαννακόπουλο, Φύσσα, Καραγκούνη, Σεϊταρίδη, Αμανατίδη, Σαμαρά, Χαλκιά, Κοτσόλη, Νικοπολίδη, Βύντρα, Ανατολάκη, Δέλλα, Καψή, Αντζα, Λαγό, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλο, Γκέκα, Μάντζιο.

    Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά

    Τρίτη 28/2/2006

    1ος όμιλος 1. Φινλανδία-Καζαχστάν (17:00, "ΓΣΖ", Λάρνακα) 2. Ελλάδα-Λευκορωσία (19:00, "Τσίρειον", Λεμεσός)

    2ος όμιλος 3. Κύπρος - Σλοβενία (17:00, "Αντ. Παπαδόπουλος", Λάρνακα) 4. Ρουμανία - Αρμενία (19:00, "ΓΣΠ", Λευκωσία)

    Τετάρτη 1/3/2006

    1ος όμιλος 5. Νικητής αγώνα 1 - Νικητής αγώνα 2 (19:00, "ΓΣΠ", Λευκωσία) 6. Ηττημένος αγώνα 1 - Ηττημένος αγώνα 2 (19:00, "Παφιακό", Πάφος)

    2ος όμιλος 7. Νικητής αγώνα 3 - Νικητής αγώνα 4 8. Ηττημένος αγώνα 3 - Ηττημένος αγώνα 4 Ο αγώνας της Εθνικής Ρουμανίας θα διεξαχθεί στο "ΓΣΖ" και ο έτερος του ομίλου στο "Τσίρειον".

    [20] Μπάσκετ

    Ποδαρικό στους "16" για Παναθηναϊκό

    23/2/2006 11:55:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με στόχο τη συνέχεια των επιτυχημένων εμφανίσεών του στους ομίλους, ο Παναθηναϊκός απόψε στο Ζάγκρεμπ, αντιμετωπίζει στις 19:45 (Supersport 3) τη γηπεδούχο Τσιμπόνα στη φάση των "16" της Ευρωλίγκα. Κάθε αρχή λένε ότι είναι και δύσκολη, αλλά το "τριφύλλι" έχει δείξει στις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις του με τους Κροάτες, ότι τους έχει "πάρει τον αέρα". Στις συναντήσεις των δύο ομάδων επί κροατικού ο απολογισμός των εκτός έδρας αναμετρήσεων είναι απολύτως θετικός υπέρ των "πρασίνων", αφού σε τέσσερις αγώνες το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει μόνο νίκες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τεχνικός της Τσιμπόνα σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό, ως τον "δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο" που θα μπορούσε να του τύχει στο δρόμο προς τα προημιτελικά.

    Ομπράντοβιτς: "Μην υποτιμάτε την Τσιμπόνα"

    "Με το δεξί" θέλει να ξεκινήσει ο Παναθηναίκός την πορεία του στις "16" καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα και για να γίνει αυτό ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απαιτεί συγκέντρωση από τους παίκτες του απέναντι στην "άξια σεβασμού" Τσιμπόνα. Σε δηλώσεις του στον δικτυακό τόπο της Ευρωλίγκα, ο "Ζοτς" τόνισε ότι η πρεμιέρα είναι δύσκολη, ενώ υπογράμμισε, ότι η κροατική ομάδα θα έχει υψηλό κίνητρο, μετά την απώλεια του τροπαίου στο Κύπελλο της χώρας. "Είναι το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" και σίγουρα περιμένουμε ότι θα είναι δύσκολο.

    Αντιμετωπίζουμε μια πολύ αξιοσέβαστη ομάδα όπως η Τσιμπόνα και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, προκειμένου να πετύχουμε την πρώτη νίκη μας. Οι αντίπαλοί μας έχασαν πρόσφατα το Κύπελλο Κροατίας και θα έχουν μεγάλο κίνητρο στην αναμέτρηση με μας. Γι΄ αυτό ζήτησα από τους παίκτες μου να μην υποτιμήσουν την Τσιμπόνα, επειδή εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των "16" κατά την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Πρέπει να παίξουμε δυνατά και να ετοιμαστούμε για μια μεγάλη μάχη".

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γερμανού άσου, Πάτρικ Φέμερλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλά προετοιμασμένος για να σημειώσει την πρώτη νίκη του στη φάση των "16". "Νομίζω ότι η Τσιμπόνα είναι μια δυνατή ομάδα, κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Είναι φανερό ότι έχει κεκτημένη ταχύτητα, μετά την πρόκρισή της στη φάση των "16", επομένως περιμένουμε τους παίκτες της Τσιμπόνα να είναι επιθετικοί και να παλέψουν για τη νίκη" υποστήριξε ο θηριώδης σέντερ, που αποθεραπεύτηκε και μετά από αρκετό καιρό επιστρέφει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις: "Θα έλεγα ότι έχουμε δουλέψει γι΄ αυτό το παιχνίδι και είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να σημειώσουμε την πρώτη νίκη μας στη φάση των "16". Είχαμε τελευταία κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά ημέρα με την ημέρα θα γίνουμε όλο και πιο δυνατοί, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή την πρόκριση στα πλέι οφ".

    Αντζούλοβιτς: "Ομάδα μοντέλο ο Παναθηναϊκός"

    Το εγκώμιο του Παναθηναϊκού έπλεξε ο προπονητής της Τσιμπόνα, Ντράζεν Αντζούλοβιτς, που τις τελευταίες μέρες προσπάθησε να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν την απώλεια του Κυπέλλου Κροατίας: "Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε, μετά την ντροπιαστική ήττα μας στο Κύπελλο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στον πρώτο αγώνα μας έχουμε τον δυνατότερο πιθανό αντίπαλο από κάθε άποψη: ρόστερ, δομή ομάδας, τον τρόπο παιχνιδιού τους. Όλοι οι παίκτες μου είναι έτοιμοι, εκτός από τον Μπένετ Ντέιβισον, ο οποίος έχει πρόβλημα στην πλάτη και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Αποκτήσαμε έναν καινούριο παίκτη, τον Λίβουρ Κρίστοφερ Ουόρεν και θα είναι κι αυτός στην ομάδα" δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ο κ. Αντζούλοβιτς.

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Μουρίνιο: "Έκανε θέατρο ο Μέσι"

    23/2/2006 12:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ποιος είδε τον τεχνικό της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, μετά τον πρώτο αγώνα των "16" με την Μπαρτσελόνα και δεν φοβήθηκε. Ο Πορτογάλος προπονητής "τα χε πάρει" με τον Αργεντίνο άσος των "μπλαουγκράνα" Λιονέλ Μέσι, που προκάλεσε την αποβολή του Ντελ Ορνο. Ο κ Μουρίνιο, που θεωρεί ότι η εν λόγω φάση καθόρισε την τελική εξέλιξη του αγώνα, κατηγόρησε τον Αργεντίνο για θεατρίνο πρώτης τάξεως, ο οποίος με την εξαιρετική του "παράσταση" ξεγέλασε το διαιτητή. "Το παιδί δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, πηδάει, προκαλεί την επαφή με τον Ντελ Όρνο και εξαιτίας αυτής, ο διαιτητής δίνει κόκκινη κάρτα. Στριφογυρίζει και στριφογυρίζει ξανά, δεν ήταν κόκκινη κάρτα, αλλά θέατρο. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να συζητάμε για το παιχνίδι, γιατί μετά από αυτή τη φάση δεν υπήρξε παιχνίδι. Ήταν σίγουρα ένας καθαρός αγώνας μέχρι εκείνο το σημείο, με 11 εναντίον 11, με δύο καλές ομάδες να σκέφτονται πολύ με βάση την τακτική, με όχι πολλά λάθη, με όχι πολλές ευκαιρίες, αλλά σίγουρα ανοιχτό παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να συζητάμε για την αναμέτρηση μετά από τη φάση της αποβολής" τόνισε εν εξάλλω ο τιμονιέρης της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

    Κρατάει μόνο το αποτέλεσμα η Μπάρτσα

    Όπως ήταν φυσικό, στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι Ισπανοί κρατώντας στα χέρια τους μία σπουδαία νίκη, πανηγύριζαν και δε μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν την απόφαση του διαιτητή. "Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του διαιτητή. Ο Μέσι είναι ένας παίκτης που δέχεται πολλά σκληρά μαρκαρίσματα σε κάθε αγώνα, αλλά δεν υπερβάλλει ποτέ. Έγινε φάουλ στον Μέσι πριν την κόκκινη κάρτα και δεν ξέρω αν ο διαιτητής αποφάσισε να αφήσει το πλεονέκτημα. Δεν κάναμε και το καλύτερό μας παιχνίδι, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στον κακό αγωνιστικό χώρο και στον τρόπο που έπαιξε η Τσέλσι, αλλά είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα" τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Φράνκ Ράικαρντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η "Μπάρτσα" άλωσε το "Στάμφορντ Μπριντζ"

    [22] Πολιτισμός

    Latin Groove Orquesta από 24/2-2/3

    Ένα λάτιν τζαζ όνειρο στο Half Note

    23/2/2006 4:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αβάνα, Μπουένος Άιρες, Νέα Υόρκη και Νέα Ορλεάνη στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Μια all-star μπάντα, μια μικρή dream team της λάτιν σκηνής έρχεται στο Half Note για να μας προσφέρει την καλύτερη λάτιν τζαζ μουσική και να κάνει πραγματικότητα ένα ακόμα λάτιν τζαζ όνειρο. Δημιούργημα του Αργεντινού πιανίστα και συνθέτη Hernan Lugano, η Latin Groove Orquesta αποτελείται από τους καλύτερους και πιο περιζήτητους μουσικούς από τη νέα γενιά των καλλιτεχνών της Κούβας. Ο Hernan Lugano είναι γνωστός για τις δυναμικές μουσικές συνθέσεις του, που ενώνουν το tango, την τζαζ, το φανκ και τη σάλσα. Η μουσική του Lugano σε συνδυασμό με τους έντονους ρυθμούς των κουβανών μουσικών φτιάχνουν τη latin jazz του σήμερα. Ο σαξοφωνίστας German Velazco, o τρομπετίστας Alexander Abreu Maresa, ο ντράμερ Calixto Oviedo που θα παίξει και τιμπάλες, ο Abraham Mansfaroll στα κρουστά και στα congas και ο μπασίστας Felipe Cabrera, ο καθένας με τη δική του αξιόλογη μουσική πορεία, συμμετέχουν στη Latin Groove Orquesta και δίνουν τον τόνο για μοναδικές μουσικές βραδιές.

    Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς - Τηλ. 210 9213310

    Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου Δευτέρα - Σάββατο : 22.30 Κυριακή : 20.30 Είσοδος με ποτό: 30, 20 φοιτητικό

    Σχετικά Links:

    Half Note Jazz Club

    [23] Πολιτισμός

    Ολόκληρη η Ελλάδα

    Σε ρυθμούς αποκριάς

    23/2/2006 12:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 7:18:25 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με παραδοσιακά τραγούδια, μεζέδες και κρασί γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη ολόκληρη η Ελλάδα. Στο κέντρο της Αθήνας, άρχισαν το πρωί οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου με τίτλο "Αθηναϊκή Αποκριά 2006", που θα διαρκέσουν έως την Καθαρά Δευτέρα 6 Μαρτίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Στην Θεσσαλονίκη, εκδηλώσεις γεμάτες μουσικές, χρώματα, και γευστικούς μεζέδες έχουν προγραμματίσει όλοι οι δήμοι. Στην πλατεία Αριστοτέλους στήνεται το εορταστικό σκηνικό του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη μεγάλη συναυλία της Τσικνοπέμπτης που θα κάνει "όλη την πόλη μία παρέα". Στην Καλαμαριά, τον Εύοσμο, τους Αμπελόκηπους, την Πυλαία, την Τριανδρία, τον Αγιο Παύλο, οι δημότες θα τσικνίσουν με αποκριάτικες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

    [24] Υγεία

    Καλύτεροι οι 50άρηδες από τους 30άρηδες;

    Τι 20, τι 40, τι 50...

    23/2/2006 3:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 4:18:59 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Το τραγούδι "οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες" το θυμάστε; Κάτι παρόμοιο φαίνεται να ισχύει και για τους άνδρες, όπως ισχυρίζονται Νορβηγοί και Αμερικανοί επιστήμονες. Μάλιστα, οι ειδικοί τονίζουν, ότι οι άνδρες στα 50 έχουν καλύτερη ερωτική ζωή από ότι στα 30. Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 1.185 ανδρών ηλικίας 20-79 ετών. Όπως ήταν αναμενόμενο, όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο μειώνονταν και οι ερωτικές επιδόσεις και αυξάνονταν τα προβλήματα, αλλά σύμφωνα με την έρευνά τους, οι 50άρηδες, ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους 20άρηδες. Η έρευνα δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση "BJU International".

    Η ποιότητα δεν ακολουθεί την ποσότητα...

    Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο βαθμολογούσαν διάφορες πλευρές της ερωτικής τους ζωής, σε μία κλίμακα από το 0 έως το 4, το οποίο σήμαινε πολύ καλή σεξουαλική λειτουργία χωρίς προβλήματα.

    Όσον αφορά το επίπεδο ικανοποίησης, ο μέσος όρος των 20άρηδων έφτανε το 2,79 και αμέσως μετά ακολουθούσαν οι 50άρηδες με 2,77. Οι 30άρηδες είχαν πέσει στο 2,55, ενώ οι 40άρηδες έρχονταν τρίτοι με 2,72.

    Μετά τα 59 ο μέσος όρος έπεφτε στο 2,46, ενώ στα 70 ο δείκτης έπεφτε στο 2,14 και μετά τα 70 στο 1,54.

    Πάντως, όσον αφορά στο επίπεδο λειτουργίας, ο μέσος όρος έπεφτε συνεχώς όσο περνούσαν τα χρόνια.

    Σύμφωνα με την ερευνήτρια από τον Οργανισμό Rikshospitalet-Radiumhospitalet στο Όσλο, Σόφι Φόσα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μία άμεση σχέση της ηλικίας με την ερωτική λειτουργία, αλλά όχι με την ερωτική ικανοποίηση, καθώς όσον αφορά στη λειτουργία η ηλικία καθορίζει το 22%-33% του τελικού αποτελέσματος, ενώ στην ευχαρίστηση καταλαμβάνει μόνο ένα 3%.

    Όπως τονίζει η κα. Φόσα, παρόλο που οι άνδρες όσο μεγαλώνουν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι με το επίπεδο της ερωτικής τους ζωής.

    Παράλληλα, όπως επισημαίνει στο BBC ο Βρετανός ψυχολόγος Ρόναλντ Μπρέισι, ειδικός σε θέματα ανδρικής σεξουαλικότητας, τα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς οι άνδρες στα 30 και στα 40 είναι περισσότερο αγχωμένοι με την καριέρα τους, κάτι που πλέον οι 50άρηδες έχουν ξεπεράσει.

    Πάντως, στην έρευνα έλαβαν υπ΄ όψη μόνο τις μαρτυρίες των ανδρών και όχι των συντρόφων τους...

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Older men 'happy with sex lives'

    Σχετικά Links:

    BJU International

    [25] Υγεία

    Για τον ιό Η5Ν1

    Άλλα επτά θετικά δείγματα

    23/2/2006 6:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/2/2006 7:32:49 μμ)

    Θετικά στο μολυσματικό ιό της γρίπης των πτηνών βρέθηκαν τα δείγματα και από τους επτά νεκρούς κύκνους που είχαν εντοπιστεί στη Ροδόπη, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα να ανέρχεται πλέον σε δεκαέξι. Έλληνες επιστήμονες εμφανίζονται προβληματισμένοι από τη ραγδαία εξάπλωση της γρίπης και διατυπώνουν φόβους να σημειωθεί απότομη μετάλλαξη του ιού, που θα επιτρέψει την αστραπιαία διασπορά του. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Χαλκιδικής, Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Πέλλας έχουν ήδη λάβει τα υποχρεωτικά προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.

    Αύριο, στη Βιέννη, η αυστριακή προεδρία της Ε.Ε. συγκαλεί Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στο οποίο θα συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και οι ομόλογοί του από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ και την Τουρκία. Αναμένονται επίσης εμπειρογνώμονες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και άλλους παρεμφερείς οργανισμούς.

    Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται η Ευρώπη για την γρίπη των πτηνών.

    Για πρώτη φορά, ο θανατηφόρος ιός Η5Ν1 εντοπίστηκε σε δύο άγρια πτηνά που βρέθηκαν νεκρά στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σλοβακίας και δείγματά τους στάλθηκαν στο ειδικευμένο βρετανικό εργαστήριο για επιβεβαίωση. Ανησυχία προκλήθηκε και μετά τις ενδείξεις για παρουσία του ιού σε πτηνοτροφείο στη Γερμανία, αλλά και σε οικόσιτα πουλερικά και στη Γαλλία.

    Ο συναγερμός στη Γερμανία έληξε, όταν το τεστ για τον Η5Ν1 σε πάπια πτηνοτροφείου στο νησί Ρίγκεν της Βαλτικής Θάλασσας βγήκε αρνητικό, ενώ οι Αρχές του κρατιδίου Μεκλεμβούργο - Πομερανία προχώρησαν στην προληπτική σφαγή περίπου πενήντα κοτόπουλων.

    Τέλος, ύποπτο κρούσμα του H5N1 εντοπίστηκε και σε πτηνοτροφείο στην κεντροανατολική Γαλλία, όπου δύο αγριόπαπιες πέθαναν. Το Υπουργείο Γεωργίας έθεσε σε ισχύ το έκτακτο σχέδιο που έχει καταρτίσει, ώστε να μην πληγεί η πρώτη εκτροφέας και εξαγωγέας πουλερικών στην Ε.Ε..

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ZDF: Entwarnung im Geflugel-Stall

    BBC: Suspected bird flu on French farm

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φόβοι για τον Η5Ν1 στη Γερμανία

    Εννέα τα κρούσματα Η5Ν1 στην Ελλάδα

    [26] Υγεία

    Εξετάζουν αν έχει μεταδοθεί σε οικόσιτα πουλερικά

    Φόβοι για τον Η5Ν1 στη Γερμανία

    23/2/2006 1:06:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αναλύσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το λοιμογόνο στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει εξαπλωθεί στα οικόσιτα πουλερικά, πραγματοποιούν οι γερμανικές Αρχές. Ο Τιλ Μπακχάους, Υπουργός Γεωργίας του γερμανικού κρατιδίου Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία δήλωσε ότι γίνονται εξετάσεις σ ένα νεκρό κοτόπουλο στο νησί Ρίγκεν της Βαλτικής. Σύμφωνα με τον Υπουργό, το κοτόπουλο αυτό ήταν σε μια μονάδα με 50 ακόμα κοτόπουλα τα οποία σφαγιάσθηκαν για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα ωστόσο με εκπρόσωπο του κέντρου αντιμετώπισης της κρίσης στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία, το πιθανό πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε πτηνοτροφείο στη Γερμανία αφορά μια πάπια στο Ρίγκεν. Οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι αναμένουν την επιβεβαίωση από το Εθνικό Ινστιτούτο Φρίντριχ-Λέφλερ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για το στέλεχος Η5Ν1, διευκρίνισε ο Υπουργός Γεωργίας του κρατιδίου, Τιλ Μπακχάους . Στο μεταξύ για πρώτη φορά ανιχνεύθηκε στη Σλοβακία το στέλεχος Η5Ν1 σε δυο άγρια πτηνά που βρέθηκαν νεκρά προχθές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο Σλοβάκος υπουργός Γεωργίας Ζόλτ Σιμόν. Σύμφωνα με τον Υπουργό, τα δείγματα από μια αίθυια και ένα γεράκι, θα σταλούν τώρα στο ειδικευμένο εργαστήριο της Βρετανίας για επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων. Η νεκρή αίθυια βρέθηκε κοντά στο Δούναβη, έξω από την Μπρατισλάβα, σε περιοχή που ανήκει στην πετρελαϊκή εταιρία Slovnaft. Το γεράκι βρέθηκε στο Γκαμπτσίκοβο, στο Δούναβη, 60 χλμ ΝΑ της πρωτεύουσας.

    [27] Παράξενα

    Φύγε, κρατάει βελάκι

    23/2/2006 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το ότι όλα έχουν το τίμημά τους το ξέρουμε, όπως επίσης ξέρουμε πως μερικές φορές ουδέν καλόν αμιγές κακού. Έτσι, οι Ολλανδοί πληρώνουν ακριβά το τίμημα να είναι πρωταθλητές στα βελάκια, τόσο, που είναι πιθανό η ολλανδική κυβέρνηση να αρχίσει να σκέφτεται μήπως θα έπρεπε να υιοθετήσει σχετικά μέτρα Κάθε χρόνο περίπου τουλάχιστον 120 Ολλανδοί μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με τραύματα από βελάκια, ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια στις ολλανδικές παμπ. Μάλιστα, από αυτούς τουλάχιστον 12 καταλήγουν να νοσηλεύονται στην εντατική, αφού το αγαπημένο τους παιχνίδι παραλίγο να τους κοστίσει ακόμα και την όρασή τους, όπως αναφέρει το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας Καταναλωτών Πάντως, επικίνδυνοι δεν είναι μόνο οι άστοχοι παίκτες, αλλά και οι ίδιοι οι στόχοι, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άτυχων θαμώνων, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με διάσειση, αφού τους έπεσε ο στόχος στο κεφάλι

    Τα ατυχήματα γίνονται κυρίως επειδή οι Ολλανδοί είναι τόσο θερμοί και ανυπόμονοι παίκτες, που αρχίζουν να ρίχνουν τα βελάκια τους, πριν προλάβει ο προηγούμενος παίκτης να μαζέψει τα δικά του από το στόχο.

    Στα μέτρα ασφαλείας που σκέφτονται να υιοθετήσουν οι Ολλανδοί, είναι να απομονώνουν το χώρο όπου παίζεται το παιχνίδι, για να τη γλιτώνουν τουλάχιστον οι ανυποψίαστοι πελάτες και να τροποποιήσουν τα βελάκια, ώστε να μην είναι τόσο επικίνδυνα.

    Για την ιστορία, παγκόσμιος πρωταθλητής στα βελάκια, είναι ο 21χρονος Ολλανδός Jelle Klaase, ο νεότερος στην ιστορία του παιχνιδιού, ενώ προκάτοχός του ήταν ο συμπατριώτης του Raymond van Barneveld.

    [28] Παράξενα

    Μαχαίρωσε τον άντρα της γιατί δεν την ήθελε πια...

    23/2/2006 4:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στα όριά της έφτασε μία 52χρονη γυναίκα από το Μπουένος Άιρες, που το μόνο που ήθελε ήταν τον άντρα της... στο κρεβάτι! Και τι δεν έκανε για να τον προκαλέσει... Όλη την ημέρα κυκλοφορούσε στο σπίτι με προκλητικά εσώρουχα και ψηλοτάκουνες γόβες και προσπαθούσε να αποπλανήσει τον σύζυγό της αλλά εις μάτην... Ο σύζυγος έμενε ασυγκίνητος στις προκλήσεις της. Κάποια στιγμή έπεσε και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η γυναίκα έχασε την αυτοσυγκράτησή της και επιτέθηκε στον άντρα της με ένα μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον, ευτυχώς όχι σοβαρά. Ο σύζυγος αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε το γεγονός και μετά στο νοσοκομείο για να του περιποιηθούν τα τραύματα. Η αστυνομία, όπως ήταν αναμενόμενο, συνέλαβε τη γυναίκα, η οποία ωστόσο δηλώνει αμετανόητη για την πράξη της και τονίζει ότι δεν έκανε κάτι κακό, εξάλλου είναι χρέος του άντρα της να ικανοποιεί τις επιθυμίες της και όταν αυτός δεν το κάνει, εκείνη έχει το δικαίωμα να τον τιμωρήσει...

    [29] Ζωής ...σΤάσεις

    Αιτία διαζυγίου η συνταξιοδότηση

    Από τη σύνταξη στο δικηγόρο...

    23/2/2006 2:05:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Μπορεί η πολλή δουλειά να τρώει τον αφέντη, όμως, όπως δείχνει μία ιαπωνική έρευνα, σώζει το γάμο! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι Ιάπωνες επιστήμονες, μετά τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά διαζυγίων σε ζευγάρια που μετρούσαν πάνω από 20 χρόνια έγγαμου βίου. Μάλιστα, οι ειδικοί αποκαλούν το συγκεκριμένο φαινόμενο, ως "το σύνδρομο του συνταξιούχου συζύγου" και τονίζουν πως η κυριότερη αιτία που οδηγεί τα ζευγάρια στο δικηγόρο μετά από τόσα χρόνια γάμου, είναι ότι ο άνδρας, μετά τη σύνταξη, μένει πολύ περισσότερο στο σπίτι, ενώ προηγουμένως, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρες το περνούσαν στη δουλειά, μια και οι Ιάπωνες είναι παγκοσμίως γνωστοί για την εργασιακή ευσυνειδησία και αφοσίωσή τους. Έτσι, αφού οι σύζυγοι, μετά τη σύνταξη, περνούν όλη τη μέρα μαζί, συνειδητοποιούν, ότι ουσιαστικά τόσα χρόνια ήταν δύο άγνωστοι

    Μάτια που δε βλέπονται... καλύτερα περνούνε!

    Μάλιστα, οι σύμβουλοι γάμου, τονίζουν στους προσφάτως συνταξιούχους να μην περνούν με το ταίρι τους όλη την ημέρα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουν τις πολυήμερες κρουαζιέρες και τα μεγάλα ταξίδια, αλλά αντ΄ αυτού να προτιμούν τις μονοήμερες εκδρομές, καθώς οι συζυγικοί καυγάδες είναι σχεδόν αναπόφευκτοι, όταν ένα ζευγάρι είναι όλη τη μέρα μαζί, ειδικά σε ξένο έδαφος.

    Ο Ιάπωνας συγγραφέας του "Γιατί οι συνταξιούχοι σύζυγοι είναι τόσο ενοχλητικοί" Σαϊόκο Νισίντα, τονίζει πως οι άντρες μετά τη σύνταξη, πληρώνουν το τίμημα, να θεωρούν πιο σημαντική τη δουλειά τους από τις συζύγους τους.

    Επίσης, οι γυναίκες θεωρούν ότι μετά τη συνταξιοδότηση οι άντρες τους θα συνεισφέρουν περισσότερο στο σπίτι, αλλά στην πραγματικότητα οι συνήθειες των συζύγων δεν αλλάζουν.

    Σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας, τα διαζύγια στην Ιαπωνία έχουν αυξηθεί κατά 26,5% τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ από το 1985 μέχρι σήμερα, τα διαζύγια στα ζευγάρια που περνούν την 20ετία έχουν διπλασιαστεί. Για όσους περνούν την 30ετία, την ίδια χρονική περίοδο, τα διαζύγια έχουν τετραπλασιαστεί.

    Στο μεταξύ, τα επόμενα πέντε χρόνια, το ποσοστό των Ιαπώνων συνταξιούχων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πλησιάζουν στην σύνταξη, τα παιδιά του baby boom που ακολούθησε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 February 2006 - 17:55:46 UTC