Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμμένει ο Υπ. Οικονομίας
  • [02] Ολομέτωπη επίθεση Ρουσόπουλου
  • [03] Μετρούν πληγές στον Έβρο
  • [04] Νέος Μητροπολίτης Πειραιώς
  • [05] Σοβαρός τραυματισμός πυγμάχου στην Πάτρα
  • [06] Απέκλεισαν την Αττική Οδό
  • [07] Φωνή λαού...
  • [08] Εν μέσω φόβων για νοθεία ψηφίζουν οι Λευκορώσοι
  • [09] Κατάρρευση σήραγγας του μετρό στη Μόσχα
  • [10] Τελεσίγραφο φοιτητών
  • [11] Καθεστώς εμφυλίου στο Ιράκ "βλέπει" ο Αλάουι
  • [12] "Τσίμπησε" βαθμό ο Λεβαδειακός
  • [13] Μεγάλη ανατροπή η Καλαμαριά
  • [14] Νίκες οι πρωτοπόροι
  • [15] Και τρίτο θύμα του Η5Ν1 στην Αίγυπτο

    [01] Πολιτική

    "Πολιτική απάτη" η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ

    Εμμένει ο Υπ. Οικονομίας

    19/3/2006 1:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 4:00:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εμμένει στον χαρακτηρισμό του περί "πολιτικής απάτης" για την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Μιλώντας στην εκπομπή τής ΝΕΤ "PRESS", τόνισε ότι η Eurostat έχει εκδώσει καταδικαστική έκθεση για έξι τομείς της Οικονομίας, στους οποίους η προηγούμενη Κυβέρνηση απέκρυπτε ελλείμματα και ότι η απογραφή ήταν μονόδρομος. Χαρακτήρισε επίσης το 2007 έτος ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων, συνταξιούχων και αγροτών ενώ δήλωσε ότι από το 2007 και μετά, οι πολίτες θα μπορέσουν να δουν στο ίδιο τους το εισόδημα τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε.Όπως διευκρινίζει θα ελαφρυνθούν όλοι οι φορολογούμενοι και κυρίως τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα δοθούν στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στους συνταξιούχους όλες οι αυξήσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ. Συγκεκριμένα οι αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και συντάξεις ΟΓΑ θα είναι ισόποσες και θα νομοθετηθούν, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομίας μέσα στο 2006. Έτσι το ΕΚΑΣ θα αυξηθεί κατά 35 ευρώ το 2007 και κατά 35 ευρώ το 2008 και οι αγροτικές συντάξεις κατά 50 ευρώ το 2007 και κατά 50 ευρώ το 2008. Έμφαση όμως θα δοθεί και στα μεσαία εισοδήματα. Από το 2007 μέχρι και το 2009 ξεκινά και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Το αφορολόγητο θα αυξηθεί στα 12.000 ευρώ και οι συντελεστές θα μειωθούν από 30% σε 25% και από 40% σε 35% Για την πρόσφατη έγκριση από το Ecofin του προγράμματος σταθερότητας, ο κ. Αλογοσκούφης λέει ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες της αντιπολίτευσης, ενώ για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των συμβάσεων εργασίας δηλώνει ότι η Κυβέρνηση σέβεται και τιμά το θεσμό. Μιλώντας για το ίδιο θέμα στην "Απογευματινή της Κυριακής", ο Υπουργός Απασχόλησης επισημαίνει ότι "νέα εποχή" με κατάργηση κεκτημένων δεν μπορεί να νοηθεί και καλεί όλες τις πλευρές να προσέλθουν στο διάλογο.

    Την Τετάρτη θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι κοινωνικοί εταίροι για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΕΒ έχει ήδη χαρακτηρίσει γενναιόδωρη την αύξηση που αρχικά πρότεινε για 2,8%. Από τη μεριά του ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης ξεκαθαρίζει ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε συνέντευξη του στην Απογευματινή της Κυριακής λέει με νόημα στον ΣΕΒ: "Στην πορεία αυτή, όλοι έχουμε και δικαιώματα και υποχρεώσεις και όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε σε μια δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά εποχή. Οι θυσίες και η συνεισφορά θα πρέπει να είναι ανάλογη με τις δυνατότητες του καθενός, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η κοινωνία και ξεκαθαρίζει ότι θέσεις ανάλογες με αυτή που ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου για απολύσεις νέων χωρίς αποζημίωση, βρίσκονται μακριά από την πολιτική της Κυβέρνησης. Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσιτουρίδης διαβεβαιώνει ότι κάνεις που έχει ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν θα χάσει οτιδήποτε. μετά την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου

    Ολομέτωπη επίθεση

    Αντιπαράθεση στη Βουλή

    [02] Πολιτική

    Εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    Ολομέτωπη επίθεση Ρουσόπουλου

    19/3/2006 2:59:00 μμ

    Ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση νέων που πρόσκεινται στην φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Καραβελ και την οποία διοργάνωσε η ΔΑΠ με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε στα οργανωμένα συμφέροντα ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για πολιτική ανευθυνότητα. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι όσο περνάει ο καιρός οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης θα παίρνουν ολοένα πιο μαύρο και κίτρινο χρώμα. Ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρότρυνε χθες τους νέους να μιμηθούν το παράδειγμα της γαλλικής νεολαίας και απέκρυψε σκοπίμως ότι η πολιτική αυτή κινείται στη λογική της προεκλογικής πρότασης που είχε κάνει ο κ. Παπανδρέου στο Λαύριο και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να κάνει αντιπολίτευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανευθυνότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενόψει των φοιτητικών εκλογών κάλεσε τους νέους του κόμματος να στείλουν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά και στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν ψηφίζοντας μαζικά στις εκλογές της 5ης Απριλίου.

    Πυρά Ζαγορίτη

    Σφοδρή επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε από την ίδια εκδήλωση και ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περίσσευμα αλαζονείας. "Έλεγε διάφορα περίεργα για ανασφάλιστη εργασία των νέων λες και μιλούσε βιομήχανος, λες και μιλούσε ο ΣΕΒ", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ζαγορίτης κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου για άγνοια των προβλημάτων επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. "Αντιλαμβάνομαι ότι ταξίδευε πολύ, αλλά θα έπρεπε να ξέρει τι γινόταν με τα ελλείμματα, την ακρίβεια, τη διαφθορά και την ανεργία", είπε ο κ. Ζαγορίτης και πρόσθεσε ότι έχει να του δείξει βιβλιοθήκες ολόκληρες, όπως είπε, με τα λάθη και τις παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ. Και αναρωτήθηκε μάλιστα δεικτικά σε ποιά υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη έχουν κλείσει τις αμαρτίες τους.

    [03] Κοινωνία

    Έχουν πλημμυρίσει περίπου από 200.000 στρέμματα

    Μετρούν πληγές στον Έβρο

    19/3/2006 12:22:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Από τη Δευτέρα θα μπορούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες κάτοικοι του Έβρου, να καταθέσουν αιτήσεις για αποζημιώσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν εντός τριμήνου. Με την υποχώρηση των υδάτων, αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, καθώς περισσότερα από 200.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί η κτηνοτροφία, οι υποδομές και τα θερμοκήπια, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην υδροδότηση και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Στο μεταξύ σταθερή αλλά αργή χαρακτήρισε στη ΝΕΤ 105,8, την υποχώρηση της στάθμης των νερών του ποταμού ο αντινομάρχης Έβρου κ. Κουγιουμτζής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέφτει η στάθμη στον Έβρο

    [04] Κοινωνία

    Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια

    Νέος Μητροπολίτης Πειραιώς

    19/3/2006 5:48:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, εκπροσώπων άλλων αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, και των τοπικών αρχών, ενθρονίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο νέος Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ. Ο πρώην αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, πρώην επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, έγινε δεκτός στον Πειραιά με ενθουσιασμό, ενώ ο ίδιος δήλωσε στους πιστούς ότι "δεν επιζητώ δόξες και γήινες απολαύσεις, έμβλημα μου είναι το ότι δεν επιθύμησα ποτέ άργυρο ή χρυσό και προτιμώ να δίδω παρά να παίρνω". Το νέο ιεράρχη υποδέχθηκε στο ναό της Αγίας Τριάδος ο προκάτοχος του Μητροπολίτης Καλλίνικος, ο οποίος μίλησε με συγκινητικά λόγια και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Στο ναό της Αγίας Τριάδας, μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη, εκπρόσωποι των κληρικών Πειραιά κ.λπ.

    [05] Κοινωνία

    Νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση

    Σοβαρός τραυματισμός πυγμάχου στην Πάτρα

    19/3/2006 2:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ο 21χρονος πυγμάχος Δημήτρης Λειβαδάς. Ο αθλητής αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε αμέσως μετά το τέλος πυγμαχικού αγώνα στο κλειστό γήπεδο "Τόφαλος" της Πάτρας. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο, και έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, διαγνώσθηκε οίδημα και αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ο 21χρονος πυγμάχος αγωνιζόταν στο πλαίσιο διασυλλογικού αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στην κατηγορία των 75 κιλών. Το Σεπτέμβριο του 2000, ο πυγμάχος Θανάσης Μηλιόρδος είχε χάσει τη ζωή του κατά την διάρκεια αγώνα στο ίδιο γήπεδο.

    [06] Κοινωνία

    Κάτοικοι της Δ.Αττικής διαμαρτυρόμενοι για το ΧΥΤΑ

    Απέκλεισαν την Αττική Οδό

    19/3/2006 2:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε όσους επέλεξαν να κινηθούν σήμερα μέσω της Αττικής Οδού καθώς κάτοικοι των Δήμων Καματερού, Άνω Λιοσίων και Φυλής, έκλεισαν και τα δύο ρεύματα, ζητώντας την απομάκρυνση της χωματερής από την περιοχή. Οι κάτοικοι της Δ. Αττικής έχουν συγκεντρωθεί στην Έξοδο 6 (στη λεωφόρο Φυλής) της Αττικής Οδό και καίνε ελαστικά αυτοκινήτων, ζητώντας την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων. Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας. Νωρίτερα οι κάτοικοι είχαν πραγματοποιήσει διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων.

    [07] Κόσμος

    Τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση Ντε Βιλπέν

    Φωνή λαού...

    19/3/2006 1:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα 48ωρο, έδωσαν το Σάββατο τα συνδικάτα των εργαζομένων στο Γάλλο πρωθυπουργό Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, ώστε να αποσύρει το νέο εργασιακό νόμο για τους νέους, γνωστό ως CPE (Σύμβαση Πρώτης Πρόσληψης). Οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων CGT και CFDT, Bernard Thibault και Francois Chereque, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι "αφήνουν περιθώριο στην Κυβέρνηση έως τη Δευτέρα το βράδυ για να προβεί στη απόσυρση του νόμου, διαφορετικά θα σκληρύνουν τη στάση τους οδηγώντας τη χώρα σε γενική απεργία". Τα συνδικάτα των εργαζομένων, έχουν μπει πλέον στη μάχη στο πλευρό των νέων όντας ο ισχυρότερος σύμμαχος γι αυτούς, και ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος για την Κυβέρνηση. Ορισμένοι παρατηρητές πάντως υπογραμμίζουν δύο σημεία σε σχέση με τα συνδικάτα: Πρώτον, τα μέλη τους είναι άτομα κυρίως με καθεστώς μονίμου, γι αυτό και άργησαν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Δεύτερον, τον επόμενο μήνα έχουν εκλογές, πράγμα που συνέβαλε στην εντατικοποίηση της δράσης των προέδρων. Πάντως, μία γενική παράλυση της χώρας θα είναι ένα ισχυρό κτύπημα τόσο για τον πρωθυπουργό Ντε Βιλπέν, επίδοξο υποψήφιο των προεδρικών εκλογών του 2007, όσο και για την ίδια την κυβερνητική παράταξη. Και η εικόνα που έδωσε η χώρα χθες δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί καθησυχαστική για την Κυβέρνηση. Μία λέξη, η "precarite" που ορίζει την "αβεβαιότητα για το μέλλον", ήταν γραμμένη σ όλα ανεξαιρέτως τα πανό που κουνούσαν οι διαδηλωτές στις πορείες σε Παρίσι και επαρχία: "Όχι στην αβεβαιότητα", "Η αβεβαιότητα στην εργασία, είναι σύγχρονη δουλεία". Το δε αίτημα ήταν το ίδιο παντού: "Πρώτα η απόσυρση του νόμου και μετά ο διάλογος". Ο νέος εργασιακός νόμος αφορά στους νέους κάτω των 26 ετών, και δίνει για δύο χρόνια την ευελιξία στον εργοδότη, να προβεί σε απόλυση χωρίς ιδιαίτερη δικαιολογία αλλά και χωρίς, το κυριότερο, αποζημίωση. Παρά τις διορθώσεις και διευκολύνσεις για τους νέους, που σε δεύτερη φάση υποσχέθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντε Βιλπέν, οι νέοι παραμένουν πεισματικά αμετάκλητοι ζητώντας την απόσυρσή του, ως βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση.

    "Μπρα ντε φερ"

    Έτσι, κατά την τρίτη χθεσινή κινητοποίηση σε εθνικό επίπεδο, το "μπρα ντε φερ" μοιάζει να παίρνει διαστάσεις αδιεξόδου για την Κυβέρνηση.

    Οι ατέλειωτες πορείες σε 160 πόλεις της Γαλλίας έδωσαν την εικόνα μιας "λαοθάλασσας ακαθορίστων διαστάσεων", αφού οι διοργανωτές μιλούν για δύο εκατομμύρια διαδηλωτές, η δε Αστυνομία για πεντακόσιες χιλιάδες.

    Στο Παρίσι, η κεντρική λεωφόρος της πορείας, μήκους 5 περίπου χλμ, ήταν γεμάτη κόσμο για πέντε συνεχείς ώρες. Ισχυρές δυνάμεις των μονάδων καταστολής ήταν διακριτικά τοποθετημένες στους κάθετους δρόμους της πορείας.

    Όλοι οι συμμετέχοντες, οργανώσεις, συνδικάτα, σχολές, πανεπιστήμια, είχαν ομάδες περιφρούρησης που έφτιαχναν "αλυσίδες" γύρω από τα μέλη τους ώστε να εμποδίσουν την εισχώρηση ταραχοποιών.

    Η πορεία εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια έως να φθάσει στον τερματισμό της στην πλατεία του Έθνους (Place de la Nation). Εκεί περίμεναν ομάδες νέων που δεν είχαν καμία σχέση με τη διαδήλωση, ήταν όμως αποφασισμένοι να τα "σπάσουν". Με πέτρες που κουβαλούσαν στους σάκους τους επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους αστυνομικούς, βιτρίνες κατέρρευσαν, και ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά.

    Γύρω στις 11 το βράδυ, ταραχές ξεκίνησαν και έξω από τη Σορβόννη, στη Καρτιέ Λατέν, με νέους που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, εμπρός στα σιδερένια κιγκλιδώματα που αποκλείουν πλέον το πανεπιστήμιο από τον έξω κόσμο. Όταν οι νέοι προσπάθησαν να τραβήξουν με σχοινιά τα κιγκλίδωμα, οι πάνοπλοι αστυνομικοί επιτέθηκαν με δακρυγόνα και άρχισαν τις συλλήψεις. Η ησυχία επήλθε στις 4 το πρωί.

    Συνολικά έγιναν 166 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί και δεκαεπτά διαδηλωτές.

    Επεισόδια δεν έγιναν μόνο στο Παρίσι, αλλά και στην περιφέρεια, όπως στις πόλεις Μπορντώ, Μασσαλία, Γκρενόμπλ, Λίλ.

    Στα πρόθυρα κρίσης

    Μετά τα πρώτα επεισόδια στην πλατεία του Έθνους ερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζαν Φρανσουά Κοπέ εάν θ αποδεχθεί τελικά ο Πρωθυπουργός να αποσύρει το νόμο προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους νέους. Απάντησε ότι "η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή" και ότι η Κυβέρνηση μένει συμπαγής πίσω από τον Πρωθυπουργό.

    Έτσι το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο θ αντέξει ο Πρωθυπουργός στην κατολίσθηση της δημοτικότητάς του. Σύμφωνα με σημερινή σφυγμομέτρηση της Κυριακάτικης εφημερίδας JDD οι δυσαρεστημένοι έχουν φθάσει το 61% και μόνο 37% πιστεύουν ακόμα στην πολιτική του. Τα αντίστοιχα ποσοστά το Φεβρουάριο ήταν 54% και 43%.

    Το πρόβλημα για την πλειοψηφία είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί στην κατολίσθηση ολόκληρη η κυβερνητική παράταξη και αυτό ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Έτσι δεν αποκλείεται να έχουμε εντός των ημερών μία κάποια πιο δυναμική παρέμβαση Σιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τελεσίγραφο φοιτητών

    Στους δρόμους οι Γάλλοι φοιτητές

    [08] Κόσμος

    Λεπτές ισορροπίες

    Εν μέσω φόβων για νοθεία ψηφίζουν οι Λευκορώσοι

    19/3/2006 12:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 2:08:20 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη Λευκορωσία, περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για την εκλογή Προέδρου. Πιθανότερος νικητής είναι ο νυν Πρόεδρος και ηγέτης της χώρας επί 12 χρόνια, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Σύμφωνα μάλιστα με δυο exit polls που ανακοινώθηκαν, δυο ώρες μετά το άνοιγμα της κάλπης, ο Λουκασένκο προηγείται με 82,9 % των ψήφων. Η αντιπολίτευση, με βασικότερο εκπρόσωπό της τον Αλεξάντερ Μιλίνκεβιτς, ο οποίος αγνόησε τις συλλήψεις του και τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν διοργανώνοντας επανειλημμένες διαδηλώσεις, υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και κάλεσε τον κόσμο στους δρόμους μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων. Ο Λουκασένκο, υποστηριζόμενος από τη Ρωσία, έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και την είσοδο αρκετών Ευρωπαίων παρατηρητών στη χώρα, και εκφράζονται φόβοι για επεισόδια. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει ότι θα αμφισβητήσει στα δικαστήρια το αποτέλεσμα αν κρίνει ότι σημειώθηκε νοθεία. Ο Λουκασένκο επιχειρεί να "δαιμονοποιήσει" συλλήβδην τους αντιπάλους του, κατηγορώντας τους ως χρηματοδοτούμενους από την Δύση ταραχοποιούς, και έχει δηλώσει ότι θα "τσακίσει το σβέρκο" όποιου διαταράξει την δημόσια τάξη. Η KGB, η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, έχει ανακοινώσει ότι αν υπάρξουν διαδηλώσεις, θα αντιμετωπιστούν ως εάν να επρόκειτο για "τρομοκρατία".

    Δύση και αντίπαλοι κατηγορούν το Λουκασένκο

    Οι αντίπαλοι του Λουκασένκο και δυτικές Κυβερνήσεις κατηγορούν τον Λουκασένκο ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης έχουν καλέσει τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν στο κέντρο του Μινσκ όταν κλείσουν οι κάλπες, κατά το υπόδειγμα της δράσης των υποστηρικτών της λεγόμενης "Πορτοκαλί Επανάστασης" στην Ουκρανία το 2004.

    Λίγοι περισσότεροι από 7 εκατ. πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 π.μ. και θα κλείσουν στις 8 μ.μ. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

    Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Αλεξάντερ Μιλίνκεβιτς, ο οποίος αγνόησε τις συλλήψεις του και τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν διοργανώνοντας επανειλημμένες διαδηλώσεις.

    Η κρατική τηλεόραση επανέλαβε τις προειδοποιήσεις της KGB για το ότι οι διαδηλώσεις δεν θα επιτραπούν και ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής κάλεσε τους ψηφοφόρους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφευχθούν οι ταραχές.

    Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Παρασκευή, ο Λουκασένκο είπε ότι η ψηφοφορία "δεν θα είναι λιγότερη δίκαιη και ανοικτή από ό,τι σε άλλες χώρες, τις οποίες θεωρούμε υπόδειγμα". Και πρόσθεσε ότι "εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει πραξικόπημα στην χώρα μας, δεν θα καταληφθούν βίαια κτήρια, δεν θα αποκλεισθούν δρόμοι και πλατείες".

    Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν καταστήσει σαφές ότι θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις στην Λευκορωσία εάν οι ανεξάρτητοι παρατηρητές των εκλογών εκτιμήσουν ότι η διαδικασία δεν πληροί τις δημοκρατικές προϋποθέσεις.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Belarus votes amid rigging claims

    [09] Κόσμος

    Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες

    Κατάρρευση σήραγγας του μετρό στη Μόσχα

    19/3/2006 2:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 7:27:40 μμ)

    Πηγή: REUTERS, ΝΕΤ

    Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα, όταν κατέρρευσε τμήμα σήραγγας του μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 13.37 ώρα Ελλάδος μεταξύ των σταθμών Σοκόλ και Βοϊκόφσκαγια στα βορειοδυτικά της Μόσχας, την ώρα που διερχόταν συρμός με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Ένα κομμάτι μπετόν αποκολλήθηκε από το υποστύλωμα της σήραγγας και έπεσε πάνω στο τρίτο βαγόνι του συρμού το οποίο διαπέρασε. Τα δρομολόγια του μετρό στη συγκεκριμένη γραμμή διακόπηκαν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Βίκτορ Μπελτσόφ, όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και διασώστες. Σύμφωνα με το Ίντερφαξ, η κατάρρευση προκλήθηκε από εργάτες της οδοποιϊας που προσπαθούσαν να στήσουν επί του πεζοδρομίου, ακριβώς πάνω από τη σήραγγα, πυλώνα για μια διαφημιστική πινακίδα, ο οποίος καρφώθηκε στην οροφή του συρμού. Ποινική έρευνα έχουν αρχίσει εισαγγελείς για παραβίαση του κώδικα οικοδομικής ασφάλειας. Ανταποκριτές από τη ρωσική πρωτεύουσα ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο ατύχημα απεικονίζει σαφώς την εγκατάλειψη του πεπαλαιωμένου συστήματος του υπογείου της Μόσχας.

    [10] Κόσμος

    Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις

    Τελεσίγραφο φοιτητών

    19/3/2006 10:18:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 1:36:40 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προθεσμία 48 ωρών έδωσαν οι ενώσεις φοιτητών, μαθητών και τα εργατικά συνδικάτα στην Κυβέρνηση Ντε Βιλπέν προκειμένου να αποσύρει το νόμο για την πρώτη απασχόληση των νέων έως 26 ετών, κάτι που αξιώνει και η αντιπολίτευση. Ωστόσο η Κυβέρνηση, αν και δήλωσε ανοικτή στο διάλογο, τόνισε πως δεν πρόκειται να αποσύρει το νόμο. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις που χθες κατέβασαν στους δρόμους 160 πόλεων της Γαλλίας περίπου δύο εκατομμύρια φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια, που ξέσπασαν στο Παρίσι, τη Λιλ, το Μπορντό και την Γκρενόμπλ και τα οποία διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η γαλλική πρωτεύουσα, όπου στην ειρηνική πορεία πήραν μέρος περισσότεροι από 500.000 διαδηλωτές, παρουσίαζε εικόνα πεδίου μάχης. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα στην πλατεία Νασιόν αλλά και έξω από το ιστορικό Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Καρτιέ Λατέν, όπου περίπου 500 φοιτητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στη λεωφόρο Σεν Μισέλ. Οι ίδιοι προσπάθησαν λίγο αργότερα να πλησιάσουν τα κτίρια του πανεπιστημίου, αλλά οι αστυνομικοί τους απώθησαν. Εκατοντάδες νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αυτοκινήτων, καταστημάτων και κτηρίων αλλά και εναντίον των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 24 άτομα, ανάμεσά τους 7 αστυνομικοί, και έγιναν 166 συλλήψεις.

    Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η συνοικία του Καρτιέ Λατέν είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς εκατοντάδες νεαροί εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς που είχαν οχυρωθεί στο προαύλιο της Σορβόννης.

    Παρά την κινητοποίηση, πάντως, η γαλλική Κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, τόνισε ότι αν και είναι ανοικτή στο διάλογο δεν πρόκειται να αποσύρει το νόμο για την πρώτη απασχόληση των νέων. Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση ζήτησε να αποσυρθεί ο αμφιλεγόμενος νόμος για να υπάρξει διάλογος με την Κυβέρνηση.

    Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν στοιχίσει πολιτικά στον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο οποίος είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει στο 37% από 43% που ήταν πριν από δύο εβδομάδες.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Riots erupt after French protests

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στους δρόμους οι Γάλλοι φοιτητές

    [11] Ιράκ

    Κίνδυνος να εξαπλωθεί σ' όλη τη Μέση Ανατολή

    Καθεστώς εμφυλίου στο Ιράκ "βλέπει" ο Αλάουι

    19/3/2006 12:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 5:43:11 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε καθεστώς εμφυλίου πολέμου βρίσκεται το Ιράκ και πλησιάζει στο σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή, καθώς διαφαίνεται κίνδυνος να εξαπλωθεί η βία σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ιγιάντ Αλάουι. Τρία χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, ο Αλάουι παραδέχτηκε πως "δυστυχώς βρισκόμαστε σε εμφύλιο πόλεμο", επισημαίνοντας ότι "κάθε μέρα χάνουμε κατά μέσον όρο 50-60 ανθρώπους σ όλη τη χώρα". "Εάν αυτό δεν είναι εμφύλιος πόλεμος, τότε ο Θεός γνωρίζει τι είναι εμφύλιος", δήλωσε στο BBC ο Ιγιάντ Αλάουι. "Το Ιράκ βρίσκεται στο επίκεντρο μίας κρίσης. Ίσως να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο απ όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Όμως κατευθυνόμαστε προς τα εκεί. Βρισκόμαστε σε ένα τρομερό εμφύλιο σπαραγμό", επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ. Προειδοποίησε δε ότι εάν δεν σταματήσουν οι εθνοτικές και φυλετικές διαμάχες στο Ιράκ, η βία θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη της Μέση Ανατολή και οι συνέπειες αυτής της κρίσης θα γίνουν αισθητές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Από τη μεριά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ σε άρθρο του, με αφορμή την τρίτη επέτειο από την έναρξη του πολέμου κατά του Ιράκ, ισχυρίζεται ότι το να εγκαταλείψουν τώρα το Ιράκ θα ήταν σαν να παρέδιδαν την μεταπολεμική Γερμανία πίσω στους Ναζί. "Η επιστροφή στο πριν από τον πόλεμο Ιράκ σήμερα θα μπορούσε να θεωρεί η σύγχρονη επιστροφή της μεταπολεμικής Γερμανίας πίσω στους Ναζί", γράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα "Ουάσινγκτον Ποστ". Ο Ράμσφελντ αναφέρει ότι οι τρομοκράτες επιχειρούν να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Ιράκ, αλλά παράλληλα "παρακολουθούν με πολύ φόβο" τις προόδους που πέτυχε η χώρα στα τρία αυτά χρόνια.

    Στο μεταξύ Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν εννέα Ιρακινούς, μεταξύ των οποίων τα μέλη μίας οικογένειας, όταν περίπολος δέχτηκε επίθεση στην ιρακινή πόλη Ντουλουία, 90 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τρία από τα θύματα - ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα 13χρονο αγόρι - σκοτώθηκαν όταν οι Αμερικανοί εισέβαλαν στο σπίτι τους και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Η Αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι άλλα τρία θύματα είναι νεαροί άνδρες, χωρίς να διευκρινίσει εάν ήταν ένοπλοι ή πολίτες. Στη διάρκεια της αμερικανικής επίθεσης τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα και επτά συνελήφθησαν. Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει απαντήσει στο αίτημα ανταποκριτή του Ρόιτερ για την παροχή διευκρινίσεων για το επεισόδιο. Ρεπόρτερ του Ρόιτερ στην σουνιτική αυτή πόλη, ανέφερε πως ακούστηκαν πυκνά πυρά και εκρήξεις από τις 2 έως τις 4 τα ξημερώματα. Όταν οι συγκρούσεις σταμάτησαν, οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και είδαν στους δρόμους τους Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν καταλάβει την πόλη. Στη διάρκεια των συγκρούσεων υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια.

    Εξάλλου, ισχυρές εκρήξεις από ολμοβομβίδα ακούστηκαν στην πόλη Κερμπάλα του νοτίου Ιράκ, όπου άρχισαν να συγκεντρώνονται χιλιάδες Σιίτες πιστοί για να πάρουν μέρος σε μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τελετές τους, την Ασούρα, το ετήσιο προσκύνημά στο μαυσωλείο του Ιμάμη Χουσεΐν, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στις αστυνομικές Αρχές. Από την έκρηξη δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία.

    Η ολμοβομβίδα εξερράγη σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το μαυσωλείο, όπως ανακοίνωσε ο Ραχμάν Μετσάουι, εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Οι Αρχές έχει αναπτύξει τουλάχιστον 8.000 Ιρακινούς αστυνομικούς και στρατιώτες για τη διασφάλιση της τάξης, καθώς στην Κερμπάλα αναμένεται να συγκεντρωθούν περίπου 2 εκατομμύρια Σιίτες για να γιορτάσουν την Ασούρα.

    Ρεπόρτερ του Ρόιτερ ανέφερε πως οι εκρήξεις δεν φαίνεται να έγιναν κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Άλι, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά τεμένη για τους σιίτες. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά την πρώτη έκρηξη, που έγινε πριν από μισή ώρα, μία στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, στην περιοχή Μπαμπ-αλ Χαλίλ, μακριά από το τέμενος που βρίσκεται στο επίκεντρο του προσκυνήματος των Σιιτών.

    Σχετικά Links:

    BBC: Iraq in civil war, says former PM

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τσίμπησε" βαθμό ο Λεβαδειακός

    19/3/2006 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ακράτητος και Λεβαδειακός στα Άνω Λιόσια, για την 24η αγωνιστική της Α Εθνικής. Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν ικανοποιεί τους γηπεδούχους στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στην κατηγορία, ενώ για το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή ίσως αυτός ο βαθμός αποδειχθεί πολύτιμος. Το πρώτο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική. Η σημασία του αγώνα και το άγχος για τη νίκη δεν επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δημιουργήσουν κάτι καλό. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ανδράλα και τρία λεπτά αργότερα ο Ακράτητος απάντησε με κεφαλιά του Ντι Φραντσέσκο που πέρασε άουτ. Η είσοδος του Ρούσεφ έδωσε νέα πνοή στον Λεβαδειακό, ο οποίος θα μπορούσε να "κλέψει" το τρίποντο, αν ο Μπούσι ήταν πιο προσεκτικός, αλλά ο Αλβανός επιθετικός σούταρε άστοχα στο 74 και ένα λεπτό αργότερα νικήθηκε από τον Λυμπερόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παστού στο 90.

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Λυμπερόπουλος, Πένια, Σφακιανάκης, Αποστολάκης, Παγώνης, Μακέ, Τζημόπουλος, Σκούφαλης (46΄ Ντε Φραντσέσκο), Σούνσινγκ, Γκουστάβο, Λεντέσμα. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Παστός, Δημητρόπουλος, Αντερσον, Βιτάλι, Μπασαλά (68΄ Ρούσεφ), Καλλιμάνης, Χρυσάφης, Μπούσι (72΄ Περόνε), Αλεξ (52΄ Γκούρμα), Ανδράλας.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μεγάλη ανατροπή η Καλαμαριά

    19/3/2006 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ιωνικός ήταν ο κυρίαρχος στο ξεκίνημα του αγώνα με την Καλαμαριά στην Θεσσαλονίκη, οι γηπεδούχοι όμως ήταν εκείνοι που κράτησαν την τελευταία λέξη και τελικά χαμογέλασαν καλύτερα. Μόλις στο 4 ο Ιωνικός απείλησε αλλά το δοκάρι σταμάτησε το φάουλ του Μακόρ. Ο Απόλλωνας εξισορρόπησε το παιχνίδι, όμως στο πρώτο μέρος δεν συνέβη κάτι άλλο αντιστοίχως αξιόλογο, παρά μόνος μερικές απλώς καλές στιγμές στις δύο εστίες. Το παιχνίδι πήρε "φωτιά" αμέσως με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όταν ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο στα παιχνίδια των δύο ομάδων, τον Μακόρ, ο οποίος στα τέσσερα παιχνίδια Ιωνικού-Καλαμαριάς από πέρσι σκόραρε για τέταρτη φορά. Το 0-1 "ξύπνησε" τους γηπεδούχους και άρχισε η αντεπίθεση που απέδωσε καρπούς στο 81 όταν ο Παππάς σημείωσε το έβδομο φετινό του γκολ, με ένα πανέμορφο διαγώνιο σουτ, που δείχνει την κλάση του. Το τελικό 2-1 που σφράγισε την ανατροπή έκανε ο Κλέιτον με βραζιλιάνικο τρόπο στο 88.

    Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας) Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Κόβατς - Πουλόπουλος

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Αμπονσά (68΄ Μουράφσκι), Φυτανίδης (56΄ Ποπάρα), Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Αϊλτον (55΄ Μουζαουί), Ορφανός, Παρμαξίδης, Καραλιόπουλος, Παππάς, Κλέιτον. ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Ουκάρ, Γκούτμαν, Βουρεξάκης, Κοτίτσας, Κακαράς, Ντα Κόστα (90΄ Τριανταφύλλου), Μακόρ, Λετιέρι, Ονουάτσι (67΄ Μενδρινός).

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκες οι πρωτοπόροι

    19/3/2006 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Κέρκυρα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Πανηλειακού με 2-0 και έφτασε τους 53 βαθμούς συνεχίζοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Β' Εθνικής μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της για την 24η αγωνιστική. Με νίκη συνέχισε και ο Εργοτέλης που νίκησε με 1-0 την Νίκη Βόλου στο "Παγκρήτειο", έτσι η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στους πέντε βαθμούς. Ο Άρης με την χθεσινή ισοπαλία έμεινε πλέον τρεις βαθμούς πίσω από την ομάδα της Κρήτης και υπάρχει το ενδεχόμενο να τον πλησιάσει περισσότερο και ο Θρσύβουλος που αύριο αντιμετωπίζει στο Χαϊδάρι την τοπική ομάδα με στόχο τους τρεις βαθμούς που θα τον φέρουν στους 43. Το σκορ της ημέρας σημείωσε ο Πανσερραϊκός με το τελικό 4-1 με το οποίο συνέτριψε τον Εθνικό Αστέρα.

    Αποτελέσματα

    Καλαμάτα-Αρης 0-0 Προοδευτική-Παναχαϊκή 2005 1-0 Εργοτέλης-Νίκη Βόλου 1-0 Βέροια-Ηλυσιακός 0-2 Κέρκυρα-Πανηλειακός 2-0 Καστοριά-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας 4-1 Χαϊδάρι-Θρασύβουλος 20/3

    Βαθμολογία

    Κέρκυρα 24 53 Εργοτέλης 24 48 Αρης 24 45 Θρασύβουλος 23 40 Εθνικός Αστέρας 24 35 Προοδευτική 24 34 Χαϊδάρι 23 31 Καστοριά 24 30 Καλαμάτα 24 30 Νίκη Βόλου 24 29 Βέροια 24 29 ΑΣΚ Ολυμπιακός 24 27 Πανσερραϊκός 24 27 Ηλυσιακός 24 26 Παναχαϊκή 24 25 Πανηλειακός 24 4 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [15] Υγεία

    Ένας 28χρονος σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

    Και τρίτο θύμα του Η5Ν1 στην Αίγυπτο

    19/3/2006 3:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένας Αιγύπτιος που νοσηλεύεται από την Πέμπτη έχει προσβληθεί από το θανατηφόρο στέλεχος Η5Ν1 της νόσου των πτηνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος υπουργός Υγείας, Χατέμ αλ-Γκαμπάλι, δύο μόλις ημέρες μετά το θάνατο μιας γυναίκας λόγω της μόλυνσής της από το εξαιρετικά παθογόνο αυτό στέλεχος της νόσου και μία ημέρα μετά το θάνατο σε νοσοκομείο του Καΐρου, ενός 30χρονου από την ίδια ασθένεια. Πρόκειται για ένα 28χρονο που πήγε μόνος του στο νοσοκομείο της Μπάνχα, στην περιοχή Καλιουμπίγια, γιατί είχε εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, που πρόσθεσε ότι ο ασθενής υποβάλλεται σε συμπληρωματικές εξετάσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξαπλώνεται ο Η5Ν1


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 March 2006 - 17:55:27 UTC