Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομική συνεργασία
  • [02] Διήμερη συνεδρίαση ΚΠΕ του ΣΥΝ
  • [03] Κριτική Παπανδρέου
  • [04] Λευκορωσία: Έκλεισαν οι κάλπες
  • [05] Βαθμός για την Λάρισα
  • [06] Δια… χειρός Παπαδόπουλου
  • [07] Απόρθητο το "Καυταντζόγλειο"
  • [08] Συνεχίζεται το "θρίλερ"
  • [09] Εύκολη νίκη Ολυμπιακού
  • [10] "Σφαλιάρα" από την Φούλαμ

    [01] Πολιτική

    Αστυνομική συνεργασία

    19/3/2006 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η εμπορία ανθρώπων, η διακίνηση όπλων, το λαθρεμπόριο και το ξέπλυμα χρήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της Άτυπης Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Υπουργών Εσωτερικών-Ασφάλειας και Δημοσίας Τάξεως των χωρών της Νότιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από τους ομόλογούς του η πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρα για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Διωκτικών Αρχών των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Ο κ. Πολύδωρας πρότεινε να υπάρχει αστυνομική συνεργασία με βάση τον πλήρη σεβασμό των κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας συνοδευόμενος από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτριο Ασπρογέρακα, αρμόδιο για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, τον Διευθυντή της Κρατικής Άσφάλειας και τον Διευθυντή Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

    [02] Πολιτική

    Ομιλία Αλαβάνου

    Διήμερη συνεδρίαση ΚΠΕ του ΣΥΝ

    19/3/2006 8:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 9:15:29 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκλεισαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος τόνισε στην ομιλία του ότι "ο Συνασπισμός είναι μια σημαντική πολιτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα". Η ΚΠΕ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για την προετοιμασία του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 4-7 Μαΐου. Επίσης, υπερψήφισε την εισήγηση του κ. Στρατούλη για την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις και την απασχόληση. Τέλος, ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, και ιδιαίτερα των μικρότερων, πέρα από τις δύο δυνάμεις του δικομματισμού, θα επηρεάσουν τα κυβερνητικά σχήματα τα οποία θα αναδειχθούν στις επόμενες εκλογές, γι αυτό παίζονται μεγάλα και συνεχή παιχνίδια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο ΣΥΝ για την ανεργία

    [03] Πολιτική

    Από το Αγρίνιο

    Κριτική Παπανδρέου

    19/3/2006 7:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 10:24:06 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Διήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί από τη Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίθεση στον Πρωθυπουργό για την οικονομία, το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη δημοσιονομική πολιτική, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το Κλειστό Γυμναστήριο Αγρινίου σε πολιτική εκδήλωση. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να μην κρύβεται άλλο στο Μαξίμου πίσω από τους υπουργούς και τα διαγγέλματα. Όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας, έκανε λόγο για εγκληματική οικονομική πολιτική, σημειώνοντας ότι για την απάτη της απογραφής την προσωπική ευθύνη έχει ο ίδιος ο κ. Καραμανλής καθώς αποτελεί το μεγάλο ηθικό και πολιτικό έγκλημα της Ν.Δ. Σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι επικίνδυνη, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει το αγροτικό εισόδημα. Κλείνοντας, την ομιλία του, εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι Κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "ο κ. Παπανδρέου για να απευθυνθεί στον αγροτικό κόσμο, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ζητήσει ανοιχτά συγγνώμη για την επίσημη θέση των Κυβερνήσεων που υπηρέτησε ως υπουργός ότι οι αγρότες θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Μέχρι να το κάνει αυτό, κάθε προσπάθειά του να εμφανιστεί ως τιμητής, τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τα όρια της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας". Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Δήμο Νεάπολης και την κοινότητα Στάνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου

    [04] Κόσμος

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για νοθεία

    Λευκορωσία: Έκλεισαν οι κάλπες

    19/3/2006 9:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2006 10:04:20 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, REUTERS, ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Λευκορωσία. Οι κάλπες των προεδρικών εκλογών έκλεισαν στις 20.00 ώρα Ελλάδος. Επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο νυν Πρόεδρος και ηγέτης της χώρας επί 12 χρόνια Αλεξάντερ Λουκασένκο. Δέκα χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του Λουκασένκο και συγκεντρώθηκαν μετά το κλείσιμο των καλπών στο κέντρο του Μίνσκ διαμαρτυρόμενοι για νοθεία στη διεξαγωγή των εκλογών. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους " υπ' αριθμόν 1 τρομοκράτη του πλανήτη". Τη δήλωση αυτή έκανε ο Λουκασένκο στους δημοσιογράφους αμέσως μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, μετά από το σχόλιο της Ουάσινγκτον ότι στη Λευκορωσία "υφίσταται το τελευταίο δικτατορικό καθεστώς της Ευρώπης". Περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν την Κυριακή για την εκλογή Προέδρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν μέσω φόβων για νοθεία ψηφίζουν οι Λευκορώσοι

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βαθμός για την Λάρισα

    19/3/2006 11:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς γκολ έληξε το ματς μεταξύ του Ατρομήτου και της Λάρισας (0-0), στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Και οι δύο ομάδες, που παλεύουν για τη συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επομένη περιόδου, μόχθησαν μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να χαρούν την επίτευξη ενός γκολ. Και οι δύο προπονητές έδωσαν μεγάλη βάση στα ανασταλτικά καθήκοντα, με στόχο να διαφυλάξουν ανέπαφες τις εστίες τους και μοιραία δεν υπήρξαν πολλές φάσεις στις δύο περιοχές. Αν κάποιος δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το ματς, αυτή ήταν η Λάρισα. Από τη στιγμή που ο Γιώργος Δώνης πέρασε στο ματς τον Καλαντζή, η θεσσαλική ομάδα έγινε πιο επιθετική και αν ο νεαρός φορ ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, ίσως να πανηγύριζε τώρα την πρώτη της εκτός έδρας επιτυχία. Ο Καλαντζής σε τρεις περιπτώσεις (73', 90', 90'+) βρέθηκε σε απόσταση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Κοντογιαννίδης (Ξάνθης) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κοτσόλη, Μπαχράμη, Ντόε, Γκίκα, Γκούγκα και Μικέ.

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γεωργίου, Μικές, Γελαδάρης, Ραγκουέλ, Μερίνο (86' Σωτήρχος), Δήμος, Κορακάκης, Τζιμπούρ (72' Ντόε), Ζαχαρόπουλος ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Έλντερ, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Γκίκας (79' Τσιούτσιος), Διγκόζης, Αλωνεύτης (71' Καλαντζής), Σέρμπαν (58' Μπαχράμης), Γκούγκα, Κυπαρίσσης

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δια χειρός Παπαδόπουλου

    19/3/2006 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός έπιασε και πάλι την ΑΕΚ στην 2η θέση της βαθμολογίας μετά την σημερινή του νίκη με 3-1 επί ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ για την 24η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής κατηγορίας. Οι "πράσινοι" αν και δεν εντυπωσίασαν ήταν καλύτεροι και ευτύχησαν να έχουν για έναν ακόμη ματς σε πολύ καλή ημέρα τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά πήρε την ομάδα πάνω του. Ο ΟΦΗ προσπάθησε όμως δεν μπόρεσε παρά να υποκύψει στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Στο πρώτο μέρος έγιναν ορισμένες καλές φάσεις κυρίως από τον Παναθηναϊκό, όμως η ένταση κορυφώθηκε λίγο πριν την λήξη του. Στο 38΄ο Παπαδόπουλος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ και δύο λεπτά αργότερα ο Νουαφόρ ισοφάρισε για να σταματήσει απότομα και πολύ σύντομα τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάτω από καλές προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο 49` κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μόρις κάνει την κεφαλιά, παραμβάλεται στην πορεία της μπάλας ο Παπαδόπουλος που με κοντινό πλασέ και με τη βοήθεια του δοκαριού κάνει το 2-1 για την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιο επιθετικός και ήλεγχε το παιχνίδι στο διάστημα που ακολούθησε, χωρίς να έχει τις πολύ μεγάλες φάσεις. Στο 62` μακρινό δυνατό σουτ του Τζιόλη φεύγει άουτ. Στο 75` ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διώξει το άγχος, αφού σημείωσε και τρίτο τέρμα με τον Μπίσκαν. Από σέντρα του Παπαδόπουλου ο Κροάτης ποδοσφαιριστής έπιασε την κεφαλιά που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Σηφάκης.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά) Κίτρινες: Μπίσκαν, Χατζαντριάν, Οφορίκουε, Εντλίνσον

    Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας, Μόρις, Βύντρα, Σέριτς, Τζιόλης (77` Λεοντίου), Μπίσκαν (86` Αντριτς), Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης, Παπαδόπουλος, Γκέκας (68` Μάντζιος). ΟΦΗ : Σηφάκης, Ντάβιντσον, Κωνσταντινίδης, Ισά, Ρουμπάκης, Χατζαντριάν, Εντνίλσον, Οφορίκουε (60` Σαμούρας), Δέντσας, Νουαφόρ (81` Μπράις), Καζαντζής (86` Αναστασιάδης).

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απόρθητο το "Καυταντζόγλειο"

    19/3/2006 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε έναν ακόμη αγώνα μέσα στην έδρα του ο Ηρακλής ήταν καταιγιστικός και έτσι έφτασε στην 10η συνεχόμενη νίκη του, με το ευρύ 4-2 επί του Αιγάλεω, που προσπάθησε μόνο κατά διαστήματα να αντιδράσει. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν τα κέφια τους. Στο 5' ο Λαγός έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όμως στο 22' ο Επαλέ δεν έκανε το ίδιο και βρήκε δίχτυα με όμορφο γυριστό σουτ. Στο 27' ο Ερέρα έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά από το κόρνερ που κέρδισε και το οποίο εκτέλεσε, δόθηκε η ευκαιρία στον Γεωργιάδη να διπλασιάσει τα τέρματα του Ηρακλή. Ο Αργεντίνος πάντως μπορεί να έχασε ένα φαινομενικά εύκολο σουτ, ήταν όμως εκείνος που σημείωσε το 3-0 στο 34', με ένα πανέμορφο γκολ, που θεωρητικά είναι από τα δύσκολα. Η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη για το Αιγάλεω και έτσι ήρθε η αντίδραση, η οποία ωστόσο ευνοήθηκε και από την χαλάρωση των γηπεδούχων. Έτσι αμέσως μετά το 3-0 στο 35' ο Μουστογιάννης μείωσε σε 3-1, ενώ το ματς απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον στο 63', όταν ο Δρούγας ανέτρεψε τον Παπουτσή μέσα στην περιοχή και ο Αγρίτης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Επαλέ στο 86'.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας) Κίτρινες: Ζαπρόπουλος, Ομο

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Δρούγας, Κατσαμπής, Σεγκιρί, Πρίττας (76΄ Λαβάλ), Πουρσανίδης, Λαγός, Γεωργιάδης (81΄ Παπαποστόλου), Ερέρα (88΄ Παπαζαχαρίας), Επαλέ ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο, Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Ποπόφ, Γιάντσετιτς, Τσάτσος (61΄ Μανουσάκης), Όμο, Σκοπελίτης, Μουστογιάννης (61΄ Σαγανάς), Αγρίτης.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνεχίζεται το "θρίλερ"

    19/3/2006 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς καμιά αλλαγή στην κορυφή και των δύο ομίλων, ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Γ' εθνικής. Στον 1ο όμιλο ο Μεσσηνιακός επικράτησε του Αγίου Δημητρίου εντός έδρας και ανέβηκε ξανά μόνος πρώτος, αφήνοντας τρεις βαθμούς πίσω τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στον 2ο όμιλο, διατηρήθηκε η τριπλή ισοβαθμία. Ο ΠΑΣ επικράτησε με 2-0 της Αναγέννησης στην Άρτα και ο Πανθρακικός επισκέφτηκε τον Θερμαϊκό και τον νίκησε με 1-0. Έτσι μετά και το χθεσινό 2-4 του Αγροτικού στην Κοζάνη και οι τρεις έφτασαν τους 52 βαθμούς.

    Αποτελέσματα - 1ος όμιλος

    Κερατσίνι-Αστέρας Τρίπολης 0-1 Παναιτωλικός-Ιωνία Χανίων 5-0 Χαλκίδα/Λήλας-Αιολικός 2-0 Μεσσηνιακός-Αγιος Δημήτριος 1-0 Ρόδος-Αχαρναϊκός 3-0 Απόλλων-Ατσαλένιος 3-0 Αχαϊκή-Εθνικός 0-1 Θύελλα Πατρών-Βύζας 3-0 Ρεπό: Διαγόρας

    Αποτελέσματα - 2ος όμιλος

    Κοζάνη-Αγροτικός Αστέρας 2-4 ΑΕ Γιάννενα-Πιερικός 1-2 Πολύκαστρο-Δόξα Δράμας 0-0 Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-1 Πτολεμαϊδα-Ενωση Θράκης 0-0 Θερμαϊκός-Πανθρακικός 0-1 Καβάλα-Τρίκαλα 1-0 Αναγέννηση Αρτας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

    Βαθμολογία - 1ος όμιλος

    1. Μεσσηνιακός 23 49 2. Αστέρας Τρίπολης 23 46 3. Εθνικός 22 42 4. Χαλκίδα/Λήλας 23 39 5. Θύελλα Πατρών 23 36 6. Ατσαλένιος 23 35 7. Διαγόρας 22 33 8. Αχαρναϊκός 22 32 9. Παναιτωλικός 22 31 10. Αγιος Δημήτριος 23 30 11. Αιολικός 23 29 12. Απόλλων Αθ. 23 25 - Ρόδος 22 25 14. Βύζας 23 24 15. Κερατσίνι 23 15 16. Αχαϊκή 22 13 - Ιωνία Χανίων 22 13

    Βαθμολογία - 2ος όμιλος

    1. Αγροτικός Αστέρας 52 - Πανθρακικός 52 - ΠΑΣ Γιάννινα 52 4. ΑΕ Γιάννενα 37 5. Καβάλα 36 - Πιερικός 36 7. Δόξα Δράμας 33 8. Ενωση Θράκης 32 9. Θερμαϊκός 30 10. Αναγέννηση Αρτας 25 - Κοζάνη 25 - Λαμία 25 - Αναγέννηση Καρδ. 25 - Πολύκαστρο 25 15. Τρίκαλα 23 16. Πτολεμαϊδα 14

    [09] Μπάσκετ

    Εύκολη νίκη Ολυμπιακού

    19/3/2006 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική στην Α1 Εθνική Κατηγορία των Ανδρών, ο Ολυμπιακός νίκησε στο άδειο ΣΕΦ (το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών) τον Γ.Σ. Λάρισας 87-69, και ξαναπέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Ο αγώνας που έπεται στην Ευρωλίγκα εναντίον της Μπαρτσελόνα, ο οποίος θα κρίνει εν πολλοίς και την πρώτη θέση του ομίλου στον οποίο μετέχουν οι «ερυθρόλευκοι», οδήγησε τον Γιόνας Καζλάουσκας στην απόφαση να ξεκουράσει τους δύο Αμερικανούς της ομάδας του, τους Εντνι και Λιούις, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που ως τώρα θεωρούνταν ως αναπληρωματικοί. Ετσι, στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων μετείχαν οι Σεϊμπούτις, Κόλιεβιτς, Πρίντεζης και Χατζής (συν τον Σχορτσιανίτη), γεγονός που επέτρεψε στη θεσσαλική ομάδα να ξεφύγει στην αρχή με 10-5, αφού ήταν λογικό αυτή η «ετερόκλητη» πεντάδα να μην μπορεί να βρεθεί μεταξύ της στα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Η Λάρισα ακολούθησε από πολύ κοντά σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, όμως από τη στιγμή που ο ταλαντούχος Σέρβος πλέι μέικερ Ιβάν Κόλιεβιτς άρχισε να δίνει λύσεις στην οργάνωση και το σκοράρισμα, σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στις δύο ρακέτες, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει τη διαφορά ασφαλείας που επιζητούσε και να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς έννοιες.

    Τα δεκάλεπτα: 27-19, 41-35, 67-52, 87-69

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαμακάριος 13 (3), Αργυρόπουλος 2, Ζίζιτς 2, Χατζής 3 (1), Σεϊμπούτις 16, Πρίντεζης 7 (1), Μπάρλος, Βασιλόπουλος 9 (1), Κόλιεβιτς 11 (3), Σχορτσιανίτης 24. Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: Λεπόγεβιτς 3 (1), Παπανικολόπουλος 23 (4), Παπαχρήστος 2, Κατσαρές 2, Μπογδάνος 5 (1), Σπανούλης 2, Παυλίδης 6, Αγγελακόπουλος 4, Μάσεϊ 16 (1), Τόμας 6 (1).

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σφαλιάρα" από την Φούλαμ

    19/3/2006 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Φούλαμ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του νότιου Λονδίνου, επικρατώντας με 1-0 της Τσέλσι στο Κρέιβεν Κότατζ. Οι γηπεδούχοι κοίταξαν στα μάτια το πολυδιαφημισμένο συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο και το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 17 με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι ο Μπόα Μόρτε, μετά από κόντρα του Λαμπάρντ σε σουτ του Μαλμπράνκ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έντεκα λεπτά νωρίτεραο διαιιτητής «έκλεισε» τα μάτια σε ανατροπή του Βολτς από τον Τέρι. Οι «μπλε» προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 32 με τον Νταφ, αλλά ο Κρόσλι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε. Δυο φορές η Φούλαμ βρέθηκε μια... ανάσα από το 2-0, ομως στο 38 ο Τζον νικήθηκε απο τον Τσεχ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ενώ στο 50 το φάουλ του Πέμπριτζ προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Τσέχο τερματόφυλακα και κατέληξε άουτ.

    Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ντρογκμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε ορθά το γκολ μετά από υπόδειξη του επόπτη ότι ο σκόρερ είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του στην αρχή της προσπάθειας. Η Τσέλσι πίεσε για την ισοφάριση μέχρι το τέλος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.. Τελευταία καλή στιγμή, μια κεφαλιά του Τέρι στο 91, αλλά ο Κρόσλι ενήργησε και πάλι σωστά παραχωρώντας κόρνερ. Στο 93, ο Γκαλάς αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χέλγκιουσον και δύο λεπτά αργότερα, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο αγωνιστικός χώρος γέμισε από φιλάθλους της Φούλαμ που πανηγύριζαν για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.

    Φούλαμ: Κρόσλι, Βολτς, Ροσινιόρ, Νάιτ, Πιρς, Μαλμπράνκ (89 Κριστανβάλ), Πέμπριτζ, Μπράουν, Μπόα Μόρτε, Τζον (71 Χέλγκιουσον), Μακμπράιντ Τσέλσι: Τσεχ, Φερέιρα, Χουτ (46 Καρβάλιο), Τέρι, Γκαλάς, Εσιέν, Μακελελέ, Λαμπάρντ, Ράιτ-Φίλιπς (26 Ντρογκμπά), Κόουλ (26 Νταφ), Κρέσπο

    «Άλωσε» το Νιούκασλ η Λίβερπουλ

    Στο "κόλπο" για τη δεύτερη προνομιούχο θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρέμεινε η Λίβερπουλ μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέημς Παρκ. Οι «κόκκινοι» μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία όμως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 10 με κεφαλιά του Κράουτς ύστερα από σέντρα του Κρόμκαμπ. Η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ήταν η Λίβερπουλ που κατάφερε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα.

    Στο 34, μετά από υπέροχο συνδυασμό Σισέ, Κράουτς και Τζέραρντ, ο τελευταίος με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γκίβεν κάνοντας το 2-0. Δύο λεπτά όμως πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αμεόμπι με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά τους «ανθρακωρύχους» στο παιχνίδι. Στο 51, έγινε η φάση που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Κράουτς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μπουμσόνγκ και μπήκε στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, όπου ανατράπηκε από τον Γάλλο αμυντικό. Ο διαιτητής υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτυ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σισέ, και απέβαλε τον Μπουμσόνγκ, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, η Λίβερπουλ θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα τέρματα, αλλά ο Γκίβεν είπε "όχι" σε Αλόνσο και Κρόμκαμπ.

    Νιούκαστλ: Γκίβεν, Ράματζ, Μπαμπαγιάρο, Μπούμσονγκ, Έλιοτ, Σολάνο, Πάρκερ, Εμρέ (90 Κλαρκ), Ενζογκμπία (28 Μπόιερ), Σίρερ, Αμεόμπι (62 Ντάιερ)

    Λίβερπουλ: Ρέινα, Κάραχερ, Χίπια (90 Φάουλερ), Άγκερ, Γουόρνοκ, Κρόμκαμπ, Χάμαν, Τζέραρντ (74 Αλόνσο), Κιούελ, Σισέ, Κράουτς (63 Λουίς Γκαρσία)

    Αποτελέσματα

    Εβερτον-Αστον Βίλα 4-1 15΄ ΜακΦάντεν, 22΄, 90΄ Κάχιλ, 45΄ Οσμάν - 64΄ Αγκμπονλαχόρ

    Αρσεναλ-Τσάρλτον 3-0 13΄ Πιρές, 32΄ Αντεμπαγιόρ, 49΄ Χλεμπ

    Μπλάκμπερν-Μίντλεσμπρο 3-2 11΄, 68΄ Μπέλαμι, 28΄ Πέντερσεν - 16΄ Βίντουκα, 63΄ Ρόσεμπακ

    Μπόλτον-Σάντερλαντ 2-0 47΄ Ντέιβις, 85΄ Νόλαν

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουϊγκαν 0-1 55΄ ΜακΚάλοχ

    Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 1-2 78΄ Ελινγκτον - 16΄, 64΄ Σαχά

    Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ 2-4 69΄ Σέριγχαμ, 90΄ Μπεναγιούν - 19΄ Λουά Λουά, 25΄ Ντέιβις, 42΄ Μέντες, 77΄ Τοντόροφ

    Μπέρμιγχαμ-Τότεναμ 0-2 65΄ Λένον, 77΄ Κιν

    Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 1-3 41΄ Αμεόμπι - 10΄ Κράουτς, 35΄ Τζέραρντ, 52΄πεν. Σισέ

    Φούλαμ-Τσέλσι 1-0 17΄ Μπόα Μόρτε

    Βαθμολογία

    Τσέλσι 75 Μάντσεστερ Γ. 63 -29αγ Λίβερπουλ 61 -31αγ Τότεναμ 52 Αρσεναλ 50 Μπλάκμπερν 49 Μπόλτον 48 -28αγ Γουίγκαν 46 Εβερτον 43 Γουεστ Χαμ 42 -29αγ Μάντσεστερ Σίτι 40 Νιούκαστλ 39 Τσάρλτον 39 Φούλαμ 35 -31αγ Αστον Βίλα 34 Μίντλεσμπρο 34 -29αγ Γουεστ Μπρομ 27 Μπέρμιγχαμ 24 -29αγ Πόρτσμουθ 24 Σάντερλαντ 10


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 March 2006 - 21:51:58 UTC