Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ι.Μ.Ε. ο κ. Καραμανλής
  • [02] Κριτική για την Παιδεία
  • [03] Συνάντηση Φώφης με Παπανδρέου
  • [04] Προφυλακιστέος ο 21χρονος
  • [05] Το πρώτο κινεζικό πλοίο στον Πειραιά
  • [06] Ψεκάζουν τα σκουπίδια
  • [07] Κέντρα μοριακού ελέγχου
  • [08] Η ώρα της κάλπης
  • [09] Μετά το Πάσχα το Ασφαλιστικό
  • [10] Στο κόλπο και πάλι ο Θρασύβουλος
  • [11] Πέρασε από την Κοζάνη ο Πανελλήνιος
  • [12] Εκτός τελικού ο Αλυφαντής

    [01] Πολιτική

    Εξήρε τη συμβολή του στον πολιτισμό

    Στο Ι.Μ.Ε. ο κ. Καραμανλής

    8/4/2006 1:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 3:12:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισκέφθηκε το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη. Ο κ. Καραμανλής περιηγήθηκε στους χώρους, όπου με τη σύγχρονη τεχνολογία και ψηφιακά μέσα, ο επισκέπτης "επιστρέφει" στην αρχαιότητα, στις επιστήμες και στην ιστορία, ενώ επισκέφτηκε και την έκθεση "Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών", που προβάλλει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και αναδεικνύει τη σημασία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το έργο που επιτελείται , τονίζοντας τη σημασία του Ιδρύματος, για την προβολή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, με τη χρήση των μέσων της ψηφιακής εποχής και των νέων τεχνολογιών.

    "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο επιστημονικός και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται συνολικά η μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού, καθιστά τη διδαχή της ιστορίας μας ένα ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τους νέους. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τι μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία και στον κρίσιμο τομέα της παιδείας και του πολιτισμού" επισήμανε χαρακτηριστικά

    Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της περιήγησής του συναντήθηκε με παιδιά από σχολεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τα σχέδια του Ιδρύματος και τις προοπτικές επέκτασής του.

    [02] Πολιτική

    Από την γραμματέα του ΚΚΕ

    Κριτική για την Παιδεία

    8/4/2006 3:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η στρατηγική της Λισσαβόνας και οι αναδιαρθρώσεις στα εκπαιδευτικά συστήματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που πραγματοποιείται στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. "Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται στην Ελλάδα από το 1997 με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζονται με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε μιλώντας στην έναρξη των εργασιών, η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Βασικό μέλημα των κυβερνήσεων, επισήμανε η κ. Παπαρήγα, γίνεται η ταξική διαφοροποίηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για να αναφέρει ότι το ΚΚΕ προτείνει στον αντίποδα την καθιέρωση Ενιαίου Δωδεκάχρονου Βασικού Υποχρεωτικού σχολείου, ως συνέχεια μιας δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και βασικής προϋπόθεσης για οποιαδήποτε επαγγελματική εκπαίδευση.

    [03] Πολιτική

    Για την Υπερνομαρχία Αττικής-Πειραιώς

    Συνάντηση Φώφης με Παπανδρέου

    8/4/2006 2:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 4:00:04 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Συνάντηση με την Υπερνομάρχη Αττική Φώφη Γεννηματά αναμένεται να έχει μέσα στις επόμενες ώρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κλείσουν οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες Νομαρχιακές εκλογές. Σημείο τριβής είναι η υποψηφιότητα για την Νομαρχία της Αθήνας καθώς η κυρία Γεννηματά δεν επιθυμεί να κατέλθει εκ νέου ο νυν νομάρχης Γιάννης Σγουρός. Στη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πάρει μέρος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών του Κινήματος Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Κριτική με φόντο εκλογικό

    Νωρίτερα έντονη κριτική στην Κυβέρνηση, άσκησε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή τη διημερίδα που διοργανώνει σήμερα και αύριο στην Αθήνα, η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, για τον ευρωπαϊκό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για αποψίλωση του "Καποδίστρια" μετά την πρόσφατη τροπολογία, για επανίδρυση του "συγκεντρωτικού κράτους της Δεξιάς" και για εγκατάλειψη της περιφέρειας.

    "Η ΝΔ ως αντιπολίτευση στάθηκε απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και τώρα ως κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις, αποδυναμώνει την Αυτοδιοίκηση στην πράξη", επισήμανε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία της.

    Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, προτάσσει έναν εναλλακτικό δρόμο με βασικό μοχλό την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση η οποία θα κληθεί να εξυπηρετήσει τους στόχους μιας βιώσιμης ανάπτυξης στην οποία "τελικά ισοδύναμα να προσφέρουν όλοι, αλλά και ισοδύναμα και δίκαια να επωφελούνται όλοι από τα αποτελέσματα της".

    Αναφερόμενη τέλος στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού " πως θα συνεχίσει την μονόπλευρη και αντιλαϊκή πολιτική (...) και παρότι μιλάει για κοινωνικό κέντρο δεν πείθει κανένα".

    Την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως "ένα από τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε", ανέφερε στην ομιλία του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι "εμείς δεν θέλουμε ένα πελατειακό και συγκεντρωτικό κράτος που τελικά μοιραία καταλήγει να γίνεται όργανο στα χέρια της ολιγαρχίας στην πάλη της να αφαιρέσει δικαιώματα από τους εργαζόμενους και το λαό".

    "Είμαστε αποκεντρωτικοί γιατί είμαστε σύγχρονοι", τόνισε ο κ. Πάγκαλος, για να προσθέσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποιεί την αυτοδιοίκηση ως πελάτη του κράτους και δεν θέλει να την κρατήσει σε οικονομική εξάρτηση από το κράτος για να μπορέσει να την χειραγωγήσει ευκολότερα.

    [04] Κοινωνία

    Σε κρίσιμη κατάσταση ο 24χρονος

    Προφυλακιστέος ο 21χρονος

    8/4/2006 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Τοπικά Νέα Χανίων

    Προφυλακιστέος, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρεθύμνου, αργά το μεσημέρι, ο 21χρονος από τα Ζωνιανά που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 24χρονο Αναστάσιο Χαιρέτη και ελαφρότερα ένα 16-χρονο μαθητή, έξω από το σχολικό συγκρότημα Ανωγείων. Ο δράστης, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, απολογούμενος υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να στρέψει το όπλο εναντίον των δύο νεαρών, δήλωσε συγκλονισμένος από την τροπή της υπόθεσης και είπε, πως μετά από τροχαίο ατύχημα ο ίδιος είχε δεχθεί επίθεση από δύο κατοίκους της περιοχής. Στο μεταξύ, ο 24χρονος Αναστάσιος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ ο 16-χρονος μαθητής έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο.

    Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι

    Αφορμή για το αιματηρό περιστατικό ήταν μία παρατήρηση που έκανε ο 24χρονος Αναστάσιος στον νεαρό από τα Ζωνιανά, όταν ο τελευταίος σπίνιαρε επικίνδυνα έξω από σχολείο στα Ανώγια. Ο δράστης έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε δύο φορές. Η μία σφαίρα βρήκε τον Αναστάσιο στο κεφάλι και η άλλη τον μαθητή στον ώμο.

    Ο δράστης παρουσιάστηκε μόνος του στις αρχές.

    Στο μεταξύ, το κλίμα στα Ανώγεια είναι τεταμένο και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς πλανάται ο φόβος της βεντέτας, παρά τις προσπάθειες του δήμου και άλλων φορέων να πέσουν οι τόνοι.

    Μάλιστα, την Πέμπτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατοίκων και φορέων, ενώ τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες παρέμειναν κλειστές.

    Ο νομάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Παπαδάκης, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Με επιστολή του προς τον κ. Πολύδωρα, ζήτησε τη λήψη παραπάνω μέτρων για να εμπεδωθεί η έννομη τάξη στο νομό και σε ολόκληρη την Κρήτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τον πυροβόλησε για ασήμαντη αφορμή

    [05] Κοινωνία

    Ναυτιλιακή ελληνοκινεζική συνεργασία

    Το πρώτο κινεζικό πλοίο στον Πειραιά

    8/4/2006 6:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μια νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις άνοιξε το πρωί η άφιξη του πρώτου πλοίου του κινεζικού εμπορικού κολοσσού COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο "River Elegance" με σημαία Παναμά, χωρητικότητας 4.500 container, κατέπλευσε στον εμπορικό σταθμό "Ελευθέριος Βενιζέλος" του Ικονίου στον Πειραιά, φορτωμένο με 580 container, κάνοντας πράξη την εμπορική συνεργασία Κίνας-Ελλάδας, η οποία υπογράφηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τον περασμένο Ιανουάριο στο Πεκίνο. Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά 11 εμπορικά πλοία τα οποία θα συνδέουν απευθείας την Ελλάδα και την Κίνα και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι, μέσα από αυτή τη συνεργασία, η μέγιστη αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας.

    Σύσφιξη εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων

    Παρόντες στην άφιξη του πλοίου ήταν η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ, ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα και τα μέλη του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου, το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια στη σύσφιξη των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο ΓΓ του ΥΕΝ, Ιωάννης Τζωάννος, τόνισε πως με την άφιξη του River Elegance "κάναμε ένα περαιτέρω βήμα για τη σύνδεση του Πειραιά με μεγάλες διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές", υπογραμμίζοντας, πως με τη βελτίωση των υποδομών του λιμένα Πειραιά, "διευρύνεται ο στρατηγικός ρόλος του λιμανιού και συγχρόνως διευκολύνεται το ελληνοκινεζικό εμπόριο, όχι μόνο για τις εισαγωγές από την Κίνα, αλλά και για τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων προς την Κίνα".

    Ο Κινέζος πρέσβης Tian Xue Jun, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος τονίζοντας ότι "στα γερά θεμέλια της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και της Ελλάδος, προσδίδονται μεγαλύτερες δυνατότητες και λαμπρές προοπτικές στη φωτεινή διαδρομή και συνεργασία του κοινού ενδιαφέροντος" και τόνισε, ότι κατά τη συνάντηση του προέδρου του ομίλου COSCO και του Κώστα Καραμανλή ανακοινώθηκε ότι ένα κιβωτιοφόρο πλοίο χωρητικότητας 9.500 container, θα δρομολογηθεί εντός του έτους και θα ονομασθεί COSCO HELLAS.

    Την ικανοποίηση του για την επέκταση της εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά εξέφρασε και ο πρόεδρος της COSCO EUROPE, Ken Chan.

    Προώθηση της κινεζικής παραγωγής στην Ευρώπη

    Τα πλοία θα εκτελούν δρομολόγια από έξι λιμάνια της βόρειας Κίνας. Θα περνούν από τη διώρυγα του Σουέζ και θα καταπλέουν αρχικά στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και μελλοντικά στην Κρήτη.

    Σε πρώτη φάση αναμένεται να διακινούνται 300 με 500 container την εβδομάδα, ενώ στόχος είναι να φθάσουν τα χίλια.

    Ο κινεζικός κολοσσός COSCO πρόκειται σύντομα να δρομολογήσει περισσότερα πλοία, μέσω των οποίων αποβλέπει στην προώθηση της κινεζικής παραγωγής στην Ευρώπη, με πύλη εισόδου την Ελλάδα.

    Το πλοίο COSCO Ελλάς, το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της εταιρείας, θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς 9.500 container και αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι από την Κίνα στον Πειραιά, τον ερχόμενο Ιούλιο.

    [06] Κοινωνία

    Ψεκάζουν τα σκουπίδια

    8/4/2006 5:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 6:13:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η απεργία των εργαζόμενων στους δήμους, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόφους γύρω από τους κάδους στους δρόμους της πρωτεύουσας και των μεγάλων αστικών κέντρων. Στο Δήμο της Αθήνας, όπου συσσωρεύονται καθημερινά 1400 τόνοι απορριμμάτων, γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ψεκασμούς και συγκέντρωση των σκουπιδιών σε μεγάλες σακούλες, ώστε να περιοριστεί η δυσοσμία και να απολυμανθούν τα πεζοδρόμια. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως το Παγκράτι, η Κυψέλη, το Περιστέρι και Χαλάνδρι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ώστε να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Τα κυριότερα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά και ουσιαστικές κλαδικές αυξήσεις. Σε περίπτωση αναστολής της απεργίας η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, ενώ για κάθε ημέρα απεργίας χρειάζονται δύο ημέρες για να μαζευτούν τα σκουπίδια.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα πρυτανεύσει η λογική στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι οι κομματικές σκοπιμότητες. Αναφερόμενος στα αιτήματα των εργαζομένων, είπε πως οι μονιμοποιήσεις ολοκληρώνονται μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ χαρακτήρισε λογικό να ενταχθούν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τόνοι σκουπιδιών

    [07] Κοινωνία

    Αρχή από Θεσσαλονίκη

    Κέντρα μοριακού ελέγχου

    8/4/2006 12:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 1:04:06 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη σύσταση κέντρου μοριακού ελέγχου αιμοληψίας, το οποίο θα λειτουργήσει σε τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα εξυπηρετεί τη Βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Αβραμόπουλος που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου, τόνισε ότι από το κέντρο θα ελέγχονται 145 με 200.000 αιμοδότες το χρόνο. Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι επιταχύνονται οι ενέργειες για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων σε όλη την επικράτεια και ότι αναπτύσσεται ταχύτατα η μεθοδολογία αναδιοργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας. "Οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γιατί οι αιμοληψίες γίνονται με αυστηρά κριτήρια" επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [08] Κόσμος

    Εκλογές στην Ιταλία

    Η ώρα της κάλπης

    8/4/2006 12:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 7:49:17 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εκλογές στην Ιταλία, καθώς την Κυριακή στις 8 το πρωί -τοπική ώρα- ανοίγουν οι κάλπες και σαρανταεπτά εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, καλούνται να ψηφίσουν για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις δέκα το βράδυ και θα συνεχιστεί την Δευτέρα, από τις 7 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι. Αν και τα έως τώρα προγνωστικά δίνουν προβάδισμα νίκης στον Ρομάνο Πρόντι, πολλοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι έκπληξη, καθώς προβλέπουν ακόμα και ισοψηφία μεταξύ του κεντροαριστερού συνασπισμού με τον κεντροδεξιό του απερχόμενου πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το ενδεχόμενο αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και δίνει τροφή σε πολλά σενάρια: μεγάλος συνασπισμός, κυβέρνηση τεχνοκρατών ή νέες εκλογές. Απάντηση έδωσαν οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας τασσόμενοι υπέρ της πραγματοποίησης νέων εκλογών.

    Για να φτάσουμε σε αυτό το ενδεχόμενο, προηγήθηκε η απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, να επαναφέρει το σύστημα της απλής αναλογικής έξι μήνες πριν από τις εκλογές, απόφαση η οποία δημιουργεί την πιθανότητα με βάση των καταμερισμών των εδρών, να κερδίσει η Αριστερά τη Βουλή και να διατηρήσει η Δεξιά την πλειοψηφία της στη Γερουσία.

    Το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρείται αβέβαιο σε τρεις περιοχές: το Πεδεμόντιο (Πιεμόντε), την Απουλία και το Λάτιο.

    "Το Πιεμόντε μπορεί να αποδειχθεί αποφασιστικής σημασίας για τον Μπερλουσκόνι, όπως ήταν το Οχάιο για τον Μπους", σημειώνει ο πολιτικός αναλυτής Ρομπέρτο ΝτΑλτιμόντε. "Αν δεν κερδίσει εκεί ο Μπερλουσκόνι, θα χάσει τη Γερουσία".

    Το νέο κοινοβούλιο θα ορίσει τους προέδρους των δύο σωμάτων και στη συνέχεια θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θητεία του Κάρλο Ατζέλιο Τσάμπι λήγει στις 18 Μαϊου.

    Ο νέος πρόεδρος θα λάβει υπόψη το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλειοψηφία, θα προκηρύξει νέες εκλογές ή θα προσπαθήσει να επιτύχει κάποιο συμβιβασμό.

    "Όλα θα εξαρτηθούν από την προσωπικότητα του νέου προέδρου της Δημοκρατίας", τόνισε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζανφράνκο Φίνι.

    [09] Οικονομία

    Ξεκινά ο διάλογος των φορέων

    Μετά το Πάσχα το Ασφαλιστικό

    8/4/2006 2:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 3:10:09 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Βήμα - βήμα και σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και τα πολιτικά κόμματα θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην μεταρρύθμιση για το Ασφαλιστικό, αμέσως μετά το Πάσχα. Την αισιοδοξία του για την πορεία του διαλόγου για την επίλυση του Ασφαλιστικού εξέφρασε ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης από τη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του. Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρθηκε και στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ τονίζοντας θα προχωρήσει ως το τέλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος για το ασφαλιστικό

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο κόλπο και πάλι ο Θρασύβουλος

    8/4/2006 6:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε τροχιά ανόδου παρέμεινε ο Θρασύβουλος, Η ομάδα της Φυλής επικράτησε με 2-0 της Προοδευτικής στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β Εθνικής, έφτασε τους 46 βαθμούς και πλησιάσει στον ένα τον Άρης στην 3η θέση. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Πλιάγκας στο 38` με κεφαλιά και ο Άγγος στο 81` με δεξί πλασέ.

    Τα αποτελέσματα και η αγωνιστική

    Θρασύβουλος Φυλής-Προοδευτική 2-0

    Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Αρης 9/4

    Παναχαϊκή 2005-Ηλυσιακός 9/4

    Πανσερραϊκός-Εργοτέλης 9/4

    Καστοριά-Κέρκυρα 9/4

    Χαϊδάρι ΑΟ-Βέροια 9/4

    Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα 9/4

    Πανηλειακός-Νίκη Βόλου 10/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

    Κέρκυρα 56

    Εργοτέλης 51

    Αρης 47

    Θρασύβουλος 46-27αγ.

    Χαϊδάρι 37

    Εθνικός Αστέρας 36

    Προοδευτική 35-27αγ.

    Καστοριά 34

    Νίκη Βόλου 33

    Βέροια 32

    Καλαμάτα 31

    ΑΣΚ Ολυμπιακός 31

    Ηλυσιακός 30

    Παναχαϊκή 27

    Πανσερραϊκός 27

    Πανηλειακός 8

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανηλειακός έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

    [11] Μπάσκετ

    Πέρασε από την Κοζάνη ο Πανελλήνιος

    8/4/2006 7:39:00 μμ

    Ακόμα ένα βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο έκανε ο Πανελλήνιος που επικράτησε στην Κοζάνη του Μακεδονικού με 80-69 σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Από την άλλη πλέον οι "πράσινοι" της Κοζάνης, μετά την ήττα αυτή, πέρασαν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αργύρης Πεδουλάκης επέστρεψε με νίκη στην Κοζάνη, όντας προπονητής του Μακεδονικού που τον οδήγησε πέρυσι στον τελικό του Uleb Cup. Τα δεκάλεπτα: 22-25, 40-37, 55-58, 69-80. Ντέρμπι ήταν από την αρχή το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος κράτησε μία διαφορά τριών πόντων (22-25). Στη δεύτερη περίοδο ο Μακεδονικός κατάφερε, με μπροστάρη τον Μπρέιντι να πάρει κεφάλι στο στο σκρο και να το διατηρήσει μέχρι το ημίχρονο (40-37). Στο δεύτερο μέρος η "μάχη" συνεχίστηκε και τελικά ο Πανελλήνιος κατάφερε να προηγηθεί με τρεις πόντους (55-58). Στην τέταρτη περίοδο οι "Ολυμπιονίκες", με ηγέτη τον Μπούμτζε-Μπούμτζε κατάφερε να να διατηρήσει και να αυξήσει το προβάδισμα και να πάρει με 69-80 τη νίκη.

    Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Αναστόπουλος, Ηλιόπουλος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Μπρέισι 25 (3), Λι 5 (1), Χαραλαμπίδης 10 (2), Καράμπουλας 9 (2), Τότσιος, Τόμσον 2, Συμεωνίδης 5, Τζακόπουλος, Γκιζογιάννης 5 (1), Καραποστόλου 6 (2), Δαλιάρης 2.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Κανταρτζής 5 (1), Νάτζφεϊ 13 (3), Τσαλδάρης 10 (2), Μόρφης, Σακελλαρίου, Γιόνσεν 13, Μπούμτζε-Μπούμτζε 22, Τόμας 17 (3), Πασχάλης, Τσαμάτος.

    [12] Εκτός τελικού ο Αλυφαντής

    8/4/2006 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος των 100μ, μικτής ατομικής σε 25αρα πισίνα ο Ρωμανός Αλυφαντής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στη Σανγκάη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, (ο οποίος είχε πάρει την πρόκριση αρχικά κάλυψε την απόσταση σε 55.82 και πήρε το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς με την 16η επίδοση) κάλυψε την απόσταση σε 55.18, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει την πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών σημείωσε ο Νοτιοαφρικανός Ρικ Νίθλινγκ με 52.95. Με το χρόνο που πέτυχε ο Αλυφαντής κατάφερε πάντως να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ξεπερνώντας το προηγούμενο με 55.58 που είχε πετύχει ο Γιάννης Κοκκώδης. Στα υπόλοιπα, Στο μεταξύ, ο Νίκος Ξυλούρης δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100μ. ελεύθερο. Ο Ελληνας πρωταθλητής κάλυψε την απόσταση σε 50.72, επίδοση που ήταν η 42η συνολικά, και έμεινε πολύ μακριά από τον Κινέζο Σάο-Χούα Χουάνγκ, ο οποίος πήρε το 16ο και τελευταίο "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς με χρόνο 48.85.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 April 2006 - 16:53:32 UTC