Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενισχύονται οι περιπολίες
  • [02] Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου
  • [03] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών
  • [04] Αγνοείται σκάφος
  • [05] Αίσιο τέλος σε περίπτωση ομηρίας
  • [06] Με στυλ… πρωταθλητή!
  • [07] Επιστροφή στις νίκες για Πανιώνιο
  • [08] Δύσκολη νίκη ο ΠΑΟΚ
  • [09] Νίκη παραμονής για Ηρακλή
  • [10] Πωλείται… πεθερά

    [01] Κοινωνία

    500 ειδικοί φρουροί στους δρόμους

    Ενισχύονται οι περιπολίες

    8/4/2006 11:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στους δρόμους θα βγουν σύντομα 500 αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί που σήμερα φυλάσσουν υψηλά πρόσωπα. Όπως δήλωσε ο υπουργός δημόσιας τάξης Βύρων Πολύδωρας, αυτό έγινε για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και για να αξιοποιηθεί σωστά το δυναμικό της ελληνικής αστυνομίας. Ο υπουργός επεσήμανε, πως η φρούρηση δεν αποδυναμώνεται, αλλά γίνεται "οικονομία δυνάμεων με την εξοικονόμηση 500 αστυνομικών που θα βγουν στο πεζοδρόμιο σε υπηρεσίες, που έχουν ανάγκη και θα φύγουν από τη πολυτελή φρούρηση διαφόρων προσώπων". Βασικός στόχος του υπουργείου δημόσιας τάξης είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Η αποδέσμευση των ειδικών φρουρών γίνεται με βάσει το πόρισμα που συνέταξε ειδική επιτροπή που μελετούσε το θέμα για αρκετό διάστημα.

    [02] Κοινωνία

    Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

    8/4/2006 11:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 11:36:43 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μέχρι θανάτου ξυλοκόπησε 50χρονος βοσκός την 30χρονη σύντροφό του, το μεσημέρι στον Ασπρόπυργο. Ο δράστης μετέφερε με το αυτοκίνητό του τη γυναίκα βαριά τραυματισμένη και την εγκατέλειψε έξω από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Αμέσως μετά ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί με τα δυο ανήλικα παιδιά του. Η 30χρονη υπέκυψε στα βαριά τραύματά της, ύστερα από λίγη ώρα. Ο δράστης εντοπίστηκε αργότερα από αστυνομικούς στο Περιστέρι και προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και περνώντας διαδοχικά τα φανάρια με κόκκινο. Οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την καταδίωξη επειδή στο αυτοκίνητο ήταν τα δύο παιδιά, για να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή τους. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

    [03] Κοινωνία

    Εξεβίαζαν και κακοποιούσαν κοπέλες από τη Νιγηρία

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών

    8/4/2006 9:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών από τη Νιγηρία προχώρησε η Ειδική Ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (ANTI-TRAFFICING) του Τμήματος Ηθών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες μία 26χρονη Νιγηριανή, που φέρεται ως μέλος εξαμελούς κυκλώματος που είχαν δημιουργήσει συμπατριώτες της, το οποίο έφερνε νεαρές από την αφρικανική χώρα για οικονομική εκμετάλλευση. πως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κύκλωμα είχε αρχίσει τη δραστηριότητά του από το 2003 από την πόλη Μπενίν της Νιγηρίας, όπου τα μέλη του εντόπιζαν νεαρές γυναίκες και με ψεύτικες υποσχέσεις για εργασία τις οδηγούσαν μέσω Γαλλίας και Ιταλίας στην Ελλάδα, όπου τις κρατούσαν φυλακισμένες σε διαμερίσματα στην Αθήνα, κρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Στη συνέχεια, τις προωθούσαν σε όλη τη χώρα και τις ανάγκαζαν να εργάζονται σε μπαρ και στριπττζάδικα, καθώς και να εκδίδονται στην περιοχή της Ομόνοιας.

    Τα χρήματα πήγαιναν όλα στα μέλη του κυκλώματος, που ανάγκαζαν τις κοπέλες να τους φέρνουν τουλάχιστον 400 ευρώ την εβδομάδα μέχρι να εξοφλήσουν ποσό 50.000 ευρώ η καθεμία, που κατά τους δράστες ήταν το ποσό που διέθεταν για έξοδα διακίνησης και εγκατάστασης των γυναικών στην Αθήνα.

    Δύο από τα μέλη της σπείρας κακοποιούσαν βάναυσα τις κοπέλες όταν αυτές αντιδρούσαν και απειλούσαν ότι θα κάνουν κακό στις οικογένειές τους στη Νιγηρία, ενώ ένας από αυτούς βίαζε επανειλημμένως μία από τις παθούσες. Η κοπέλα αυτή κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε την αστυνομία, που έκανε έφοδο σε σπίτι στα Πατήσια, όπου συνέλαβε την 26χρονη και απελευθέρωσε ένα από τα θύματα.

    Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα αναζητούνται.

    [04] Κοινωνία

    Με δύο επιβαίνοντες

    Αγνοείται σκάφος

    8/4/2006 9:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2006 11:32:51 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σήμα κινδύνου εξέπεμψε στις 19.30 περίπου ταχύπλοο σκάφος με δύο επιβαίνοντες, ενώ βρισκόταν μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής Πόρου, Υδρας και Σαρωνίδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν το Λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχει και ελικόπτερο σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας, ενώ αργότερα στις έρευνες προστέθηκε ένα C130. Το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων. Ο εντοπισμός του σκάφους κρίνεται δύσκολος, καθώς έδωσε ασαφές σήμα σχετικά με την τοποθεσία του.

    [05] Κόσμος

    Σε εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη

    Αίσιο τέλος σε περίπτωση ομηρίας

    8/4/2006 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Με τη σύλληψη των δύο δραστών έληξε η ομηρία δύο ανθρώπων σε εστιατόριο φαστ φουντ στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο οπλοφόροι εισέβαλαν στο κατάστημα, στην περιοχή Ταξίμ και υπό την απειλή πιστολιού κράτησαν ομήρους δύο ανθρώπους, έναν υπάλληλο του καταστήματος και έναν πελάτη. Οι δύο άνδρες πυροβολούσαν συνεχώς στον αέρα για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους πελάτες του καταστήματος που ήταν σχεδόν γεμάτο, αλλά ευτυχώς δε σημειώθηκε κανείς τραυματισμός. Σύμφωνα με το BBC οι δύο ένοπλοι θεωρούνται Τούρκοι στρατιώτες που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τα τελευταία περιστατικά βίας με Κούρδους αντάρτες. Πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες να έχουν βγει ένοπλοι και χωρίς άδεια από το στρατόπεδο, από όπου πήραν και τα όπλα. Οι ένοπλοι φορούσαν μπλούζες με τυπωμένο το όνομα της Τουρκίας. ΑΠό την αρχή του επεισοδίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν το τετράγωνο και εκκένωσαν τη γύρω περιοχή.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Gun drama at Turkish restaurant

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με στυλ πρωταθλητή!

    8/4/2006 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ ξεπέρασε ο Ολυμπιακός την απουσία του Μιχάλη Κωνσταντίνου και συνέτριψε το Αιγάλεω, μέσα στο Καραϊσκάκη με 5-1, σε έναν αγώνα που ήταν το καλύτερο αναλγητικό για την κακή εμφάνιση και την ήττα του Καυταντζογλείου. Ο Σόλιντ μπορεί να προβληματιζόταν σε βαθμό να τονίσει στους παίκτες του την σημασία του αγώνα, όμως δεν περίμενε να βρει τόσες επιθετικές λύσεις, σε μια περίοδο που η ομάδα του Πειραιά έμοιαζε να μην είναι στην καλύτερή της φόρμα, τουλάχιστον όσον αφορά την επαφή με τα δίχτυα. Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, η καλή ημέρα φάνηκε από νωρίς! Μόλις στο 6' ο Καφές σούταρε έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε στον 'Ομο κατέληξε στα δίχτυα του Κίεσεκ. Το γκολ πάντως δεν θα έπρεπε να μετρήσει αν ο βοηθός ήταν πιο προσεκτικός και έβλεπε πως ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ.

    Το Αιγάλεω ουσιαστικά δεν αντέδρασε, όμως και ο Ολυμπιακός παρά τις ευκαιρίες που είχε δεν κατάφερε να σημειώσει και άλλα γκολ στο πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε με αυτό το βραχύ προβάδισμα για τους Πειραιώτες. Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ επαναλήφθηκε και μάλιστα ακόμη πιο γρήγορα! Στο 49' ο Μπαμπαγκίντα έκανε μια μπαλιά από δεξιά και ο Στολτίδης επερχόμενος με πλασέ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, το οποίο κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού στο 51' ο Παπουτσής έπιασε στον "ύπνο" το τείχος και τον Νικοπολίδη και απευθείας από φάουλ, μείωσε σε 2-1. το γκολ του Αιγάλεω αποδείχτηκε λάθος για την ομάδα του Χατζάρα, όχι τόσο γιατί "ξύπνησε" τους αντιπάλους, αλλά μάλλον επειδή έκανε τους παίκτες του να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο με αποτέλεσμα να το κυνηγήσουν περισσότερο και να αφήσουν χώρους στους "ερυθρόλευκους". Έτσι άλλα μόλις δύο λεπτά χρειάστηκαν στον Ολυμπιακό να "σβήσει" τον κίνδυνο της επιστροφής του Αιγάλεω σε απειλητική θέση. Ο Μπαμπαγκίντα μπορεί να έχανε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, έβγαζε όμως σέντρες και στο 53' μετά από μια νέα δική του, ο Τζόρτζεβιτς με κεφαλιά έκανε το 3-1.

    Το τέταρτο γκολ των "ερυθρολεύκων" σημείωσε ο Οκκάς στο 59', αφού ξέφυγε από την άμυνα και πέρασε και τον Κίεσεκ και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Νέρι Καστίγιο με πολύ όμορφο φάουλ, ενώ ο Ουρουγουανός φρόντισε να "κλέψει" και την παράσταση αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το αμφιλεγόμενο της ιδιοσυγκρασίας του. Κατ' αρχήν ουσιαστικά "έκλεψε" την εκτέλεση του φάουλ από τον Μπουλούτ, αυτό όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί και κομπίνα. Το χειρότερο όμως ήταν μετά. Το ευχαριστήθηκε φυσικά που σκόραρε, αλλά σε τέτοιο βαθμό που στον πανηγυρισμό του τέρματος, έφτασε στην θύρα των φανατικών οπαδών της ομάδας και πέταξε την φανέλα του, πριν καν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Ο Καστίγιο πήρε άλλη φανέλα από τον πάγκο, τα άκουσε όμως από αρκετούς συμπαίκτες του που μάλιστα ήταν και εκνευρισμένοι με την συμπεριφορά του.

    Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοιας) Κίτρινες: Καστίγιο

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Καφές, Στολτίδης (76΄ Μάριτς), Τουρέ (87΄ Ταραλίδης), Μπαμπαγκίντα, Οκκάς, Τζορτζέβιτς (81΄ Καστίγιο) ΑΙΓΑΛΕΩ: Κίεσεκ, Παπουτσής, Ζαπρόπουλος, Όμο, Εντουσέι, Αγρίτης, Μάριτς, Σκοπελίτης, Τσάτσος (25΄ Λαμπρόπουλος), Μουστόγιαννης (46΄ Γιάντσετιτς), Νικολόπουλος (63΄ Σαγανάς)

    [07] Μπάσκετ

    Επιστροφή στις νίκες για Πανιώνιο

    8/4/2006 9:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντική και δύσκολη νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος που επιβλήθηκε με 74-72 στο κλειστό του Ελληνικού, σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι "κυανέρυθροι" επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από ένα σερί των τεσσάρων συνεχών ηττών και παρέμειναν στο κόλπο της οκτάδας της κανονικής περιόδου που οδηγεί στα πλέι οφ. Πλέον η ομάδα του Νίκου Λινάρδου "σκαρφάλωσε" στην 8η θέση με 32 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ, η οποία αναμετράται αύριο με το Μαρούσι. Τα δεκάλεπτα: 21-14, 33-26, 44-45, 74-72. Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17:00, ωστόσο κανείς δεν υπολόγιζε τον... Μαρμαρινό. Στη διάρκεια της προθέρμανσης ο άσος του Πανιωνίου έκανε ένα κάρφωμα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να ραγίσει η μπασκέτα. Οι άνθρωποι του γηπέδου άρχισαν άμεσα τις ενέργειες για την αντικατάστασή της και το εναρκτήριο τζάμπολ του αγώνα δόθηκε με καθυστέρηση 35 λεπτών. Καλύτερο ξεκίνημα έκανε ο Πανιώνιος, ο κατάφερε στο δεκάλεπτο να προηγηθεί με 21-14. και στο ημίχρονο με 33-26. Στο δεύτερο μέρος ο Κολοσσός, που καιγόταν για τη νίκη, μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό του και να πάει το προβάδισμα με 44-45. Στην 4η περίοδο ο Πανιώνιος κατάφερε να ξαναπάρει τον έλεγχο και να προηγηθεί με 59-51. Όμως οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη δεν παρέδωσαν τα όπλα και έφτασαν να μειώσουν στον ένα πόντο (73-72), αλλά ο Πανιώνιος κράτησε και πήρε με 74-72 τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητές: Σχινάς, Διαμαντής, Κουκουλίτσιος.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Λινάρδος): Κέκκελης 2, Ραντοβάνοβιτς 1, Περπέρογλου 2, Εϊβερι 17 (1), Αγγελόπουλος 2, Ηλιάδης 12, Οικονόμου 9, Μαυροειδής, Μαρμαρινός 12, Οουενς 17.

    ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιώργος Ζευγώλης): Χάνσελ 2, Πανταζόπουλος, Πένλαντ 15 (1), Παπαδάτος 4 (1), Παναγιωταράκος 10, Τόμιτς 9, Νάκιτς 10 (2), Σούλης 2, Μπράιαντ 15 (2), Μακρής, Τσιάκος 5

    [08] Μπάσκετ

    Δύσκολη νίκη ο ΠΑΟΚ

    8/4/2006 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα βήμα για το πλασάρισμα στην 6η θέση της κανονικής περιόδου έκανε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε στο κλειστό της Πυλαίας του Απόλλωνα Πατρών με 88-79, σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Τα δεκάλεπτα: 21-22, 47-40, 66-58, 88-79.Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα και κατάφερε να πάρει προβάδισμα 21-22. Αυτό ξύπνησε τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, οι οποίοι στη δεύτερη περίοδο πάτησαν γκάζι προσπέρασαν με 47-40. Στο δεύτερο μέρος οι Πατρινοί μπήκαν και πάλι δυνατά και πήραν και πάλι προβάδισμα με 55-52. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου πήρε κεφάλι στο σκορ με 66-58. Στην 4η περίοδο, αν και ο Απόλλωνας ακολούθησε από κοντά, ο ΠΑΟΚ κράτησε την υπέρ του διαφορά και πήρε με 88-79 τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Μαχαιριανάκης.

    ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Ξανθόπουλος 5 (1), Μανωλόπουλος, Βεργίνης 5 (1), Βασιλειάδης 19 (2), Μακσάντσεφ 10, Ζούγιοβιτς 2, Γκαγκαλούδης 14 (2), Μαυροκεφαλίδης 20 (2), Σίμονς 7, Γεωργίτσης 2, Βασιλείου, Εντιαγέ 4.

    ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Γιάννης Χριστόπουλος): Καυκής 10, Κουμπούρας, Γκιζογιάννης 5 (1), Πέττας, Λιούμπιν 7 (1), Τσάκιτς 6, Ουίλιαμς 7 (1), Φορτέ 25 (4), Εϊμπραμς 15, Γκργκατ 4.

    [09] Μπάσκετ

    Νίκη παραμονής για Ηρακλή

    8/4/2006 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ έκανε ο Ηρακλής που επικράτησε στη Λάρισα του ΓΣ με 85-83, σε παιχνίδι για την 22η αγωνιστική. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας "ροζ φύλλο αγώνα" για τον "Γηραιό" στο πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 18-24, 39-45, 57-64, 83-85. Αποφασισμένος να νικήσει μπήκε ο Ηρακλής στο παιχνίδι, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει προβάδισμα έξι πόντων (18-24) στην 1η περίοδο. Στη δεύτερη περίοδο ο "Γηραιός" διατήρησε με άνεση την υπέρ του διαφορά που την κράτησε μέχρι και το ημίχρονο (39-45). Στο δεύτερο ημίχρονο και την 3η περίοδο ο Ηρακλής κράτησε το προβάδισμα (57-64) αλλά στην 4η περίοδο ο ΓΣ ανέλαβε τα ηνία και κατάφερε να ισοφαρίσει. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, όταν ο Σπανούλης έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα (83-82), ωστόσο ο Κινγκ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο σουτ συμπαίκτη του και με τη λήξη του χρόνου πέτυχε καλάθι και ευστόχησε και στη βολή από το φάουλ που κέρδισε και έδωσε με 83-85 στον Ηρακλή τη σημαντική νίκη.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Τανατζής, Κορομηλάς Ηλ.

    Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Πιλαφίδης): Γκάρνερ 7 (1), Λεπόγεβιτς 3 (1), Παπανικολόπουλος 13, Παπαχρήστος 2, Κατσαρές, Μπόγδανος 5 (1), Σπανούλης 14 (2), Παυλίδης 2, Αγγελακόπουλος 8 (1), Μάσεϊ 26 (1), Τόμας 3.

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιούρι Ζντοβτς): Κινγκ 16, Γιαννουζάκος 11 (3), Σφέικος 2, Χρήστου 17 (2), Κούρτοβιτς 9 (3), Μάγλος, Δέδας 10 (2), Ντράγκζιτς 3 (1), Παρεζάνοβιτς 17 (1).

    [10] Παράξενα

    Και σε καλη τιμή

    Πωλείται πεθερά

    8/4/2006 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στο σφυρί έβγαλε την 50χρονη πεθερά του ένας 42χρονος Βρετανός, ο Στιβ Όουεν, καθώς δεν άντεχε άλλο, την γκρίνια της. Όλα άρχισαν όταν η Κάρολιν Άλεν αποφάσισε να φύγει από το σπίτι όπου διέμενε για 27 χρόνια στις ΗΠΑ, για να βρεθεί στη Βρετανία πιο κοντά στην 35χρονη κόρη της Τρέισι, σύζυγο του Στιβ. Όμως, η πεθερά δεν έμενε και πολύ ώρα στο νέο της σπίτι, αλλά περνούσε συχνά πυκνά από το σπίτι της κόρης της επικρίνοντας συνεχώς τον γαμπρό της. Εκείνος, μη αντέχοντας άλλο τη γκρίνια της πεθεράς της, αφού παίδεψε λιγάκι το μυαλό του, σκέφτηκε ότι η καλύτερη λύση είναι να την πουλήσει. Έτσι, την έβγαλε σε δημοπρασία μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα του eBay, καταχωρώντας την στα συλλεκτικά και περίεργα αντικείμενα. Φυσικά δεν παρέλειψε να βάλει και μία φωτογραφία του "εμπορεύματος". Μάλιστα ήταν τόσος ο καημός του να την ξεφορτωθεί, που της έβαλε αρχική τιμή μόλις 1,5 ευρώ, καθώς όπως έγραφε είναι χρησιμοποιημένη. Ακόμα έλεγε, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η συμφωνία, είναι ο αγοραστής να τη μεταφέρει πίσω στις ΗΠΑ. Για να κάνει την προσφορά πιο δελεαστική, τόνισε, ότι είναι φιλική με τα ζώα και είναι και καλόφαγη. Και σε όποιον νόμιζε ότι απλά έκανε ένα αργοπορημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο, ο Στιβ απαντούσε πως μιλούσε πολύ σοβαρά και εξέφρασε την ελπίδα πως θα βρεθεί κάποιος να τον απαλλάξει από την παρουσία της, αφού, όπως έλεγε είναι ελεύθερη και καθόλου άσχημη.

    Ποια ήταν η αντίδραση της πεθεράς σε όλα αυτά; Δηλώνει αμετανόητη και διαμηνύει ότι δε πρόκειται να σταματήσει την γκρίνια μέχρι να τον κάνει να αλλάξει, αφού είναι πολύ τεμπέλης. Εξάλλου όπως λέει, αυτή είναι η δουλειά της. Όσον αφορά στη δημοπρασία, τονίζει πως ο γαμπρός της θα μπορούσε τουλάχιστον να ξεκινήσει τις προσφορές από τα 150 ευρώ, μη παραλείποντας να υπογραμμίσει ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη από ότι στη φωτογραφία.

    Σχετικά Links:

    eBay


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 April 2006 - 20:51:19 UTC