Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γουατεμάλα: Δολοφονία κυβερνήτη
  • [02] Ισχυρές σεισμικές δονήσεις
  • [03] Στο Τελ Αβίβ ο Σαρόν
  • [04] Κορίτσι απέκτησαν Πιτ - Τζολί

    [01] Κόσμος

    Γουατεμάλα: Δολοφονία κυβερνήτη

    28/5/2006 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άγνωστοι δολοφόνησαν τον κυβερνήτη της επαρχίας Σολόλα της Γουατεμάλας Χούλιο Ουρούα Ρουίς και ένας σωματοφύλακάς του, ανακοίνωσε η αστυνομία στην πρωτεύουσα. Ο Ουρούα, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, δολοφονήθηκε ενώ μετέβαινε με το αυτοκίνητό του σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο Όσκαρ Μπέργκερ την Παρασκευή. Άγνωστο παραμένει ποιοι δολοφόνησαν τον Ουρούα και με ποια κίνητρα. Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Λουίζ Άρμπουρ, η οποία επισκέπτεται την Γουατεμάλα, επισήμανε ότι οι αρχές της Γουατεμάλας δεν έχουν σημειώσει "καμμία ουσιώδη πρόοδο" όσον αφορά την αποτροπή των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή την εξάλειψη των παράνομων ομάδων.

    Αυξήθηκαν οι δολοφονίες

    "Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης απειλούνται ιδιαίτερα από τις συνεχιζόμενες απειλές, παρενοχλήσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μοιραίες επιθέσεις", τόνισε η Καναδή αξιωματούχος του ΟΗΕ. Η Άρμπουρ επισκέφθηκε την Γουατεμάλα 10 χρόνια μετά την σύναψη της υποστηριχθείσας από τα Ηνωμένα Έθνη ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία τερμάτισε τον εμφύλιο ανάμεσα στους αριστερούς αντάρτες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας, που διήρκεσε 36 χρόνια και κόστισε την ζωή τουλάχιστον 200.000 ανθρώπων, κατά κύριο λόγο Ινδιάνων Μάγια που σφαγιάσθηκαν από κομμάντος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την επιτροπή αλήθειας του ΟΗΕ.

    Οι δολοφονίες στην Γουατεμάλα αυξήθηκαν κατά 60% από το 2001 έως το 2005, φθάνοντας τις 40 ανά 100.000 κατοίκους, κατέληξε η Άρμπουρ επικαλούμενη την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας.

    [02] Κόσμος

    Στις νήσους Τόνγκα και στην Παπούα Νέα Γουινέα

    Ισχυρές σεισμικές δονήσεις

    28/5/2006 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα σχεδόν ταυτόχρονα στις νήσους Τόνγκα και στην Παπούα Νέα Γουινέα. Σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη νησιωτική χώρα Τόνγκα του νοτίου Ειρηνικού, ενώ την ίδια ώρα σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στην περιοχή Παπούα Νέα Γουινέα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού στην Τόνγκα εντοπίστηκε σε βάθος 50 χιλιομέτρων, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Νουκουαλόφα. Από το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοινώθηκε πως με βάση ιστορικά και στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχει κίνδυνος για καταστροφικό τσουνάμι.

    [03] Μ. Ανατολή

    Στο Τελ Αβίβ ο Σαρόν

    28/5/2006 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ

    Στο νοσοκομείο Σίμπα του Τελ Αβίβ θα μεταφερθεί το πρωί της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, που βρίσκεται σε κώμα από τις αρχές Ιανουαρίου μετά από σοβαρό εγκεφαλικό. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χαντάσα της Ιερουσαλήμ Ρον Κρούμερ, όπου νοσηλευόνταν μέχρι τώρα ο Αριέλ Σαρόν. Το νοσοκομείο Σίμπα διαθέτει ειδικούς στη θεραπεία ασθενών που έχουν υποστεί βαριά εγκεφαλικά.

    [04] Ζωής ...σΤάσεις

    Το όνομα αυτής Σιλόχ Νουβέλ Τζολί-Πιτ

    Κορίτσι απέκτησαν Πιτ - Τζολί

    28/5/2006 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Το πρώτο τους παιδί απέκτησαν το βράδυ του Σαββάτου η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ. "Τη νύχτα της 27ης Μαΐου στη Ναμίμπια η Ατζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ καλωσόρισαν την κόρη τους Σιλόχ Νουβέλ Τζολί-Πιτ. Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες", δήλωσε η Σίντι Γκουατζέντι εκπρόσωπος του διάσημου ηθοποιού. Το ζευγάρι, που διαμένει στη Ναμίμπια από τον Απρίλιο, γνωρίστηκε το 2004 στα γυρίσματα της ταινίας "Mr. and Mrs. Smith". Η 30χρονη Τζολί έχει δύο υιοθετημένα παιδιά τον Μάντοξ 4 ετών και τη Ζαχάρα 15 μηνών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 May 2006 - 8:50:19 UTC