Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"
  • [02] Στην Αρκαδία ο Παπανδρέου
  • [03] Καταστροφική πυρκαγιά
  • [04] Διασκέδαση... με μολότοφ
  • [05] Χάος στην Ινδονησία
  • [06] "Δεν θα θιγούν τα ώριμα δικαιώματα"
  • [07] ΝΒΑ: Προβάδισμα για το Μαϊάμι
  • [08] Ιστιοπλοΐα: Πρώτος ο Παπαθανασίου
  • [09] Τένις: Αποκλείστηκε η Δανιηλίδου

    [01] Πολιτική

    Συνέντευξη Μπακογιάννη στη ΝΕΤ

    "Η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"

    28/5/2006 4:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 6:39:30 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Η Τουρκία δεν θα μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους δικούς της όρους, και πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της ΝΕΤ "PRESS" στον Κωνσταντίνο Ζούλα. Η κυρία Μπακογιάννη επισήμανε, ότι η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά της όπλα, τονίζοντας πως η Αθήνα, επιθυμεί φιλικές και ειρηνικές σχέσεις με τους γείτονες. Το Σάββατο, η υπουργός Εξωτερικών, στην Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Βιέννη, ενημέρωσε τους ομολόγους της για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και για το πρόσφατο συμβάν. Παρέμβαση του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κώστα Στεφανόπουλου. Σκλήρυνση της ελληνικής στάσης απέναντι στην Τουρκία, με μπλοκάρισμα της ενταξιακής διαδικασίας, επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Εθνος της Κυριακής".

    "Θέλουμε φιλικές σχέσεις"

    Η Τουρκία πρέπει να τιμήσει την υπογραφή της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Κωνσταντίνο Ζούλα και στην εκπομπή "PRESS" της ΝΕΤ.

    "Η Τουρκία για να γίνει μέλος της Ε.Ε. για να προχωρήσει τη διαδικασία, έχει δεχθεί ότι έχει υποχρεώσεις. Έχει υπογράψει για αυτές και πρέπει να τις τιμήσει. Μέσα σε αυτές τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει είναι και η καλή συμπεριφορά έναντι γειτόνων, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών.

    Παράλληλα επισήμανε ότι η Τουρκία θα έχει τεράστιο πρόβλημα αν αρνηθεί να υπογράψει το Πρωτόκολλο για την Τελωνειακή της σύνδεση με την Κύπρο.

    Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μιας κρίσης στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε.

    "Όμως" συμπλήρωσε, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα προς την Τουρκία, "Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ότι μπορούμε να συμβιώσουμε με την Τουρκία. Μπορούμε να συμβιώσουμε ως δύο λαοί οι οποίοι επιθυμούν την ειρήνη, ανάπτυξη ένα καλύτερο μέλλον".

    "Η Ελλάδα επιθυμεί φιλικές και ειρηνικές σχέσεις με την Τουρκία και δεν απειλεί κανένα", υπογράμμισε ωστόσο είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά της όπλα, για την εξασφάλιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

    Τέλος η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε και για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι πρόθεση του κ. Καραμανλή είναι να πάει στην Άγκυρα, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δια της διπλωματικής οδού διαδικασία.

    Από τη Βιέννη όπου συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η υπουργός Εξωτερικών, με σημερινές της δηλώσεις επανέλαβε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας στις σχέσεις με την Ελλάδα δεν αρμόζει σε μία χώρα η οποία προσπαθεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Παράλληλα όπως τόνισε, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους της για όλα τα τελευταία γεγονότα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και για την ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί.

    Παρέμβαση Στεφανόπουλου

    Εν τω μεταξύ, με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος προκρίνει την παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Δικαστήριο της Χάγης.

    "Μπορούμε σήμερα να ζητήσουμε από την Τουρκία λόγω της αποτυχίας του διαλόγου να δεχτεί την διαδικασία της Χάγης, την οποία ποτέ δεν απέκρουσε, αλλά μόνο ζήτησε να προηγηθεί ο διάλογος. Αλλά ο διάλογος έγινε και απέτυχε.", γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Στεφανόπουλο, οι διαφορές που θα πρέπει να παραπεμφθούν στη Χάγη είναι "τα χωρικά ύδατα και η έκτασή τους, η υφαλοκρηπίδα των νήσων και ο καθορισμός της μεταξύ των δύο χωρών", αλλά και η αποστρατιωτικοποίηση των νήσων. Σ΄ αυτά περιλαμβάνει και την είσοδο τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών, χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσεων, εφόσον το θέμα αυτό δεν είναι αντικείμενο του ICAO.

    Εξαιρεί τα περί "γκρίζων ζωνών", οι οποίες, όπως τονίζει, "ανήκουν στη φαντασία της Τουρκίας μόνον" και "αυτό αποδεικνύεται από τη Συνθήκη της Λοζάννης".

    Ο κ. Στεφανόπουλος, παράλληλα υπογραμμίζει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εδώ και καιρό οι ελλητουρκικές σχέσεις.

    "Η πολιτική μας που ελπίζει και εύχεται τη λύση των προβλημάτων με την Τουρκία, μέσω των διαπραγματεύσεων για την μελλοντική ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε. δεν έχει αποδώσει το παραμικρό. Βάσιμος δε είναι ο φόβος ότι δεν θα αποδώσει ούτε στο μέλλον, αν κρίνει κανείς από την μέχρι τώρα συμπεριφορά της."

    Σχολιάζοντας το άρθρο, του κ. Στεφανόπουλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι εκφράζει την αγωνία του τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει μια εθνική στρατηγική και για εγκατάλειψη των αποφάσεων του Ελσίνκι.

    "Δεν μπορούμε να παίζουμε όλα τα λεφτά μας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η οποία μπορεί να διακοπεί για λόγους ανεξάρτητους από την Ελλάδα και την Κύπρο", παρατήρησε.

    Την ίδια ώρα με συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" της Κύπρου, πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Βέρχοφσταντ , αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο "μπλοκαρίσματος" της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Άγκυρα δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

    Σκλήρυνση της ελληνικής στάσης απέναντι στην Τουρκία, με μπλοκάρισμα της ενταξιακής διαδικασίας, επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO και δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Εθνος της Κυριακής". Παρόλα αυτά, η κοινή γνώμη βλέπει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ειδικότερα, το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει "να μπλοκάρει τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και να εγκαταλείψει την πολιτική της προσέγγισης", ενώ το 23,4% τάσσεται υπέρ της στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της.

    Αναφορικά με την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το 49% εκτιμά ότι θα βελτιωθούν, ενώ το 34% ότι θα επιδεινωθούν, ενώ το 52%, των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τελευταία χρόνια οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί, σε αντίθεση με το 39% που θεωρεί ότι έχουν επιδεινωθεί.

    Σε δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς για το "Βήμα της Κυριακής", το 51,6% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε θετικά το επεισόδιο με την Τουρκία ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 38,4%.

    Ωστόσο η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει ανησυχία για συνέχιση των προκλήσεων των Τούρκων κατά το διάστημα του καλοκαιριού, ενώ ζητά να αλλάξει η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποιήσεις προς την Αγκυρα

    [02] Πολιτική

    Στην Αρκαδία ο Παπανδρέου

    28/5/2006 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Διήμερη περιοδεία στην Αρκαδία πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Περιφερειακή συνδιάσκεψη οργανώνει το ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Έχουν προγραμματιστεί τρία στρογγυλά τραπέζια. Το πρώτο θα συντονίσει ο Θανάσης Τσούρας και θα έχει ως θέματα την Αυτοδιοίκηση και την δομή του κράτους. Το δεύτερο θα έχει θέματα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και την εκπαίδευση και θα το συντονίσουν η Μαρία Δαμανάκη και ο Μανώλης Στρατάκης και το τρίτο θα έχει θέματα την Αγροτική και Τουριστική Ανάπτυξη και θα το συντονίσουν ο Χρίστος Πρωτόπαππας και ο Γιάννης Κουτσούκος. Το κλείσιμο της συνδιάσκεψης στις 6.30 το απόγευμα θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις 7.30 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης. Την Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το Δημοτικό Διαμέρισμα της Νεστάνης του Δήμου Μαντινείας και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ημερίδα ΠΑΣΟΚ για το Κυπριακό

    [03] Κοινωνία

    Σε χώρο στάθμευσης φορτηγών

    Καταστροφική πυρκαγιά

    28/5/2006 3:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 6:47:20 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο τέθηκε στις 4 το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης φορτηγών διεθνών μεταφορών στον Άγιο Γεώργιο Ασπροπύργου και είχε ως αποτέλεσμα να 11 νταλίκες και 6 τράκτορες. Η καταστροφή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, όμως ένας μεγάλος αριθμός φορτηγών που βρίσκονταν στο πάρκινγκ την ώρα της πυρκαγιάς απομακρύνθηκε έγκαιρα. Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, εκδηλώθηκε και δεύτερη πυρκαγιά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων σε στεγασμένο χώρο μέσα στον οποίο κάηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα και ένα φορτηγό ψυγείο. Τα αίτια των δύο πυρκαγιών ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, η οποία θα ορίσει επιτροπή πραγματογνωμόνων γι αυτό το σκοπό.

    [04] Κοινωνία

    Διασκέδαση... με μολότοφ

    28/5/2006 2:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με βόμβες μολότοφ ομάδα νεαρών ατόμων έκανε παρανάλωμα πυρός υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Αιγάλεω αργά τη νύχτα. Διμοιρία των ΜΑΤ μέχρι και νωρίς τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί διασκέδαζαν μέχρι αργά στον Πειραιά.

    [05] Κόσμος

    Μετά το καταστροφικό πέρασμα του εγκέλαδου

    Χάος στην Ινδονησία

    28/5/2006 11:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2006 7:36:13 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 4.611 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 10.000 έχουν τραυματιστεί, μετά το καταστροφικό πέρασμα του εγκέλαδου των 6.2 Ρίχτερ που έπληξε το Σάββατο τη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας. Υπολογίζεται ότι οι άστεγοι φτάνουν τους 200.000. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να απεγκλωβιστούν εκατοντάδες άτομα από τα κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ πολλές περιοχές ισοπεδώθηκαν. Πάνω από 450 μετασεισμοί ακολούθησαν τον ισχυρό σεισμό, ενώ εκφράζονται φόβοι για έκρηξη του ηφαιστείου. Σε ανακοίνωση της, η Κυβέρνηση της Ινδονησίας επισημαίνει πως ανέθεσε στους πρεσβευτές της σε όλον τον κόσμο να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας. Επιστολή με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του σεισμού και υπογραμμίζει τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο φίλο Ινδονησιακό λαό, απέστειλε την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στον Πρόεδρο της Ινδονησίας κ. Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο.

    Απειλεί το ηφαίστειο Μεράπι

    Ισοπεδωμένα κτήρια, περιουσίες θαμμένες στα χαλάσματα, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν μία ημέρα μετά οι πληγείσες από τον σ τη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας.

    Όσοι επέζησαν αναζητούν ρούχα και λίγη τροφή ανάμεσα στα συντρίμμια των σπιτιών τους.

    Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πληγέντων από το φονικό σεισμό. Οι γιατροί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους χιλιάδες τραυματίες στους διαδρόμους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Οι γιατροί κάνουν έκκληση για φάρμακα και αίμα, καθώς οι περισσότεροι από τους τραυματίες χρειάζονται μετάγγιση.

    Παράλληλα 450 μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν την περιοχή, ενώ σοβεί ο κίνδυνος από μια έκρηξη του γειτονικού ηφαιστείου Μεράπι.

    Ο πιο ισχυρός μετασεισμός, σημειώθηκε δύο ώρες μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό και ήταν ισχύος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    "Οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται γιατί οι τεκτονικές πλάκες συνεχίζουν τώρα τη διαδικασία σταθεροποίησης" εξήγησε ένας σεισμολόγος και πρόσθεσε ότι οι συνεχείς μετασεισμοί μπορεί να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της μάζας του μάγματος που βγαίνει συνεχώς από το ηφαίστειο Μεράπι.

    Το ηφαίστειο, που βρίσκεται σε ύψος 2.900 μέτρων έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες μια έντονη ανησυχητική δραστηριότητα που συνοδεύτηκε από έκρηξη μεγάλων ποσοτήτων λάβας.

    Μιλώντας στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τζακάρτα, Αλέξιος Χριστόπουλος, δήλωσε ότι από την εξέταση των καταλόγων των θυμάτων, προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένας Έλληνας ανάμεσά τους.

    Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα σπεύδει να βοηθήσει με κάθε μέσο τους πληγέντες. Ο Ερυθρός Σταυρός άρχισε να διανέμει στα θύματα νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

    Έκκληση για τη συγκέντρωση 10 εκ. δολαρίων για τους σεισμοπαθείς απηύθυναν ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος.

    Η Κομισίον ανακοίνωσε την αποδέσμευση επείγουσας βοήθειας 3 εκ. ευρώ, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεσμεύθηκαν και μεμονωμένα να προσφέρουν βοήθεια.

    Η Ελλάδα αποστέλει 200.000 ευρώ, ο Καναδάς 2 εκ. καναδικά δολάρια, Ρωσία και ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες, ενώ η Κίνα αποδέσμευσε έκτακτη βοήθεια 2 εκ.δολαρίων.

    Ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και δεκάδες χώρες- όπως η Ιαπωνία, η Τσεχία, ο Καναδάς, η Κίνα και η Ιταλία, η Ολλανδία, η Σαουδική Αραβία και ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης συνδράμουν τα θύματα του σεισμού με οικονομική βοήθεια, κλινοσκεπάσματα, σκηνές και αντλίες νερού, αλλά και αποστολές ιατρικών ομάδων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικός σεισμός στην Ιάβα

    [06] Οικονομία

    Βεβαιώσεις Τσιτουρίδη για το Ασφαλιστικό

    "Δεν θα θιγούν τα ώριμα δικαιώματα"

    28/5/2006 6:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τη βεβαίωση ότι κανείς πολίτης δεν θα πρέπει να ανησυχεί, καθώς δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, έδωσε την Κυριακή, ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, σχολιάζοντας έκθεση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία προτείνεται εξισορρόπηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών στα 65. Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στο Βήμα ο κ. Τσιτουρίδης εμφανίζεται θετικός στη θέσπιση μιας εθνικής πολιτικής κοινωνικής προστασίας που θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης σε όλους τους Έλληνες.

    "Θα παραμείνει ο δημόσιος χρακτήρας"

    "Καμιά Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιβάλει σε κανένα κράτος μέλος το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης", σχολίασε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πληροφορίες για προτάσεις της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση για αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

    "Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι υπόθεση της χώρας μας, θα παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα, και το κράτος εγγυάται τις συντάξεις." συμπλήρωσε ο Υπουργός κάνοντας σαφές ότι καμία απόφαση δεν θα ληφθεί χωρίς κοινωνικό διάλογο.

    "Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ανήσυχος. Στο μέλλον, οι όποιες αποφάσεις που θα πάρουμε θα οδηγήσουν σε ένα Ασφαλιστικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο μέσα από ήπιες και μεταβατικές διατάξεις.", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα κ. Τσιτουρίδης, με συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, θεωρώντας ότι οι πρόσφατες προτάσεις του κ. Παπανδρέου, "σε γενικές γραμμές κινούνται προς θετική κατεύθυνση".

    Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΙΚΑ, ο υπουργός Απασχόλησης επεσήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια αναμόρφωσης του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι ο χαρακτήρας του θα παραμείνει δημόσιος, υποχρεωτικός και αναδιανεμητικός με την τριμερή χρηματοδότηση να συνεχίσει να αποτελεί τη βάση του.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Τσιτουρίδης αποκλείει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων και μείωση των συντάξεων.

    Τέλος προαναγγέλλει αύξηση του επιδόματος ανεργίας, η μορφή, όμως, του οποίου, δεν πρόκειται να αλλάξει.

    Τα προβλήματα του ΙΚΑ αναμένεται να απασχολήσουν τον υπουργό Απασχόλησης σε συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση του οργανισμού την Τρίτη.

    [07] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: Προβάδισμα για το Μαϊάμι

    28/5/2006 5:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική νίκη που του δίνει και προβάδισμα στους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας, το οποίο επικράτησε με 98-83. Πλέον οι Χιτ προηγούνται με 2-1, ενώ ο επόμενος αγώνας γίνεται τα ξημερώματα της Τρίτης και πάλι στο Μαϊάμι. Για την ομάδα του Μαϊάμι το δίδυμο Ντουέιν Ουέιντ και Σακίλ Ο Νιλ έκαναν τη διαφορά με 35 και 27 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τα "πιστόνια" πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπίλαπς με 31 πόντους και 5/6 τρίποντα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα 7:44 πριν από το τέλος, το Ντιτρόιτ με ένα σερί 11-0 κατάφερε να φέρει τη διαφορά στον πόντο (74-73), όμως στη συνέχεια ο Ουέιντ ήταν καταιγιστικός και στο τέλος έφερε τη διαφορά στο +15.

    [08] Ιστιοπλοΐα: Πρώτος ο Παπαθανασίου

    28/5/2006 7:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρώτη θέση στα Φιν του Γιουρολίμπ, το οποίο διεξήχθη στο Μέντεμπλικ της Ολλανδίας κατέλαβε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, προσθέτοντας μία ακόμα μεγάλη διάκριση στο ενεργητικό του. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού πρώτευσε στον πενθήμερο αγώνα και στο γκραν φινάλε επί συνόλου 76 σκαφών στα Φιν, αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις του βάθρου, τον Βρετανό Εντουαρντ Ράιτ και τον Ισπανό Ραφαέλ Τρουχίγιο. Στο μεταξύ, πολύ καλή εμφάνιση σημείωσαν και οι Ανδρέας Κοσματόπουλος/Ανδρέας Παπαδόπουλος, οι οποίοι κατέλαβαν την 5η θέση στα σκάφη τύπου 470.

    [09] Τένις: Αποκλείστηκε η Δανιηλίδου

    28/5/2006 7:33:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Γρήγορο ήταν το πέρασμα της Λένας Δανιηλίδου στο απλό του Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο πλαίσιο του α γύρου του γκραντ σλαμ στο απλό, γνώρισε την ήττα από την Γιαπωνέζα Αϊ Σουγκιγιάμα με 6-7, 6-0, 6-3 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουγκιγιάμα έχει εξελιχθεί σε... κακό δαίμονα της Δανιηλίδου, καθώς οι δύο αθλήτριες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στο παρελθόν (έξι στο απλό και τέσσερις στο διπλό), με τη Σουγκιγιάμα να μετρά επτά νίκες (τέσσερις στο απλό και τρεις στο διπλό).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 May 2006 - 16:50:31 UTC