Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστήρικτες οι αιτιάσεις της Τουρκίας
  • [02] "Να συμμορφωθεί η Άγκυρα"
  • [03] Ενημέρωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [04] Ανάκληση γάλακτος της "Όλυμπος"
  • [05] Επιταχύνεται η ανάπλαση του Ελαιώνα
  • [06] Περιπλέκεται η υπόθεση Άλεξ
  • [07] Η δίκη Παντελεήμονα
  • [08] Πυρά κατά αστυνομικών
  • [09] Ετοιμάζονται διώξεις Τούρκων δημάρχων
  • [10] Αρχή του τέλους της Αλ-Κάιντα
  • [11] Εκτός κυπέλλου UEFA o ΠΑΟΚ
  • [12] Στο "μικροσκόπιο" ο Άντονσον
  • [13] Η Καρυάτιδα του Υπουργείου Πολιτισμού
  • [14] Πρεμιέρα για την Καρδιοχειρουργική Μονάδα

    [01] Πολιτική

    Για το ενδεχόμενο αποζημίωσης

    Αστήρικτες οι αιτιάσεις της Τουρκίας

    15/6/2006 6:19:00 μμ

    Αβάσιμους θεωρεί η Κυβέρνηση του ισχυρισμούς της Άγκυρας, σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση για την συντριβή του μαχητικού της αεροσκάφους στην πρόσφατη σύγκρουση με ελληνικό F16, ανατολικά της Καρπάθου. Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει (χθεσινή) τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα αυτό. Ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι το ΓΕΑ διερευνά τα αίτια του συμβάντος και, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, ευθύνεται ο Τούρκος πιλότος με τους επικίνδυνους ή τους τουλάχιστον άπειρους χειρισμούς του. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη στη Θράκη της Τουρκικής Επιτροπής Εναρμόνισης με την ΕΕ, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε στις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκου, λέγοντας πως αυτή είναι η τοποθέτηση της ελληνικής κυβέρνησης. Κληθείς, να σχολιάσει δηλώσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕ πρέπει να παγώσει τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας, αν αυτή δεν ανοίξει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Αντώναρος είπε ότι η Τουρκία έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες η ίδια έχει αναλάβει, προκρίνοντας τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, υποχρεώσεις τις οποίες και πρέπει να εφαρμόσει στο ακέραιο. Αναφορικά με την τουρκική άσκηση που θα ξεκινήσει στο Αιγαίο, ο κ. Αντώναρος παρέπεμψε σε όσα συμφώνησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε πως όταν συμφωνείται κάτι αναμένουμε ότι θα τηρηθεί κιόλας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα των υποψηφίων

    [02] Πολιτική

    Ενημέρωση Παπανδρέου σε επιτροπή του ΕΣΚ

    "Να συμμορφωθεί η Άγκυρα"

    15/6/2006 2:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/6/2006 4:22:39 μμ)

    Οι σχέσεις με την Τουρκία και το θέμα του Ευρωσυντάγματος θα απασχολήσουν τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία ξεκινά το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Στη Σύνοδο συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημέρωσε το μεσημέρι την ομάδα υψηλού επιπέδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικότερα για την ένταση στο Αιγαίο μετά το τραγικό συμβάν ανατολικά της Καρπάθου που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του Έλληνα πιλότου Κώστα Ηλιάκη. Στην ομάδα αυτή, στην οποία ο Γ. Παπανδρέου συμπροεδρεύει με τον πρώην πρόεδρο της Φινλανδίας Πάαβο Λίπονεν, έγινε ανταλλαγή απόψεων με τον αρμόδιο για την διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπο Ολι Ρεν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ο κ. Ρεν τόνισε ότι πρέπει η Τουρκία να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης και να επιταχύνει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο και τις σκέψεις του τελευταίου για το διάλογο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθεί αυτός ο διάλογος με ουσιαστικό τρόπο, ως προετοιμασία μιας νέας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού.

    "Χαμένος διαπραγματευτικός χρόνος"

    Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη να συμμορφωθεί η Άγκυρα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του πρωτοκόλλου της τελωνειακής ένωσης και να διατηρεί η Τουρκία σχέσεις καλής γειτονίας με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αλλά και να υπάρχει προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές οι εισηγήσεις θα υιοθετηθούν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι ότι αυτά έπρεπε να είχαν γίνει πράξη εδώ και δύο χρόνια.

    "Έχουμε χάσει πολύ χρόνο και όσο και αν σήμερα επισπεύδει η ελληνική κυβέρνηση, πρόκειται για χαμένο διαπραγματευτικό χρόνο", είπε ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζοντας την ανάγκη χάραξης μιας νέας εθνικής στρατηγικής. Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, αυτή η νέα στρατηγική δεν θα πρέπει να αφήσει τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας να περάσουν σε στασιμότητα και θα μπορούσε να γίνει πράξη στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι τον Δεκέμβριο, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική διευθέτηση μεγάλων ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι ως παράδειγμα αυτής της νέας στρατηγικής θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η νέα συζήτηση που γίνεται για την δυνατότητα απορρόφησης νέων χωρών - μελών στην ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε να μπει ο σεβασμός της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου ως σημαντικό κριτήριο σε αυτή τη δυνατότητα απορρόφησης νέων μελών, καθώς, όπως είπε, αυτό θα είχε μεγάλη σημασία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τα Βαλκάνια.

    [03] Πολιτική

    Ενημέρωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    15/6/2006 6:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/6/2006 7:05:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενημέρωσε, την Πέμπτη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τους υποψηφίους της ΝΔ για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, Αργύρη Ντινόπουλο και Φωτεινή Πιπιλή. Και οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία του ΕΒΕΑ με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίσταται ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος. Ένα από τα θέματα, που τέθηκαν στη συζήτηση, ήταν το καθεστώς αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας των δήμων σε σχέση με τα δημοτικά τέλη που βαρύνουν τις επιχειρήσεις. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος υπερνομάρχης ζήτησε την έναρξη ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, ενώ η υποψήφια νομάρχης Αθηνών τόνισε ότι η ανεργία, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα, δε λύνεται με ευχολόγια και πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά με διάλογο και συνεργασία.

    [04] Κοινωνία

    Με την επωνυμία Όλυμπος Επιλεγμένο Ελαφρύ 1,5%

    Ανάκληση γάλακτος της "Όλυμπος"

    15/6/2006 7:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ ακατάλληλο γάλα της εταιρείας Όλυμπος με την επωνυμία Όλυμπος Επιλεγμένο Ελαφρύ 1,5% σε φιάλη των 2 λίτρων. Μετά από καταγγελία και έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες συσκευασίας του συγκεκριμένου γάλατος υπήρχαν ξένα σώματα που καθιστούσαν το προϊόν ακατάλληλο για κατανάλωση. Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την ανάκληση όλων των παρτίδων του συγκεκριμένου προϊόντος.

    [05] Κοινωνία

    Στις 4 Ιουλίου κατατίθεται το ν/σ στη Βουλή

    Επιταχύνεται η ανάπλαση του Ελαιώνα

    15/6/2006 5:34:00 μμ

    Οι τελευταίες λεπτομέρειες, που αφορούν την τροπολογία που θα κατατεθεί στις 4 Ιουλίου στη Βουλή και θα καθορίζει τους όρους για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σουφλιάς με τον δήμαρχο Αθηναίων Θεόδωρο Μπεχράκη. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπεχράκης έκανε λόγο για διπλή αναβάθμιση αφού και στην περιοχή που θα γίνει το γήπεδο, αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γίνουν σημαντικά έργα. Πρόσθεσε δε ότι, μεγάλοι ιδιοκτήτες στην περιοχή του Ελαιώνα έχοντας αντιληφθεί την επικείμενη αναβάθμιση του έχουν ξεκινήσει να κάνουν εκεί τοπικές πράξεις εφαρμογής (αναβαθμίζουν τα οικόπεδα τους, κάνουν μελέτες για εμπορικές επενδύσεις κλπ.) και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες του δήμου, ενώ ήδη έχουν κυρωθεί οι πράξεις αυτές. Με αφορμή το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο κ. Μπεχράκης τόνισε ότι κλείνει μια μεγάλη πληγή για το δήμο που βρίσκεται πέντε λεπτά από την Ομόνοια και μπαίνει σε λογική ανάπτυξης. Σε ότι αφορά τη λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεκαθάρισε ότι το γήπεδο θα γκρεμιστεί όταν ληφθεί απόφαση από κοινού και έχουν προχωρήσει τα έργα για το νέο γήπεδο και στη θέση του θα δημιουργηθεί πάρκο με ένα μικρό κτίσμα.

    [06] Κοινωνία

    Περιπλέκεται η υπόθεση Άλεξ

    15/6/2006 12:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνεχίζονται οι έρευνες από την Αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν και να καταθέσουν οι ενήλικες που ενέπλεξε στην υπόθεση ο δικηγόρος της οικογένειας του μικρού Άλεξ. Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν κάποιες από τις 200 και πλέον καταθέσεις που περιέχει ο φάκελος της δικογραφίας. Πολλές από αυτές τις καταθέσεις είναι αντικρουόμενες και έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξανά στην ασφάλεια η δικογραφία

    [07] Κοινωνία

    Η δίκη Παντελεήμονα

    15/6/2006 12:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/6/2006 6:27:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη του Μητροπολίτη πρώην Αττικής, Παντελεήμωνα. Κατηγορείται για υπεξαίρεση 90 εκατομμυρίων δραχμών από τα ταμεία της Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ. Ο εισαγγελέας στην τοποθέτησή του πρότεινε την ενοχή του Παντελεήμονα, ο ίδιος ωστόσο ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πλεκτάνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζήτησε την καταδίκη

    [08] Κοινωνία

    Στα Ζωνιανά Ρεθύμνου

    Πυρά κατά αστυνομικών

    15/6/2006 12:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Πυρ εναντίον ελικοπτέρου της Αστυνομίας και επίγειων δυνάμεων άνοιξαν κάτοικοι της περιοχής Ζωνιανών Ρεθύμνου, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να ελέγξουν την περιοχή για κρούσματα ζωοκλοπών και για τον εντοπισμό καλλιεργειών χασίς. Ο επικεφαλής των αστυνομικών ομάδων διέταξε την αποχώρησή τους προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί.

    [09] Κόσμος

    Κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης 10 ετών

    Ετοιμάζονται διώξεις Τούρκων δημάρχων

    15/6/2006 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεκάδες δήμαρχοι στη Ν.Α. Τουρκία κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, επειδή απηύθυναν επιστολές στον πρωθυπουργό της Δανίας, σύμφωνα με κατηγορητήριο σε βάρος τους που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Οι δήμαρχοι -συνολικά 56 δήμαρχοι-κατηγορούνται για "εκούσια ενσυνείδητη βοήθεια στο παράνομο κουρδικό ΡΚΚ", επειδή συστήνουν στον πρωθυπουργό της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσαν να αντέξει στις πιέσεις και να μην αποφασίσει το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου Roj TV, που εδρεύει στη Δανία. Προς το παρόν, το κατηγορητήριο αυτό δεν έχει κυρωθεί από την δικαστική αρχή και επομένως δεν είναι σαφές αν θα προχωρήσει η δίωξη πέραν της φάσης της αστυνομικής προανάκρισης. Βεβαίως, δεν έχει προσδιοριστεί και η δικάσιμη ημερομηνία.

    Όμως επειδή το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε προσφάτως δηλώσεις ενός δημάρχου από τη νοτιοανατολική Τουρκία, αυτός την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε 15μηνη φυλάκιση.

    Μετά το 1984, στη Ν.Α. Τουρκία έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις των ενόπλων δυνάμεων με ένοπλους Κούρδους περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι.

    Αλλά η Άγκυρα δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβαθμίσει τα πολιτιστικά δικαιώματα των μειονοτήτων της, ιδίως των 12 εκατομμυρίων Κούρδων που μέχρι τη δεκαετία του 1990 δεν μπορούσαν καν να εκφραστούν δημόσια στην κουρδική γλώσσα.

    [10] Ιράκ

    Κατασχέθηκαν έγγραφα "αληθινός θησαυρός"

    Αρχή του τέλους της Αλ-Κάιντα

    15/6/2006 12:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/6/2006 1:32:49 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για το τέλος της Αλ-Κάιντα, προειδοποίησε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ιράκ Μουαφάκ αλ-Ρουμπάγιε, παρουσιάζοντας έγγραφα τα οποία κατασχέθηκαν μετά το θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης στο Ιράκ Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, στις 7 Ιουνίου, βορείως της Βαγδάτης. "Διαβάζοντας τα έγγραφα αυτά θα διαπιστώσετε πόσο μεγάλη πίεση υφίσταται η Αλ-Κάιντα στο Ιράκ και πώς αιφνιδιάστηκε η οργάνωση. Η Αλ-Κάιντα αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά την προπαγάνδα και τον εξοπλισμό της", είπε χαρακτηριστικά ο αλ-Ρουμπάγιε, χαρακτηρίζοντας τα κατασχεθέντα έγγραφα "αληθινό θησαυρό". Ακόμη, τα έγγραφα δείχνουν το φόβο της Αλ-Κάιντα απέναντι στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ αποκαλύπτουν τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται οι ηγέτες της, ο τρόπος που διοικούν την οργάνωση και τις σχέσεις τους με συμμορίες που προσπαθούν να καταστρέψουν τη χώρα.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εκτός κυπέλλου UEFA o ΠΑΟΚ

    15/6/2006 4:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκτός Κυπέλλου UEFA τέθηκε οριστικά ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το βράδυ της Τετάρτης, η UEFA ενημερώνει ότι δεν γίνεται δεκτή η συμμετοχή της μακεδονικής ΠΑΕ στη διοργάνωση της περιόδου 2006/07, λόγω παραβίασης των καταληκτικών ημερομηνιών. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας δίνει στον Ατρόμητο δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση του Κυπέλλου UEFA και στη Λάρισα συμμετοχή στη διοργάνωση του Κυπέλλου Intertoto για τη νέα σεζόν. Ασφαλώς τα νέα έπεσαν σαν βόμβα στην Θεσσαλονίκη και πλέον οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν την επόμενη ημέρα της απόφασης, καθώς οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

    Όπως είναι φυσικό, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να απορρίψει τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Ατρόμητος, έγινε δεκτή με ικανοποίηση στο Περιστέρι. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σπανός μίλησε για επικράτηση της νομιμότητας και για δικαίωση προσπαθειών. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε: "Η νομιμότητα επικράτησε. Η απόφαση της UEFA αποδεικνύει ότι η τήρηση των κανονισμών έχει τον πρώτο λόγο και αποτελεί την πλήρη δικαίωση των προσπαθειών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, για την ενεργή του συμπαράσταση, όλη την τοπική κοινωνία της πόλης, που μας έδινε κουράγιο, αλλά πιο πολύ τον απλό κόσμο της ομάδας για την φανταστική του συμπαράσταση όλο αυτό το διάστημα, οι οποίοι με κάθε τρόπο μας υποστήριζαν ψυχολογικά. Για τον Ατρόμητο ανοίγει μία καινούργια σελίδα στην ιστορία του και θα προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών".

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα του Ατρομήτου για τη νέα σεζόν προσαρμόστηκε, όπως ήταν φυσικό, στα νέα δεδομένα, τα οποία θέλουν την ομάδα του Περιστερίου να μετέχει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ετσι, η προετοιμασία θ΄ αρχίσει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου (18:00) στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και η πρώτη προπόνηση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, αφού θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι και τώρα οι άνθρωποι της ομάδας θα φροντίσουν για να «κλείσουν» τα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο "μικροσκόπιο" ο Άντονσον

    15/6/2006 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Άντονσον. Ο 25χρονος Σουηδός, πρώην παίκτης της Γκετεμποργκ, επρόκειτο να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, από τα αποτελέσματα των οποίων θα το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "πράσινους". Λόγω ενός τραυματισμού στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του, που όταν αγωνιζόταν στην Αούστρια Βιέννης, τον είχε αφήσει αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά και κάποιου προβλήματος με την καρδιά του, που είχε παρουσιάσει στην Γκέτεμποργκ ο Σκανδιναβός κεντρικός αμυντικός θα υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις, προτού υπογράψει.

    [13] Πολιτισμός

    Ο νέος λογότυπος

    Η Καρυάτιδα του Υπουργείου Πολιτισμού

    15/6/2006 4:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η μορφή της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου είναι ο νέος λογότυπος του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, στην παρουσίαση του νέου λογότυπου, τόνισε ότι η επιλογή της Καρυάτιδας, έχει πολλαπλή συμβολική σημασία και ότι ο στόχος ήταν να είναι αναγνωρίσιμος ο λογότυπος στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την καλύτερη προώθηση της πολιτιστικής πολιτικής της χώρας. "Η επιλογή της Καρυάτιδας συμβολίζει το σημαντικό ρόλο των Γλυπτών στην πολιτιστική μας κληρονομιά και ακόμα, αναδεικνύει την μορφή της Γυναίκας και υπαινίσσεται την εκπληκτική αντοχή του μνημείου στον χρόνο. Παράλληλα τονίζει τον ανθρωπο-κεντρικό χαρακτήρα του Ελληνικού Πολιτισμού και συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το νέο", είπε ο κ. Βουλγαράκης.

    Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η Καρυάτιδα στέλνει ένα μήνυμα στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών. Μάλιστα όπως δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού για το θέμα της επιστροφής αρχαιοτήτων που η Ελλάδα διεκδικεί, υπάρχει μια αισιοδοξία. Ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά οι ενέργειες για την επιστροφή ελληνικών αρχαιοτήτων από το Μουσείο Γκετί, όπως και για ένα σπάνιο αργυρό νόμισμα με κεφαλή Βρούτου από το Νομισματοκοπείο Φιλίππων, το οποίο διεκδίκησε το ΥΠΠΟ και θα επιστραφεί στα τέλη Ιουνίου στη χώρα μας.

    [14] Υγεία

    Πρεμιέρα για την Καρδιοχειρουργική Μονάδα

    15/6/2006 6:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Άρχισε την Πέμπτη η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας του Αττικού Νοσοκομείου. Μάλιστα, την πρώτη καρδιοχειρουργική επέμβαση που έγινε παρακολούθησε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι επόμενος στόχος είναι να ανοίξει η Παιδιατρική Κλινική ενώ σύντομα θα διοριστεί ικανός αριθμός εργαζομένων για την πλήρη λειτουργία του. Την Καρδιοχειρουργική Κλινική στελεχώνουν πέντε κορυφαίοι επιστήμονες, ενώ σύντομα θα διοριστούν και άλλοι εργαζόμενοι.

    "Πρέπει να σας πω, ανθρώπινα, ότι συγκινήθηκα. Μια άλλη πλευρά της ζωής, που αποτυπώνει τη μάχη η οποία δίνεται καθημερινά από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και για την οποία τους οφείλεται δημόσια αναγνώριση και σεβασμός", δήλωσε ο υπουργός, μετά την 3ωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε 52χρονη ασθενής, η οποία έπασχε από ανεύρυσμα της ανιούσας αορτής.

    Το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου ζήτησε από τον υπουργό Υγείας την άμεση πρόσληψη 800 εργαζομένων, ώστε να ανοίξουν άλλες 300 κλίνες, να αυξηθεί ο αριθμός των χειρουργείων αλλά και των Μονάδων Εντατικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 June 2006 - 16:51:03 UTC