Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή-Παπαληγούρα
  • [02] Παρέμβαση Παπούλια
  • [03] Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τις υποκλοπές
  • [04] Το σχέδιο-πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [05] Ματαιώσεις πτήσεων
  • [06] Νέες ποινικές διώξεις για τα Τέμπη
  • [07] Πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία
  • [08] Παροχή ολυμπιακής τεχνογνωσίας στην Κίνα
  • [09] Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία
  • [10] Νέα δολοφονία δικηγόρου του Σαντάμ
  • [11] Συνέλαβαν ηγέτη ανταρτών
  • [12] Νέο αιματηρό επεισόδιο στη Δ. Όχθη

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Παπαληγούρα

    21/6/2006 11:21:00 πμ

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, είχε, το πρωί της Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας. Ο κ. Παπαληγούρας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πορεία κάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης και τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στο σωφρονιστικό σύστημα. Με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι μεταξύ των άλλων εξετάζεται και η αποτροπή ενδεχόμενης από αέρος επίθεσης. Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα, με περιορισμό των δαπανών και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής χωρίς πρόσθετα μέτρα.

    [02] Πολιτική

    Από τη Σύμη για τα ελληνοτουρκικά

    Παρέμβαση Παπούλια

    20/6/2006 9:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2006 11:40:48 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στρατηγική ανατροπής των ισορροπιών στο Αιγαίο, βλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πίσω από τη συμπεριφορά των Τούρκων στρατηγών, η οποία υπονομεύει οποιαδήποτε προσπάθεια να βρεθεί συμβιβασμός με την Ελλάδα. Ο Κάρολος Παπούλιας, διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι στην ευρωπαϊκή λογική δεν χωρούν επεκτατικές βλέψεις, ούτε αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων γειτονικής χώρας με απειλές πολέμου. Εξαιρετικά αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να συνταχθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές απηύθυνε και η Ε.Ε., λίγες ώρες μετά την νέα άρνηση Ερντογάν, να ανοίξει τα τουρκικά λιμάνια και τα αεροδρόμια στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

    "Τροχοπέδη η στάση της Άγκυρας"

    Από την ακριτική Σύμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρενέβη στη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι η Τουρκικός στρατός θέλει να ανατρέψει τις ισορροπίες και ότι η Άγκυρα έχει συγκεκριμένη τακτική εγείροντας συνεχώς νέα ζητήματα.

    "Ακόμη και αν βρισκόταν συμβιβασμός σε κάποιες από αυτές τις διαφορές, μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προέκυπταν νέες διαφορές ακριβώς επειδή δεν αναθεωρείται η στρατηγική επιδίωξη που τις κατασκευάζει", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανέφερε ως παράδειγμα την τουρκική θεωρία για τις γκρίζες ζώνες που εμφανίστηκε το 1996, πολλά χρόνια μετά τις αμφισβητήσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων.

    Σε αυστηρό τόνο

    Η Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενώσεως στο Παρίσι έστειλε στην Άγκυρα το μήνυμα ότι προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας είναι η επίλυση των διμερών διαφορών μέσω του διεθνούς δικαίου.

    Η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό της Φιλιπ Ντουστ Μπλαζί και συζήτησαν για τις διμερείς αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

    "Η Ε.Ε. χτίστηκε πάνω σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, κάθε χώρα επομένως που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ, πρέπει να σέβεται αυτές τις αρχές - δηλαδή να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που θέτει η ΕΕ", δήλωσε αμέσως μετά ερωτώμενη σχετικά για την ευρωπαίκή πορεία της Τουρκίας.

    Την ίδια ώρα η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί με την ρητορική της. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση επανέλαβε, ότι τα τουρκικά λιμάνια και αεροδρόμια δεν θα ανοίξουν στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των Τουρκοκυπρίων.

    Απάντηση στην Άγκυρα έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα διεύρυνσης, Ολι Ρεν.

    "Η Τουρκία θα πρέπει να υλοποιήσει την υποχρέωση που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, ώστε να αποφύγει σοβαρά προβλήματα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ". δήλωσε από τις Βρυξέλλες.

    Αγωγός συνεργασίας

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε πάντως με θερμά λόγια για την ελληνοτουρκική συνεργασία σε οικονομικό πεδίο και συγκεκριμένα στην κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία και τη Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Η παρέμβαση Ερντογάν, έγινε στη διάρκεια συνεδρίου για τα ενεργειακά, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα μας προσδοκά τη δημιουργία συνθηκών ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών της ευρύτερης περιοχής.

    Στο περιθώριο του συνεδρίου κ. Σιούφας είχε συναντήσεις με τον κ. Ερντογάν και τον τούρκο ομόλογό του.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σιούφας, ο αγωγός θα έχει ολοκληρωθεί, έως στις αρχές του 2007.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο αγκάθι

    [03] Πολιτική

    Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

    Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τις υποκλοπές

    20/6/2006 4:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/6/2006 10:08:59 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, ΝΕΤ 105.8

    Με την εξέταση του τεχνικού διευθυντή της Vodafone, Νίκου Μαστοράκη, συνεχίστηκαν, την Τρίτη, οι καταθέσεις για την υπόθεση των υποκλοπών, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Όπως είπε ο κ. Μαστοράκης, οι υποκλοπείς φαίνεται ότι ξεκίνησαν τη δράση τους λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς το παράνομο λογισμικό ενεργοποιήθηκε από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου 2004 στα κέντρα Κηφισού και Πειραιώς και από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου στο κέντρο της Παιανίας, από το οποίο, όπως υποστήριξε, δε διενεργήθηκαν ποτέ παρακολουθήσεις. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Μαγγίνα, ο τεχνικός διευθυντής της Vodafone είπε ότι μόλις πήρε εντολή από τον κ. Κορωνιά για απενεργοποίηση του λογισμικού, ενημέρωσε τον τεχνικό διευθυντή της Ericsson και στη συνέχεια το παράνομο λογισμικό απενεργοποιήθηκε εξ αποστάσεως από τις εγκαταστάσεις της Ericsson στην Αττική Οδό. Ο κ. Μαστοράκης είπε, επίσης, ότι το λογισμικό των υποκλοπών τοποθετήθηκε εξ αποστάσεως, εκτιμώντας ότι όποιος το σχεδίασε πρέπει να είχε βαθιά γνώση των συστημάτων της Ericsson, γιατί υπερέβαινε τα όρια ασφαλείας των δύο εταιρειών.

    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Κακλαμάνη, σχετικά με το εάν υπήρχε περίπτωση ο Κώστας Τσαλικίδης να "έχει πέσει πάνω στο παράνομο λογισμικό", ο κ. Μαστοράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο ο οποιοσδήποτε υπάλληλος της Vodafone να έχει εντοπίσει το εν λόγω λογισμικό.

    Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του πρώην προέδρου τη ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, και του προέδρου της Επιτροπής, Αναστάσιου Καραμάριου, εξαιτίας της παρουσίας στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ακρόασης δύο στελεχών της Ericsson.

    Την Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής έχουν κληθεί δύο ακόμη τεχνικά στελέχη της Vodafone και ο τεχνικός διευθυντής της Ericsson.

    [04] Κοινωνία

    Ξεκινά διάλογος με όλους τους φορείς

    Το σχέδιο-πλαίσιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ

    21/6/2006 10:40:00 πμ

    Διαφάνεια και δημοσιότητα στη λειτουργία όλων των ΑΕΙ, διεύρυνση της αποστολής των πανεπιστημίων με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, διασφάλιση της δωρεάν προμήθειας συγκραμάτων από βιβλιογραφία που θα προτείνουν τα Ιδρύματα είναι μερικά από τα στοιχεία του νέου νόμου-πλαισίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρουσίασε το πρωί η υπουργός Παιδείας στο Ζάππειο Μέγαρο. Όπως τόνισε η κ. Γιαννάκου, ο διάλογος θα διαρκέσει όσο χρειαστεί, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν σε έναν ανοικτό διάλογο σκέψεων. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 επισήμανε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου και ότι αυτή την περίοδο θα είναι υπό συνεχή επεξεργασία. Στο μεταξύ, αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η ΔΑΠ ζητά να σταματήσουν οι καταλήψεις ενόψει του διαλόγου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ψευδεπίγραφο το συντονιστικό όργανο των φοιτητών και καταγγέλλοντας καλλιέργεια κλίματος φόβου στα πανεπιστήμια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβούλευση για την Παιδεία

    [05] Κοινωνία

    Λόγω στάση εργασίαςτην Πέμπτη

    Ματαιώσεις πτήσεων

    21/6/2006 8:45:00 πμ

    Προβλήματα στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών θα δημιουργηθούν αύριο Πέμπτη, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση, στον ελληνικό εναέριο χώρο, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με τετράωρη στάση από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. Συγκεκριμένα 38 δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών και 12 πτήσεις της Aegean Airlines ακυρώνονται, ενώ αλλάζουν ώρα αναχώρησης 36 δρομολόγια των ΟΑ και 52 της Aegean Airlines. Οι επιβάτες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-9666666 και 801-11-4444.

    [06] Κοινωνία

    Νέα τροπή στην υπόθεση

    Νέες ποινικές διώξεις για τα Τέμπη

    20/6/2006 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε εικοσιένα μαθητές, άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας κ. Παναγιώτα Φάκου. Συγκεκριμένα παραπέμπονται ο Αθανάσιος Σαράντης, τότε πρόεδρος της εταιρίας "Ακρίτας ΑΕ", από την οποία φορτώθηκαν οι μελαμίνες στο φορτηγό που προκάλεσε το δυστύχημα και η Λουκία Σαράντη, αντιπρόεδρος της εταιρείας. Επίσης παραπέμπεται και ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης.

    Οι ποινικές διώξεις για τους ιδιοκτήτες "Ακρίτας ΑΕ", αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τον οδηγό του λεωφορείου, δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή (σε βαθμό πλημμελήματος).

    Η υπόθεση ανοίγει εκ νέου, μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής.

    Ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή "γιατί οι θέσεις και οι αγώνες τους δικαιώθηκαν", είχε θέσει ζήτημα κατά τη διάρκεια του πρωτόδικου δικαστηρίου, στο Μικτό Ορκωτό Βόλου, για τη μη παραπομπή σε δίκη των παραπάνω.

    Η υπόθεση ανατέθηκε στην ανακρίτρια κ. Δήμητρα Χολέβα, η οποία αναμένεται να καλέσει τους τρεις σε απολογία.

    Σημειώνεται ότι το σκέλος αυτό της υποθέσεως θα εκδικαστεί ξεχωριστά από την κυρία υπόθεση, η δίκη για την οποία (σε δεύτερο βαθμό) έχει προσδιορισθεί για τις 15 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

    Πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης 4 ετών έως 19 ετών. Στη φυλακή (της Κομοτηνής) κρατούνται ο οδηγός της νταλίκας, Δημήτρης Ν. Ντόλας, που καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 19 ετών, και ο εκ των συνιδιοκτητών της νταλίκας, Φώτιος Καβελίδης, που εκτίει ποινή φυλάκισης 18 ετών.

    Οι άλλοι τέσσερις καταδικασθέντες, Αναστάσιος Καμέας, Δημ. Χαμπούρης, Πολυχρ. Δαρδαμπούκης και Μωυσής Αλεξάκης, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αφού κατέβαλαν χρηματικές εγγυήσεις 15.000 - 20.000 ευρώ.

    [07] Κοινωνία

    Ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικρατείας

    Πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία

    20/6/2006 7:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Επτά δεσμευτικές -όπως τις χαρακτήρισε- προτάσεις για την καλύτερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον τομέα της επικοινωνίας, παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας κλείνοντας τις εργασίες της διεθνούς διημερίδας με θέμα "Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ". Μεταξύ άλλων, θεσπίζονται βραβεία για ντοκιμαντέρ που θα σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Τα πέντε πρώτα ντοκιμαντέρ θα λαμβάνουν ως βραβείο από 20.000 ευρώ, ενώ θα προβάλλονται τόσο από το ψηφιακό κανάλι Πρίσμα+ όσο και από την ΕΡΤ. Επίσης, η διεθνής διημερίδα παίρνει το χαρακτήρα του Συνεδρίου, το οποίο θα διοργανώνεται μία φορά το χρόνο. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2007 και πρόεδρός του αναλαμβάνει ο εκδότης Νίκος Βουλγαρόπουλος.

    Ο υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε επίσης ότι στην ιστοσελίδα των Γενικών Γραμματειών Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα υπάρξει ειδικός τόπος για τα ΑμεΑ και τα ΜΜΕ. Επίσης, οι Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα ξεκινήσουν την έκδοση "Αλμανάκ" με το σύστημα Μπράιγ, ενώ σε συνεργασία με τις Ενώσεις αναπήρων και τις ενώσεις Συντακτών θα εκδώσουν εγχειρίδιο με τους δόκιμους όρους που θα χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι για τα θέματα των ΑμεΑ.

    Τέλος, ο τηλεμαραθώνιος της ΕΡΤ που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2006 θα είναι αφιερωμένος στο να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του συνεδρίου. Οπως είπε ο υπουργός, "ξεκινάμε μια προσπάθεια η οποία δεν θα σταματήσει στα συνέδρια και στους λόγους, αλλά είναι με δεσμεύσεις και μετρήσιμους στόχους".

    Δικαίωμα των ΑμεΑ στην πληροφόρηση

    Στην τελευταία συνεδρία της διημερίδας που είχε θέμα "Προσβασιμότητα και νέες τεχνικές δυνατότητες" και την οποία συντόνισε ο διευθυντής σύνταξης του ΑΠΕ-ΜΠΕ Νικόλας Βουλέλης, ο υπεύθυνος της εταιρείας Red Bee σχεδιασμού προγραμμάτων προσβασιμότητας Μάρτιν Ντέιβις μετέφερε την εμπειρία του στον υποτιτλισμό προγραμμάτων στη Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον υποτιτλισμό που δίνουν τη δυνατότητα γρήγορου και με χαμηλό κόστος υποτιτλισμού. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας Λόγου Γιώργος Καραγιάννης παρουσίασε το ρόλο, τις δράσεις και τις εφαρμογές που αναπτύσσει το Ινστιτούτο. Η ειδική σε θέματα προσβασιμότητας λογισμικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας και του Ινστιτούτου Πληροφορικής Μαργκερίτα Αντόνα τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος η κοινωνία της Πληροφορίας να αναπτυχθεί με τρόπο που οι νέες τεχνολογίες της να μην είναι προσβάσιμες στα ΑμεΑ εξαιτίας του υψηλού κόστους.

    Ο διευθυντής της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" Σεραφείμ Φυντανίδης στην τοποθέτησή του τόνισε ότι όλα τα άτομα και τα ΑμεΑ έχουν δικαίωμα στην πληροφόρηση και όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε τα ΜΜΕ να γίνουν προσβάσιμα.

    Τα τρία συστήματα προσβασιμότητας για ΑμεΑ που ανέπτυξαν οι φοιτητές του ΑΠΘ παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης. Πρόκειται για το smart eyes που είναι ένα σύστημα "πλοήγησης" ατόμων με προβλήματα όρασης, το sign2talk που είναι σύστημα μετάφρασης για άτομα με προβλήματα ακοής και το polyphone - "το έξυπνο τηλέφωνο". Τα τρία συστήματα σύμφωνα με τον κ. Χατζηλεοντιάδη θα υλοποιηθούν σύντομα.

    Στα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται σύντομα να "τρέξουν" για τα ΑμεΑ μέσω του προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" αναφέρθηκε ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βασίλης Ασημακόπουλος. Στόχος είναι, όπως είπε, να σταματήσει ο αποκλεισμός και ο περιορισμός των ΑμεΑ από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

    Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κουρουπέτρογλου, ειδικός σε θέματα προσβασιμότητας στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε στα συστήματα και τις υπηρεσίες της Πληροφορικής που υπάρχουν για την πρόσβαση των ΑμεΑ στα ΜΜΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ"

    [08] Κοινωνία

    Για την επικοινωνιακή ομάδα διαχείρισης κρίσεων

    Παροχή ολυμπιακής τεχνογνωσίας στην Κίνα

    20/6/2006 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία από τις πιο επιτυχείς πτυχές της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υιοθέτησαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Πρόκειται για το μοντέλο επικοινωνιακής διαχείρισης έκτακτων συνθηκών και κρίσεων, δηλαδή την επικοινωνιακή ομάδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που λειτουργούσε στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της παροχής Ολυμπιακής Τεχνογνωσίας επί ζητημάτων επικοινωνίας, ο γ.γ. Ενημέρωσης, Πάνος Λειβαδάς, βρέθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα ως κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα μεταξύ των εκπροσώπων των κινεζικών Υπουργείων και Οργανισμών, που θα συμμετάσχουν στην αντίστοιχη κεντρική επικοινωνιακή ομάδα των Ολυμπιακών του Πεκίνου, και παρουσίασε αναλυτικά τη λειτουργία του κέντρου του Ζαππείου. Επίσης, ο κ. Λειβαδάς ήταν ο κεντρικός προσκεκλημένος της ειδικής εκπομπής, της κρατικής τηλεόρασης με τίτλο "One World, One Dream", για την προβολή του χρονικού ορόσημου των δύο ετών προ της έναρξης των Ολυμπιακών του Πεκίνου αλλά και των δύο ετών μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών της Αθήνας.

    [09] Κόσμος

    Περισσότεροι από 70 οι νεκροί

    Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία

    21/6/2006 7:30:00 πμ

    Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αγνοούνται από τις πλημμύρες στην επαρχία Νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που σημειώνονται από νωρίς την Τρίτη, έχουν σαρώσει ολόκληρα χωριά στην επαρχία αυτή. "Έως αργά σήμερα το πρωί τουλάχιστον 69 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκροί, ενώ άλλοι 40-50 ακόμη αγνοούνται", είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Άντι Ρουντιάντο Ασάπα, επικεφαλής της περιφέρειας Σιντζάι, που θεωρείται η χειρότερα πληγείσα. Ο Ασάπα εξέφρασε τον φόβο ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους που πιστεύεται ότι έχασαν τις ζωές τους όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά ή θάφτηκαν μέσα στα σπίτια τους από κατολισθήσεις λάσπης.

    Μεγάλες καταστροφές

    Εν τω μεταξύ, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Antara ανέφερε από τρεις άλλες περιφέρειες της επαρχίας ότι τουλάχιστον επτά ακόμη άνθρωποι βρήκαν το θάνατο. Οι πλημμύρες κατέστρεψαν εκατοντάδες κατοικίες, πλημμύρισαν χιλιάδες εκτάρια αγροτικών εκτάσεων, κατέστρεψαν έξι γέφυρες και οδήγησαν στην διακοπή της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών στις πληγείσες περιοχές, είπαν άλλοι αξιωματούχοι.

    Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κεντρικού Σουλαουέζι και αξιωματούχοι της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας καθώς και περιβαλλοντικές οργανώσεις ήδη αποδίδουν μέρος των αιτίων της νέας φυσικής καταστροφής στην ανεξέλεγκτη υλοτομία η οποία έχει αποψιλώσει τα δάση στις περιοχές όπου βρίσκονται τα χωριά που επλήγησαν.

    Στις αρχές του Ιανουαρίου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Κεντρική και την Ανατολική Ιάβα, που είχαν κοστίσει τις ζωές τουλάχιστον 120 ανθρώπων και τον εκτοπισμό χιλιάδων άλλων πολιτών.

    [10] Ιράκ

    Σκότωσαν τον Χάμις αλ Ομπέιντι

    Νέα δολοφονία δικηγόρου του Σαντάμ

    21/6/2006 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε την Τετάρτη στη βορειοανατολική Βαγδάτη από τους βασικούς συνηγόρους του Σαντάμ Χουσέιν, σύμφωνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράκ. "Ο δικηγόρος Χάμις αλ Ομπέιντι δολοφονήθηκε από τρομοκράτες" ανέφερε ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την ιρακινή Αστυνομία ο Χάμις αλ Ομπέιντι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, ενώ πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι " η σορός του άτυχου δικηγόρου βρέθηκε στις 10.00 (τοπική ώρα) στην πλατεία Σαμπάχ αλ Χάγιατ, στη συνοικία Όαρ, στη βορειοανατολική Βαγδάτη. Αξιωματούχοι ανέφεραν στο Associated Press, ότι τον αλ Ομπέιντι απήγαγαν από το σπίτι του άνδρες, που φορούσαν αστυνομικές στολές. Σημειώνουμε, ότι δύο ακόμη δικηγόροι του Σαντάμ Χουσεΐν δολοφονήθηκαν πέρυσι, στα πρώτα στάδια της δίκης του πρώην ισχυρού άνδρα του Ιράκ.

    [11] Ιράκ

    Συνέλαβαν ηγέτη ανταρτών

    21/6/2006 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στη σύλληψη του Αμπού Χαϊντάρ αλ Οκάμπι, ηγέτη ομάδας ανταρτών που ευθύνεται για πολλές εκτελέσεις, προχώρησε ο ιρακινός στρατός κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Βαγδάτη. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση ο αλ-Οκάμπι συνελήφθη στη συνοικία Σοόλα στη βόρεια Βαγδάτη. "Ο άνθρωπος αυτός ανέλαβε πρόσφατα την ηγεσία μιας ομάδας που ευθύνεται για την εκτέλεση ατόμων που θεωρούνται εχθροί της οργάνωσης αυτής", σημειώνεται χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αλ-Οκάμπι είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση, τον περασμένο μήνα, 14 Ιρακινών στρατιωτών και για τις απαγωγές και εκτελέσεις πολλών άλλων. Επίσης συνελήφθη και ένας συνεργός του, προσθέτει ο αμερικανικός στρατός.

    [12] Μ. Ανατολή

    Έφοδος Ισραηλινών σε στρατόπεδο προσφύγων

    Νέο αιματηρό επεισόδιο στη Δ. Όχθη

    21/6/2006 7:53:00 πμ

    Ένας Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε την Τετάρτη σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες στη βόρεια πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Όπως ανέφεραν το μέλος της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Αλ Ακσα -ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς, ο Νταούντ Κατούνι, 21 ή 25 ετών, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες που πραγματοποιούσαν έφοδο στο στρατόπεδο προσφύγων Αΐν Μπέιτ Ίλμα, ενώ άλλοι δύο Παλαιστίνιοι μαχητές τραυματίστηκαν. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες εμπόδισαν ασθενοφόρα να φθάσουν στην περιοχή, όπου σημειώθηκε η σύγκρουση για να τον διακομίσουν σε νοσοκομείο, αφήνοντάς τον να αιμορραγεί στο έδαφος επί ώρες. Ο νέος αυτός θάνατος αυξάνει σε 5.114 τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα τον Σεπτέμβριο του 2000.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 June 2006 - 8:50:36 UTC