Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απήγαγαν τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής
  • [02] Προστασία για τους ανέργους
  • [03] Θετικά μηνύματα ο ΠΑΟ
  • [04] Δύσκολη αρχή ο Ολυμπιακός
  • [05] Φιλική τεσσάρα η ΑΕΚ
  • [06] Ηρακλής: Απέσυρε το ενδιαφέρον για Μαρινέλι

    [01] Ιράκ

    Στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

    Απήγαγαν τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής

    15/7/2006 9:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ένοπλοι που φορούσαν στολές αστυνομικών απήγαγαν τον επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ιράκ και άλλα 50 άτομα, συμπεριλαμβανομένων σωματοφυλάκων, αθλητών και προσωπικού της επιτροπής. Οι δράστες που επέβαιναν σε 3 υπηρεσιακά οχήματα, αφού εξουδετέρωσαν τους φρουρούς εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής, έδεσαν τα χέρια του προέδρου της και του κάλυψαν το πρόσωπο με μια κουκούλα και τους οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση. Οι πληροφορίες πάντως για τη μαζική αυτή απαγωγή είναι συγκεχυμένες, καθώς μία άλλη πηγή της Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι απήχθηκαν μόνον τρία μέλη της επιτροπής αυτής από το κτίριο της επονομαζόμενης "Πολιτιστικής Λέσχης Πετρελαίου", η οποία υπάγεται στο αντίστοιχο υπουργείο. Πριν από την αμερικανική εισβολή το 2003, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράκ ελεγχόταν από τον γιο του Σαντάμ Χουσέιν, Ουντάι.

    [02] Οικονομία

    Προστασία για τους ανέργους

    15/7/2006 8:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την επιθυμία της κυβέρνησης να επιλυθεί το ασφαλιστικό με σταθερότητα και χωρίς αιφνιδιασμούς, επανέλαβε το Σάββατο από την Πάτρα, ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης. Παράλληλα ανακοίνωσε και τη δημιουργία ενός ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης για ανέργους ηλικίας άνω των πενήντα χρόνων, στο οποίο θα εντάσσονται, αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατές παρεμβάσεις, περιοχές υψηλής ανεργίας και κλάδοι που φθίνουν. Ο κ. Τσιτουρίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ο χρόνος ασφάλισης και οι συνταξιοδοτικές εισφορές.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετικά μηνύματα ο ΠΑΟ

    15/7/2006 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλος με σκορ 2-2 ήρθε ο Παναθηναϊκός με τη Σοσό, στο πρώτο δυνατό φιλικό τεστ της χρονιάς. Οι "πράσινοι" έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, απέντι στη γαλλική ομάδα, η οποία είναι σαφώς πιο έτοιμοι αφού το πρωτάθλημα της ξεκινάει νωρίτερα. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Αργεντινός Ρομέρο, ο οποίος πέτυχε και το ένα από τα δύο γκολ. Ο ΠΑΟ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λεοντίου εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπίσκαν με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, "γράφοντας" το 1-0. Η Σοσό ανέβασε την απόδοση της και στο 16 κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν, μετά από λανθασμένη έξοδο του Γκαλίνοβιτς, ο Λερουά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χανς Μπάκε άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Εμπέντε, Μόρις, Σέριτς, Γκονζάλες, Μάντζιο, Ρομέρο, Άντριτς, Κώτσιο, Χαραλαμπίδη και Νίλσον. Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου (48΄) ο Μάντζιος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ρομέρο, ο οποίος πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η αντίδραση της Σοσό ήταν και εδώ άμεση, αφού δύο λεπτά αργότερα (50΄) ο Λερουά με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Οι συνθέσεις:

    Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς (45 Εμπέντε), Βύντρα (71 Άντερσον), Γκούμας (45 Κώτσιος), Άντονσον (45 Μόρις), Δάρλας (45 Σέριτς), Μπίσκαν (45 Γκονζάλες), Τζιόλης (45 Νίλσον), Θεοδωρίδης (25 Τσίγκας (45 Χαραλαμπίδης), Λεοντίου (45 Αντριτς), Γκέκας (45 Ρομέρο), Παπαδόπουλος (45 Μάντζιος)

    Σοσό: Ρισό, Αφολάμπι, Νταφ, Τόσιτς, Ποτιγιόν, Μεζαγκέ, Πιτό, Ζιανί, Λερουά, Ισαμπέ, Μπίρσα

    * Το παιχνίδι άργησε για περίπου 15 λεπτά, αφού άργησε να φτάσει η αποστολή των "πρασίνων".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύσκολη αρχή ο Ολυμπιακός

    15/7/2006 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας, εν όψει της νέας σεζόν. Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν μερικά κενά, ειδικά στην άμυνα, κάτι απόλυτα λογικό, αφού ακόμα βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, που αγωνίστηκαν με τις "χρυσές" νέες εμφανίσεις, μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 11, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιαννάκη Οκκά, που είχε κερδίσει σε χέρι που υπέπεσε ο Ντέσχαρ. Από εκεί και πέρα οι Βέλγοι, οι οποίοι είναι πιο έτοιμοι αγωνιστικά, ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν στο 28 να ισοφαρίσουν, όταν μετά σέντρα του Γκορ από τα αριστερά, ο Μπουσουφά «έπιασε» την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τροντ Σόλιντ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, καθώς ήθελε να δοκιμάσει και άλλους παίκτες. Τελικά η Άντερλεχτ πήρε τη νίκη χάρη σε τέρμα του Βάντεν Μπόρε στο 88΄, μετά από σέντρα του σκόρερ Μπουσουφά.

    Οι αρχικές ενδεκάδες των ομάδων:

    Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μπουλούτ, Πάντος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Καφές, Ταραλίδης, Μάριτς, Οκκάς, Κωνσταντίνου.

    Άντερλεχτ: Ζίτκα, Βάντεν Μπόρε, Ντεσχάρτ, Γιουχάζ, Λέιβα, Γκορ, Μπουσούφα, Μπίλια, Βαν Ντάμε, Χασάν, Σιανί

    * Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σόλιντ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Ουαντού, Ριβάλντο, Λέμενς, Ντομί, Ντάνι και Πατσατζόγλου.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φιλική τεσσάρα η ΑΕΚ

    15/7/2006 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιτυχημένο ήταν και το δεύτερο τεστ για την ΑΕΚ επί αυστριακού εδάφους. Η "Ένωση", μετά την φιλική πεντάρα επί της Γκρόντιγκ, πέτυχε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά με 4-0 επί της Μπουρκχάουζεν, (ομάδα Β κατηγορίας), η δυναμικότητα της οποίας ήταν σαφώς ανώτερη από αυτή της προηγούμενης αντιπάλου. Η ΑΕΚ έδειξε καλά στοιχεία, κάτι που φάνηκε περισσότερο από την παραγωγικότητα. Το ξεκίνημα της Ένωσης ήταν δυνατό, αφού μόλις στο 9΄κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση της γερμανικής άμυνας. Η ΑΕΚ πέτυχε το 2-0 στο 26ο λεπτό με κεφαλιά του Καπετάνου από σέντρα του Λάκη και με το σκορ αυτό έκλεισε το α ημίχρονο. Στην επανάληψη, ο Κυριακίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τόζερ, μετά από σέντρα του Χετεμάι με σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Γκοσποντάρεκ (4-0).

    Στο α ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Χιώτης, Παουτάσο, Δέλλας, Τσιρίλο (40΄ λ.τ. Μόρας), Τζιωρτζιόπουλος, Έμερσον, Ίβιτς, Λάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Καπετάνος (36΄ Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος. Στην επανάληψη έπαιξαν οι: Σορεντίνο, Κουτρουμάνος, Γεωργέας, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τόζερ, Κυριακίδης, Χετεμάϊ, Λαγός, Κονέ, Καμπάνταης.

    Οι Γερμανοί παρατάχθηκαν με τους: Γκοσποντάρεκ, Χέρτλ, Νικού, Γέκνιτς, Βούκοβιτς, Ντρέσερ, Μπούρκχαρντ, Φινκ, Βιίζινγκερ, Καρτ, Κρέιτσι

    *Το πρωί του Σαββάτου οι «κιτρινόμαυροι» προπονήθηκαν για περίπου δύο ώρες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ταχύτητας και τακτικής.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής: Απέσυρε το ενδιαφέρον για Μαρινέλι

    15/7/2006 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ανεύρεση άλλης επιθετικής λύσης θα προχωρήσει ο Ηρακλής, αφού η περίπτωση του Κάρλος Μαρινέλι έμεινε στα "χαρτιά". Ο Αργεντινός παίκτης, δεν πέρασε με επιτυχία όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έτσι "κόπηκε" από το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ξένος ποδοσφαιριστής είχε μείνει εκτός γηπέδων για πέντε μήνες από τον περασμένο Ιανουάριο και στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε, τα αποτελέσματα τον εμφάνισαν ανέτοιμο. Έτσι ο "Γηραιός" απέσυρε το ενδιαφέρον του και παράλληλα ενημέρωσε τον ίδιο πως δεν θα υπάρξει συνεργασία. Έτσι ο Ηρακλής θα κινηθεί σε άλλες λύσεις τις επόμενες μέρες προκειμένου να καλύψει τη θέση του επιθετικού με άλλο ποδοσφαιριστή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 July 2006 - 20:50:36 UTC