Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα
  • [02] Ζητείται ελπίδα
  • [03] Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

    [01] Κόσμος

    Από τον ΟΗΕ για τις δοκιμές πυραύλων

    Κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

    16/7/2006 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Ομόφωνα την επιβολή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούν από τη Βόρεια Κορέα, να διακόψει όλες τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με το πρόγραμμα των βαλλιστικών της πυραύλων. Επίσης απαιτούν από όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, να σταματήσουν τις εισαγωγές από και τις εξαγωγές προς τη χώρα αυτή πυραύλων ή αντικειμένων σχετικών με πυραύλους, αλλά και υλικών και κεφαλαίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε όπλα μαζικής καταστροφής. Για να αποφύγει την άσκηση βέτο από την Κίνα, η απόφαση δεν αναφέρει το κεφάλαιο 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, μια διάταξη που καθιστά δεσμευτικές τις αποφάσεις του Συμβουλίου, όμως τα μέλη του τόνισαν πως η απόφαση είναι ούτως ή άλλως δεσμευτική λόγω της διατύπωσής της. Η Βόρεια Κορέα, απέρριψε την απόφαση, λέγοντας ότι, έχει ως στόχο την απομόνωση της χώρας.

    Η Ιαπωνία κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που την καταδικάζει για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, μετέδωσε το πρακτορείο Κιόντο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Τάρο Ασο, τόνισε πως οι δοκιμές πυραύλων έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια της Ιαπωνίας και της Ασίας και απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας.

    "Η ομοφωνία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέναντι στη Βόρεια Κορέα συμβολίζει την κοινή θέληση να αναλάβει δράση με αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής", τόνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη Ζαν-Μάρκ ντε λα Σαμπλιέρ.

    Η Γαλλία έχει χαρακτηρίσει "σοβαρή κατάσταση και γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας" τις δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικών πυραύλων.

    [02] Μ. Ανατολή

    Για τερματισμό της κρίσης στη Μ. Ανατολή

    Ζητείται ελπίδα

    16/7/2006 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/7/2006 11:37:14 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί των ισραηλινών σε θυλάκια της Χεζμπολά, τόσο στη Βηρυτό όσο και στο νότιο Λίβανο. Σε απάντηση των επιθέσεων του Ισραήλ, η ισλαμική οργάνωση, χτύπησε με ρουκέτες το λιμάνι της Χάιφα με αποτέλεσμα 8 πολίτες να σκοτωθούν και αρκετοί να τραυματιστούν. Ο φαύλος κύκλος του αίματος από ότι όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς και οι δυο πλευρές κρατούν αδιάλλακτη στάση. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μάλιστα κάνει λόγο για μακροπρόθεσμες συνέπειες. Τραγικός ο απολογισμός του τυπικά αυτού ακήρυχτου πόλεμου, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τα 100 άτομα, με την πλειοψηφία των θυμάτων να είναι απλοί πολίτες.

    Η χειρότερη νύχτα

    "Τους χειρότερους βομβαρδισμούς" από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στο Λίβανο, έζησε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολά, Αλ-Μανάρ, η Βηρυτός το βράδυ του Σαββάτου.

    Η συχνότητα των επιχειρήσεων ήταν τόσο έντονη, που περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη της επιδρομής οι εκρήξεις συνεχίζονταν με ρυθμό δύο ανά λεπτό.

    Μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία βομβάρδισαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, με κύριο στόχο και κτίρια όπου διατηρεί τα γραφεία της η Χεζμπολά, αλλά και υποδομές.

    Σκοπός των βομβαρδισμών η εξόντωση του ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης Χάσαν Νασράλα.

    Πληροφορίες που μετέδωσε κάποια στιγμή η ισραηλινή τηλεόραση έφεραν μάλιστα τον Νασραλά, ως τραυματία.

    Ωστόσο η Χεζμπολά διέψευσε την πληροφορία.

    Η οργάνωση υποστηρίζει επίσης ότι μαχητές της απώθησαν, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, μια μονάδα του ισραηλινού στρατού που προσπάθησε να εισχωρήσει στο νότιο Λίβανο.

    Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού που η Χεζμπολά κάνει λόγο για απόπειρα διείσδυσης στο νότιο Λίβανο.

    Το γεγονός δεν διέψευσε η ισραηλινή πλευρά. .

    Σε απάντηση των επιθέσεων, η Χαζμπολά έπληξε με ρουκέτες τύπου Κατιούσα το λιμάνι της Χάιφα, με αποτέλεσμα οχτώ άτομα να σκοτωθούν.

    Αμέσως μετά το χτύπημα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ ΄Ολμερτ προειδοποίησε το Λίβανο για "μακροπρόθεσμες συνέπειες", δηλώνοντας ότι " τίποτα δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να πετύχουμε τους στόχους μας".

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξουσιοδότησε σήμερα τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν όλα σχολεία, εργοστάσια και δημόσια κτίρια στις βόρειες περιοχές της χώρας που αποτελούν στόχο των επιθέσεων της Χεζμπολά.

    Επιδρομή και στη Γάζα

    Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

    Το βράδυ ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, περιοχή που συχνά χρησιμοποιείται για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα άρματα μάχης προχώρησαν στην περιοχή ανατολικά της πόλης Μπέιτ Χανούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ακήρυχτος πόλεμος

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

    15/7/2006 11:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο πρώτος αγώνας της Λάρισας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 18 χρόνια. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Καϊσερίσπορ, στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της Γ φάσης του κυπέλλου Ιντερτότο. Οι "βυσσινί" ήταν εμφανώς ανέτοιμοι και αγχωμένοι και δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ που θα της έδινε τη δυνατότητα να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων, στην έδρα της τουρκικής ομάδας στις 22/7 και ώρα 6μ.μ., με τον Αυστριακό ρέφερι, Τόμας Έινβάλερ να διευθύνει την αναμέτρηση.

    Ένταση και λίγες φάσεις

    Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό, με τις δύο ομάδες να παραθέτουν δύναμη και λιγότερο τεχνικές αρετές. Χαρακτηριστικό είναι στο πρώτο μέρος δεν υπήρχαν ουσιαστικά απειλητικές φάσεις απέναντι στις δύο εστίες, αλλά αντίθετα αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες (ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης έβγαλε την κίτρινη κάρτα επτά φορές από το τσεπάκι του στο πρώτο ημίχρονο,3 για τη Λάρισα και 4 για τους Τούρκους). Στο 23΄ το φάουλ του Κεϊλάν κατέληξε άουτ για τους Τούρκους ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κατσιαρός έστρωσε στον Αλεξάνδρου, το σουτ από τον τελευταίο από το ύψος της περιοχής, κόντραρε σε αμυντικό και απομακρύνθηκε. Οι παραπάνω φάσεις μαζί με το φάουλ του Ουνάλ στο 41΄ που μπλόκαρε ο Χριστόπουλος αποτελούν ότι καλύτερο είδαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Παρ όλα αυτά η Λάρισα είχα την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Χλωρός που μπήκε ως αλλαγή βρέθηκε σε καλή θέση, μέσα από την μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξία, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τούρκων, Ιβάνκοφ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα την είχαν οι φιλοξενούμενοι και μάλιστα 2 λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Τότε ο Ιγκλέσιας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χριστόπουλο και πλάσαρε για να αποκρούσει ο Έλληνας τερματοφύλακας. Η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε και πάλι στον Ιγκλέσιας που σε άδειο τέρμα "κατάφερε" να αστοχήσει στέλνοντας της μπάλα άουτ. Έτσι το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Τιτζιάνο Πιέρι (Ιταλία)

    Κίτρινες: Κατσιαρός, Γκίκας, Καλαντζής, Αλεξάνδρου - Ακακουντούζ, Μπουλούκμπασι, Τζόνσον, Γκοκχάν

    Οι συνθέσεις

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Βάλλας, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (73΄ Κυπαρίσσης), Κατσιαρός, Γκίκας (46΄ Διγκόζης), Ζιάγκας (62΄ Χλωρός), Αλεξάνδρου, Καλαντζής, Αλωνεύτης, Γαβριλόπουλος

    ΚΑΪΣΕΡΙΣΠΟΡ (Ερτουγκρούλ Σαγκλάμ): Ιβάνκοφ, Τόσκαλι, Τζόνσον, Σαντιγκόφ (84΄ Κορά), Κεϊλάν, Μπασντάγκ, Καβιανπούρ, Μπουλούκτασι, Τοπούζ, Γκοκχάν (+90΄ Καβιανπούλ), Ακακουντούζ (69΄ Ιγκλέσιας)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 July 2006 - 8:50:11 UTC