Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [02] "Υπερνομαρχία Δράσης"

    [01] Πολιτική

    Του Συμβουλίου Άμυνας

    Σύσκεψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις

    17/7/2006 10:33:00 μμ

    Η έγκριση του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Ανάπτυξης Εκσυγχρονισμού (ΕΜΠΑΕ) των Ενόπλων Δυνάμεων για την περίοδο 2006-2010, ήταν το αντικείμενο της απογευματινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Στόχος του νέου ΕΜΠΑΕ, είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, η διατήρηση της Ισορροπίας Δυνάμεων στην περιοχή, η βελτίωση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, η σταδιακή ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ο εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών, ώστε μακροπρόθεσμα να σταθεροποιηθούν σε ποσοστό κάτω του 3% επί του ΑΕΠ. Στο πλαίσιο αυτό, στο νέο ΕΜΠΑΕ δίδεται έμφαση στην απόκτηση νέων Οπλικών Συστημάτων και Μέσων Υψηλής Τεχνολογίας, στην υποστήριξη - αναβάθμιση των υπαρχόντων Οπλικών Συστημάτων και Μέσων, στην αναβάθμιση Συστημάτων Διοικήσεως - Ελέγχου, στην κατασκευή - αναβάθμιση υποδομών, στην υποστήριξη Ερευνητικών Προγραμμάτων, κ.λ.π. Τις προσεχείς ημέρες ο κ. Μεϊμαράκης θα ενημερώσει για το νέο ΕΜΠΑΕ, την Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

    [02] Πολιτική

    Το όνομα του συνδυασμού του Αργ. Ντινόπουλου

    "Υπερνομαρχία Δράσης"

    17/7/2006 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    "Υπερνομαρχία δράσης" είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς Αργύρη Ντινόπουλου και των υποψηφίων νομαρχών Αθηνών, Φωτεινής Πιπιλή και Πειραιά Σπύρου Σπυρίδωνος, τον οποίο ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον του Άρεως. Κύριο χαρακτηριστικό της Ιδρυτικής Διακήρυξης του συνδυασμού, όπως ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος είναι η μαχητικότητα, η διεκδικητικότητα και η υπερκομματική αντίληψη για το ρόλο της αυτοδιοίκησης και βασικό σύνθημα "Δικό σου δικαίωμα, δική μας δέσμευση". Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του συνδυασμού ο κ. Ντινόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα αφετηρία μιας νέας δημιουργικής πορείας και πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα του έρχεται να απαντήσει με δράση στην αδράνεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών. Ο κ. Ντινόπουλος ασκώντας κριτική στην απερχόμενη ηγεσία της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς, την κατηγόρησε για "ανυπαρξία" και "αδράνεια" την κάλεσε για μία ακόμη φορά σε διάλογο, "να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις της". Επίσης, κατηγόρησε την κ. Φώφη Γεννηματά και τους νομάρχες Γιάννη Σγουρό και Γιάννη Μίχα για έλλειψη πολιτικής, ενώ κάλεσε την κα Γεννηματά σε ανοιχτό διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα του λεκανοπεδίου. Πρόσθεσε πάντως ότι η κα Γενηματά αποφεύγει το δημόσιο διάλογο πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Αττικής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 July 2006 - 20:50:11 UTC