Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα
  • [02] Έγινε η έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
  • [03] Στο επίκεντρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα
  • [04] Ενημέρωση για την εξαγορά
  • [05] Στη δημοσιότητα οι αριθμοί
  • [06] Προτεραιότητα η Παιδεία
  • [07] Βρίσκει το δρόμο του ο Ολυμπιακός
  • [08] Δεν ικανοποίησε η ΑΕΚ
  • [09] Άναψε "πράσινο" για το γήπεδο
  • [10] Ιωνικός: Υπέγραψε ο Λόπεζ
  • [11] Δεύτερη ήττα για τους Νέους

    [01] Το ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα

    19/7/2006 10:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2006 10:44:49 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Η ελληνική ομάδα, η οποία είχε εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, στον τελικό του ομαδικού σπριντ των εφήβων, αποτελούμενη από τους Βασίλη Ρέππα και Ζαφείρη και Χρήστο Βολικάκη δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό απέναντι στην Αγγλία, ωστόσο απέσπασε τα χειροκροτήματα με τη δεύτερη θέση. Μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο είναι το πρώτο που κατακτάει η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων. Η Αγγλία κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 46.506 ενώ η Ελλάδα ήταν δεύτερη με 47.274. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Πολωνία με χρόνο 47.595. Την απονομή στους νικητές του αγωνίσματος πραγματοποίησε ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός ο οποίος προηγουμένως είχε εγκαινιάσει το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.

    Δηλώσεις

    Χρήστος Βολικάκης: "Το Πανευρωπαϊκό ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Για πρώτη φορά η Ελλάδα κερδίζει μετάλλιο ε αυτό το αγώνισμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και προσκαλούμε τον κόσμο να ενισχύσει τις προσπάθειες μας".

    Βασίλης Ρέππας: "Ήταν πολύ δύσκολο το χρυσό από Τη στιγμή που είχαμε διαφορά χρόνου με τους Άγγλους. Τα δώσαμε όλα,. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την συμπαράσταση του. Στο ποδηλατοδρόμιο έγινε ένα πολύ μεγάλο έργο που θα βοηθήσει συμαν5τικα την προετοιμασία μας στην χειμερινή περίοδο".

    Ζαφείρης Βολικάκης: "Θα μπορούσαμε και καλύτερα. Πειραματιστήκαμε στον τελικό και ίσως αυτό μας στοίχησε. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στο Παγκόσμιο".

    [02] Σε γιορτινή ατμόσφαιρα

    Έγινε η έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

    19/7/2006 9:51:00 μμ

    Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, έγινε η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, Παράλληλα το απόγευμα, σε γιορτινό κλίμα, εγκαινιάστηκε και το ανακαινισμένο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, το οποίο και υποδέχθηκε επίσημα την ποδηλατική Ευρώπη στη μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει ποτέ η χώρα μας. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ποδηλασίας Βλάντιμιρ Χόλετσεκ και το Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ,έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας το στολίδι του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου που μετά το έργο της ανακαίνισής του, αναδείχθηκε ως το κορυφαίο στον κόσμο.

    Οραφνός: "Αποτέλεσμα δουλειάς"

    Στην ομιλία του πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων ο κ. Ορφανός υπογράμμισε: "Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο ανακαινισμένο ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας την ποδηλατική νεολαία της Ευρώπης. Μπορεί κάποιοι να μίλησαν για θαύμα που χρειάστηκε μόλις 40 ημέρες για να ολοκληρωθεί όμως για μας ήταν αποτέλεσμα δουλείας ,συνέπειας και αποφασιστικότητας. Με το έργο αυτό υλοποιείται ο στόχος μας να γίνει το Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο διεθνές προπονητικό κέντρο της ευρωπαϊκής ποδηλασίας".

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας Βλάντιμιρ Χόλετσεκ υποστήριξε: "Συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση και την ομοσπονδία για ένα έργο που κοσμεί τόσο τη χώρα σας όσο και το άθλημά μας σε ολόκληρη της Ευρώπη. Είμαστε ευτυχείς που η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοξενείται στο εξαιρετικό αυτό από κάθε άποψη ποδηλατοδρόμιο".

    Ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος από την εκπλήρωση ενός ονείρου ετών για την Ελληνική ποδηλασία, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Π Παύλος Παπαδόπουλος επεσήμανε: "Ευχαριστώ τον υφυπουργό που μας έδωσε τη χαρά να απολαμβάνουμε σήμερα αυτό το στολίδι για την ελληνική και διεθνή ποδηλασία. Με τη βεβαιότητα ότι το άθλημα θα γνωρίσει στο μέλλον μεγάλες στιγμές υποδεχόμαστε με υπερηφάνεια και μεγάλη χαρά την Ευρώπη, στο καλύτερο ποδηλατοδρόμιο του κόσμου".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποδηλασία: Φουλάρει για χρυσό η Εθνική

    [03] Πολιτική

    Στο επίκεντρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα

    19/7/2006 11:01:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας 2006-2015 ενημέρωσε την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σύμφωνα με τον Υπουργό, το ύψος του προγράμματος για την πρώτη πενταετία θα ανέρχεται στα 11,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων, όπως είπε, τα 8,4 δισεκατομμύρια αφορούν αποπληρωμές προγραμμάτων, που είχαν παραγγείλει οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Στόχος του υπουργείου, τόνισε ο κ. Μεϊαράκης, είναι οι εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας να περιοριστούν στο 1% του ΑΕΠ. Από την πλευρά του, ο τομέαρχης Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής επεσήμανε την ανάγκη για πλήρη διαφάνεια στις προμήθειες μέσω διεθνών δημόσιων διαγωνισμών. Ο βουλευτής του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα εξορθολογισμού των αμυντικών δαπανών.

    [04] Πολιτική

    Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή

    Ενημέρωση για την εξαγορά

    19/7/2006 9:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Για την εξαγορά της Εταιρείας Γερμανός από την COSMOTE ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης, ο οποίος χαρακτήρισε την εξαγορά συμφέρουσα και επιβεβλημένη. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος έκανε λόγο για στρατηγικής σημασίας ενέργεια, που ανακηρύσσει την COSMOTE σε κυρίαρχο πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και επεσήμανε, ότι ήταν επιτακτική ανάγκη για την COSMOTE να αποκτήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο πωλήσεων.

    Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE ανέφερε ,ότι σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα η εταιρία εντάσσεται στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στο πλανήτη και πρόσθεσε, ότι μέχρι το τέλος του 2006 θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η συμφωνία της εξαγοράς της Γερμανός.

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η τομεάρχης οικονομικών Βάσω Παπανδρέου άφησε αιχμές, ότι υπήρξε εσωτερική πληροφορηση και γι αυτό, όπως είπε, ανέβηκε η τιμή της μετοχής.

    Απαντώντας ο κ. Βουρλούμης σημείωσε ότι δεν υπήρξε σημαντική απόκλιση στην τιμή της μετοχής.

    Κανονικά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

    Στο μεταξύ, ο κ Βουρλούμης διαβεβαίωσε τη Βουλή, ότι το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ συνεχίζεται κανονικά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

    Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τη διαδικασία εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ.

    [05] Κοινωνία

    Που επικοινωνούσαν με τα καρτοκινητά-σκιές

    Στη δημοσιότητα οι αριθμοί

    19/7/2006 8:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι 82 αριθμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων που επικοινωνούσαν με τα 14 καρτοκινητά-σκιές της Vodafone, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των συνδρομητών, καθώς αποτελούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Όπως προκύπτει από το 22 σελίδων απόρρητο υπόμνημα που απέστειλε στη Βουλή η Αρχή Διασφάλισης Απόρρητου Επικοινωνιών, από τους 82 αριθμούς, οι 28 είναι σταθερά τηλέφωνα του ΟΤΕ, οι τέσσερις κινητά της ΤΙΜ, 33 κινητά της Vodafone και 17 κινητά της Cosmote. Περισσότερο ύποπτοι, λόγω της συχνότητας και της διάρκειας της επικοινωνίας τους με τα καρτοκινητά-σκιές, κρίνονται περίπου πέντε αριθμοί.

    Δέχονταν κλήσεις από κινητά του εξωτερικού

    Τα καρτοκινητά σκιές δέχονταν κλήσεις και γραπτά μηνύματα και απο το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Αυστραλία, την Αλβανία και με υπηρεσία δορυφορικών επικοινωνιών της Ρωσίας.

    Τα πλήρη στοιχεία περιέχονται σε DVD, που βρίσκεται ασφαλισμένο, λόγω των απορρήτων στοιχείων, σε χρηματοκιβώτιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ δόθηκε απο ένα αντίγραφο σε έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος.

    Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι ιδιαίτερα δυσχερής, τονίζοντας, πως "οι υποκλοπείς πήραν μάλλον αργούντες αριθμούς και τους χρησιμοποίησαν ως καρτοκινητά, ενώ υπάρχουν και συνδέσεις εταιριών. Στα 10 ονόματα, τα εννέα, ενδεχομένως να μην είχαν καμία σχέση". Επίσης, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να δοθεί στη Βουλή, το υλικό της ΕΥΠ.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Αναστάσιος Καραμάριος, το αίτημα της αντιπολίτευσης θα εξετασθεί αύριο, Πέμπτη, κατά τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

    Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί ενώπιον της Επιτροπής για περαιτέρω διευκρινήσεις επί των σημερινών στοιχείων, η ΑΔΑΕ.

    [06] Κοινωνία

    Στην Καλαμάτα η Μ. Γιαννάκου

    Προτεραιότητα η Παιδεία

    19/7/2006 8:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τους προέδρους και τους καθηγητές των ΤΕΙ δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, απο την Καλαμάτα όπου βρέθηκε σήμερα και είχε συναντήσεις με τις αρχές του νομού και την διοίκηση του ΤΕΙ Μεσσηνίας. Η υπουργός, επανέλαβε ότι κανένα ΤΕΙ δε θα κλείσει και ότι αναζητώνται εναλλακτικές λύσεις για τις κενές θέσεις που θα προκύψουν σε τμήματα της Περιφέρειας λόγω του ορισμού βάσης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. "Προτεραιότητα της κυβέρνησης, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, διότι αυτό είναι η μεγάλη δύναμη της χώρας, επομένως η Παιδεία και ο Πολιτισμός παραμένουν η κυβερνητική προτεραιότητα" είπε η κα. Γιαννάκου, τονίζοντας πως η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της εκπαίδευσης χαρακτηρίζεται από τρία πράγματα: τη δια βίου μάθηση, την ποιότητα στην εκπαίδευση, η αξιολόγηση δηλαδή σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και τρίτον η ανταπόκριση στην Κοινωνία της Γνώσης, "να ενισχύουμε τις βασικές γνώσεις, να δίνουμε δηλαδή τα εφόδια στα παιδιά και για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους", όπως είπε η υπουργός, που σημείωσε επίσης πως στόχος είναι το καλό δημόσιο Πανεπιστήμιο εφάμιλλο των καλύτερων ξένων Πανεπιστημίων.

    Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, ανακοίνωσε για τα ΤΕΙ Μεσσηνίας, 26 νέες θέσεις καθηγητών, τη λειτουργία κοινών μεταπτυχιακών με Πανεπιστημιακά Τμήματα, την κατασκευή τριών νέων κτηρίων και επεσήμανε ότι σύντομα το θέμα που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των δύο Τμημάτων ΤΕΙ του νομού θα αποκατασταθεί.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Καλαμάτα, η κα. Γιαννάκου επισκέφθηκε τους χώρους που φυλάσσονται τα νέα βιβλία προκειμένου να διαπιστώσει την ομαλή τροφοδοσία των Σχολικών Μονάδων με Εκπαιδευτικό Υλικό. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση της για την ποιότητα των νέων βιβλίων.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βρίσκει το δρόμο του ο Ολυμπιακός

    19/7/2006 10:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θετικό ήταν το δεύτερο τεστ του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 2-0 της Γιάμπλονετς, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης στον επιθετικό τομέα, περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 6ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ντομί προς τον Κωνσταντίνου, οι αμυντικοί της Γιάμπλονετς έδιωξαν πριν προλάβει ο Κύπριος να στείλει τη μπάλα προς τα δίχτυα. Στο 18ο λεπτό το σουτ του Καστίγιο έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Οκκάς επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας κόρνερ, αλλά ο Ζαμπόινι έδιωξε την τελευταία στιγμή. Ο Κύπριος επιθετικός είχε ένα ωραίο σουτ στο 30ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην επανάληψη οι Τσέχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Λάφατα βρήκε το δοκάρι του Παναγόπουλου. Παρ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στο 63ο λεπτό, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ του Καστίγιο. Το τελικό 2-0 πέτυχε ο Χάρης Παππάς με σουτ μέσα από την περιοχή, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Αναφορικά με τον Ζούλιο Σέζαρ, ο Βραζιλιάνος συζήτησε με τον Γιώργο Λούβαρη κι έφυγε από την Ελλάδα. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, αλλά όπως διέρρευσε δεν υπέγραψε, μιας και δεν έχει βρεθεί ακόμα η "χρυσή τομή" στις διαπραγματεύσεις των ανθρώπων της πειραϊκής ΠΑΕ με την Τίγκρες.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Πατσατζόγλου, Ουαντού, Ανατολάκης, Ντομί, Νε, Ριβάλντο, Καστίγιο, Καφές, Οκκάς, Κωνσταντίνου.

    Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Παναγόπουλος, Ουαντού, Ταραλίδης, Κωστούλας, Μάριτς, Γεωργάτος, Στολτίδης, Πάντος, Παππάς, Κωνσταντίνου, Καστίγιο

    ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ: Σπιτ, Μπάρανεκ, Χρότεκ, Κλάπκα, Κόρντουλα, Κούσερα, Λάσιγκα, Λάφατα, Κοτιζα, Ζαμπόινικ, Χούσεκ

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεν ικανοποίησε η ΑΕΚ

    19/7/2006 10:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο τρίτο τεστ επί αυστριακού εδάφους και μετά από δύο ισάριθμες νίκες, η ΑΕΚ δεν πήρε τη νίκη, αφού έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την τσεχική Μπαρίλα Πρίμπραμ. Η "Ένωση" ήταν πιο "βαριά", καθώς δεν έδειξε την φρεσκάδα που είχε στα δύο προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Η "Ένωση" βρέθηκε να χάνει στο 24 από την πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των Τσέχων, με το Λέσακ να πιάνει το συρτό σουτ και να πραγματοποιεί το 1-0, παρά την προσπάθεια του Σορεντίνο. Τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Πλιάτσικα, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του φιλικού (προηγήθηκε όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ του Χετεμάι).

    ΑΕΚ: Σορεντίνο, Παουτάσο, Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Έμερσον, Ίβιτς, Λάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Καπετάνος, Λυμπερόπουλος.

    Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Χιώτης, Κουτρουμάνος (74΄ Μπούρμπος), Μόρας, Παπασταθόπουλος, Γεωργέας, Κυριακίδης, Τόζερ, Χέτεμαϊ, Πλάτσικας, Λαγός, Καμπάνταης

    ΜΑΡΙΛΑ ΠΡΙΜΠΡΑΜ: Πάριζεκ, Μάτσα, Λέσακ, Σβίτακ, Μπάρτος, Σίντελαρ, Οτέπκα, Χούνα, Φάμπους, Φόρμανεκ, Λένερ

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άναψε "πράσινο" για το γήπεδο

    19/7/2006 9:20:00 μμ

    Το "πράσινο" φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου γηπέδου στον Βοτανικό πήρε ο Παναθηναϊκός, αφού την Τετάρτη ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο στην Βουλή. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ψήφισαν το νομοσχέδιο για το κτηματολόγιο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες για να φτιαχτεί το "νέο πράσινο στολίδι", κάτι που αναμένεται να γίνει προς το τέλος λογικά του 2006. Όσον αφορά της σχετικές ρυθμίσεις, στον Ελαιώνα καθορίστηκε η ανέγερση γηπέδου ποδοσφαίρου χωρητικότητας 40.000 θέσεων, κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, πολυλειτουργικού δημοτικού κτιρίου καθώς και υπέργειων και υπόγειων χώρων στάθμευσης και χώρων κοινόχρηστου πρασίνου.

    Η συνολική επιτρεπόμενη δομήσιμη επιφάνεια για το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης θα είναι 53.000 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων οι συμπληρωματικές των αθλητικών δραστηριότητες δεν θα υπερβαίνουν το 17,5% του συνόλου και οι εμπορικές δραστηριότητες επίσης το 17,5% του συνόλου

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός: Υπέγραψε ο Λόπεζ

    19/7/2006 8:04:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε μία σημαντική επιθετική προσθήκη, εν όψει του νέου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α Εθνικής, προχώρησε ο Ιωνικός. Οι "μπλε" απέκτησαν τον Μάρκο Πάουλο Ρέμπελο Λόπεζ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, καθώς έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Πορτογαλίας και της Γαλλίας, ενώ φημίζεται για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Ο 30χρονος σέντερ φορ έχει γεννηθεί στην Ανγκόλα, αλλά διαθέτει πορτογαλικό διαβατήριο. Ένας τραυματισμός λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ του στέρησε τη συμμετοχή στα γήπεδα της Γερμανίας με την Ανγκόλα, με την φανέλα της οποίας έχει τέσσερις συμμετοχές κι ένα γκολ. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν με τη Λαβάλ στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Γαλλίας, έχοντας 57 συμμετοχές και 13 γκολ. Τα δύο προηγούμενα έπαιξε στην Πορτογαλία με την φανέλα της Εστορίλ (Α΄ κατηγορίας) με την οποία είχε 69 συμμετοχές και 23 γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Αλβέρκα.

    Λίγο μετά την υπογραφή του διετούς διάρκειας συμβολαίου του με τον Ιωνικό, ο ποδοσφαιριστής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: "Είμαι ευχαριστημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και τον Ιωνικό. Βέβαια δεν ξέρω πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα προσαρμοστώ γρήγορα αφού εδώ επικρατούν οι ίδιες κλιματολογικές συνθήκες με την Πορτογαλία. Ευχαριστώ τον κ. Κανελλάκη που με επέλεξε και υπόσχομαι στους φιλάθλους της ομάδας, για τους οποίους έμαθα ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και εκδηλωτικοί ότι θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον Ιωνικό. Οι πρώτες εντυπώσεις μου από τους ανθρώπους του Ιωνικού είναι πάρα πολύ καλές και διαπίστωσα ότι ήρθα σε μια οργανωμένη ομάδα. Αύριο θα συναντήσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου στο Καρπενήσι και υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά για να είμαι έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος".

    [11] Μπάσκετ

    Δεύτερη ήττα για τους Νέους

    19/7/2006 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δεύτερη ήττα της, στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων Ανδρών, που γίνεται στη Σμύρνη της Τουρκίας, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα. Μετά την χθεσινή ήττα από την Κροατία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 76-70 και από την Ιταλία και πλέον, οι πιθανότητες πρόκρισης στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης εκμηδενίστηκαν. Την Πέμπτη η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια Τουρκία στις 20:15 στον τελευταίο αγώνα του 6ου ομίλου. ΜΕ 17 πόντους ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, ενώ 26 πόντους πέτυχε ο Βιτάλι για την Ιταλία. Τα δεκάλεπτα 18-25, 36-41, 51-57, 70-76.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 July 2006 - 20:50:46 UTC