Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία
  • [02] Κριτική ΠΑΣΟΚ για τουρισμό
  • [03] Λύγισε η Νατέλα
  • [04] Στα ίχνη των κατόχων
  • [05] Χωρίς λύση ειρήνης
  • [06] Νέα πρόσφορα για την Εμπορική
  • [07] ΠΑΟ: Αναμένουν τον Σαβιόλα
  • [08] ΑΕΚ: Έλυσε τη συνεργασία με Κρασσά
  • [09] Ανακοίνωσε Κλαρκ το Αιγάλεω
  • [10] Για την πέμπτη θέση οι Έφηβοι
  • [11] Τεχνική Κολύμβηση: "Ασημένια" η Τζιωτάκη
  • [12] Αναμονή Μίλαν για Τσάμπιονς Λιγκ

    [01] Πολιτική

    Επίσκεψη ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία

    26/7/2006 8:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία από το 1974 πραγματοποιεί ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης μετά από πρόσκληση του τούρκου ομολόγου του, στρατηγού Χιλμί Οζκιόκ. Την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία από το 1974 πραγματοποιεί ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης μετά από πρόσκληση του τούρκου ομολόγου του, στρατηγού Χιλμί Οζκιόκ. Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην πολιτική της στρατιωτικής διπλωματίας μετά το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των δυο μαχητικών πάνω από την Κάρπαθο στις 23 Μαΐου. Στη συνάντηση με τον στρατηγό Οζκιόκ, συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων εμπιστοσύνης ανάμεσα στα επιτελεία των 2 χωρών. Οι αρχηγοί των δυο επιτελείων γνωρίζονται από την εποχή που ως ανώτεροι αξιωματικοί των χωρών τους υπηρέτησαν στον στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Αύριο, ο Ναύαρχος Χηνοφώτης θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός της τουρκικής πρώτης Στρατιάς και θα τον συνοδεύσει στις επισκέψεις που θα έχει. Την Παρασκευή πριν επιστρέψει στην Αθήνα θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    [02] Πολιτική

    Κριτική ΠΑΣΟΚ για τουρισμό

    26/7/2006 8:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού στον τομέα του τουρισμού, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ κατηγόρησε την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ότι δίνει παραποιημένα στοιχεία περί δήθεν αύξησης του τουρισμού στη χώρα μας.

    Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα του τουρισμού άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Αναγνωρίζουμε δήλωσε ο κ. Πάγκαλος ότι το 2005 είχαμε μια αύξηση κατά 10,5% στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας, ωστόσο σημείωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία του 2004 η πραγματικότητα είναι ότι οι διανυκτερεύσεις αυξηθήκαν μόνο κατά 5,6% και τα έσοδα κατά 4,7%.

    Επίσης ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε το γεγονός ότι τα 2 τελευταία χρόνια επί κυβερνήσεων ΝΔ με βάσει την έκθεση του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού και ταξιδιών η χώρα μας από τη 13η θέση ως χώρα τουριστικού προορισμού, βρίσκεται στην 53η θέση.

    Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση και για το θέμα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων, τονίζοντας ότι αυτές στην πλειονότητα τους παραμένουν ασυντήρητες, αφύλακτες και κλειστές για το ευρύ κοινό.

    Ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει από το 2003 σχέδιο μεταολυμπιακής αξιοποίησης.

    Επικριτικά ήταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στον τομέα του κοινωνικού τουρισμού, αφού όπως τονίστηκε, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη διανομή των κουπονιών, ενώ παράλληλα ασκήθηκε κριτική για την κατάργηση των μαθητικών εβδομάδων που αφορούσαν 100.000 μαθητές και 400.000 διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο.

    [03] Κοινωνία

    Στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση

    Λύγισε η Νατέλα

    26/7/2006 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Βέροιας νοσηλεύεται από νωρίς το απόγευμα η μητέρα του 11χρονου Άλεξ, Νατέλα Σιαϊνη. Ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Στάμκος επιβεβαίωσε ότι η μητέρα του Άλεξ εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά, γύρω στις 4.30 το απόγευμα, τις έγιναν εξετάσεις και παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Ο κ. Στάμκος δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο σεβόμενος, όπως είπε, την επιθυμία της δεν θέλησε να κάνει καμία περαιτέρω δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του Άλεξ δεν άντεξε και λύγισε από όσα άκουσε για την υπόθεση εξαφάνισης του παιδιού της καθώς όπως λέγεται ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι είναι απίθανο να βρεθεί οποιοδήποτε ίχνος του παιδιού της και ότι η δικογραφία επιστρέφει στην Εισαγγελία. Τότε η άτυχη μητέρα προχώρησε σε κίνηση απελπισίας καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αντικαταθλιπτικών και ηρεμιστικών χαπιών με αποτέλεσμα να διακομιστεί το μεσημέρι σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Βέροιας. Στο μεταξύ ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για νέα στοιχεία. Τα όσα υποστήριξε ο Πυθαγόρας Ιερόπουλος είχαν σαν αποτέλεσμα ο συνήγορος υπεράσπισης του ανήλικου Βορειοηπειρώτη να ζητήσει να παραμείνει η δικογραφία ανοιχτή ώστε να εξεταστούν τα όποια καινούργια στοιχεία υπάρχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της συμπληρωματικής δικογραφίας δεν προκύπτουν ευθύνες για εμπλοκή ενηλίκου στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ. Για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα ο εισαγγελέας Βέροιας καλείται να αποφασίσει σε ποίους θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

    [04] Κοινωνία

    Εκ νέου κλήση για διοικητή και υποδιοικητή της ΕΥΠ

    Στα ίχνη των κατόχων

    26/7/2006 9:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Την εκ νέου κλήση του διοικητή και του υποδιοικητή της ΕΥΠ, κ.κ. Κοραντή και Τσιτσιμπή ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναστάσιος Καραμάριος, χωρίς να κάνει δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης και να ζητήσει την παράδοση του υλικού των ερευνών που διεξήγαγε η Υπηρεσία για το ζήτημα αυτό. Εξάλλου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ζητήθηκε σήμερα η κλήτευση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού. Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, που εμφανίσθηκε ενώπιον της Επιτροπής, διευκρίνισε ότι το πρωτογενές υλικό της ΕΥΠ θα ήταν χρήσιμο στις έρευνες της ΑΔΑΕ, αν και, όπως σημείωσε, η κύρια δυσκολία εντοπίζεται στην καταστροφή ή απόσυρση των στοιχείων της Vodafone. "Βεβαίως θα μας είναι χρήσιμο το υλικό της ΕΥΠ", ανέφερε ο κ. Λαμπρινόπουλος. "Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στο κάθε χωριό για να κάνουμε έρευνα. Βγάζουμε συμπεράσματα από τα ηλεκτρονικά αρχεία. Οπωσδήποτε οι όποιες επαφές έχουν γίνει μας διευκολύνουν, αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς την έρευνα των αρχείων, όχι για λόγους δυσπιστίας προς την ΕΥΠ, αλλά για την περίπτωση που ίσως οδηγούμασταν σε διαφορετικές κρίσεις", είπε. Στο μεταξύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση των υποκλοπών φαίνεται να παίζει ο κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού με τον κωδικό Γ45 όπως προκύπτει από τις αλλεπάλληλες επαφές του με τα καρτοκινητά - σκιές. Η κυψέλη που εξυπηρετούσε τον συγκεκριμένο χρήστη, όπως δήλωσαν τα μέλη της ΑΔΑΕ ενώπιον της Επιτροπής ήταν στον Πειραιά.

    Ευθύνες σε ΕΥΠ, Vodafone και δικαστικές αρχές από ΑΔΑΕ

    Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επέρριψε ευθύνες στην ΕΥΠ, την Vodafone, αλλά και τις δικαστικές αρχές διότι όπως είπε δεν διευκόλυναν το έργο της Αρχής. Τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν ανακύψει από την έρευνα της ΑΔΑΕ για την υπόθεση των υποκλοπών είναι ικανά να αποκαλύψουν αυτούς που ήταν από πίσω, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά τη διάρκεια της σημερινής ακρόασης. Νωρίτερα απαντώντας σε ερωτήματα βουλευτών κ. Λαμπρινόπουλος είχε επισημάνει ότι αν η ΕΥΠ έδινε στην ΑΔΑΕ τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για τις υποκλοπές θα διευκολυνόταν σημαντικά το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής. "Επισκέφθηκα και τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λινό και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική". Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ πρόσθεσε με έμφαση: "Αν οι δικαστικές Αρχές είχαν δώσει τα σχεδιαγράμματα και όλα τα τετράδια του Τσαλικίδη θα αποτελούσαν σημαντικό στοιχείο της έρευνας της ΑΔΑΕ. Και η Vodafone δυσκόλεψε το έργο μας διότι δεν επέδειξε την απαιτούμενη ευαισθησία και ή δεν κράτησε ή κατέστρεψε σημαντικά για την υπόθεση στοιχεία".

    Ο κάτοχος του τηλεφώνου με τον κωδικό Γ45 εξυπηρετούνταν απο κυψέλη του Πειραιά αποκάλυψαν τα μέλη της ΑΔΑΕ. Η σύνδεση αυτή ήταν με συμβόλαιο ως τις 24 Ιουνίου 2005, στη συνέχεια ο συνδρομητής δήλωσε κλοπή και τέσσερις ημέρες μετά, ο ίδιος αριθμός ενεργοποιήθηκε ως καρτοκινητό.

    Τα μέλη της ΑΔΑΕ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούταν άγνωστος αριθμός τηλεφώνων από το κέντρο της Πειραιώς, αλλά τα όποια στοιχεία χάθηκαν μετά την αναβάθμιση του κέντρου τον Ιανουάριο του 2005.

    Σύμφωνα με τον Λαμπρινόπουλο δεν έχουν δοθεί στην ΑΔΑΕ τα τετράδια του Κώστα Τσαλικίδη, πλην ενός που παρέλαβε η Αρχή από το δικηγόρο της οικογενείας του νεκρού, το οποίο απλώς περιέκλειε τις ανησυχίες του εκλιπόντος σχετικά με την αναβάθμιση του δικτύου της Vodafone. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε την Επιτροπή ότι την έρευνα του πρωτογενούς υλικού της ΕΥΠ είχε ζητήσει ο ίδιος από τον επικεφαλής της υπηρεσίας Γιάννη Κοραντή, ο οποίος του απάντησε αρνητικά, επισυνάπτοντας και σχετική αρνητική γνωμάτευση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δ. Παπαγγελόπουλου. Αργότερα, το ίδιο αίτημα απηύθυνε και προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο οποίος δεσμεύθηκε να το εξετάσει. Μετά την παρέλευση δύο ημερών, ο yπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ζήτησε από τον κ. Παπαγγελόπουλο γνωμοδότηση για το αν θα έπρεπε να κάνει δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για την κατάθεση του πορίσματος της ΕΥΠ, στην οποία (γνωμοδότηση) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, απάντησε και πάλι αρνητικά, επικαλούμενος την αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης. Ύστερα από τις παραπάνω αναφορές, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε την εξέταση του κ. Δημήτρη Λινού, προκειμένου, όπως είπε, να διερευνηθεί η "απρόσκλητη παρεμβολή του υπουργού Δημοσίας Τάξεως", καθώς, όπως επίσης ανέφερε, η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής δεν είχε απευθυνθεί στον ίδιο τον Υπουργό, αλλά στην ΕΥΠ.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) υποστήριξε ότι "πέραν της ανάγλυφης ευθύνης της ΕΥΠ και του Υπουργού, μένει να διερευνηθεί η ευθύνη των δικαστικών λειτουργών", καθώς, όπως είπε "η επέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου, υπήρξε απαράδεκτη και έγινε αναρμοδίως".

    "Ο κ. Βενιζέλος απαξιώνει λειτουργούς της Δικαιοσύνης, που, στο κάτω-κάτω, επελέγησαν προ πενταετίας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας. Την εκδοχή της "παγίδευσης" των κ.κ. Λινού και Παπαγγελόπουλου εκ μέρους των πολιτικών τους προϊσταμένων ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης: "Και εγώ αν ήμουν Υπουργός Δικαιοσύνης και έλεγα στους τότε εισαγγελείς ότι υπάρχει θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας για το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί μυστικότητα, θα ανέμενα αντίστοιχη στάση εκ μέρους τους. Το θέμα στο οποίο κρίνονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι ότι παγιδεύτηκαν σε μια λογική που εξυπηρετούσε τη συγκάλυψη", υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Λαμπρινόπουλος τόνισε την ανάγκη διευκρίνισης των δύο υπερατλαντικών τηλεφωνικών συνδέσεων που φέρονται ότι εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση των υποκλοπών, εκτιμώντας ότι "τα δύο τηλέφωνα, άμα βγουν στον αέρα, θα δώσουν αμεσότατα το ποιος συνέλαβε την όλη ιδέα". "Με ποια διαδικασία;", ρώτησε ο Ε. Βενιζέλος. "Η διαδικασία λέγεται δικαστική συνδρομή και για άλλα θέματα έχει ζητηθεί, γι αυτό το θέμα, όχι". Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Φώτης Κουβέλης ζήτησε εκ νέου τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και την κλήτευση μέλους της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη - αίτημα με το οποίο συμφώνησε και ο Α. Κακλαμάνης.

    Στο μεταξύ οι έρευνες για τις υποκλοπές θα συνεχιστούν και στις εταιρείες TIM και COSMOTE. Εξάλλου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γιώργου Κορωνιά ενώπιον της ΑΔΑΕ στις 30 Αυγούστου.

    [05] Μ. Ανατολή

    Έληξε η Διεθνής Διάσκεψη της Ρώμης

    Χωρίς λύση ειρήνης

    26/7/2006 7:29:00 μμ

    Πηγή: NET-ΑΠΕ

    Τον τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή ευχήθηκε η Διεθνής Διάσκεψη στη Ρώμη, χωρίς όμως να πετύχει την εξεύρεση λύσης για την άμεση κατάπαυση του πυρός. Στο πολύ προσεκτικά διατυπωμένο κοινό ανακοινωθέν, υποστηρίζεται η επείγουσα συγκρότηση μιας διεθνούς δύναμης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιές χώρες θα μετέχουν σε αυτή, ούτε ποιά θα είναι η μορφή της. Όσον αφορά στον ανθρωπιστικό τομέα, η σύνοδος της Ρώμης κατέληξε στη διενέργεια διάσκεψης δωρητών για την ανασυγκρότηση του Λιβάνου. "Η διπλωματία έχει πολλές λέξεις, ο Λίβανος δεν έχει πολλές αντοχές", δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το πέρας της συνόδου η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά του θανάτου των τεσσάρων παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

    Καμία σαφής θέση για κατάπαυση πυρός

    Η Ρώμη δεν έστειλε σαφές μήνυμα ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Η ανάγνωση του κοινού ανακοινωθέντος από τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Μάσιμο Νταλεμα άφησε ανοιχτή την πόρτα στην ειρήνη αλλά δεν την έκλεισε στον πόλεμο.

    Η Διεθνής Διάσκεψη απέτυχε να επιβάλει την κατάπαυση του πυρός. Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη ειρήνης αλλά όπως επανέλαβε για πολλοστή φορά η Κοντολίζα Ράις αυτή πρέπει να στηριχθεί σε ορθούς όρους και σταθερή βάση, χωρίς επιστροφή στο παρελθόν.

    "Ήλθε πια ο καιρός να κάνει ο καθένας μία επιλογή του ρόλου του στη Μέση Ανατολή", είπε και κατέληξε "Δεν μπορεί πια να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση".

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κάλεσε επίσης τη Συρία και το Ιράν να αλλάξουν την πολιτική τους στη Μ. Ανατολή και το Λίβανο.

    Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να περιληφθούν τόσο το Ιράν όσο και η Συρία σε μία συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Λίβανο. "Εξαιρετικά χρήσιμη", χαρακτήρισε τη Διεθνή Διάσκεψη της Ρώμης για την κρίση στο Λίβανο, η Υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, τονίζοντας παράλληλα πως η "Ελλάδα ήταν παρούσα με τη δική της φωνή και τις δικές της ξεκάθαρες θέσεις".

    Ωστόσο δεν έκρυψε ότι ανέμενε περισσότερα από τη διπλωματία.

    Η συζήτηση δεν ήταν εύκολη, τόνισε διευκρινίζοντας ότι ναι μεν υπήρξε "σύμπτωση απόψεων ως προς τον στόχο" για ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και για την άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά όχι ως προς τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα επίτευξης του στόχου.

    Από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της σαφούς διατύπωσης του όρου στο κοινό ανακοινωθέν ήταν από την Ευρώπη, η Ιταλία και η Ελλάδα, από τη Μέση Ανατολή, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και από τους οργανισμούς που συμμετείχαν τα Ηνωμένα Έθνη.

    Η σαφέστερη συμφωνία ήρθε στον ανθρωπιστικό τομέα. Η διάσκεψη της Ρώμης κατέληξε στη διενέργεια διάσκεψης δωρητών για την ανασυγκρότηση του Λιβάνου ενώ κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.

    Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα ζήτησε την ανταλλαγή των 2 Ισραηλινών με Λιβανέζους κρατούμενους, υπό την επιτήρηση του Ερυθρού Σταυρού ώστε να συζητηθεί η κατάπαυση του πυρός.

    Από τη Ρώμη η φινλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανακοίνωσε ότι συγκαλεί την 1η Αυγούστου έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    [06] Οικονομία

    Νέα πρόσφορα για την Εμπορική

    26/7/2006 9:57:00 μμ

    Νέα βελτιωμένη πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζα αναμένεται να καταθέσει αύριο το πρωί η Credit Agricole. Στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τη διοίκηση της γαλλικής Τράπεζας διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομίας, ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία. Η απάντηση του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Credit Agricole Ζορζ Ποζέ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει αλλά και με τους συναρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Απασχόλησης, αναμένεται να είναι άμεση. Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφού συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Αναμένουν τον Σαβιόλα

    26/7/2006 9:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/7/2006 10:31:43 μμ)

    Υπομονή μέχρι την Παρασκευή θα κάνουν οι διοικούντες αλλά και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για να μάθουν τι θα γίνει με το θέμα της απόκτησης του Χαβιέ Σαβιόλα. Οι "πράσινοι" έστειλαν στην Μπαρτσελόνα φαξ (τελεσίγραφο) και ζητάνε άμεση απάντηση. Οι "μπλαουγκράνα", που έχουν τα δικαιώματα του παίκτη, από την πλευρά τους τονίζουν πως " θα σας απαντήσουμε στο επόμενο τριήμερο", όπως τόνισε σε δηλώσεις του και ο εκτελεστικός διευθυντής της "μπάρτσα" "Τσίκι" Μπεκιριστάιν. Το σίριαλ φαίνεται να έχει θετική εξέλιξη, αφού οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες, με την πρόταση του Παναθηναϊκού είναι η καλύτερη.

    Πιο κοντά από ποτέ

    Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να είναι ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του Χαβιλε Σαβιόλα. Οι "πράσινοι" έστειλαν "τελεσίγραφο" στην Μπαρτσελόνα για να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης απάντησε θετικά.

    Οι πιθανότητες δείχνουν πως το τέλος θα είναι αίσιο. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την καλύτερη πρόταση από πλευράς παίκτη αλλά και στους "μπλαουγκράνα", αφού θα καλύψει τη ρήτρα του συμβολαίου του Αργεντινού, που έχει συμβόλαιο με τους "καταλανούς" για ένα ακόμα χρόνο.

    Οι "πράσινοι" έχουν κάνει την κίνηση τους και το σίγουρο είναι την Παρασκευή λογικά θα γίνει γνωστό για το αν ο Αργεντινός άσος θα γίνει τελικά κάτοικος Παιανίας.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Έλυσε τη συνεργασία με Κρασσά

    26/7/2006 10:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Σίμο Κρασσά. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2006 δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ στον Πανιώνιο, έγινε ο πέμπτος παίκτης που αποχωρεί από την ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς προηγήθηκαν οι Χρήστος Κόντης, Αλεσάντρε Σοάρες, Ολεγκ Βενγλίνσκι και Λου Τσάνκο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη λύση του συμβολαίου συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Σίμο Κρασσά. Η διοίκηση της ομάδας εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".

    [09] Μπάσκετ

    Ανακοίνωσε Κλαρκ το Αιγάλεω

    26/7/2006 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του Αιγάλεω θα είναι από τη νέα περίοδο ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ, Κέιντρεν Κλαρκ, αφού η ΚΑΕ της ομάδας ανακοίνωσε την απόκτηση του. Ο 22χρονος, μόλις 1.78μ, αποτελεί πολύ καλή λύση στην οργάνωση της ομάδας, στην πρώτη της παρουσία στα "σαλόνια" της Α1 μπάσκετ, καθώς εκτός από πλέι μέικερ, έχει πολύ καλή έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που φάνηκε και στους φιλάθλους του NCAA που τον παρακολούθησαν. Τον πρώτο σκόρερ στο NCAA με τη φανέλα του Σεντ Πίτερς τη σεζόν 2004-05, "ανακάλυψε" ο γνώστης της αμερικανικής πραγματικότητας, Στιβ Γιατζόγλου. Ο τεχνικός σύμβουλος του Αιγάλεω, ο οποίος ξεχώρισε τον 22χρονο στο "Portsmouth Invitational Tournament", έθεσε πρώτη επιλογή για το Αιγάλεω τον παίκτη και τελικά η εισήγηση του στη διοίκηση είχε ευτυχή κατάληξη. Ο μικρόσωμος πλέι μέικερ, ο οποίος βρέθηκε "μία ανάσα" από τη αναγραφή του ονόματος του δίπλα σε αυτά των Οσκαρ Ρόμπερτσον (Σινσινάτι), Πιτ Μάραβιτς (LSU), που για τρεις διαδοχικές χρονιές ήταν πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος, απασχόλησε εφέτος και τους Ουίζαρντς, αλλά το ύψος του αποτελούσε απαγορευτικό παράγοντα για τις ομάδες του ΝΒΑ.

    Στατιστικά του Κέιντρεν Κλαρκ:

    2002-2003: Σεντ Πίτερς (NCAA σε 29 αγώνες): 24.9π., 3.3ρ., 4.2ασ.

    2003-2004: Σεντ Πίτερς (NCAA σε 29 αγώνες): 26.7π., 4.3ρ., 4.3ασ.

    2004-2005: Σεντ Πίτερς (NCAA σε 28 αγώνες): 25.8π., 4.1ρ., 4.1ασ., 3.3κλ.

    2005-2006: Σεντ Πίτερς (NCAA σε 32 αγώνες): 26.3π., 4.1ρ., 4.4ασ., 2.5κλ.

    2006: Portsmouth Invitational Tournament (Pre-NBA Draft σε 3 αγώνες): 19.3π., 5.3ρ., 4.3ασ., 0.3κλ.

    [10] Μπάσκετ

    Για την πέμπτη θέση οι Έφηβοι

    26/7/2006 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την 5η θέση θα διεκδικήσει η Εθνική μπάσκετ των εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται σε Ολυμπία, Κρέσταινα και Αργοστόλι. Σε ένα παιχνίδι που η Εθνική βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 17 πόντους, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει με 71-69 τη νίκη επί της Βουλγαρίας Αμαλιάδα, σε αγώνα για τις θέσεις 5-8. Πλέον η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Σερβία/Μαυροβούνιο με "έπαθλο" την πέμπτη θέση της διοργάνωσης και παράλληλα να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 17-27, 29-44, 57-55, 71-69.

    ΕΛΛΑΔΑ (Μάνος Μανουσέλης): Ματαλόν 4, Κακαβάς 4, Λυμπερόπουλος, Γιαννακίδης 14 (4), Γιαννόπουλος, Σακελλαράκης 12, Μιχάλογλου, Τσαϊρέλης 18, Σιγκούνας 16, Μπόγρης, Γουλας 3 (1).

    ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Γιούλιαν Αλάτζοβ): Ι. Ιβάνοβ 3 (1), Τσβέτκοβ, Κόλεβ 4, Π. Ιβάνοβ 18 (3), Κόστοβ 22 (2), Φιλίποβ, Λίλοβ 14 (3), Ντιμίτροβ 2, Φίλτσεβ 4, Τσετίνοβ 2.

    [11] Τεχνική Κολύμβηση: "Ασημένια" η Τζιωτάκη

    26/7/2006 8:03:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. επιφάνεια, καλύπτοντας την απόσταση σε 7:15.07 κατέκτησε η Σταματίνα Τζιωτάκη, στα πλαίσια της δεύτερης μέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης νέων-νεανίδων, που διεξάγεται στη Μόσχα, σημειώνοντας μία τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας. Στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος η Αννα Παπαδημητρίου κατετάγη 5η με χρόνο 7:21.09. Όμως, η σημερινή ημέρα των αγώνων, η οποία είχε έντονη και απόλυτα επιτυχημένη γυναικεία συμμετοχή από ελληνικής πλευράς, επεφύλαξε την είσοδο σε ακόμη δύο τελικούς για την ομάδα μας. Η Κασσάνδρα Καλαβρέζου και η Μαρία Φωτεινή Χριστάκου εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον αυριανό τελικό των 50μ. επιφάνειας, καταλαμβάνοντας στον προκριματικό την 3η θέση με χρόνο 20.02 και την 8η θέση με χρόνο 20.33, αντίστοιχα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αναμονή Μίλαν για Τσάμπιονς Λιγκ

    26/7/2006 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για το αν θα πάρει μέρος τελικά στον Γ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, περιμένει η Μίλαν. Οι "ροσονέρι" αν και δηλώθηκαν από την ιταλική ομοσπονδία για να μετάσχουν κανονικά, αυτή που θα πάρει την οριστική απόφαση θα είναι η UEFA. Αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Σουηδό πρόεδρό της Λέναρντ Γιόχανσον και τον Τούρκο αντιπρόεδρο Σενές Ερζίκ, θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο για να εξετάσει τις συμμετοχές των ομάδων στη διοργάνωση. "Δεν συνηθίζεται να συνεδριάζει η συγκεκριμένη επιτροπή για να εξετάζει τις συμμετοχές. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν όλες οι συμμετοχές των ομάδων και ειδικά των ιταλικών", δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 July 2006 - 20:50:34 UTC