Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέση πέντε σημείων
  • [02] Πλόες φιλίας
  • [03] Συνάντηση για τα ασφαλιστικά
  • [04] Νέα ονόματα στο "Η Αθήνα Αλλά-ζει"
  • [05] Έσβησε η πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο
  • [06] Ελπίδες για το μικρό Λευτέρη
  • [07] Ενημερωτικές επαφές
  • [08] Διώξεις για την υπόθεση "Άλεξ"
  • [09] Έγκλημα στον Κολωνό
  • [10] Κακοποιήθηκε 7χρονος
  • [11] Λήγουν τα παλιά εισιτήρια
  • [12] Έργα στην Κακιά Σκάλα
  • [13] Καύσωνες και καταιγίδες
  • [14] Αφγανιστάν: Συντριβή ελικοπτέρου
  • [15] Εν αναμονή της απόφασης
  • [16] Αιματηρή επίθεση στο Ιράκ
  • [17] Αγριεύουν οι μάχες
  • [18] Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα
  • [19] 16η ημέρα συγκρούσεων
  • [20] Νέα πρόταση Credit Agricole
  • [21] Επαφές Τσιτουρίδη
  • [22] Ακριβαίνουν τσιγάρα και κινητή τηλεφωνία
  • [23] Προσλήψεις προσωπικού φυλακών
  • [24] ΠΑΟ: Απομακρύνεται του Σαβιόλα
  • [25] Δεν "σφράγισαν" το Παγκόσμιο οι Έφηβοι
  • [26] Συνεχίζουν στο Παρίσι οι "Βασιλικές της άμμου"
  • [27] Κληρώνει για την Ευρωπαία ΑΕΚ
  • [28] Στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Μίστα
  • [29] Σε αναμονή η Μίλαν
  • [30] Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων η "Μπάρτσα"
  • [31] Θέλει Άλβεζ η Μίλαν
  • [32] Δεν πάει για πρόεδρος ο "Καίζερ"

    [01] Πολιτική

    Για την εκτόνωση της κρίσης στη Μ. Ανατολή

    Θέση πέντε σημείων

    27/7/2006 3:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 7:40:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την άμεση κατάπαυση του πυρός, τη στήριξη της κυβέρνησης του Λιβάνου, τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων, την άμεση αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης και τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, ζητά μεταξύ άλλων η Αθήνα για την εκτόνωση της κρίσης στο Λίβανο. Tα πέντε σημεία της ελληνικής θέσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στον Λίβανο, όπως έχουν εξειδικευθεί από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε την Πέμπτη μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος. Παράλληλα η Αθήνα εκτιμά ότι για την ειρήνευση στην περιοχή θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο θέμα του Παλαιστινιακού ζητήματος.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει επίσης τη λογική των αποκλεισμών και εκτιμά ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να μιλήσει με όλες τις δυνάμεις της περιοχής που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης.

    Σε ένα τέτοιο πλαίσιο επισημαίνεται η Συρία και το Ιράν θα μπορούσαν να έχουν ρόλο και λόγο.

    Επικριτική για τη Ρώμη η αντιπολίτευση

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στο Λίβανο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εφραίμ Σνεχ.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη δυσφορία του για την αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός κατά τη Διάσκεψη της Ρώμης.

    Αυτές τις μέρες επισήμανε ο κ. Παπανδρεου κρίνεται η αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας.

    Αναφερόμενος στο θάνατο των 4 στελεχών της ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο μετά απο ισραηλινό βομβαρδισμό είπε ότι το γεγονός αυτό καταγράφει ακόμα πιο ανάγλυφα το πόσο δυσχερής είναι η κατάσταση στην περιοχή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν στον οποίο θα εκφράσει την θλίψη του για το θάνατο των τεσσάρων κυανόκρανων

    Την κατάσταση που επικρατεί στη Βηρυτό είδε από κοντά η Αλέκα Παπαρήγα που επέστρεψε στην Ελλάδα ζητώντας για μία ακόμα φορά τον τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών .

    Με ανακοίνωση του, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η διάσκεψη της Ρώμης για το Λίβανο, επιβεβαιώνει "ότι οι διαφορές των κρατών της ΕΕ με τις ΗΠΑ, βρίσκονται αποκλειστικά, στην τακτική που η κάθε πλευρά ακολουθεί, για το μοίρασμα της λείας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής".

    Παράλληλα κατηγορεί ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι με την στάση τους ακολουθούν την ίδια ρότα, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τον ρόλο τους ως κομμάτων της πλουτοκρατίας αλλά και συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

    "Ούτε μια λέξη δεν βρήκαν η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να πουν, για την ισραηλινή θηριωδία, για τον άδικο πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ, και για τη νέα γενοκτονία" τονίζεται χαρακτηριστικά.

    Στη φλεγόμενη περιοχή παραμένει και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Συνασπισμού. Αύριο αναμένονται να επιστρέψουν στην Αθήνα και να δώσουν συνέντευξη Τύπου.

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος από τα Χανιά ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει θετικά στην πρότασή του ΣΥΝ για τη διεξαγωγή στη Βουλή συζητήσεως προ ημερησίας διατάξεως για την κρίση στο Λίβανο.

    Ο κ.Αλαβάνος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Ρώμης κάνοντας λόγο για "μια διάσκεψη μαϊμού" που συγκλήθηκε από τις ΗΠΑ, ως πρόσχημα για την παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

    Την Βηρυτό επισκέπτεται την Παρασκευή αντιπροσωπεία του ΛΑ.ΟΣ.

    Ανθρωπιστική βοήθεια

    Την ίδια ώρα, έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας απευθύνουν η UNICEF, νομαρχίες, δήμοι, εργατικά συνδικάτα και η Εκκλησία της Ελλάδας.

    Ήδη έχουν ανοίξει ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί ενώ τρόφιμα και φάρμακα συγκεντρώνονται σε ενορίες και δήμους.

    Με ειδική ναυλωμένη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, θα μεταφερθεί στη Βηρυτό ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία των εργαζομένων της εταιρίας.

    Όπως δήλωσε, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έδιναν πάντα το παρών σε τέτοιου είδους ανθρωπιστικές μεταφορές και θα συνεχίσουν να το δίνουν.

    [02] Πολιτική

    Νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις

    Πλόες φιλίας

    27/7/2006 9:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 4:36:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Στο Ικόνιο Πειραιά βαπτίστηκε, το πρωί της Πέμπτης, το εμπορευματικό κινεζικό πλοίο "C.V. COSCO HELLAS". Το νεότευκτο πλοίο, μήκους 350 μέτρων έχει ναυλωθεί από την Cosco, στο πλαίσιο της ναυτιλιακής συμφωνίας των δύο χωρών, ενώ θα έχει ελληνικό πλήρωμα. Στην τελετή παρέστη ο πρωθυπουργός, Κώστας Κραμανλής, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τον ελληνικό και κινεζικό λαό. "Η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, η μεγαλύτερη στον κόσμο, εξελίσσεται στον μεγαλύτερο πελάτη της κινεζικής ναυπηγικής. Η πολιτική μας εγγυάται ισόρροπη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, ευημερία για όλους. Ελλάδα και Κίνα θα εντείνουμε τη συνεργασία μας, ώστε να έρθουν ακόμη πιο κοντά οι λαοί μας", τόνισε ο Πρωθυπουργός. Την Τετάρτη, ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κινεζικής εταιρίας Cosco, Βου Τζιανφού, και συζήτησαν θέματα εκμετάλλευσης φυσικών πόρων αλλά και ανάπτυξης των θαλασσίων συγκοινωνιών, με στόχο τη μετατροπή ελληνικών λιμανιών σε βασικούς διαμετακομιστικούς κόμβους στη ΝΑ Μεσόγειο.

    [03] Πολιτική

    Συνάντηση για τα ασφαλιστικά

    27/7/2006 3:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 5:11:15 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET 105.8, AΠΕ

    Συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής είχε, την Πέμπτη, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία βρέθηκαν θέματα, που αφορούν τους ασφαλισμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Κουτρουμάνης, εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, εκτιμώντας ότι δημιουργούνται συνθήκες για την ανατροπή ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων λόγω της εισφοροδιαφυγής, της υποχρηματοδότησης και των ανεξέλεγκτων δαπανών Υγείας.

    [04] Πολιτική

    Παρουσιάστηκαν από τον Κ. Σκανδαλίδη

    Νέα ονόματα στο "Η Αθήνα Αλλά-ζει"

    27/7/2006 1:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 3:55:06 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την παρουσίαση ακόμη επτά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού "Η Αθήνα Αλλά-ζει" πραγματοποίησε, την Πέμπτη, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της πρωτεύουσας, Κώστας Σκανδαλίδης. Όπως είπε, τα νέα αυτά πρόσωπα, μαζί με τους παλιότερους δημοτικούς συμβούλους, όπως είναι η Πέμυ Ζούνη και ο Κώστας Παταβούκας, θα αποτελέσουν την "Ομάδα Πολιτισμού και Γνώσης" του συνδυασμού, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος. Αναφερόμενος στα πρόσωπα του συνδυασμού του, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι "δεν είναι βεντέτες και κράχτες" αλλά "άτομα με βαθιά γνώση που υπηρετούν τον πολιτισμό". Παράλληλα, πρότεινε να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων παιδιά από το Λίβανο, να υλοποιήσει η νεολαία του συνδυασμού πρόγραμμα καθαριότητας, που θα γίνει από το Δήμαρχο Αθηναίων, και, τέλος, να επιλεγεί μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, από όλες οι παρατάξεις, που με την επιτήρηση παρατηρητών των παρατάξεων, θα ανακοινώνει κοινά αποτελέσματα.

    Τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού:

    Ανδρέας Ανδρεόπουλος, καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Βάσω Αρτινοπούλου, καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χρήστος Νικολόπουλος, μουσικοσυνθέτης Γιάννης Παρμακέλης, γλύπτης που διδάσκει σχέδιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Έφη Πέγκου, πρώην γ.γ. Ισότητας Γιάννης Τσάκνης, καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθηνών και πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού ΤΕΙ Ελλάδας και Άννα Φόνσου, ηθοποιός

    Οι άλλες τρεις ομάδες της παράταξης "Η Αθήνα Αλλά-ζει" είναι οι: "Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Μητρόπολη του Ελληνισμού", με επικεφαλής τον κ. Σαπουτζόγλου, "Πρωτεύουσα Αξία να ζεις" με επικεφαλής την κ. Πατελάρου και "Πρωτεύουσα της γειτονιάς", με επικεφαλής τον κ. Αγγελίδη.

    Όπως είπε, ο κ. Σκανδαλίδης, στις τρεις παραπάνω ομάδες έχουν τεθεί ως επικεφαλής άτομα, που δεν είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, επισημαίνοντας ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για την κατάρτιση του προγράμματος της παράταξης.

    [05] Κοινωνία

    Συνεχείς μετρήσεις για ρύπανση της ατμόσφαιρας

    Έσβησε η πυρκαγιά στο χημικό εργοστάσιο

    27/7/2006 7:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 12:27:03 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-NET-ΝΕΤ 105.8

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε εργοστάσιο διαλυτικών και χημικών της εταιρίας ΧΥΜΑ ΑΕ στο Λαύριο, η μεγαλύτερη και μία από τις πιο επικίνδυνες πυρκαγιές χημικών, που έχει καταγραφεί στα ελληνικά χρονικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμειναν επιτόπου για την αποτροπή ενδεχομένου αναζωπύρωσης.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κόη οι μετρήσεις που έγιναν στην ατμόσφαιρα, δεν εντόπισαν πρόβλημα ρύπανσης στην περιοχή και ο πυκνός καπνός δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο απηύθυνε σύσταση σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Για την κατάσταση ενημερώθηκαν στο δημαρχείο Λαυρίου, ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 FM υπήρξε καθησυχαστικός όσον αφορά στον κίνδυνο ύπαρξης τοξικού νέφους, ενώ και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας, σημείωσε ότι δεν τίθεται πρόβλημα εκκένωσης του Λαυρίου. Πάντως σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας τέθηκαν με εντολή του "Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας", τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, ενώ ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Λαυρίου με υγειονομικό υλικό, για την περίπτωση που χρειαστεί να παρασχεθεί βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής. Από το Υπουργείο Υγείας συνιστάται στους κατοίκους να πλένουν καλά φρούτα και λαχανικά πριν τα καταναλώσουν.

    Το χρονικό της πυρκαγιάς

    Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 10.30 το πρωί σε μία από τις 42 δεξαμενές με διαλυτικά. Άμεσα σήμανε συναγερμός, καθώς τα φλεγόμενα υλικά ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνα και σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις. Οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν άμεσα χωρίς να κινδυνεύσουν. Επίσης εκκενώθηκε το παρακείμενο εργοστάσιο της ΔΕΗ και άλλο ένα που κατασκευάζει μονωτικά υλικά, όπως και παιδικές κατασκηνώσεις της περιοχής.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέλαβαν δράση. Στο έργο της κατάσβεσης, που υπήρξε δυσχερές εξαιτίας των πυκνών καπνών, πήραν μέρος 180 πυροσβέστες με 51 οχήματα και δύο ειδικά οχήματα της ΕΜΑΚ, ενώ έγιναν από αέρος ρίψεις νερού και ψυκτικού αφρού. Οι ρίψεις από αέρος σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το πρωί.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα και εναπόκειται στις αρχές να συστήσουν ειδική επιτροπή και να διερευνήσουν το περιστατικό. Η καταστροφή για το εργοστάσιο υπήρξε σχεδόν ολοκληρωτική, καθώς έχουν καεί η πλειοψηφία των δεξαμενών του, σε μία από τις οποίες σημειώθηκε, άλλωστε, χθες η έκρηξη. Πάντως, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής υπέβαλε μήνυση στην εταιρία καθώς κάποιες από τις δεξαμενές παρότι είχαν άδεια λειτουργίας δεν ήταν καθόλα νόμιμες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο

    [06] Κοινωνία

    Μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών

    Ελπίδες για το μικρό Λευτέρη

    27/7/2006 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 7χρονου Λευτέρη, που υποβλήθηκε, την Τετάρτη, σε επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών, στο Νοσοκομείο "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης. Οι θεράποντες ιατροί του τονίζουν ότι οι πρώτες 48 ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την περαιτέρω πορεία της υγείας του. Το παιδί, που λόγω σπάνιας νευρολογικής ασθένειας, είχε χάσει την όρασή του και κινδύνευε να μείνει παράλυτο, είχε συγκινήσει με την ιστορία του το Πανελλήνιο και πολύς κόσμος είχε σπεύσει στα νοσοκομεία να δώσει δείγμα για να βρεθεί ιστοσυμβατός δότης για τη μεταμόσχευση. Ο κατάλληλος δότης, που είναι απόλυτα συμβατός, είναι από την Κύπρο και βρέθηκε μέσω διεθνούς τράπεζας μοσχευμάτων μυελού των οστών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρέθηκε δότης

    [07] Κοινωνία

    Των υποψηφίων για την Τ.Α.

    Ενημερωτικές επαφές

    27/7/2006 5:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 6:20:09 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης, παρουσίασε, άλλους επτά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού "Η Αθήνα Αλλά-ζει", μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Άννα Φόνσου και ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος. Ο ανθυποψήφιός του για τη ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, κλείνοντας τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών του με εκπροσώπους θεσμικών φορέων, συναντήθηκε με το γ.γ. Περιφέρειας Αττικής, Χαράλαμπο Μανιάτη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα για τη στενότερη μελλοντική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου καθώς την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία, για την απορρόφηση κονδυλίων από το Δ' ΚΠΣ. Την επέκταση του τραμ στον Πειραιά ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο, Παναγιώτης Φασούλας, κατά τη συνάντησή τους. Όπως είπε, ο κ. Λιάπης στόχος είναι μια συμφωνία όλων των παρατάξεων για το τραμ, καθώς είναι ένα έργο, που θα γίνει επ' ωφελεία των κατοίκων και θα ενώσει το λιμάνι με τα υπόλοιπα ανατολικά προάστια. Με το γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Φούρλα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας με επικεφαλής το Γιώργο Μαυρίκο, κατά την οποία συζητήθηκε η αντιπυρική προστασία του Λεκανοπεδίου και οι επιπτώσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα ονόματα στο "Η Αθήνα Αλλά-ζει"

    [08] Κοινωνία

    Κατά των ανηλίκων και των γονιών τους

    Διώξεις για την υπόθεση "Άλεξ"

    27/7/2006 12:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ποινικές διώξεις κατά των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση του μικρού Αλεξ από την Βέροια, άσκησε σήμερα ο αντιεισαγγελέας Στέφανος Ζαρκαζιάς. Συγκεκριμένα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού από δράστες ανήλικους και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων όσον αφορά τους γονείς των παιδιών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Ο εισαγγελέας παρέπεμψε την δικογραφία στον ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης ώστε να διακριβωθεί, όπως σημειώνει στο υπόμνημά του, αν κάποιος ή κάποιοι από τους ανήλικους κατηγορούμενους είχαν διαφορετική συμμετοχή στο έγκλημα από αυτή του φυσικού αυτουργού, εάν τελέσθηκαν από τους ανηλίκους και άλλα αδικήματα, εάν τελέσθηκαν από κάποιον ή κάποιους ενήλικους κατηγορουμένους, εκτός από το αδίκημα της παραμέλησης και άλλα αδικήματα, όπως υπόθαλψη εγκληματία και αν υπάρχει συμμετοχή τρίτων προσώπων στην υπόθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λύγισε η Νατέλα

    [09] Κοινωνία

    48χρονος δολοφονήθηκε στο κατάστημα του

    Έγκλημα στον Κολωνό

    27/7/2006 12:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ένας 48χρονος ζαχαροπλάστης τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά αγνώστου, που εισέβαλε χθες στο κατάστημα του στον Κολωνό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο δράστης πυροβόλησε τον 48χρονο στο κεφάλι και μετά διέφυγε με μηχανή που οδηγούσε συνεργός του. Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς από τα μέχρι τώρα ευρήματα, αποκλείει τη ληστεία. Όπως κατέθεσε η κόρη του θύματος οι δράστες δεν αφαίρεσαν τίποτα από το κατάστημα. Ο άτυχος άνδρας, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου εξέπνευσε νωρίς το πρωί.

    [10] Κοινωνία

    Νοσηλεύεται στην εντατική

    Κακοποιήθηκε 7χρονος

    27/7/2006 12:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 4:49:17 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης 7χρονο αγοράκι το οποίο κακοποιήθηκε από τους γονείς του. Σύμφωνα με το διευθυντή ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Στέργιο Αποστολίδη, το παιδί κακοποιήθηκε βάναυσα, πιθανότατα από βέργα, και φέρει πολλαπλά τραύματα σε όλο του το σώμα. Οι γονείς του συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς, όπως προέκυψε, το κακοποιούσαν συστηματικά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος της 34χρονης μητέρας ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε βάρος του 36χρονου πατέρα ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο με πρόκληση βαριάς βλάβης στην υγεία του θύματος. Οι γονείς παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, απ όπου πήραν αναβολή για να απολογηθούν τη Δευτέρα. Αρχικά, το αγόρι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο.

    [11] Κοινωνία

    Για τις Αστικές Συγκοινωνίες

    Λήγουν τα παλιά εισιτήρια

    27/7/2006 4:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Λήγει στις 31 Ιουλίου η παράταση ισχύος των παλαιών φθηνότερων εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών. Οι κάτοχοι τους μπορούν να τα ανταλλάσσουν με ισάριθμα εισιτήρια ίδιου τύπου καταβάλλοντας τη διαφορά. Η ανταλλαγή των παλιών εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά από την 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2006 στα γραφεία του ΟΑΣΑ στην οδό Μετσόβου 25 από τις 08.00 έως τις 13.30 όλες τις εργάσιμες ημέρες.

    [12] Κοινωνία

    Κλειστή τη νύχτα στο ρεύμα προς Αθήνα

    Έργα στην Κακιά Σκάλα

    27/7/2006 1:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κλειστή θα παραμείνει η Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα, από σήμερα στις 9 το βράδυ έως τις 6 αύριο το πρωί λόγω έργων για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης. Η κίνηση των οχημάτων προς Αθήνα θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, από τον κόμβο της Κινέτας και θα επανέρχεται στη νέα εθνική οδό από τον κόμβο των Μεγάρων. Το ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [13] Κόσμος

    Πλήττουν την κεντρική Ευρώπη

    Καύσωνες και καταιγίδες

    27/7/2006 2:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 4:04:59 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει στην κεντρική Ευρώπη οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καταρρακτώδεις βροχές, που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες. Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Επαγρύπνησης για την Υγεία, Ζιλ Μπικέρ, το κύμα καύσωνα, που πλήττει την ανατολική και βόρεια Γαλλία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους, ενώ εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό πάνω από 70 διαμερίσματα της χώρας. Στη Ρουμανία, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη ζέστη, ενώ το κύμα καύσωνα του Ιουνίου είχε αφήσει πίσω του 17 νεκρούς. Από τον καύσωνα, όμως, δοκιμάζονται και η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Πολωνία, όπου παρατηρήθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1779, καθώς το θερμόμετρο δεν πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς. Την ίδια ώρα, μεγάλες πλημμύρες προκαλούν οι καταιγίδες στη δυτική Γαλλία, στη βόρεια Γερμανία, την Ελβετία και τη Νορβηγία. Στη Νορμανδία, έξι σπίτια καταστράφηκαν από πτώση κεραυνού και οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ τρία αεροσκάφη δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν αεροδρόμια του Παρισιού, λόγω των σφοδρών καταιγίδων. Και οι ΗΠΑ, όμως, δοκιμάζονται εδώ και ημέρες από τον καύσωνα, που πλήττει, κυρίως, στην Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 70 θάνατοι από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το θερμόμετρο άγγιξε τους 46 βαθμούς, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια και χιλιάδες επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, όταν καταστράφηκαν μετασχηματιστές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικός καύσωνας στις ΗΠΑ

    Φονικό καλοκαίρι στη Γαλλία

    Φονική κακοκαιρία

    [14] Κόσμος

    Αφγανιστάν: Συντριβή ελικοπτέρου

    27/7/2006 11:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 12:19:59 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπετρο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη, σε απόκρημνη ορεινή περιοχή του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε περιοχή δράσης Αφγανών ανταρτών. Μεταξύ των θυμάτων ήταν δύο στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης, ανέφερε εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δώδεκα πτώματα.

    [15] Ιράκ

    Ολοκληρώθηκε η δίκη του Σαντάμ Χουσέιν

    Εν αναμονή της απόφασης

    27/7/2006 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του Ιράκ Τάχα Γιασίν Ραμαντάν ολοκληρώθηκε η δίκη Σαντάμ Χουσέιν και των επτά συγκατηγορουμένων του, που κατηγορούνται για την εξόντωση 148 σιϊτών χωρικών, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 1982. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει τη θανατική ποινή για τον πρώην δικτάτορα και πρόεδρο του Ιράκ και για δύο συγκατηγορουμένους του. Χθες Τετάρτη ο Σαντάμ Χουσέιν δήλωσε ότι είναι στρατιώτης και θέλει, εάν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα και όχι στην αγχόνη. Αλλά η επιθυμία του αυτή είναι απίθανο να εκπληρωθεί. Η ιρακινή νομοθεσία ορίζει ότι οι εκτελέσεις γίνονται δι απαγχονισμού. Ο Σαντάμ πρόκειται να προσαχθεί σε νέα δίκη, σε ένα μήνα με την κατηγορία της γενοκτονίας των Κούρδων του Ιράκ.

    [16] Ιράκ

    Σε εμπορικό κέντρο στη Βαγδάτη

    Αιματηρή επίθεση στο Ιράκ

    27/7/2006 10:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 5:40:38 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε την Πέμπτη στη σιιτική συνοικία της Καράντα στο κέντρο της Βαγδάτης με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 151 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στο εμπορικό κέντρο Τάχερ αλ-Ασαντ, ενώ ακολούθησε και επίθεση με τρία βλήματα όλμου. Από τις δύο επιθέσεις καταστράφηκε ολοσχερώς το εμπορικό κέντρο και υπέστησαν ζημιές γειτονικά καταστήματα. Καταστράφησαν επίσης επτά αυτοκίνητα.

    [17] Μ. Ανατολή

    Νέα επιστράτευση εφέδρων από το Ισραήλ

    Αγριεύουν οι μάχες

    27/7/2006 7:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 7:46:36 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕT-Reuters-Associated

    Χωρίς μια απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Διάσκεψη της Ρώμης, το Ισραήλ συνεχίζει για 16η ημέρα τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις στο Λίβανο. Οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την 12η Ιουλίου με αφορμή την απαγωγή δυο ισραηλινών στρατιωτών και τις επιθέσεις με ρουκέτες Κατιούσα στο βόρειο Ισραήλ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Οι βόμβες ισοπέδωσαν την Τύρο. Χτύπημα δέχθηκαν και φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Πλήγματα υπέστησαν και οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα. Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της, απάντησε με ρουκέτες εναντίον χημικού εργοστασίου αλλά και πόλεων στο Βόρειο Ισραήλ. Μεσούσης της κρίσης στο Λίβανο, η Αλ Κάιντα επανεμφανίζεται και απειλεί πως δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί το βομβαρδισμό του Λιβάνου και της Λωρίδας της Γάζας. Το ίδιο όμως και το Ισραήλ που αποφάσισε και νέα επιστράτευση εφέδρων και τη συνέχιση των χερσαίων επιχειρήσεων στο Ν. Λίβανο. Από την αρχή των συγκρούσεων, πάνω απο 400 Λιβανέζοι και 50 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί.

    Απελπιστική κατάσταση

    Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και το πυροβολικό σφυροκόπησαν νωρίς σήμερα το πρωί το νότιο Λίβανο, μετά την απώλεια 9 ισραηλινών στρατιωτών χθες, Τετάρτη, στις μάχες με τη Χεζμπολάχ.

    Οχτώ άτομα βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια των τελευταίων σφοδρών βομβαρδισμών, οι τρεις στη Τύρο που χτυπήθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο διήμερο.

    Η ιστορική πόλη ισοπεδώνεται κάτω από τους τόνους των βομβών. Άμαχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα γκρεμισμένα σπίτια τους.

    Η κατάσταση είναι απελπιστική.

    Στο Νότιο Λίβανο, αρκετά χωριά αποκλεισμένα από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων αρχίζουν να μην έχουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα, ενώ πολλοί ασθενείς έχουν παγιδευτεί σε νοσοκομεία.

    Οι άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία ή σε τεμένη λόγω των βομβαρδισμών.

    Μέλη του Ερυθρού Σταυρού που επισκέφθηκαν την Μπλίντα, κοντά στην πόλη Μπιντ Τζιμπέιλ, που μαίνονται οι σκληρές μάχες μεταξύ μαχητών της Χεζμπολάχ και του Ισραηλινού στρατού βρήκαν περίπου 700 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 300 παιδιά, να έχουν βρει καταφύγιο σε τέμενος.

    Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιχειρήσεις. Στόχος η οριστική απομάκρυνση των μαχητών της Χεζμπολάχ, από τα βόρεια συνορά του.

    Ωστόσο ο καλά οργανωμένος και εξοπλισμένος στρατός του Ισραήλ, συναντά σθεναρή αντίσταση.

    Οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης αποκρούουν τις επιθέσεις κρατώντας τις θέσεις τους στην Μπιντ Τζιμπέιλ, προκαλώντας προβληματισμό και νευρικότητα στη κυβέρνηση του Ισραήλ.

    Η κατάληψη της πόλης αποτελεί όχι μόνο θέμα ασφάλειας αλλά και θέμα τιμής.

    Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, με τα χέρια λυτά μετά την αποτυχία της Διάσκεψης της Ρώμης, αποφασίζει τη συνέχιση των περιορισμένων χερσαίων επιχειρήσεων και την εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών στο Λίβανο, χωρίς χρονικό περιορισμό

    Ωστόσο απορρίπτει τη διεξαγωγή μιας ευρύτερης χερσαίας επιχείρησης.

    Η Χεζμπολάχ με τις ευλογίες και της Αλ Κάιντα πλέον, συνεχίζει τις πυραυλικές επιχειρήσεις σε πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.

    Περίπου 40 ρουκέτες έπληξαν διάφορες περιοχές στις πόλεις Μάαλοτ, Σάφεντ και Καρμίελ και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

    Περισσότερες από 1.200 ρουκέτες έχουν ριφθεί στο ισραηλινό έδαφος από την έναρξη της σύγκρουσης στις 12 Ιουλίου.

    Την ίδια ώρα το Ισραήλ κρατά ανοιχτό και το μέτωπο της Γάζας. Ο στρατός βομβάρδισε το ανατολικό τμήμα της πόλης με αποτέλεσμα μία 75χρονη γυναίκα, ένας 16χρονος και ένας 23χρονος να σκοτωθούν.

    Παράλληλα πηγές μέλη των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, αναζητώντας υπόπτους.

    Νέες απειλές της Αλ Κάιντα

    Την ώρα που η αιματοχυσία συνεχίζεται άλλος ένας εφιάλτης προστίθεται στο σκηνικό του τρόμου των δυο τελευταίων εβδομάδων.

    Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι απειλεί πως όλος ο κόσμος από την Ισπανία ως το Ιράκ θα μετατραπεί σε πεδίο μάχης σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στο Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Με την εμφάνισή του ο σουνίτης Ζαουάχρι επιχειρεί να μετατρέψει τη σιιτική οργάνωση σε σύμβολο του αγώνα όλου του αραβικού κόσμου κατά του Ισραήλ.

    Προσπαθεί ουσιαστικά να εξαλείψει τις διαφορές ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες, να τους ενώσει ενώπιον του κοινού εχθρού που είναι το Ισραήλ οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους.

    Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, μάλιστα, αναφέρεται στην απαγωγή των 3 Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς και εξοργισμένος επισημαίνει πως ο κόσμος γύρισε ανάποδα γι αυτούς, αλλά κανείς δεν αντιδρά για τους 10 000 Άραβες κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, όπως επισημαίνει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

    16η ημέρα συγκρούσεων

    [18] Μ. Ανατολή

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    Εισβολή Ισραηλινών στη Γάζα

    27/7/2006 1:08:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια 75χρονη Παλαιστίνια, όταν οβίδα του ισραηλινού στρατού χτύπησε το σπίτι της στη Λωρίδα της Γάζας. Εκτός από την άτυχη Καμίλα Αλ Νάζαχ, τραυματίσθηκε ένα μέλος της οικογένειας της. Την ίδια ώρα, 15 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στη περιοχή. Δεν έγινε γνωστό εάν οι Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν από οβίδα άρματος μάχης ή από πύραυλο που εκτόξευσε ισραηλινό αεροπλάνο. Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινά στρατεύματα. Συνολικά 142 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών, πριν από 16 ημέρες. Να σημειωθεί ότι στις 15 Αυγούστου του 2005 άρχισε η μεγάλη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από την περιοχή μετά από 38 χρόνια παρουσίας.

    [19] Μ. Ανατολή

    Νέες απώλειες αμάχων

    16η ημέρα συγκρούσεων

    27/7/2006 10:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 7:33:14 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-AFP-BBC-ΝΕΤ

    Βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες σημαδεύουν και σήμερα τα εδάφη της μεθορίου μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου, την ώρα που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να απεμπλακεί από το αδιέξοδο που σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Ρώμη. Οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν και σήμερα Πέμπτη σε μια προσπάθεια να επέλθει κάτι περισσότερο από ευχές για ειρήνευση, ενώ η φινλανδική προεδρία της ΕΕ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών για την 1η Αυγούστου. Στο μεταξύ, το Ισραήλ καταμέτρησε χθες τις μεγαλύτερες απώλειες σε μία και μόνο ημέρα. Σε επιδρομή στην πόλη Μπιντ Τζμπεϊλ σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες και άλλος ένας στον τομέα της Μαρούν αλ Ρας, ανεβάζοντας στους 22 τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των αιματηρών επιχειρήσεων πριν δύο εβδομάδες. Στο μεταξύ, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της βομβαρδίζοντας περιοχές του Λιβάνου. Δύο Λιβανέζοι πολίτες και ένας αστυνομικός έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο 12ωρο, ενώ η Χεζμπολάχ προχώρησε και αυτή σε εκτόξευση πυραύλων εναντίον του βορείου Ισραήλ. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκάλεσε την αντίδραση του δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, που προειδοποίησε ότι η οργάνωση θα αντιδράσει στις ισραηλινές επιθέσεις.

    Βομβαρδισμοί και απώλειες

    Οι αντάρτες της Χεζμπολάχ συνέχισαν και σήμερα τις επιθέσεις τους εναντίον του βορείου Ισραήλ, από θέσεις τους στο νότιο Λίβανο, εκτοξεύοντας 10 πυραύλους Κατιούσα εναντίον της πόλης Σάφεντ. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί. Χθες όμως οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια του στρατού να καταλάβει τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Μπιντ Τζμπεϊλ, που θεωρείται προπύργιο της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα ανταρτών.

    Αργά τη νύχτα τα ισραηλινά μαχητικά έπληξαν κτήριο της Τύρου, στο οποίο πιστευόταν ότι είχε καταφύγει στέλεχος της Χεζμπολάχ. Από την κατάρρευση του κτηρίου τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι. Άλλοι τρεις άνθρωποι, ένας αστυνομικός και δυο πολίτες σκοτώθηκαν αργά τη νύχτα κατά τις αεροπορικές επιδρομές στην κοιλάδα Μπεκάα του ανατολικού Λιβάνου, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Ειδικότερα, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δυο πολίτες τραυματίσθηκαν όταν επλήγη το όχημά τους στο αλ-Κάρακ, ενώ κοντά στην περιοχή Ταρσίς, στον ορεινό δρόμο που συνδέει τη Μπεκάα με τη Βηρυτό σκοτώθηκε ένας οδηγός φορτηγού που μετέφερε λαχανικά. Άλλος ένας άνδρας σκοτώθηκε και αυτός μέσα στο αυτοκίνητό του στην τοποθεσία Ραγιάκ, στην ίδια περιοχή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Βόμβες έπεσαν και στο Αμσίτ 40 χλμ βόρεια της Βηρυτού, με στόχο κέντρο ραδιοεπικοινωνιών.

    Συνολικά 408 Λιβανέζοι και 51 Ισραηλινοί έχουν πέσει θύματα της ένοπλης διένεξης που ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου και η οποία όπως προειδοποίησε ο Ισραηλινός στρατηγός Ούντι Αντάμ, διοικητής του βορείου στρατιωτικού τομέα, θα συνεχισθεί "επί πολλές εβδομάδες ακόμη".

    Αναζητώντας την εκεχειρία

    Από την πλευρά του ο ΟΗΕ προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της χθεσινής επίθεσης εναντίον σταθμού του στο Χιάμ, στο νότιο Λίβανο, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Τζέιν Χολ Λούτε, αναπληρώτριας Γ.Γ. Αρμόδια για τις Επιχειρήσεις Διατήρησης της Ειρήνης, οι ισραηλινές αρχές κώφευσαν στις διαμαρτυρίες που δέχθηκαν από τον ΟΗΕ και συνέχισαν απτόητες τους βομβαρδισμούς κοντά στο φυλάκιο της FINUL, μέχρι που οι οβίδες έπληξαν το κτήριο. Το προσωπικό της FINUL καταμέτρησε την ίδια ημέρα 21 βολές που έπεσαν σε μία περίμετρο 300 μ από το φυλάκιο, κι άλλες 12 σε περίμετρο 100μ. Μάλιστα τα πυρά συνεχίσθηκαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Σύμφωνα με τη Λούτε, καμία βολή δεν είχε προέλευση τη Χεζμπολάχ. Υπό το βάρος των εξελίξεων η Αυστραλία ανακοίνωσε πως θα αποσύρει τους 12 παρατηρητές της από την περιοχή.

    Το Ισραήλ από την πλευρά του εξέφρασε λύπη για την απώλεια ζωών, απέρριψε τις μομφές Ανάν για "σκόπιμη ενέργεια" εκ μέρους τους και διέταξε τη διερεύνηση του περιστατικού.

    Την ίδια ώρα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προσπαθούν να έρθουν σε κάποια συνεννόηση. Ο Λευκός Οίκος, πάντως, δηλώνει ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της διάσκεψης στη Ρώμη και αρνείται ότι ήταν αποτυχία. Οι συμμετέχοντες "κατέληξαν σε μια συμφωνία που μιλά για επείγουσα εκεχειρία. Το ότι δεν έχουμε την ακριβή ημερομηνία για μια εκεχειρία, δεν είναι μια αποτυχία, είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου στους δημοσιογράφους και επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Χεζμπολάχ να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια κατάπαυση του πυρός.

    Επίσης, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις διέψευσε πως οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση που αντιτάχθηκε στο αίτημα για "άμεση κατάπαυση πυρός" μεταξύ των δύο πλευρών. "Ναι, πολλές χώρες το ζήτησαν. Αλλά υπήρξαν περισσότερες που δεν το έκαναν" δήλωσε.

    Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα δεν έκρυψε την πικρή απογοήτευση του για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων.

    H Γαλλία εκφράζει την ελπίδα ότι, την επόμενη εβδομάδα, θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα σχέδιο απόφασης για το Λίβανο, στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Φιλίπ Ντιστ-Μπλαζί, το σχέδιο θα απευθύνει έκκληση για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ, για την άνευ όρων απελευθέρωση των δύο Ισραηλινών στρατιωτών και για τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης ασφαλείας στο νότιο Λίβανο. Επίσης, εκτίμησε ότι η αποστολή μιας πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης υπό τον ΟΗΕ μπορεί να είναι εφικτή μόνο εάν υπάρξει διαρκής ειρήνη.

    Από την πλευρά του το Ισραήλ, δια στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαϊμ Ραμόν, ερμήνευσε τα τεκταινόμενα στη Ρώμη ως "πράσινο φως για τη συνέχιση της εκστρατείας".

    Προειδοποίηση από Αλ Κάιντα

    Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και των Παλαιστινίων προκάλεσαν την αντίδραση του δεύτερου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι. Σε βίντεο, που μεταδόθηκε, την Πέμπτη, από το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Ζαουάχρι προειδοποιεί ότι η οργάνωση του Μπιν Λάντεν "δε θα μείνει απλώς παρατηρητής" των ισραηλινών επιχειρήσεων και καλεί το μουσουλμανικό κόσμο να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στα αραβικά εδάφη.

    "Πώς μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί, όταν βλέπουμε τις βόμβες να πέφτουν πάνω στο λαό μας", τονίζει και καλεί τους Μουσουλμάνους να γίνουν "μάρτυρες στον πόλεμο κατά των Σιωνιστών και των Σταυροφόρων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χωρίς λύση ειρήνης

    Χτύπησαν βάση του ΟΗΕ

    [20] Οικονομία

    Ένδειξη εμπιστοσύνης

    Νέα πρόταση Credit Agricole

    27/7/2006 11:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 5:10:14 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Θετικά θα εξετάσει η Κυβέρνηση την αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε το πρωϊ της Πέμπτης, η Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. "Η νέα αυτή πρόταση είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ίδιας της Εμπορικής Τράπεζας. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει η διϋπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, θα εξετάσει θετικά τα νέα δεδομένα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας

    Από την άλλη πλευρά, σχετική ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας αναφέρει ότι "η Credit Agricole S.A. ανακοίνωσε την αύξηση του προσφερόμενου τιμήματος σε μετρητά προς του μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας σε 25 ευρώ ανά μετοχή. Οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις της δημόσιας πρότασης της Credit Agricole S.A. παραμένουν οι ίδιοι. Το Αναθεωρημένο Προσφερόμενο Τίμημα προσφέρεται για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, εκτιμώντας της σε 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η περίοδος αποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι της Εμπορικής θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αποδοχής τους στο δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα λήξει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2006 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελληνική Επικράτεια".

    Η αναθεώρηση της δημόσιας πρότασης τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 3461/2006.

    Οι μέτοχοι που επιθυμούν διευκρινήσεις αναφορικά με τους όρους ή τους τρόπους αποδοχής της δημόσιας πρότασης ή χρειάζονται βοήθεια στη συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων αποδοχής μπορούν να επικοινωνούν με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθ όλη τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, στα τηλέφωνα 210 33 47 055, 210 33 47 018/9, 210 33 47 013, 210 33 47 016 και 210 33 47 052.

    Κλιμάκιο της γαλλικής τράπεζας με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο το μεσημέρι συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εμπορικής Τράπεζας κ. Γιώργο Προβόπουλο.

    Τα διοικητικά στελέχη της Credit Agricole ενημέρωσαν τον κ. Προβόπουλο για τη νέα βελτιωμένη προσφορά που υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς και για τα επιχειρηματικά σχέδια για την Εμπορική Τράπεζα, στην περίπτωση που ολοκληρωθεί με επιτυχία η εξαγορά της Εμπορικής.

    Παράλληλα συναντήθηκαν και με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη.

    Ο κ. Τσιτουρίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά τα νέα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της. Ταυτόχρονα απέκλεισε το γεγονός να θιγεί το ασφαλιστικό της Εμπορικής.

    Αντίθετη η αντιπολίτευση

    Ευθεία επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή την πώληση της Εμπορικής, εξαπέλυσε ο τομέας οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

    "Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική του πουλάμε φθηνά και αγοράζουμε ακριβά", επεσήμανε η Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ξεπούλημα της Εμπορικής.

    "Η κυβέρνηση αντί να εγγυάται το δημόσιο συμφέρον έχει μετατραπεί σε υπηρέτη εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και δη ξένων και αυτό αφορά όχι μόνο στο τραπεζικό σύστημα αλλά και άλλες περιπτώσεις" είπε η κ. Παπανδρέου ενώ επεσήμανε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σημαντική πτώση της τιμής της Εμπορικής αν και ανεβαίνει ο δείκτης του χρηματιστηρίου.

    Στο θέμα της πωλήσεως της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος δηλώνοντας πως "η κυβέρνηση είναι όπως ακριβώς το ποντίκι μέσα στη φάκα, δηλαδή έχει εγκλωβισθεί μέσα στην αδιέξοδη πολιτική των εκποιήσεων".

    Την αντίθεσή τους με την εξαγορά της Τράπεζας, εξέφρασαν ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ.

    Ιστορία της Εμπορικής

    Η "ζωή "της Εμπορικής Τράπεζας, ξεκινάει πριν 120 χρόνια, το 1886, χρόνο κατά τον οποίο ο ιδρυτής της, Γρηγ. Εμπεδοκλής, προχωρεί στην ίδρυση του Τραπεζικού Γραφείου "Γρ. Εμπεδοκλής".

    Από τότε η Τράπεζα πέρασε από πολλές φάσεις για να καταλήξει σήμερα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και να έχει συνεχή, γόνιμη και ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στον εκσυγχρονισμό της τραπεζικής αγοράς στη χώρα μας.

    Οι βασικοί σταθμοί στην ιστορία της σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της τράπεζας είναι:

    1886: ΄Ιδρυση Τραπεζικού Γραφείου "Γρ. Εμπεδοκλής" 1896: ΄Ιδρυση της Τράπεζας Γρ. Εμπεδοκλέους 1907: ΄Ιδρυση Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος με επικεφαλής το Γρηγ. Εμπεδοκλή, έπειτα από μετατροπή της Ε.Ε. "Τράπεζα Γρ. Εμπεδοκλέους" σε Α.Ε. με την επωνυμία «Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 1923: ΄Ιδρυση της Commercial Bank of the Near East στο Λονδίνο. Υποκαταστήματα σε Αλεξάνδρεια και Κωνσταντινούπολη. 1941: Ο Γρ. Εμπεδοκλής εγκαθίσταται στη Νότιο Αφρική μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς. Αναπλήρωσή του από τους Χ. Μουλάκη και Π. Βαφειαδάκη. 1941-1943: Οργάνωση συσσιτίων, παροχή δανείων και εκτάκτων βοηθημάτων πρός το προσωπικό για την αντιμετώπιση των δεινών της κατοχής. Σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα και μετοχές εταιριών. Το 1942, αποκτάται η πλειοψηφία των μετοχών της Ασφαλιστικής Εταιρείας Φοίνιξ. 1948: Πρώτο μεταπολεμικό έτος με κέρδη 1951: Θάνατος του Γρ. Εμπεδοκλέους στη Νότιο Αφρική 1952: Είσοδος στην Τράπεζα και ανάληψη της Διοίκησής της από τον Καθηγητή Στρατή Ανδρεάδη. 1957: Εορτασμός της πεντακονταετηρίδος από της ιδρύσεως της Εμπορικής με συνεχή και ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεγεθών της. Εξαγορά Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας. 1958: Εξαγορά ασφαλιστικής εταιρίας "Ιονική" 1962: Εξαγορά Τράπεζας Πειραιώς και της ασφαλιστικής εταιρίας "Γενικαί Ασφάλειαι" 1963:΄Ιδρυση Τράπεζας Επενδύσεων 1964: Εξαγορά Τράπεζας Αττικής 1957-1965: Οικοδόμηση του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας με απόκτηση, εκτός από Τραπεζικές και Ασφαλιστικές εταιρίες και βιομηχανικών Ξενοδοχειακών και Ναυπηγικών επιχειρήσεων (Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, Χυμών & Κονσερβών, Ιονική Ξενοδοχειακή, Ναυπηγεία Ελευσίνος κ.α) 1958: ΄Ιδρυση του Ινστιτούτου Τραπεζικής Επιμόρφωσης, ως εργαλείου εσωτερικής επιμόρφωσης του προσωπικού. Το Ινστιτούτο αναβαθμίζεται το 1971: Ιδρύονται θυγατρικές Τράπεζες σε Παρίσι και Φραγκφούρτη 1975: Η Τράπεζα περιέρχεται στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Ορίζεται Κυβερνητικός Επίτροπος και απομακρύνεται ο Στρατής Ανδρεάδης. 1976: Με αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου η πλειοψηφία των μετοχών περιέρχεται σε οργανισμούς ελεγχόμενους από το Δημόσιο και ο Στρατής Ανδρεάδης περιορίζεται σε μειοψηφία. 1991-2: Πώληση επτά θυγατρικών (Τράπεζα Πειραιώς, Ναυπηγεία Ελευσίνος κ.α.) 1992: Μετονομάζεται σε εργαστήριο Ελευθέρων Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Σπουδών 1994: Μετονομάζεται σε ΣΤΕΠ, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα. 1995: Συμφωνία με E.B.R.D για ίδρυση θυγατρικών σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εξαγορά του 51% της ασφαλιστικής εταιρίας Μetrolife. 1997: Μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών της Τραπέζης Αττικής. 1990 - 1999: Ίδρυση νέων, χρηματοπιστωτικών κυρίως, εταιριών του Ομίλου της Τράπεζας (Leasing, Factoring, Venture Capital, κ.α.) 1993-1999: Ίδρυση υποκαταστημάτων και επέκταση εργασιών στην Κύπρο. 1999: Πώληση της Ιονικής Τράπεζας στην Alpha Bank. 2000: Είσοδος της Γαλλικής Τράπεζας Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής με ποσοστό 6,7% 2001: Λειτουργεί στην Κύπρο η θυγατρική Τράπεζα της Εμπορικής, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λ.Τ.Δ 2002: Η Credit Agricole αυξάνει το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής Τράπεζας σε 8,74% 2004: Απορρόφηση συνολικά δέκα θυγατρικών εταιρειών στο πλαίσιο ανασύνταξης του Ομίλου.

    Μετοχολόγιο Εμπορικής Τράπεζας στις 14 Ιουνίου 2006

    Μέτοχος Ποσοστό (%) ΔΕΚΑ 11,01 Credit Agricole 8,83 LDN HKNL Stichting Pensioenfonds ABP 6,35 Ο.Α.Ε.Δ. 5,43 Ταμεία 20,12 Διάφοροι Οργανισμοί 5,58 Ξένοι Θεσμικοί 16,00 Έλληνες θεσμικοί 6,66 Επενδυτικό κοινό 20,02 Σύνολο 100

    Credit Agricole

    Ο όμιλος της Credit Agricole αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας και τον έκτο στον κόσμο, με παρουσία σε 66 χώρες σε όλες τις ηπείρους, 21 εκατ. πελάτες, 9.100 υποκαταστήματα, 135.000 εργαζομένους και κέρδη από τραπεζικές εργασίες 25,9 δισ.ευρώ. Στο όμιλο της ανήκουν 2.583 τοπικές τράπεζες και 41 περιφερειακές.

    Η πρόταση της Credit Agricole SA είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα πρόσφορα για την Εμπορική

    [21] Οικονομία

    Για τη Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζών

    Επαφές Τσιτουρίδη

    27/7/2006 5:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 6:04:28 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε συμφωνία με τους εργαζόμενους κάλεσε τους πρόεδρους των Τραπεζών, ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, που την Πέμπτη συναντήθηκε με εκπροσώπους των δυο πλευρών. Παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιτουρίδης ζήτησε από τις δύο πλευρές να αποσαφηνίσουν οριστικά -το αργότερο μέχρι το πρωί της Παρασκευής- εάν προτίθενται να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος κάλεσε τις τράπεζες να προσέλθουν σε διαπραγμάτευση με τις νόμιμες εξουσιοδοτήσεις. "Δεν μπορούμε να καταναλώνουμε το χρόνο μας σε άλυτες συναντήσεις", είπε. "Τα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε, είναι τα οικονομικά και ορισμένα άλλα παρεμφερή", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Δημ. Τσουκαλάς.

    [22] Οικονομία

    Αύξηση ειδικού φόρου και τελών

    Ακριβαίνουν τσιγάρα και κινητή τηλεφωνία

    27/7/2006 2:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/7/2006 4:24:48 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού στο 75% της πλέον διαδεδομένης τιμής, από 65% που είναι σήμερα, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Η αύξηση του φόρου στον καπνό θα έχει άμεση επίπτωση στη τιμή των τσιγάρων που θα πωλούνται κατά 20 λεπτά ακριβότερα, ενώ τα προσδοκώμενα έσοδα για το υπουργείο Οικονομικών ανέρχονται σε 180 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

    Παράλληλα, αυξάνονται κλιμακωτά και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

    Από 1ης Οκτωβρίου τα τέλη κινητής τηλεφωνίας διαμορφώνονται στα

    - 2 ευρώ για λογαριασμούς έως 30 ευρώ - 5 ευρώ για λογαριασμούς από 30 έως 60 ευρώ - 8 ευρώ για λογαριασμούς από 60 έως 120 ευρώ - 15 ευρώ για λογαριασμούς αξίας από 120 έως 240 ευρώ και στα - 25 ευρώ για λογαριασμούς μεγαλύτερους από 240 ευρώ.

    Από την αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας τα προσδοκώμενα έσοδα ανέρχονται σε 90 εκατ. ευρώ.

    Αναφερόμενη στη τροπολογία,η υπεύθυνη τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου επέκρινε την Κυβέρνηση για τις αυξήσεις, λέγοντας ότι ενώ ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαίωνε ότι παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου δεν υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα μέτρα σήμερα προχωρά σε αύξηση φόρων σε τσιγάρα και τέλη κινητής τηλεφωνίας.

    Η υλοποίηση του προϋπολογισμού δεν προχωράει καλά, επισήμανε η κ. Παπανδρέου για να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει για την λήψη έκτακτων μέτρων, μόνιμου χαρακτήρα.

    [23] Οικονομία

    Στις αρχές του επόμενου έτους

    Προσλήψεις προσωπικού φυλακών

    27/7/2006 1:10:00 μμ

    Την πρόσληψη 1000 δικαστικών υπαλλήλων και φρουρών για τις φυλακές, στις αρχές του επόμενου έτους αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας και Δικαιοσύνης στην διάρκεια συνάντησης που είχαν πριν λίγο.

    Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαληγούρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στην ανέγερση τριών νέων φυλακών και δύο δικαστικών μεγάρων μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου Και Ιδιωτικού Τομέα.

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Απομακρύνεται του Σαβιόλα

    27/7/2006 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αρνητική κατάληξη φαίνεται πως θα έχει το σήριαλ της απόκτησης του Χαβιέ Σαβιόλα για τον Παναθηναϊκό. Τα ισπανικά ΜΜΕ και η καταλονική εφημερίδα "Sport" αναφέρει πως ο Αργεντινός επιθετικός μίλησε με τους διοικούντες της Μπαρτσελόνα και απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον Σαβιόλα να ερχόταν στο "τριφύλλι" είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και η επιθυμία του από την αρχή να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ισπανία. Τη Παρασκευή αναμένεται να γίνει γνωστή και επίσημα η αρνητική απάντηση του διεθνούς Αργεντινού φορ.

    Παέι για άλλον

    Πλέον, οι "πράσινοι" κοιτάζουν άλλου, με τους ιθύνοντες της ομάδας να έχουν κάποιον παίκτη στα "σκαριά", το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο. Η περίπτωση του Αργεντινού δεξί χαφ της Παλέρμο, Μαριάνο Γκονζάλες, δεν ισχύει, ενώ διαψεύδονται από τους κύκλους των "πράσινων" τα σενάρια περί ενδιαφέροντος για τον Χαβιέρ Φαρινός, τον Χουάν Πάμπλο Σορίν και τον Σαντιάγκο Σολάρι.

    [25] Μπάσκετ

    Δεν "σφράγισαν" το Παγκόσμιο οι Έφηβοι

    27/7/2006 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την 6η θέση κατέλαβε τελικά η Εθνική ομάδα των Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στην Αμαλιάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον αγώνα κατάταξης 5-6 με το οποίο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, ηττήθηκε από την Σερβία/Μαυροβούνιο με 75-49 και κατετάγη στην 6η θέση της διοργάνωσης. Παράλληλα, μετά την ήττα αυτή, η Εθνική μας ομάδα στους Έφηβους έχασε την ευκαιρία να πάρει απευθείας το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τα δεκάλεπτα: 8-25, 23-40, 35-62, 49-75.

    [26] Βόλεϊ

    Συνεχίζουν στο Παρίσι οι "Βασιλικές της άμμου"

    27/7/2006 2:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την χθεσινή ήττα από τις Βραζιλιάνες πρωταθλήτριες οι διεθνείς Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη (Νο 11) ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στη 2η μέρα του Grand Slam της Γαλλίας, στο πλαίσιο του παγκόσμιου σιρκουί μπιτς βόλεϊ. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης αν και βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο σετ με 21-19 από τις Γερμανίδες Κλάαζεν/Ράντερ (Νο 28) τελικά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη 2-1 κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ 21-15, 15-11 και προκρίθηκαν έτσι στον τέταρτο γύρο του τουρνουά, όπου το ελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες Ελβετίας Κουν/Σβερ, οι οποίες νίκησαν πριν από λίγο τις Κάτζικ/Μόρεν (Ολλανδία) με 2-1 (21-18, 23-25, 15-12), ύστερα από αγώνα διάρκειας 57 λεπτών. Σε λίγη ώρα εξάλλου οι διεθνείς Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, που εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στη χθεσινή πρεμιέρα του παρισινού τουρνουά έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο κόντρα στις Αμερικανίδες και χρυσές Ολυμπιονίκες της Αθήνας, Γουόλς/Μεϊ Τρεϊνορ.

    [27] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κληρώνει για την Ευρωπαία ΑΕΚ

    27/7/2006 1:28:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από αναμονή δύο γύρων στο παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λίγκ μπαίνει από αύριο και η ΑΕΚ. Στην ελβετική Νιόν, όπου αύριο στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης εκτός από την Ένωση στην κληρωτίδα της UEFA θα μπούνε άλλες 44 ομάδες, εκ των οποίων οι 28 αγωνίζονται στον β΄ προκριματικό γύρο, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη. Οι 14 ομάδες που θα προκριθούν από τον β΄ προκριματικό και οι 18 που μπαίνουν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης θα συγκροτήσουν 16 ζευγάρια, οι αναμετρήσεις των οποίων θα διεξαχθούν στις 8/9 και 22/23 Αυγούστου. Οι 16 ομάδες που θα επικρατήσουν στον γ΄ προκριματικό γύρο θα πάρουν το "εισιτήριο" για τους ομίλους, όπου έχουν ήδη προκριθεί άλλες 16. Από σήμερα εξάλλου η UEFA θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της Μίλαν στον γ΄ προκριματικό. Η ιταλική ομοσπονδία δήλωσε τους "ροσονέρι" στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να εξετάσει τις συμμετοχές των ομάδων στη διοργάνωση.

    Μακριά από τα "θηρία"

    Με την ευχή να αποφύγει κάποια από τα "μεγαθήρια", όπως οι Μίλαν (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Άρσεναλ (Αγγλία), Βαλένθια (Ισπανία), Άγιαξ (Ολλανδία), Λιλ (Γαλλία), Γαλατασαράι (Τουρκία), Αμβούργο (Γερμανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), η ΑΕΚ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην γ φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λίγκ, το τελευταίο εμπόδιο πριν από την είσοδο στους "χρυσοφόρους" ομίλους της διοργάνωσης.

    Εκτός από τις παραπάνω ομάδες, που μαζί με την "Ένωση" και τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Οσασούνα (Ισπανία), Κιέβο (Ιταλία), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) και Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) μπαίνουν στον γ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, θέση στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα πάρουν ακόμη και οι νικητές των ζευγαριών του β γύρου που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη: Εκράνας (Λιθουανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Νόβα Γκόριτσα (Σλοβενία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Σιόνι Μπόλνισι (Γεωργία), Ζυρίχη (Ελβετία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Τζουργκάρντεν (Σουηδία)-Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ), Κορκ Σίτι (Ιρλανδία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Β36 Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε), Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)-Βαλερένγκα (Νορβηγία), Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Μέταλουργκς Λιεπάγια (Λετονία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Κοπεγχάγη (Δανία)-Μιλικόσκι (Φινλανδία) και Χαρτς (Σκωτία)-Σιρόκι Μπρίγεγκ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

    Τα αποτελέσματα των α' αγώνων του β' προκριματικού γύρου

    Εκράνας (Λιθουανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-4 Νόβα Γκόριτσα (Σλοβενία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 0-2 Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Σιόνι Μπόλνισι (Γεωργία) 2-0 Ζυρίχη (Ελβετία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-1 Τζουργκάρντεν (Σουηδία)-Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία) 1-0 Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 1-1 Κορκ Σίτι (Ιρλανδία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 0-1 Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Β36 Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε) 4-0 Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)-Βαλερένγκα (Νορβηγία) 3-1 Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 1-1 Μέταλουργκς Λιεπάγια (Λετονία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-4 Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-1 Κοπεγχάγη (Δανία)-Μιλικόσκι (Φινλανδία) 2-0 Χαρτς (Σκωτία)-Σιρόκι Μπρίγεγκ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 3-0

    "Γυρίζει" και για το Κύπελλο UEFA

    Μετά την κλήρωση του γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για τον β΄ προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην κληρωτίδα θα μπούν οι 35 νικητές από τον α΄ προκριματικό και 29 ομάδες, οι οποίες μπαίνουν σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των 11 που "σφράγισαν" το "εισιτήριό" τους από το Κύπελλο Ιντερτότο.

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Ατλέτικο Μαδρίτης ο Μίστα

    27/7/2006 5:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι από την νέα περίοδο ο Μίστα. Οι "ροχιμπλάνκος" ανακοίνωσαν σήμερα της απόκτηση του πρώην πλέον παίκτη της Βαλένθια, ο οποίος υπέγραψε το νέο του τετραετές συμβόλαιο. Η μεταγραφή του 27χρονου επιθετικού κόστισε στην Ατλέτικο περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Στο παλμαρέ του στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βαλένθια, ο Μίστα κέρδισε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και το κύπελλο UEFA (2004). Τη χρονιά 2003-2004 είχε βγει πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν με 19 τέρματα, ενώ την τελευταία του αγωνιστική σεζόν με τις "νυχτερίδες" αγωνίστηκε 29 φορές, με τις 19 να είναι αλλαγή, σε μία αρκετά για τον ίδιο προβληματική χρονιά.

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο Μίστα δήλωσε: "Θέλω να νιώσω σημαντικός ξανά. Η προηγούμενη χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη για μένα, αλλά όλα τελείωσαν και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα". Στους "ροχιμπλάνκος, ο 27χρονος στράικερ θα έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα στην προσπάθεια του να καθιερωθεί στη βασική εντεκάδα, όπως είναι ο Φερνάντο Τόρες, ο Ματέγια Κέζμαν, αλλά και ο νεαρός Αργεντίνος στράικερ, Σέρτζιο Αγκέρο, με τον ίδιο να αναγνωρίζει τις δυσκολίες, αλλά να δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει. "Είναι θετικό για ένα σύλλογο να έχει στις τάξεις του τέτοιους παίκτες και σίγουρα αυτό αποτελεί ευχάριστο πονοκέφαλο για τον εκάστοτε προπονητή", τόνισε ο Μίστα και συμπλήρωσε: "Είμαι εδώ για να βοηθήσω όπως μπορώ εγώ".

    [29] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σε αναμονή η Μίλαν

    27/7/2006 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπομονή μέχρι το αργότερο στις 2 Αυγούστου θα κάνει η Μίλαν για να μάθει αν τελικά θα πάρει μέρος στο Γ προκριματικό γύρι του Τσάμπιονς Λιγκ. Η UEFA, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση, γνωστοποίησε μέσω του επίσημου site της πως το θέμα θα εξεταστεί περαιτέρω και η τελική ετυμηγορία θα γίνει γνωστή μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα στο κείμενο της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναφέρει, ότι μετά από εισήγηση που έγινε, εξετάστηκε αν είναι σωστό υπό τις παρούσες συνθήκες να επιτραπεί η συμμετοχή των "ροσονέρι" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μετά από αυτή την εξέλιξη το συμβούλιο έκτακτων υποθέσεων αποφάσισε να εξετάσει περαιτέρω το θέμα και όπως αναφέρεται η Μίλαν θα είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τον τρίτο προκριματικό γύρο περισσότερο για διαδικαστικούς λόγους. Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση για το ποια θα είναι η ομάδα που θα αντικαταστήσει τη Μίλαν, στην περίπτωση που δεν της επιτραπεί η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η ιταλική ομάδα θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

    [30] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων η "Μπάρτσα"

    27/7/2006 3:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη συμμετοχή της στο ραντεβού των πρωταθλητών όλων των Ηπείρων, το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία, επιβεβαίωσε σήμερα η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Βραζιλιάνου Ροναλντίνιο, όπως επίσης και η κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες της Νότιας Αμερικής θα λάβει μέρος στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2006. Εκτός από τις δύο παραπάνω ομάδες δύο ακόμη σύλλογοι, η μεξικάνικη Αμέρικα και η πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Όκλαντ Σίτι, έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο στη διοργάνωση, ενώ κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα γίνουν γνωστές και οι πρωταθλήτριες ομάδες Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, που θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα συμμετοχών.

    [31] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θέλει Άλβεζ η Μίλαν

    27/7/2006 3:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κρέμεται από τα χείλη της Μίλαν, προκριμένου να ελπίζει στην απόκτηση του διεθνή Βραζιλιάνου άσου, Ζε Ρομπέρτο, στο Μιλάνο φαίνεται, ότι ήδη έχουν συμφωνήσει με έναν άλλο συμπατριώτη του. Σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα, ο Κάρλο Αντσελότι έχει ζητήσει από την διοίκηση την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου της ισπανικής Σεβίλης, Ντανιέλ Άλβες. Το γεγονός αυτό δείχνει να καθυστερεί την μετακόμισή του στη "Γηραιά Αλβιώνα", για χάρη της Λίβερπουλ, καθώς οι "ροσονέρι" προσφέρουν στην ισπανική ομάδα 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Σεβίλλης για να παραχωρήσει τον παίκτη.

    [32] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δεν πάει για πρόεδρος ο "Καίζερ"

    27/7/2006 3:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε μονομαχία του Σουηδού προέδρου Λέναρτ Γιόχανσον με τον παλαίμαχο Γάλλο διεθνή και εκ των προέδρων της οργανωτικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, Μισέλ Πλατινί, αναμένεται να εξελιχθούν τον Φεβρουαρίου του 2007 οι αρχαιρεσίες για την προεδρία της UEFA, μετά την οριστική άρνηση του Γερμανού Φραντς Μπεκνεμπάουερ να διεκδικήσει το χρίσμα. Ο "Καϊζερ" του γερμανικού ποδοσφαίρου, που στο παρελθόν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της UEFA, σε σημερινές του δηλώσεις στην εφημερίδα της χώρας του "Tagesspiegel" εξέφρασε την υποστήριξή του στο νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Γιόχανσον Ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του πρόσφατου Παγκόσμιου Κυπέλλου της Γερμανίας δικαιολόγησε αυτή την απόφασή του εκφράζοντας την άποψη ότι "ο Λέναρτ Γιόχανσον αποτέλεσε μια τύχη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπό την προεδρία του η UEFA αναπτύχθηκε αρκετά, δεν υπάρχει καλύτερος υποψήφιος".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 July 2006 - 16:50:58 UTC